AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Fujitsu Siemens Pocket LOOX N100

Fujitsu Siemens Pocket LOOX N100

51 Vastausta 63 239 Lukukertaa
Onko kokemuksia Fujitsun laitteesta? Meneekö se tehdasasetuksille akun loppuessa kuten vanhemmat pocketit?

Ei se

tehdasasetuksille, ainakaan minun laitteeni ei ole mennyt. Ostin sen viime syksynä. Sen jälkeen siihen on tullut pari päivitystä, joista viimeisessä tuli mukaan jpeg-kuvien katselu. Samalla koko ohjelmiston saa nyt suomenkieliseksi. Navigointiohjelmassahan suomen kieli on ollut koko ajan. Luulisi näissä nyt myynnissä olevissa päivitysten olevan jo laitteessa sisällä.
Kaiken kaikkiaan minun käyttööni ihan pätevä laite, pienikokoisena hyvin mukana kulkeva. Eikä turhan hintava siihen nähden, että mukaan tulee koko Euroopan kartat.

autonavina?

miten tuo pocket maqlli toimii autonavina? Joku taisi taannoin kirjoitella ettei se pysy vauhdissa mukana? Vai?

Minulla

gigan kortti,kun yhden gigan kortille ei mahtunut koko Euroopan kartat. Ei tähänkään ihan kaikki mahtuneet, mutta kun ei ole ihan heti tarkoituskaan lähteä Britanniaan...
Kyllä tuo kahden gigan kortti pysyy mukana ihan hyvin, vaikka joku taisi tosiaan mainita, että on hidas. Eikä minulla ainakaan ole ohjeiden nopeudessa ollut eroa yhden tai kahden gigan kortilla. Kyllä ohjeet tulevat ihan ajoissa, että niihin ehtii reagoida.

2gb

Käykö tuohon ihan standardi muistikortti? Tarkoitan tällä sitä ettei sitä pidä mitenkään aktivoida tai ostaa Fujitsulta.

Minä

muistikorttini Verkkokaupasta, eli ihan standardi muistikortti käy. Sitten vaan tallentaa Navigonin CD:ltä tarvitsemansa kartat kortille, ja jos tarvitsee ja tilaa jää, niin musiikit ja kuvat myös. Ei niitä tarvitse mitenkään aktivoida.

2gb

Loistavaa, kiitos tiedosta. Nyt vaan sitten laite tilaukseen.

4GB SDHC toimii

Hei,

Tiedoksi kaikille ko. laitteen käyttäjille, että "Kingston 4GB microSDHC muistikortti luokka 4" -toimiii laitteessa mukana tulevalla miniSD adapterilla. Testattu.

Eli tämä kortti skulaa ok: http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=25548 (hinta 14,90 eur)

Kameratolpat?

Onko kukaan selvitellyt saako tähän jollain poppakonstilla liikennekameravaroitukset?

Loox n100 kameratolpat+päivitys

Lataa päivitys http://www.fujitsu-siemens.fi/support/downloads.html
sit pitää valita kartta-asetuksista liikennevalvontavaroitukset näytettäviksi, sekä erikoiskohteista ne kolme saksankielistä valittava myös..
helppo homma. lataa vaan sen kortti(ei usb)version siitä päivitys paketista. ja seuraa readme tied. ohjeita.

ei löydy

Yrittänyt tuolta linkistä etsiä, mutta ei löydy muuta downloadin alta kuin video päivitys ko laitteeseen.

Pitääkö?

Pitääkö vielä nopeuskameroiden näyttöön hakea erikseen kamerapaikat (esim. sivustolta gps-waypoints.net) vai riittääkö pelkkä päivityksen tekeminen?

kartat

ostin juuri kyseisen laitteen ja kartta tiedot ovat n. 3 vuotta vanhoja. päivitystä yritin asentaa navigonin sivuilta mutta ei onnistunut vaikka päivitys oli oikea. ja tuskin päivitys edes auttaa tuohon kartta ongelmaan.

Kartoista

Mistähän tuon pohjoismaiden karttaversion voi tarkistaa?

Mistä voin ostaa vuoden 2007 karttamateriaalit?

päivityksiä karttoihin

Laitteessa oleva karttapohja on 2004/2005 talvelta. Karttapäivityksiä voi ostaa Navigonilta.

Lisätietoja:
https://www.navigon.com/site/fi/fi/shop/consumer/accessories/6

Karttojen yhdistäminen

Voiko laitteessa olevat kartat yhdistää niin että yhdellä kertaa näkyy vaikka koko Eurooppa? Kartat kun on jaettu niin että yhdessä on Baltia ja Itävalta, toisessa Saksa ja kolmannessa Alpit niin että alueen vaihtuessa pitää vaihtaa uusi kartta ja esim. ajaminen Suomesta Alpeille ei onnistu yhtenä ajona ilman kartan vaihtoa eli reitti pitää suunnitella paperikartan avulla kartta-alueen rajalta seuraavalle rajalle

Rajaton kartta

Ei voi yhdistää. Pitää ostaa ns. seamless-kartta, (esim. eurooppa ovh 149 e), vaatii 2 Gt:n kortin jollaisella se toimitetaan.

Karttojen yhdistäminen

Kyllä nykyisissä kartoissa onnistuu

Maastokartat

Sain eilen ko. laitteen lahjaksi ja ihan pätevältä vaikuttaa... Itse harrastan metsästystä ja piti kysyä että saako tähän laitteeseen ostettua tai ladattua netistä maastokarttoja? karttojen tiedostomuodot on ilmeisesti MN60.map. Jotta laitteesta saisi kaiken hyödyn irti niin siinä pitäisi minun käytössäni olla maastokartat!

Mahdollista toisilla sovelluksilla

Navigoniin maastokartan lataaminen ei varmaankaan ole mahdollista, mutta itse puukotin laitteen käyttiksen netistä löytyvillä ohjeilla ja asennuspaketilla, jonka jälkeen siinä pyörivätkin useimmat Win CE 5.0/arm -ympäristöön soveltuvat ohjelmat kuten OziExplorer tai Tasku Loisto. Omassa laitteessani on Navigonin lisäksi tuo OziExplorer maastossa ja vesillä liikkumista varten sekä TCPMP Youtubesta imuroitujen videoiden katselua varten. Ohjelmat asensin sisäiselle flashille, joten muistikortti on vapaasti vaihdettavissa.

N100 päivitys

Asensin N100-laitteeseeni Tasku Loisto maastokartta demon ja se vaikutti aika toimivalta. Koko versio on kyllä aika suolaisen hintainen (175€+75€=250€). Kuinka nuo Ozi maastokartta toimii? Onko yhtä hyvä kuin Tasku Loisto? Jostain syystä en saa laitettani päivittymään 1.57 versioon vaikka olen yrittänyt. Osaako joku ohjeistaa... Seuraavilla ohjeilla olen yrittänyt, mutta laite ei lähde päivittämään itseään vaikka olen siirtänyt 2 tiedostoa mini-SD:lle ja yrittänyt painaa SOFT-resettiä ja "Standby" nappia...

How to upgrade:

- You need 75 MB free space on the mini SD card.
- Copy "dragib.nb0" and "xip.nb0" from the ZIP archive, to the Mini SD card.
- Both files must be placed at the root of the mini SD card.
- Insert the mini SD card into the device and connect the AC adapter.
- Lock the display input with the "Lockbutton".
- Hold the power button pressed, then press the reset button on the lower surface side of the device.
- If the update procedure have started you can release the power button.
- The upgrade procedure needs about 8 minutes.

Päivitys

Siis se resetti-reikä on siellä laitteen toisella puolella. Siihen reikään painetaan se kynän toisesta päästä esiin ruuvattava "neula". Päivitys-softa pitää olla se PNA-versio.

Päivitys onnistui

Päivitys onnistui mutkien kautta... Lopuksi vaan räpelsin kaikkia nappeja vuorotellen ja jollain ihmeen kaupalla se lähti toimimaan... Siitä olen varma että ohjeen mukaan en painanut :D

Nyt kuitenkin haluaisin lisää infoa noista ilmaisista maakartoista, ennen kuin ostan suolaisen hintaista tasku loistoa....Onko ilmaiset sitten niin paljon huonompia että kannattaisi maksaa 250€ Loistosta? Mitä mieltä on muut?

kerroppasrautalankasta

minä kun yritin päivittää, meni koko paska aivan jumiin. Nyt tuli uus laite, pitäs taas päivittää..puritko ne tiedostot ennen siirtämistä kortille?

Päivitys

Päivitys N100 ohjelmaversioon 1.57.00 ja Navigonin versioon 6.1 build 118:

- Puretaan FSC_1009722.zip johonkin kansioon ja kopioidaan tiedostot dragib.nb0 ja xip.nb0 muistikortin juurihakemistoon (kortilla pitää tietenkin olla tarpeeksi tilaa, raivataan sitä tarvittaessa poistamalla tarpeeton kartta/karttoja)
- Varmistetaan virransaanti kytkemällä laite AC-adapterilla verkkovirtaan
- Lukitaan kosketusnäyttö oikean reunan liukukytkimellä
- Painetaan virtakytkin pohjaan ja painaistaan takapaneelin alakulmassa olevaa reset-painiketta jollain sopivalla tikulla (esim. styluksen irtiruuvattava pää) ja pidetään virtapainiketta alhaalla kunnes näytöltä näkyy, että päivitys alkoi
- Odotellaan päivityksen asentumista noin 8 minuuttia, jonka jälkeen laite käynnistyy itsestään uudelleen
- Poistetaan kosketusnäytön lukitus!
- Poistetaan muistikortilta sinne alussa kopioidut tiedostot

Navigonin hieman uudemman versiopäivityksen (6.1 build 405) voi ladata Navigonin ftp-palvelusta:

ftp://support:support@ftp.navigon.com/updates/n100/MN6-update.zip

Tiedosto puretaan ja purettu tiedosto kopiodaan muistikortin juureen ja laite resetoidaan takapaneelin reset-painikkeesta. Asennus alkaa automaattisesti ja päättyy uudelleenkäynnistymiseen. Tiedosto pitää muistaa poistaa kortilta päivityksen jälkeen.

Kartta ohjelman päivitys

eli ongelmana on että en pysty purkamaan tuota kartta ohjelmanpäivitystä lainkaan. Jostain kumman syystä se ei vain pura vaikka olen kokeillut mitä.
Eilen päivitin softan gps:ään ja hyvin toimii mut toi kartta pitäis saada päivitettyä jotenkin.....tarttis apua.

Format

Mulla tuli virheilmoitus "Wrong Image" Soitin FSC:n tukeen ja neuvoi formatoimaan muistikortin ja sen jälkeen siirtämään tiedostot sinne. Päivitys onnistui hienosti sen jälkeen.

Mikäs toi uudempi versiopäivitys on?

Mikäs toi uudempi päivityspaketti oikein on? Navigon 6.1 build 405? Ei asennu ainakaa omaan gaattoriin, jotain mätää parissa fileessä. Näyttäisi olevan jotain autotietoja yms.? Onko tarkempaa tietoa mitä sisältää? Mistä löytäis ehjän paketin?

wrong image

Mites kun ilmoittaa, että wrong image? Voiko tuota yleensäkkään päivittää versiosta 1.16?

Wrong Image Again !

Mulle tuli myös herja Wrong Image.
Olisiko avuksi sd.kortin formatointi ?
Ihme, ettei missään virallisissa ohjeissa ole mainintaa asiasta.

Kannattaa kokeilla

Kannattaa formatoida pc:llä muistikortti FAT formaattiin ja tämän jälkeen tallettaa muistikortin juureen päivityspaketit ja edetä normaalin päivityksen mukaisesti.

ei onnistu

Juu eli ei ainakaan itsellani onnistunut tuollainkaan.. edelleen herjaa wrong image. Koitin myös formatoida fat32 muotoon mitä windows ei suostunut tekemään.

Päivitys onnistui

Mulla onnistui : Siirsin kaikki filet talteen(resurssien hallinan kautta työaseman levylle).

Sen jälkeen tein resurssien hallinan kautta alustuksen, itse asiassa kaikki oletukset tarjoittiin jo oikeina (mm. tiedostojärjestelmä).

Tämän jälkeen kopioin siirretyt tiedotot takaisin tyäasemalta LOOX:n kortille.

Päiviys onnistui tämän jälkeen ohjeiden mukaisesti. Ja LOOX toimii oikein.

Ozista

Päivitettäessä on huomattava että power button vapautetaan vasta kun päivitys on käynnistynyt.

Tasku Loistosta ei ole kokemuksia, mutta OziExplorerCE 1.12.3e3 beta-versiota olen jonkin verran käyttänyt. Itselläni näet sattui olemaan valmiina Kansalaisen Karttapaikalta Pythonilla ladattua karttamateriaalia, jonka sai kätevästi muutettua Ozille käyvään muotoon img2ozf-ohjelmalla. Vanhempaa tarjolla olevaa ohjelmaversiota 1.11.4 en ole kokeillut.

Käyttämäni versio toimii pääosin N100:ssa, mutta ongelmiakin on ollut:

- karttanäytön alalaita ja esim. nopeusnäyttämän sisältävä palkki peittyvät valikkopalkin alle (Toolbar Auto Hide -asetus auttaa hieman)
- osa toiminnoista päätyy Fatal Application Error -virheilmoitukseen (esim. Map Wiev ja System Toolbarin painikkeet)

Lisäksi rekisteröimättömässä ohjelmassa karttanäytöllä näkyy "Demo Version" -tekstit ja parinkymmenen minuutin välein pitää yhteys GPS-sateliitteihin käynnistää uudelleen (kaksi painikkeen painallusta). Rekisteröinti taisi olla 30 USD.

hieman epäilyttää

Luultavasti koitan tuota 1.11.4 versiota...Käsitinkö oikein että minulla pitää olla vielä Etelä-Pohjanmaan (paikka missä käyn metsällä) maastokartat erikseen, joita muokkaamalla saan ne näkymään Ozilla? Jos näin on, niin menee vaikeaksi... Kait sitä sitten joutuu ostamaan tuon tasku loiston koko version, se ainakin toimii...

Jep

OziExploreriin kartta-aineisto pitää hommata erikseen. Kansalaisen karttapaikan kartan hakuun ohjeita löytyy esim. googlettamalla Kansalaisen+Karttapaikka+Python. Kartta ei ole kovin tarkka: 1 pikseli = 4x4 m luonnossa.

Fujitsuihimiset!!!

Ootte näemmä perehtynyt tähän taskumalliin toden teolla. Onko se hyvä laite euroopanmatkailuun. Toimiiko jämäkästi ja näkyykö paikat ja ilmoittaako mahd. tie- ja tullimaksuista teiden varsilla. Pystyykö päivittämään vaihtuvia koordinaatteja helposti, kuten tomtomilla käy. Olen miettinyt Mio c220 hankkimista, koska se näyttää toimivan ok. Tämä Fujitsu kiinnostaisi pienen kokonsa vuoksi, mutta riittääkö siinä tehot?? Hinta on laskenut näemmä.

Ei korvaa karttaa

Mulla oli Italiassa härveli matkassa ja kyllä se siellä auttavasti neuvoi. Joissain reiteissä se kuvitteli aina että motarin kautta olisi parempi mennä vaikka kiertotietä kertyisi kymmeniä kilometrejä. Pienet tekstit on hankalia kuskin kannalta mutta jos on eukko kartturina niin ei haittaa.Viroa vehjes ei tunne juuri lainkaan; Saarenmaalla ei sen mukaan ole muuta kuin kaksi satamaa.Voisin matkaseuraksi suositella Michelinin maantiekarttoja, niissä on monesta kaupungistakin kartat. Looxin karttalevyke ei ole kaikilla FujitsuSiemensin tietokoneilla luettavissa; he kun eivät voi mitenkään taata että omat tuotteet olisivat keskenään yhteensopivia. On siitä laitteesta hupiakin matkoilla, silloin kyllä hymyilyttää kun aparaatti käskee vuoren sisällä moottoritiellä tekemään u-käännöksen nyt.

Format

<<Mulla tuli virheilmoitus "Wrong Image" Soitin FSC:n tukeen ja neuvoi formatoimaan muistikortin ja sen jälkeen siirtämään tiedostot sinne. Päivitys onnistui hienosti sen jälkeen.>>

Juuri näin, mutta miten se formatointi tapahtuu?
Ei ainakaan PC:n kautta onnistunut

Formatointi

PC:n kautta normaalisti. Oma tietokone jne.

Tiedostomuoto FAT32

Onko

Näyttääkö N100 nopeuden ja korkeuden?

Nopeus kyllä

mutta korkeudesta en tiedä. Voi laittaa varoittamaan ylinopeudesta....

Näyttää...

Myös korkeuden karttapohjalla.
Itselläni ollut ko kapine muutaman viikon. Laite on ihan ok, mutta kyllä siinä huonojakin puolia on. Hiukan sekava käyttöliittymä ja tosiaankin pari sekuntia viivettä kartassa ja välillä niin hiton idioottimaisia ohjeita. Tuolla pohjois-suomessa kehoitti nopeamman reitin mukaan ajaa n 30 kilometriä kiertotietä pieniä hiekkateitä pitkin. Oikea matka oli noin 10 km... Vasta 2 kilometriä ennen kohdetta tajusi kohteen olevan ihan edessä. En tiedä mistä johtui. Veikkaan sitä, että ko tielle ei ole asetettu minkäänlaisia nopeusrajoituksia karttapohjalle, joten ohjelman logiigan mukaan siellä voi varmaan puotella 400kmh... :)

Mutta hintaansa nähden ihan pätevä laite pienistä puutteista huolimatta.

GPS-tilassa...

...näyttää korkeuden.

kreikan kartta...

Tervehdys
Mahtaakohan laitteen mukana tulevasta kreikan kartasta olla mitään hyötyä?
ja kattaako kartta koko kreikan saarineen vai onko siinä pelkkä manner kreikka...

Miten se hitaus näkyy?

Jokseenkin kaikissa tämän gepsin testeissä valitellaan prosessorin alitehoisuutta. Kertokaapa laitteen omistajat miten tämä käytännössä ilmenee, jos yleensä siitä on haittaa.

Itse ajattelin myös hankkia vehkeen ihan turistin kaupunkidallailuun enkä siis autokäyttöön (autossa on kiinteä navigaattori).

Ei mitenkään

Itse arvelin tota hitautta kanssa, mutta nyt olen käyttänyt laitetta kuukauden ja minusta se ei ole hidas. Enkä tällä kokemuksella ole valmis maksamaan yli 100 euroa enemmän vastaavista vekottimista. Asetuksista pitää valita vain nopea ajoneuvo niin pelaa hyvin.

Mulla menee

Mulla ainakin menee ajat viiveasetukset tehdasasetuksiin käytännössä joka kerta kun laitteen sammuttaa. Akku on joka kerta kaput kun laite on ollut viikon käyttämättä vaikkakin suljettuna. Sen lisäksi kartasto vajavainen; ainaakaan Saarenmaalta se ei tunne muuta kuin satamat, ei siis kadun katua, polun polkua. Olen kuullut juuri tätä N100:sta kehuttavan, mielestäni se vain kertoo että nämä navigaattorit ovat vielä kehityksensä alkutaipaleella.

LÖytyykö laukkua?

Oletteko onnistuneet löytämään sopivaa laukkua tälle laitteelle?

Lowepro

Mulla on käytössä Lowepron pieni laukku. Navi sopii sinne just, mutta ei laturit, jos niitä haluaa mukaan. Mutta kätevä kantaa kun jalkautuu autosta. Siinä on kaulanauha ja vyölenkki.

apua

osaako joku kertoa, mikä vikana, laitteen laittaa päälle tulee lukemaan teksti, Carefully press and briefly hold stylus on the center of the target. Repeat as the target moves around the screen. kaikkea on kokeiltu eikä auta

kalibrointi

tee, niinkuin ohjeessa sanotaan, ei siinä kauaa ,ene. Kosketusnäyttö kalibroituu, kun kosketat maalitaulun keskustaa ohjeen mukaisesti sen ilmestyessä eri puolillek oksketusnäyttöä. Älä myöskään rasita näyttöä turhan kovilla painalluksilla, kun käytät sitä, pisä se puhtaana ja hommaa suojakalvo, ettei naarnut ala vaikuttamaan kalibroitumiseen. Taitaa olla jo naarmuilla? Sitten on olemassa cd-levyn korjaussettejä, joilla voi kiillottaa kuntoon, mutta hommaa se suojakalvo.
 /   /  /  / Fujitsu Siemens Pocket LOOX N100

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta