AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Kani tytöllä "kuukautiset"

Kani tytöllä "kuukautiset"

16 Vastausta 4 764 Lukukertaa
Siis kysymykseni on kyllä aikas kaukaa haettu mutta onko kanitytöillä samalla tavalla niinsanotusti juoksuaika kun koirilla että silloin saattaisi tulla verta? vai missähän vika? kanini on syönyt ihan normaaleja kanille tarkoitettuja ruokia omenaa kurkkua ja heiniä sekä salaattia ruokavalio ei ole muuttunut ja kanini on tosi energinen ollut kokoajan nytkin vetää vapaana ravia pitkin olohuonetta ja tömistelee sohvanalla ja kiipeää sohvalle ja kehrää omaa hyvää oloaan kun menee rapsuttamaan. eli ei vaikuta sairaalta... onko kellään tietoa vai kiikutanko kaverin lääkärille?

siis?

kanistasi oikeasti verta? Oletko tutkinut tuleeko veri virtsateistä vai mistä? Sanoisin kyllä, että ei ole millään lailla normaalia. Kaneilla kun ei ole ns. "kiima-aikaa". Ota yhteys lääkäriin.

kanin

saattaa muuttua punertavaksi esim.purutangoista joissa on jotain punaista marjaa.Myös jotkut siemensekoitus pussit sisältävät jotakin punertavaa ja värjäävää herkkua. Ole kuitenkin tarkkana jos tosiaan punerrus on verta vie pikaisesti lääkäriin.

hmm

Kaneilla ei ole kuukautisia/juoksua. Kanit voivat tulla kiimaan koska vain kun haluavat, mutta verta ei tule. Eli kanillasi saattaa olla sisäinen verenvuoto, el.lääkärille ja nopeasti! :) Onnea!

moikka

kanilla ei ole kuukautisia, kani voi tulla raskaaksi ihan milloin vaan.

oletko ihan varma että se on verta? joskus jos kani on syönyt paljon porkkanaa tai punajuurta, virtsa on punertavaa.

se voi myös olla virtsatietulehdus, eli lääkäri määrää siihen antibiootteja. sitä ei voi hoitaa kotikonstein. tai sitten voi olla jotain muuta. sinuna soittaisin heti lääkärille.

oletko varma, ettei veri tule esim. irronneesta kynnestä?

ja lopuksi: kani ei kehrää..

Omien

pissa muuttui ihan veren punaiseksi kun saivat syksyllä paljon porkkanaa.

Siitä tietysti säikähtäneenä marssiin 4 kanin kanssa lääkäriin ja diagnoosina oli karoteenin värjäämä pissa. Silloin myös selvisi että muutkin ruoat voivat värjätä pissan.

Mutta jos tuo on mielestäsi selkeästi verta, niin sitten ehdottomasti lääkäriin.

kani kehrää

hei vaan olen myös samaa mieltä että varmaan kannattaa soitella lääkärille mutta myös olen huomannut että ruokavaliossa jotain joka värjää pissaa.
Sinulle joka sanoit että kani ei kehrää niin oletkos kuunnellut omaa pupuasi kun rapsuttelet sitä niin se pitää kummaa hyrisevää ääntä aivan kun kehräisi? mulla luppa joka rakastaa rapsuttelua niin se hyrisee tai kehrää ihan miten haluaa asian ilmaista ja sitä on hauska kuunnella. Ehkä meistä jokainen nimeää sen omalla tavallaan kehrää tai hyrisee.... >Aurinkoista pakkaspäivää vaan kaikille
sanadu

ei kehrää

ne naksuttelee hampaita, kun ne tykkää, eivät kehrää. kissat kehrää..

kani kehrää tai sitten ei

Kuule niinkuin jo aikaisemmin sanoin että sehän on aivan sama miten asian ilmaisee tiedän kyllä että kissat kehrää koirat haukkuu jne. Mutta eikös se ole yksi ja sama millä nimellä nimeltää sen "äänen" joka kanista lähtee kun se voi hyvin ja nauttii? Ja jos sinä nyt saat jonkunlaiset kiksit tästä väittelystä niin onnea vaa. En jatka tätä Minun mielestäni jokainen saa aivan vapaasti nimetä miten haluaa "kehrääkö" kaninsa vai ei. Niin myös minä teen.
Toivon sinulle kuitenkin aurinkoista pakkaspäivää Minä rapsutan kaniani ja se KEHRÄÄ tyytyväisyyttään sylissäni.

käy katsomassa

Käy kurkkaamassa mitä lukee myös SEY kotikani sivuilla mitä kerrotaan kanin kommunikoinnista.... sielläkin kehrää.... heh

tuota

te jotka sanotte että kani kehrää niin minun kanityttö senkun pistää hampaita narskumaan (;

kanillako juoksuaika

Kiitos vaan kaikille jotka vastailitte...
Käytin äidin kanssa kanin lääkärillä ja kyllä se oli ihan ruoka-aineen värjäämää mietittiin että mikä ja lääkäri sitten veikkasi että porkkanaa porkkanaa ja niinhän täälläkin monet ovat sitä tarjonneet syyksi.
P.s Munkin kani "kehrää" tai "naksuttaa" ja polkee jalkaa.... =)

vielä

joskus myös hormoonit voivat värjättä pissan. esim meiän poju pissailee joskus aika oranssia.

hyvä että pupusi on kunnossa.

Meilläkin

kehrätään. Ei kylläkään kaikki kanit. Se ääni tule hampaista vaan kurkusta. Ne ovat ihan eri asioita.
Kaneille ei luullakseni saa antaa omenaa. Oma eläinlääkärimme sanoi niin. Minulla on sama vaiva kanilla. Se on muuten virkeä ja eläinlääkäri käski seuraamaan pari päivää. Porkkanasta varmaan johtuu meilläkin.
Miksei saisi antaa omenaa?
Tuntuu, että mitä enemmän lukee kanioppaita, netistä juttuja niin sitä enemmän itse menee sekaisin mitä saa tehdä ja mitä ei..
Omenaa saa antaa, muttei siemenkotia, jos niihin on voinut jäädä torjunta-aineita (eli ilmeisesti luomuista saa antaa).

Kielletyt aineet löytyvät täältä:
http://www.kaniyhdistys.com/www/index.php?option=com_content&view=article&id=2&Itemid=47

"Kanille ei saa antaa huonolaatuista kuivaa heinää, vaan heinän pitää olla hyväntuoksuista, vihreää ja homeetonta annettaessa. Kanille ei myöskään saa antaa sitrushedelmiä, eikä sipulikasveja. Kanille epäterveellisiä ovat myös rasvaiset makupalat eli pähkinät, auringonkukansiemenet yms. Kani ei myöskään kaipaa sille luonnottomia ruokia kuten karkkia, makkaraa tms. Kanille ei saisi antaa myöskään ulkomaisista hedelmistä tai salaateista ulkokuoria ja esim. omenista siemenkotia, sillä niihin on voinut jäädä kanille myrkyllisiä torjunta-aineita."
 /   /  /  / Kani tytöllä "kuukautiset"

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta