Koira pissaa vieraiden nilkoille

Välttelijä

Tuttavillani on koira, joka mennessämme heille vierailulle yrittää - ja valitettavan usein onnistuu ruikkimaan nilkkoillemme. Erityisesti miespuoliset vieraat ovat suosiossa.

Koira on jo 3,5-vuotias, eikä muutenkaan aina sisäsiisti. Koiran omistajat puhuvat vain "ilopissasta", koska koira on niin iloinen nähdessään tuttuja?????? Itse en ole moisesta ilopissasta ikinä kuullutkaan.

Viikonloppuna koira on tulossa kotiini ja mietin jo kauhulla, miten varjelen nilkkani ja kotini. Mitä tuollaisen ilopissan ruikkimisen jälkeen pitäisi tehdä? Ei kai sitä tarvitse sietää?

5

4343

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nuutti

      Ilopissaaminen on pennuille melko normaalia, varsinkin jos pentu on hieman epävarma ja haluaa osoittaa olevansa täysin vaaraton ja alistunut, se pissaa allensa. Tämä käyttäytyminen menee normaalisti ohi itsestään, ja sitä voi nopeuttaa kun koiran tapaamat vieraat ihmiset eivät käyttäydy koiraa kohtaa millään tapaa uhkaavasti, käytännössä koira jätetään huomiotta, kunnes se on rauhoittunut.

      Tosin tämä tapaus ei normaalilta ilopissailulta kuulosta, ilopissaava koira ruikkii allensa, ja muusta elekielestä voi helposti havaita, että koira pyrkii näyttämään mahdollisimman pieneltä ja vaarattomalta, korvat ja huulet on vetäytyneet taakse, ja koira lähestyy vierasta usein melko kyyryssä ja vipsuttaa alhaalla olevaa häntäänsä nopeasti. Se ei kuseksi pelkästään ihmiten päälle, tosin ilopissaava koira voi myös ihmisen päälle pissata, mutta tällöin koiran jättää jälkeensä myös pissavanan ja mikäli se ei pääse tilanteesta muutoin kuin ottamalla kontaktia ihmiseen, se voi hyvinkin jatkaa pissaamista ja tahrata vieraan kengät ja housunlahkeet.

      Monet urokset saattavat erityisen stressaavissa tilanteissa, koirapuistossa, näyttelyissä, kilpailutilanteessa, nostaa jalkaansa ihmisten päälle. Itse olen huomannut, että mikäli minulla on juoksuinen narttu kotona uros saattaa lähettää terveisensä nartulleni housunlahkeessani, on tapahtunut siinä määrin usein, että on vaikea pitää tapauksia sattumana ja usein omistaja sanoo, että koira ei koskaan aiemmin ole moista tehnyt, eikä minulla ole useinkaan mitään syytä epäillä tätä.

      Tiedä sitten onko tässä tapauksessa todella kyse ilopissailusta vai jostain muusta, mutta mikäli näin on ei koiraa ainakaan saa mennä rankaisemaan, sehän vain lisää koiran tarvetta alistua. Koira ei varmasti tee tätä ärsyttääkseen tahallaan, reaktio on koiralle luonnollinen ja ongelman korjaamiseksi pitäisi miettiä, miksi koira näin tekee ja lähteä ratkomaan ongelmaa tätä kautta.

    • mitä se pissailu on

      Ilopissat pitää tosiaan jättää huomiomatta ja jos koiralla on tapana sitä tehdä niin sitten koiraa pitäisi muutenkin huomioida hillitysti tai muuten se ongelma ei ikinä poistu jos aina vain vieraatkin riehuttavat koiraa.

      Alistuspissa on jo mielestäni todella paha asia. Jos koira alistuu niin paljon että se pissaa allensa niin sitten pitää jo omistajien oikeasti lähteä miettimään että missä on vika.Kuten nuuti tuossa kirjoittikin että kyllä koiran eleistä näkee jos kyse on alistuspissasta. Ei sitä voi olla huomaamatta. Kehuminen siinä tilanteessa ja haukkuminen myös on pahinta mitä voi tehdä ja se vain pahentaa koiran omaa oloa.

      Omat urokseni joskus yrittävät sellaista " minä olen iso ja sinä pieni maan matonen pissaa". Kumpikin kerran minulle treeneissä josta tuli kielto ja passitus samantien puuhun kiinni. Minua ei koira omista, pkele. Samaten on yritetty sitä ystävilleni juuri treeneissä ja siitä seuraa kyllä samainen rangaisu. Ei koira saa pissaamisella ilmaista että minä omistan tämän.

      Tästä on sitten minunkin kyllä erotettava tuo että jos on juoksuinen narttu jollakin kotona niin vanhempi seksihullu koirani saattaa siitäkin merkata. tosin siitäkin kyllä kiellän sillä eihän nyt koira saa pissata kenenkään päälle.

      • Välttelijä

        Kiitän molempia asiaa kommentoineita.

        Mitä alistumiseen tulee, niin siitä ei mielestäni tässä tapauksessa ole missään nimessä kyse. Koira ei todellakaan yritä heittäytyä pieneksi ja vaatimattomaksi. Päinvastoin.

        Tutummalta tuntuu tuo "minä olen kulman kingi" -asenne. Koira tulee vauhdilla, pää pystyssä kohti vierasta, ruikkii lahkeelle ja poistuu pää pystyssä ylpeänä tekosestaan.

        Vinkki puuhun sitomisesta kuulostaa hyvältä. Ongelmana on tietty se, että koira ei ole minun vaan tuttavani. Vaikeaa käydä huomauttelemaan, että ei ehkä ole ihan tervettä käytöstä, kun isäntä itse pitää koiraa vaan innostuuneena tuttavista.

        Luulenpa kuitenkin kokeilevani keinoa ja mikäli taas huomenissa lahkeet kastuvat, totean ystävällisesti, että lienee parasta jättää koira hetkeksi pihalle rauhoittumaan. Samalla tosin jo pelkään, että sisälle päästyään sitten kostaa teon merkkaamalla reviirinsä...

        No, kotonani minä olen "isäntä" ja määrään säännöt. Tähän asti olen tavannut koiraa vain sen kotona, joten tilanne on ollut toinen. Minun kotini on minun kotini ja siellä pelataan minun säännöilläni. Pkele!

        Raportoin kyllä, miten neuvot toimivat.


    • kyllästynyt

      Miten saan lopetettua 6v uroksen kusemasta 12vk ikäisen narttupennun päälle? Tiedän että uros sillä haluaa todistaa olevansa kulmakunnan "kingi" mutta on erittäin ärsyttävä tapa ja työlästä joka päivä pentua huuhdella. Pitääkö vain odottaa kunnes narttu on isompi ja kasvanu uroksesta ohitte ja antaa sitten itse sille köniinsä vai mitä? Uros on juoksunarussa (mettästyskoira) ja siirtyy tarhaan, kunhan lumet sulaa ja saamme tarhan tehtyä tämän uuden kotimme pihaan.

      • kissa ummessa ja leh

        Olette varmaankin kokeilleet perinteistä helvetinmoista EI-huutoa ja eristykseen? Jos se ei toimi, niin kurmuuttaisin fyysisesti. Toki sillä tapaa, että pahanteko saadaan välittömästi huomioitua; kolme-neljä sekuntia on jo paljon. Kymmenen sekuntia tempusta on jo armottomasti ja varmasti liian myöhään.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14861
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    6. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    7. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    8. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    9. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3044
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe