AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  / Euron suhde markkaan?

Euron suhde markkaan?

8 Vastausta 2 723 Lukukertaa
Yksi euro vastasi aikoinaan kuutta markkaa, mutta mikähän ero on nyt.

Onko viisi vai enemmän?

Onko siis kaksi euroa kymmenen markkaa?

Ajattelin bensiinin hintaa.

Suomen

terminoitu valuutta. Eli 1 euro vastaa noin 6 markkaa. Esim. myyntivoitoista jos olet olet markka-aikana ostanut, lasketaan tuottosi kääntämällä markat euroiksi 6:n kertoimella.

Kyseiset hinnan nousut aiheuttaa inflaatio. Et voi enää miettiä siten, että 10 vuotta sitten sait markalla tikkarin ja nyt pulitat siitä 0,5€, eli 3 markkaa.

Hinnat nousee, palkat nousee jne... ei aina samassa tahdissa mutta suurinpiirtein käsi kädessä. Suuria variaatioita tietysti löytyy eri asioiden osalta, esim mistä on pula, nousee sen hinta eniten.

Tarkoitan inflaation merkitystä

Totta on, että yhden euron arvo on terminoitu kuuteen markkaan, mutta mikä on sen oikea arvo, jos otetaan inflaatio huomioon.

Voi laskea, jos haluaa. Uskoakseni euorn arvo on nyt neljän markan kieppeillä.

Lähellä kuutta markkaa

Kyllä se on nytkin 5,94573 markkaa. Vai luuletko että markka olisi pysynyt entisessä arvossaan vuoden 1999 alusta tähän päivään asti? Ei siitäkään olis jäljellä kuin 70-80 silloista penniä.

Tosta voit laskea...

Tosta voit laskea, jos tarkoitat rahan arvoa. 100 markkaa vuodelta 1999 vastaa 19,26 euroa tänä päivänä.

http://www.tilastokeskus.fi/til/khi/2007/khi_2007_2008-01-14_tau_001.html

Tämä aika

2000 maito maksoi 2,50 markkaa (0,42 euroa) litra, viime vuonna 0,76 euroa- ja nyt euron litra, jopa yli. Elintarvikkeet ovat aika lähellä todellista inflaatiokehitystä. Todellisuudessa markoilla sai kukkurallisen kantopussillisen ruokaa, nyt 20 eurolla saatavaa ruokamäärää pitää hakea suurennuslasilla kassin pohjalta.

Oho

100 markalla sai kukkurallisen kantopussillisen ruokaa, nyt pitää 20 eurolla saatavaa ruokamäärää etsiä suurennuslasilla kassin pohjalta.

Inflaatio kiihtynyt

Arvelen euron tuon perusteella korkeintaan viiden markan arvoiseksi. Tietysti markka olisi myös inflatisoitunut. Aivan viime päivinä hinnat ovat nousseet hurjasti, banaani reilusta eurosta lähes kahteen ja polttoaineet kolmanneksen verran.

Aivan pakko on alkaa omaksua eurokanta ilman muistoa markasta. Diesel on nyt kyllä kallista yksityisautoilijalle. Hallitus alensi dieselautojen hintaa, mutta ei vuosittaista verotusta.
OIKEA VAIHTOKURSSI INFLAATIO HUOMIOON OTTAEN ON NYT 5.3 MARKKAA PER EURO
 /   /  / Euron suhde markkaan?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta