tahini

.................

ostin purkillisen tahinia,kerran tekemiäni falafeleja varten.nyt en oikein tiedä miten saisin purkin kulutetuksi kun on niin valtava.kaipailisin siis reseptejä,joihin tulee tahinia mausteeksi...Vinkkejä,kiitos!

8

8317

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tortelli

      Sekoittavat sitä Lähi-idässä makua pehmentämään erilaisiin soseisiin, esim. kikhernepyreeseen (hummus) ja munakoisopyreeseen. Ne syödään leivällä aamu- tai iltapalaksi. Tahinasta voi tehdä myös tahinakakun, mutta valitettavasti en muista reseptiä. Hyvää kyllä oli.

      On muuten erinomainen yskänlääke kuivaan yskään. Ruokalusikallinen tahinaa helpottaa hyvin kuivaa kurkkua eikä yliannostelusta ole vaaraa.

      Tahina säilyy kauan, kun vain muistaa joskus vähän sekoitella, ettei aivan kuivu. Tee ihmeessä toisenkin kerran niitä falafeleja, ovat näet terveellistä ja maittavaa ruokaa. Jos eivät ekalla kerralla maistuneet, muokkaa hieman reseptiä mieluisemmaksi.

    • Pistaasihalva

      Täyte korvapuusteille: sekoita täytteeseen 50 % tahinia ja 50 % hunajaa.

      Suolaiset tahini-letut ovat helpompia valmistaa kuin falafelit. Sekoita tavalliseen lettutaikinaan tahinia, kikhernesosetta ja falafeliin käyttämiäsi mausteita. Hyviä!

      Mannapuuro, jossa on tahinia ja hunajaa, on myös aika hyvä jälkkäri.   

    • ....................

      Oi, tahini on mun suurta herkkua. Sitä on kiva laittaa leivän päälle, jogurttiin, raejuuston joukkoon. Ihan minne vaan ja hyvältä maistuu!

    • tahinilla maustettuna

      Minusta tahini ja mustikka sopivat erittäin hyvin yhteen. Hyvää ne ovat ihan sellaisenaan sekoitettuina, mutta juhlahetkiin teen seuraavanlaista mustikkapiirakkaa:

      Pohja:
      125 g sinistä Keiju-margariinia
      1 dl intiaanisokeria (tai muuta sokeria)
      1 pieni banaaani
      1 dl ruisjauhoja
      1 dl tattarijauhoa
      0,5 dl maissitärkkelystä (tai perunajauhoa)

      Täyte:
      2 dl porkkanaa
      1/2 l mustikoita
      1 - 2 dl tahinia
      2 tl muskottipähkinää

      - Vaahdota margariini ja sokeri.
      - murskaa banaani esim. sauvasekoittimella ja lisää joukkoon
      - Sekoita ruis-, tattari- ja perunajauhot keskenään ja lisää takinaan
      - Painele taikina voidellun piirakkavuoan reunoille ja pohjalle.
      - Valmista täyte:
      . tehosekoita tai raasta porkkanat hienoksi
      . lisää mustikat, tahini ja muskottipähkinät
      . Paista 175 asteessa 35 - 45 minuuttia.

      • paljonko lihoo

        kun syö tuollaisen annoksen? Jauhoja, margariinia, sokeria, banaania, tärkkelystä huh-huh


      • kasvissyöjät
        paljonko lihoo kirjoitti:

        kun syö tuollaisen annoksen? Jauhoja, margariinia, sokeria, banaania, tärkkelystä huh-huh

        ei ajattele kilojaan. voivat syödä tollaista. itse en kyllä viitsi edes kokeilla ohjetta ehkä johonkin juhla hetkeen...
        niin ja vastaus kysymykseesi lihoo varmasti jos kuka saa tollasen moskan alas.


      • tahinilla maustettuna
        paljonko lihoo kirjoitti:

        kun syö tuollaisen annoksen? Jauhoja, margariinia, sokeria, banaania, tärkkelystä huh-huh

        Jo ohjeen sisältämässä viestissä sanoin "juhlahetkiin teen seuraavanlaista mustikkapiirakkaa".

        Eli en tee sitä läheskään joka päivä, vaan yleensä kun on vieraita tulossa tai muuten vain erityinen syy herkutella. Ja vielä kun en syö yksi koko annosta vaan jaan piirakan hyvien ystävien kanssa. Ja sen jälkeen tietysti pitkälle lenkille. Itselläni ei ole paino-ongelmia.


    • m00se

      Tämmöstä teen aika usein.

      Purkki (200g) maustamatonta jogurttia, Valion Bulgarian jogurttia käytän yleensä, joskus turkkilaista tms. AB-jogurttia ei ehkä kannata käyttää. :)

      Jogurtin sekaan:
      1-2 tl tahinia
      1-2 tl valkosipulia, tahnaa tai murskattua
      n. 2 rkl sitruunamehua ( kuorta jos haluaa enemmän makua, ei kannata tehdä liian löysää)
      1-1½ tl juoksevaa hunajaa
      suolaa
      mustapippuria
      1-? tl wasabia (Tämä on optionaalinen, mutta kannattaa kokeilla. Itse tykkään kun on potkua.)

      Anna maustua puolisen tuntia tai enemmänkin, varsinkin jos käyttää sitruunankuorta.

      Toimii esim. sianlihankin kanssa, etenkin jos laitat wasabia.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jäätävä epävarmuus

      Mistä tää hirveä epävarmuus molemminpuolin johtuu? Pohjimmiltaan uskon, että molemmat tietää, että tunteita on. Vai onko
      Ikävä
      84
      1786
    2. Ainakin hän on elossa

      ehdin jo huolestua.
      Ikävä
      43
      1419
    3. En malta odottaa mies että tulet minuun

      Sykkivänä ja intohimon palossa ujutat hitaasti upean rakkauden miekkasi minuun, ja antaudutaan kiihkeään rakasteluun. Hu
      Ikävä
      119
      1230
    4. Vanhemmalle naiselle

      Ihastuin sinuun kauan sitten. Luonteeseen, ulkonäköön ja iloisuuteen. Olen haaveillut sinusta sen jälkeen monet kerrat.
      Ikävä
      87
      1172
    5. Siltojen varjoissa

      Siltojen varjoissa Yksinäinen susi kulkee, hiljaisuudessa sanoja punnitsee. Sydän auki, paljas liekki rinnassa, siltoja
      Ikävä
      291
      1151
    6. Mitä hellittelynimiä

      Sinulla on kaivatustasi?
      Ikävä
      66
      983
    7. Mitä meille oikein

      Tapahtuu vai tapahtuuko mitään?
      Ikävä
      56
      942
    8. Persut romahti Haapaveellä, kiitos Ilkka!

      Persut saivat historiallisen tappion haapaveellä! Kiitos Ilkka!
      Haapavesi
      40
      917
    9. Pitsaa selliiä

      Onko uudet pitsat hyviä, kannatteooko käyvä vai suosiollako pittää hilipasta sotkamoon
      Kuhmo
      20
      910
    10. Tiedätkö et olet

      Ärsyttävän hyvännäköinen.
      Ikävä
      34
      864
    Aihe