AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  / Jauhelihan säilyvyys

Jauhelihan säilyvyys

4 Vastausta 1 003 Lukukertaa
Moi!

Jos säilyttää jauhelihaa jääkaapiin pakastelokerossa, kauanko se säilyy hyvänä?
Voiko sitä syödä vielä sen parasta ennen päivän jälkeenkin?

Pakasteena?

Eli jos olet pakastanut jauhelihan, säilyy se pakastimessa melko pitkän aikaa. Itse en kuitenkaa kuukausia sitä siellä pitäisi...kun sulatat jauhelihan, käytä se välittömästi ja tietenkin ruskista hyvin

Jauheliha on tarkoitettu

pakastimeen vai hyvin lyhyeksi aikaa. Suositusten mukaan korkeintaan 1-2 kuukautta. Yleensäkään pakastinta ei tulisi käyttää kovin pitkäaikaiseen säilytykseen ja pakastaa maksimikuukausia. Viikko tai kaksi on mulla tapana pitää jauhelihaa pakastimessa.

eipä

Koska yleensä ne jääkaapin yläosassa olevat pakastelokerot ovat surkeita, eikä niiden lämpötila ole tarpeeksi kylmä. Kannattaa käyttää melko pian ostosta, eikä ainakaan sen päivämäärän jälkeen..

Jauheliha kannattaa paistaa

sen pakastaa, niin säilyy paremmin. Varsinkin jos sen käyttää ruokiin murusina. Yhteen puolenlitran rasiaan menee noin 400 g paistettua jauhelihaa. Itse ostan paljon tarjouksista ja pakastan. Lihat tulee kuitenkin syötyä puolen vuoden sisällä. Lähikauppa kun myy usein sikanautaa 2 eurolla ja paistijauhelihaa 4 eurolla kilo, niin on pakko ostaa pakastimeen. Ja meillä syödään paljon jauheliharuokia. Itse käytän oikeaa pakastinta, –18 °C.

Jääkaapin pakastelokerossa on -5-10 astetta pakkasta. Jos jauhelihaa säilyttää siellä viimeiseen käyttöpäivään ja sitten paistaa ja pakastaa uudelleen niin saa ainakin pari viikkoa lisää aikaa.
 /   /  / Jauhelihan säilyvyys

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta