Marevan kalkkeutumisen aiheuttajana

Kysy lääkäriltäsi

Marevan-lääkityksen tiedetään *aiheuttavan* verisuonten kalkkeutumista. Se johtuu siitä, että varfariini estää verisuonten kalkkeutumista estävän matrix Gla-proteiinin toimintaa. Haitat voitaisiin uuden tutkimuksen mukaan torjua vakiona pidettävällä K-vitamiinilla.

http://tinyurl.com/2zbgk3

15

6911

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kysy lääkäriltäsi

      Tarkennus edelliseen: varfariinin haitat voitaisiin torjua vakiona pidettävällä K-vitamiiniLISÄLLÄ. K-vitamiinin lisäämisestä varfariinilääkityksen aikana on kuitenkin ehdottomasti sovittava lääkärin kanssa - sitä ei pidä tehdä omin päin.

      • tekee tyhjäksi

        Marevanin veren hyytymistä estävän vaikutuksen. Marevan toimii siten, että se estää K-vitamiinista riippuvaisten hyytymistekijöiden valmistusta maksassa. Kun hyytymistekijöitä on vähemmän, veri hyytyy hitaammin. Jos käytetään K-vitamiinilisää, Marevan ei pysty yhtä hyvin estämään K-vitamiinihyytymistekijöiden valmistusta. K-vitamiinilisää käyttävän pitää siis lisätä Marevan-annostustaan hoitoalueelle pääsemiseksi - tulos on plus miinus nolla.


    • estetään näin:

      Voisiko kalkkeutumista estää ruokavaliolla?
      Jos marevanisti nauttii pääosin kasvispainotteista ravintoa, jossa on myös vähän vihreitä kasviksia ja proteiinilähteenä onkin kala, eikö tällä voisi kumota toisen ongelmia?

      Kasvisravintohan on kevyttä ja terveellistä.
      Se aiheuttaa vähän ongelmia jos sen painoarvo on värillisissä kasviksissa, jotka sisältävät vähemmän K-vitamiinia kuin vihreät. Ja kalaöljy ohentaa verta jo itsessään ja estää kalkkeutumatukoksia.

      • A ja O

        Kalkkeutuminen ja plakin muodostuminen verisuoniin ovat vähän eri prosesseja. Kalkkeutuminen aiheutuu pääasiassa matrix Gla-proteiinin riittämättömästä karboksylaatiosta. Sen seurauksena tämä pehmeiden kudosten kalkkeutumista ehkäisevä proteiini ei ole täysin toimintakykyinen.

        Ehdottamasi ruokavalio on muuten aika terveellinen sydämelle, mutta se ei ratkaise tätä varfariinin aiheuttamaa ongelmaa. Itse asiassa ongelma on olemassa jo ilmankin näitä verenohennuslääkkeitä, koska yleensäkin ihmiset syövät liian vähän vihreitä kasviksia ja saavat siksi liian vähän K-vitamiinia ehkäistäkseen verisuonten kalkkeutumista.

        En ole lääkäri mutta arvelen, että verenohennuslääkkeitä käytetään liikaa. Niiden käyttöön on epäilemättä hyviäkin syitä, mutta pitkäaikaisvaikutuksia ei ehkä oteta tarpeeksi huomioon. Kalaöljyn, valkosipulin ja punaviinin käytöllä pystyttäisiin todennäköisesti varfariinia terveellisemmin ehkäisemään verisuonitukoksia ainakin joidenkin potilaiden kohdalla, joilla verisuonitukosten riski ei ole hyvin suuri.


      • A ja O kirjoitti:

        Kalkkeutuminen ja plakin muodostuminen verisuoniin ovat vähän eri prosesseja. Kalkkeutuminen aiheutuu pääasiassa matrix Gla-proteiinin riittämättömästä karboksylaatiosta. Sen seurauksena tämä pehmeiden kudosten kalkkeutumista ehkäisevä proteiini ei ole täysin toimintakykyinen.

        Ehdottamasi ruokavalio on muuten aika terveellinen sydämelle, mutta se ei ratkaise tätä varfariinin aiheuttamaa ongelmaa. Itse asiassa ongelma on olemassa jo ilmankin näitä verenohennuslääkkeitä, koska yleensäkin ihmiset syövät liian vähän vihreitä kasviksia ja saavat siksi liian vähän K-vitamiinia ehkäistäkseen verisuonten kalkkeutumista.

        En ole lääkäri mutta arvelen, että verenohennuslääkkeitä käytetään liikaa. Niiden käyttöön on epäilemättä hyviäkin syitä, mutta pitkäaikaisvaikutuksia ei ehkä oteta tarpeeksi huomioon. Kalaöljyn, valkosipulin ja punaviinin käytöllä pystyttäisiin todennäköisesti varfariinia terveellisemmin ehkäisemään verisuonitukoksia ainakin joidenkin potilaiden kohdalla, joilla verisuonitukosten riski ei ole hyvin suuri.

        Mikäpä minä olen sanomaan keskustelijoiden käsityksistä, että he ovat väärässä tai oikeassa. Hyväksyn, että kullakin on syynsä kirjoittaa, mitä kirjoittivat ja osin olen samaa mieltä, mutta kuitenkin eri mieltä. Kirjoitan siis mukaan oman käsitykseni, joka on muodostunut tutkimalla parantaja Blomkvistin ja lääkäri Hans Kalmin Organotropiassa esittämiä tutkimustuloksia. Tiedän hyvin, että käsitykseni poikkeavat peräti suuresti koululääketieteen ladusta, mutta se ei silti todista, että ne olisivat vääriä.

        Pharmaca Fennica, johon koululääketiede valaehtoisesti nojaa, esittää, että Marevanin käyttöaiheina ovat laskimo- ja keuhkotukosten hoito ja estohoito. Perimmäinen kysymys siis on, miksi nuo tukokset muodostuvat? Nehän ovat vain oireita eivätkä syitä. Oireiden mukainen hoito on tietysti Marevan. Sitä käyttämällä pääsee marevanistiksi. Mutta mikä olisi syy, johon pitäisi puuttua. Blomkvistin mukaan eräs syy on ruoansulatus, joka täytyisi saattaa kuntoon, sillä huono ruoansulatus saattaa verenkiertoon aineksia ruoasta, jota ei ole kunnolla sulatettu. Ne ovat elimistölle vierasaineita, vaikka ovatkin ruoasta peräisin ja kertyvät ne elimistöön, verenkierrosta lähinnä suonten seinämiin ja myös tulpiksi. Veri "paksuuntuu" tästä. Ei sekään tietysti vielä ole alkusyy, vaan oire tai seuraus sekin jostain. Mistä voisi olla kyse?

        Syitä huonoon ruoansulatukseen voi olla hyvin monia. Periaatteessa voi sanoa syyn olevan, että elimistö on niin häiriintynyt, ettei se enää toimi tarkoitetulla tavalla. Häiriön aiheuttaja voi olla väärä lääke, sopimaton, huono ravinto tai että sielun voimat menevät niin arjen huoliin, ettei niitä enää riitä ylläpitämään elimistön kuntoa ruoan sulattamiseen.

        Jo kirjoitetuista viesteistäkin saa käsityksen, että sulamattomuuksista päällimmäisenä voi olla valkuaisaine tai myös kalkki tai hiilihydraatit. Blomkvistin mukaan valkuaisaineen sulattamiseen ruumis tarvitsee riittävästi pepsiiniä. Se muodostuu maksan yhteydessä. Maksan toimintoa on ehkä lääkkeillä sörkitty niin, ettei ruumis tuota riittävästi pepsiiniä tai se ei pääse enää sappitiehyeen kautta mahaan. Maksan toimintaa ei pitäisi ronkkia, kun ei tiedä mitä tekee. Jos näin on, silloin ei mahassa ole riittävästi suolahappoakaan tai sen muodostuminen on suorastaan salvattu väärän diagnoosin takia annetuilla lääkkeillä. Näin on siis puute sekä pepsiinistä, että suolahaposta, joita ruumis itsekin tuottaa pysyäkseen terveenä. Suolahapon yksi tehtävä on sulattaa rikkiä, jota on aina valkuaisaineessa. Jos se ei sula, niin tukokset ovat aivan luonnollinen asia. Ja sulamaton valkuaisaine hapetuttuaan keuhkoissa, muodostaa hyvin suonen seinämiin tarttuvan lietteen. Kalm totesi lisäksi, että pepsiini sisältää myös erittäin tärkeänä ainesosana berylliumia, kun pitoisuutta tutkii potenssiosuudella C30. Tämä beryllium on vastakkainen pari kuparille. Kalmin tutkimusten mukaan kupari on nimenomaan tulpan muodostaja ja myös veren hyydyttäjä, jota myös K-vitamiini sisältää, jos sitä tutkii referenssinä C30. Jos sille ei ole vastapainoa berylliumista, niin tulppien muodostumista on täysi syy odottaa. Mutta tulppiin ja hyytymiseen liittyy vielä toinenkin ainespari, rauta ja boori.

        Rauta on yksi veremme hemoglobiinin monista aineista, mutta yleisimmin tunnettu mm. raudanpuutosanemian kautta. Jos siihen käytetään raakaa mineraalista rautalääkitystä, niin boori saattaa hävitä niin, että anemian luonne vain muuttuu entistä vaikeammaksi. Jos anemia vaivaa, niin silloin on aina myös suolahapon puutetta tai se voi olla peräisin myös oireenmukaisesta, mutta väärän diagnoosin mukaisesta närästyksen tai refluksin lääkinnästä. Silloin ruoka yleensä eikä etenkään rikki enää sula ja raudan ja boorin välisestä suhteesta on vaikea sanoa mitään. Ollaan eksytty terveyden kaidalta polulta ja edessä on vain loputun taistelu oireita vastaan. Syy on kokonaan häviksissä. Pallo on häveksissä, mutta potkiminen jatkuu. Kela kyllä korvaa.

        Jokainen voi itse sormiaan katsomalla sanoa jotain hyytymistekijöistään. Jos vasemman käden sormissa on sinisiä täpliä, niin kyse on kuparin puutoksesta ja liiasta berylliumista. Täplät voivat olla myös kämmenselässä tai ”itsestään” syntyneitä mustelmia koko vasemman käden alueella. Jos oikean käden keskisormessa on sinisiä täpliä, kyse on boorin puutteesta ja ehkä liiasta raudasta ja useita muita oireitakin on, jopa kaksinnäkemiseen asti

        Mihin tässä päädyttiin? Tervein tapa on valita ruoaksensa sellaista, minkä ainekoostumusta ei ole koulumaatalouden keinolannoitteilla turvottamalla tärvätty. Toiseksi ruoansulatus pitäisi saada toimimaan, joko saattamalla oma ruoka-aineita sulattava elimistö toimintaan tai käyttämällä korvaushoitoa ruokansa sulattamiseen, ei suinkaan ehkäisemiällä sitä Kelan korvaamilla lääkkeillä. Ihmisen käsiä voi käyttää muuhunkin kuin reseptin kirjoittamiseen. Jos ruoansulatus ei toimi, on turha ruveta taistelemaan erilaisilla kaupallisilla kemikalioilla oireita vastaan. Ihmisviisaus, jota koululääketiede mieluusti esittää edustavansa, ei lähimainkaan ymmärrä sitä viisautta, joka meidän ruumiiseemme on sisällytetty.

        Kirjoitus oli ehkä liian pitkä, mutta kuitenkin puutteellinen. Valitan.


      • minäpä
        certo kirjoitti:

        Mikäpä minä olen sanomaan keskustelijoiden käsityksistä, että he ovat väärässä tai oikeassa. Hyväksyn, että kullakin on syynsä kirjoittaa, mitä kirjoittivat ja osin olen samaa mieltä, mutta kuitenkin eri mieltä. Kirjoitan siis mukaan oman käsitykseni, joka on muodostunut tutkimalla parantaja Blomkvistin ja lääkäri Hans Kalmin Organotropiassa esittämiä tutkimustuloksia. Tiedän hyvin, että käsitykseni poikkeavat peräti suuresti koululääketieteen ladusta, mutta se ei silti todista, että ne olisivat vääriä.

        Pharmaca Fennica, johon koululääketiede valaehtoisesti nojaa, esittää, että Marevanin käyttöaiheina ovat laskimo- ja keuhkotukosten hoito ja estohoito. Perimmäinen kysymys siis on, miksi nuo tukokset muodostuvat? Nehän ovat vain oireita eivätkä syitä. Oireiden mukainen hoito on tietysti Marevan. Sitä käyttämällä pääsee marevanistiksi. Mutta mikä olisi syy, johon pitäisi puuttua. Blomkvistin mukaan eräs syy on ruoansulatus, joka täytyisi saattaa kuntoon, sillä huono ruoansulatus saattaa verenkiertoon aineksia ruoasta, jota ei ole kunnolla sulatettu. Ne ovat elimistölle vierasaineita, vaikka ovatkin ruoasta peräisin ja kertyvät ne elimistöön, verenkierrosta lähinnä suonten seinämiin ja myös tulpiksi. Veri "paksuuntuu" tästä. Ei sekään tietysti vielä ole alkusyy, vaan oire tai seuraus sekin jostain. Mistä voisi olla kyse?

        Syitä huonoon ruoansulatukseen voi olla hyvin monia. Periaatteessa voi sanoa syyn olevan, että elimistö on niin häiriintynyt, ettei se enää toimi tarkoitetulla tavalla. Häiriön aiheuttaja voi olla väärä lääke, sopimaton, huono ravinto tai että sielun voimat menevät niin arjen huoliin, ettei niitä enää riitä ylläpitämään elimistön kuntoa ruoan sulattamiseen.

        Jo kirjoitetuista viesteistäkin saa käsityksen, että sulamattomuuksista päällimmäisenä voi olla valkuaisaine tai myös kalkki tai hiilihydraatit. Blomkvistin mukaan valkuaisaineen sulattamiseen ruumis tarvitsee riittävästi pepsiiniä. Se muodostuu maksan yhteydessä. Maksan toimintoa on ehkä lääkkeillä sörkitty niin, ettei ruumis tuota riittävästi pepsiiniä tai se ei pääse enää sappitiehyeen kautta mahaan. Maksan toimintaa ei pitäisi ronkkia, kun ei tiedä mitä tekee. Jos näin on, silloin ei mahassa ole riittävästi suolahappoakaan tai sen muodostuminen on suorastaan salvattu väärän diagnoosin takia annetuilla lääkkeillä. Näin on siis puute sekä pepsiinistä, että suolahaposta, joita ruumis itsekin tuottaa pysyäkseen terveenä. Suolahapon yksi tehtävä on sulattaa rikkiä, jota on aina valkuaisaineessa. Jos se ei sula, niin tukokset ovat aivan luonnollinen asia. Ja sulamaton valkuaisaine hapetuttuaan keuhkoissa, muodostaa hyvin suonen seinämiin tarttuvan lietteen. Kalm totesi lisäksi, että pepsiini sisältää myös erittäin tärkeänä ainesosana berylliumia, kun pitoisuutta tutkii potenssiosuudella C30. Tämä beryllium on vastakkainen pari kuparille. Kalmin tutkimusten mukaan kupari on nimenomaan tulpan muodostaja ja myös veren hyydyttäjä, jota myös K-vitamiini sisältää, jos sitä tutkii referenssinä C30. Jos sille ei ole vastapainoa berylliumista, niin tulppien muodostumista on täysi syy odottaa. Mutta tulppiin ja hyytymiseen liittyy vielä toinenkin ainespari, rauta ja boori.

        Rauta on yksi veremme hemoglobiinin monista aineista, mutta yleisimmin tunnettu mm. raudanpuutosanemian kautta. Jos siihen käytetään raakaa mineraalista rautalääkitystä, niin boori saattaa hävitä niin, että anemian luonne vain muuttuu entistä vaikeammaksi. Jos anemia vaivaa, niin silloin on aina myös suolahapon puutetta tai se voi olla peräisin myös oireenmukaisesta, mutta väärän diagnoosin mukaisesta närästyksen tai refluksin lääkinnästä. Silloin ruoka yleensä eikä etenkään rikki enää sula ja raudan ja boorin välisestä suhteesta on vaikea sanoa mitään. Ollaan eksytty terveyden kaidalta polulta ja edessä on vain loputun taistelu oireita vastaan. Syy on kokonaan häviksissä. Pallo on häveksissä, mutta potkiminen jatkuu. Kela kyllä korvaa.

        Jokainen voi itse sormiaan katsomalla sanoa jotain hyytymistekijöistään. Jos vasemman käden sormissa on sinisiä täpliä, niin kyse on kuparin puutoksesta ja liiasta berylliumista. Täplät voivat olla myös kämmenselässä tai ”itsestään” syntyneitä mustelmia koko vasemman käden alueella. Jos oikean käden keskisormessa on sinisiä täpliä, kyse on boorin puutteesta ja ehkä liiasta raudasta ja useita muita oireitakin on, jopa kaksinnäkemiseen asti

        Mihin tässä päädyttiin? Tervein tapa on valita ruoaksensa sellaista, minkä ainekoostumusta ei ole koulumaatalouden keinolannoitteilla turvottamalla tärvätty. Toiseksi ruoansulatus pitäisi saada toimimaan, joko saattamalla oma ruoka-aineita sulattava elimistö toimintaan tai käyttämällä korvaushoitoa ruokansa sulattamiseen, ei suinkaan ehkäisemiällä sitä Kelan korvaamilla lääkkeillä. Ihmisen käsiä voi käyttää muuhunkin kuin reseptin kirjoittamiseen. Jos ruoansulatus ei toimi, on turha ruveta taistelemaan erilaisilla kaupallisilla kemikalioilla oireita vastaan. Ihmisviisaus, jota koululääketiede mieluusti esittää edustavansa, ei lähimainkaan ymmärrä sitä viisautta, joka meidän ruumiiseemme on sisällytetty.

        Kirjoitus oli ehkä liian pitkä, mutta kuitenkin puutteellinen. Valitan.

        Elä nyt ota tätä pahalla, vaan oikeasti mieti mitä sulle nyt kirjoitan...

        "Blomkvistin mukaan eräs syy on ruoansulatus, joka täytyisi saattaa kuntoon, sillä huono ruoansulatus saattaa verenkiertoon aineksia ruoasta, jota ei ole kunnolla sulatettu."

        Ihmisen ruuansulatuskanava pystyy siirtämään verenkiertoon ainoastaan muutamaa erilaista molekyylien perusyksikköä, ollen sokerit, aminohapot ja eräät mineraalit. Mitään täydellisesti perusyksiköiksi pilkkoutumatonta tuotetta ei suolesta voi ihmiseen imeytyä. Jopa jokaikinen kuljettajamolekyylikin on atomirakennetta myöden tunnistettu.

        Tämä nyt tosin tarkoittaa sitä, että kertomaltasi teorialta putoaa täysin pohja. Mutta hieman asioista selvää otettuasi huomaat että olen oikeassa.

        "Blomkvistin mukaan valkuaisaineen sulattamiseen ruumis tarvitsee riittävästi pepsiiniä. Se muodostuu maksan yhteydessä. Maksan toimintoa on ehkä lääkkeillä sörkitty niin, ettei ruumis tuota riittävästi pepsiiniä tai se ei pääse enää sappitiehyeen kautta mahaan."

        Pepsiini tuotetaan mahalaukun seinämän soluissa, eikä siten käy lähelläkään maksaa tai sappitiehyttä. Jos jollain parantajalla on noin pahasti hukassa ihmisen perustoiminnot, voimme kaikki olla varmoja siitä, että kaikki hänen kehittämänsä teoriat ovat täysin päässä keksittyjä sepustuksia.


      • minäpä kirjoitti:

        Elä nyt ota tätä pahalla, vaan oikeasti mieti mitä sulle nyt kirjoitan...

        "Blomkvistin mukaan eräs syy on ruoansulatus, joka täytyisi saattaa kuntoon, sillä huono ruoansulatus saattaa verenkiertoon aineksia ruoasta, jota ei ole kunnolla sulatettu."

        Ihmisen ruuansulatuskanava pystyy siirtämään verenkiertoon ainoastaan muutamaa erilaista molekyylien perusyksikköä, ollen sokerit, aminohapot ja eräät mineraalit. Mitään täydellisesti perusyksiköiksi pilkkoutumatonta tuotetta ei suolesta voi ihmiseen imeytyä. Jopa jokaikinen kuljettajamolekyylikin on atomirakennetta myöden tunnistettu.

        Tämä nyt tosin tarkoittaa sitä, että kertomaltasi teorialta putoaa täysin pohja. Mutta hieman asioista selvää otettuasi huomaat että olen oikeassa.

        "Blomkvistin mukaan valkuaisaineen sulattamiseen ruumis tarvitsee riittävästi pepsiiniä. Se muodostuu maksan yhteydessä. Maksan toimintoa on ehkä lääkkeillä sörkitty niin, ettei ruumis tuota riittävästi pepsiiniä tai se ei pääse enää sappitiehyeen kautta mahaan."

        Pepsiini tuotetaan mahalaukun seinämän soluissa, eikä siten käy lähelläkään maksaa tai sappitiehyttä. Jos jollain parantajalla on noin pahasti hukassa ihmisen perustoiminnot, voimme kaikki olla varmoja siitä, että kaikki hänen kehittämänsä teoriat ovat täysin päässä keksittyjä sepustuksia.

        En toki pahalla ota, jos joku esittää omastani eriävän käsityksen, pikemminkin päinvastoin. Ja pois minusta luulo, että hallitsisin täysin niin ihmeellisen tapahtuman kuin ihmisen ruoansulatus ja ravinnonotto on. Mutta juuri samasta syystä en syty kovin yksioikoisista käsityksistä. Mutta ainahan keskustelussa on tilaisuus oppia jotain.

        Aloitit perin mielenkiintoisesti: ”Ihmisen ruuansulatuskanava pystyy siirtämään verenkiertoon ainoastaan muutamaa erilaista molekyylien perusyksikköä…”. Kun ihmisen aineelliseen rakenteeseen kuuluu kuitenkin alkuainetasollakin kymmeniä eri aineita, molekyyleistä puhumattakaan, niin lauseesi jälkeen jää avoimeksi kysymys, mistä ne aineet sitten ihmiseen tulevat kun eivät tule ruoansulatuskanavan kautta? Miten peliä pelataan, kun jaossa ei ole kortteja? Sinulla on varmaan oma selityksesi asialle, mikä olisi mielenkiintoista lukea. Oma käsitykseni, joka osin vahvistaa lausumaasi on, että pääosin ruoansulatustapahtumassa otetaan vain voimat, jotka siirtyvät ihmiseen ilman, että molekyylin häntäkään mikroskoopissa vilahtaa. Näistä ravinnon voimista ihminen luo uudelleen nuo tarvitsemansa aineet ja sijoittaa ne sinne, missä niitä tarvitaan, ihan ilman mitään pöljää kuljettajamolekyyliä. Jos ei ole luomiseen tarvittavia voimia, ei ole aineitakaan.

        Tämä ei kuitenkaan ole koko totuus, muuten asiat olisivat liian yksioikoisia tosielämälle. Osa ihmisruumiin aineista on tosiaan peräisin ruoastamme, joka välittyy verenkiertoon. Näidenkin aineiden täytyy muokkautua niin, että ei meissä oikeasti ole hippuja syömästämme siasta tai kaalinpäästä. Ja näidenkin aineiden täytyy löytää loppusijoituspaikkansa.

        Pieni välihuomautus, joka ei nyt liity ihmiseen eikä ruoansulatuskanavaan, mutta joka antaa aihetta ihmetykselle, jota aina tarvitaan eteenpäinmenossa. Löytyy vanhoja kokeita, jossa sen ajan kemialla on yritetty selvittää aineellista koostumusta. Siemenien koostumus on pyritty selvittämään ja sen jälkeen ne on pantu itämään lasikuvun alle tislattuun veteen. Kun pienet juuret ja lehdet ovat kehittyneet, on taas pyritty analysoimaan koostumus. On löydetty aivan uusia aineita, joita ei alun perin siemenissä ollut. Tällainen koe olisi mielenkiintoista nähdä tehtynä tämän ajan vempaimilla, olisiko tulos samanlainen.

        Parantaja Blomkvistin käsitys oli, että meidän pitää sulattaa ruokamme nollapisteeseen asti. Luultavasti hän kysyttäessä olisi selittänyt, mitä hän tarkoitti tuolla 0-pisteellä. Nyt käytettävissä on vain tuo hänen kirjaamansa lausuma. Jos puhutaan 0-pisteestä, niin silloin käypä tulkinta on, että koko ruoka on hajotettu osiinsa ja vain voimat otettu käyttöön tai aine muodossa, minkä havaitsemiseen tarvittaisiin mikroskoopin sijasta nollaskooppi.

        Parantaja Blomkvistin vahvuus oli, että hän kykeni omin menetelmin tutkimaan asioita, hän ei ollut perimätiedon eikä kirjojen varassa. Kun hän totesi, että aineksia ruoasta on joutunut huonosti sulatettuina verenkiertoon paksuntamaan sitä, niin minun käsitykseeni menee täysin, että näin voi tapahtua. Oma elämänkokemus ruumiissaan on antanut mahdollisuuden itsessään tuntea, että näinhän se on, sanovat tieteilijät kuljettajamolekyylin ihmeellisestä toiminnasta mitä hyvänsä. Maksa pyrkii palauttamaan uudelleensulatukseen nämä vielä liian karkeassa muodossa – ei 0-pisteessä – olevat takaisin mahan prosessoitavaksi, jolloin on aina vaara, että sappitiehyt puuroutuu huonosti johtavaksi. Jos maksan kyseinen kapasiteetti ylittyy, silloin kuormaa siirtyy munuaisille ja keuhkoille, jotka pyrkivät erittämään sitä pois minkä kerkiävät. Joskus ne liian suuren kuorman alla menevät tukkoon, kuten verisuonetkin.

        Sitten menit kirjoittamaan: ”Pepsiini tuotetaan mahalaukun seinämän soluissa, eikä siten käy lähelläkään maksaa tai sappitiehyttä.” Tätä kysymystähän Blomkvistkin joutui pitkään pohtimaan. Annan hänen itsensä kertoa: ”Niin kauan kuin lähdetään siitä, että suolahappo (kem. kloorivetyhappo) syntyy mahalaukussa, ei löydetä suurempaa syytä epäillä sen puutetta. Jos sitä vastoin tietää, että sen muodostaa maksa, ja kun on kerran toisensa jälkeen voinut seurata, kuinka suolahappo ja usein myös pepsiini, suuren mahalaukussa olevan puutteen jälkeen, on virrannut alas vasta, kun iskostunut tukosaines ja kivimuodostukset on irrotettu maksan kanavasta ja myös itse maksan käytävistä, saa aivan toisen näkymän asiaan. Uusilla kivimuodostumilla on kuitenkin taipumus alkaa uudelleen kasvaa, myös sappirakossa, niin kauan kuin sulatusaineet eivät riitä, erityisesti suolahapon puutteessa.”
        Blomkvist tiesi yleisen käsityksen suolahapon muodostumisesta ja myös pepsiinin muodostumisesta, johon viittasit, mutta hän ei parantajana päässyt tulokseen, ennen kuin asetti kyseenalaiseksi nuo yleiset käsitykset ja tutki itse asiaa, johon hänellä oli verrattomat edellytykset. Potilaat alkoivat parantua vasta, kun huomioon otettiin hänen omien tutkimusten mukainen käsityksensä suolahapon ja pepsiinin muodostumisesta. Potilaita oli tuhansia. Yleiseltä käsitykseltä putosi näin pohja. Koululääketieteen pitäisi pyrkiä samaan kuin Blomkvist, potilaiden parantumiseen, eikä pelkästään elinkautiseen asiakassuhteeseen monikansallisen lääkefirman kanssa.

        Itse asiassa Blomkvistilta olisi lääketieteeltä paljon opittavaa. Minä kirjoittelen hänestä nettiin vain, jotta hänen virikkeensä pysyisi ”siemenlevossa” tallessa, kunnes sen aika on tullut. Toistaiseksi täytyy enemmänkin sivusta seurata, kun ihmisiä hoidetaan koululääketieteen mekaanisen käsityksen mukaan ilman parantamista. Yksi paranemisen suurista avainkysymyksistä kun on juuri ruoansulatus, mutta myös näkemys siitä, että ihmisen terveys alkaa tai on alkamatta jo pellolta sen mukaan, hoitaako koulumaatalous leiviskäänsä oikein vai ei. Nykyään se ei sitä tee oiken, paskottaa vain ohessa Itämeren piloille. Nyt on aika käydä rannoilla katsomassa satoa.


      • samassa veneessä
        certo kirjoitti:

        Mikäpä minä olen sanomaan keskustelijoiden käsityksistä, että he ovat väärässä tai oikeassa. Hyväksyn, että kullakin on syynsä kirjoittaa, mitä kirjoittivat ja osin olen samaa mieltä, mutta kuitenkin eri mieltä. Kirjoitan siis mukaan oman käsitykseni, joka on muodostunut tutkimalla parantaja Blomkvistin ja lääkäri Hans Kalmin Organotropiassa esittämiä tutkimustuloksia. Tiedän hyvin, että käsitykseni poikkeavat peräti suuresti koululääketieteen ladusta, mutta se ei silti todista, että ne olisivat vääriä.

        Pharmaca Fennica, johon koululääketiede valaehtoisesti nojaa, esittää, että Marevanin käyttöaiheina ovat laskimo- ja keuhkotukosten hoito ja estohoito. Perimmäinen kysymys siis on, miksi nuo tukokset muodostuvat? Nehän ovat vain oireita eivätkä syitä. Oireiden mukainen hoito on tietysti Marevan. Sitä käyttämällä pääsee marevanistiksi. Mutta mikä olisi syy, johon pitäisi puuttua. Blomkvistin mukaan eräs syy on ruoansulatus, joka täytyisi saattaa kuntoon, sillä huono ruoansulatus saattaa verenkiertoon aineksia ruoasta, jota ei ole kunnolla sulatettu. Ne ovat elimistölle vierasaineita, vaikka ovatkin ruoasta peräisin ja kertyvät ne elimistöön, verenkierrosta lähinnä suonten seinämiin ja myös tulpiksi. Veri "paksuuntuu" tästä. Ei sekään tietysti vielä ole alkusyy, vaan oire tai seuraus sekin jostain. Mistä voisi olla kyse?

        Syitä huonoon ruoansulatukseen voi olla hyvin monia. Periaatteessa voi sanoa syyn olevan, että elimistö on niin häiriintynyt, ettei se enää toimi tarkoitetulla tavalla. Häiriön aiheuttaja voi olla väärä lääke, sopimaton, huono ravinto tai että sielun voimat menevät niin arjen huoliin, ettei niitä enää riitä ylläpitämään elimistön kuntoa ruoan sulattamiseen.

        Jo kirjoitetuista viesteistäkin saa käsityksen, että sulamattomuuksista päällimmäisenä voi olla valkuaisaine tai myös kalkki tai hiilihydraatit. Blomkvistin mukaan valkuaisaineen sulattamiseen ruumis tarvitsee riittävästi pepsiiniä. Se muodostuu maksan yhteydessä. Maksan toimintoa on ehkä lääkkeillä sörkitty niin, ettei ruumis tuota riittävästi pepsiiniä tai se ei pääse enää sappitiehyeen kautta mahaan. Maksan toimintaa ei pitäisi ronkkia, kun ei tiedä mitä tekee. Jos näin on, silloin ei mahassa ole riittävästi suolahappoakaan tai sen muodostuminen on suorastaan salvattu väärän diagnoosin takia annetuilla lääkkeillä. Näin on siis puute sekä pepsiinistä, että suolahaposta, joita ruumis itsekin tuottaa pysyäkseen terveenä. Suolahapon yksi tehtävä on sulattaa rikkiä, jota on aina valkuaisaineessa. Jos se ei sula, niin tukokset ovat aivan luonnollinen asia. Ja sulamaton valkuaisaine hapetuttuaan keuhkoissa, muodostaa hyvin suonen seinämiin tarttuvan lietteen. Kalm totesi lisäksi, että pepsiini sisältää myös erittäin tärkeänä ainesosana berylliumia, kun pitoisuutta tutkii potenssiosuudella C30. Tämä beryllium on vastakkainen pari kuparille. Kalmin tutkimusten mukaan kupari on nimenomaan tulpan muodostaja ja myös veren hyydyttäjä, jota myös K-vitamiini sisältää, jos sitä tutkii referenssinä C30. Jos sille ei ole vastapainoa berylliumista, niin tulppien muodostumista on täysi syy odottaa. Mutta tulppiin ja hyytymiseen liittyy vielä toinenkin ainespari, rauta ja boori.

        Rauta on yksi veremme hemoglobiinin monista aineista, mutta yleisimmin tunnettu mm. raudanpuutosanemian kautta. Jos siihen käytetään raakaa mineraalista rautalääkitystä, niin boori saattaa hävitä niin, että anemian luonne vain muuttuu entistä vaikeammaksi. Jos anemia vaivaa, niin silloin on aina myös suolahapon puutetta tai se voi olla peräisin myös oireenmukaisesta, mutta väärän diagnoosin mukaisesta närästyksen tai refluksin lääkinnästä. Silloin ruoka yleensä eikä etenkään rikki enää sula ja raudan ja boorin välisestä suhteesta on vaikea sanoa mitään. Ollaan eksytty terveyden kaidalta polulta ja edessä on vain loputun taistelu oireita vastaan. Syy on kokonaan häviksissä. Pallo on häveksissä, mutta potkiminen jatkuu. Kela kyllä korvaa.

        Jokainen voi itse sormiaan katsomalla sanoa jotain hyytymistekijöistään. Jos vasemman käden sormissa on sinisiä täpliä, niin kyse on kuparin puutoksesta ja liiasta berylliumista. Täplät voivat olla myös kämmenselässä tai ”itsestään” syntyneitä mustelmia koko vasemman käden alueella. Jos oikean käden keskisormessa on sinisiä täpliä, kyse on boorin puutteesta ja ehkä liiasta raudasta ja useita muita oireitakin on, jopa kaksinnäkemiseen asti

        Mihin tässä päädyttiin? Tervein tapa on valita ruoaksensa sellaista, minkä ainekoostumusta ei ole koulumaatalouden keinolannoitteilla turvottamalla tärvätty. Toiseksi ruoansulatus pitäisi saada toimimaan, joko saattamalla oma ruoka-aineita sulattava elimistö toimintaan tai käyttämällä korvaushoitoa ruokansa sulattamiseen, ei suinkaan ehkäisemiällä sitä Kelan korvaamilla lääkkeillä. Ihmisen käsiä voi käyttää muuhunkin kuin reseptin kirjoittamiseen. Jos ruoansulatus ei toimi, on turha ruveta taistelemaan erilaisilla kaupallisilla kemikalioilla oireita vastaan. Ihmisviisaus, jota koululääketiede mieluusti esittää edustavansa, ei lähimainkaan ymmärrä sitä viisautta, joka meidän ruumiiseemme on sisällytetty.

        Kirjoitus oli ehkä liian pitkä, mutta kuitenkin puutteellinen. Valitan.

        Kertalukemisestakin välittyi näkökulmaa siihen, että meidän pitäisi huoltaa itseämme paremmin..erityiseen nämä refluksi-ja närästysvaivat ovat lisääntyneet..vuosikausia happosalpaajia käyttäneenä ei olekaan helppoa yrittää irtaantua niistä ja yrittää löytää
        luonnollisempaa lääkitystä, kuin PPI-lääkkeet. Itse yritän parhaillaan...

        Valitettavasti olen Marevanisti mekaanisen hiilikuituisen aorttaläpän johdosta ja lisäksi osteoporootikko, tiedän että niin Marevan kuin PPI-lääkkeet pahentavat osteoporoosiani, joka on merkittävää..,siitä vain yksinkertaisesti vaietaan tai yritetään turhentaa...En tietenkään söisi Marevania, ellei tuossa läppäproteesissa olisi teknisistä ratkaisuista johtuvia kulmia, joissa verenvirtaus on pyörteistä ja niinollen hitaampaa kuin läpissä, ja siitä johtuen ne nurkat voivat hyytyä. Läpät pysyvät puhtaina sillä niiden läpi veri virtaa voimakkaasti..Voi kumpa joku tutkija paneutuisi tuohonkin asiaan siten, että löydettäisiin täysin luonnollinen läppäproteesinurkkien putsaaja..
        Hyvää kevättä ja pääsiäisiloa sinulle!


      • Marevanisti ja reflu
        samassa veneessä kirjoitti:

        Kertalukemisestakin välittyi näkökulmaa siihen, että meidän pitäisi huoltaa itseämme paremmin..erityiseen nämä refluksi-ja närästysvaivat ovat lisääntyneet..vuosikausia happosalpaajia käyttäneenä ei olekaan helppoa yrittää irtaantua niistä ja yrittää löytää
        luonnollisempaa lääkitystä, kuin PPI-lääkkeet. Itse yritän parhaillaan...

        Valitettavasti olen Marevanisti mekaanisen hiilikuituisen aorttaläpän johdosta ja lisäksi osteoporootikko, tiedän että niin Marevan kuin PPI-lääkkeet pahentavat osteoporoosiani, joka on merkittävää..,siitä vain yksinkertaisesti vaietaan tai yritetään turhentaa...En tietenkään söisi Marevania, ellei tuossa läppäproteesissa olisi teknisistä ratkaisuista johtuvia kulmia, joissa verenvirtaus on pyörteistä ja niinollen hitaampaa kuin läpissä, ja siitä johtuen ne nurkat voivat hyytyä. Läpät pysyvät puhtaina sillä niiden läpi veri virtaa voimakkaasti..Voi kumpa joku tutkija paneutuisi tuohonkin asiaan siten, että löydettäisiin täysin luonnollinen läppäproteesinurkkien putsaaja..
        Hyvää kevättä ja pääsiäisiloa sinulle!

        Ei aina auta "huoltaminenkaan" Refluksitauti johtuu melkein aina ruokatorven alaosassa olevan sulkijalihaksen huonosta toiminnasta. Sen seurauksena mahalaukun hapanta sisältöä pääsee ruokatorven puolelle, mikä tuntuu närästyksenä. Duodecim terveyskirjasto


      • Jupustiina
        Marevanisti ja reflu kirjoitti:

        Ei aina auta "huoltaminenkaan" Refluksitauti johtuu melkein aina ruokatorven alaosassa olevan sulkijalihaksen huonosta toiminnasta. Sen seurauksena mahalaukun hapanta sisältöä pääsee ruokatorven puolelle, mikä tuntuu närästyksenä. Duodecim terveyskirjasto

        Entäs sitten jos alkuongelmana on "hammaslääkärien" rahastus tai kilpirauhassairauksien, helicobakteerin, vatsahaavan, osteoporoosin, allergioitten , flimmerin,nivelsairauksien ym. tutkimusten ja hoidon laiminlyönti Julkisessa terveydenhuollossa (-78 vuotias)


      • antimooni
        certo kirjoitti:

        Mikäpä minä olen sanomaan keskustelijoiden käsityksistä, että he ovat väärässä tai oikeassa. Hyväksyn, että kullakin on syynsä kirjoittaa, mitä kirjoittivat ja osin olen samaa mieltä, mutta kuitenkin eri mieltä. Kirjoitan siis mukaan oman käsitykseni, joka on muodostunut tutkimalla parantaja Blomkvistin ja lääkäri Hans Kalmin Organotropiassa esittämiä tutkimustuloksia. Tiedän hyvin, että käsitykseni poikkeavat peräti suuresti koululääketieteen ladusta, mutta se ei silti todista, että ne olisivat vääriä.

        Pharmaca Fennica, johon koululääketiede valaehtoisesti nojaa, esittää, että Marevanin käyttöaiheina ovat laskimo- ja keuhkotukosten hoito ja estohoito. Perimmäinen kysymys siis on, miksi nuo tukokset muodostuvat? Nehän ovat vain oireita eivätkä syitä. Oireiden mukainen hoito on tietysti Marevan. Sitä käyttämällä pääsee marevanistiksi. Mutta mikä olisi syy, johon pitäisi puuttua. Blomkvistin mukaan eräs syy on ruoansulatus, joka täytyisi saattaa kuntoon, sillä huono ruoansulatus saattaa verenkiertoon aineksia ruoasta, jota ei ole kunnolla sulatettu. Ne ovat elimistölle vierasaineita, vaikka ovatkin ruoasta peräisin ja kertyvät ne elimistöön, verenkierrosta lähinnä suonten seinämiin ja myös tulpiksi. Veri "paksuuntuu" tästä. Ei sekään tietysti vielä ole alkusyy, vaan oire tai seuraus sekin jostain. Mistä voisi olla kyse?

        Syitä huonoon ruoansulatukseen voi olla hyvin monia. Periaatteessa voi sanoa syyn olevan, että elimistö on niin häiriintynyt, ettei se enää toimi tarkoitetulla tavalla. Häiriön aiheuttaja voi olla väärä lääke, sopimaton, huono ravinto tai että sielun voimat menevät niin arjen huoliin, ettei niitä enää riitä ylläpitämään elimistön kuntoa ruoan sulattamiseen.

        Jo kirjoitetuista viesteistäkin saa käsityksen, että sulamattomuuksista päällimmäisenä voi olla valkuaisaine tai myös kalkki tai hiilihydraatit. Blomkvistin mukaan valkuaisaineen sulattamiseen ruumis tarvitsee riittävästi pepsiiniä. Se muodostuu maksan yhteydessä. Maksan toimintoa on ehkä lääkkeillä sörkitty niin, ettei ruumis tuota riittävästi pepsiiniä tai se ei pääse enää sappitiehyeen kautta mahaan. Maksan toimintaa ei pitäisi ronkkia, kun ei tiedä mitä tekee. Jos näin on, silloin ei mahassa ole riittävästi suolahappoakaan tai sen muodostuminen on suorastaan salvattu väärän diagnoosin takia annetuilla lääkkeillä. Näin on siis puute sekä pepsiinistä, että suolahaposta, joita ruumis itsekin tuottaa pysyäkseen terveenä. Suolahapon yksi tehtävä on sulattaa rikkiä, jota on aina valkuaisaineessa. Jos se ei sula, niin tukokset ovat aivan luonnollinen asia. Ja sulamaton valkuaisaine hapetuttuaan keuhkoissa, muodostaa hyvin suonen seinämiin tarttuvan lietteen. Kalm totesi lisäksi, että pepsiini sisältää myös erittäin tärkeänä ainesosana berylliumia, kun pitoisuutta tutkii potenssiosuudella C30. Tämä beryllium on vastakkainen pari kuparille. Kalmin tutkimusten mukaan kupari on nimenomaan tulpan muodostaja ja myös veren hyydyttäjä, jota myös K-vitamiini sisältää, jos sitä tutkii referenssinä C30. Jos sille ei ole vastapainoa berylliumista, niin tulppien muodostumista on täysi syy odottaa. Mutta tulppiin ja hyytymiseen liittyy vielä toinenkin ainespari, rauta ja boori.

        Rauta on yksi veremme hemoglobiinin monista aineista, mutta yleisimmin tunnettu mm. raudanpuutosanemian kautta. Jos siihen käytetään raakaa mineraalista rautalääkitystä, niin boori saattaa hävitä niin, että anemian luonne vain muuttuu entistä vaikeammaksi. Jos anemia vaivaa, niin silloin on aina myös suolahapon puutetta tai se voi olla peräisin myös oireenmukaisesta, mutta väärän diagnoosin mukaisesta närästyksen tai refluksin lääkinnästä. Silloin ruoka yleensä eikä etenkään rikki enää sula ja raudan ja boorin välisestä suhteesta on vaikea sanoa mitään. Ollaan eksytty terveyden kaidalta polulta ja edessä on vain loputun taistelu oireita vastaan. Syy on kokonaan häviksissä. Pallo on häveksissä, mutta potkiminen jatkuu. Kela kyllä korvaa.

        Jokainen voi itse sormiaan katsomalla sanoa jotain hyytymistekijöistään. Jos vasemman käden sormissa on sinisiä täpliä, niin kyse on kuparin puutoksesta ja liiasta berylliumista. Täplät voivat olla myös kämmenselässä tai ”itsestään” syntyneitä mustelmia koko vasemman käden alueella. Jos oikean käden keskisormessa on sinisiä täpliä, kyse on boorin puutteesta ja ehkä liiasta raudasta ja useita muita oireitakin on, jopa kaksinnäkemiseen asti

        Mihin tässä päädyttiin? Tervein tapa on valita ruoaksensa sellaista, minkä ainekoostumusta ei ole koulumaatalouden keinolannoitteilla turvottamalla tärvätty. Toiseksi ruoansulatus pitäisi saada toimimaan, joko saattamalla oma ruoka-aineita sulattava elimistö toimintaan tai käyttämällä korvaushoitoa ruokansa sulattamiseen, ei suinkaan ehkäisemiällä sitä Kelan korvaamilla lääkkeillä. Ihmisen käsiä voi käyttää muuhunkin kuin reseptin kirjoittamiseen. Jos ruoansulatus ei toimi, on turha ruveta taistelemaan erilaisilla kaupallisilla kemikalioilla oireita vastaan. Ihmisviisaus, jota koululääketiede mieluusti esittää edustavansa, ei lähimainkaan ymmärrä sitä viisautta, joka meidän ruumiiseemme on sisällytetty.

        Kirjoitus oli ehkä liian pitkä, mutta kuitenkin puutteellinen. Valitan.

        Hyvä oli kirjoituksesi ja maalaisjärjenkäyttö erittäin mielenkiintoinen.


      • napano

        Pitäisi olla näyttöä mainitsemasi "parantajan" aikaansaaduista parantavista vaikutuksista, vai onko kyseessä vain sapelinkalistelu lukemasi perusteella .
        Koululääketiede on kehittänyt paljon tehokkaita hoitoja ja on ottanut esim. akupunktion yhdeksi tavaksi auttaa potilaita, samoin on otettu esim. apteekkialalle punariisi muiden lääkkeiden rinnalle vähentämään kolesterolia.
        Tosiasiat on aina otettava huomioon hoidoissa ja lääkityksessä. Eteenpäin voi mennä pieninkin askelin.


    • runsaasti syön

      Marjoja kyllä syön. INR oli eilen 2,37 eli pitää olla 2:den ja kolmen välillä. Ihan on kohdallaan.

      • pelokas naaras

        Olen käyttänyt Marevania 7 kk flimmerin tähden enkä ole saanut pysymään hoitotasolla 2-3 ja joudun joka viikko käymään labrassa. Oletko yst. ja kertoisit minulle mitä syöt että Marevani pysyy hoitotasolla. Neuvosta kiitollinen.


    • ristiriitaista

      Mitenkä on D-vitamiinin ja Marevan laita? Olen jostain lukenut, että D-vitamiini lisäisi suonten kalkkeutumista niillä, joilla on Marevan käytössä. Miten mahtaa olla? D-vitamiini on moneen asiaan hyväksi ja liian vähäinen määräkään veressä ei liene hyvä. Kaitpa sitten pitäisi marevanin käyttäjien ottaa vaikka pikkuannos esim. 25 mikroa D-vitamiinia, muttei suuria annoksia. Mitä mieltä olette vai tietääkö joku jotain tästä asiasta?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 185
      2048
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1942
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      147
      1544
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1207
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1173
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1138
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      11
      1137
    Aihe