AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / mistä RST putkea

mistä RST putkea

31 Vastausta 12 675 Lukukertaa
tarkoitus olisi hitsailla vähän kaiteita ja tähän tarvisin veneeseen sopivaa 25mm putkea. ilmeisesti RST. rautakaupassa ei taida olla kuin rautatankoja, joten onko jotain ehdotuksia mistä kysyä? googletin kyllä jo muutaman firman ja laitoin mailia. tuntuu vaan, että nämä putiikit eivät ole kiinnostuneita myymään pariametriä putkea, koska yhtään vastausta ei ole tullut.

kertokaa siis joku liike joka haluaa tehdä kauppaa tavistenkin kanssa. kiitos

rst ei

Ihan tavalline nrst putki ei ole hyvä koska siihen tulee ruosteläiskiä. Osta kiiltohehkutettu tai peilihiottua niin niillä pärjää. Maritimista varmaan saa mutta vain Maritim hintaan.

kaikki

myyvät HST putkia, joka on ainut oikea meriveneen kaiteiksi. Sitä saa kiiltävänä, hiottuna ja käsittelemättömänä. Siihen saa myös valmiit mutkat ja T haarat sekä ristikot.

jatkuu

käytä hitsaukseen myös haponkestäviä puikkoja tai mig lankaa.

HST-putkia

näytti olevan Espoon Bauhausin venetarvikeosastolla, mutta putket eivät olleet kovin pitkiä (alle 2-metrisiä). Olivat valmiiksi kiillotettuja. Hintaa en muista.

putkiliikkeessä

pilvissä , älä sinne eksy..

kiitos vinkeistä

mitta voi olla jopa riittävä, joten pitänee tarkistaa tilanne bauhaussista ensin ja katsoa jos sieltä saa tarvittavat osat.

Tarkista

Bauhausin putket taisivat yllättäen olla A2 eli rst eikä A4 eli hst? Kannattaa tarkistaa! Tavallinen rst ei tosiaan ole suositeltavaa.

Maritimin katalogissa 25 mm kiillotettu AISI 316 eli hst maksaa 29,80 per metri, ja myyvät liikkeissä metreittäin. Kallista? Elämä on.

25 vai 26.9mm

Semmonen firma kun Vanpipe ainakin myy. Itse kun oon noita askarrellut niin teen nykyään 26,9mm (3/4")halkaisijan putkesta. Sitä käytetään teollisuudessa enemmän ja helpompi saada - ja sitä paitsi ainakin tikkaissa aavistuksen mukavampi jalalle kun on paksumpi. Firmat myy yleensä vain täysinä kankina joka on yleensä 6m ja mun mielestä silloin metrihinta jää alle kympin, vertaa sitä sitten maritimiin tai bauhaussiin...

lisäys vielä edelliseen

Vaikka olis ihan sitä "perus"-happosta putkea niin sitten kun hapottaa saumat (että saa hitsin kirkkaaksi)niin kun hapottaa koko putken ja hieroo pehmeällä karhunkielellä niin tulle hyvän näköinen (ei tarvii olla kaupan kiillotettua putkea)MUISTAA vain kumihanskat ja mielellään suojalasit. Ja pensseli jolla hapottaa ei tavallinen jossa on tää pelti "hiuksien" ympärillä, happo "sulattaa sen pellin ja sen sinkkipinnan ja jää helposti tummia tahroja putkeen. Niitä on olemassa täys muovisia pensseleitä..

äläny

Miksi tarjoat 3/4" putkea kun kaveri hakee 25mm,stä? 3/4" putkeen ei käy esim. ankkurikelat joita on myytävänä, siis 25mm putkea hakusessa!

tarjolla neliöputkea 20 ja 40mm

hei!

minulla olisi kaupan 4 salkoa 20mm neliö ja 1 salko 40 huonekaluhiottua rst putkea.lisäksi erikokoisia ja vahvuisia rst levyjä

-rst

rst

hst on ainoa oikea, myös ruuveissa (A4)

Eipä ruostu.

Vanha aihe, mutta pakko kommentoida, kun osui eteen. Ei ruostumaton kaide ruostu Suomen vähäsuolaissa vesissä, jos ruostuu niin silloin on tekijässä vika.
Ne kaiteet pitää vaan tehdä oikein, eli ei ainuttakaan mustaa työkalua lähellekkään, ei pyörittelyä metallinpuruisella pajapöydällä, ei hitsausta mustilla lisäaineilla jne. Yksinkin mustan teräksen aiheuttama naarmu aloittaa ruotumisen ja samantekee teräsharjan sivallus.
Olen noita kaiteita paljon tehnyt ja aina rst-putkesta, hitsannut ja kiillottanut kirkkaiksi, eikä yksikään kaide ole ikinä merellä ruostunut. Toki olen kaiteita tehnyt ajan kanssa ja oikeilla välineillä, eikä niistä erota saumojakaan. Harva harrastaja tähtää moiseen jälkeen, mutta kun tehdään oikein, niin eipä ruostu mihinkään.
Ohimennen voinen kertoa, että suomessa tehdään myös kaupallisiin veneisiin kaiteita ruostumattomasta

höpöhöpö

Mikähän veneveistämö Suomessa kelpuuttaisi RST- kaiteet veneeseensä? Yli 10 vuotta olen työkseni näitä urakoinut, kymmenien veistämöiden kanssa yhteistyössä, eikä todellakaan siellä käytetä RST:tä.Aisi 31l pitää olla, niin ei ruostu jon saumat on hyvin tehty.

Pistetäänkö pikku veto ?

Voidaan lyödä vaikka vetoa, pistä sähköpostiosoitteesi, niin minä voin luetella sinulle venemerkkejä, joihin olen ITSE tehnyt kaiteita RUOSTUMATTOMASTA teräksestä.
Saumat on luonnollisesti tehty asianmukaisesti ja kaiteet on ollut kiilloitettuja, eikä ne mihinkään ole ruostuneet.. Nyt kun olet noin kaikkitietävä, niin perustelehhan väitettäsi miksi kaiteet pitää olla haponkestävää ja missä olosuhteissa ruostumaton teräs ruostuu kaidekäytössä, nyt puhutaan siis suomen vesiolosuhteista, jossa on suolapitoisuus huomattavasti vähemmän kuin valtamerillä. Luokkaa 6-7% vs valtamerien 35%.

Ruostomattomia teräslaatujakin kun on useita ja niidenkin laatu heittelee, mikäli sattuu ostamaan halvalla hyvää Kiinalaista paskaa.

Tiedän että haponkestävä teräs sisältää molybdeenia muutaman prosentin ja että molybdeeni parantaa pistesyöpymiskestävyyttä, joka taas johtuu kloridista, joka on suolaa ja jota on merivedessä, Suomessa vähemmin, Maailmalla enemmän ja järvessä ei yhtään..

Ihan miten vaan, mutta lienee tekijälläkin vaikutuksensa. Haponkestävällä teräksellä onnistuu monet, ruostumattomalla harvemmat..
Jokainen voi ihan itse tehdä testin, kiilloittaa pätkän ruostumatonta putkee ja liottaa merivedessä, vielä parempi jos liottaa järvivedessä. Näettepä sitten miten ruostuu. :D

Ei ihan

Taisi tulla merkkivirhe tuohon suolapitoisuuteen,numerot kyllä oikein mutta ei prosentteja vaan promilleja.
Kuules kaidetimpuri,
suurin osa Suossa valmistetuista veneistä menee vientiin ja suolasille vesille ja siksi kaiteet valmistetaan happosesta.
Happosta kannattaa käyttää myös Suomessa, sillä sen valinnan jälkeen asiaan ei tarvitse enää palata, eikä tarvitse miettiä kestääköhän se nyt ja onpa hyvin kestänyt jo kaksi vuotta. Vieläköhän se on hyvä ensivuonna? Toivotaan, koska olihan se niin arvokas..
Tekee kerralla kunnolla kunnon materiaalista, niin se on siinä. Piste.
Sinä saat toki ammattimiehenä työntää rosteria mihin lystää.
Kyllä noita veneitä varmaan tehdään ihan pajalla, tuskin Suossa.. :D.

Jos kunnolla tehdään, niin siihen löytyy kyllä paramipiakin materiaaleja korroosiokestävyydeltään, mutta ikävä kyllä hinta pompsahtaa melkoisasti.

Starkki myy

Mene starkkiin, niillä on putkea, tankoa, palkkia....
Jos pelkkä RST kelpaa, niin http://www.retkeilysaaret.fi oikeanlaidan mainoksen liikkeestä varmaan saa. Tosin itse teetäsin suoraan tarvitsemani osat.

Happosta 25 mm putkea.

Olemme hakeneet Kuopiossa happoputket romuliikkeestä.
On halpaa ja pätkiivät halutunpituiseksi.
Putket ovat ulkona plaanilla ei missään Starkin sisävarastossa.
Tein veneeseeni uudet kaiteet. Helsingissä oli aikoinaan
Tattarisuolla vastaavia Köyhien Stokkia.
Taitaa siellä olla kuitenkin nykyisin uusituontantoa asumiseen.
Kävin itse tattiksella. Putkea ei ollut ollenkaan ja myyjät tai mitä omistajia olivatkaan olivat asenteella "vittu eti putkes mulkku". Vaikka sattuisi löytymään, niin ei pysty menemään uudestaan tolla palvelulla.

itse hain

Tuusulan Sulan teollisuusalueelta Kimet nimisestä firmasta ja kallista oli ,tosin pajln halvempaa kuin
venetarvikeliikkeiden putket.
ja työstövaiheessa älä käytä rälläkkää ,viilaa, rautasahaa yms. mustan raudan työstöön tarkoitettuja
työvälinenitä.kuten täällä joku jo mainitsikin!
Pajakallio Forssassa (www.pajakallio.fi) myy noita kaikkia. Ainakin tilauksesta saa mitä vaan.

Helppo ratkaisu

Matsomix metalli on tosi fiksu ratkaisu venejuttuihin. Tekevät kyllä rosterista ja hapokkaasta mitä toiset ei osaa tai halua. Saa vaikka uisteluveneen täydellisen varustelun ja tekevät kai mihin vaan veneisiin mitä metallista tarvitsee, itse hitsautin busterin ratkennutta alumiinia ja hienoa oli jälki. Löyty sivu kun äsken vilkasin(www.matsomix.com)

teen rosteritöitä

Teen tarv. paikanpäällä rosteritöitä ym. metallitöitä.
Kysele lisää: rgu@jippii.fi

Rst-terästä

Helsingissä tattarisuolla on ainakin sellainen firma kuin teräsmyynti timo lehtimäki. Niiltä saa suoraan varastosta vaikka metrin pätkän tai sitten ne tilaa sen ja muutaman päivän kestää. Eikä ole edes kovin kallista..
Tattarisulta löytyy happosta kamaa joka lähtöön.
kannatta soittaa Karotek Oy:n ja kysyä omistajia. Eivät myy yksityisile mutta harrasaa veneilyä niin ymmärräystä saattaa löytyä. Sieltä löytyi rst ja hst putkea yms ja vaikka mitä ja ymmrräystä. Suosittelen. En pettynyty
Suomen Stahl Oy Espoon Juvanmalmilla. www.suomen-stahl.fi
Itse hommasin kaikki nurmijärveltä, oikein kohtuu hintaan ja valmiiksi sahattuna paloiksi.
Firma on Esko Valtee Oy
 /   /  /  / mistä RST putkea

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta