Marskin kana

juhalat tulossa

Onko kenelläkään Marskin kanan repetiä? Juhlat on tulossa ja olisi kiva tarjoilla mutta en löydä valmistusohjetta mistään.

12

9905

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • meni

      marskin mukana hautaan.

      Vai että "tarjoilla"? Katso sanakirjasta...

    • Marskilla oli kai ainakin jokunen "kana", jollei nyt Anastasia Arapovaa lasketa siksi ainoaksi, mutta tämännimistä ruokalajia ei hänen nimiinsä ole luettu.

      Sitävastoin Hotelli Marskissa on aikanaan tarjottu Marskin kanaa ja sitä kai kyselet. Linkin mukaan ollut myös listalla ravintola Pam-Pamissa. Jonkinlainen ohje löytyy seuraavasta

      http://kotikokki.vuodatus.net/blog/270342

      Eräässä blogissa maininta: "Marskin kana Helsingissä Hallituskadulla sijainneessa Pam Pam -ravintolassa joskus ammoin 80-luvulla. Tässä ruukkukanassa oli riisiä, pekonia, smetanaa, herkkusieniä ja vaikka mitä ihanuuksia."

      Tekiköhän se, että tässä on smetanaa ja herkkusieniä, siitä jotenkin venäläishenkisen ja se voitiin ikäänkuin signeerata Mannerheimillä?

      • tarjotaan kyllä

      • tarjotaan kyllä kirjoitti:

        MARSKIN KANAA kanaa, pekonia, sieniä, riisiä ja juustoa erilaisin version.
        Marskin ruokalistaan kuului mm http://www.tradeka.fi/tradeka/ipub.nsf/sivut/peruspohja?OpenDocument&cid=marsalkanruokalista
        http://www.mannerheim.fi/13_erity/s_ruokal.htm

        Kyllähän Mannherhein melkoinen herkkupeppu aikanaan oli - maistuivat sekä venäläisen että puolalaisen keittiön antimet. Näitähän tuossa listoilla olleet ruoat lähinnä ovatkin ja osaa niistä lienee Taru Stenvallin muistelmien mukaan myös tarjotun Mikkelin hovin lounaspöydästä.

        Mutta missä se Marskin kana on - ei löydy noista viitteistä? Olisikohan kyseessä Riekkoa á la Suvorov, jonka muistan jotenkin olleen tällainen linturuoka, tarjottu savipotissa taikinakuoren alla? Sitten kun riekko tuli harvinaiseksi vaihdettiin tilalle kana - ja kun oli muuten vähän venäläissorttinen ruoka niin eikun ruoka Mannerheimin nimiin ja menekki varma.

        Muistelisin tuollaista riekkoa Venäjällä joskus syöneeni ja hyvää oli - höyry nousi kun rikkoi taikinakuoren ja smetanan, sipulin ja riistan tuoksu nousi aukosta.

        Olisikohan jollain tietävämmällä tietoa?


      • C.G.E.
        tarjotaan kyllä kirjoitti:

        MARSKIN KANAA kanaa, pekonia, sieniä, riisiä ja juustoa erilaisin version.
        Marskin ruokalistaan kuului mm http://www.tradeka.fi/tradeka/ipub.nsf/sivut/peruspohja?OpenDocument&cid=marsalkanruokalista
        http://www.mannerheim.fi/13_erity/s_ruokal.htm

        Ruotsissa 17 vuotta asunut vaimoni toi mukanaan ruokalajin, joka hyvin muistuttaa täällä mainittuja ainakin aineksiltaan.

        Siinä tosin voi käyttää kaupasta valmiiksi grillattuna ostettua broileria.

        Kun broileri on jäähtynyt niin paljon, että sen voi sormin nyppiä irti, aletaan repiä lihat sopivina haarukkapaloina irti luista ja laitetaan uunivuokaan. Tämän jälkeen ruskistetaan paketillinen pekonia parin sentin palasiksi leikattuna. Pekonista irronneessa rasvassa ruskistetaan 100 gr viipaloituja tuoreita herkkusieniä.

        Kaikki nämä ainekset sekoitetaan uunivuoassa, maustetaan suolalla, pippurilla ja kirvelillä. Jos haluaa, voi mukaan laittaa lievästi valkosipuliakin. Kaiken päälle kaadetaan 2 desiä kermaa tai smetanaa, ja ripotellaan vielä reilusti emmentalraastetta pintaan. Uuniin niin pitkäksi aikaa, että juusto sulaa ja saa kauniin värin.

        Tarjoillaan keitetyn riisin kanssa.

        Ei varmaan liity Marskiin, mutta on parhaita broilerruokia mitä löytyy!


      • trahteeriin
        crudo kirjoitti:

        Kyllähän Mannherhein melkoinen herkkupeppu aikanaan oli - maistuivat sekä venäläisen että puolalaisen keittiön antimet. Näitähän tuossa listoilla olleet ruoat lähinnä ovatkin ja osaa niistä lienee Taru Stenvallin muistelmien mukaan myös tarjotun Mikkelin hovin lounaspöydästä.

        Mutta missä se Marskin kana on - ei löydy noista viitteistä? Olisikohan kyseessä Riekkoa á la Suvorov, jonka muistan jotenkin olleen tällainen linturuoka, tarjottu savipotissa taikinakuoren alla? Sitten kun riekko tuli harvinaiseksi vaihdettiin tilalle kana - ja kun oli muuten vähän venäläissorttinen ruoka niin eikun ruoka Mannerheimin nimiin ja menekki varma.

        Muistelisin tuollaista riekkoa Venäjällä joskus syöneeni ja hyvää oli - höyry nousi kun rikkoi taikinakuoren ja smetanan, sipulin ja riistan tuoksu nousi aukosta.

        Olisikohan jollain tietävämmällä tietoa?

        http://www.tervahovi.fi/zalacartetxt.html#lintu
        32. Riekkoa á la Suvorov
        Ripa á la Suvorov
        Ptarmigan à la Suvorov
        • uuniriekkoa mm. madeiralla maustettuna
        • ugnsripa, smaksatt med bl.a. madeira
        • roasted ptarmigan with Madeira and seasonings 36 euria
        Riekkoa http://www.armoria.fi/modules.php?name=uutiset&file=print&sid=37


      • trahteeriin kirjoitti:

        http://www.tervahovi.fi/zalacartetxt.html#lintu
        32. Riekkoa á la Suvorov
        Ripa á la Suvorov
        Ptarmigan à la Suvorov
        • uuniriekkoa mm. madeiralla maustettuna
        • ugnsripa, smaksatt med bl.a. madeira
        • roasted ptarmigan with Madeira and seasonings 36 euria
        Riekkoa http://www.armoria.fi/modules.php?name=uutiset&file=print&sid=37

        Vähän kaukana tuo Oulu, mutta hyvänsorttinen lista ja varmaan ihan asiallinenkin - muilta kuin nimiltään.

        Nuo kamalat, tekopirteät nimet listalla vievät siitä ammattimaisen otteen kauas kaakkoon. Lisäksi kun vilkaisee niiden vieraskielisiä väännöksiä voi kauheuden kertoa kahdella.

        Pankaapa Tervahovissa itsekriitin myssy päähän ja arvioikaa kannattaako tällaista essonbaarin "Roope Ankan Nauravat Nakit-linjaa" jatkaa?


      • tosi hyvää ja tuhtia
        C.G.E. kirjoitti:

        Ruotsissa 17 vuotta asunut vaimoni toi mukanaan ruokalajin, joka hyvin muistuttaa täällä mainittuja ainakin aineksiltaan.

        Siinä tosin voi käyttää kaupasta valmiiksi grillattuna ostettua broileria.

        Kun broileri on jäähtynyt niin paljon, että sen voi sormin nyppiä irti, aletaan repiä lihat sopivina haarukkapaloina irti luista ja laitetaan uunivuokaan. Tämän jälkeen ruskistetaan paketillinen pekonia parin sentin palasiksi leikattuna. Pekonista irronneessa rasvassa ruskistetaan 100 gr viipaloituja tuoreita herkkusieniä.

        Kaikki nämä ainekset sekoitetaan uunivuoassa, maustetaan suolalla, pippurilla ja kirvelillä. Jos haluaa, voi mukaan laittaa lievästi valkosipuliakin. Kaiken päälle kaadetaan 2 desiä kermaa tai smetanaa, ja ripotellaan vielä reilusti emmentalraastetta pintaan. Uuniin niin pitkäksi aikaa, että juusto sulaa ja saa kauniin värin.

        Tarjoillaan keitetyn riisin kanssa.

        Ei varmaan liity Marskiin, mutta on parhaita broilerruokia mitä löytyy!

        Valmis broileri paloitellaan vuokaan, paistettua pilkottua pekonia, herkkusieniä. Sekoitetaan. Kermaa ja n. 1/2 dl ketsuppia sekoitetaan keskenään ja kaadetaan vuokaan. Suolapähkinäitä ripotellaan
        pinnalle. Tosi hyvä ja riittoisa ruoka tarjotaan
        riisin kera.


      • Pedrito
        C.G.E. kirjoitti:

        Ruotsissa 17 vuotta asunut vaimoni toi mukanaan ruokalajin, joka hyvin muistuttaa täällä mainittuja ainakin aineksiltaan.

        Siinä tosin voi käyttää kaupasta valmiiksi grillattuna ostettua broileria.

        Kun broileri on jäähtynyt niin paljon, että sen voi sormin nyppiä irti, aletaan repiä lihat sopivina haarukkapaloina irti luista ja laitetaan uunivuokaan. Tämän jälkeen ruskistetaan paketillinen pekonia parin sentin palasiksi leikattuna. Pekonista irronneessa rasvassa ruskistetaan 100 gr viipaloituja tuoreita herkkusieniä.

        Kaikki nämä ainekset sekoitetaan uunivuoassa, maustetaan suolalla, pippurilla ja kirvelillä. Jos haluaa, voi mukaan laittaa lievästi valkosipuliakin. Kaiken päälle kaadetaan 2 desiä kermaa tai smetanaa, ja ripotellaan vielä reilusti emmentalraastetta pintaan. Uuniin niin pitkäksi aikaa, että juusto sulaa ja saa kauniin värin.

        Tarjoillaan keitetyn riisin kanssa.

        Ei varmaan liity Marskiin, mutta on parhaita broilerruokia mitä löytyy!

        aineksiltaan sitä Marskin kanaa, jota itse olen syönyt. Tämä tapahtui 3-4 vuotta sitten muutaman kerran Otamienessä sijainneessa lounasravintolassa. Marskin kanaa oli ruokalistalla muutaman kerran ja se oli todella maukasta. Harmittaa kun ei silloin tullut reseptiä pyydettyä - kyseistä ravintolaa ei näköjään Spektrissä enää ole, mutta saisikohan jostakin vielä metsästettyä tietotoon kuka sitä piti. Ai, niin. Erona tähän reseptiin oli siis, että Marskin kanassa riisi oli kanan ja muiden ainesten kanssa samassa uunivuoassa ja siksi myös se oli mehevää ja maukasta.


      • Marskinkanafani
        Pedrito kirjoitti:

        aineksiltaan sitä Marskin kanaa, jota itse olen syönyt. Tämä tapahtui 3-4 vuotta sitten muutaman kerran Otamienessä sijainneessa lounasravintolassa. Marskin kanaa oli ruokalistalla muutaman kerran ja se oli todella maukasta. Harmittaa kun ei silloin tullut reseptiä pyydettyä - kyseistä ravintolaa ei näköjään Spektrissä enää ole, mutta saisikohan jostakin vielä metsästettyä tietotoon kuka sitä piti. Ai, niin. Erona tähän reseptiin oli siis, että Marskin kanassa riisi oli kanan ja muiden ainesten kanssa samassa uunivuoassa ja siksi myös se oli mehevää ja maukasta.

        Tesan Oy. Olemassa on, ja huomenna listalla: http://www.spektri.fi/tesan/lounas_taurino.php


    • One-liner

      "My brother thinks he’s a chicken, we don’t talk him out of it because we need the eggs."
      - Groucho Marx -

    • arinari

      kanasta käytettiin siihen Mannerheimon herkkuun vain ne pari lihasmollukkaa, mitkä
      kanalla on siellä selkäpuolella.
      Silloin ei ollut broilereita tarjolla...
      Tämä tieto on jostain vanhasta Marskia käsittelevästä telkkariohjelmasta.
      Reseptiä en tiiä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ensi kesänä

      Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta
      Ikävä
      66
      3422
    2. Tukalaa kuumuutta

      Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh
      Ikävä
      46
      3242
    3. Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.

      Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa
      Kotimaiset julkkisjuorut
      142
      3048
    4. Sinä, ihastukseni

      Mitä haluaisit tehdä kanssani ensimmäisenä?
      Ihastuminen
      50
      2663
    5. Tiedät ettei tule toimimaan.

      Mielenterveys ei kummallakaan kestä.
      Ikävä
      31
      1983
    6. Okei, myönnetään,

      Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘
      Ikävä
      27
      1870
    7. Onko kaivatullasi

      himmeä kuuppa?
      Ikävä
      48
      1646
    8. Mihin hävisi

      Mihin hävisi asiallinen keskustelu tositapahtumista, vai pitikö jonkin Hannulle kateellisen näyttää typeryytensä
      Iisalmi
      87
      1545
    9. Et siis vieläkään

      Et ilmeisesti ole vieläkään päässyt loppuun asti mun kirjoituksissa täällä. Kerro ihmeessä sit, kun valmista 😁 tuskin k
      Ikävä
      39
      1421
    10. On jo heinäkuun viimeinen päivä.

      En taida nähdä sinua koskaan.
      Rakkaus ja rakastaminen
      39
      1350
    Aihe