AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / muutto Vihtiin

muutto Vihtiin

12 Vastausta 1 606 Lukukertaa
Minkälainen asuinpaikka on Vihti? Ajatuksena ehkä rakentaa talo Vihtiin, Selki / Ojakkala suunnalle. Miten kauan kestää ajo Helsinkiin? Onko elämää muuallakin kuin vain keskustassa? Tiedoista kiitollinen!!

Harkitse tarkoin ja

Kallis kunta suhteutettuna palveluihin. Verot ja maksut huipussa. Opetus leikattu. Terveyspalvelut suurimmalta osaltaan eri kunnassa. Sijainti turhan kaukana Hesasta. Saat ajaa joka päivä 100 km.
Asukkaan kannalta kehitys on ollut kielteistä viimeisten vuosien osalta. Kunta on itse kyllä vahtinut omia eurojaan. Siis sanalla sanoen harkitse tarkkaan ja vertaile oman tilanteesi mukaan.

Vihti -Nummela

Olemme asuneet sekä pari vuotta rivarissa Lankilassa Nummelassa ja nyt 5 vuotta omakotitalossa, Vihdin Kirkonkylässä pienen vintiömme kanssa. Molemmat tuntuivat heti alussa mukavilta paikoilta eikä sopeutumisessa ollut ongelmia. Asuimme ennen Helsingin Laajasalossa, Espoon Laajalahdessa ja Espoonlahdessa - meren ääressä ja tätä veden läheistä elementtiä kaipasimme ja niinpä hakeuduimme sitten kirkonkylään, Hiidenveden tuntumaan. Molemmilla on pitkä työmatka : Helsinkiin Pitäjänmäelle vanhaa Porintietä noin 41km ja minuutteja saman verran +/- 5min(riippuu kaasujalan asennosta, vuodenajasta ja siitä onko työaika 9-17)(Moottoritietä käyttäen menee sama aika mutta bensaa kuluu jonkin verran enemmän- Keilaniemen suuntaan yhteydet ovat hyvät kehä 2:n ansiosta ja Turuntien Helsingin päähän Leppävaaraan ehtii noin 28min-35min (47km josta 27km moottotietä) . Palvelut ovat isommat (en tiedä ovatko paremmat) Nummelan lähellä ja Kunnan painopistealueena kaavoituksessa on Veikkolan suunta.

Valitse Kauniainen tai Espoo

Valitse paras paikka läheltä niin että matkat muodostuvat lyhyiksi. Vihdin sisäinen liikenne ei toimi ja koulut ovat kovasti etäällä. Terveyskeskus on kiinni iltaisin ja viikonloppuisin. Nummelassa on kokemukseni mukaan runsaasti ryyppäystä ja rälläystä aivan häiriöksi saakka. Moottoritie Hesaan on melkoisen tukkoinen jo nykyään. Ruuhkat kasvavat ja bensa on kohta 2,00€. Mitä järkeä suunnitella pendelöintiä periferiaan!?!?

Soory

Provosin taas kännissä...anteeksi edellinen viestini..

Luonnollisesti Vihtiin

Luonnollisesti Vihtiin. Puhutaan työmatkasta, mutta aika sama kuin ruuhkassa Helsingin-Espoon sisällä.
Eilenkin eräs Espoosta viime vuonna Vihtiin muuttanut sanoi, ettei kaipaa enää erikseen mökille.
Viikonloppu ja kesäruuhkat ovat pääosin, jopa 500 km /suunta - rylläystä mökille. Lisäksi kaupungin sisällä autossa työpäivinä ruuhkissa pari tuntia!

Mukava asuinpaikka

Me olemme asuneet pari vuotta Nummelassa. Kierretty Espoon ja Kirkkonummen kautta. Joka paikassa on hyvät ja huonot puolet. Me olemme nauttineet hyvistä ulkoilumaastoista, rauhallisuudesta ja myös Nummelan hyvistä palveluista. Erityisesti pidämme turvallisuuden tunteesta, mitä tarvitaan pienten lasten vanhempina. Ojakkalan koulu on ollut erityisen kiitoksen veronen. Pieni kylämainen koulu.
Työmatkat sujuu parhaiten omalla autolla, vielä moottoritie vetää, vaikka ruuhkaa onkin. Nummelasta hyvät bussiyhteydet Helsinkiin.
Minä ainakin voin suositella Nummelaa ja Ojakkalaa asuinalueena.

Kylmäkiskoinen kunta

Muualta saat paljon paremmat palvelut!
Matka Hesaan on liian pi...itkä.
Jokaiselle perheenjäsenelle oma auto on ehdoton edellytys. 50.000km vuosittain ilmestyy mittariin!

Vihti

Kiitokset kaikille vastanneille! Mietityttää tosiaan tuo ajomatka Helsinkiin. Kouluilla ym ei niin väliä kun lapsia ei ole. Ajatuksena muutto vanhan Porin tien tienoolle olisi ehkä paras.

Otalampi kasvaa

Otalammelta matkaa taitaa Helsinkiin tulla alle 40 km. Bussiyhteyksiä aika harvakseltaan ja Vanha Porintie ei niitä turvallisimpia, mutta voisi kuvitella, että Otalammen suunnalla palvelutasokin kohenee asukasmäärän melkoisen lisääntymisen myötä. Härkälän S-Market ainakin on pieneksi kaupaksi erittäin monipuolinen, ja auki joka päivä vuoden ympäri.
Paljasjalkaisena vihtiläisenä on vaikea antaa kovin objektiivista näkemystä, mutta noihin terveyspalveluihin pitää mainita, että parin-kolmen vuoden sisällä Nummelaan on tietääkseni rakentumassa isompi terveyskeskus, joka palvelee Vihti-Karkkila-Nummi-Pusulan asukkaita, myös erikoislääkäripalvelut on käsittääkseni tarkoitus järjestää siellä. http://www.vihti.fi/ajankohtaista/1/perusturvakuntayhtyma_karviainen siellä jotain tietoa.
Jos taas tunnelmallista ja kaunista kirkonkyläläiselämää etsii, Vihdin kirkonkylää suosittelen sydämestäni. Pienyritystoiminta ja muukin toiminta on viime vuosina virkistynyt huomattavasti. www.kirkonkyla.fi

elähän hätäile

Nummelasta vaikka on kilometrejä, niin toisaalta liikenne on nopeaa ja kulkeminen käy paljon nopeammin kuin sisäisessä liikenteessä. Nummelassa palvelut ja harrastusmahdollisuudet ovat löymättömät, kunhan älyää pysyä keskustan alueella. Hiidenranta, Lankila ja Ojakkala sekä varsinkin Kirkonkylä ovat huonoja vaihtoehtoja perheellisille, koulumatkat voivat olla todella pitkiä ja palvelut ovat suppeita. Keskustan alueella Wanha-Nummela ja Harjun alue (Honkkarin suunnalla) ovat ehkä ne parhaat, halutuimmat, arvostetuimmat ja rauhallisimmat asuinalueet.

samaa mieltä

Ihan yhdyn edelliseen. Keskustan alueella on paras asua, okt tai rivari ovat vaihtoehdot, joita moni kyttää.

Mukava käydä, mutta

Vihdissä on mukava käydä tai ajaa ohi, mutta asumaan en muuttaisi missään tapauksessa.
 /   /  /  / muutto Vihtiin

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta