AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  /  / P-TSH arvo 8.0

P-TSH arvo 8.0

11 Vastausta 6 861 Lukukertaa
Moi oletan, että oletusarvo on 0.3-4.2 eli mulla on pahasti tuo sen yli eli meinaa, että mulla on myös vajaa toimintaa ei muutaku kilpparilääkettä(thyroxin) sitten syömään ennen kuin saa arvot kohilleen. Nyt vasta huomattiin onko tuo vaarallistakin ? kun vain tietäisi johtuuko tuo elämäntavaoista vai ihan muuten jostain perinnöllisyydestä.

...niitä lääkkeitä joutuu sitten

syömään lopun elämää, ei vain sen aikaa että "saa arvot kohilleen"=)
Hyvä kun löydetiin. Mitkäs muut arvot olivat?
Ei tuo nyt mikään vaarallisen korkea arvo ole, toki se pitää saada matalemmaksi, mutta on niitä mittailtu sellaisia lukuja että heikompia hirvittää....itselläni oli TSH yli 90
Mitä väliä sillä on mistä se johtuu....pääasia että asia saadaan kuntoon.

Muut arvot olivat kohillaan

Ne mitä minulta mitattiin olivat sitten rajoillaan kaikki muut vain tuo yksi oli selvästi normaalia enempi koholla. Uudet testit tulee pian ja selvitetään laskeeko tuo arvo normaalitasolle, kun olen 2kk syönyt lääkettä. Kiitos vastauksesta. Kiva oli tietää, ettei tuo 8 ole mitenkään vaarallinen arvo vielä. Onnneks lääke ei ole kallis, mutta kai siitä pitäisi saada kelakorvaus ainakin, jos sitä joutuu syömään lopun elämäänsä, vaikka kuten sanoin kallis tuo ei ole.

Riippuu

olet, B-todistus terveyskeskuksestahan maksaa jotain 20 ja 30 euron väliltä yleensä. Sillä ostaa jo monen vuoden tyroksiinit! Mutta jos ikävuosia on vielä runsaasti jäljellä, niin kannattaahan se todistus sitten ehkä pyytää.

B-todistus ?

Moi

eli mikä se B-todistus oikeen on mitä se kattaa ?
Mitä muita arvoja kilparauhastesteissä katotaan kuin TSH pitoisuus ja T4V. Eiköhän se kata labratestit, kun olet maksanut terveyskeskukseen vuosimaksun vai pitääkö tuo erikseen pyytää ja maksaako se sitten erikseen ?

B-todistus

lääkärinlausunto, joka sun pitää viedä Kelalle, jotta sulle myönnetään erityiskorvattavuus tyroksiinista. Sen saa kun kysyy sitä terveyskeskuslääkäriltä, mutta tk veloittaa siitä tosiaan muutaman kympin. Labrat ei tk:ssa maksa mitään ja nuo TSH ja T4V on ne, mitkä katsotaan. Sovit vaan lääkärisi kanssa kuinka usein pitää testeissä käydä. Alussa, kun etsitään sopivaa annosta, 2-3 kk välein, ja sitten kun annos on vakiintunut, riittää parhaassa tapauksessa käynti verikokeissa kerran vuodessa.

Omakontrollista on hyötyä

Aika tavallista tuollainen kilpirauhasen sammuminen nykyaikana. Saa olla onnellinen kun ei ole mikään Tjernobylin kilpirauhanen kyseessä , vaan joku ihan vain tavallinen -mikä -lie -suomalainen hypothyreoosi.

Hypothyreoosiin kuuluu, että kehon lämpöä ei saa oikein pidettyä. Talvella jäähtyy nopeasti liikaa, joten täytyy pitää asianmukaista vaatetusta.

Kannattaa pitää sellainen nopea digitaalilämpömittari kotona, että saa katsottua lämmön pysyvän 36.0- 36.5 välillä.
Jos se alkaa nousta 37-tasoon tabletista, silloin annos on liian korkea.
Ja jos lämpö laskee 34 tai 35 alkavaan lukuun, annos on olematon tai liian matala.

Kilpirauhanen on "kipinähormoni" mikä määrää aineenvaihdunnan tahtia, lämmön kehittämistä ja pulssia.

Jos pulssi alkaa tippua alle 60 ja lähenee 50, on lääkitys liian heikkoa.
Jos pulssi alkaa nousta lähemmä 90 tai yli on lääkitys liian vahvaa.

Hanki pikku vihko, johon merkkaat silloin tällöin kehon lämmön, painon, ja pulssin.

On hyvä pitää pulssi 60- 80 välillä minuutissa. Silloin sydän lepää parhaiten.

Sitten : Kun on paha hypothyreoosi, hiukset lähtevät tukuttain. Voi katsoa aamuiset hiustukot, miten suuria ne ovat ja voit pyörittää hiukset palloksi ja piirtää vihkoon pallukan koon.

Hiuspallukan koko siten vähenee, kun lääkitys alkaa olla kohdallaan. Aina lähtee kuitenkin normaalistikin jonkin verran hiuksia, mutta jos irtoavat tukot alkavat kasvaa, pitää pyytää tarkistamaan TSH ja T4 uudestaan.

Höpsistä

Nämä nyt ovat aika reippaita yleistyksiä koska eri ihmisillä vaihtelevat niin ruumiinlämmöt kuin sykkeetkin esim yleiskunnon perusteella.
Urheilijalla voi syke olla vaikka 40 eikä se tarkoita että on mitään kilpirauhasongelmaa.
Ja jos joku todella jaksaa keräillä hiuksiaan ja pyöritellä niistä palloja ja vielä piirrellä niistä kuvia niin on se tietysti hyvä että on aikaa ja mielenkiintoa.

Hyvää kesää niin seuraajille kuin muillekin ; )
hei! mun P-TSH arvo 168 joten sain lääkityksen:
mitähän seuraa jatkossa kun lääkärikin sanoi ettei ole yli sadan arvoja nähnyt.
Ei tod. näk. muuta kummempaa kuin kilpparilääkitystä. TSH itsessään ei tee muuta kuin yrittää saada rauhasta toimimaan. Lääkitys puree tod. näk. tehokkaasti TSH:ta laskien, olennaista ois saada se vars. ongelma eli liian matalat kilpparihormonitasot nousuun, jotta oireetkin lähtee.
Ei tietenkään "saada ongelma" vaan "hoitaa ongelma" eli saada ne kilpparihormonit nousuun. No, ymmärtänette mitä tarkoitan ;)
Vasta-aineet TPOab tulisi mitata myös, kun epäillään vajaatoimintaa. Jos ovat koholla, niin kertovat vajaatoiminnan syyn (autoimmuuni vajaatoiminta). Silloin on elinikäinen lääkitys, joten se arvo pitäisi tietää.
 /   /  /  /  / P-TSH arvo 8.0
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta