AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  / Lukon uudelleen sarjoitus

Lukon uudelleen sarjoitus

13 Vastausta 13 703 Lukukertaa
Vuokralainen on hukannut yhden avaimen ja lukko sarjoitetaan uudelle vuokralaiselle uudelleen. Kuka maksaa ?

kuuleppa

et taija tietää miten yksin kertanen toimenpide uudelleen sarjottaminen on, niin simppelin jutun maksaa puliukkokin

t lukkoseppä

vuokralainen maksaa

Jos on vanhanmallinen abloy avain,niitähän saa teetettyä ihan millä nakkarilla vaan!Vaihda lukon tyyppiä,ja samalla avainta!On ainut keino välttää kutsumattomat vieraat!!!

Noh

En tiedä miten puliukot, toimenpiteen yksinkertaisuus tai nakkikioskit asiaan liittyy, mutta vastaus kysymykseesi on: riippuu vähän.

Lähtökohta on, että vuokralainen joutuu maksamaan sarjoituksen. Vuokralainen saa myös itse asian hoitaakin, eikä tarvitse tyytyä vuokranantajan tarjoamaan palveluntuottajaan ja tämän hinnoitteluun. Sarjoitus pitää vain hoitaa vastaavanlaiseksi, kuin se oli ennen avaimen katoamista.

Riippumisen asiaan tuo se, että vuokranantajalla pitää olla näyttöä avaimen katoamisesta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että vuokranantajalla on kuittaus vuokralaiselle luovutetuista avaimista, ja vuokralainen ei pysty palauttamaan yhtä montaa avainta, kun paperin mukaan on saanut.

Uudelleen sama

Eli tilanne on se, että uusi vuokralainen vaatii lukon uudelleen sarjoitusta, koska yksi avain ( mustapäinen turva avain ) on kateissa. Vuokraisäntä sarjoituttaa lukon uudelleen. Maksaako viulut:
A. Uusi vuokralainen
B. Vuokraisäntä
C. Avaimen hukannut vanha vuokralainen

Mikäli

Mikäli entinen vuokralainen on hukannut avaimen ja sitä ei ole selvitetty poismuuton yhteydessä niin sarjoituksen maksaa vuokraisäntä.
Jos taasen nykyinen vuokralainen on avaimen hukannut niin tuskin se on vuokraisännän vika.

Exec sarjoituksen hinta on n. 40 euroa + avaimet. Satasella selviää.

Lasku tuli

Niin minulle tuli vaan 180e lasku pari kuukautta asunnosta poismuuton jälkeen. 3 avainta, yhden lukon sarjoitus ja pikatyölisät päälle.

vuokra-

maksaa kulut, riski kuuluu yrittäjälle.

aika

Jos olit myöntänyt avaimen hukkaamisen, niin parasta on että maksat pois.
Muutenhan sen olisi voinut ottaa takuuvuokrasta.
Etenkin jos olit kirjallisesti kuitannut avaimet.

noh

Ilmoitettiinko sulle asiasta etukäteen? Onko vuokranantajalla kuittaus sinulle luovuttamistaan avaimista? Nämä asiat ratkaisee tilanteen. Jos olet todistetusti hukannut avaimen (kuittaus löytyy) sinulla on oikeus korjata tilanne hoitamalla sarjoitus itse. Jos sinulle ei ole kerrottu korvausvelvollisuudestasi etukäteen, ei sinulla ole ollut mahdollisuutta hoitaa asiaa itse kuntoon. (avain olisi saattanut olla sinulla, ja olisit vain unohtanut palauttaa sen) Jos edellämainituissa ei ole kiistanalaisuutta, ei sinulla kuitenkaan ole varmasti mitään syytä maksaa pikalisiä.

Mikäli kirjallinen aineisto osoittaa, että olet hukannut avaimen, soita valitsemaasi lukkoliikkeeseen ja kysy lukonsarjoituksen hintaa kolmella avaimella. Sitten soitat vuokranantajalle ja ilmoitat, että suostut maksamaan enintään tämän summan. Mikäli lasku on tullut lukkoliikkeestä, soita sinne ja ilmoita, että et ole tilannut työtä ja laskun maksaa tilaaja.
Vähän tarkennusta: Viestiketujussa mainittiin "mustapäinen" avain, siis todennäköisemmin kyseessä exec- avain. Kyseistä avainta / sarjoitusta ei voi kuka tahansa teettää, joten vuokralainen voi joutua korvaamaan sen avaimen / sarjoituksen teettämisen.

Mutta kun kyseessä on ns. vuokraluukku, niin omistajalla on on myös oikeus sarjoituttaa lukko uusiksi, esim. turvallisuusnäkökohtiin vedoten. TOKI missä yhteydessä se avain on kadonnut VOI myös vaikuttaa asiaan. Merellä / metsässä ja avaimessa ei ole mitään nimi/osoitelappua mukana, niin JÄRKEÄ käyttäin vaukaranantaja VOI JOUSTAA ja veloittaa uuden avaimen hinnan.

JOS käy niin, että asuntoon mennään avaimilla ja omaisuutta katoaa niin kertomus avaimen katoamisesta ( merellä jne. ) tulee erittäin outoon valoon. . . .

niin ja..

Ja muista kertoa, kuinka tarina lopulta päättyi
Voidaanko lukon uudelleen sarjoitus periä vuokravakuudesta? Itse juuri muutin ja olen hukannut 1 tavallisen abloy-avaimen. Vuokravakuutta ei kuulemma palauteta lähimpään kahteen viikkoon, ennenkuin ovat perineet sarjoituksen. Lisäksi pidättävät vielä jääkaapin pesun vakuudesta kun oli heidän mielestään likainen, vaikka itse olin sen pessyt.
No miksi et teettänyt sitä tavallista abloy-avainta, maksaa muutaman euron.
Ehkä se sinulta vieläkin löytyy!
 /   /  / Lukon uudelleen sarjoitus

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta