-Jos onnistuisin löytämään eläviä suuria kotiloetanoita Suomesta.
Huomioisin ennen ruoaksi valmistamista:
-Voikukkaa syönyt Etana on kitkerä,
-Maitokävely putsaa suolen.
-Pitkä keittoaika pehmittää lihan.
-Ravitsisin niitä viikon salaatilla siksi,
etten tiedä mitä "villi" etana on syönnyt luonnossa.(voikukkia).
(Sianlihasta maistaa kalan,jos sikaa on syötetty kalalla ennen teurastusta).
(Kananmunista maistaa kalan,jos kanoja on ruokittu kalanrehulla).
- Varmistettuani lihan maun salaattiruokinnalla.
-Laittaisin etanat pariksi päiväksi kävelylle astiaan,jonka
pohja on kostutettu maidolla.
-Etanat saavat maidosta ripulin.
-Etanoilla on laktoosi ongelmia.
- "maitokävely" on tehokkaampi,varmempi ja vähemmän kärsimystä tuova keino tyhjentää etanan suoli salaatista, kuin nälässä pitäminen.
Ruoaksi valmistamisen aloittaisin keittämällä etanoita ja hauduttamalla niitä valkkarissa tai maustetussa vedessä kaksi-neljä tuntia.
Jättäisin Etanat marinoitumaan keitinliemeensä, viikonlopun iltahämärissä yllättäisin. Pikaisesti kuumentaisin Etanat uunissa valkosipulivoissa tai paistinpannussa.
-Etana on yksi sitkeä lihas.Siksi se tarvitsee pitkän keittoajan...
Luin äsken surullisia etanan valmistusjuttuja tältä palstalta.
En usko
kotimaisen etanan olevan
ulkomaista lajitoveriaan kummempi...
-Olisi kiva lukea iloisia etanajuttuja Elokuussa...
-Oikeasti muistin Mateen.
-Ihanan kalan.
Tulin lukemaan kalaherkkuja
Etanat ja MADE
6
840
Vastaukset
- in Made
Huonon jäätilanteen vuoksi ollutmahdotoan saada
katso mademuhennos, madekeitto jne mhhttp://www.mainio.net/recepi_result.asp?page=11&path=1;1132;1133;50166;842&sub_type_data_107=1%3B1132%3B1133%3B50166%3B842%3B1015%3B1017%5F%5FL%E4mpim%E4t kalaruoat%5F%5FKalaruoat%5F%5F107&food_cook_time=&food_laktose=&food_glutenite=&header=&search=yes - Vanha kokki
Saatat onnistua etanoissasi paremmin jos laitat ne raakaan riisiin viettämään elämänsä viimeiset päivät. Näin me teimme Espanjassa ja kyllä oli suoli puhdas kuin pulmusen peffa. Etana syö riisinjyvän joka kulkeutuu nilviäisen lävitse hieman turvonneena, mutta sulamatta, näin se ikäänkuin nuohoaa röörin siistiksi.
- intiaani
-Kiitos hyvästä vihjeestä.
-Kenties muutaman päivän salaatin syöttäminen,
voikukan kitkeryyden poistamiseksi
on paikallaan,
ennen parin päivän riisiruokintaa ?
-Taidanpa ensikesänä hakeutua
Etanaongelma-alueille,
jos muistan. - Vanha kokki
intiaani kirjoitti:
-Kiitos hyvästä vihjeestä.
-Kenties muutaman päivän salaatin syöttäminen,
voikukan kitkeryyden poistamiseksi
on paikallaan,
ennen parin päivän riisiruokintaa ?
-Taidanpa ensikesänä hakeutua
Etanaongelma-alueille,
jos muistan.En osaa vastata tuohon voikukkakysymykseen, sillä meillä ei el Farossa kasvanut voikukkia. Kokeile,saat varmuuden.
- intiaani
-Kyläilin nuorena (1970-luvulla),jossain Ateenan esikaupunkialueella.
-Söin avotulella kypsytettyä pikkulintua...
-Olivat nylkeneet linnut,pitivät lintuja marinadissa.-Siitä heittivät grilliin.
-Olivat itse verkkopyydystäneet ne vuorilta.
-En muista oiko syksy vai kevät.
-Enkä kehdannut kysyä mitä söin...
-Ovatko kaikki pikkulinnut yhtä maukkaita??? - Vanha kokki
intiaani kirjoitti:
-Kyläilin nuorena (1970-luvulla),jossain Ateenan esikaupunkialueella.
-Söin avotulella kypsytettyä pikkulintua...
-Olivat nylkeneet linnut,pitivät lintuja marinadissa.-Siitä heittivät grilliin.
-Olivat itse verkkopyydystäneet ne vuorilta.
-En muista oiko syksy vai kevät.
-Enkä kehdannut kysyä mitä söin...
-Ovatko kaikki pikkulinnut yhtä maukkaita???söin itse myös 70 luvulla kreikkalaisravintolassa, mutta Lontoossa.Enpä kanssa tullut kysyneeksi mitä lajia olivat, mutta ihan ok. makuisia. Valmistus tapahtui pitkissä vartaissa joissa oli kymmeniä tirpusia lävistettyinä peräkkäin ja vartaita oli useita vierekkäin. Hiiligrillin yläpuolella niitä pyöritteli kansallisasuinen veijari. Pikkulinnut hieman latistivat tunnelmaa, mutta kaipa se olivat sen väärtti. Muulloin en ole noita pieniä siivekkäitä nähnyt edes Kreikassa valmistettavan.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Anteeksi mies
En vaan osaa kohdata sinua ja olla normaali. En tiedä mikä vaivaa. Samaan aikaan tekee mieli tulla lähelle ja kuitenkin5910945Mietin aina vain
Minä niin haluaisin nähdä sinut. Ei tuo yhden ainoan kuvan katsominen paljon helpota... Miksi sinä et voisi olla se roh174591Hetken jo luulin, että en ikävöi sinua koko aikaa
Mutta nyt on sitten taas ihan hirveä ikävä jotenkin. Tiedätköhän sinä edes, kuinka peruuttamattomasti minä olen sinuun r333977Outoa että Trump ekana sanoutui irti ilmastosopimuksesta
kun Kaliforniaa riepottelee siitä johtuvat tuhoisat maastopalot. Hirmumyrskytkin ovat USA:ssa olleet tuhoisia.4412228Palstan henkisesti sairaat ja lihavat
Täällä on sairaita, työttömiä ihmisiä kirjoittelemassa joilla ei ole tarkoituksena kuin satuttaa ihmisiä. Jos eksyt pals1142180Saan kengurakkaan kotiin viikon päästä
Mitä tapahtui? Martina hehkutti tätä stoorissaan reilu viikko sitten, mutta eipä aussimiestä Suomessa näkynyt, vaan tapa2601638FinFamin ryhmät
Älkää hyvät ihmiset luottako tähän tahoon. Ryhmiä on, mutta eivät ne toimi. Ihmisiä savustetaan ulos, vaikka näissä piir01421Osmo Peltola voitti ansaitusti Kultaisen Venlan - Kirvoitti yleisöltä mahtavan reaktion!
JEE, onnea Osmo! Osmo Peltola voitti Vuoden esiintyjän Kultainen Venla -palkinnon. Isä-Peltsin ja Osmon luontoseikkailu771230Olen vähän
Hysteerinen se on totta. Etkai ymmärrä miten syvästi tunnen sinua kohtaan. Ja olet aina lähelläni. Olet osa jo jotain. I101165- 391126