AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  /  / pohjaan palanut

pohjaan palanut

8 Vastausta 826 Lukukertaa
-tein popcorneja, kun vietimme kerrankin oikeaoppista kotileffailtaa.
-iso kattila. öljyä pohjalle. paukutin popparit ja tälleen. hyvin meni. kaikki oli paukkunut, siirsin kattilan levyltä ja etsin käsiini kulhon johon kaadoin paukut.
-mutta olinkin siirtänyt kattilan levyltä vain osittain! Tällöin tässä kohtaa kattilaa, joka oli vielä kuumalla levyllä, paloi popcornit levyn pohjaan kiinni. ne on siinä, eikä saletisti siitä lähe.
-sitä on rapattu karhunkielellä, patapadalla, annettu liota kuumassa vedessä konetiskiaineella pitkän ajan ja sitten rapsutettu taas kaikilla mahdollisilla ja mahdottomilla tavoilla. sitä on hinkattu tunti, puolitoista, yhteen mittaan, voimalla, ajatuksella että kyllä se kulumalla lähtee, vaan ei lähde. popparit on kyllä lähteny, mutta kattilassa on mustia pilkkuja, puolisenttisiä, jotka ei lähde!
-taitaa olla aika ostaa uusi kattila, vai mitä?
-
-hei, nythän voin kysyä yhtä toistaki asiaa! siis jatkamme kattiloilla, ne on aika pahoja...;)
-mulla on pikkukattila, reilu litranen, joka on mun paras, teen sillä kaiken mahdollisen, aamupuuron ja kastikkeen, makaronit ja maissia.
-mutta (olen aika hyvä polttamaan kaiken pohjaan) niin sen kattilan pohja taitaa olla jo pikkuisen kärsinyt, kun nykyään kaikki palaa pohjaan niin paljon helpommin! ja kun se palaa, niin se sit tarttuuki siihen nykyään paljon tiukemmin.
-mitä voisin tehdä, jotta saisin kattilan taas toimimaan niinkuin ennen, vai onko todella aika satsata satasia ja ostaa uudet kunnon kattilat?
-eikä mitään halpahallin ja hoppihollin kattiloita, ne sopii enintään koiran juomakupeiksi ja lasten hiekka- ja kuraleikkeihin. Hackmannin vai minkä kattilat on sitten hyviä? jonkunlaisen teflonkattilan voisin kans ostaa, jos se maitoon keitetty kaurapuuro, ja sunnuntaiaamun mannapuuro vaikka ei palais pohjaan joka joka aamu...
-mutta jos on keino millä saisin lempparipikkukattilalleni edes vähän lisää elinaikaa, niin kertokaa minulle. valurautapannu tykkää rasvasta, auttaisiko se tavalliseen kattilaan?
-
-kiitos jo etukäteen, taidankin tästä mennä rappaamaan puuroa kattilanpohjasta....*huokaus*

Keskity siihen

Suurin ongelmasi taitaa olla jonkinlainen keskittymiskyvyn ja huolellisuuden puute, jos aina kaikki ruuat poltat pohjaan. Mitäs jos ensi kerralla kun alat vaikka sitä puuroa keittämään, keskittyisit vain ja ainoastaan siihen puuroon, etkä mihinkään muuhun. Pysyt siinä hellan vieressä hämmentämässä keitostasi koko ajan, etkä laita levyäkään liian isolle. Ruoka kyllä valmistuu pienemmälläkin lämpötilalla. Ja ihan samallalailla kalliissa kattiloissa palaa ruoka pohjaan, jos ne jättää vahtimatta.

Jestas!

Tekeekö joku puuron nykyaikana kattilassa? Mikrossahan se tulee ihan itsestään.

Kokeile keittää

kattilassa hieman vettä jossa joukossa 1/2 dl pyykinpesuainetta siis pesupulveria siten, että kiehuu kunnolla. En ole varma tehoaako se tuohon kiinni palaneeseen mutta ainakin kahvipannusta lähtee kaikki tumma mikä sinne ajan kanssa tulee ja millään muulla ei kahvipannuakaan oikein tahdo saada puhtaaksi.

Kyllä keittää

kun ei halua syödä mitään liisteripuuroa:)

nainenVantaa

aivan, mikrossa tehty puuro on liisteriä, ja se tulee herkästi yli. sitäpaitsi kun tekee puuroa useammalle henkilölle, niin kattila on kätevämpi.

okei. sovitaanko niin että (kun nyt todellakin hankin uudet kattilat) pidän tästedes levyä pienemmällä ja hankin haudutusritilän. se on kuulemma hyvä. kun ei hautumassa olevaa puuroa viitsi varttia kytätä ja vieressä olla, ja kun tohon kattilaan kaikki tarttuu pohjaan ihan heti, se on vissiin hiukka kulunut....

mutta kiitoksia teille. toi pesuaineen keitto ainaki toimi.

4 viljan puuro ei ainakaan ole liisteriä

Kaurapuuroa taas ei syödä kun Aku Ankassa.
POHJAAN PALANEEN KATTILAN PUHDISTUSNIKSEJÄ:
1. Laita vettä kattilaan ja anna sen kiehua hellalla. Hankaa puulastalla pohjaa.
2. Laita kattilaan konetiskiainetta tai pyykinpesujauhetta ja kiehauta hellalla. Huuhtele huolellisesti toimenpiteen jälkeen.
3. Raaputa palasokerilla.

PUURON VALMISTUS MIKROSSA:
- Mikropuuro on aivan yhtä hyvää kuin kattilassa keitetty ja jos tahtoo vain yhdelle annoksen, on mikrossa valmistus paljon näppärämpää.
- Tärkeintä on kuitenkin, ettet laita lautasta ihan täyteen puuroaineksista ja sammutat mikron välillä sekoittaaksesi puuroa lusikalla.
- Puuro ei voi palaa lautasen pohjaan kiinni.
" mikropuuro" mää oon jo kuusikymppinen + ja syön joka päivä kattilassa keitettyä kunnollista kaurapuuroa. Tekee vatsalle hyvää, on ravintorikasta ja maistuvaa.
Minuuttipuurot ja mikropuurot ei ole kunnos puuroa mielestäni.
 /   /  /  / pohjaan palanut

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta