Koulukoti Lagmansgården

Tietoa kaipaava

Hei,

Minkälaisessa maineessa kyseinen koulukoti on ja minkälaisia ovat sen toimintatavat nuoria kohtaan? Kaipaisin lisää tietoa kyseisestä laitoksesta, sillä olen kuullut sen toiminnasta ja esimerkiksi rangaistusmenetelmistä hieman kyseenalaisessa valossa. Näiden tietojen pohjalta nuorten elämään ei ainakaan kaikissa tapauksissa luoda parempia lähtökohtia kyseisessä laitoksessa.

Mikäli paikkakuntalaisilla olisi jotain tietoa asiasta niin vastailkaapa, kiitos!

74

15538

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • koulukodit

      olivat säilytyspaikkoja lähinnä vaikka kasvatuslaitoksiksi sanottiin. Koulukoti oli rikollisen yläaste ennenkuin mentiin Keravalle lukioon. Kovemmat talot olivat sitten rikollisen yliopisto. Kokemusta asiasta mulla on, sillä on takana on yli 30 laitossijoitusta ja saman verran laitoksia. Ehkä nykypäivänä koulukodit ovat menneet inhimillisempään suuntaan, mutta rohkenen epäillä, että tuloksia ei näy. Ovat siis rikollisuuteen valmentavia laitoksia edelleenkin.

      • Anonyymi

        "Pakkotyö tarkoittaa työtä tai palvelusta, johon ihminen pakotetaan rangaistuksen uhalla vasten tahtoaan."


        "Orjuus on ihmisen pitämistä toisen (ihmisen tai valtion) vallan alla työssä ilman oikeutta palkkaan, vapautta ja omaan tahtoon perustuvaa valintaa. Orja ei pääse ulos asemastaan"


        "Lapsityöllä ja lapsityövoimalla tarkoitetaan alaikäisten lasten tekemää työtä, joka on fyysisesti, psyykkisesti, moraalisesti tai sosiaalisesti haitallista, taikka häiritsee tai estää heidän koulunkäyntiään"


        "Kaikessa ensisijaista on lapsen etu."


        Ja Lagmansgårdenissa pakotetaan rangaistusten uhalla tekemään töitä koulunkäynnin sijasta ja jopa kesäisin ilman palkkaa. Milloin saamme oikeutta?


      • Anonyymi

    • _____________:______________

      Joo eli epäilen että kovin moni kaupunkilainen ei ehkä edes tiedä tämän koulukodin olemassaoloa. En ole ikinä kuullut että kukaan olisi edes puhunut ko. paikasta.

      • olis aihe

        paikallislehdelle, kun niillä on niin kapea tuo aihealue. urheilu, kulttuuri,historia....haukotuttaa....


    • kyselijä

      Tietoa minulla ei asiasta ole, ensimmäisen kerran kyseisestä paikasta kuulinkaan. Olisiko sinun mahdollista selvittää asiaa entisten siellä olleiden kanssa, mikäli heihin jotenkin yhteyden saisit. Siinä olisi varmaan sellaista tietoa, mikä korvaa kaikenmaailman koulukotiesittelyt, kunnollista kuvaahan ne eivät kuitenkaan anna.

      Vaikka koulukodin pitäisi olla paikka, jossa pyritään kitkemään rikollisuus ja kasvattamaan lapsesta tervejärkinen nuori, niin on tapauksia joissa ei ole onnistuttu. Niitä näkee valitettavasti joka päivä.

      • se aikaisempi vastaaja

        Mutta, kaupunkilaiset eivät tiedä ketä kyseisellä laitoksella on. Eikä kenenkään tarvitse tietääkään. Siitähän syntyisi vain syrjäytyneisyyttä ja ongelmia vielä enemmän.
        Uskoisin, että siellä on hyvä olla. Ainahan löytyy lapsia, joille yhteiselo ei onnistu syystä tai toisesta.
        Yksi ystäväni oli talossa aikoinaan töissä ja sanoi, että vaikka nuorilla on ongelmia, he ovat todella ihania ihmisiä ja persoonia, joiden kanssa kannattaa työskennellä. Kaikilla on mahdollisuus.


      • ????????

        tapauksia, joista ei ole pystytty kitkemään rikollisuutta koulukodeissa pois. Faktaa on, että yli 80 % koulukotien asukkaista joutuu jossain vaiheessa linnaan. Ja tää on ihan valtion julkaisemaa tilastotiedettä jos joku haluaa tarkistaa asian, niin paperilta löytyy.


      • ex asukas
        se aikaisempi vastaaja kirjoitti:

        Mutta, kaupunkilaiset eivät tiedä ketä kyseisellä laitoksella on. Eikä kenenkään tarvitse tietääkään. Siitähän syntyisi vain syrjäytyneisyyttä ja ongelmia vielä enemmän.
        Uskoisin, että siellä on hyvä olla. Ainahan löytyy lapsia, joille yhteiselo ei onnistu syystä tai toisesta.
        Yksi ystäväni oli talossa aikoinaan töissä ja sanoi, että vaikka nuorilla on ongelmia, he ovat todella ihania ihmisiä ja persoonia, joiden kanssa kannattaa työskennellä. Kaikilla on mahdollisuus.

        olen tyytyväinen ja kiitollinen että joku ihminen on tota mieltä mitä olet kirjoittanut. olemme kaikki aivan tavallisia lapsia-nuoria joilla on tosin ollut hieman rankempi lapsuus,mutta nostan sulle hattua "aplause"


      • koulukodit

        Eivät koulukodit halua oppilaitaan.Kyllä ne lienee lastensuojelusyistä sinne määrätään.Seurannut olen keskusteluja.Koviksia muka aivan annetaan niin ymmärtää.Eipä se niinkään mene.Hyvinharvassa kovikset olivat ja tietoisesti hakivat ongelmia.Perinpohjin taisi olla koulunsa keskeyttäneitä ja kasvuongelmia perheissään.Kaiketi ja pääsääntöisesti olivat hyvä oppilaita ja käytökseltään hyviä ihmisiä.Aivan kuten nykyelämässä poikkeukset näkyivät,mutta heitäkin hyvin harvassa.Koulukodit eivät kummempia kasvattajia kun muutkaan instanssit tehty vain kummajaisia.


    • koulukodeista

      Kyseinen koulukoti ei taida sen kummallisemmassa maineessa kuin mikään muukaan koulukoti - paitsi että ruotsilla mennään. Koulukodit on tätä nykyä aika asiallisia paikkoja, reilusti henkilökuntaa, yleensä koulutettuja jne. Koulukoteihin laitetaan/mennään yleensä jostain "kevyemmästä" paikasta jos hommat ei siellä suju.

      Jos ns. rikollisten korkeakoulumeininkiä on olemassa, niin kysehän on siitä, että koulukotiin ajautuu sellaisia reppanoita, jotka ovat jo valmiiksi syrjäytymiskierteessä ja pienemmissä puitteissa oleminen ei ota sujuakseen. Tällaisia kun sitten on samassa talossa supattamassa, niin saattaahan sitä korvan taakse jotain jäädä. Ehkäpä liikaa tällaisia älyn välyjä laitetaan samaan paikkaan..

      Varsinaisista rangaistuksista en ole kuullut, tietysti rauhoittumaan laitetaan tai miettimään tekosia jos ei ole järki mukana pirpanalla.

      • ****

        Entisenä asukkaana voin sanoa, että VBU-center Lagmansgården on hyvä, toimiva koulukoti. Tietenkin on joka paikasta aina huhuja liikkeellä, ja liioitteluja, mutta ei kannata kaikkea uskoa :)
        Tilastot on totta, mutta se ei paikan arvoa vähennä..


      • LapsetEnsin

        Miksi sinun "entisen asukkaasi" hehkutusta pitäisi uskoa kun ei kukaan ei usko kaltoinkohdellun lapsen rehellistä sanaakaan?

        Tässä toteutuu vähän sama ilmiö kuin mielenterveyspotilaan kohdalla: kaikki mitä mielenterveyspotilas (huostaanotettu lapsi) sanoo laitetaan sen mielenterveysongelman (huostaanoton) syyksi ja oireiksi välittämättä pätkääkään siitä miten loogisia, järjellisiä selityksiä/selvityksiä mielenterveyspotilaan (huostaan otetun lapsen) ovatkaan.

        Te voitte peukuttaa noita kommentteja miten paljon haluatte kun artikulointitaito ei ilmeisesti muuhun riitä, se ei tosin karua totuutta poista mihinkään.

        HÄVETKÄÄ!!!


    • RosaCarina

      Hei!
      Luin vain sun kysymyksesi Lagmansgårdenista.
      Olen itse ollut oppilaana siellä 3 vuotta. Nyt naimisissa, ja minulla on 2 lasta. Elikkä siitä on yli 10 vuotta kun olin siellä,mutta muistan kaikki vielä kun se olisi eilen.
      Vastaan miellellän sinun kysymyksiin, sähköpostitse.

      • 187

        tiedatko kuka taa on,,,,,,,,,,,,asui samaan aikaan sun kanssa 1998-200 facebook nuurban nuur


    • noor-

      minä oon ainaki kuullu ihan positiivisia juttuja!
      pari tuttua on siellä töissä ja ovat viihtyneet hyvin. nuoret ovat kuulemma ihania! (vaikka tietty niitä vaikeitakin löytyy ja vaikeuksiakin on).

      lagmansgårdenhan ei itseasiassa ole pietarsaaressa vaan se on pedersöressä. ja ei tosiaan moni pietarsaaressa just edes tiedä koko lagiksesta mitään.

      mut sen kyllä muistan että joskus kun itse olin yläasteella ja tuli hengailtua vaikka missä niin aina jos kuuli että joku on lagmansgårdenilta niin ne oli niitä semmosia hurjia tyyppejä. :p

    • Imperal

      Hei! minä asun tällä hetkelää kyseisessä koulukodissa ja voin sanoa että kyseinen laitos on iha perseestä revitty mesta... esim. jos poltat tupakkaa ja jäät siitä kiinni niin loppupäivä huone arestia ja 1 iltaloma pois tai yksi kotilomapäivä pois...otahhan yhteyttä niin kerron tarkemmin. T:V*ttuuntunut asukas

      • Själ

        Imperal,

        Luin mielenkiinnolla viestisi koskien Lagmansgårdenia.
        Olisi erittäin mielenkiintoista, tärkeää saada kuulla lisää paikasta, TOTUUS!!!
        Onko sinne hyvä, turvallista sijoittaa lapsensa. Asia on lähipiirissäni tällä hetkellä ajankohtainen ja olen huolissani tilanteesta.
        Kiitos etukäteen mahdollisesta vastauksestasi
        ja Hyvää Vuoden Alkua 2009!
        Själ


      • hyvin toiveikkaita i
        Själ kirjoitti:

        Imperal,

        Luin mielenkiinnolla viestisi koskien Lagmansgårdenia.
        Olisi erittäin mielenkiintoista, tärkeää saada kuulla lisää paikasta, TOTUUS!!!
        Onko sinne hyvä, turvallista sijoittaa lapsensa. Asia on lähipiirissäni tällä hetkellä ajankohtainen ja olen huolissani tilanteesta.
        Kiitos etukäteen mahdollisesta vastauksestasi
        ja Hyvää Vuoden Alkua 2009!
        Själ

        mulla itsellä 2x poikaa,siellä kaikki hölmöilee,en edes itse ole saanut sosiaali työntekijöiltä niin paljon tukea kun lagixset,mutt ole rehelline aikunen niin sinuakin kohdellaan oikeudenmukaisesti,ei se auta kieltää eihän meillä nytt ollu mitään häikkää koko loman aikana ,totuus tulee aina esille.Lagis on just ne kasvattaa turvaa ja antaa niin sanoen rakkautta.joka vuos ei ole ku muutama nytt taas enemmän tytöjä kuin poikii,100% me kotona ollaan saatu,nytt ei tosiaan ole kyse että äiti tai isä alkholist vaan pokkana kävelin sosuun pyytää apua ,eikö sitt oo leima ottassa,ihan rauhalisin mielin turva paikka ,kaukana on tietty,etelä suomeen 4 ja puol tunnti junalla,mietikkä istuvat lapset puolet koti lomasta junassa jos on vaan viikloppuloma


      • eläämme_2013
        Själ kirjoitti:

        Imperal,

        Luin mielenkiinnolla viestisi koskien Lagmansgårdenia.
        Olisi erittäin mielenkiintoista, tärkeää saada kuulla lisää paikasta, TOTUUS!!!
        Onko sinne hyvä, turvallista sijoittaa lapsensa. Asia on lähipiirissäni tällä hetkellä ajankohtainen ja olen huolissani tilanteesta.
        Kiitos etukäteen mahdollisesta vastauksestasi
        ja Hyvää Vuoden Alkua 2009!
        Själ

        Kuulin laitoksesta seuraavaa
        - nuoret miehet ajetaan metsätöihin moottorisahalla tms. ja joutuvat tekemään jopa 12 tunnin työpäiviä, minimi on 8 tuntia.
        - laitos oli käymässä Levillä tai vast. Saadakseen hissilippuja lasten oli hiihdettävä 52 km! Osa heistä ei edes osanneet hiihtää ennestään.
        - Pienistä rikkeistä joutuu putkaan, jotkut niistä ovat varustettuja läpinäkyvällä pleksilasilla, jossa lapsi ei edes voi tehdä tarpeensa yksityisesti.
        - Jos jotain hyvää voi sanoa, niin siinä on kaiken maailman pajoja, jossa lapset saavat (tai joutuvat) työskentelemään, joten varmaan jotain oppivatkin, miten sitten lienee turvallisuuden kanssa.
        Tulee mieleen Stalinin vankileirit, ja Lagmansgårdenin asiakkaat sentään ovat lapsia.
        Nuori, jonka kertomuksista nämä asiat on poimittu oli erittäin ahdistuneen oloinen.


    • rehab || made to decay

      Muutin Lagmansgårdenista pois nyt kesällä. Onhan siellä paljon positiivisia asioita mutta keskityn nyt kritiikkiin.
      Hoitajat eivät yleensä ole koulutettuja vaan työntekiät saattavat olla insinöörejä, poliiseja tai vaikka saman tien rekkakuskeja. Työntekiöistä on pulaa, varsinkin nyt kun lähettyville tulee uusi laitos ja kaikki siirtyvät sinne, joten töihin otetaan kenet vain.
      Olen nähnyt pari väkivaltaista tapausta hoitajien puolelta, mutta erittäin harvoin. Itse en ole kokenut mitään sellaista.

      Tullessani Lagmansgårdeniin olin erittäin vakavasti masentunut mutta minulle hankittiin apua vasta puoli vuotta sen jälkeen, ja sekin oli lääkäreiden toimesta. Se oli heidän pahin virheensä, koska masennukseni ehti kehittyä erittäin vakavaksi sillä aikaa.

      Toisinaan, onhan minulla sinne ikävä, ja kyllä niitä hyviä muistoja löytyy ja sellaisia hoitajia joita en koskaan unohda sen taki mitä he minun eteeni tekivät. Hyvä paikka se on loppujenlopuksi.

      • fd elev

        Selailin täs tätä keskusteluu, ja tuli mieleen, et jos joku, joka on ollut lagiksessa vuosina 99-2001 lukee näitä, niin ilmoita ittestäs!! Alltså, om du ha vari i LMG under 99-01, så hör av dej hit.. Sku va roligt att höra av gamla bekanta!! Själv va ja under den där perioden där.


      • J.M.K
        fd elev kirjoitti:

        Selailin täs tätä keskusteluu, ja tuli mieleen, et jos joku, joka on ollut lagiksessa vuosina 99-2001 lukee näitä, niin ilmoita ittestäs!! Alltså, om du ha vari i LMG under 99-01, så hör av dej hit.. Sku va roligt att höra av gamla bekanta!! Själv va ja under den där perioden där.

        Hej!
        Jag e föredetta elev på Lagis.. Kom dit rikti i slute av 2001. 2003 for jag från Lagis.


    • mumrik

      Hei, minulla on poika Lagmansgårdenissa. Kesän saa olla kotona koska suurimmat vaikeudet hänellä oli koulussa. Minulla ei ole mitään pahaa sanomista koko paikasta. Poikani todistus on parantunut huomattavasti ja myöskin hänen käytöksenä. Rangastukset eivät ole mitenkään kohtuuttomia. Asukkaat siellä ovat ali-ikäisiä ja minä hyväksyn sen ainakin täysin ettei tupakanpoltto siellä ole salittua en itsekään salli että lapseni polttaa tupakkaa.

      • AlistavatTyöntekijät

        Joo ei se lasten tupakointi mitenkään järkevää ole eikä myöskään aikuistenkaan, mutta se ei ollut se pointti. Asuin tuolla koulukodissa kun sinne tuli tupakkakielto kaikille, nuorille ja aikuisille. Nuorille perusteltiin tupakointikieltoa sillä että "laki on muuttunut ja Lagmansgården on viimeisiä laitoksia missä saa enää edes polttaa, esimerkkinä Helsingissä ollaan jo savuttomia". Kuiteskin aikuiset jatkoivat kiellosta huolimatta tupakointia jopa laitoksen sisällä pannuhuoneessa, nuorten edessä/vieressä ja nuo samat tupakoivat aikuiset rankaisivat kiinni jääviä nuoria tupakoinnista viemällä sen vähäisenkin vapauden. Tähän väliin pakko kertoa, että aikoinaan nuorille sanottiin tuonne tullessaan että "meillä saa nuoret polttaa sen takia, että meidän mielestä se on nuorten ongelmista pienin. Tuskin nuoret täällä tupakan takia ovat." Kuiteskin siitä tehtiin jälkeenpäin yksi suurimmista ongelmanaiheuttajista/välineistä millä työntekijät pääsivät kiusaamaan ja kyytyttämään nuoria, viemään heiltä vapauden... No tuota suoranaista valheellista kökköä kesti aina siihen asti, että pääsin sieltä pois, mutta laitoskiertueeno jatkui ja arvatkaas mitä: Helsingissä laitoksissa sai aivan vapaasti polttaa tupakkaa niinkuin sai muidenkin kaupunkien laitoksissa vielä vuosia senkin jälkeen kun olin Lagmansgårdenista lähtenyt. Tämä jos mikä todistaa aukottomasti että kiistattomasti sen, minkälaista henkistä kiusaamista ja alistamista Lagmansgårdenin työntekijät harrastavat.


    • peter pan

      Tyttäreni on kyseisessä koulukodissa.
      Hekilökunta tyttöjen puolella on pääsääntöisesti ok, jokunen poikkeus lukuunottamatta.
      Muksuilla on virikkeitä, instituutiolla on käytössään mökki Lapissa missä he käyvät pari kertaa vuodessa;talvella hiihtämässä ja syksyllä melomassa.
      Eläimiä löytyy, tytöt viettävät aikaa tallissa jossa on heppoja.
      Shoppailemassa käydään välillä, Pietarsaaressa ja Kokkolassa.
      Yksi SUURI miinus on kuitenkin: Lagmansgårdenin johto. Mies, joka on johtotehtävissä, on saanut virkansa ystävänsä vaikutuksella, RKP:n kautta. Miehellä ei ole virkaan pätevyyttä, vaan toimii poikkeusluvalla.
      Muuten paikka toimii ihan ok.

      • Näin on

        Johtoportaasta on hyvä aloittaa viesti. Paikan johtaja on kaksnaamanen pelle ja mies kuraattori pitäis potkia pois tehtävistään. Taitaa muuten johtaja olla liikunnan opettaja ammatiltaan joten ei pitäs olla kyseisessä virassa ollenkaan!Ja herra kuraattori joka uhkailee nuoria ulos heittämisellä ei todellakaan sovellu alalle. Kun tollaisiin tehtäviin ryhtyy pitää ottaa se huomioon että myös nuorilla on omat mielipiteet ja monesti nuoret ovat asioista oikeassa. Hoitajista suurin osa oli mukavia ja osallistui toimintaan nuorten kanssa. Mutta sitten ainakin yksi poikkeus herra nykaabista jolla päreet paloi liian helposti kun tekee portsarin hommia yöt ja sitten tulee nuorten kanssa työskentelemään. Toivottavasti on saanut kenkää! Useasti liiaallista voimankäyttöä ja kun asiasta alettiin keskustelemaan paikan johtaja ei välittänyt. Ja eläimiä löytyy tallista joita on loppuun rääkätty ja paikan lampaat lopetettiin omin keinoin kun eivät osanneet hoitaa niitä. Ja sitten koulunkäynti paikassa on mielestäni alhaista tasoa ,koska normaalissa koulussa oleva opiskelee sellaset 30-40 tuntia viikossa. Oppilaat joutuu olemaan ulkotöissä ja mielestäni sellaisella ei edistetä hyvää peruskoulun pohjaa jatkoopintoihin. Ja en ole kuullut vielä koskaan että kukaan näistä oppilaista olisi mitenkään hyvin pärjännyt ammatillisessa koulutuksessa vaan kesken jää ja se on aika paljon puutteellisen opetustason syytä. toki varmaan poikkeuksia löytyy. Onneksi kävin peruskoulun muuaalla koska 8 keskiarvo lagmansgårdenissa vastaa korkeintaan 6 tavallisessa koulussa.


      • Rune Snuppin
        Näin on kirjoitti:

        Johtoportaasta on hyvä aloittaa viesti. Paikan johtaja on kaksnaamanen pelle ja mies kuraattori pitäis potkia pois tehtävistään. Taitaa muuten johtaja olla liikunnan opettaja ammatiltaan joten ei pitäs olla kyseisessä virassa ollenkaan!Ja herra kuraattori joka uhkailee nuoria ulos heittämisellä ei todellakaan sovellu alalle. Kun tollaisiin tehtäviin ryhtyy pitää ottaa se huomioon että myös nuorilla on omat mielipiteet ja monesti nuoret ovat asioista oikeassa. Hoitajista suurin osa oli mukavia ja osallistui toimintaan nuorten kanssa. Mutta sitten ainakin yksi poikkeus herra nykaabista jolla päreet paloi liian helposti kun tekee portsarin hommia yöt ja sitten tulee nuorten kanssa työskentelemään. Toivottavasti on saanut kenkää! Useasti liiaallista voimankäyttöä ja kun asiasta alettiin keskustelemaan paikan johtaja ei välittänyt. Ja eläimiä löytyy tallista joita on loppuun rääkätty ja paikan lampaat lopetettiin omin keinoin kun eivät osanneet hoitaa niitä. Ja sitten koulunkäynti paikassa on mielestäni alhaista tasoa ,koska normaalissa koulussa oleva opiskelee sellaset 30-40 tuntia viikossa. Oppilaat joutuu olemaan ulkotöissä ja mielestäni sellaisella ei edistetä hyvää peruskoulun pohjaa jatkoopintoihin. Ja en ole kuullut vielä koskaan että kukaan näistä oppilaista olisi mitenkään hyvin pärjännyt ammatillisessa koulutuksessa vaan kesken jää ja se on aika paljon puutteellisen opetustason syytä. toki varmaan poikkeuksia löytyy. Onneksi kävin peruskoulun muuaalla koska 8 keskiarvo lagmansgårdenissa vastaa korkeintaan 6 tavallisessa koulussa.

        Onko jokin uskonlahko kyseessä??


      • T
        Rune Snuppin kirjoitti:

        Onko jokin uskonlahko kyseessä??

        voin kertoa että oli ihan jees mesta..toimintaa oli ym,olin siellä 88-89 muistaakseni eikä musta oo mitää kriminaalia tullu,huippu paikka verrattuna muihin samanlaisii mestoihin.ja jos o muita samoilta vuosilta nii ottakaa yhteyttä.. "ja tar inge hänsyn ;D " muistanette.....


    • E.F.

      Tätä keskustelua lukiessa on hyvä olla hieman kriittinen saamaansa informaatiota kohtaan. Nuori joka asuu koulukodissa ei ole mielestäni luotettava lähde liittyen koulukodin toimivuuteen liittyen, itse asuessani siellä olin samaa mieltä kuin muutkin täällä paikkaa kritisoineet - paikka oli paska koska siellä oli kuria ja rajoituksia. On ensiksi otettava huomioon se fakta että koulukotiin joutuvat nuoret ovat siellä jostain syystä, ja syy on yleensä uhma. Ei suostuta käydä koulua, ei suostuta tottelemaan, eikä kunnioiteta vanhempien rajoja. Koulukodissa on tarkoitus palauttaa nuori takaisin maan päälle, toimi minulla ainakin erittäin hyvin. Kyllä ne vanhemmat tuntuivat ihan kivoilta ja heidän vaatimuksensa vaatimattomilta kun joku oli hieman näpäyttänyt ja näyttänyt missä kaappi seisoo.
      Eräs joka täällä aika kärkkäisesti kertoi nimiä säästelemättä mielipiteitään henkilökunnasta oli kanssani samaan aikaan tässä laitoksessa. Kyseinen asukas oli harvinaisen hankala tapaus, käyttäytyi väkivaltaisesti, uhmakkaasti ja vuorovaikutus sekä aikuisten ja muiden asukkaiden kanssa oli hyvin takkuista. Minä en tuomitse ketään siitä että hermot pettivät, itselläni olisi pettänyt jo paljon aijemmin.

      Koulukoti toimii, jos haluaa sen toimivan. Itselläni läpimurto tapahtui kun tajusin että on paljon viisaampaa tehdä yhteistyötä kuin kapinoida vastaan. Ja mitä tulee tilastoihin, niistä ei kuuluisi edes puhua. Koulukodit eivät voi ottaa vastuuta asukkaiden tulevaisuudesta, ja heidän syrjäytymisensä on alkanut jo ennen sinne muuttamista - eivät he siellä muuten olisi?
      Itselläni menossa hakupaperit yliopistoon, lukiossa hyvät paperit. Ilman Lagmansgårdenin henkilökuntaa en olisi tullut tähän asti, ja olen heille kiitollisuuden velkaa. Ilman heitä, olisin varmasti jo tappanut itseni.

      • skyyyllä

        niinpä niin, jokanen on toki vastuussa siitä mitä tekee, sama pätee muhun mutta niin pätee myös LMG työntekiöihin, He siellä pellon keskellä eivät ole mitään jumalia eivätkä ole lain yläpuolella vaikka niin He kuvittelevatkin olevansa...


      • Totuudenhetki
        skyyyllä kirjoitti:

        niinpä niin, jokanen on toki vastuussa siitä mitä tekee, sama pätee muhun mutta niin pätee myös LMG työntekiöihin, He siellä pellon keskellä eivät ole mitään jumalia eivätkä ole lain yläpuolella vaikka niin He kuvittelevatkin olevansa...

        Ryyppää niin perkeleesti, helevetin hyvä esimerkki nuorille !!


      • IhmeSpede

        "Tätä keskustelua lukiessa on hyvä olla hieman kriittinen saamaansa informaatiota kohtaan. Nuori joka asuu koulukodissa ei ole mielestäni luotettava lähde liittyen koulukodin toimivuuteen liittyen"

        Ja sinun sananasi, siellä asuneena, sitten on luotettava eikä pidä olla yhtään kriittinen, niinkö? Sitäkö tarkoitat että vaikka siellä olisi asunut kaksi ihmistä ja toisen näkökulma sekä kokemukset ovat negatiivisia ja toisen positiivisia niin sen positiivisia kokemuksia saaneen kertoma on automaattisesti luotettava kun taas negatiivisia kokemuksia saaneen kertoma on automaattisesti valetta johon pitää suhtautua varauksella? Tekopyhyys kunniaan!

        Kaikki eivät tuonne mene omasta halustaan eivätkä edes oikeilla perusteilla! Ymmärrä jos kykenet, luultavasti et!


    • utelias---

      onko kyseesä paikka nimeltään Östensö...

      • Fallout1991

        Joo, se paikka on Östensö. Lagmansgårdenin koulukoti sijaitsee 10 kilometrin päässä Pietarsaaresta. Lagmansgårdenin koulukoti on Pännäisessä. Olin Lagmansgårdenin koulukodissa v. 1990-1991.


    • perkele

      mikäs tässä tällähetkellä täälä LMG asustellessa -.- ihan vitun paskapaikka!!!! kysykää jos on jtn kysyttävää :)

    • TietäjäViisas

      Lataamotavara on lataamotavaraa, kohtelu sen mukaan.

      • Korvaankoskija

        Lataamo tavaraa siellä on aikusetki........tanan persoja viinalle !!


    • thug life

      lagmansgården on hyvä paikka ja toiminta nuoria kohtaan on hyvä. Itse olin siellä 2010-2012 ja on hyvä paikka täytyy myöntää!.

    • Ex laitospoka

      90-luvun alussa siellä eoli se hyväksikäyttötapaus. Kun naispuolinen työntekijä - joka oli naimisissa ja monen lapsen äiti - yövuoroissa kävi koko talon pojat läpi. Kaverini, joka siellä asui oli yksi näistä pojista, ja olen lukenut pöytäkirjoja tapahtuneesta. Siitä oli lehdissäkin jotain pikkujuttuja, mutta kai se yritettiin aika piilossa lehdistöltä pitää. Te jotka asutte siellä nyt, kysykää asiasta vanhemmilta työntekijöiltä!

      Kuulin silloin että kuri oli helvetillinen, Kuttulan tyylistä eikä kuuleman mukaan kovin loogista.

      Tosin kaverini oli myös rankemman luokan sekoilija. En missään nimessä toivoisi että oma lapseni kyseenomaiseen laitokseen joutuisi, tai tietty mihinkään muuhunkaan.

      Jotkut saattavat siellä varmaan kuria ja herran nuhdetta oppia..

      • Anonyymi

        Kyllä muistan tämän. Oliko se denise?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä muistan tämän. Oliko se denise?

        Joo, muistan Denisen. Denise-niminen nainen oli luokan opettaja kun olin Lagmansgårdenissa vuonna 1990-1991. Denise-niminen opettaja oli ankara. Denise-niminen opettaja puuttui asiaan heti kun huomasi purukumin olevan entisen koulutoverini suussa tunnilla. Denise-niminen opettaja käski entisen koulutoverini laittaa purukumia roskiin.


    • akana1

      Eiköhän se ole tuokin wirma jeesus ohjauksessa.
      Niin kuin moni muukin Pietarsaarelainen laitos. Hallelujaa vaan !

      • Pemalautajurkele

        jeesusmafia puoskaroi koko kaupunkia. Eller hur ?


    • Alastonlaiturihippi

      Tunnen sielä olleita muutaman.ikinä en ole kuullut heidän suustaan mitään et rangaistukset ois kovia ym. Osa näistä pojista on moni palannut välillä moikkaamaan vanhoja opettajiaan vai (mitä lie mentoreita ovatkaan) . Ei ainakaan noilla mun tutuilla ikään mitään pahaa sanottavaa löytynyt ,en ainakaan semmosta muista koskaan kuulleeni.

    • terveisin04-06

      Eipä oo oikee positiivista sanottavaa. Ensinnäkää en tunne ketää toista (ellei lagistovereita lasketa) kenen peruskoulun päättötodistuksessa lukee kaiken muun lisäksi "maa-ja metsätalousoppi" ja mitähän sekin sitten piti sisällään no: opiskeluaikana/peruskouluaikana suoritettavia töitä eli et päässyt kerran pari viikossa lähes koko päivänä opiskelee peruskouluaineita vaan jouduit tekee töitä, ilman palkkaa. Tämä työ käsitti muun muassa työntekijöiden sekä laitoksen autojen pesua, pellon kyntämistä, perunoiden istuttamista ja poimimista, puiden hakkuuta ja roudaamista kellariin talven varalle että saa lämpöä siihen perkeleen keskelle peltoa pystytettyyn muinaiseen kivikerrostaloon, eläinten paimentamista ja niiden paskan luomista sekä ruokkimista, erinnäisiä kunnostustöitä aina maalaamisesta aidan rakentamiseen asti, ruohonleikkuuta ja kaikki tämä peruskouluaikana, ilman palkkaa. Sitten tähän laitokseen tuli lakisääteinen tupakointikielto, niin nuorille kuin työntekijöille. Nuoret ei saanu polttaa, muuten lähti kotilomat tai iltalomat kaupungilla huonearesti. Työntekijät jatko polttamistaan pannuhuoneessa, siinä huoneessa mistä koko paska sai lämpöä ja mikä oli luokiteltu tulenaraksi paikaksi, hienoa ja sitten nämä samat tupakoivat työntekijät rankaisivat siitä kun saivat nuoren kiinni tupakoinnista. Tullessani tähän laitokseen mulle sanottiin että "tupakointi on teidän nuorten huolista pienin. siksi täällä saa polttaa". kuiteskin siitä tehtiin sitten yksi isoimmista ongelmista, kränän aiheuttajista ja rangaistusten lähteistä. pari vuotta tämän jälkee muutin toisee laitoksee jossa sai kaikki polttaa, huikeeta. siitä siirryin taas toiseen laitokseen jossa sai polttaa, mutta sinnekkin tuli tupakointikielto kaikille pohjautuen lakiin. "outoa" miten sama laki vaikuttaa eri paikkoihin vuosien viiveellä. kerran pidin mun perusoikeudesta kiinni olla ulkona ihan sallittuun aikaan sallituissa paikoissa, yks työntekijä ei sitä sulattanu, otti kiinni ja yritti roudaa sisälle, aloin riuhtoa, päädyin laitoksen putkaan. kerran sanoin että en pysty nostamaan ulkotöissä raskaita asioita kun selkä on kipeä. ulkotöitä johtava ei tätä uskonut vaan ärjyi että mun on pakko nostaa. en suostunu, en halunnu rikkoo selkää. no se jären jättiläine vei mut sit monen kilsan päähä ja sano kävele takas. (kuka hullu kävelis takas sinne). lähin kävelee toisee suuntaa. aikani kävelin ja tuli hakee mut paikan johtajan kans autolla takas ja vei siihen paikkaa mihi oli ekalla kerralla jättäny ja sano et kävele takas. näytin keskaria ja tää ulkotyönjohtaja kuristaa, johtaja istuu vieressä eikä sano mitään. kävelin sit takas, nostin ja kipeytin selkäni. johtaja antoi huonearestia jos soitti "kalle eläintenystävä"-nimistä biisiä. tiettyjä nimeltä mainitsemattomia nuoria pidettiin eristyshuoneissa viikkokaupalla, myös minua. Talvisin tehtiin lappireissu leville, mutta tosiaan sen levin hissilipun saadakseen oli pakko hiihtää 50 kilometriä vaikka ei olisi ollut ikinä ennen hiihtänyt ja sitä edellisenä päivänä oli 10 kilometrin verrytelyhiihto, pakollinen sekin. itselle tämä tuotti suuria vaikeuksia jalkojen luontaisen asennon sekä astmasta pakkasesta johtuvan hengitysvaikeuden vuoksi. kesäisin sitten patikoitiin ja pyöräiltiin samanmoisia kilometrejä, mutta silloin ei päässy laskettelemaan, mutta pakko oli. Kerran siel tosin oli yks nii isohinkkine tyttö jonka ei kuulema juuri siitä syystä tarvinnu osallistuu pakkovaellukselle hahahaaa naurattaa vielki se juttu! työaikana osalla työntekijöistä oli tapana harrastaa omia harrastuksiaan. tämä toteutui siten, että työntekijä otti nuoria mukaan sinne mitä ikinä oli tekemässäkään esimekkinä sählytreenit kamujen kanssa. nuoret mukaan ja katsomoon istumaan eikä saanut mennä ulos. seurustelusuhteet nuorten välillä oli kielletty. sinäänsä ymmärrän tämän, mutta jälkeenpäin ajateltuna on tavallaan ihmisoikeusrikos kieltää teini-iässä koetut ihastumiset ynnä muu normaali kanssakäyminen vastakkaisen sukupuolen kanssa. Tähän sanottiin, että hanki kumppani lomilta.. nojoo sehän olikin erittäin mahdollista kun valta-osa ajasta meni siellä pellon keskellä lukkojen takana eikä saanut pitää puhelinta tai ollut nettiä. Tuettua kasvua? haha varmasti! Kasvattaa niin kieroon tollanen "kasvatus" ja tollaset "kasvattajat". Sitten en ole ikinä ymmärtänyt sitä miksi laitoksen työntekijä kohdatessaan avio-eron muutti asumaan laitoksen alueella sijaitsevaan vierastaloon joka oli tarkoitettu laitoksessa vieraileville vanhemmille, ei käsitä. Joku tossa aikasemmin vinku että nuori joka on siellä asunut ei välttämättä ole se luotettavin tietolähde. paskapuhetta! kokemukseni ovat aitoja, muistot myös ja ne osaltaan ahdistavat ja vaikuttavat yhä tähänkin päivään ja ei siihen psykiatri tarvii olla jotta ymmärtää, että tuollainen ulkomaailmasta eristäminen, putkiin sulkeminen ja sen sellane vaikuttaa ihmisen psyykkeeseen, kielteisesti.

      • tuomo.r

        Kaikki mikä ei tapa vahvistaa. Jokaisen nuoren tulisi viettää vähintään vuosi Lagmansgårdenin kaltaisessa paikassa niin oppisi olemaan.


    • LAITONTA

      Lagmangårdenissa on ihan omat lait. Valtion työntekijä työaikana haluaa pelata sählyä omien kavereidensa kanssa, mutta kun on työvuorossa ei luonnollisesti voisi, mutta ottaa laitoksesta pari nuorta mukaansa katsomaan katsomoon kun työntekijä pelailee työaikana sählyä omien kavereidensa kanssa. LAITONTAAA!!!!!!!

    • mirtsi22

      jees antopa siellä kerran pari työntekijää tilata ja juoda ravintolassa bisheä ja ikääkin mul tais sillo olla 13 hehe

    • Lapsityövoimalainen

      Muistan miten ko. paikassa täytyi tehdä "ulko-töitä" peruskoulunkäynnin ohella, siis sillä ajalla mikä olisi tullut kuluttaa koulussa ja siitä työstä sai sitten numeron KOULUTODISTUKSEEN. Kuiteskin kesä-lomalla sai painaa pakotettuna aivan samoja töitä ilman palkkaa, tuskin tuli siitä numeroa koulutodistukseen! Haluan korvauksia vuosia tekemästäni ilmaisesta lapsityöstä, en aikoinaa lähteny väkivaltasesta kodistani jotta voisin työskennellä valtion laitoksessa lapsityövoimana tehden samoja töitä mitä talonmies teki! HALUAN OIKEUTTA!!!

    • Sävätsi

      En tiiä paikasta paljoa mutta tiiän ihmisiä ketkä siel on siel on tiukkaa ja rankkaa aika huonot olot kuulemma Ja täällä kuulemani mukaan niinnjopa laitos missä nykysin olen vaikuttaa jo rakkaalta kodiltani

    • VAPAUDENRIISTOA

      Kelatkaa mistä syystä tuolla nakataan laitoksen putkaan: nuorilla on alueet missä saavat ulkoilla tiettyinä aikoina aivan vapaasti. Kerran menin koulun jälkeen kaverin kans kävelemään sallitulle alueelle hevosaitausten lähelle. Sitten eräs jeesustelija, joka oli ollut siellä töissä pari kk kun itse asunut jo puoltoist vuotta, tulee paikalle ja käskee meitä siirtymään sinne toimiston ikkunan eteen josta hän näkee ettemme vain polta tupakkaa. Sanoin jo silloin että vittu miten paska syy, en varmasti siirry, ei ole tupakkaa, katso vaikka, olen juuri siellä missä saa olla ja sä et mun jo valmiiks ahasta liikkumatilaa ala rajottaa et sun duunis ois sitä et voit istuu toimistossa juomassa kahvia. No ei sille kelvannu, otti kädestä kiinni puristusotteella, riuhtasin itteni irti, otti uudestaan, riuhtasin uudestaan ja ärjäsin jotain, en lyönyt tai mitään, vapautin vain itseni tuon tyrannin otteesta. Sitten talosta juoksee 3 isoa miestä ja alkaa retuuttaa mua pihan poikki, rappusia pitkin 3. kerrokseen laitoksen putkaan koko loppu päiväksi ja yöksi. VAPAUDEN RIISTOA, HALUAN OIKEUTTA!!!

    • ÄitiNuorelle

      Ihme kommentteja kun esim. Poikani haluaa sinne opiskeleen koska etiksen opet on niin vtun paskoja ja ainut paikka missä saa opiskelurauhan ja kunnioitusta on juuri Lagis

      • EiYmmärrystä

        Kyl mäki haluisin opiskelee kouluun jossa opettajalla on alle 6 oppilasta, mut emmä tuolla silti haluis asua vuosikausia kyykytettävän. Iso ero, ymmärrä ennenkuin hehkutat!!!


    • vituntyäntekijät

      Tyäntekijät ovat vittu alistavia varkaita

    • Ex-LaitosOrja

      Kun muutin tänne Lagmansgårdeniin, sai nuoret ja aikuiset polttaa tupakkaa ja meille sanottiin että "tupakointi on yksi teidän pienimmistä ongelmista miksi olette täällä.".
      Sitten "tuli laki" jonka mukaan kukaan missään Suomen laitoksessa ei saa polttaa tupakkaa, ei nuori eikä työntekijä, ja näin meiltä nuorilta vietiin tupakointioikeus.
      Sitten samat työntekijät polttivat tupakkaa nuorten edessä, laitoksen sisällä pannuhuoneessa sekä laitoksen ulkona ja käyttivät nuuskaa sekä diilasivat sitä laitoksen alueella.
      Nuo samat tupakoivat työntekijät sitten antoivat rangaistuksia tupakoinnista kuten koko päivä huoneessa, viikkorahan vähennystä (ja kuiteskin teimme ulkotöitä aka ilmaista lapsiorjatyötä esim pesimme laitoksen autoja auto kerta kaks pers auto per viikko kouluaikana), viikonloppuiltalomien karsimista ja/tai kuukausittaisten kotiviikonloppulomien lyhentämistä tai kokonaan pois ottamisella.
      Sitten kun muutin tästä laitoksesta pois toiseen laitokseen, kas kummaa, siellä saivat kaikki polttaa tupakkaa eikä oltukkaa kuultu mistää laeista.
      Tuosta laitoksesta muutin vielä toiseen laitokseen jossa sai kanssa kaikki polttaa, mutta jonne tuli tupakointikielto vasta noin 2-3 vuotta Lagmangårdenin jälkeen samaan tekosyyhyn eli muuttuneeseen lakiin vedoten. Lakihan toki muuttui oikeastikin, mutta vuosien aikajaksolla eri laitoksissa. Tämän pystyy toditamaan laitospäiväkirjoistani. V*TUN KIUSAAJAT!
      V*TTU MITÄ PASKAA!!!!!!! LASTENNSUOJELUA? LASTEN ALISTAMISTA JA KUISAAMISTA PIKEMMINKIN!!!

    • HaluanOikeutta

      Omistin Amporpihsin Tales From the Thousand Lakes CD levyn. Muuan työntekijä Bruno kävi huoneessani minun ollessani paikalla ja ihasteli ääneen miten hyvä bändi.
      Vähän tämän jälkeen CD levyni oli kadonnut. Sitä ei ollut yhdenkään nuoren huoneessa, minä etsin. Varastettiin minulta vaatteitakin eikä nuoret olleet asialla, kuten esimerkiksi Carl Kanin hupparini katosi mystisesti pesutuvasta.
      En kertonut kenellekkään koska kukaan ei olisi uskonut ja miksi olisikaan jos laitoksen johtaja Calle hyväksyy lasten väkivaltaisen kohtelemisen?
      En suostunut selkäkipujeni takia nostamaan raskasta pakettiauton penkkiä. Sen takia minut heitettiin kilometrien päähän ja sanottiin että kävele takaisin. Ööh miksi kävelisin takaisin helvettiin? Lähdin kävelemään Pietarsaaren kaupunkia kohti, kunnes johtaja Calle ja ulkotyönjohtaja Ralf ottavat minut kiinni ja tunkevat autoon. Sitten alkoi saarna miten minun pitää kävellä, ei ole muuta vaihtoehtoa. Näytin keskaria. Ralf kuristaa. Calle kääntää katseensa pois eikä sano mitään. Sitten minä kävelen vesisateessa, nostan sen penkin ja kipeytän selkäni entistä enemmän!!!!
      LASTENSUOJELUA?!?!?!?!? EI TODELLAKAAN! OIKEUTTA! OIKEUTTA! OIKEUTTA PÖYTÄÄN NIINKU OLIS JO!!!!!!!!!!!!!! LASTENKIDUTTAJAT VASTUUSEEN!!!!

      • VäkivallallaAlistettu

        Tänään 14.Joulukuuta 2017 paljastui miten keskisormea poliiseille näyttänyt aikuinen ihminen pahoinpideltiin ja vietiin vapaus poliisien toimesta jotka tuomittiin koviin sakkoihin, ehkä jopa menettävät työnsä.

        Miksi siis lastensuojelutyöntekijä saa kuristaa ilman mitään vastuunkantoa tai rangaistusta alaikäistä huostaanotettua lasta joka näyttää myös vain keskisormea?

        Miksi lastensuojelutyöntekijät saavat lukita vuorokaudeksi saati viikoiksi eristyskoppeihin, eikö se ole vapaudenriistoa myös?

        Väkivaltaset alistajat pois lastensuojelutyöstä!

        OIKEUTTA LAPSILLE!


      • Anonyymi

        Lagmansgårdenin johtaja Bjarne oli pirun ankara kun olin Lagmansgårdenissa vuoden 1990 alkupuolella. Bjarne uhkasi katkaista oppilaan sormen jos oppilas näyttää keskisormea hänelle (Bjarne). Johtaja Bjarne yritti vääntää sormeni poikki kun näytin keskisormea hänelle johtajan työhuoneessa. Bjarne ei onnistunut. Näytin keskisormea Bjarnelle kun hermostuin kirjeen avaamisesta ja takavarikoimisesta Bjarne takavarikoi kirjeen (mulle entisen poikaystäväni lähettämä kirje) kun avasi kirjeen ollessani läsnä. Kirje oli takavarikossa johtajan työhuoneessa yli 1 vuoden. Sain kirjeen (entisen poikaystäväni lähettämä kirje) takaisin koulun päättäjäispäivänä. Muistan, että koulun päättäjäispäivä oli 31.5.1991. Johtaja Bjarne ei ollut ainoata, joka kohdisti väkivaltaa oppilaisiin. Muutamat Lagmansgårdenin henkilökuntaan kuuluvista työntekijöistä käyttivät väkivaltaa joitakin oppilaita kohtaan kun olin Lagmansgårdenissa vuonna 1990-1991.


    • KukaHyvittääSortamisen

      Vankila: Et saa poistua vankilan alueelta ilman viranomaisten lupaa ilman rangaistusta joka on koppihoitoa eli sellissä tai eristyssellissä istumista.

      Lagmansgården: Et saa poistua Lagmansgårdenin alueelta ilman laitossetien lupaa ilman rangaistusta joka on koppihoitoa eli huoneessa istumista; eristyshuoneessa, omassa huoneessa tai laitoksen putkassa. Lisäksi voit menettää kerran kuukaudessa myönnetyt kotilomat vanhempien kanssa.

      Vankila: ruokailu tiettyihin aikoihin, muulloin et saa ruokaa.

      Lagmansgården: ruokailut tiettyinä aikoina, muuten et saa ruokaa ellei kyseessä ole ihmisyyden rippeet omaava hoitaja.

      Vankila: Vangin vankilaan tullessa ulkomaailmasta vanki tutkitaan päästä varpaisiin.

      Lagmansgården: Nuoret laitokseen tullessa ulkomaailmasta tutkitaan päästä varpaisiin.

      Vankila: Vangeilla ei ole itsellään rahaa.

      Lagmansgården: Nuorilla ei ole itsellään rahaa.

      Vankila: Saa harrastaa seksiä ja muodostaa romanttisia suhteita.

      Lagmansgården: Ei saa harrastaa seksiä eikä muodostaa romanttisia suhteita.

      Vankila: Vangeilla on mahdollisuus tehdä töitä orjapalkalla.

      Lagmansgården: Nuorien on pakko tehdä töitä ilman palkkaa tai orjapalkalla rangaistusten uhalla.

      Yks naurettava lastenvankila ei mitään muuta! Kuka korvaa paskan kohtelun?!?!?! Kuka, kuka, KUKA!?!?!?!?!?!?!

    • ParsaaPaskoille

      Lagmansgårdenn epätasa-arvoinen kohtelu:

      Nuoret jotka asuivat satojen kilometrien päässä pääsivät kerran kuukaudessa pariksi päiväksi kotiin.

      Nuori jonka vanhemmat asuivat samalla seudulla kuin missä laitos oli: pääsi kotiin viikonlopuksi kerran kahdessa viikossa.

    • PelkuritTöissään

      Kertokaa minkä takia laitoksen tiloihin sai muuttaa laitoksen työntekijä ja ottaa sinne tiloihin lapsiaan käymään sen jälkeen kun vaimon kanssa oli mennyt sukset ristiin?

      Maksoiko tuo työntekijä vuokraa asumisestaan vai asuiko ilmaiseksi kartanossaan, jos maksoi niin kenelle maksoi ja miten, kenties laitoksen johtajalle käteisellä vai ihan ilmaiseksi asui vai maksoiko valtiolle vuokraa, miten laillista on että lastensuojelulaitoksessa asuu työntekijä ilman nuorten suostumusta joiden koti se on vai oliko sittenkään; oliko sittenkin kyseessä nuorten vankila?

      Nyt sitä nimenomaista selitystä pöytään niinkuin olisi jo s**t*n*n p*skahousut!

    • AasitTyössä

      "Työskentelyn keskeisenä tavoitteena on ylläpitää aikuistumiseen johtavaa psyykkistä kehitystä sekä sosiaalista itsenäistymistä."
      http://www.valtionkoulukodit.fi/lagmansgarden.html

      Niin tekopyhää!!! Psyykkistä kehitystä kohti aikuistumista ja sosiaallista itsenäistymistä edistää se että nuorelta kielletään kaikki normaalit nuoren elämään kuuluvat tunteet rangaistusten uhalla, niinkö?

      "He ovat kuin siskoja ja veljiäsi. Hoida parisuhteesi lomillasi (eli parina päivänä kuukaudessa huh heijaa)" Tota shittiä sitä jaksettiin hokea! Joo mutta kun eivät ole! Eivät ole minkäänasteista sukua missään mielessä! Tuo sääntö on olemassa vain sen takia että niiden aasien työ olisi helpompaa; ettei tarvitse selvitellä ns teinidraamaa, mitään muuta syytä ei ole!!!!!! ALISTAJAT!!!!!! NÖYRYYTTÄJÄT!!!!!!! KUSIPÄÄT!!!!!!

    • Chat_Veteli

      ei kokemusta kyseisestä paikasta mutta lyhyt sijaisuus vastaavasta paikasta helsingissä koulupuolen osaajana (ei ope), nuoret oli tosi rauhallisia tunneilla ja mukavia kahden kesken. asuivat lukituissa asunnoissa ja talossa vaikutti olevan paljon henkilökuntaa, en tosin varma määrästä. kyseinen paikka lopetettu jokin aika sitten luin lehdestä, mietin minne nuoret sieltä menivät sitten?

    • Chat_Veteli

      vähän toimii huonosti tämä suomi24 keskustelupalsta..

    • Anonyymi

      "Pakkotyö tarkoittaa työtä tai palvelusta, johon ihminen pakotetaan rangaistuksen uhalla vasten tahtoaan."


      "Orjuus on ihmisen pitämistä toisen (ihmisen tai valtion) vallan alla työssä ilman oikeutta palkkaan, vapautta ja omaan tahtoon perustuvaa valintaa. Orja ei pääse ulos asemastaan"


      "Lapsityöllä ja lapsityövoimalla tarkoitetaan alaikäisten lasten tekemää työtä, joka on fyysisesti, psyykkisesti, moraalisesti tai sosiaalisesti haitallista, taikka häiritsee tai estää heidän koulunkäyntiään"


      "Kaikessa ensisijaista on lapsen etu."


      Ja Lagmansgårdenissa pakotetaan rangaistusten uhalla tekemään töitä koulunkäynnin sijasta ja jopa kesäisin ilman palkkaa. Milloin saamme oikeutta?

    • Anonyymi

      2004-2007
      Yt vanha lmg oppila

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Olin kyseisessä laitoksessa 80-luvun loppuvuodet. Syy että jouduin sinne oli se että perheeni oli rankasti päihdeongelmainen. En oikein jaksanut käydä koulua kun ei ollut ruokaa eikä vaatteita. (Olin reilusti alipainoinen kun minut huostaanotettiin) en koskaan saanut minkäänlaista terapiaa ongelmiini. Henkilökunta oli täysin kouluttamatta. He olivat maanviljelijöitä lähipihoilta. Siellä oli myös pedofiliaa henkilökunnan tekemänä. Kauheat traumat jäi tosta laitoksesta.

    Ketjusta on poistettu 15 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14826
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      184
      1784
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1124
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1123
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      64
      1046
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      981
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      980
    8. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      976
    9. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      974
    10. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      973
    Aihe