Hanhi olisi tulossa tulijaisena metsästysreissulta. Millainen olisi hyvä paistin resepti?
hanhipaisti?
10
15658
Vastaukset
- vanha kokki
Mutta selkeästi riistanmakuinen lintu. Ellet halua hanheasi savustettuna, joka olisi sinänsä erinomainen vaihtoehto, on eräs, mielestäni varsin hyvä ohje seuraava:
Hanhipata
Marinadi yhden hanhen lihoille:
2 rkl. fariinisokeria
1 valkosipuli murskattuna
3 dl hyvää soijakastiketta
2 dl tuoreen ananaksen mehua
Lisäksi tarvitset valmistukseen 1/2 litraa hyvää lihalientä.
Irroita koiveta ja poista niistä luut, kuutioi lihat. Samoin rintalihat. Laita lihat vaikkapa muovipussiin ja kaada marinadiliemi pussiin, anna maustua ainakin seuraavaan päivään.
Otettuasi lihapalat pussista, kuivaa ne ja ruskista pannulla voissa ja nostele pataan. Kaada joukkoon puolet marinadista ja lihaliemi, kiehauta nopeasti, sulje kansi ja laita pata uuniin 150 asteeseen. Hauduttele lihoja tunnin verran ja sitten nostelet lihat pois liemestä, mutta säilytä ne lämpöisinä. Kuori vaahto liemestä ja keitä sitä hieman kokoon kattilassa. Saosta veteen sekoitetulla arrowjuurijauholla. Lisää lämpimät lihat kastikkeen joukkoon. Tarjoa mausteisen basmati riisin kera. Mausta riisi kookoshiutaleilla, kanelilla ja rusinoilla.
Toivon että onnistut hanhiruokasi kanssa.- nyt vain
mutta hanhi on päinvastoin RASVAINEN lintu, eli myös liha on suhteellisen rasvaista. Toki se on "kuivempaa" kuin porsaanläski, sillä kaikki linnut ovat sinänsä "kuivempia" kuin "neljän jalan" karjan liha. Mutta LINTUJEN joukossa hanhi on nimenomaan RASVAISEMMASTA päästä, verrattuna etenkin kanaan/broileriin, kalkkunaan, ja moniin riistalintuihin.
Hanhesta jopa sulatetaan erikseen hanhenrasvaa, jota etenkin Ranskassa käytetään ihan ruoanlaitossa paistorasvana - pidetään "gurmeena". - Edellinen
nyt vain kirjoitti:
mutta hanhi on päinvastoin RASVAINEN lintu, eli myös liha on suhteellisen rasvaista. Toki se on "kuivempaa" kuin porsaanläski, sillä kaikki linnut ovat sinänsä "kuivempia" kuin "neljän jalan" karjan liha. Mutta LINTUJEN joukossa hanhi on nimenomaan RASVAISEMMASTA päästä, verrattuna etenkin kanaan/broileriin, kalkkunaan, ja moniin riistalintuihin.
Hanhesta jopa sulatetaan erikseen hanhenrasvaa, jota etenkin Ranskassa käytetään ihan ruoanlaitossa paistorasvana - pidetään "gurmeena".Tai anteeksi, NYT vasta huomaan että olikin kyse VILLIhanhesta eli RIISTAhanhesta tuossa aloituksessa, luin ensin vain tuon "hanhipaisti"-otsikon, ja pidin itsestään selvänä, että kyse oli kesyhanhesta. Enpä ole edes tiennyt, että myös villihanhia metsästetään...
- getpwned
nyt vain kirjoitti:
mutta hanhi on päinvastoin RASVAINEN lintu, eli myös liha on suhteellisen rasvaista. Toki se on "kuivempaa" kuin porsaanläski, sillä kaikki linnut ovat sinänsä "kuivempia" kuin "neljän jalan" karjan liha. Mutta LINTUJEN joukossa hanhi on nimenomaan RASVAISEMMASTA päästä, verrattuna etenkin kanaan/broileriin, kalkkunaan, ja moniin riistalintuihin.
Hanhesta jopa sulatetaan erikseen hanhenrasvaa, jota etenkin Ranskassa käytetään ihan ruoanlaitossa paistorasvana - pidetään "gurmeena".opetelkaa ny valmistamaan niit ite tekemällä oppii eikä täällä ohjeita kinuamalla ps balalaikka soipi edelleen
- Mainitse lähde
Alkuperäisessä kirjan resptissä, tässä oli vielä cashwepähkinä lisuke/koristelu. Ja kun kirjasta tänne pistää reseptin, niin olisi hyvä mainita lähde, eli Riista&Kala keittokirja, WSOY 2001. Alkuperäinen teos: Vilt & Fisk kokboken, Siri Reuterstrand & co, AB Nordbok, Göteborg, 1996...
- ja tappaiskeitto
http://www.luonnossa.net/Metsastaminen/html/body_riistareseptit.html
http://www.amanita.fi/punainentupa/marraskuu.html
http://www.mtv3.fi/koti/leivonta/kysymys.shtml/arkisto?37146
http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=2000000000000005&conference=4500000000000356&posting=22000000019730700
http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=2000000000000005&conference=616&posting=22000000020878133 - ja tappaiskeitto
http://www.luonnossa.net/Metsastaminen/html/body_riistareseptit.html
http://www.amanita.fi/punainentupa/marraskuu.html
http://www.mtv3.fi/koti/leivonta/kysymys.shtml/arkisto?37146
http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=2000000000000005&conference=4500000000000356&posting=22000000019730700
http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=2000000000000005&conference=616&posting=22000000020878133 - Eräjurmu
Ei se hanhen liha rasvaista ole. Sillä vaan voi nahan alla olla rasvaa. Eli jos sen nylkee eikä nyi niin ei ole rasvaa. Rasvaa toki voi peräaukon seudulta tai muualta nahan alta leikata talteen.
- of goose
ilman anahan allaolevaa rasvaa, paistista kuivakka.
Samahan pätee ankkaankin
- hanhi pannulle
samallalailla hanhen rintafilee tiriee kuin viilotettu ankkakin, jota kaupataan .
http://www.etsiresepti.fi/e/hanhen.html
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 891629
Kesän odotuksia hyrynsalmella
Kyllä kesällä hyrynsalmellakin on mahdollisuus osallistua kylän menoon monella tavalla . On kaunislehdon talomuseolla151521- 981410
- 1311391
- 731302
- 1161170
Anne Kukkohovi ei myykkään pikkuhousujaan
Kyseessä oli vain markkinointitempaus. Anne höynäytti hienosti kaikkia ja Onlyfans-tilinsä tilaajamäärä lähti jyrkkään n2641059- 691001
Voi Rakas siellä
Olet ollut mun ajatuksissa taas koko päivän. Olet ihmeellinen kertakaikkiaan ja arvostan sinua niin paljon❤️Minulla ei o18965- 37947