miten loimulohi

valmistetaan?

jos ostaa kaupan kala/lihatiskiltä loimulohta, niin onko se jo valmista vai pitääkö vielä jotenkin valmistaa? :)

10

10360

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • alkup...

      mikä olisi kyseisen kalan kanssa hyvää tarjottavaa?

    • veikkailen

      valmista liene. loimulohi tietääkseni tehdään niin että lohifilettä pidetään nuotion sivulla miedossa lämmössä niin että se ikäänkuin loimuttuu valmiiksi. tuon kanssa käy varmaan samat lisukkeet kuin muutenkin kalaruuan kanssa.

      • Vanha kokki

        Tavallisin kaiketi kirjolohi, jossain päin Suomea sitä kutsutaan myös ristiinnaulituksi. Levitä kala ja poista selkäruoto ja isot kylkiruodot. Voit suolata kalan etukäteen jos haluat. Ota koivuinen tai leppäpuinen lauta johon joko naulaat kalan sieltä täältä, tai kiinnität sen pienillä terävillä puutapeilla alustaansa. Tee nuotio sopivaan paikkaan ja laita lauta nojalleen poispäin vinoon, mutta kuitenkin miltei pystysuoraan, tukien sen siihen asentoon ja kala kohti valkeaa. Huolehdi etäisyydestä koko paahtamisen ajan, kala ei saa olla liian kaukana eikä liian lähellä, kokemus opettaa, aloita vaikka puolesta metristä ja katso mitä tapahtuu. Voitele kalan pintaa silloin tällöin voi-vesiliuoksella paahtamisen aikana, ettei se kuivu liikaa, etenkin jos kyseessä on vähärasvaisempi kala kuten siika. Tämä ei ole mikään pikaruoka, joten varaa aikaa, saat paremman tuloksen. Kokeilemalla opit parhaiten,mutta näillä ohjeilla pitäisi onnistua. Ole hyvä. Veikkaaampa että ensimmäinen kala ei muuta kaipaa,tulet napostelemaan sen sellaisenaan ystäviesi kanssa.


    • Vanha kokki

      Syötäväksi sellaisenaan tai lisukkeineen, joita valitset mielesi mukaan. Mutta jos sinulla on mahdollisuus tehdä se itse, niin ohessa on ohjeet.

    • kaikille...

      vastanneille :) ei muuta ku mutustelemaan :)

    • pelkkä ruoka:)

      Meillä on ollunna tapana viettää iltaa loimulohen kanssa. Kaveriporukalla mennään laavulle, tulille tai minne nyt voi pistää nuotion. Lohet lautaan nauloilla ja sopivan matkan päähän nuotiosta. Käden selkämyksellä on hyvä kokeilla lohen etäisyydeltä lämpätila. Pitäisi vähän aikaa kärsiä pitämään paikallaan. Valellaan välistä suolavedellä ja odotellaan kypsymistä. Oheistoimintana on kalojen vahtiminen oluen ja terävien nauttiminen sekä jutustelu hyvässä seurassa. Illan kohokohta on sitten kun lohet todetaan valmiiksi ja laudat pistetään kiertoon. Kalat syödään suoraan laudoista ja on varmasti parempaa, kuin jos kuskaisi ja laittaisi ne ruokapöytään.

    • .,.,.,.,.

      jos ostat loimulohta, on se jo loimutettu, eli valmista syötäväksi.

      Jos taas ostat raa'an fileen, pitää se "maustaa" ja kypsentää. Mausteeksi en suosittele muuta kuin suolaa oman maun mukaan.

      Oma tapani valmistaa on seuraavanlainen:

      Nypin ruodot pois kalapinseteillä. Sitten suolaa fileelle (itse käytän melko reilusti), mieluiten merisuolaa. Kala pakettiin (folio ja muovipussi) ja kylmään maustumaan 4-12 tunniksi. Poistan ylimääräisen suolan kalan pinnalta pyyhkäisemällä ja sitten varsinaiseen loimitukseen.

      Loimutuksessa minulla on käytössä Harvian loimusavustin, jota käytän melko paljon. Tiedän, ettei tämä kelpaa kaikkein fanaattisimmille loimulohen valmistajille, mutta minusta se on yksinkertaisesti paras! Kalaa kypsennentään ensin jonkin aikaa nahkapuolelta ja sitten käännetään varsinen kala loimuttumaan. Laitteella on helppo säädellä kalan etäisyys tulesta, eikä se näin ollen pääse palamaan.

      Hyvä loimulohi ei aina edes tarvitse mitään lisukkeita, mutta ruokaisen siitä saa usealla eri lisukkeella. Niitähän voi vaihdella, kuten muutenkin esim. grillauksen lisukkeita.

    • Grön

      Kerran unohtui jouluksi itse graavattu iso taimen file pakastearkkuun, kesälomalla sitten loimutin sen mökillä ja niin hyvää loumukalaa en ole koskaan syönnyt.

      • Vanha kokki

        Sillä sinulla on tosi hyvä pakastin.


      • lihaamies
        Vanha kokki kirjoitti:

        Sillä sinulla on tosi hyvä pakastin.

        Vanha Kokki

        Sulla on silmää....
        hyvä pakastin, säilyyhän rasvainen kala hyvin,
        kunhan nuotiolla saa riittävästi savua, ei maistu
        vanhentunut kalanrasva.

        terveisin

        lihamies


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      88
      1234
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1046
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      61
      788
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      730
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      695
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      37
      646
    9. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    10. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      628
    Aihe