AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!
 /   /  /  / Miten vietät vappua?

Miten vietät vappua?

244 Vastausta 76 432 Lukukertaa
Meneekö vappu vanhan perinteen mukaan vai keksitkö jotain uutta tänä vuonna?

Niin ¨^

^Taidan ostaa vähän papatteja ja ryypiskellä.

Papatteja ja pimpukkaa

niin eikohän se vappu siitä lähde käyntiin.

Riippuu perinteestä...

Jos tarkoitat niitä perinteitä, mitä yleensä vapputouhuilla tarkoitetaan - sanon, en.
Mun vappu menee perinteisesti (oma kaava) töissä.
Pitää palvella humaltuvia ja öykkäröiviä kansalaisia
ja kuunnella niiden kaikenlainen sikailu hymyillen.
*huokaa* kunpa edes kerran saisi kokea sellaisen vapun duunissa, että ei sattuisi mitään ja ihmiset käyttäytyisivät normaalisti.

*huokaa*

*huokaa*, siis kuka huokaa, Vladimir Putin vai?
*panee*, eli siis minä panen

Sniun

eneeM täälä *ooh* plilkkuja nush1essa!??!

perinteistä,niin

Ajelen taksia pari vuorokautta putkeen,onnex ei oo ollu ongelmia asiakkaiden kanssa,mitä nyt yrjöjä joskus putsailen-et silleen...

osan otto...

otan osaa, uskon, että se ei ole kivaa. Itse en työllistä teitä avintola alan ihmiset, en ainakan vappuna, koska tiedän jo että siellä on silloin kamala ryysis.
Pidän peukkuja, että sinä(-kin) saisit joskus kokea miellyttävän vapun. Ja että ei tarvitssi oll töissä tiskin sillä puolen vaan vaikka siellä palveltavien puolella :) tai kaukana koko mokomasta tiskistä!
Vappu on jotenkin kummasti muodostunut juomajuhlaksi kuten juhannus, vaikka ei siinä niin kamalasti ole juhlimista-antaa vain syy vetää humalat toisille ja etenkin teinit/ nuret.. (mutta EN YLEISTÄ, fiksujakin toji on)

mmmoi

mitäs teet työksesi sitten?

perinteisesti

Vietän vappua kärsien, jännittäen ja peläten. Samoin kuin suurin osa suomalaisista, kuulun enemmistöön nimeltä alkoholistien läheiset.

Näin

Eli perinteisesti... Ekaks juodaan liikaa vappusimaa ja sit siirrytään shamppanjaan ja pissitään ja oksennellaan mihin sattuu ja loppuillasta haastetaan riitaa espalla ja aamulla herätään putkasta... tai sairaalasta.

Hieman perinteistä, hieman uutta...

sisältyy vapunviettooni tänä vuonna: sainhan keikkasen aattoiltapäiväksi, mitä ei kovinkaan usein tapahdu. Perinteitä kunnioitan Linnanmäellä rääkäten huvipuiston ajopelejä sekä tyhjentäen sen rahapeliautomaatteja kaksikymmensenttisiä täkyinä käyttäen.
Uskon uudeksi sen, että yksikätisten rosvojen minulle sylkemän kolikkosaaliin kotiin kantamisesta yläraajani venynevät niin, että saanen jatkossa statistin osia friikkigallerioita kuvaavissa filmeissä...

vappu

vietän vappua lasten kanssa, käydään vappuraveissa kattomassa hevosia, juodaan simaa, hankitaan vappukrääsää, tehdään vohveleita ja grillataan. siinä se.

mun vappu..

mä meen pmmp:n keikalle nosturiin, eli kyllä vappu eroaa normaalista jonkin verran:D sen jälkeen varmaan baariin.. ja päivällä tehdäänpi ruokaa tyttöystäväni kanssa.

Pullot pois, huumeet tilalle

Jooh! Nyt loppu se ainainen pullojen paskaks viskely helsingin keskustassa. Ei auta muu kun tänä vuonna siirtyä koviin huumeisiin.

Tohtori

Onko lääkkeet tarkastettu milloin??? Ota yhteys pikaisesti lähimpään terveyskeskukseen!!!

no jo oli

OOt kyl tosi sairas päästäs kutollee aattelet

tänään

Tänään otetaan kuohuvaa ja munkkeja, huomenna simaa ja silliä.
Taitaa olla liian kylmä lähteä Ullanlinnan mäelle tänä vuonna...harmi! Ei tule perinteistä vappua tällä kertaa.

minun vappuun kuuluu

sima munkit ja pizza

lapsi arki

eiköhän se mene normisti niin kuin muutkin päivät! paskan pesua vaipan mutkista ämmän ainaista kitinää ja kalsari kossua pari pottua!!!!!!!!!!!!!!

Vaiha

muija minuun? Pesen mielelläni "paskaa" pikkupepusta ja laitan teille hyvää ruokaa ja jälkkäriksi simaa ja munkkeja.
Voikun kaipaan olla äiti, omaa miestä ja omia lapsia?
Tasan ei käy onnenlahjat!

En yleensä kitise, vaan juttelen asiallisesti. Tartu täkyyn, heh, heh...... Hyvää Vappua!

mummeli3

Sääliksi käy, että jos omistaa kaksi lasta ja vielä kitistää perheessä. Miettikää itse olette valinneet osanne ei olisi pitänyt tehdä lapsia jos se on niin vaikeaa hoitaa niitä.

täh, lähes aina

sataa lunta tai on muuten vaan kalsaa..

Selvinpäin!

No ei tietenkään selvimpäin!
Olat perselle ja toistenpäin=)

Selvinpäin

Selvinpäin kotosalla,vappuhan onkin juoppojen juhla

selvinpäin

Minä kans selvinpäin kotona...sit huomenna tapaan yhden miehen ,kehen olen tutustunut treffisivuilla,on kirjoiteltu monta kuukautta,niin että nyt sit tavataan eka kertaa...että vappuheila

auto remonttia

virittelenpä sitä sitten : )

tosi perinteisesti...

tilillä rahaa 1,20€ ja perheessä 1,5v tyttö joka odotti vappua innolla. Nyt mitään ei voi tehdä, kun kela päättikin ettei maksa lasten kotihoidon tukea tänään vaan vasta 3.5.

Alkaapa vappu todella mukavissa merkeissä... Näkymättömiä nakkeja, mielikuvitus ilmapalloja ja fiktiivistä simaa.

Hyvää vappua kaikille!

Harmillista

Noh harmi :( Etkös saisi lainattua keneltäkään hieman rahaa..Ilmapallothan ei paljoa maksa ja kaupasta saa simaa ja munkkeja...Eikai se 1.5v lapsi silleen ymmärrä siman ja munkin päälle?
No mutta hauskaa vappua kaikille!

ju juuu

niin se on,, olis kirvellä töitä kelassa,,, olen ollu joskus samas tilanteessa,, yksinhuoltajana,kyllä sit itse jaksaa, mutta lapset,, ei aina ymmärrä.. miski muilla on, ja meillä ei,jaksamista teille, asioilla on tapana järjestyä..

oma vika

Kannattaisko mennä töihin eikä olla kelan elättinä. Kehtaatkin itkee täällä

Pikkasen yksinkertanen zzzz1234

Onko noin helvetin idiootteja vielä olemassa ? Ole ystävällinen ja ammu ittes. KIITOS!!

no just joo

Kaikilla ei välttämättä ole mahdollista edes työllistyä tässä maassa, vaikka tahtoa ja osaamista olisikin. Tuli kyllä kelju olo että joku voi olla noin ääliö, toivottavasti kirjoittaja joka tuosta ankeasta vapusta kirjoitti saisi edes muutaman euron jostain. Ainakin minä lainaisin tuohon tarkoitukseen ilo mielin vaikka itsekin perseaukinen olen.

iloista vappua

Olen pahoillani puolestanne. Onneksi lapsi on terve, onneksi ei vielä kaipaa sitä vapun viettoa niin kuin vanhempana. Muistan ajan samoissa fiiliksissä; yksinhuoltajana tein ranskalaiset perunankuorista ja serpentiinit väsättiin vesivärien kanssa kotona olleista kakkualustoista ja hauskaa oli :) (olevinaan). Toisen kerran olin avoliitossa ja Kela teki saman tepposen, sanoin avomiehelleni että voisiko lainata ja tuo marssi jääkaapille, murahti että "oha täällä perunaa kyllä mää pärjään" ja minulla oli jonkinlaista vappua odottava lapsi huollettavana. No, ei ukko ole enää tuttavani edes.
Yritä pistää pahan päivän varalle vaikka vain 5 ekee kk toiselle tilille ja piilota kolikoita jonnekin kodissa niin saat hätätilassa seuraavana vappuna muutakin leivän päälle kuin ylähuulen.
Keskity hyviin asioihin. Vapun jälkeen teillä on vähän rahaa ja muilla ei ;)

Hyvin

ikäisekseen, jos osaa odottaa vappua. Ettet vain heijastaisi omia odotuksiasi... :D

Fiksu instanssi tuo Kela!

ei vappua...

Mulle ei tuu vappua tänä vuonna. piti viettää se rakkaan kanssa joka keksi jättää mut eilen. Se siitä iloisesta vapusta sitten.

Mikä vappu...?

Mulle on nää juhlapäivät aivan samanlaisia ku kaikki muutki päivät. Nautin suuresti kun ei tarvi lähteä yhtään mihinkään,saan olla kotona ja tehdä opiskeluun liittyviä tehtäviä rauhassa. Vanha tylsä akka taidan olla :D

Julistan

Julistan miten kuinka suuri on Neuvostomaa ja kuinka kaikki ovat tasavertaisia työläisiä. Ihana Neuvostomaa sinne kaipaan ja mieleeni muistuu 60 - 70 luku ihanine opiskeluaikoineen myös Nalle oli siellä.Kaikki oli niin ihanaa.Täällä suomessa viina on paskaa eikä kunnon neuvostovodkaa saa mistään saatikka ihanaa tummaa leipää.Suomessa kaikki on päin vittua.Ensinnäkään sitä suomalainen vodka on perseestä.Ja toiseksi suomessa huligaanit saavat vapaasti romuttaa neuvostomaan arvokkuutta hihhuloinnillaan.

Haa !

Ei ihan kaikki asiat ole päin sukupuolielintä. Suomesta saa lähes aitoa neuvostovotkaa (made in rossija).
Ainakin tuo kovaa vauhtia tyhnejevä Shtolisnaja-pullo kertoo sellaista.

Opiskeluaikoja en voi antaa sinulle takaisin. Aikaa jolloin kännit olivat aina ihmeellisiä kokemuksia ja naisseuralaiset vielä rypyttömiä.

flunssaa paranellen

Yritän selvitä tästä kevätflunssasta.Onneksi jo paremmalla puolella. Ehkä tapailen joitain ystäviä tai sitten oleilen vain kotona.Selvinpäin tai ainakin lähes.En oikein osaa riehaantua tällaisista juhlista.

samaa kysyn minä

Täällä ilmoittautuu toinen vanha tylsä akka :D Kotona istuksin kun muut ovat örveltämässä. Myös minä nautin siitä, että on edes yksi vapaapäivä viikossa kun ei tarvitse lähteä minnekään ja saa vain olla ja nauttia rauhasta. Tunnustan myös tekeväni opiskeluun liittyviä tehtäviä tässä kun ovat töiden takia jääneet vähän rästiin.
Saunakin on juuri lämpiämässä...

No höh

Täällä on jälleen yksi tylsä ihminen. Vieläpä työstään väsynyt sellainen. Viime viikonloppukin meni duunissa ja ylitöille ei näy loppua.

Kävin jo iltapäivällä saunassa, mutta ei se taidakaan riittää. Olisi mukavaa pestä toistemme selät ja sitten mennä nukkumaan.

Jaa, olisihan se uni tarpeen, taidankin mennä.

*niin minäkin*

Kuuntelen juuri ruotsinkielen kasettia " Lycka Till"
Harrastukset ovat kielet,saksa "Deutsch ist da" "English for you"
Alkeis kuesseja !
Olen opiskellut joskus pidemmällekkin,mutta
sanat ovat uhohtuneet
Tulin juuri Rohdokselta siellä kaikki puhuivat suomea.
Kyllä turhaiduin !
Olen jo mummeli.

vappu töissä

ensimmäinen vappuni oman kullan kanssa minulla menee työn merkeissä.ja harmittaa aivan hirveesti minua.

mitä te lapsiperheet teette

mitä aijotte tehdä pienten lasten kanssa onko meno vinkkejä?

Lapsiperheet

Lasten kanssa oltiin jo eilen Linnanmäellä, kaikkiin laitteisiin pääsi jonottamatta. Sama voi jatkua tänään mutta ei enää vappupäivänä.
Illalla käydään ajelulla, paistetaan munkkeja ja hämmennetään vappukrääsää. Vappupäivänä ensin syömään ravintolaan, sitten markkinahumuun, lopuksi kahville ja jätskille. Eräänä vuonna oltiin korkeasaaressa jossa myös oli rauhallista, lapset kuvasivat eläimiä.

vinkki

viime vuonna kerättiin lasten kanssa tyhjiä pulloja kaupungilta. Tänä vuonna lapset ovat isällään ja vietän yksikseni ihan tavallista koti-iltaa. Vähän siivoamista, tv-uutiset ja nukkumaan. Eli ei mitään erikoista.

simaa, munkkeja ja oma rakas

Ei siihen oikein enää tälläikää kovin kummia riehkoja tarvitse. Riittää kun o oman rakkaansa kainalossa, simaa ja munkkeja. Ottanemme illalla "yömyssyt" minttu Baileysta ja nautimme toistemme seurasta :)

Hauskaa vappua kaikille!

Paras tapa viettää vappua....

... Pelata World of Warcraftia kokopäivä. Nyt onkin niin mukavan kirkas ja kaunis ilma ,että nyt jaksaa :)

Normaali

maanantai päivä ja huomenna on tavallinen tiistai.Treenailen,ulkoilen,syön ja katselen telkkua.Tavikset juhlii kalenterin mukaan ja hyvä niin.

LOLLL

LOL VAPPU ON perseestä PERÄSIN!

siivotaan

jos ilmat sallii niin paistetaan makkaraa ulkona.

siivotaan ja

jos ilmat sallii niin paistetaan makkaraa ulkona

Töissä tietysti

viettää työläisten vappua!

Normipäivä

Päivä muiden joukosta. Ei poikkea omalla kohdalla millään tavalla.

...

Vahingossa tuli toisen viestin alle...

Onko Hesas baarit

Onko Hesas baarit auki vaik on maanantai? Mihin pääsis 18vuotiaana(baarikärpäseen ja aleenko vain?)?

Ei ole baarit auki

eli kylmässä saat palella jos ulos lähdet esim kaivariin. Jää kotiin.

hauskaa vappua

Tänään on iltavuoro ja huomenna yö, joten vappu menee duunipaikalla :)

dokaa

NO DOKAAMAAN TIETYSTI!

Kun on

tuo itsetuntokin ettei selvinpäin ulos uskalla.

puyuuh

no vittu eilen alko ja tänään 6 loppu tsihihi

Kotona leffoja katsellen

Siinä se menee kuin muutkin päivät, ei mitään merkitystä koko vapulla. Takavuosina tuli opiskelijahaalareissa muutamana vuonna hilluttua, ei kiinnostaisi sekään enää. Moottoripyöräajelukin jää väliin kun lähes pakkasta on. Istun sitten sisällä ja nautin normaalista elämästä kuten joka päivä.

Viideltä saunaan ja

kuudelta putkaan, se on kunnon työmiehen wappu.

Teen

ja ehkä otan jäätelöä pakastimesta.

t. kapinallinen yksineläjä

VÄÄNNÄN TORTTUU

SE ON KIVAA JA SOPII HYVIN TÄHÄN JUHLAAN

mitä vappuna?

piti tehdä munkkeja,piti lähtee kamujen kans ulos,piti vuokrata leffoja ja katsoa niitä kullan kainalossa,ja syödä jotain hyvää....Mutta: Aamupäivä menee pyykkiä pestessä,tiskatessa ja siivotessa(kun on vuorotöissä niin ei jaksa silloin tehdä ei niin mitään)iltapäivällä sotketaan keittiö uudestaan vääntämällä jotain pöperöä ja illalla onkin niin väsy ettei jaksa muuta kun nukkua...Mutta: Huomen aamulla minulla ei ole krapulaa(kuten aika monella muulla ehkä on)Kotini on siisti(monella ei ole...)ja voin nauttia poikkeavan vappuni antimista tiskaamalla edellisen päivän tiskit,mennä takaisin kultani kainaloon ja puhella hänen korvaan pehmoisia...hmmmm...

Töissä

:-)

NO HEMMETTI

yhyy, oon kipeenä.

mänöö

vitusti viinaa!!

mie mään

mä tapan kaikki!!!

simaa

Simaa ja tippaleipiä! ^^

Hemmettiin koko vappu!!!

Taas vaan yksi syy juoppojen ryypätä. Eli juoppojen juhla. Mielummin kotona SELVINPÄIN perheen kanssa.
So fuck off vapun juhlijat.

uutta vaihteeksi

Töissä olen koko yön, eli siinähän se menee kun huomenna saa nukkua koko päivän. En ole ollutkaan ennen vappuna toissä, eikä yhtään haittaa kun tulee sunnuntailisät eikä tarvitse viettää mitenkään normiporukan mukana. Muuten kökkisin kotona vaan ihan normaalisti. Pakko dokailu kun ei kiinnosta.

Töitä, töitä..

Töissä menee koko yö.. Teollisuuskokoonpanotyötä. Mieli tekisi dokata kaksin käsin, mutta eiköhän sitä yhden vapun pysty töissä olemaan. Tuleepahan yölisä ja tuplapalkka niin sentään ihan hyvät tienistit yhdeltä yöltä. silti vituttaa

Hauskaa vappua!

Ei kiinnostais vetää mitään kaatokännejä, niinkun tuntuu suurimmalla osalla opiskelijoista olevan tapana. Jos ois pienellä mukavalla porukalla siemailemassa vappujuominkeja ja -syöminkejä. Ei menis sitte ihan hukkaan huominen vapaapäivä :). Mukavaa vappua kaikille!

töissä 25e/h

niinpä sama juttu mulla..töihin pitäs mennä. Tässä just miettinyt miten voisin livistää ja lähtä dokailemaan, mutta ei taida auttaa itku markkinoilla enää. :( Noh onneks työ rentoa ja hyvä palkka tulee :) mut silti vituttaa ku kaverit ryypiskelee..

Onko se rahaa?

Voi vitjat. Kun sijotin erääseen saksalaisfirmaan, niin multa meni yksi vanha milli ja puolen vuoden päästä tuli kaksi vanhaa milliä, joten kysyn onko tuo rahnaa vai oravannahkaa?????

Kyllä se

varsinkin kun se on omaa...
Eikä huijattua jatai perittyä.

Perinteen mukaan töitä tehden

Ei sopulihommat kiinnosta...ohi se on pian kuitenkin ja siitä tulisi vain pää kipeäksi ja rahat menisi. Työt on mielenkiintoisempia! Lapsille tuo juhla on!

Wappen

Vapun otan tänä vuonna ihan viihteen kannalta - perinteiset munkit ja simat sekä vähän vahvemmat juomat kuuluvat asiaan. Haalarit päälle, ylioppilaslakki päähän ja menoksi! Hauskaa vappua kaikille!!!:D:D

Perinteisesti nain muijjan siskoa

Tulee taas tyrkylle illalla,kun emäntä sammuu aloitamme jyystämisen,näin jo kolmena vappuna.

hehee

No sullahan perinteet on!

Kyllä minäkin muijan siskoa asettaisin mielelläni...

ggope

ll llsl sd okiodspf p dsopa
'apAW0Å0ÅWE0Å000 o0ä
a

a
a a

pp0tå.
e aeg

olette törkeitä

rikotte monta tärkeää asiaa.Läheiset ihmissuhteet on tärkeitä. TOIVON ETTÄ VAIMOSI SAA MAHIKSEN KOSTAA VELJESI TAI PARHAAN YSTÄVÄSI KANSSA !

ei jaksa innostaa...

Oon viimeksi juhlinut vappuna joskus 90-luvun lopussa. Ei vaan ole mun juttuni, vaikka olenkin palannut opiskelujen pariin.

Kipeänä minäkin

Flunssa se kaatoi minutkin juuri kriittiseen aikaan sängyn pohjalle. Toisaalta, ryypätä en aikonut muutenkaan, mutta olisipahan terveenä ollut enemmän puhtia tehdä vaikka ruokaa ja vuokrata leffa tai jotain. Nyt taitaa aatto mennä nukkuessa.

Ajatellut

Niinkuin tuolla muuallakin jo ilmoitin, niin olen ajatellut maalata kylppärin.

viinaa,huumeita,naisia

eli samaa ku vuoden jokaisena päivänä

nusasen tyttölöitä

http://sonjabengtsson.se/fitta.gif

Pikkupojat

9:ltä nukkumaan ja näkee unia vaikka enkeleistä. Ne nusasemiset on kuule lapsukainen aikuisten, avioliitossa elävien juttuja!
Hyvää vappua ja makeita unia!

*Huoh..

Meil on taas joka vuotiset vappubileet... Tänä vuonna en oo saanu kutsuttuu yhtää omaa kaveria, kun kaikki on matkoilla ja ainoo joka ei oo on kipee..... Tulee taas niiiin kivaa. Mut siis mun mielestä vappuun kuuluu tippaleivät ja sima!! :D Mut on vaan harmi kun simaankin oli pakko lisätä alkoholii niin nyt en saa ostaa sitä itelle kaupast vaan on pakko mennä hakemaan sitä sieltä mutsin bileistä.... Blaah..
T: HYVÄÄ VAPPUA KAIKILLE

Piletän tietysti!

Red cattia ja spritea, ystävien ja rakkaan seurassa!

Aina vappuna

nusasen vierasta tai jotain akan tuttavaa

Saan

miestä oikein kunnolla!!

Yksin

Yksinään tulee oltua, ei ole kaverin kaveria. EI munkkeja, ei simaakaan. Muutama olut ois, jos maistuisi. Teekkarilakkikin ois, mutta hölmöä sitä on sisällä pitää. Hauskat vaput.

sama

....sillä erotuksella ettei ole sitä lakkiakaan. Olueen ei ole varaa.

sama täälläki

että mullakaan ei oo lakkia, juomaks olis kaks siideriä. eipä vaan maistu nekään. kylläpä on hauskaa tää elämä.

Koeta kestää!

Samoin on asiat täälläpäin!Simaa ja munkkeja ei ole eikä tule...lakkiakaan ei ole,joten ihan perinteinen helikopterikänni kai luvassa?!Hauskaa Vappua kaikille!

Yksinäinen teekkari, täällä-

Lakkia ei tosin ole. En ole viitsinyt hankkia. Eikö olekkin aika tympeää olla epäsosiaalinen teekkari?

mitäpä

Olen selvinpäin kotona ei tommoset vapunjuhlinnat vaikuta nukkumiseen eikä mihinkään muuhunkaan.
Terv sinkku mies sjk

Mä runkkaan

se on mukavata

Lasten ehdoilla!

Meillä syödään possunfileetä,nakkia ja munkkeja ja janojuomana on limppari ja sima, huomenna sitten lapsosten kanssa käydään katsastamassa vapputori ja ostetaan jotain mukavaa pikkuisille sitten iltapäivällä menemme anoppilaan syömään vappupäivällisen. Vappu on mielestäni aivan lasten juhla ja käy oikein sydämmeen kun monet vanhemmat vain ajattelevat itseään ja riehuvat kännipäiten eivätkä huomioi lapsiaan yhtään.... onhan meillä aikuisilla monta päivää vuodessa jonka voi käyttää pakolliseen juhlaan ja viedä vaikka lapset mummulaan silloin kyläilemään. Rauhallista vappua kaikille!!!

Vietän vappua....

Vietän vappua selvinpäin koska olen antibiootti kuurilla ja ku olen kipeenä..Ihan hyvää tekee välillä olla selvinpäin ja lepäillä.. :) ;)

hei!

Olen oollut kihlattuni kanssa kaskvuotta yhdessä vappana,siis kihloissa!

Työläisen juhla

Vappu alkaa leivinuunin lämmityksellä. Rieskat,hiivaleivät ja pullat leivotaan. Iltapäivällä onkin jo aikaa aloittaa perunan siemenen lajittelu. Illalla lämmitän pihasaunan ja saunomisen jälkeen,työstä uupuneena, onkin jo hyvä mennä yölevolle hyvillä mielin. Taas oli ihana työläisen juhlapäivä.

Hehah

Me mennään Varmaan Petrin ja sen siskon kanssa Huvilalle :D Ekaks Petrin kans Sänkyyn ja Sitte ku se sammuu niin ihana Siskonsa kanssa Aah. mä oon joka vappu sen siskon kans Ja aina alla olen mä Ja mun pää on tyyny päähän päin Ja Ellun Jalko päähän ;)) aah Tullee Pitkä vappu ku petri menee Vielä käymään Isänsä luona ja jättää mut ja Hanini kahden :) Eli Mul on siel 2 ihanaa ihmistä mukana Taitaa olla Kippeenä paikat ;)

Jos kattois jonkun leffan ja menis nukkumaan

Eipä jaksa napata nämä "juhlat" sitten yhtään.

töihin perkules

Simaa ja kasa munkkeja kuuluu normaalista vapputraditioihin, mutta tänään menen töihin Hesan keskustaan.
Klara vappen!

Yksin kotona kalsarit jalassa

Kotosalla vaan jääkiekkoa katsellen. En viitsi lähteä torille humua katsomaan. Syön nakkia ja ryystän simaa.

Ammun kommareita

Siinä se vitun punavappu menee.

Kotona vaan

Koivun tai jonkin kukinto on siinä vaiheessa, että olo on enemmän kuin tukala, niin siksipä olen sisällä koko tämän päivän ja käyn huomenna kokoeilemassa kuinka ilma kulkee.

Ei ole oikein hauskaa, aamulla niistäessä koko kylppärin peili täyttyi veripisaroista. No hieman helpotti, mutta taas jomottaa enemmän ja vähemmän...enimmiten enemmän.

No hyvää vappua kaikille :)

liity aglocoon vapun kunniaksi

I am currently working with an AGLOCO Viewbar on my screen. As several of you have asked questions about it, here are a couple of quick comments:

- It is very similar to the Viewbar that is pictured on the AGLOCO website
- I have tested the Viewbar features (search, favorites, options, install, uninstall, minimize, etc.) and it is working smoothly on my machine
- There will be a major test of the ad servers tomorrow to see if all the known bugs have been corrected

All Members should have received an update email (I have copied it at the bottom of this post). If you are a Member and did not get an email over the weekend you need to correct this, as it is the only way to get the Viewbar notice with downloading instructions. If you did not get it, try going into your account to make sure we have a current email address on file (if it is correct and you still did not get an email, check your junk/spam folders).

The next email you should receive on this subject will be one that mentions that our servers will be down for a few hours while we load the Viewbar onto the system. After that outage, we will be sending an email inviting the earliest Members (about 50,000) to download the Viewbar and another 50,000 each day thereafter for the next two weeks.

I have noticed that there are a lot of comments to this blog lately and I’d like to repeat something I’ve said in those comments:

I’ve read all of your comments, and I think the “community leaders” are doing a good job moderating this discussion. Kudos and thanks for stepping up. This is exactly what we’d hoped for, and it’s very encouraging to see our community begin to take shape like this. After the Viewbar is released and we begin work on features for better Member-to-Member communication, there will be more “official” channels for the community to interact outside this blog.

From the beginning, we’ve wanted to make AGLOCO a Member-centered community. And in many ways that has happened, as there are over 3,500,000 pages all over the Internet (according to Google) talking about AGLOCO. We are very pleased to see some members “stepping up” and providing leadership and insight. These are the beginnings of a great community, one that will get even better once we launch this week.

Keep a lookout for that email shortly, and get ready for the AGLOCO Viewbar!

Brian Greenwald
AGLOCO Development Team

Interesting “thing” of the day: Here is the email we sent over the weekend.

Dear Brian,

We will be releasing the AGLOCO Viewbar software soon and want to update Members on how things will work when it is released.

Each Member will get an email informing them that their Viewbar is available. It will contain detailed instructions on the download, which will be done from the agloco.com website. Members will be invited to download in groups of 50,000 a day for a two week period, with Members contacted in the order in which they signed up.

Shortly before the first set of download emails go out, you will receive an email notice that the AGLOCO website will be ‘out of service’ for a few hours – this is necessary for us to move the Viewbar download system from the test server to the main servers.

Also, please be aware of the following:

1. AGLOCO Hours: You will accrue hours in your AGLOCO Member account (current maximum is five direct hours a month). Hours are earned during active surfing on the Internet. The Viewbar has a green light on it that notifies the Member when it is accruing time. Your referrals’ surfing will accumulate hours for you at a 25% rate, meaning if one of your referrals surfs for the maximum five hours you will get 1.25 (0.25 x 5) hours credited to your total referral hours. You can only get credit referral hours up to the amount you directly surf (meaning if you surf 3 hours but a referral surfs 4, you will only get credit for the first 3 of your referral’s 4 hours). AGLOCO accrues these hours each month and also has a cumulative total of all hours earned. These hours are what AGLOCO will use to calculate cash and other distributions. The Viewbar contains a one click inactive button which turns it off and removes it from your screen at any time.
2. Initial Release for Windows: The initial Viewbar release will be for Windows Vista, XP, 2000 Pro and 2000 Server. Later, we will release Mac and Linux versions of the Viewbar. Until that occurs, Mac/Linux users can still log onto any supported Windows computer and accumulate their five hours. The Viewbar works with browsers IE 5.5 or higher and Firefox 1.5 or higher.
3. Cash Distributions: To be a sustainable entity in the long term, AGLOCO makes Member cash distributions from its positive cash flow (revenue minus costs). Therefore, please do not expect a check after the first couple of months as it will take time to collect revenue from advertisers and this revenue must exceed costs in order to make cash distributions to Members. We will be keeping Members informed of our financials and you can visit the Official company blog at http://blog.agloco.com for the latest updates.
4. Multiple Users on One Viewbar: As stated previously, multiple Members may use the same Viewbar on the same computer. Only one Viewbar download will be necessary as the Viewbar software will enable each Member to log in and log out using their AGLOCO Member ID# and password (obviously, only one Member ID# can be accumulating Viewbar hours at any one time). Please note, only one Viewbar is allowed on a screen at a time.
5. One-Time Download: The v1.0 Viewbar is purposely simplistic and minimalist, but it also comes equipped with an automatic self-updating feature. Once you download the Viewbar for the first time, your Viewbar will be seamlessly updated with new additions and features as they become available. These future features include the direct cash back feature when a Member purchases items on sponsor site and a portion of the purchase price is added back to the Member’s AGLOCO account (as described on the Official AGLOCO Blog at http://blog.agloco.com/index.php/post35/ . )

We look forward to your active participation in the AGLOCO community.

Dan Jorgensen
Member Coordinator

wappuja

perinteen mukaan alkuilta sitten lärvit ja sitten sytytetään kynttilät ja luvataan sannua ennen niitä:)

Vappuna

1. Mitä on kommunismi?

a) Luokaton yhteiskuntajärjestelmä, jossa tuotantovälineet ovat yhteiskunnallisessa omistuksessa. b) Kommunistista yhteiskuntaa tavoitteenaan pitävä aatesuuntaus.
2. Keitä ovat kommunistit?

He, jotka ovat järjestäytyneet kommunismin tavoitteen taakse ja jotka toimivat sen saavuttamiseksi. Kommunisteja on ollut kautta luokkayhteiskunnan historian. Nimitys on sittemmin vakiintunut tarkoittamaan Karl Marxin ja Friedrich Engelsin luomaan tieteellisen sosialismin teoriaan toimintansa pohjaavaa liikettä.
3. Mitä on marxilaisuus?

K. Marxin ja F. Engelsin oppijärjestelmä, tieteellisen sosialismin teoria, jonka perustana on materialistinen historiakäsitys ja dialektis-materialistinen filosofia. Marxilaisuus syntyi kapitalismin todellisuuden ja sitä edeltävää aikaa koskevan laajan historiallisen aineiston tutkimisen pohjalta. Marxilaisen yhteiskuntatieteen perussanoma on se, että perussyy yhdestä yhteiskuntajärjestelmästä toiseen siirtymiselle on tuotantovoimien (työvälineiden, tekniikoiden jne.) kehitys, ja että luokkayhteiskunnassa kehitystä eteenpäin vievä voima on luokkataistelu. Marxilaisuus osoittaa työväenluokalle sen historiallisen tehtävän, sosialistisen vallankumouksen, ja tarjoaa toimintaohjeen sen toteuttamiseen.
4. Mitä on leninismi?

Lyhyesti ilmaistuna, imperialismin aikakauden marxilaisuutta. Lenin analysoi perinpohjaisesti nk. esimonopolistisen kapitalismin kehittymistä monopolistiseksi kapitalismiksi (kapitalismin kehityksen kaksi perusvaihetta) ja tutki näin syntynyttä järjestelmää, imperialismia, taloudelliselta ja poliittiselta kannalta. Lenin osoitti että imperialismin kaudella vallankumouksen kehityksen lainalaisuudet ovat tyystin toiset kuin 1800 -luvun puolivälissä. Marxin, Engelsin ja Lenin töiden ideologista kokonaisuutta onkin kommunistisessa liikkeessä tavattu kutsua nimellä marxismi-leninismi.
5. Mitä ovat eri yhteiskuntajärjestelmät?

Tähänastinen yhteiskuntakehitys tuntee seuraavat yhteiskuntajärjestelmät; alkuyhteiskunta, orjayhteiskunta, feodalismi, kapitalismi ja sosialismi. Alkuyhteiskunnassa ei ollut luokkia eikä riistoa. Orjayhteiskunta oli ensimmäinen riistoon perustuvat yhteiskuntajärjestelmä, ensimmäinen luokkayhteiskunta. Sosialismissakin luokkia vielä on, mutta sosialismin kehittyessä kommunismiksi luokat häviävät.
6. Mitä ovat yhteiskuntaluokat?

Ihmisryhmiä, joilla on erikoinen suhde tuotantovälineisiin. Omistus jakaa luokkiin. Perusluokkien lisäksi on olemassa erinäisiä välikerroksia, sekä luokkien sisäisiä kerrostumia (ammattikunnat jne.). Historian tuntemat perusluokat ovat; orjayhteiskunnassa orjanomistajat ja orjat, feodalismissa feodaaliylimystö ja maaorjat, sekä kapitalismissa kapitalistiluokka (porvaristo) ja työväenluokka (proletariaatti).
7. Mitä on riisto?

Tuotantovälineiden omistuksen voimaan perustuvaa toisten työstä elämistä. Kapitalismissa työläinen myy työvoimaansa kapitalistille. Työläinen tuottaa enemmän kuin mitä saa palkkana vastineeksi. Palkan yli tuotettua osaa kutsutaan lisäarvoksi, joka mahdollistaa voiton. Riistämistä on se, kun kapitalisti ottaa lisäarvon itselleen.
8. Mitkä ovat Suomen yhteiskunnan perusluokat?

Työväenluokka ja kapitalistiluokka. Suomi on pitkälle kehittyneen kapitalismin maa, missä väestön valtava enemmistö kuuluu työväenluokkaan. Vähemmistönä olevan kapitalistiluokan sisälläkin omistus on äärimmilleen keskittynyttä. Varsinainen hallitseva suurkapitalistien ryhmä on minimaalinen, ja se toteuttaakin valtaansa ympärilleen ryhmittyneen eliitin kautta. Tähän eliittiin kuuluvat armeijan ja poliisin ylin johto, virkamiehistön huippu, suurten puolueiden johto (Kokoomus, SDP, Keskusta), työnantajajärjestöt ja ammattiyhdistysliikkeen byrokraattinen johto. Nämä eivät koostu pelkästään varsinaisista kapitalisteista, mutta luokkavastakkainasettelussa asettuvat kapitalistiluokan leiriin. Omistuksen keskittymistä kuvaa se, että alle 1% suomalaisista omistaa enemmän kuin yhden osakkeen ja noin 0,01% suomalaisista omistaa 90% kaikista osakkeista. Vuonna 2004 osakkeenomistajille jaettiin osinkoja yli 10 miljardia euroa, mikä on lähes 10% bruttokansantuotteesta.
9. Eikö kommunismi ole demokratiaa vastaan?

Ei ole. Kommunistit ovat alusta lähtien olleet mitä laajimman demokratian kannattajia. Mutta samalla kommunistit tunnustavat, että kaikella demokratialla on aina luokkaluonne. Tämä on helposti ymmärrettävissä kun asiaa tarkastellaan todellisen historian ja yhteiskuntakehityksen kannalta. Tiettävästi ensimmäinen demokraattinen valtio oli antiikin Ateenassa. Siellä demokratiaa harjoitettiin nk. "vapaiden miesten" kesken ja valtiovalta oli orjanomistajaluokan käsissä. Se oli samanaikaisesti demokratiaa ja diktatuuria, demokratiaa omistavan luokan hyväksi ja diktatuuria kansan enemmistöä vastaan. Käsitteet "demokratia" ja "diktatuuri" ovat erottamattomasti sidotut toisiinsa sekä "valtion" käsitteeseen. Valtio on yhden luokan voimakoneisto muun väestön hallitsemiseksi, ja siksi se onkin aina luokkadiktatuuria. Aivan samoin oli luokkadiktatuuria myös feodaalivaltio, kuten on sitä seurannut porvarillinen valtio. Proletaarinen eli työväenluokkainen valtio on sekin diktatuuria, mutta luokkaperustastaan johtuen enemmistön diktatuuria vain häviävän pientä vähemmistöä kohtaan. Näin ollen proletaarisessa valtiossa harjoitettava demokratia saa väistämättä todellisen joukkoluonteen, proletaarinen demokratia on kaikkein lähinnä aitoa kansanvallan ihannetta.
10. Mikä on kommunistien suhtautuminen yksityisomaisuuteen?

Kommunistit tekevät eron käsitteiden "yksityisomaisuus" ja "henkilökohtainen omaisuus" välille. Ensin mainittu tarkoittaa erityisesti tuotantovälineitä, pääomaa, jälkimmäinen mitä tahansa yksityisen henkilön hallussa olevaa. Kommunistit haluavat lakkauttaa yksityisomistuksen.
11. Mitä ovat sosialismi ja kommunismi?

Sosialismi on siirtymävaihe kapitalismista kommunismiin, joka toteutetaan vallankumouksen jälkeen proletariaatin diktatuurin valtion alaisuudessa. Sosialismissa tuotanto on yhteiskunnallisessa omistuksessa ja taloutta ohjaa markkinoiden sijaan kokonaisvaltainen suunnitelmallisuus kaikilla tasoilla (valtio - paikallistaso - tuotantolaitokset jne.).

Sosialismin kaudella siirrytään asteittain (tuotantovoimien kulloisenkin kehitystason sallimassa tahdissa) kapitalistisista tuotantosuhteista sosialistisiin ja kommunistisiin tuotantosuhteisiin. Sosialistisen yhteiskunnan perustunnus on "jokaiselta kykyjensä mukaan, jokaiselle työn mukaan". Kommunistisen yhteiskunnan perustunnus on "jokaiselta kykyjensä mukaan, jokaiselle tarpeen mukaan". Kun sosialismin alkuvaiheessa pääpaino on työn mukaan palkitsemisessa, pidemmälle edistyttäessä aletaan työläisen suoran työpanoksen rinnalla palkita kommunistista työkulttuuria (työtapojen ja tekniikoiden kehittäminen työpaikalla, muiden työläisten työn tason nostaminen jne.) kun samalla valtaa alaa yhteiskunnan tuotteiden ja palveluiden tarjonta tarpeen mukaan.

Kun sosialistinen siirtymävaihe on kuljettu loppuun, kutsutaan näin syntynyttä yhteiskuntajärjestelmää kommunismiksi. Kommunismissa ei ole luokkia, ja valtion laitokset ja instituutiot sekä kansanvallan elimet ovat menettäneet luokka- ja siten myös valtioluonteensa. Kommunismi ei luokattomuudestaan ja valtiottomuudestaan huolimatta kuitenkaan ole anarkiaa, vaan päinvastoin se on historian kaikkein korkeimmalle järjestynyt yhteiskunta jota ohjaa kaikilla tasoilla tieteellinen suunnitelmallisuus, ihmisyksilöiden tietoinen kollektiivinen toiminta.
12. Mikä on suunnitelmatalous?

Suunnitelmataloudessa yhteiskunnallista tuotantoa määrää suunnittelu eikä markkinavoimat, toisin sanoen talous on alistettu ihmisjärjelle eikä siihen enää suhtauduta luonnonvoimaisena ilmiöinä.

Jokainen voi nähdä kuinka television talousuutiset suhdannevaihteluineen muistuttavat säätiedotuksia. Aivan samalla tavalla hallitus suhtautuu talouden suunnittelemiseen kapitalismissa.

Suunnitelmataloudessa yhteiskunnan tarvikkeiden ja monien palveluiden tuotanto suunnitellaan keskitetysti. Esimerkiksi edellisen viiden vuoden kulutuksen perusteella päätetään tuottaa puoli miljoonaa paria saappaita. Tätä varten päätetään hankkia raaka-aineita A ja B. Nyt voidaan huomioida esimerkiksi miten saappaiden tuotanto vaikuttaa työllisyyteen eri seuduilla, kuinka lähellä tehtaat sijaitsevat raaka-ainelähteitä ja toisaalta kaupunkeja joissa saappaat käytetään, kuinka saasteet voidaan minimoida, täytyykö A:ta ja B:tä hankkia samalla jonkun muun tarvikkeen tuotantoon jne.

Markkinataloudessa eli kapitalismissa jokainen saapasfirma joutuu arvioimaan itse paljonko se saa saappaita kaupaksi kiristyvillä kilpailumarkkinoilla. Jos muu ei auta, niin saappaiden tuotantohintaa voi alentaa kohottamalla riiston astetta joko alentamalla työntekijöiden palkkoja tai kiristämällä työtahtia, irtisanomalla työntekijöitä, kiertämällä veroja, tinkimällä luonnonsuojelusta jne.

Kapitalismissa on suorastaan tyypillistä seuraavanlainen toiminta (tämä on tositarina): suomalainen paperiyhtiö kaataa Venäjän Karjalassa puuta ja rahtaa sen Suomeen paperitehtaalle. Ruotsalainen paperitukku ostaa ko. paperin ja rahtaa sen varastoonsa Uumajaan. Tamperelainen sanomalehti ostaa paperinsa mistä halvimmalla saa, tällä kertaa Uumajasta, vaikka lähin paperitehdas on 30 kilometrin päässä Tampereelta. Puuta kuljetettiin 400km ja paperia 600km jotta päästiin mahdollisimman halvalla. Suunnitelmataloudessa tällainen tuhlaus ei olisi mahdollista eikä edes sallittua.
13. Kuinka kommunismin yhteiskunnalliset tavoitteet voidaan saavuttaa?

Se vaatii proletaarista vallankumousta, kapitalistiluokan ja sen valtiokoneiston kaatamista. Se taas vaatii vallankumouksellisen tilanteen, jossa kansanjoukot ovat siihen valmiita ja työväenliike saavuttanut riittävän tietoisuus- ja järjestäytymistason. Vallankumous suoritetaan aina kussakin tilanteessa tarkoituksenmukaisilla ja kansan oikeustajua vastaavilla keinoilla. Vallankumouksen tuloksena pystytetään proletaarinen valtio jonka suojissa sosialismin rakennustyö voi alkaa.
14. Eikö sosialismiin voida siirtyä ilman vallankumousta?

Ei, sillä kapitalistiluokka ei luovu vallastaan vapaaehtoisesti eikä porvarillinen valtiokoneisto tyydy katsomaan sivusta jos jokin aidosti sosialistinen puolue hallitusvallan saatuaan ryhtyisi kaavailemaan kapitalismin perustuksia murentavia uudistuksia. Suhteellisen rauhanomaisesti sosialismiin alettiin siirtyä vain itä-Euroopan kansandemokratian maissa 2. Maailmansodan jälkeen, ainoastaan siitä syystä että näissä maissa oli porvarilliset valtiokoneistot jyrätty toimintakyvyttömiksi sodan aikana. Muualla se ei olekaan onnistunut, vaikka kommunistit liittolaisineen ovatkin useassa maapallon kolkassa saavuttaneet suurtakin kansansuosiota. Esim. Indonesiassa surmattiin v.1965 imperialismin avustaman sotilaskaappauksen tuloksena 1-3 miljoonaa kommunistia ja heidän kannattajaansa. Chilessä kapitalistinen valtioapparaatti puhdistettiin sille vieraasta Allenden johtamasta kansanrintamahallituksesta Chilen ja USA:n hallitsevan luokan yhteisellä "kirurgisella" operaatiolla v. 1973. Rauhanomaisiin ja parlamentaarisiin menetelmiin hirttäytyminen, aseelliseen yhteenottoon varautumattomuus, ja illuusiot porvarillisen demokratian kehittymisestä kohti "kansanvaltaa" toivat tappion Chilen kansalle.
15. Eikö Suomen ja skandinavian maiden sosialidemokraattinen "hyvinvointivaltio" ole todiste kolmannen tien mahdollisuudesta kapitalismin ja sosialismin välillä?

Ei ole. Termi "hyvinvointivaltio" ei vastaa valtiomme perusluonnetta, se on vain porvarillisen valtion kylkeen liitetty sektori (johon kuuluu mm. ilmainen koulutus, julkinen terveydenhuolto, liikenne, sosiaaliturva jne.). Sen olemassaolo ei vaikuta siihen, että Suomen valtio on porvariston diktatuurin valtio.

Tämä meidän niin kutsuttu "hyvinvointivaltiomme" syntyi sodan jälkeisessä yhteiskunnassa sisäisen ja ulkoisen paineen pakosta. Ulkoa päin vaikutti Neuvostoliitto, jonka voitto maailmansodassa pakotti Suomen pistämään kuriin yhteiskuntansa puolifasistiset ainekset ja antamaan työväenliikkeelle sen perustoimintaoikeudet. Kommunistit ja kansandemokraatit, sekä koko luokkakantainen työväenliike saattoi käydä voimalliseen kamppailuun tavoitteidensa ajamiseksi. Kun vieressä oli vielä Neuvostoliiton ja sosialistisen leirin "vaarallinen" esimerkki, ei kapitalistiemme auttanut kuin alkaa antaa periksi ja sosialidemokraattiemme vätystellen ajaa reformeja eduskunnassa. Mutta kapitalistiluokan valta säilyi ja saavutettujen voittojen väliaikaisuus kävi ilmi kommunistisen ja työväenliikkeen ajauduttua kriisiin 1980 -luvulla. Kapitalismissa saavutetut suuretkin voitot voivat pitkällä aikavälillä olla vain väliaikaisia ja jatkuvasti uhattuja, jollei työväenluokka ota valtaa.
16. Miksi kukaan panostaisi työntekoon jos kaikki saavat samaa palkkaa?

Tasapalkkaisuus ei ole kommunistien tavoite. Koska kaikilla ihmisillä on erilaiset aineelliset tarpeet, tekisi tasapalkkaujärjestelmä epätasa-arvosta instituution. Sosialismissa voidaan toteuttaa mitä moninaisinta palkkausta ja kannustamista, vaikka tuloeroja pienennetäänkin. Palkkoja ja työaikoja voidaan säätää työn laadun, raskauden, vaarallisuuden jne. mukaan. Sen sijaan, että kannustettaisiin olemaan "parempia kuin muut", pyritään palkitsemaan niitä jotka kehittävät työmenetelmiä ja parantavat heikompien työntekoa, tai muuten kohottavat yleistä työn tuottavuutta ja työssä viihtyvyyttä. Kommunistisessa yhteiskunnassa taas ei enää ole itse palkkatyötä, tavaratuotanto (tuotanto vaihtoa varten) on vaihtunut tuotantoon suoraa yhteiskunnallista käyttöä varten.

Ehkä suurimpana kannustimena kapitalismin kumoamisen jälkeisessä yhteiskunnassa on tieto siitä, että enää eivät työn tulokset valu muutamien pankkitileille, vaan kaikki mikä tuotetaan, menee joko suoraan työn tekijälle itselleen tai yhteiskunnan edelleen kehittämiseen.
17. Eikö sosialismi tarkoita korkeita veroja?

Tämä on eräs mielettömimmistä äärioikeiston levittämistä myyteistä. Siinä on kyllä se totuuden hiukkanen, että kommunistit kannattavat korkeampia veroja - kapitalisteille. Sen sijaan kansan yleistä verotaakkaa pitäisi keventää. Kyse on siitä, miten verotusta kohdistetaan.

Vaikka kommunistit ovat progressiivisen verotuksen kannalla, sosialismi tekee lopulta koko verojärjestelmän tarpeettomaksi. Sosialistisissa maissa verot ovat olleet hyvin alhaisia, ja ensimmäinen valtio historiassa joka lakkautti henkilökohtaisen verotuksen oli sosialistinen (1969, Albania).
18. Eikö kommunismi ole ristiriidassa ihmisluonnon kanssa?

Ei ole mitään "ihmisluonnon mukaista" yhteiskuntajärjestelmää. Samoihin aikoihin kun yhteiskunnallinen evoluutio alkoi, ihmisen biologinen evoluutio päättyi. Ensin mainittu syrjäytti jälkimmäisen. Yhteiskunnan kehitys on käynyt läpi lukuisia eri vaiheita ilman että ihmisen biologia olisi muuttunut. Yhteiskuntajärjestelmän määrää ennen kaikkea tuotantovoimien taso (ks. kysymys 4), ei geenit. Eri luokkayhteiskunnat kattavat yhteiskunnan historiasta vain pienen osan, paljon kauemmin ihmiset elivät alkuyhteiskunnassa missä ei ollut luokkia eikä yksityisomistusta eikä siis myöskään riistoa. Sopii kysyä, miksi alkuperäiskansat eivät elä/eläneet "ihmisluonnon mukaisesti" ja riistä ahneesti toisiaan.
19. Eikö historia todista että kommunismi ei toimi?

Täytyy ensinnäkin huomata, että maailmassa ei ole vielä ollut kommunistista yhteiskuntaa, eikä edes maata joka olisi väittänyt olevansa kommunistinen. Voidaan kyllä tarkastella, millaisia tuloksia on saatu johdonmukaisen kommunistisen politiikan toteuttamisesta sosialistisissa maissa tai vaikka kapitalististen maiden työväenliikkeessä.

Neuvostoliitto ei pelkästään teollistunut muutamassa vuosikymmenessä, vaan samalla parantuivat kansan enemmistön aineelliset ja kulttuurilliset elinehdot, mm. keskimääräinen odotettu elinikä yli kaksinkertaistui ja lukutaidottomuus hävitettiin. Aineellista ja kulttuurillista (lukutaito jne.) kehitystä tapahtui myös mm. Kiinassa, jossa talonpoikaisjoukkojen elinolot ajoivat ohi vastaavan tuotantovoimien kehitystason omanneesta Intiasta. Kommunistinen politiikka (sosialismin rakentaminen) suoranaisesti pelasti miljoonia ihmishenkiä, moninkertaisesti enemmän kuin mitä uuden ja vanhan yhteiskunnan välisessä taistelussa menetettiin. Intiassa nälkään ja kurjuuteen kuoli jatkuvasti miljoonia köyhiä talonpoikia, mutta silti porvarillinen historiankirjoitus muistaa vain Kiinan "suuren harppauksen" (1958-60) väliaikaisen elinolojen kurjistumisen. Ilmeisesti ketään ei voida asettaa vastuuseen kun talous on jätetty markkinavoimien haltuun, kun taas kaikki suunnitelmallisesti ohjatussa, sosialismiin suuntautuvassa taloudessa tapahtuvat takaiskut ovat muka kommunismin syytä.
20. Kannattaako KomNL väkivaltaa?

Pyrimme mahdollisimman rauhalliseen vallankumoukseen. Väkivallan käyttö ei kuitenkaan riipu meistä, vaan kapitalistiluokasta. Jos kapitalistit käyttävät aseita vallankumouksen tukahduttamiseen, on työväenluokan puolustettava itseään. Vuonna 1918 punaiset epäröivät aseiden käytössä ja hävisivät luokkasodan, ja se johti entistä suurempaan veren vuodatukseen: valkoiset teloittivat ja tappoivat keskitysleireillä nälkään kymmeniä tuhansia punaisia.

Joka tapauksessa vallankumous on välttämätön. Sivusta katsominen, ja kapitalismin jatkuminen on suurempaa väkivaltaa kuin järjestelmän kaataminen väkivaltaisesti. Kapitalismi tappaa päivittäin tuhansia ihmisiä nälkään ja tuhoaa maapallon ekosysteemin. Jos vallankumousta ei tehdä, kapitalismi tappaa muun luonnon mukana kaikki ihmiset!
21. Tuleeko Suomesta Neuvostoliitto jos kommunistit pääsevät valtaan?

Ensinnäkään mitään toista maata ja aikakautta ei ole mahdollista siirtää mielivaltaisesti toiseen. Sosialismia rakennetaan joka maassa hieman eri tavalla kulttuurin ja alueen erityisolosuhteet huomioon ottaen. Suomen sosialismissa olisi siis luultavasti paljon erilaista Neuvostoliittoon nähden. Yhtenevää olisi tietysti tuotantovälineiden yhteiskunnallinen omistus, suunnitelmatalous, ilmainen terveydenhuolto ja koulutus sekä täystyöllisyys.

Sen sijaan päättäjien erkaneminen kansasta, vallan keskittyminen, suunnitelmatalouden purkaminen ja korruptio voidaan välttää Suomen sosialismissa, jos historiasta otetaan opiksi.
22. Onko kommunistien ihannevaltiota?

Riippuu mitä ihanteellisuudella tarkoitetaan. Jos se ymmärretään suhteellisena, voidaan kaikista sosialismia rakentaneista maista löytää piirteitä joissa ne eroavat ratkaisevasti kaikista historian luokkayhteiskunnista. Ottaen huomioon olosuhteiden epäsuotuisuus ja kokemusten puute, löytyy rohkaisevia esimerkkejä sosialismin rakentamisesta. Marxilaisilla ei ole mitään ehdotonta, lopullista "ihanneyhteiskuntaa". Kommunistinen yhteiskunta on tavoite, jonka saavuttamiseen ei ihmiskunnan kehitys suinkaan pääty.

PITKÄÄN JUTTUUN MOKIA

....SUUNNITELMATALOUDEN PURKAMINEN VOIDAAN VÄLTTÄÄ ( eli JOS SUOMEEN TULISI KOMMUNISTINEN JÄRJESTELMÄ JA OTETTAISIIN OPPIA VIRHEISTÄ. NOIN KRJOITTI HÄN !
HEHHEH

kämpillä

koska suunnitelmat meni iha vtuiks.. onneks on kunnolla viinaa.. ja naapureita, joita voi häiritä :) vappua vaan kaikille

Voihan v******

Yksin jäin minäkin kämpille.. Kaikki kaverit pettivät lupaukset ja jättivät minut ulkopuolelle vapun vieton suunnitelmista.. Kyllä ottaa päähän :%%%%%%%%

kateeks käy

Kaveri vaan vietää vappua hotelli KÄMP:issä, tosi luksusta!

Seksi ja alkoholia

Nauttia alkoholista ja naida kaikki suomalaisit mimmit;)

yksin :(

Vastikään eronneena totesin että jos en haluu exän kanssa olla samoissa bileissä niin pitää jäädä kotiin... Tyhmää - eli joko tosi suppea ystäväpiiri tai oon tosi onneton nahjus.... mut niin tai näin, yksinäisyys kalvaa ikävästi

Yksinäisyys on perseestä

...

koita kestää

----

niin minäkin

lapseni nukkuu ja olen ottanut pari lasia viiniä.
huomnenna töihin iltavuoroon.Suhteet sekaisin.

Vappuna

Perinteisiin kuluu kuohuvaa, munkkeja, simaa ja brunssi vappupäivän aamuna. Nam nam. Vuoden paras päivä.

Tavallisesti vappuna

Tavallisesti vappuna on ohjelmassa oman pään lakitusta ja kuohuvaa perheen ja ystävien seurassa. Nyt bileet on peruttu, ohjelmassa hiljaisuuta. Äänihuulten tulehdus ja lääkärin määräyksestä ainakn viikko hiljaisuutta lisää. Ja kuumetta ja flunssaakin piisaa, joten taitaa tulla kaikin puolin ikimuistettava vappu.

Kertokaahan muuten, miten selitetään nelivuotiaalle, että grilliherkkuja valmistetaan vasta sen jälkeen kun isi on tullut töistä kotiin. Noin niinkuin pantomiimina.

Katselen Kauniita ja Rohkeita

Mulla on kahden viikon kaunarit kattomatta,ihana ilta tiedossa. Vain minä ja marsuni tiedämme sen.....

jollain joku huvi?

Apua, luulin että tämä kyseinen ohjelma on jo lopetettu. Eikö se on jo 30-vuotta sitten alkanut pyörimään usassa?

Joooooo

Ei oo lopetettu ja parasta on Ridge...ihqu.
Mun marsukin kattoo sitä ja sen nimi on kans Ridge..
T: Stephanie 58 Vee

Vappu perinne

vakiintunu, ajetaan paskaa pellolle.

Vappua!

Minä vetäidyin juuri neljän seinän sisään keskustan hälinästä. Huomenna vois käydä torilla ihmettelemässä koko perheen vappua. Tässä nyt vedän kahvia, Cokista, sipsiä, karamelliä, keksiä.. ja kitaraa näppäilen.. :/

yksin..

Muutama viikko sit muutin Ouluun enkä tunne täältä oikeastaan ketään, joten ei kai siinä muu auta kun juoda bisseä yksin kämpillä. Eipä oo ollu näin paskaa vappua sitte armeijan

Pelti kii

Simaa, siiderii, olutta, kuohuviiniä, viinaa ja absinttii, eiköhän se siitääää.....

Yksin täälläkin...

---

Kuin myös täällä

----

Ja niin täälläkin

Yksin istun kotona, ei viinaa vain pillerii, ku ahistaa. Katon telkkaa ja koht sammutan tietokoneen ku ei täälläkään oo mitään kivaa selailtavaa, lapseni riemuitsee sijaiskodissa, minut on jätetty yksin. Kukaan ei soita, ei mailaa. Mut on unohdettu. Koht uutiset jospa siel jotai mellakkaa taas jännää tapahtuis.

Sekaan vaan

Kun itse muutin Tampereelle, niin lähdin baariin, vaikken tuntenut ketään. Ja, hyvin pärjäsin näiden ihmisten kanssa. Oulussa on omien (useampienkin) kokemusteni perusteella vieläkin 'herttaisempaa' sakkia, joten ei muuta kuin iloinen mieli päälle ja kylille! Kun ihmisten kanssa kehtaa mennä puhumaan ja esiintyy luonnollisesti, niin kyllä juttuseuraa riittää, olit sitten 'Stadissa' tai 'Pyssykylässä'.

Jeesus-marssille

Moi! Tänään olen yksin kotona,mutta huomenna osallistun jo perinteekseni muodostuneelle kristittyjen yhteiselle Jeesus-marssille.Tampereella se lähtee Sorin aukiolta klo.12. Sinne kaikki uskovat joukolla mukaan.:-)

koneella perinteisesti

niin kuin aina ennenkin. onko muita vaihtoehtoja olemassakaan?

sama

on askelten. Mitä enemmän muut sotkevat ja paskovat sitä parempi on meikäläisen palkka!!! Jotenka sotkekaa työn orjat.

VAPPU 2007

Kyllä mulla ainakin taitaa mennä osittain vanhan kaavan mukaan. Eli tänään, aattona juhlintaa hillitysti, Uuno tulee telkkarista ja huomenna aamulla tikkana Ullikselle kavereitten kans silliaamiaiselle. Vappua kaikille tasapuolisesti!

kävin hakemassa ruokaa

niin viereisen talon piha on täynä amiksia. Korkeakouluopiskelijoitahan nuo on kun on haalarit päällä, mutta eipä noita juuri amiksista erota. Pihassa on kymmenen amispemaria ja jokaisessa rämisee joku paska subbari kontissa. Piti viedä coupe mersu talliin, kun on niin epäilyttävän näköinen apinalauma.

turpaan vaan

Taidan käydä tappelemassa lähikuppilassa. Isoenonihan joskus muinoin keräsi Kauhavalta sakin ja lähti Lapualle tappelemaan. Ajattelin nyt vaalia Lapin junttina tätä perinnettä Helsingissä. :) Turpaan vaan näille etelän vellihousuille. :)

Yksin kotona...

...

Odotettavissa...

Odotettavissa on mellakoita. Poliisin mellakka-, ja Karhuryhmän poliisit ovat aitoineen kilpineen Helsingissä valmiustilassa. Käyttääkö poliisi kovia otteita?

vappu on syvältä

on se

Valborg

Vappu menee ihan täysin ilman perinteitä. Paitsi että hyvää ruokaa ja rakkaat ihmiset ympärillä.Grillauksen aika alkanut joten raitista ilmaa saa ja jos nyt lämpimikseen punkkua nauttii hyvän sapuskan kera. Ja ehken kuin pohjanmaalaisten tavoin polttaavat Maj brasan niin avot!Kaikki viimesetkin noidat on karkotettu. =)Siinäpä iltaa kerrakseen.Ainakin savun hajua ...Hauskaa Vappua kaikille!

surkeasti...

Vappu menee nyt ihan perseelleen, kun isoäiti nukkui pois viime yönä.....
Ei siis iloista vappua meikälle...

Perkele

juhlia, se on ainoa selvä päivä ja päivä jolloin työläiset saa luvan juhlia, mä juhlin ne loput 365 päivää! Juhlikaa sitte nopeasti ja menkää takas töihin että saan juhlia!!!

VAPPU ON TYÖLÄISTEN

Mitä noi tupsulakit haalareineen tietää mistään mitään, miks ne yleensä on tulleet kuvioihin päällepäsmäreinä, tulevat työttömät, hahhaaaaa...mä niille haistatan. Mä medin aamuneljästä rankkaa duunia putkeen 14 tuntia ja nyt meinaan helliä itseäni Hollannista ostamallani oluttynnyrillä, joka on pantu hyvissä ajoin. Tilaan pitsaa tai jotain muuta ja nautin, kun eräät nolaa itsensä kokokansan nähden, buhhaaa...

Armottomat

Armottomat perseet ja huomen sit valitetaan

Nytten näin

Mää laiton kukkasipulit multiin ja muitakin kesäkukkahommia. Pari siideriä ja leffan katselua telkusta. Hyvää ruokaa vaan.

Kuinka vappua vietän.

Noh, hyvä ruoka on eka pointti.
Toinen, ois rauha.
Kolmas, rakas vierellä on yks vuoden kohokohta.
Järjestys tietty on, ekaksi rakas.
Toisena, hyvä ruoka.
Kolmas, se että saa nauttia rauhassa vapun ihan kotona ja katsella ikkunasta sekä muualtakin kevään heräämistä kesäksi :)
Hyvää Vappua kaikille.

oikea vappu!

Ihanaa, että joku muukin tykkää vaan rauhasta ja rakkaasta!(ja hyvästä ruoasta!)

Niin

Ihana nauttia rakkaastaan. Tyttöjen kesken kaikki on ihanaa. Skoolata skumppaa ja nauttia munkeista. Kaikessa rauhassa kotona. Pois kaikesta hulinasta. Tottakai ylioppilaslakit kummallakin on päässä, juhlan kunniaksi. Huomenna sitten mennään torille juhliin ja muiden joukkoon. Iloista vappua kaikille.

:D :)

Päärynäsiidriä juoden! :D

Omia synttäreitä juhlin...

mulla on synttärit.. :)

Onnea

Sydämelliset onnittelut. Skool, kunniaksesi.

Kotona

Vietän vapun kotona. En mene (kait) minnekkään. Ainakaan suunnitelmissa ei ole.

duunia, duunia

koko vappu

juhlikoot

ne jolla lunta katolla,mulla työkyvyttömyys eläke ei juhlita pätkääkään perskeles.jupit juhlii ja työttömät vetää viina päähän ja juppia neniin puahajahaha..

erilainen vappu

Tämä vappu menee ihan toisissa merkeissä kuin perinteisesti opiskelijana luulisi. Olen töissä. Olen valmistumassa hoitoalalle, ja siellähän ei työvuorosuunnittelussa paljoa pyhäpäiviä kumarrella. Joten tutustun tulevaan työuraani, vapaa-ajan viejänä... Voin sitten vapaalla ollessani sohvalla maaten ihmetellä kun ihmiset ovat arkipäivisin töissä =) Joten Vappu vietetään (aatto jo osin vietettiin) töissä ja nautin omasta seurastani, hyvistä tv-ohjelmista ja kuuntelen naapureiden vapunviettoa ja kaupungin elämänmenoa =)

SUKULAISIIN

MENEN SUKUALAISIIN.JA KÄYN SITÄ ENNEN PUOTILASSA KOTIKULMILLA KATSOMASSA VAPPUFESTAREITA..JOSKUS HALUAISIN VIETTÄÄ VAPPUA ESPANJASSA TAI TALLINKILLA

näin

Olen vain kotona eli en vietä mitenkään. pesen pyykkiä ja olen imuroinut. Menen aikaisin nukkumaan.

tylsää?

yksin istun kotona ja dataan, ei täs mitää, iha jees, vähä vaa vituttaa:)

OLEN PARAS

Riehun ihan himona ja oon ainakin selvinpäin ku toi kaveri joi kaljat :DDDD

Sohvalla

Ttulin illansuussa laivalta ja olen niiiiin väsynyt, et oon vaan loikoillut puolihorteessa sohvalla, oikein kun ponnistelin, niin jaksoin välillä kattoa telkkaria.

Täällä on lämmin, ei tarvi palella ulkona.

Yksin

Wappua vietän aivan yksin himas.
Ihanaa, huomenna ei ole tietoakaan krapulasta.
Tosin, eipä tämä ole minulle normaalia maanantaita kummempi päivä. En juurikaan koskaan ole Wappua juhlinut.
Eikös sitä sanotakin, että tää on amatöörien juhla?
Ihanaa, kohta alkaa leffa, sitä kattelen (ainakin hetken) ja sitten höyhensaarille =)
Ei valittamista.
Railakasta Vappua kaikille!
Pitäkääpä huolta toisistanne.

Vappu

Turha juhla! Kotona yritän nukkua.

Kotona

On niin sippi olo, että ei jaksa minnekään lähteä. Ja, kerrankin kun on viikolla vapaata, niin en viitsi sitä kankkusella pilata. Palloa potkimaan huomenna hyvän kaverin kanssa.

Vaan kukin tyylillään, tykin kuulillaan... heh-heh!

miten vietät vappua

hyvää vappuva, vappu menee niin kuin ennenkin, eli lapset nukkumaan ja itte koneelle. ny perehyin eka kertaa tällatteen keskusteluun eron jälkeen. niin kysymykseen en keksininy mitään uutta ,töitä tein iltaan asti ja grillattiin,nukkumaan, mut ei tylsää.

Kristittyjen yhteinen Vappujuhla Keuruulla

keuruun ev. lut. vapaasrk ja hennuntaisrk:n kristityt kokoontuvat yhteiseen Jumalanpalvelukseen. Minäkin menen vaimoni kanssa sinne juhlimaan Jumalan Sanan ääreen ja kokemaan Pyhän Hengen vaikuttamaa iloa.

korjaus "Kristittyjen yhteinen Vappujuhla Keuruulla"

sana "hennuntaisrk" on kirjoitusvirhe. Pitää olla helluntaisrk.

hellarit

melko kallista... kuulemma on!

wappua...

Meni jo...ai miten meni, meni...

en vieta vappua ollenkaan

taalla vappu ei ole juhla ollenkaan. enka ole koskaan mikaan vappuihminen ollut muutenkaan.

PALJON viinaa

ja putkaan.

PALJON viinaa

ja putkaan.

Juon, mutta en mene putkaan!

no huh huh! Juon vähän ja olen kauppatorilla, koska asun suomenlinnassa.. vietän siis vappuni frendien kanssa ja vapputorilla.

Mun Vappu

Manatessa kylppärin vesivahinkoo ja muutenkin remontin merkeissä. Ei tippaakaan viinaa.

etsin animea

en vietä vappua mitenkään erikoisesti.käyn netissä ja syön jotain purtavaa.pitääkö kukaan animesta? entäs fullmetalalchemista? tsemppiä

Ylimainostettu

Tiedotusvälineet antaa sellaisen kuvan, että vappuna Suomessa hulinoidaan hurjasti kaikkialla. Todellisuudessa vappuhulina näkyy vain isompien kaupunkien ydinkeskustoissa, muualla on hiljaista kuin huopatossutehtaassa.
Esim. eilen illansuussa täkäläisillä varsin omakotialueilla oli hiljaista ja rauhallista, edes vappupalloja ei näkynyt missään. Äijät rassailivat pihoissa autojaan, muutama mopopoika ajeli raitilla. Porukat istuivat ilmeisesti sisällä katsomassa telkkaria simalasien ja munkkivuorien keskellä?

Paras tapa viettää

vappua on sauna-ilta ja sen jälkeen käpertyä avomiehen kainaloon katsomaan leffaa.

Wappen

Kuoharia, viiniä, pizzaa,sitten paikalliseen muutamalle siideriile ystävien kera

Klara vappen..

niihän se menee!!

Vapun päivä

kuntosalilla ja uimassa ja sitten vielä moottoripyörällä ajelen oli muuten mukavaa ei ole huomenna kankkusta eikä väsymyksestä tietoakaan,mutta eikös ne amtäöörit juhli vain vappuna heh??

miun vappu

minä ryyppään ja aamulla 5.30 ylös töihin... :D

No niiin taaspa

Niinpä niin näin sitten taasen tänä vappuna. Täällä nuppukylässä ei oo mitään vappuna, joten se siitä ilosta. Olis pitäny vain lähteä jonnekin missä ihmisiä näkyy. Pitäs olla niin viisas , jotta keksis jo ennen vappua idean vaikka lähteä kylpylään, paskat tätä paikkaa...

toissä

Taas paskan ajossa, se on perinne vappuna

Mitä

suurkaupunkilainen ajat?

MITÄ saatanan perkelettä se

kun aina ollaan utelemassa jotain paskaa.
Eniron korvat.

Ja poistakaa etusivulta se vitun polttarilääsytys, alkaa tunuta samalta kuin edellisen hallituksen hedelmöityshoitojorinat jota kesti 4 vuotta. perkele.

näin on!

ehdottoman osuvasti sanottu. yhdyn edelliseen täysin

Poden

nimeltä,

Särkynyt sydän.

Itkien, surren, kysellen - miksi?
Onneksi on ystävät.

Töitä töitä ja töitä

Minun vappuni kului töissä...En ymmärrä miksi pienten kauppojen/kioskien pitää olla auki aamusta asti myös vapunpäivänä

en, en

ymmärrä miksi sakujen ja höökien pitää päivystää vappuna, mutta aamulla loppu 24h huki.
Ei paljoa kerenny kallion asemalla kahvitteleen.

:DD

Pari pulloo viinaa, vappuhiusvärit, serpentiinit ja frendit.. siinä mun vappu :D ainiin, ja tupakatkin :)

Erilail

Oli erilainen Vappu,olin haukun kanssa kotonaja selvänä.Eikä kai meikeläinen voi juhlia työväen juhlaa...

Perinteisesti

levityksessä

oh jeh

oh jeh pilattii enemmä :)
leffoja vähä liikaa ja bailuxxxx
very nice eli enemmä bailuxii joka vuosi enemmä ja enmmä ja enemmä biluxxiii.
siideri virtaa

vietän vappua

hautajaisissa

syön vappu brunssia

Tumputan ja syön vappu brunssii.

Kotio tiätty

Koti paras paikka on, myöskin vapun viettohon. Siellä vappua jos viettää saamme, tyytyväisen mielen jaamme. Musiikkia vaikka soimaan, juhlamielin karkeloimaan. Ota tanssiaskeleita ihan, liidä vaikka poikki pihan. Jos et sisällä sä viitsi olla, hipsuttele nurmikolla. Riemumieli ompi sulla, jos on vielä munkkipulla. Siman kera nauttien, vietät vapun iloisen!

Vai niin

Vappu on ohi, mutta voihan tätä ohjetta soveltaa vaikka juhannuksena! Halvaksi ainakin tulee.

mitä

vappu meni jo

töissä

täytyyhän sitä jonkun töitäkin tehdä vappuna:)

tylsää mutta mukavaa

Kyllä meitä vanhoja tylsiä tätejä riittää. Mie ajattelin viettää vapun kotisoffalla töllöä tuijottaen...ei vaan huvittanut´. Ihanaa kun on vapaapäivä huomenna. Kivaa kun on jo sen ikäinen ettei tarvi pakkosuorittaa perinteistä vappua =)Hyviä vappuja kaikenlaisille vapun viettäjille =)

rauhallinen vappu

Minä vietän tämän vapun selvinpäin,mikä eroaa edellisistä vapuistani..=)
Sima,rinkelit,ilmapallot ja serpenttiini sekä oman kunnan vappujuhla kuuluvat tähän vappuun.
Sekä tietenkin oma kulta,jota ilman sitä "örveltäisikin" varmaan tuolla jossain!

Kotosalla

Teininä ja parikymppisenä tuli juostua baarit ja muut vappuna.Nyt kolmekymppisenä sitä tykkää olla ihan vaan kotosalla.Oman kullan kanssa katsellaan telkkua,tehdään hyvää ruokaa ja muuta kivaa. :)Eipähän ole huomenna krapulaa ja saa viettää kivan pirtsakan vapaapäivän. :)

Jihaa

Todella mahtavaa jos pitää paikkaans!!!
Olen töissä ja kotona vank joka haluaisi joskus pitää hauskaa yhdessä, mut ei!
En teini enkä kolme mut onhan sitä elämää sen jälkeenkn...!? NAUTTIKAA AIDOSTI TOISISTANNE!!!

TUIJOTTAMALLA

LUKEE MITEN VIETÄT VAPPUA.

dataa

internetskussa dokaten

...ja kohta on juhannus

Kohtahan tämä on ohi ja muutaman viikon päästä juhannus. Sitten on onneksi ohi vähäksi aikaa voi valmistautua pikku hiljaa joulun viettoon.

ihanaa just niin

tää huuma on ohi,voidaan kaikki hiljentyä syksyyn ja talven tuloon. kiva että on samantyylisiä ihmisiä ku ite oon.

prosessi-insinööri

Tässä aamutuimaan olin lähestymässä vaimoani aviovuoteessamme - kertoi, että Hesari on postiluukussa jo kolahtanut- se siitä. Taidan pestä hampaani ja yrittää uudelleen; rohkaisuryypyn otettuani. Wissiin aikalailla normaali Wappupäivän aamu?
Mamma treenaa maratoniin, ja on tosi timmissä kunnossa, tekis mieli vähän koklata!(Ettei leikkaa sakset kiinni!) Wappuwa kaikille osattomille!

KKIIDUD

KII OOSISIS JJ USPSÖSÖS KKDK kk wss öös
lsldlklsä

Sexual Revolution

Seksin vapautus kaikille vapusta alkaen koko kesäksi ja ainiaaksi. Olit niin hetero, gay, tai ihan mitä tahansa muuta...vapaata seksiä koko kesä. Jippii nyt alka elämä!

Muurikkalettuja metsässä

Vappu selvinpäin totta kai metsässä muurikkalettujen ja grillausten äärellä!

Vituiksi

Vietän vappua töissä.. Seuraan ilolla ja onnella kuinka ihmiset tulevat ja menevät maarut pullollaan.. väsyttää ja harmittaa.. Normaalisti olisin yksi noista ihmisistä... Mutta nyt joudun tyytymään tähän osaan minkä olen saanut ja elää sen kanssa.. Kuitenkin vilpittömästi toivotan hyvää vappua kaikille jotka sitä juhlia voivat!

Nykyään ei saa edes olla

vappuna rauhassa. Kaikki soittelevat ja ravaavat oven takana. vittu kun eivät tajua ettei nappaa ryypätä ja en lähde kuskiksi koska sotkevat nahkapenkit kuitenkin.

OUJEE

KATSON UUNOA JA HAKKAAN TATTIA

rullaati,rullaati....

Vappuni kuluu rauhallisesti,ikänikin puolesta.Kiellettynä juomana nautin muutaman lasillisen simaa (2diabetes)josta saan melkoisen päänsäryn kuin konsanaan alkoholista.Iloinen olen luonnostaan Hauskaa Vappua kaikille ikään, kokoon, rotuun ja uskontoon katsomatta.

Työväki tekee työtään

Simat ja munkit, vapputorit ym kuuluisivat varmasti mielellään minunkin vappuuni, mutta työväki tekee töitä sillä aikaa kun opiskelijat juhlivat Työväen juhlaa. Hieman hullunkurista eikö totta.

nojaa

Normaalista poiketen lähdetään ryyppäämään kylille

Esiintymiskeikalla

Minun vappu meni esiintymiskeikan merkeissä.

Mikä on viroksi..?

Mikä on viroksi "poliisi".

Vastatkaa äkkiä, kiitos!!!

sukulaisten kanssa

MÄ OLIN SUKULAISTEN KANSSA.AAMULLA VAPPUKARNEVAALEILLA JA SITTEN KATOIN SUOMI-VENÄJÄ 4-5 PELIÄ TELKASTA...

Poliisi on viroksi

KURPA. Se kasvatetaan Israelissa ympärileikattujen poikien esinahasta hyvin (paskalla) lannoiteussa maassa, ja kun se on kasvanut isoksi, se lähetetään viroon töihin. Siis KURPA.

Ja suomeen..!

Kurpa. Se on enklanniksi: pen is small...

Vappu on työläisten juhla

Haistakaa paska koko valtiovalta !

Näin meillä vappuna

Työtähän kyllä on jotain aina on omassa kodissa, mutta ei palkan maksajia. Vieraan työt ovat viety ulkomaille. Siksi öljyssä munkkeja paistellaan, naidaan ja saunotaan.

kaunit suomalaiset tytöt

Haluaisin tuntea, miksi suomalaiset tytöt ovat tosi kaunit. Olen puolalainen ja olen heistä huvittunut. Naisellä on usein vaalea tukka ja he ovat hohdokas ja hyvänlaatuinen.

Michal

Moi! Tänään käyn Keskustassa Teekkarikaste katsomaan. Tämä on ensimmäinen kertä, jos osallistun Vapussa. Olen ulkomaalainen vaihto-opiskelija TTY:ssä Puoalasta.

Terveksi

kotona

Kotona olen vaan pojan kanssa kahdestaan..on kyl todella tylsää ja ei ole oikein vappu tunnelmaakaa.

Alkoholittomasti

Vietän vappua ilman alkoholia yhdessä perheeni kanssa, tarjoten omilleni erilaista vappuesimerkkiä mitä itse sain .. eli ilman humalaisia vanhempia. Pidetään hauskaa.
En vietä vappua. Oikeastaan VIHAAN koko turhaa "juhlaa" ja toivoisin, että se muutettaisiin mitä pikimmiten tavalliseksi arkipäiväksi. Koko "juhla" on vain tekosyy ryypätä.
Vuokrattiin mökki :) Kivalla porukalla sinne siis. Ruokaa, juomaa ja saunomista :)

Kaivariin

Kaivopuistoon mennään kavereiden kanssa juomaan, pitämään hauskaa ja olemaan ihmisten seassa. Vappuna kaikki ovat hyvällä tuulella ja pitävät tosi hauskaa.

Jokitörmääs sauna

Menemmä ja lyämmä saunanpesään tulet siinnä aattopäivän pualivälis. Siinä sitten tuluvavesiä ja niiren mukana ohittenajelehtivia peräseinäjokisten isäntien puimaloota kattellessa istumma saunaneressä penkillä kummisaappahat jalassa. Juamma siinä ootellessa pari koriillista lapinkultaa ku soon niin notta meirän tantereelle ei niitä savolaasia (olovi tai karjala) kaljoja kyärätä. Illankuhjas ku on sauna lämminnä sen verta notta karvahatusta korvakarvat alakaa lautehilla haisemaan mänemmä saunomahan. Se on näin kevätaikaan meiränkin saunalla juakseva vesi ku saunas riittää juur hyvästi kumisaappahan varret nottei jalakarätit kastu ku astuu lautehilta permannolle.
meen keitol
Kanacurrykeitolle?
Amfetamiinia ja sitte baarii.

Boolia lipitellessä

Aattelin hifistellä ja väsätä kunnon boolin. Vapun kunniaksi kaivoin oikein reseptinkin "The 1st of May".
Yks koekuuppa tuli jo ryystettyä. Hyvää oli. Löytyy muuten www.boolit.fi jos kiinnostaa.
-66 Taunuksella kaivariin
 /   /  /  / Miten vietät vappua?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta