AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  /  / DVD+R ja DVD-R ,mitä eroa?

DVD+R ja DVD-R ,mitä eroa?

9 Vastausta 11 458 Lukukertaa
Ei käsitä mitä eroa on DVD+R ja DVD-R levyillä? Pystyykö DVD+R levyä monistamaan vai vaan ja ainoastaan -R levyä?

Kävin kyllä googlettamassa mutten saanut mitään selkoa muuta kuin että toisella levyllä on eri firmat kannattajana ja toisella toiset.

niihän

Ero saadaan vähentämällä.+r:stä -r joten vastaus on
R

eipäs

Plus miinus = nolla!

eiku

+r - -r=2r

Ero

Niillä on varmasti jokin hieno ero, jota en muista, mutta tärkeintä on varmistua, että ostat sellaisia mitä polttavan asemasi valmistaja suosittelee käytettävän. Jos sillä ei ole väliä, tarkista, ettei dvd-soittimessasi ole rajoituksia.

Toiminnallisuudessa ei liene eroja + ja - levyjen välillä.

mikämikä?

DVD+R ja DVD-R levyissä on pieni ero niiden tallennuskapasiteetissa. Käytännössä DVD-R levyt ovat hieman isompia, mutta ero on melko pieni.

Merkittävin ero levyjen kesken on se, että osaa ostaa kaupasta omalle laitteelleen sopivan levyn. Kaikki soittimet/asemat eivät polta/lue sekä +R, että -R levyjä. Esimerkiksi hieman vanhemmat Philipsin tallentavat dvd-soittimet käyttivät ainoastaan +R/+RW levyjä.

Tärkeintä on kauppaan mennessä tietää mikä levy omaan asemaan tai soittimeen sopii. Uudemmat laitteet ovat "kaikkiruokaisi", eli niille käy +R ja -R levyt.

totuus

Totta on että kaikki laitteet eivät toista sekä - ja + levyjä. Mutta käytännössä ero on kuitenkin se, että valmistajat ovat ryhmittyneet kahteen eri leiriin ja toiset tekevät - ja toiset + levyjä. Tietokonelehdistä löytyy tätä nippelitietoa.

näin

Ei todellakaan nykyaikana mitään väliä. Vanhat laitteet eivät ehkä suoriutuneet molemmista. Mutta nykyään varmaan kaikki, kiitos kulutushysteria.

VASTAUS:

+ on kehittyneempi versio. Eroja ei kai hirveästi ole mutta jotkut sanovat että + kestää paremmin.

pientä

Eivät +levyt kestä sen paremmin, mutta niissä on parempi virheenkorjaus eli naarmut eivät pilaa levyä niin helposti lukukelvottomaksi. Maallikkokielellä siis levyt ovat "kestävämpiä"
 /   /  /  /  / DVD+R ja DVD-R ,mitä eroa?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Viikon keskustelluimmat

Tietoa mainosten kohdentamisesta