Ohjeita ilmiannon tekemiseen

joku vaan

Tällä palstalla on ollut vastaavia kirjoituksia aiemminkin, mutta avataan taas uusi, koska asian tärkeyttä ja yhteiskunnallista merkitystä ei voi enempää korostaa.

Tässä muutamia ohjeita ilmiannon tekemiseen:

Osoita kirje/puhelu asianosaoisen veroviraston verotarkastuksikköön. Soittaessasi kerro että kyseessä on ilmianto niin osaavat ohjata puhelun oikealle henkilölle. Vastaavasti nimeä kirjeesi kirjoittamalla kirjeen yläosaan "ilmianto".

Kerro ilmiannossasi:

- kerro selkeästi miksi epäilet verovilppiä
- yksilöi epäilty henkilö tai yritys
- kerro missä toimii
- missä mainostaa palvelujaan tai tuotteitaan (lehdet, netti..)
- mitä tekee (valmistaa/myy)
- onko henkilökuntaa, ja jos niin yksilöi mikäli mahdollista
- käytössä olevia ajoneuvoja, koneita, laitteita...
- mahdollisia nettiosoitteita, tilinumeroja jne...

Liitä mukaan tositekopioita, kuitteja yms. kirjallista aineistoa jos sinulla on.

Tässä muutamia mitä tuli mieleen, kertokaa lisää jos tulee hyviä mieleen.

23

4997

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kantelupukki

      Tässä vielä lisäohjeita ilmiannon tekemiseen.
      Tarinan loppuun laitetaan vielä lyhyt kuvaus syistä, minkä takia ilmianto tehdään.

      Ilmianto tulee varustaa päiväyksellä, paikkatiedolla, allekirjoituksella ja nimenselvennyksellä. Sen voi toimittaa itse veroviraston kirjaamoon, jolloin sen luovuttamisesta saa kuittauksen. Yhteystiedot ovat tärkeitä, jotta verotarkastaja voi halutessaan kysellä lisätietoja. Muista avoimuus.

      Toinen kopio samoista papereista toimitetaan yrittäjälle itselleen. Tähän ei saa todennäköisesti kuittausta, mutta nämäkin paperit on syytä varustaa omilla yhteystiedoilla. Lisäksi kannattaa ilmoittaa yrittäjälle aika ja tapa, millä voi täydentää tai korjata tietoja.

      Näin toimimalla ilmiantaja saa sosiaalista arvostusta yhteiskunnan ja yrittäjän taholta. Jos ei saa sosiaalista arvostusta, niin saa ainakin vahingoniloa. Jos ei saa vahinkoa aikaiseksi, niin saa ainakin illuusion sen aikaansaamisesta.

      Sitten kun on tehnyt tarpeeksi ilmiantoja, niin voikin alkaa harkita ihan oikeiden töiden tekemistä.

      • Seppo.moi

        Annetaan kaikki mahdollinen tuki harmaan talouden puliveivareille jotta saamme maksaa verot heidän puolestaan! He ovat varmasti kiitollisia!


      • Kai ilmianto tehdään nimettömästi?


      • noin_Se_menee

    • kantelupukki

      Voisiko joku asiantuntija tarkistaa, että onko tämä hyvä ilmianto. Minulla ei ole aikaisempaa kokemusta tästä toiminnasta, niin apu olisi tarpeen:


      - kerro selkeästi miksi epäilet verovilppiä
      Epäilen, että lähikauppiaamme harrastaa verovilppiä. Syy on se, ettei niillä ole edes varaa ottaa minua töihin mainoksia jakamaan, mutta omistalla on hieno volvo maastoauto. Lisäksi omistaja on lihava pelle. Sen touhut ovat ihan hämäriä.

      - yksilöi epäilty henkilö tai yritys
      Verovilpin harrastaja on lähikauppias Mikko Mikkola (nimi muutettu) ja hän harrastaa toimintaansa lähikaupassa nimeltä Lähivalinta, osoitteessa Lähitie 1. Toiminta on ollut jatkuvaa.

      - kerro missä toimii
      Toimii osoittesssa Lähitie 1. Uskon että tämä huijari käy myös joskus tukkukaupassa ostoksilla. Ei varmaan pyydä kuittia!

      - missä mainostaa palvelujaan tai tuotteitaan (lehdet, netti..)
      Mainostaa paikallislehdissä ja niissä inhottavissa telineissä, jotka haittaavat mopolla-ajoa. Lisäksi jakelee niitä mainoksia, joita minä en päässyt jakamaan.

      - mitä tekee (valmistaa/myy)
      Ihan kaikenlaista ruokaa myy. Ja muut kotitaloustavaraa. Luulen että myy keskiolutta alaikäisille. Ei aina. Minulta kysyi paperit.

      - onko henkilökuntaa, ja jos niin yksilöi mikäli mahdollista
      On pari henkeä, Yksi Jaska (sukunimeä en tiedä) ja sitten omistajan tytär, jolla on isot rinnat ja on muutenkin sikahyvä pissis, mutta oli inhottava minua kohtaan baarissa perjantaina, eikä edes jutellut. Sen nimi on Noora Mikkola (nimi muutettu) ja se on muutenkin ihan kylän yhteinen. Että ei paljon kannattai olla sen kanssa!

      - käytössä olevia ajoneuvoja, koneita, laitteita...
      ON. Se volvomaasturi. Sitten on sellainen hämärä pakettiauto. Usein kauppias ajelee sillä ja kuljettelee tavaroita. Tavarat on pakattu usein pahvilaatikoithin. Kaupassa on myös vaakoja ja kassoja.

      - mahdollisia nettiosoitteita, tilinumeroja jne...
      On sikahuonot nettisivut osoitteessa www.nnnnn.fi,

      - Liitä mukaan tositekopioita, kuitteja yms. kirjallista aineistoa jos sinulla on.
      Tässä liitteenä kaupan kuitteja, mainoksia ja digikameran kuvia kaupasta, törkeästä pakettiautosta ja sen lihavasta kuskista ja muutama kuva Lissusta rannalla ja muiden poikien kanssa. Kattokaa nyt Lissua ...reps.

      • ....

        Varsin heikolta kuulostaa kyllä.


      • puhu siitä
        .... kirjoitti:

        Varsin heikolta kuulostaa kyllä.

        huijarin pissistytöstä. Ei kannata.


    • Jussi ja Veli

      Eikö ole törkeää, että jotkut eivät maksa veroja JA VARASTAVAT työnantajansa omaisuutta eli Rautakirjan ns. palautuslehtiä isossa mittakaavassa myyden toisten omaisuutta pornokauppoihin ja divareihin ?
      Se on perkele rikos, siinä kuin myyjä varastaisi kauppiaaltaan, ja möisi eteenpäin !

    • ^^^^

      http://www.mustatulevaisuus.fi/mita_voit_tehda/
      "
      Tässä sinulle helppo muistilista taistelussa harmaata taloutta vastaan:

      Tee töitä vain verokortilla.


      Vaadi aina palkkalaskelma.


      Varmista, että saat palkkasi pankkitilille.


      Vaadi kirjallinen työsopimus.


      Tarkista vuosittain työeläkeotteesi.


      Ostaessasi kotitalous- ja remontointipalveluja tarkista, että yritys on ennakkoperintä- ja alv-rekisterissä (www.ytj.fi)


      Huolehdi yrittäjänä veroista, eläke- ja tapaturmavakuuttamisesta.


      Pyydä aina ostoksistasi kuitti.


      Mikäli kohtaat harmaan talouden ilmiöitä arjessasi, voit raportoida useista niistä eteenpäin viranomaisille. Poliisin verkkosivuilta löytyy lisätietoa rikoksesta ja epäilyttävästä aineistosta ilmoittamisesta poliisille.
      Lue lisää www.poliisi.fi > rikokset"

    • Ravintoloitsija

      Älkää s*****a nyt alkako puliveivaamaan senkin mustan talouden liehittelijät ja kauppamatkustajat. Kyllä joku roti pitää olla ja kaupankäyntiä pitää kannattaa ihan pelkän ajatuksenkin tasolla. Sinä Joku vaan puhut kyllä täyttä asiaa, joten ollaan ihan samoilla linjoilla. Itsekin olen pitkän ajan yrittäjä ja talous meni kuralle kuin näkin kenkä. Kyllä siinä risoo kun kaiken maailman kommunistit ja itsensä kaupustelijat sitten soittelivat perään ja ketään ei saanut enää vanhoja kavereita kiinni. Siinä sitä sitten kaksi viikkoa rustattiin ilmiantoja eri kaupoista ja tulihan siinä vähän omaankin pesään kuhmuja kyllä. Onneksi sain perustaa uuden liikkeen ja taas porskutetaan vaan.

    • Käykö tämä palsta

      Voiko tänne tehdä ilmiantoja?

      • Tobi3

        Kyllä


    • Robi3

      Noni verottajat tarkistakaa Pizzerie siellä on kaikin harma talous Mittä voi olla kaiki työntekijät on ilman verokorti ja saa päivässä noin 90 eu viikonloppuna kaiki kuljetus raha tule omistajan taskun kun ei löydän kassa toisella on 2 kassa toimimassa vain yksi kassa koiti mene kirjan pitäjillä kyllä verottajat on tyhmää pitäs mietti jos on yksi pizzeria aumu 10ja 11 mene kiini sitten jos työ tunnit on 8 päivä kuka muu on töissä sitten tien suorin osaa pizzeria omistajalla kaiki rahat on mennyt turkkin ostettu auto siellä asunut maa tilat yksi on koivokylän pizzeriat toinen on Kontulan pizzeria ja Klaukkala king pizzeria ja paljon viellä

    • %%%%%%%%%%%%%%%%%%%
    • määkans

      Mitä tehdä pitkäaikaistyöttömälle, joka kieltäytyy vuodesta toiseen "p****ahommista", mutta käy pimeästi siivoamassa ja "auttelemassa" pitokokkeja. Rahaa näyttää oelvan millä mällää. Puoliso hyväpalkkaisessa työssä ja makselee kulut. Toinen taasen reissaa ja huvittelee. Säästöön menevät kaikki työttömyyspäivärahat ja osa pimeistäkin. Varmalta taholta kuulin, että muistaa aikuisia lapsiaan silloin tällöin tonnin setelillä. Tuskin niistä perintöveroa paljoa maksellaan.

      • hihihihi1

        Ei kannata tehdä mitään, koska tonnin seteleillä ei ole juuri arvoa tänä päivänä. :)


    • lässynlässyn

      "tonnin seteli" - etkö vertauskuvaa ymmärrä? Voihan ne olla kaksi viissatasta tai kymmenen satasta...

    • dfasdasffdasfadsdfas

      Seinäjoen sofram ei anna kuittia vaikka sitä pyydetään, outoa toimintaa kassakin auki!

    • Robi3

      Hei taas ihan turha ilmoita verottajalla kun ne ei tee yhtään mitä ilmoitusasioihin yli 2 kuukautta ei mitä tapahtunut pizzaservice koivokylän niin paljon raha piemesä voi olla 3 liike tila 2 asunto turkissa 4 asunto täällä X5 BMW viikonloppuna kaiki kuljetus raha suora taskun vittun tyhmät älkä ostaka sieltä pizzaa jos ostat koiti siellä toinen asia ensin nuori veli meni naimisiin sitten oma välille vaimon sisko rahasta naimisiin ette saa oleskelulupa vittun tyhmät verottajat tehkö oma työ tarkistakaa sieltä mitään paljon raha tule pimeä raha

    • Markus37

      Ravintola kultahaurukka Jokelassa vitun kusetusta voi olla siellä on kaiki juomat on siellä on kaiki pahoin vero kusetus omistaja vuodessa 10kerta mene lomilla ei voi olla totta tarkistakaa asikalta ei ollenkaan annetaan kuitti kävin siellä joskus ottamassa kalja koko ajan kassa aukio mutta ei löydän kassa ollenkaan kiitos verottajalta tarkistus sinnä

    • zghjhhcg

      Upeaa tehdään tästä samanlainen valtio kuin pohjois-koreasta!!!!!



      Että oikein tänne asti pitää tulla määkimään !!

    • moiseev

      Ruslan Sabitov PUH.0469562119 ja Maxim Lysenko Puh. 0401963777 työskentelee laittomasti ilman työlupaa. hänen työnsä osoite AUTOPESUUN KN POWER TMI ALIHANKKITA AUTOKORJAAMO VIINIKA JUURAKKOTIE 3 VANTAA

    • Ilmianto-turhako

      Ei millään pahalla, mutta ihmettelenpä vain miten Verohallinto selviää kaiken maailman ilmiannoista. Riittävätkö resurssit oikeasti? Vai onko se poissa muusta työnteosta, koska käsitykseni mukaan valtionhallintokin on säästökuurilla, mikä tarkoittanee sitä, ettei esim. mitään "ilmianto porukkaa" sinne palkata. Voin toki olla väärässäkin, mutta ymmärrän täysin turhautuneita ilmiantajia, koska mitään ei kuitenkaan tapahdu, vaikka ilmoittelet kuinka!

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      18
      1231
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1118
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1114
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe