AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

ABLOY Monopoli

17 Vastausta 7 730 Lukukertaa
Onkohan olemassa ylärajaa ABLOY-rahastuksella!??
Ostin exexc-lukkopesän+vääntönupin, matta- cromattuna. EI muuta, siis ei avaimia tms. lasku oli "¤-alennuksineen" 125 EUR !! Ja yllätys-yllätys; myös muillakin abloy jälleenmyyjillä on hinta prikulleen sama... aivan kuten aiemminkin ostaessani 4 kpl lukkoja+kahvoja+avaimia...miten sattuikin! jumankauta, mielestäni tuo ei voi perustua mihinkään muuhun kuin tehtaan jälleenmyyjä sopimuksiin jossa määritellään tarkasti hinnoittelu JA siitä poikkeamisesta koituvat sanktiot!(=kartelli?) Vasta myöhemmin älysin etsiä vaihtoehtoa ja löytyihän se! : KABA Ab,(www.kaba.fi) en epäilisi yhtään hankkia näitä jos en olisi jo hölmöyksissäni hankkinut hexxxxtin kalliita "hienoja, kotimaisia" abloyta!.

Kysyitkö hintoja?

Kysyitkö hintaa näihin KABA lukkoihin ja avaimiin? Onko eroa Abloyn tuotteisiin?

hintavertailu

... no en älynnyt....tuolloin! Laadullisesti ja teknisesti uskon kaban(kin) olevan abloy:n vertainen. Nyt kun tarvitsen lähinnä riippulukkoja, aion kysyä kaba lukkoja. Naapuri kehui saaneensa tosi edullisesti abloyt talopaketin mukaan, siis talotehtaan kautta... mene ja tiedä. Mutta abloyn ostaminen loppui omalta kohdaltani, kerta rahastus riitti. (:-/

turvallista

täällä on ainakin jotain hyväksyntiä: http://www.vakes.fi/ ja ainahan oma vakuutusyhtiö auttaa ja neuvoo....

rautakaupat

halvemmalla eli sieltäkin niitä saa.

Abloy

Sähköisissä moottorilukoissa hinnat on pilvissä, ja tuote on todella huono. Kaba on huomattavasti laadukkaampi.

juuri näin.

Juttelin juuri tänään erään lukkosepän kanssa töissä kun tuli korjaamaan meidän ulko-oven sähkölukkoa ollut käytössä noin 2kk,niin tää lukkoseppä sanoi että abloyn tavalliset lukot ovat ihan ok mutta nää sähkölukot aivan täyttä paskaa suoraan sanoen.Toimivat kuulemma toimiston pöydällä hyvin mutta ei käytännössä.

Meillä Abloy Control

ja oikein hyvin on toiminut, sähköavaimet on kerran vaihdettu maksutta uusiin kun patterit loppuivat. Tiedän että lukkosepät monasti moittivat, koska eivät ymmärrä eivätkä osaa elektroniikkaa.

Tuttua

Kaba on hyvä valinta. Tuotteet painivat maailmassa sellaisilla kentillä, jonne abloy ei valmistuvirhe ym. katastroofeineen juuri kelpaa.

Abloy on jotenkin kummallisesti saanut yliotteen suomessa ja sitä luullaan ainoaksi oikeaksi. Todellisuudessa euroopan markkinoilla on useita merkkejä, jotka tekevät täysin kilpailukykyisiä tuotteita, ja monin osin kehittyneempiäkin, ja mikä tärkeintä, kuluttajaystävällisempään hintaan.

Abloy on kallis, mutta turvallinen

Älähän nyt liiaksi Abloyta parjaa. Sen lukot ovat etenkin lukkopesien toimintaperiaatteiltaan ensiluokkaisia eikä lukkoja saa juurikaan tiirikoimalla auki.

Varsinkin nyt kun maailmalla on viime vuodet kohuttu ns. "lock bumping" -tekniikasta (kts. http://www.toool.nl), jolla yli 90% maailman lukoista aukeaa sekunneissa, pitäisi meidän olla erityisen ylpeitä omasta Abloystamme. Siihen kun harvojen muiden joukossa kyseinen tekniikka ei pure.

Vuoden takuu

Pari vuotta asuttu uudessa talossa ja Abloyn lukkojen kanssa puljattu enemmän kuin tarpeeksi. Ei auta edes säännöllinen öljyäminen. Erityisesti ihmetyttää laatutuotteen leimaa kantavan Abloyn vain yhden vuoden takuu lukkomekanismille!!! Heloille kaksi vuotta. Seuraavan vian jälkeen vaihdan muuhun merkkiin. Huonompi ei voi enää olla..

Kahden vuoen takuu

Kyllä on lukkorungoillakin kahden vuoden takuu, joten ei muuta kuin valtuutettuun liikeeseen vaihtamaan uusiin. Ainakin hieman vanhemmissa LC100 rungoissa on tyyppivika joka on korjattu "päivityksessä".

www.lukkokauppa.com

Tämä löytämäni www.lukkokauppa.com -verkkokauppa on tervetullut tuulahdus abloyn hintapolitiikkaan. Vaikka haluaisi vain yhden lukon niin sen saa edullisesti. Itse en ole vielä tilannut ko. kaupasta, mutta pian on lukkojen hankinta edessä ja huomattavasti halvimmalla näyttäisin saavani ne tuolta.

Onko jollain kokemuksia kun näyttää melko uudelle kaupalle.

Hyvin pelitti

Tilasin taloni lukot sieltä. En edes kehtaa sanoa kuinka paljon säästin verrattuna lähikaupungin kivijalan hintoihin.. Homma pelasi hyvin, tilatut tuotteet tulivat kahdessa päivässä ja kysymyksiini sain nopeasti asiantuntevia vastauksia.

myös positiivinen kokemus

jep, samma här. homma toimi hyvin!

laadukkaat kaba-tuotteet netistä

Itse ostin kaba expert lukot netistä www.nettilukko.fi 20 vuotta lukkoseppänä toiminut kaverinikin sanoi että abloy avaimet hän osaa kopioida, vaikka tehdä kerrostaloon yleisavaimen. mutta kabaa hän ei pysty kopioimaan.

Kabanossi

Kaba ei mielestäni sovellu suomen olosuhteissa muuhun kuin sisäkäyttöön, ei kestä likaa eikä öljyä, meneppä laittamaan öljyä lukkoon niin takuuta ei enää ole, varmaan hyvä lukko johonkin puhtaimimpiin ja lämpöisempiin olosuhteisiin.
Ei Abloylla varmaan mitään kartellia ole, näinhän se vaan tuppaa olemaan että Suomessa tehdyt tuoteet maksavat enemmän kuin kiinalaiset.
Toki meillä suomessa myös palkat ja sosiaaliturva ovat hiukan paremmat.

Miksi pitäisi öljytä ?

Kabaan ei saa laittaa öljyä tai takuu raukeaa. Totta. Ainakaan omaan oveeni ei ole kohdistunut drive-by-öljyämisiä toistaiseksi joten en ole huolissani.

Abloynkin takuu menee umpeen jos sinne tunkee ylimääräistä kampetta sisään.

Kumpikaan ei kestä myöskään singon osumaa mutta se ei välttämättä tee lukoista vielä huonoja.

Excecin pantetti umpeutuu 2013. Eli suurin piirtein ylihuomenna kun talojen lukot yleensä kestää käytössä sen 30 vuotta. Kaban patentti menee umpeen 2020. Eli vähän pidempään avainturvallisuus pysyy siedettävänä.

Markkina jossa yhdellä eli Abloylla on +90% markkinaosuus on monopoli ja monopolissa on aina rahastus päällä. Tyhmiähän he olisi jos eivät rahastaisi. Itseä ei huvita rahoittaa Abloyn monopolia.

Kabaa, Yalea ja saksalaisia ja brittimerkkejä vaan paljon markkinoille niin Abloynkin hinnat laskee järkevälle tasolle.

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta