AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  / Ilmalämpöpumppu

Ilmalämpöpumppu

97 Vastausta 28 660 Lukukertaa
Ollaan mietitty ilmalämpöpumppua.mikä merkki ois paras ja kaunein,tahtovat olla niin rumia...
Ja onko jollakulla kokemuksia tuleeko säästöä suorasähkölämmitteisessä talossa?

ilmalampopumppuvertailu.com

Täällä on vertailu: http://www.ilmalampopumppuvertailu.com/

liikaa kohinaa

saakohan panasonic 12 sisäyksikköä mitenkään hiljaisemmaksi, kun puhallusääntä ihan liikaa.

kohina

Ei taida tuo kohina olla mitenkään merkkikohtaista. Fujitsukin tahtoo usein äännellä luvattua enemmän. Eli 1) ilmojen kylmetessä 2) laitteiston sulattaessa ulkoyksikköä 3) sisäyksikkö vielä väliin napsuukin inhottavasti. Tässä meidän vempaimessa on 5 puhallustehoa, käytämme ns. Quiet-valintaa, joka valmistajan ilmoituksen mukaan hieman alentaa lämmitystehoa. Kyllähän tää opettelua on pumpun ja 2 muun lämmön lähteen (kakluuni,lattialämmitys) kanssa. Meinaan välillä varsinaista säätämistä ! Odotamme kevättä ja tasauslaskua. Pummppu asennettiin viime elokuussa.

Ilmalämpöpumppu

Kyllä kannattaa kunhan valitset asentajan tai yrityksen jolla on tarvittavat luvat asentaa (kylmä-aine ja sähkö + sähkötyöturvallisuus). Eikä tarkoita että yrityksellä jolla esim. kahdessa eri kaupungissa toimipisteet olisi luvat kunnossa. Pyydä esittämään dokumentit... Ennen kuin hyväksyt asennuksen... Kallein ei välttämättä paras tällä alalla.

epäloogista

>>Kallein ei välttämättä paras tällä alalla. <<

Todennäköistä se kallein on juuri se "parhain" Tukesin uusien lupakäytäntöjen syystä, näin sivusta seuraajana, tuntuu siltä että ala suojelee itseänsä nyt liian voimakkaasti, on hauska nähdä kuinka ilppejä myydään esmes. parinvuoden päästä ?? vai myydäänkö ollenkaan, jos väkkärä maksaa yli 2 k€ niin kuka niitä viitsii ostaa enään seinäle pöhisemään, hyöty kuitenkin on niin pieni.
Kun paremmat laitteet tulee markkinoille, niin ilppiä ei tulevaisuudessa kukaan tule kaipaaman

Sästö

Minulla on öljylämitys. Hankkin moisen kapistuksen vuosi siten. Sähköä kuluu ainakin 3000kgw. Ennen tätä kapistusta öljyä kului 2300 l vuosi. Tänään täytin säiliön öljyä kulutus oli tipahtanut 1770 l vuosi. säästä noin 500 l . Samalla sähköä kului noin 350 eurolla enemmän. Tänään 500 l öljyä maksaa 285 euroa . Voipa olla että lämitys tuli maksamaan 70-80 euroa enemmän. Siihen ei ole laskettu 2000 euro pumpun kuoletuksia. Tässä tapauksessa säästö menivät laitentoimitjan perseesen ja Forumin siotajien yläpitoon.

pahasti vikkaa

sulla on laitteessa pahasti jotain vialla tai säädöissä.

Se lämpöpumppu

Niin öljyn säästö 550 l ja sähköä vastaavasti 2700kw öljy maksaa nyt 0.57 e laskepa siitä säästöt
Kai ostit jonku ultimate paskan ainoo mikä tulee takuun mukana varmasti on kova ääni
Tarkkana pitää olla, ei sitä säästöä välttämättä tule kuten on ku viteltu.

merkki

toissijainen juttu, tärkein on sisäyksikön sijoitus. Ja joillakin sisäyksikön ulkonäkökin on tärkeä :-)
Meille tuli taannoin Toshiba-ilp sähkölämmitys-taloon, yllätyin positiivisesti kun talvikuukausina kokonaissähkön säästö lähenteli 40 %.
Kannattaa valita valtuutettu asentaja joka hoitaa myös sähköasennukset (tai sen valtuuttama sähkäri) ja antaa selkeät takuut.

TOTTA

Sisäyksikön sijoitus on todella tärkeää,jotta lämpö pääsee leviämään parhaiten. Ja ulkoyksikkö tulisi sijoittaa mahdollisimman lähelle sisäyksikköä,jotta hyötysuhde ja käyttöikä vähenisi.
Pumppu tosiaan kannattaa hankkia oikeasta liikkeestä,rautakaupat ja marketit ei näitä ole. Heillä ei useinkaan ole omiaasentajia vaan käyttävät alihankkioita.
Kaikkein paras on,että pumppu ja asennus tulevat samasta liikkeestä niin takuuasiatkin ovat paljon selkeämpiä.

Kuluttaja virasto saanut 300 valitusta

Olen juuri hankkimassa ilmalämpöpumppua ja yksi tärkeimmistä kriteereistä on samasta paikasta pumppu ja asennus. Muutamia merkkejä on mielessä Mitsu, Elecktrolux ja Daikin. Ajattelin, että on parempi kun valitsee kunnon merkin ja ei ala taisteleen ei niin tunnetun ja ihan outojen merkkien kanssa. ( Pitkän ajan hankinta jne...) Lueskelin juuri valitusten määristä joita on tullut ilmalämpöpumpuista. Tuossa on linkki jos muitakin kiinnostaa. Samassa tekstissä oli linkki asennuksen ohjeisiin, joista oli edellisessä tekstissä kirjoiteltu.

http://kodinelektroniikkaa.blogspot.com/2009/07/kuluttajavirasto-on-saanut.html

osta mitsu.

osta mitsu,me ostettiin ja asennutettiin se valmiiksi maahantuojan valtuuttamalla firmalla,ensin se laitettiin puuseinään se aiheutti jyrinää kuin kuormaauto olis mennyt ohi,sitten käskettiin laittaa maatelineelle joka on betonilaatan päällä.
nyt pumpun ääni ei kuulu sisälle ja sisäyksikkö on tosi hiljainen,
malli mitsubishi ge 25,firma josta ostimme oli LAROC OY LOHJA.
hyvä firma sanoivat että maksa sitten kun kaikki toimii ja olet tyytyväinen asennukseen,erittäin miellyttävä palvelu.
hinta oli maatelineelle asennettuna 1550 euroa.
itse valettiin laatta 60cm x 120cm valmiiksi.

jos ostat pumpun älä maksa ennenkuin hyväksyt työn,reilu firma antaa maksuaikaa ainakin 2 viikkoa.

Oikeasti hyvä firma?

Aika hyvää alennusta tuppaavat, jos listahinta tuolla näyttäisi olevan noin 2000 euroa - seinätelineellä kaikekitin.

Sivut ovat kyllä korkealla "netin karmeimmat" -listalla. Toimivat huonosti, näyttävät huonoilta ja sisältävät vielä kirjoitusvirheitäkin:
> UUDISTUNUT KIRIGAMINE, FD25-50, VABH

> Kirigaminen teho ei lopu kovillakaan pakkasilla,
> koska FD35 tuottaa vielä -15 asteen pakkasessakin 4,0 kW lämpöenergiaa.

Mitäpä tuo FD35:n tuottama lämpöenergia FD25:n ostajaa lämmittää (pun intended).

Voisi kyllä käväistä keskustelemassa, jos vaikka saisi noihin hintoihin, niin voisi harkitakin (jos olet myyjä, pistä s-postia otsikolla ilmalämpöpumppu).

Mekin ostettiin

Enpä tiiä, kannattiko. Kahdella sisäyksiköllä, eli mikäs se malli nyt olikaan. Vertailuvuosi oli 2007-08 eli ei ollut oikeaa talvea. Meillä meni silloin sähkölämmitteisessä talossa 16500 kwh vuodessa (elokuu-elokuu). Sitten 2008-09, sama tarkastelujakso n.14900 kwh. Talo on valmistunut 2006, lämmityksessä on apuna kaakeliuuni. Ehkä se on kuitenkin kannattanut, muistaakseni ekan vuoden osalta 1/2006-1/2007 kulutus oli n.18500 kwh, tässä oli tosin mukana jonkin verran rakennussähköä. Muuten Mitsu on toiminut hyvin. Tässä meidän mallissa cop-luku on huonompi kuin noissa, joihin saa vain yhden sisäyksikön.

HUOM ! Ns. Laatumerkit...

Huomioikaa että ns. laatumerkit harjoin valmistavat laiteet itse. Lähes kaikki "laatumerkit" tulee samalta valmisajalta eli suurimmalta : GREE. Ystäväni osti mökilleen pumpun . IVT myyntitykki oli tarjonnut hänelle pumppua asennettuna 2490.00€ ystäväni alkoi selvittää tarkemmin IVT taustoja ja kävikin ilmi että pumppu onkin oikealta merkiltään Sharp, ja yllätys; kuinkas ollakkaan sen olikin valmistanut GREE. Eli tässätapauksessa IVT = GREE. No kaveri selvitti miten saisi "alkulähteen" merkillä laitteen edullisemmin ja löysi tutun asentansa avuin saman koneen hintaan n.900.00 €. laittoi laatikot mokillään paikalleen ,asentaja kävi tarkistamassa oikeaksi kaikki kytkennät, tyhjöi sen ja käyntiin. kokonaishinta 1050.00 € Että näin se menee "laatumerkeillä" :-)

Löysin infoa aiheesta

www.Gree.fi sivuilla aiheensta näin :
Nettikauppa ainakin tuolla : www.finnaine.fi

GREE Esittely

GREE on yksi suurimmista ilmalämpöpumppujen valmistajista maailmassa. Se on valmistanut ilmalämpöpumppuja vuodesta 1991 lähtien. Greellä on erilaisia ilmastointilaitemalleja yhteensä n. 7000 ja tärkein tuoteryhmä ovat split-malliset ilmalämpöpumput, jotka kattavat 60% Green myynnistä. Valikoimiin kuuluvat niin high-end kuin low-end mallit, joista tilaajat voivat valita omansa.

Vuonna 2007 vientiin meni 6 miljoonaa yksikköä. Tärkeimmät vientikohteet ovat Eurooppa ja Yhdysvallat. Green strategiset OEM partnerit ovat GE, Carrier, Whirlpool, Sanyo, Hyundai, Daikin, Panasonic, LG, York, Ariston ja DeLonghi.

Green tuotekehitysosastoista toinen on pitkän aikavälin tutkimusta tekevä yksikkö, toinen yksikkö on markkinoilla olevien tuotteiden tuotekehitystä varten. Laadunvalvonta on tarkkaa, tuotekehitysosastoilla testataan erikseen jokaista laitteen komponenttia ja erikseen koko laitteen luotettavuutta. Jokainen tehtaalta lähtevä laite testataan ennen toimitusta.

Tehtailla tehdään kaikkia kansainvälisten standardien edellyttämiä testejä. Ennen kuin uusi malli päästetään markkinoille, sitä testataan vähintään vuosi.

Suomeen tuotavat GREEn ilmalämpöpumput ja vesi-ilmalämpöpumput on suunniteltu ja valmistettu suomalaisten asiantuntijoiden avustuksella vastaamaan Suomen vaativia sääolosuhteita.
Hieno myyntipuhe. Eikä mitään tekemistä tämän "Gree" tuonnin kanssa!
Miksi tämä testattu ja pohjolan oloihin tuotettu ilmalämpöpumppu ei koskaan pärjää testeissä vastassaan Mitsubishi Electric? TÄ?
Mitsubishi Electric oli huonoimpia ilmalämpöpumppuja TM rakennusmaailman testeissä 2010. Huonompia oli ainoastaan LG ja Samsung. Voittajia selvästi olivat Toshiba ja suunnilleen samoihin pääsi myös vertailun vuoksi edellisen testin voittajana mukana ollut Hitachi jotka eroittuivat joukosta. Siinä testissä hyvää keskikastia oli mm. Panasonic,Fujitsu ja Mitsubishi heavy.

Kannattaa

Itelläni on möksällä Mitsubishin ge malli 10+ asteen ylläpitolämpötilalla.
Olen ollut siihen tyytyväinen. Kotiin tilasin reilu 2 kuukautta sitten Panasonicin ce mallin (http://ilmalampopumppu.fi/ilmalampopumput.htm#panasonic) ja pienen käytön jälkeen miellyn enemmän Panasoniciin. On niin sisä/ulkoyksiköiden osalta aavistuksen hiljaisempi kuin mitsu ja sisäyksikön ulkonäkö miellyttää enemmän(makujuttuja) mutta kuitenkin. Molempiin oon tyytyväinen...

ILMALÄMPÖPUMPPU

Kannattaa ehdottomasti hankkia ilmalämpöpumppu. Säästöä on lämmityskuluissa tullut huomattavasti.
Omamme ostettiin naapurin suosituksesta Lämpömaailmasta. Heillä on erittäin laaja valikoima erimerkkisiä ilmalämpöpumppuja http://www.lampomaailma.fi

Humiref

Hankin ilmalämpöpumpun Humrirefiltä. Olen tyytyväinen ja suosittelen. Erittäin asiantuntevia ja luotettavia. Nettisivuilta firman löysin www.humiref.fi

ittellä

on 4 taloa joista 1 suorasähkö(tyhjä talo) ennen kulutus (+20) 7300kw/v nyt +22c ja kulutus 4500kw/v eli säästö melkoinen. toinen talo 5viikon sähkönkulutus 70kw ei öljy vielä päällä (ei pärjää 5 litralla öljyä kuin 2 päivää pelkkään pitolämpöön. kolmas talo ensiviikolla asennetaan ilmalämpöpumppu ia varsinaisessa asunnossa 5 viikon lämmityskulut 100kw (käyttövesi öljyllä) ekassa on inventterimalli valmiiksityhjiöity tarjouksesta 600 euroo toisessa basic malli 300 euroo asennettu itte kiinteistössä jossa asun on inventterimalli, jota suosittelen.535 euroo, nnettu itte ilman lupia... niin ja autotallisssa on basic ja mökillä. kaikki ultimatemarketista joten kaivakaa persettä niillä 2000 euron peliillä ei siinä mitään säästä jos ostaa mersun ja on ladan tarpeet, koska ladalla pääsee jokatapauksessa varmemmin perille.
kirjoitusvirheitä pirusti mutta istun pimeässä ja säästän enerkiaa.
>> ennen kulutus (+20) 7300kw/v nyt +22c ja kulutus 4500kw/v eli säästö melkoinen

Tämä on niin suhteelista. Energiansäästöä 280€/v. Tuohon kun laittaa investointihinnat ja jotain itsellekkin vaivanpalkkaa, niin kotiapäin alkaa tuottamaan joskus 5 vuoden päästä. En kyllä jaksaisi.

Oletko kokeillut kerätä noita ilmaisia käpyjä metsästä? paljonko tuolla säästäisit?

Mitsu on paras

http://www.ilmalampopumppu.biz/

toimii kun junan vessa eli ei huolia ja 5v. on mennyt

Kuiva huoneilma

Onko muilla kokemusta siitä, että lämpöpumppu kuivattaa sisäilmaa? Kun pumppu asennettiin meille, on ollut jopa vaikea hengittää. Kone on sammutettava ja tuuletettava hyvin, jotta saa raitista ilmaa sisälle. Allergioita tai muuta herkkyyttä ei ole koskaan asunnossa elävillä ollut. Rakennus on peruskorjattu omakotitalo. Olleeko Plasma-toiminnolla osuutta asiaan?

niin...

kuivattaahan se tietysti koska ilma lämpenee, suhteellinen kosteus alenee, kuten tietysti muillakin lämmitystavoilla. Ota pois käytlöstä se plasmasysteemi.

Kuiva huoneilma

Mutta tuon plasman piti nimeen omaan olla se autuaaksitekevä ilmaa raikastava hajunsyöjä jne. Olen sitä ajoittain pitänytkin pois päältä. Puulämmityksellä ja yhden huoneen osalta lattiasähkölämmityksellä ei ole ollut näin kuivaa. Lämpötila ei ole ollut korkeampi, pyritään pitämään siinä 21-22 astetta. Huoneilman ollessa kuivempi, lämpötila tuntuu viileämmältä kuin ennen.
Jo tässä on mietitty sitä, että pitääkö tuosta vehkeestä luopua. Merkkiä myyvä (ei kuitenkaan tämän laitteen asennusliike) kehotti minua menemään lääkäriin, koska vika on minussa. Hänen mukaansa astma tms. on puhjennut ja se siis tapahtui yhdessä yössä heti asentamisen jälkeen. Ei koneessa voi olla mitään vikaa, koska tuhansia pumppuja on myyty.

Oli oikeassa

Kehoitaisin myöskin käymään lääkärillä.

Kone ei kuivata ilmaa sen enempää kuin sähköpatterit, vesipatterit lattialämmitys jne.

Jos teillä on pölyistä, niin kone kyllä pöllyttää ilmaa, eli olisiko tuo sitä kuivuutta?

Olet pölyn uhri

> astma tms. on puhjennut ja se siis tapahtui yhdessä yössä heti asentamisen jälkeen.

Näin se on. Nurkissa olevat pölyt lähti liikenteeseen ja suodattuu sun keuhkoissa.

Siivoa siivoa siivoa.

Karvamatot ja ryijyt poiis.

Jos käyt navetassa niin kengät eteiseen sillä ne navetan ulostepöpöt saappaista kuivuu sun lattialle ja sitten lähtee ilmalämpöpumpun pyörittämänä ilmassa kiertoon. Ennen kerääntyi sohvan alle.

Sama jos astut ulkona kävellessä myyränpaskaan. Saat näin sen myyräkuumeen. Tätä ei moni usko.

Onneksi olkoon.

Minä olen

Minä uskon. Laite pöllyttää huoneilmaa ja päästää kaiken hiukkaspölyn takaisin huoneeseen.
Laitteessa oleva harva hyttysverkko ei suodata pölyä eikä pienet suodattimet asiaa korjaa. Kone tehokkaasti repii kaiken pölyn irti, eikä siivoomisetkaan auta, kun on tekstiilejä, avokirjahyllyä jne. Pöly aiheuttaa lisäksi vielä hajua, kun se tulee lämmönvaihtimen läpi. Jokaisessa huushollissa on pölyä (mistä sitä sitten tuleekaan). Sen voi todeta jos aurinko sopivan viistosti paistaa huoneeseen. Jos on muita laitteita, jotka tehokkaasti suodattavat pölyn, ilmalämpöpumppu on hyvä lämmöntuoja. Ilmalämpöpumppujen mainokset huoneilmaa puhdistavasta ja raikastavasta ominaisuudesta ovat täyttä puppua.

Ja tuo myyränpaskajuttu on myös täyttä totta. Ei suinkaan tarvitse elää maaseudulla, olla ulkorakennuksia ja puutarhaa mistä kuumeen saa, vaan jätöksen voi kaupunkilainen saada sieltä lenkkipolulta ja tuoda asuntoonsa.

Kuiva huoneilma

Asia on järjestyksessä, meillä ei enää ole ilmalämpöpumppua. Tässä merkissä ei ollut kunnollisia suodattimia ja hienopöly kiersi huoneilmassa. Kyllä se kuivuus oli pölyä, kuten joku sitä epäilikin. Ei auttanut, vaikka siivottiin, siivottiin ja siivottiin. Valitsimme siis entisen elämän: matot ja seinätekstiilit sekä uuni- ja sähkölämmityksen. Ratkaisun teimme ihan itse, siihen ei tarvittu lääkäriä.

Kannattaa, mutta

ilppi kannattaa sähkön säästön takia, mitään muuta hyötyä niistä ei ole, rumiakin ne on, puhisee, pöhisee ja naksuu vaikka kuinka olis laatumerkki, lämpö on epätasaista ja sitä vettä tulee enempi kun tarpeeksi ... mutta tämän kaiken sietää säästön takia.

unohdin sanoa

että myös Feng Shuit menee pumpun myötä persilleen ... mutta kaikesta huolimatta hyöty taitaa olla hattaa suurempi.

tulee säästöä

Ostettiin pienehköön suorasäkö lämmitystaloon (pattereilla) viime talvena www.finnaine.fi
nettikaupasta tuo artfull lämpöpumppu niin ekan talven lämmityskulujen pudotus oli
noin 50%. kun pumppu ei maksanut kun tonnin nurkilla niin meillä ei kyl mee ku 2-3 vuotta niin pumppu on
hankkinu hintansa jo takas. tosi hiljanen on vielä ollu niin ei oikeen ees tiedä laitteen olemassaolosta
Isommassa talossa saattaa tulla suurikin säästöjä.. luulis.
Suosittelen.

Ei taida jreen kauppa käydä?

Tuon Finnaineen Kree kfrs9 kauppa on tainnut pysähtyä kun pitää täälläkin mainostaa.

Firman COP lupaukset on joltain toiselta planeetalta. Ei ole totta.

Varokaa tätä.

Mitsubishi

http://www.ilmalampopumppu.biz/

kaverilla ainakin pelittää ok eikä mun mielestä oo ruma.. mitsubishi
Ostin ite ilmalämpöpumpun täältä: http://www.kkhtaunokorhonen.fi/ilmalampopumput.html . Hyvä ja toimiva peli ja erinomaista palvelua.
Eipä ollut kovin hyvin pumppu laitettu isäukolla joka tuolta korhoselta panan tilasi. Itsetarvi vielä sikafleksillä läpivientiputket tiivistellä ,kun reijät oli julmetut putkeen nähden.
Ostin Ultimatemarketista puolitoista vuotta sitten (499 €) ja asensin itse. Mitään sähkötöitä ei tarvinnut tehdä, vaan johto tökättiin vain pistorasiaan ja sillä selvä. :)

Sähköä säästyi ensimmäisen vuoden aikana 650 eurolla. Laite maksoi itsensä takaisin alle vuodessa.
Meillä on ollut Panasonic neljätoista vuotta, eikä mitään ongelmia. Lämmitettävä tila talossamme on 98 neliötä. Normaalisti tämän kokoisessa talossa on sähkönkulutus (suora sähkölämmitys) noin 18000 kw vuodessa, ja meillä on noin 8500-12000 joten säästö on melkoinen. Käytämme myös konetta paljon kesäisin jäähdyttämään. Hienojakoinen pöly vähentyi huomattavasti kun kone tuli taloon. Tärkeää on suodattimien puhdistus. Suurin osa nykyisistä koneista on hiljaisia kunhan opetellaan niitä oikein käyttämään. Meillä on kone koko talven päällä, oli pakkanen mitä oli, ja hyvin on toiminut. Toki sulatusta tulee useammin kovilla pakkasilla, mutta jäävuori poistoputken alla mahtuu olemaan, eihän kone ole maassa kiinni. Meidän kone on maksanut itsensä takaisin moneen kertaan, vaikka hankittaessa hinta olikin melkoinen. Koneita ei ollut silloin kovinkaan monessa paikassa myynnissä.
Nyky pumput on kehittyneet aika tavalla 14 vuodessa! Nykyisillä invertteri tekniikalla toimivat ovat hiljaisempia ja automaattiputsaavilla puhdistus väli on 2 vuotta. Ei tarvitse 3 viikon välein putsailla suodattimia niinkuin vanhoissa koneissa.
Niin ovat kehittyneet, mutta tuossa vanhassa kotikoneessakaan ei ole mikään kova ääni. Pystyn vertaamaan uutta ja vanhaa konetta, koska meillä on myös Panasonic mökillä, ollut neljä vuotta. Ei tuosta kotikoneestakaan suodattimia kovin usein tarvitse puhdistaa, eikä se puhdistus mitenkään työlästä ole. Luin noista vanhemmista kirjoituksista, että joillain on ollut ilmankosteuden kanssa ongelmia. Onkohan jäänyt kosteuden poisto päälle? Sitähän ei talvella tarvitse, mutta tällä hetkellä kylläkin.
verkossa aina helpomi verrata pumppuja ja hintoja -> www.nettipumppu.fi
Aika kallispaikka näkyy olevan
en itse ole löytänyt halvempaa.. kerro ihmeessä jos tiedät, ilmalämpöpumppu pitäis tilata tässä ens viikon vaihteella kun palkka tulee!
Melkein mistä putiikista tahansa löytyy suunnilleen samaan rahaan tai jopa halvemmalla. Noihin tulee kuitenkin tarvikkeet päälle + asennus.
itseasiassa olen käynyt liikkeissä ja EN ole saanut samaan hintaan pumppua. asennus tottakai otan liikkeestä mutta senkin voin nyt kilpailuttaa!
http://nettipumppu.fi/index.php/kamppanja/toshiba-ras10-nordic-5-8kw.html
tämän pumpun ostan, niin sama pumppu oli espon liikkeessä 1400e + asennus. (nettipumpussa nyt 1 156e) ja aina tarvikkeet ja asennus tulee päälle, ihan sama misstä ostat! Mut jos joku tietää mistä tämän pumpun/ samanlaisen löytää halvemmalla ottaisin mielellään tiedon vastaan! Ja mielellään ei vastausta että joka paikalta. koska olen soitellut ympäri ja tarkka tietoa on aina kivempi saada!
Asennuksen sain nyt kilpailettu 450e! Joten ei paha! Ja sama jos tiedätte hyviä asennusliikkeitä espon suunnalta saa laittaa vinkkiä.
Pirkanmaalla olis saanut Tossun 1900 asennettuna tarvikkeineen josta asennuksen osuus 600 euroa joten kotitalousvähennystä sais vähän enempi. Funtasailin itsekin vakavasti Tossun ja Hitachin välillä. Päädyin lopulta jotenkin vain Hitachiin ja tyytyväinen olen. Ota tarkasti selvää myyjänvastuu ja kuka hoitaa takuuasiat ,jos netistä tilaat. Eli tuleeko nettifirmasta joku tekemään sen huollon sinulle takuuseen ilmaiseksi mikäli ongelmia ilmenee.
tässtä tulis nyt yhteensä 1156e+ 450e (asennus) = 1606e joten olen tyytyväinen, tilasin pumpun ja maksuaikaa sain 7pvä :) joten se palkka kerkiää tulla! lähetin kyseilu takuista ja pumpun takuu hoitaa nettipumppu, samalla tavalla kuin kaikki muutkin. Asennuksesta vastaa asennusliike ( nytkin asennusliike lupasi minulle 3vuoden asennustakuu) ja kun sain vapaasti kilpailla niin sain mukavat hinnat ja edut :D
Tarvikkeet! unohditko ne? Täällä tuli n7 metriä putkimatkaa ruskealla peitekourulla laitettuna korotetulle maatelineelle betonilaatoille, ettei pumppu pärise puurunkoon ja makaa lumihangessa sähköt tuli 6m päästä keskukselta. Takuusta kannattaa ottaa mustaa valkoisella! Mikäli nettifirma pyörähtää takuu menee. Täällä laite olisi ollut 1050 +tarvikkeet 250 ja asennus 600 =1900 ekee kotitalousvähennyksen jälkeen olisi jäänyt 1660euroa maksettavaa. Varmemmat takuuasiat ,kun laite on ostettu yhdestä ja samasta firmasta tietää mihin voi aina soittaa.
Postimaksu ja tarvikkeet tais jäädä laskuista.
Postimaksu oli 60e, ja asennus tulee erikseen ja se oli asennus tarvikkeineen 450e! Ei tuu pitkät vedot,mittasin ja kerroin asennusliikkeeseen niin antoivat hinnat.taku tulee aina paperille!
Onnea ja toivotaan ettei mitään vikoja tule! Toshiboissa niitä on jonkinverran ollut mm. pohjalevyn/kennon jäätymistä ja kasapäin sisäyksikön puhaltimen laakerivikoja. Muuten tulee selvitettyä kuinka postimyyntifirmasta asentajat lähtevät ympärisuomea takuuseen niitä korjailemaan. Montako huoltaja/asentajaa muuten tuossa firmassa kaikenkaikkiaan on?
Ei taida kotitalousvähennystä saada tuollaisesta firmasta mikä pystyy tekemään pelkkiä asennuksia tarvikkeineen 450 Ekua. Tuskin on kovin pitkäikäinen yritys!
Toivon kanssa ettei tule ongelmia. Asennusliike ei tule nettipumpun kautta vaan tilasin sen tuttavan kautta. Oli nettipumpulla myös ehdotuksia mutta sain sen verran halvemmalla kun tilasin tuttavan kautta. He eivät myöskään vaatineet että otan heidän asennusliike mutta sanoivat että takuu ei ole voimassa jos on asentanut joku ilman lupia , joten sen tarkistin että kyseisellä yrityksellä on luvat.
En tuijota itse ainakaan enää hintaa ja sisustuksellista elementtiä tuollaisesta on vaikea saada. Itse ainakin haen luotettavuutta ja maksan siitä että tässä seuraavassa ilpissäni on takuu niin pitkään kun luvataankin. Täällä Porissa on ollut vähän takuiden kanssa ongelmia. Itse ostin mitsun eräästä firmasta täältä ja nyt on tullut vikaa mutta firmaa ei enää ole ja samat kaverit kyllä pyörittävät jo uutta firmaa mutta eivät vastaa vanhan firman takuista. Maahantuotu vissiin itse joten ei ole maahantuojan takuutakaan.
Tilalle ajattelin hankkia Hitachin, hintaa tulee tuo 2390,- http://tarjousnet.fi/lajittelu.php?task=2 (se sanyoshopin esite) ja katoksen sain kaupan päälle. Joku kaipasi halpaa niin oli tuolla jokin 1390 pumppukin... Olkaahan tarkkana mistä pumppunne ostatte.
Löysin kans oman pumpun www.sanyoshop.fi sivustolta Tampereelle. Ilmainen kartoitus ja kaikki toimi asennuksesta käyttöönotto-opastukseen.
Parhaat ilmalämpöpumput löytyy Lännen Lämpötekniikasta. Ostin heiltä viime keväänä Sharp ilmalämpöpumpun ja erinomaisesti se on toiminut. Kaverit asensi sen erittäin laadukkaasti ja työnjälki oli erinomaisen hyvää. Lisää tietoa hyvistä pumpuista : http://www.lannenlampotekniikka.fi
Lännen lämpötekniikka mainostaa itseään! Moro vaan!
Eihän tuota lännen lämpötekniikkaa ollut viime keväänä vai! ? Toimi vissiin Energia expertin nimellä??? ja sitä ennen toisella ja kolmannella nimellä... Mitsun hankkineena Lämpömaailmasta ei voi suositella..

Myydään kaikkia mahdollisia pumppuja ja sillee = )
Fujitsun uutuus malli pöhissyt nyt toista kuukautta, kaikki patterit koko talosta pois päältä ja lämpötila on ollut 1-asteen tarkkuudella sama koko talossa. Voinensanoa, että LT-malli on hyvä niinkuin paikka josta sen hankinkin http://www.lannenlampotekniikka.fi

+Asiantunteva myyjä
+Hinnat ja mallit selkeästi esillä myymälässä
+Asennusjälki hyvä
+Miellyttävä palvelu(sai myös apua hankinnankin jälkeen)
+Edullinen hinta

-Myymälä oli vaikea löytää
tunne? Jos talo lämpiää vain ilpillä niin ei ole hyvä. Ovissa ja ikkunoissa pitää olla lämmön tuottoa ja kun pumppu sulattaa itseään kovemmilla pakkasilla pitää peruslämpöä tuottaa normilämmityksellä, muuten ei tunnu kivalta? vai ilpin myyjät?
Jorman sisään/ulos asennus.

Kondenssivedet tulee hallitusti ulos, mutta mikäli asiakas haluaa, saan ne tulemaan myös sisälle.

Pieni meluhaitta, lämpöä riittää! Paineet pysyy kovina pakkasellakin!
Green pumppu 250 euroa kotiin tuotuna ja asennus olemassaoleviin putkiin sekä sovitus vanhaan putkeen 100 euroa, käytän kylläkin lähinnä viilennykseen
sillä aikaisempi pumppu sanoi sopimuksensa irti pakkasilla, no näitä sattuu.
Meillä ToyoCool ilmalämpöpumppu joka toiminut kohtuullisesti, mutta välillä etenkin sähkökatkojen jälkeen on mennyt tilttiin niin ettei kompura ole käynnistynyt ennenkuin on katkaissut siitä virrat kokonaan. http://www.ilmalampopumppu.subwi.net/ Nyt talvella en ole pumppua paljon pitänyt päällä, mutta kesällä se oli tosi mukava viilennykseen.
suosittelen http://kylmalaitelaakkonen.fi/ hyvä palvelu ja reilut hinnat
Juu niin oli reilut hinnat ,kun tarjousta kyselin! yli 200 euroa olisi Laakkonen nypännyt enemmän hintaa.
Mun kaveri tekee kans hommia, kandee kysyä. http://www.sähköasennuspalvelu.fi
Toshiba on hyvä!
Toshiba on hyvä(n hintainen - eikä yhtään parempi muuten kuin hinnallisesti). OSTA HETI MITSUBISHI ELECTRIC, niin ei tarvitse aina roikkua täällä keskustelupalstalla.
Taistelin useamman talven Toshiban jäätymisien kanssa. Ei enään tussuja!
Hyvä valikoima erillaisia ilmalämpöpumppuja http://www.lannenlampotekniikka.fi
Melko laaja valikoima erillaisia ilmalämpöpumppuja löytyy osoitteesta:
http://www.lannenlampotekniikka.fi/tuotteet.html?id=1/

Kannattaa tutustua, siellä on mm. myynnissä uusi Mitsubishi Electric ja uusi Midea Premier.
Lännenlämpötekniikka se täällä itseään taas mainostaa! Samoja kavereita kuin oli lämpömaailmassa ! Midea finland kuuluu myös samaan systeemiin. Laitteet tuodaan Virosta ja kuluttajalle jää vastuu! Mitsukaan ei taida olla aivan sama kuin uusi tuleva Mitsu syksyllä.
Ota Mitsubishi , Hitachi ,Daikin, Innova tai Toshiba. Mitsubishi ja Hitachi ovat selkeästi vähävikaisimmat. Innovassa on porukan paras takaisinmaksuaika ja Daikin ja Toshiba on myös asiallisia laitteita. Noista kun valitset niin et pahasti mene metsikköön.
Omat kokemuksen ilmalämpöpumpuista on kaikin puolin positiiviset. Kotona on Sharp merkkinen ilppi ja on toiminut parivuotta todella hyvin, mökillä on ollut toista vuotta midea ja siinäkään ei ole ollut moitteen sanaa.

Tutuilla on ollut Panasonickia ja Innovaa, eivätkä ole olleet oikein tyytyväisiä...
Mulla on Sharp enkä toista ostais! On ihan hengetön pumppu pakkasilla. Jäähdyttimenä toimii kyllä hyvin.Tosin tää kesä on ollut helppo laitteille.
Unohtui sanoa ,että kerran tähän Sharppiin on piirikortti ja puhaltimenlaakeri vaihdettu onneksi meni takuuseen! Midea ,Fujitsu sekä Mitsubishi ovat olleet tutavien mielestä myös täysiä romuja.
Jos haluaa ostaa oikein hyvän ilmalämpöpumpun, todella arvostetusta likkeestä niin kannattaa käydä sivulla - http://pori.sanyoshop.fi/ Liikken upeat ja edulliset tarjoukset löytyvät myös osoitteesta- http://tarjousnet.fi/

Suosittelen lämpimästi tutustumaan tarjousnetin muuhunkin tarjontaan, näin halpoja ja houkuttelevia tarjouksia ei sitten löydy mistään.
mielenkiinnolla. Tuntuu löytyvän vain valikoituja tarjouksia vain netissä tai yleisesti. Nyt näyttää olevan tarjousnet etuhintaisia tuotteitakin tarjolla. Koska tulee etuhintaan ilpit?
Asennan lähinnä Mitsubishi ilmalämpöpumppuja, ja syy on se että Mitsubishiin on helppo luottaa.
Ei paljon soittoja sen vuoksi että, pumpussa olisi jotakin vikaa.
Toimin Uudenmaan alueella.
Mitsubishi on "merkki brändi" joka kolahtaa kuluttajan korvaan ihan nuusta syystä kuin ilmalämpöpumppu. Mitsu valmistetaan thaimaassa ja kompukka on joku kinuski. Ulkoyksikkö jäätyy ylhäältä pakkasten lauhtuessa koska koneessa ei ole sulatus "sykliä" eli kone poistaisi huurteen käänteisellä tavalla vaan se sulattaa kaapelilla tai pellillä ulkokuoren...tämä ei riitä meidän vaativiin olosuhteisiin. Hyötysuhde on sitten aika huono. Kiva niitä halpiksia on asennella paitsi jos olet vastuuhenkilö (tehoissa->hyötysuhteissa) ja asiakas sattuu seuraamaan sähkön kulutusta. Ainoa Japnilainen taitaa olla Toshiba ja Daikin jonka ulkoyksiköt tisin valmistetaan euroopassa kuin myös kompressorit valmistetaan euroopassa. Energiatehokkaat, kestävät, pohjolan olosuhteisiin tehdyt pumput. Daikin ja Toshiba niitä myydään vain asennettuna, ei rautakaupan hyllyltä !, näin se vaan on. www.daikin.fi
Pelkkää riesaa on ollut daikinista laitteen valmistusmaa on muuten Kiina . Rikki .rikki ja rikki. Maahantuojan huollot ei ota kantaa asiaan.
Kannattaa luottaa parhaimpiin merkkeihin, joista löytyy kunnolliset testitulokset.
Sanyo inside, koneet kannattaa unohtaa samantien. Niissäkin saattaa toki olla toimiviakin koneita, mutta mistä sen varmuudella erottaa.
Itselläni oli tällainen Sanyo inside, jota Power Trade myy. Sitä ei ole tarkoitettu talvikäyttöön.
Kun ilma meni pakkasen puolelle, se alkoi sulattelemaan n. puolen tunnin välein, sulatus kestää 10 min. Eli hyötysuhde jäi kovin olemattomaksi, eikä se riittänyt kunnolla lämmittämiseen.
Nyt olen vaihtanut "markkinajohtajaan" ja homma toimii hyvin.
Mikä pn markkinajohtaja?ei kai vaan mitsu? Markkinoiden paras ois parempi.?
kyllä se tässä tapauksessa on mitsu. Uudessa mitsussa on ajastustoiminto, jonka avulla voi pudottaa päivittäin lämpötilaa haluttuun asetusarvoon silloin, kun talo on tyhjillään.
MIelestäni testit (VTT) puhuu Mitsun puolesta
Uusi FH 35 Mitsubishi ollut käytössä. Mitsubishi on mennyt pahasti taaksepäin pakkastehoissa ja sisäyksikössä joka pitää jatkuvaa surinaa ja vähänväliä napsututtaa. Velipojalla FD joka on paljon parempi kuin tämä äänekäs ja puhditon FH malli. Mietityttää nämä VTT:n räätälöidyt ja sponsoroidut testit mihinkä itsekin lankesin. Asioita selvittelin niin Ruotsissa tehdään kuulemma testit ilman tilaaja sponsoria joten ne ovat selvästi luotettavampia. Siellä Mitsu näkykin olevan suunnilleen keskitasoa.
http://www.innoair.fi/epages/Kaupat.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/Innoair/Categories/Ostajan_muistilista1

Meille ostettiin muuton yhteydessä uuteen kämppään viallisen tilalle FH25 malli ja toimii moitteetta. Myös vaihtotyöt tehtiin ammattitaidolla, huomasi ettei ollut asentajat ensimmäistä kertaa töissä. Suosittelen.
Mitsubishi, Hitachi tai Toshiba jos minulta kysytään. Itse valitsin Mitsun lopulta omaan käyttöön. syyt löytyy jo täältä ylempää.

Hintaerot voivat olla suuriakin paikkakunnasta riippuen ja osa asentajista enemmän ammattitaitoisia kuin toiset. Ja täällä forumeilla firmat mainostavat itseään niin kannattaa kilpailuttaa hankinta ensin jossain ilmaispalvelussa vaikka tarjouspyyntöpalvelu.fi tai sunhinta.fi ja sen jälkeen vielä huudattaa hinta alas soittamalla parhaan tarjouksen antaneille pariin otteeseen uudestaan.
Vanha kolmikko suosittelen samoja. uuteen Daikiniin en ole vielä tutustunut.
Paljon on pumppujen hinnat tulleet alas kyllä vuosien saatossa ja hyvä niin, laatu vain hieman aina kärsii hintakilpailusta.

Edelleen on kuitenkin paljon kiinni mistä pumpun ostat, hintahaitari on valtava myyjien kesken.

Soittele ahkerasti paikkoja ennen hankintaa tai kilpailuta netin ilmaispalveluissa nii säästyy itse soittelemiselta.

Hullu paljon työtä tekee viisas pääsee vähemmällä.
Näkyy tulleen Daikinilta tehokas pumppu mikä asettaa lämmitystehoille uudet rajat hinta ja kokoluokissaan. 35 malli antaa -15 asteessa vielä 4.6kw lämpöä pirttiin.
http://www.varmepumpsforum.com/vpforum/index.php?action=dlattach;topic=56006.0;attach=37000 Tässä Mitsuntappaja eli Daikin caldo X eli suomessa new nordic mainstream.
ÄLÄ ainakaan osta Mitsubishiä, siinä ei sisälämpötila pysy..
Jatkuvaa säätöä..

Osta, missä kaukosäätimessä termostaatti ja saa asettaa huoneen
lämpötilan ja PITÄÄ sen siinä, säätämällä tehoa ja lämpötila vakio jne

Mitsussa EI pysy vaan mittaus.. SIIS seinäyksikössä.. heh
joka ei lämpötilasta tiedä mitään !
Saa säätää koko ajan kaukosäätimellä, että pysyy tasaisena lämpö !
Aivan järjetön laite !!
Vanha kolmikko suosittelen samoja. uuteen Daikiniin en ole vielä tutustunut.
Paljon on pumppujen hinnat tulleet alas kyllä vuosien saatossa ja hyvä niin, laatu vain hieman aina kärsii hintakilpailusta.

Edelleen on kuitenkin paljon kiinni mistä pumpun ostat, hintahaitari on valtava myyjien kesken.

Soittele ahkerasti paikkoja ennen hankintaa tai kilpailuta netin ilmaispalveluissa nii säästyy itse soittelemiselta.

Hullu paljon työtä tekee viisas pääsee vähemmällä.
 /   /  / Ilmalämpöpumppu

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta