Isäntä kävi kalassa ja toi mukaan pari lahnaa. Nyt onkin sitten ongelmana, että mitä niistä voi valmistaa ?!? Oisko jollain hyviä vinkkejä ?!
lahnasta ruokaa ?
7
662
Vastaukset
- linda
katso linkki: www.prokala.fi
- nelli
lahna ja särki ovat matoisia kaloja. Niitä ei kannata syödä. Saastuneissa vesissä on näitä kaloja.
- Kalastajan muija
Sanoisin pikemminkin, että rehevöityneissä humuspitoisissa vesissä on lahnoja ja nämähän vielä lisäävät rehevöitymistä, kasvissyöjiä kun ovat. Makaavat päivät pääksytysten pusuhuulet pohjassa ja imevät ravintoa.
Itse olemme aina viskanneet lahnat pois. Ei silti, kyllä lahnakantaa voisi harventaa, mutta syömään en sitä rupea. Matoisia voivat todella olla, joku väitti, että madotkin voi syödä, jos pokka kestää.
Jotkut täyttävät lahnoja, voithan kokeilla. - Titta
Kyllä lahnaa on ihan terveissä vesissä. Ei kai kukaan syö mitään saastuneiden vesien antimia. Kun on itse kalansa pyytänyt, tietää myös mistä se on.
Lahnasta saa erittäin hyvän uunikalan:
Kala perataan, huuhdellaan nopeasti juoksevan kylmän veden alla ja kuivataan. Sisälle hierotaaan suolaa, valkopippuria ja mustapippuria tai sitruunapippuria, laitetaan myös reilusti voita, tilliä ja mahdollisesti sipulirenkaita tai purjoa. Kalan voi laittaa kiinni cocktailtikuilla.
Voidellaan sopiva vuoka johon kala laitetaan. Kalan päälle hierotaan vielä mausteita ja puristetaan sitruunamehua, sekä laitetaan voi nokareita ja tilliä. Vuoka peitetän tiiviisti foliolla.
Kalan voi myös laittaa voideltuun folioon ja mausteet taas päälle. Folio kiinni ja paketti uunipellille.
Kalaa paistetaan n. 200 asteisessa uunissa, koosta riippuen, väh. 45 min. Lahna on ruotoinen kala, sen ainoa miinuspuoli, mutta erittäin hyvän makuinen, joten sitä kannattaa kypsentää tietysti pitkään haudutellen.
Lahna on myös erittäin maukas savustettuna.
Meillä on syöty lahnaa aikanaan parikymmentä vuotta, eikä ikinä ole mitään ongelmia ollut.
Reippaasti vain nauttimaan suomalaisesta järvikalasta. - August
Titta kirjoitti:
Kyllä lahnaa on ihan terveissä vesissä. Ei kai kukaan syö mitään saastuneiden vesien antimia. Kun on itse kalansa pyytänyt, tietää myös mistä se on.
Lahnasta saa erittäin hyvän uunikalan:
Kala perataan, huuhdellaan nopeasti juoksevan kylmän veden alla ja kuivataan. Sisälle hierotaaan suolaa, valkopippuria ja mustapippuria tai sitruunapippuria, laitetaan myös reilusti voita, tilliä ja mahdollisesti sipulirenkaita tai purjoa. Kalan voi laittaa kiinni cocktailtikuilla.
Voidellaan sopiva vuoka johon kala laitetaan. Kalan päälle hierotaan vielä mausteita ja puristetaan sitruunamehua, sekä laitetaan voi nokareita ja tilliä. Vuoka peitetän tiiviisti foliolla.
Kalan voi myös laittaa voideltuun folioon ja mausteet taas päälle. Folio kiinni ja paketti uunipellille.
Kalaa paistetaan n. 200 asteisessa uunissa, koosta riippuen, väh. 45 min. Lahna on ruotoinen kala, sen ainoa miinuspuoli, mutta erittäin hyvän makuinen, joten sitä kannattaa kypsentää tietysti pitkään haudutellen.
Lahna on myös erittäin maukas savustettuna.
Meillä on syöty lahnaa aikanaan parikymmentä vuotta, eikä ikinä ole mitään ongelmia ollut.
Reippaasti vain nauttimaan suomalaisesta järvikalasta...että se on savustettuna suorastaan erinomaista.
lahnoissa on sillointällöin matoja, kuten muissakin kaloissa, mutta ne huomaa kyllä peratessa.
lahna on myös todella ruotoinen, kuten mainittiinkin, mutta sekään ei ole ongelma, jos ei tarvitse syödä pieniä.
suurien (yli kiloistn) kalojen suuret ruodot näkee helposti ja kun oppii, missä ne suunnilleen kulkevat, on niiden poistaminen kypsästä kalasta nopeaa ja helppoa.
savulahna ei mielestäni kaipaa rinnalleen muuta kuin ruisleipää ja piimää, mutta kesällähän kuluu syödä uusia perunoita, joten niitä tarvittaessa. - Titta
August kirjoitti:
..että se on savustettuna suorastaan erinomaista.
lahnoissa on sillointällöin matoja, kuten muissakin kaloissa, mutta ne huomaa kyllä peratessa.
lahna on myös todella ruotoinen, kuten mainittiinkin, mutta sekään ei ole ongelma, jos ei tarvitse syödä pieniä.
suurien (yli kiloistn) kalojen suuret ruodot näkee helposti ja kun oppii, missä ne suunnilleen kulkevat, on niiden poistaminen kypsästä kalasta nopeaa ja helppoa.
savulahna ei mielestäni kaipaa rinnalleen muuta kuin ruisleipää ja piimää, mutta kesällähän kuluu syödä uusia perunoita, joten niitä tarvittaessa.Jälkiuunileipää ja raikasta vettä. Niin ja tietysti niitä pottuloita, mutta eihän piimä... Eihän ;(
- August
Titta kirjoitti:
Jälkiuunileipää ja raikasta vettä. Niin ja tietysti niitä pottuloita, mutta eihän piimä... Eihän ;(
oikein tuoretta ja kermaista... noin perinteisesti.
mutta ei toki väkipakolla, käyhän siihen vaikka valkoviini.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Jos yhdistät nimikirjaimet
Jos yhdistät sinun ja kaivattusi ensimmäisten nimien alkukirjaimet mitkä nimikirjaimet tulee? Sinun ensin ja sitten häne1197516Mies vinkkinä sulle
Jos pyytäisit kahville tai ihan mihin vaan, niin lähtisin varmasti välittämättä muista756402- 955234
- 524555
Kyllä se taitaa olla nyt näin
Minusta tuntuu et joku lyö nyt kapuloita rattaisiin että meidän välit menisi lopullisesti. Sinä halusit että tämä menee494246- 2284130
- 444035
Odotan että sanot
Sitten siinä että haluaisit vielä jutella kahdestaan kanssani ja sitten kerrot hellästi että sinulla on ollut vaikea san283918- 583070
- 482576