AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

Kaavoja

10 Vastausta 1 180 Lukukertaa
Mistä saisi Iso-Iita hyviä kaavoja? Mallilehdissä tuppaa olemaan vain kokoon 46 saakka (max), ja nekin ovat sitten viel niin nafteja malleja.

mahdollista

Minun silmiini ei ole vuosien varrella osunut yhtään lehteä/kirjaa missä olisi isojen naisten vaatteiden kaavoja.Mutta ongelmaan on ratkaisu joka vaatii vähän tietämystä ja kärsivällisyyttä.

Esimerkiksi jos paidan kaava on kokoa 46 ja sen pitäisi olla vaikka koko 48 sitä voi suurentaa Itse. Leikkaamalla kaavat kahtia ja laittamalla väliin lisää varaa.Tai sitten sarjomalla suuremmaksi. Sarjoa voit vaikka siten että katsot mitat kuin paljon kokojen välissä on varaa ja lisäät sen kaavan reunoille samalla tavalla.

Olemassa on myös ammattilaiskäyttöön tarkoitettu kirja minkä hankkimista voisit harkita jos ompelet paljon siinä on tietoa kaavojen suurentamisesta.

edelleen

Paidan vielä tekeenkin, ellei ihan tyköistuvaa halua, mutta todellinen ongelma on pitkät housut, sillä minulla ei niinkään ole tuota peppua, mutta sitten vatsa tahtoo "hieman" pömpöttää. Isoissa koissa on NIIN hirveästi tilaa juuri peffalle, että pitäsi ruveta peffan rakentajaksi. Ja sitten jos tekee mielestään hyvät pöksyt, ne kiristää juuri vatsan kohdalta ja taskut pullistelee. En haluaisi aina käyttää kuminauhahousuja.

neuvo

housuja voit muuttaa siten että et muuta taakse tilaa ollenkaan.

Lisää etukappaleen haarakoukkuun tilaa vatsan kohdalle avaamalla kaava vatsan kohdalta josta leikkaat sitten kaavan poikki sivusaumaan.Lisäät tarvittavasti (noin 3-5 cm)väliin tilaa etuhaarakoukkuun ja pistät sivun leikkuu kohdat tasan ettei tule väliä.Tulee kiilamainen lisäpala väliin. Takakappallelta voit poistaa peffan päältä väljyyttä leikkaamma auki vyötäröltä lahkeensuuhun asti auki.Laita kaavat päällekkäin niin paljon kuin tarvitsee,siten takapuolelta kaava pienenee.

toivottvasti ymmärsit.Näitä asioista on vaikea selittää näin ilman havannointikuvia.

täältä löytyy!

Suuremmin mainostamatta ainakin Suuri käsityölehti julkaisee erityistä XL-lehteä, en tiedä kuinka usein. Koot mainoksen mukaan 44-56. Jokaisessa käsityölehdessä on lisäksi XL-malli. Koot vähän vaihdellen 46-56. Kyselepä ensiksi vaikka kirjastoista!

MODA kevät 1/1998

Uhkeille naisille kokoon 52 asti. Muitakin vanhoja kaavalehtiä löytyi siivotessa. Tarvittaessa lähetän.
Burda Plus ilmestyy kaksi kertaa vuodessa, ja syyskuussa ilmestynyttä numeroa näkyy vielä markettien lehtihyllyissä. Tuosta löytyy myös perusvaatteita joskus jopa kuuteenkymppiin asti.

Jos irtonumeroita ei enää löydy, voit pyytää esimerkiksi Stockmannilla tilaamaan itsellesi jostain päin yli jääneen. Ja kangaskauppojen Burda-mallikirjoista löytyy sitten ostamalla aika monta noissa lehdissä ollutta mallia ja muutamia muitakin.

Kwik sew helppoja kaavoja

myös isoissa kooissa koot 1-4X. Bongasin juuri itse kyseisen, etsin vaihtelua Burdan kaavoille. Kaavoja voi tilata netistä www.kangas-malla.fi

markkinoilta löytyy useita

Taitaa ainakin Akateemisesta löytyä useampiakin lehtiä - ainakin aiemmin löytyi. Eivät kyllä kaikki ole välttämättä samaan aikaan myynnissä. Burda Plus ja Moda (für grosse Grösse) taidettiinkin jo mainita. Nämä taitavat löytyä usealta R-kioskiltakin. Voin laittaa listaa, jos haluat, miulta löytyy kaapista muitakin, joiden nimiä en juuri nyt muista. Ai, tämä vielä: Stocccalta on aiemmin saanut myös espanjalaista lehteä nimeltään Patrones, jolla on pari kertaa vuodessa isojen kokojen julkaisu. Patronesista ja sen malleista pidän itse eniten. :)

kaavoista

Minusta ainakin nuo yksittäiset xl-kaavat ainakin Suuressa käsityö-lehdessä on toivottoman rumia.
Burdaa en ole käyttänyt aikoihin kun lehti muuttui ruotsinkieliseksi,vai on sitä taas saatavilla suomenkielisin ohjein?
Burdan kaavoissa myös törmäsin aikanaan isoon ongelmaan; Varsinkin yläosien ohjeissa kaavat oli leikattu niin,että valmiissa vaatteessa vähäkään käsiä nostellessa nousee koko vaate kainaloihin ja ranteet on kyynärpäissä.....

Itse haluaisin kans niitä samoja kauniita vaatteita kuin 44 päättyvätkin koot,mutta tietenkin itseni kokoisena.

Tahtoisin sellaisia enepi etno-vaikutteisia...
Esim salsahameita ja Intianbasar-tyyliä...

Mut tosiaan ompeluohjeet sais olla suomeksi,muuten ei ainakaan itselläni tule hommasta mitään.

voisin vaikka

laittaa tonne vinkkiä ja linkkiä. Mulla olis isoja kaavoja turhan panttina notkumassa ja lehtiäkin isoille.
ja voisin laittaa rontti hintaa kun tietäisi mihin ja kenellä esim. sähköpostilla...

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta