AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / Asuntovaunu pihalla parkissa?

Asuntovaunu pihalla parkissa?

10 Vastausta 2 364 Lukukertaa
Kieltääkö jokin laki asuntovaunun parkkeeramisen omistusosakkeen pihalla, parkkiruudussa?
Olemme asuneet tässä talossa vuodesta 1999, ja silloin tuo kyseinen perhe asui jo tässä ja pitivät asuntovaunua maksetulla parkkipaikalla, ja talvisin muualla, eli kesäisin noin 4kk:den ajan. On parkkiviivojen sisäpuolellakin, takaosa vain nurmella, mutta siinä on lautapalat *jalkojen* alla. Eikä tämä asuntovaunu ole vuoteen 2007 häirinnyt ketään, ennen kuin tähän taloon muutti pariskunta ja mies itse pyysi itsensä hallituksen puheenjohtajaksi, silloin alkoi tulla *lakeja*, kuten kieltomerkkejäkin pihapiiriin. Hän laittoi hallituksessa puheeksi tuon asuntovaunun poistamisen parkkipaikalta, parkkipaikka ei kuulemma ole *varastointipaikka*. Silloin hallitus päätti, ettei tuo asuntovaunu saisi olla pihapiirissä, ja kuuleman mukaan, hallituksen jäsenet saivat sanoa mielipiteitään, mutta puheenjohtaja ei niitä noteeranut, vaan päätökset olivat hallituksen, eli yhtä kuin puheenjohtajan. Tuona vuona ei tuosta asiasta sanottu asuntovaunun omistajalle, vasta kuin tänä vuonna, kun uusi hallitus ja hallituksen puheenjohtaja. Eli ei puh. joht, ollu m....a mennä sanomaan kyseisestä asiasta, koska varmasti tiesi, oli saanut paljon vihamiehiä, kuten -naisiakin painostavalla käyttäytymisellään.
Eli, tietääkö kukaan, onko todellakin pihalle asuntovaunun parkkeeraminen kielletty kesän ajaksi, kun maksaa paikasta ja ei ole häiriöksi kenellekään, ei edes asuntovaunun vieressä olevalle auton omistajalle?? Eli vain tuolle ex-puh. johtajalle vain tuntuu olevan.
Mistä kyseistä asiasta voi ottaa selkoa? Haluaisimme auttaa kyseisen asuntovaunun omistajaa, koska saa tämän kesää vielä pitää asuntovaunun siinä parkkipaikalla.
Vielä, eikä ole kyse edes siitä, ei olisi parkkipaikkoja tarpeeksi, vaan on, eli jos tulee lisää asukkaita, joilla auto, on vapaita parkkipaikkoja.

järjestysmääräykset

Jokaisessa taloyhtiössä pitää olla hyväksytyt järjestysmääräykset, joiden mukaan eletään.
Päätösvaltaa taloyhtiössä käyttää koolle kutsuttu yhtiökokous. Lisäksi kunnilla on oma lainsäädäntönsä, joka myös velvoittaa asukkaita.

voiko?

Voiko yksi ihminen saada aikaiseksi uusia järjestyssääntöjä taloyhtiössä, ketä kaikki toiset suorastaan pelkäävät ja käyttää sitä hyväkseen??

Kyllä voi

ja tuo toimii myös isommissakin asioissa.

*IHMETTELIJÄ*

Noin kauan ollut eri järjestyssääntö, ja yks kaks joku puheenjohtaja paholainen saa toisia sääntöjä, outoa?

Monessa

Monessa yhtiössä on esimerkiksi tuollainen lause järjestysmääräyksissä:

<Pysäköintipaikat on tarkoitettu käytössä oleville ajoneuvoille.>

Usein myös kunnilla on määräykset. Esimerkiksi mntsälän kunnalla tämmöinen:

<Asuintonttia ei ole tarkoitettu kuorma-autojen, työkoneiden, asuntovaunujen ja isojen veneiden säilytykseen.>

Eli kyllä yhtiön hallituksella on usein perusteet kieltää vaikkapa asuntovaunun säilytys maksetussa parkkiruudussa. Onko se järkevää, jos se ei ketään häiritse, onkin sitten toinen juttu.

yhtiömme

Joka keväästä syksyyn, VENe (kanootti?) auton katolla, eikä siitä kukaan ole valitellut, asukkaat pitävät huolen omista asioistaan.
Sitä asuntovaunua kannattaa liikutella aina välillä, jos se vaikuttaisi nirppanokkiin. Toisaalta taas asuntovaunut on tarkoitettu muuhun käyttöön, ei parkkipaikoille, vaikka niitä siellä usein näkyykin.

Rakennusjärjestys

Asiasta voi olla jotain säädettynä kunnan rakennusjärjestyksessä.

Jos säilyttäminen 4 kk:n ajan katsotaan pysyväksi (ei siis ole tilapäistä) niin silloin vaunun säilyttäminen parkkiruudussta (tai rannalla) vaatii rekennusluvan.

Asiaa kannattaa kysyä kunnan rakennustarkastajalta.

Petri Nurminen
julkishallinnon asiantuntija
datanomi
http://vvv.valtakunta.info
http://www.petrinurminen.net

No juu

Eikö järjenkäyttö ole vielä sallittu. Kai se rakennuslupa tarkoittaa jotain muuta.Isännöitsijänä toimiessani olen törmännyt pilkunnussioihin ja järkeviin ihmisiin. Jos asuntovaunu ei häiritse ketään (tai vene), niin miksi se ei saisi olla siinä. Jos auto vie tilaa kotiavulta tai huollolta, asia on toinen, mutta ap ilmoitti, että tilaa on.
Minkähänlainen rakennuslupa myönnetään peräkärrylle, jossa kyydissä mönkijä.

Kirjoituksen ...

Kyllä tuota asuntovaunua "liikutellaan", siksi onkin vain kesäkuukaudet parkkiruudussa parkissa, ja kun eivät enää tarvitse, on muualla "varastoituneena".
Kuten kerroin, ei ketään häirinnyt siihen saakka, n.8 vuotta, ennen kuin taloyhtiöön muutti pariskunta, kenen mies halusi itse hallituksen puh.joht. ja oli itse ollut rahallisesti vaikeuksissa, siksi kerrostaloon joutuivat muuttamaan. Siksi eräät sanoivat, on kateellisten puhetta.. että tällaista..??
nim,merk.ja.huh.huh. se järjen käyttö olis hyvä asiallinen vaihto ehto talo yhtiön kokouksissa koska oma autoni on saanut haitta lausuntoja,ja ne käsitellään kokouksessa edes katsomatta tai toteamatta onko se haittana.kun yksi jäsen sanoo on haittaa,ei keskustella ,mitä haittaa.minä pidän autoa ns.jouto maalla ei parkkialueella.kesäisin se on käytössä.se häiritsee maksu paikoilla olevien autojen omistajia.vaikka näitä joutopaikkoja olis vielä runsaasti.kukaan muu ei niitä halua.se vaan kun mulla on talvi auto lämpöpaikalla,ja kesä auto parkkialueen ulkopuoleella.
 /   /  /  / Asuntovaunu pihalla parkissa?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta