AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Tiedotusoppi/Journalistiikka

Tiedotusoppi/Journalistiikka

8 Vastausta 2 587 Lukukertaa
Onko muita Tampereen tiedotusoppiin ja Jyväskylän journalistiikkaan hakeneita?

Itse sain tänään kirjeen Jyväskylästä ja jäin kauas opiskelupaikan saamisesta. Tampereelta ei ole vielä kuulunut mitään.

Yhteispisteeni jäivät kauas alimmasta rajasta, pääsykoepisteet taas vain pisteen päähän. Voiko tästä päätellä mitään Tampereen mahdollisuuksien suhteen? Onko kellään tietoa, mahtavatko yliopistot esimerkiksi painottaa eri osa-alueita eri tavoin vai onko kokeesta saadut pisteet samat kummankin yliopiston haussa?

(Tampereella lasketaan siis vain pääsykoepisteet, Jyväskylään pääsee pääsykoepisteillä tai pääsykoe-todistuspisteillä)

Minä myös!

Valitettavasti en osaa auttaa, mutta hain myös Tampereelle tiedotusoppia lukemaan. Valintojen tulokset saattavat tulla tänään nettiin, että kannattaa bongailla ahkerasti.

Paljonko muuten oli alin hyväksytty pääsykokeiden pistemäärä Jyväskylään?

Löysin jyu:n sivuilta

Journalistiikkaan pelkän valintakokeen perusteella hyväksytyt 53/70 pistettä.

Tosin moni haki tänä vuonna sekä Tampereelle että Jyväskylään samalla kokeella ja peruutuspaikkoja voi siis ehkä vielä tulla? Kokeessa kylläkin kysyttiin, kumman ottaisi vastaan jos pääsisi molempiin.

Itse hain Tampereelle ja jännittää hirveästi! Laskin, että olisin juuri siinä ja siinä, pääsenkö... Vaikka aika mahdotonhan se on itse arvioida pisteytystä.

Tuolta voi käydä katsomassa niitä pistetilastoja:

http://www.koulutusnetti.fi/files/hyvksymispistemrt.pdf

......

En päässyt. Vielä toivon parasta varasijojen suhteen, mutta kyllä on lannistettu olo.

Viime vuonna jäin kahden pisteen päähän, ja tänä vuonna tein paljon enemmän työtä valintakokeen eteen . Koe tuntui vielä menevän aika hyvin!

En tiedä, viitsinkö hakea enää. Olen selvästi väärä ihminen kyseiselle laitokselle.

Ei löytynyt hyväksytyistä

Hain Tampereelle kolmannen kerran ja Jyväskylään toisen kerran.En päässyt kumpaakaan. Jyväskylä ei harmita, mutta Tampereelle todellakin halusin.

Päätin keväällä etten enää hae tämän vuoden jälkeen. Niin henkisesti uuvuttavaa on tällainen pääsykoeprosessi.

Kirjoja en enää tätä kevättä paremmin olisi osannut. Näin teksteistä, jopa unia keväällä. Joten en vain ole tarpeeksi lahjakas. Enkä varsinkaan onnekas.

Erikoista

Älkää lannistuko!
Mulla oli toiveissa Helsingin valtsikka, johon luin kovasti. Sinne en päässyt ja tähän Tiedotusoppi-Journalistiikka -kokeeseen menin lähinnä katsomaan, millainen koe oli. Jäinkin puolen pisteen päähän sisäänpääsystä? Olen toisella varasijalla Jyväskylään ja Treelle neljännellä. Esimerkkinä vain, että kyllä näinkin päin voi käydä, vaikka sisäänpääsystähän nyt ei ole varmuutta..

...

Voisiko enempää vituttaa lukea tuollaista viestiä, kun itse on kuluttanut satoja euroja rahaa kokeeseen valmistautumiseen ja lukenut kahden kuukauden ajan 8-10 h päivässä.

Pisteen päähän jäi. Mutta onnea sulle, kun pääsit varasijalta.

Aikamoista..

Jos ei tuon vertaa ole kykyä iloita toisen puolesta, että tänne pitää tollasia katkeruuksia kirjoitella, niin kerronpa nyt tahallani, että pääsin kuin pääsinkin sisään.
Tsemppiä lukuihin ensi vuodelle!

...

Käy itse katsomassa sanakirjasta mitä hienovaraisuus tarkoittaa. Kun täällä jengi on parkumassa kohtaloaan, niin arvaa onko mukava lukea, kuinka joku kävi koittamassa kokeessa onneaan ja pääsi sillä sisään.

Mutta onneahan jo sulle toivotin.
 /   /  /  / Tiedotusoppi/Journalistiikka

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta