AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / Nivelrikko

Nivelrikko

11 Vastausta 2 368 Lukukertaa
Meidän 9v kollilla epäillään nivelrikkoa. Aika eläinlääkäriin on parin päivän päästä, mutta puhelimessa oireet kuultuaan epäilä tätä jo nyt.Kolli saa jo kipulääkitystä, joka selvästi piristää sitä.
Onko kokemuksia tästä? Kertokaa kaikki. Mun mielikuvat tästä on aika pelottavia. Otetaanko kuvat, pitääkö nukuttaa? Leikkaus? Jatkuva kipu? Voiko kissa tämän kanssa elää?

kerro

nivelrikon oireista kissalla ,miten ne ilmeentyy?

Meillä

Kissallamme on aina ollut jäykät lonkat, kauhee töminä kun kävelee. Eli jonkinlainen synnynnäinen lonkkavika sil on. Nyt se sit yhtäkkiä alkoi ontua toista takajalkaa pahasti, pystyy kyllä hyppäämään korkeallekin vielä. Alastulo sit vaikeemman näköistä ku takajaloilla ei saa kunnolla vastaan. Sil on selvästi kipuja,koska on apea mut saatuaan särkylääkettä taas pirteänä.
Eikö kellään tosiaan ole minkäänlaisia kokemuksia tästä?

Hyviä uutisia!

Meillä on kokemusta ja hyviä kokemuksia onkin! :)

Meidän nyt 14 v. tyttönen on sairastanut jo muutaman vuoden vakavaa nivelrikkoa polvissa. Se alkoi samalla tavalla, että yhtenä aamuna havaittiin sen ontuvan surkeasti.

Kissoille on olemassa tuohon vaivaan loistava lääke: Carthrophen- injektiot, jotka annetaan 4 pistoksena viikon välein eläinlääkärissä. Aine paikkaa niveliä ja lisäksi poistaa kivut. (Lääke on alunperin tehty koirille, mutta se toimii kissoilla myös).

Ainakin meidän kissamme tuli aivan terveen oloiseksi sillä. Vuoden kuluttua jouduimme uusimaan kuurin ja jälleen loistava parantuminen. Kuurin voi toistaa esim. puolen vuoden välein ja mielellään heti, kun vaikuttaa siltä, että kisulle on tullut kipuja tai kävelystä näkyy, että se on vaikeutunut jälleen. Onnea vaivan korjaamiseen. Kivut on saatava pois!

Lisään vielä

että kannattaisi myös rakentaa kotiin apuportaita kisun mielipaikoille, jotta se ei rasittaisi niveliään paikoilta pois hyppiessään.

Tukevat pahviset kodin säilytyslaatikot voivat toimia joissain paikoissa portaina ja samoin isoista tukevista kirjoista tehdyt pinot.

Meillä on myös kissa, jolla on nivelrikko eli spondyloosi selässä. Pömppöselle olemme tehneet niitä apuportaita kaikkialle. Käy katsomassa:
http://www.freewebs.com/kissoista/

Kiitos!

Aivan ihania kuvia tuolla!
Käytiin sit tänään lääkärissä, ja sai antibioottipistoksen ja kipulääkereseptin ja olikohan seraquin se lisäravinne mitä nivelille suositeltiin. Saa nähdä miten tästä eteenpäin kisu voi.
Mut tollasista lääkeruiskeista se ei kyl puhunu mitään... Kuvattiinko teidän kisu? Meille sanottin sen olevan toistaiseksi tarpeetonta.

Kiitos kehuista! :)

Mieltä lämmitti, kun kehuit Nöpökuviamme! :)

Samaa Seraquin lisäraninnetta meillekin suositeltiin ja hankittiin. Giza vain ei tykkää siitä. Nivelille hyvää kuivamuonaa hommattiin myös.

Taidettiin Giza kuvata eläinlääkärissä ja todettiin pitkälle edennyt nivelrikko takajalkojen polvissa. Laita sen injektiokuurin nimi talteen, jos oman kisusi tila nivelrikko pahenee ja käy pistättämässä se kuuri sitten eläinlääkärillä. Giza voi nyt hyvin toisen kuurin jälkeen jälleen.

Niin meilläkään ei kuvattu,

kun ekan kerran alkoi ontua pahasti. Hoidettiin silloin ristisidoksen repeämänä ja tuli hyppykielto ja aluksi kipulääkettä. - Ruokintapaikassa onkin miettimistä, kun varmaan kissallesi ei ole hyväksi hyppiä nyt korkealle ja sieltä alas.

Ontuminen paranikin levolla, mutta se uusi taas muutaman kuukauden kuluttua ja tuolloin sitten todettiin tämä nivelrikko, johon annettiin se injektiokuuri. Kannattaa kysyä siitä kuurista, jos ei ala helpottaa.

Lisäys

Noita portaita tosiaan olenkin ajatellut, mutta yks pieni ongelma. Kisut syövät meillä keittiötason päällä, koska jaloissa pyörii myös pikkukoiria jotka muuten hotkii kaiken. Jos siihen laittaa portaat, niin nehän kiipee heti perässä. Tämä nyt aiheuttaa päänvaivaa hieman...

spondyloosi

Kissallamme 14v. todettiin tänään spondyloosi selässä. Onneksi pystyy vielä kävelemään portaita, vaikka en spondyloosin toteamisen jälkeen ole nähnyt sen kävelevän. Tuolla se taitaa vielä toipua nukutuksen jäljiltä.

Nivelrikko

Näkee hyvin kuinka Victorida välittää kissoistaan, ihanaa! :)
Kävinkin sivuillasi lukemassa ja katselemassa kuvia.

Minullakin kissa, jolla on takapolvissa nivelrikko. Kissa ei pysty hyppäämään korkealle ja portaat ylös mennään "pupuhyppelyllä". Itsekin olen ollut sitten kissalle hissi. Pupuhyppelyhän on yleistä koirilla jos heillä on nivelrikko.
Kissalleni myös oli noi Carhrophen pistokset ja Seraquin ravintolisä. Autoivat noin vuoden. Nyt on kissalla ollut SPECIFIC RUOKAA, JOKA ON AUTTANUT TOSI HYVIN. Ruokaa saa lääkäriasemilta/eläinlääkäriltä. http://www.specific-diets.com/Default.aspx?ID=2959 Tuolla ei ole juuri esittelyssä sitä nivel ruokaa, jota syötän nyt, SPECIFIC Skin & Joint Support. Ruoka on tosi riitoisaa. Minullakin kaksi kissaa syö tuota ruokaa ja 27e/3kg pussi riittänyt kaksikuukautta. Tietysti kissat saavat lisäksi märkäruokaa. Kissojen karvakin on muuttunut silkinpehmeäksi :)
Mhhngmkckjmbngjvm jmhvvjmmjggvnmkhddkimfghmvhg
 /   /  /  / Nivelrikko

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta