Onko kenelläkään Marskin kanan repetiä? Juhlat on tulossa ja olisi kiva tarjoilla mutta en löydä valmistusohjetta mistään.
Marskin kana
12
8899
Vastaukset
- meni
marskin mukana hautaan.
Vai että "tarjoilla"? Katso sanakirjasta... Marskilla oli kai ainakin jokunen "kana", jollei nyt Anastasia Arapovaa lasketa siksi ainoaksi, mutta tämännimistä ruokalajia ei hänen nimiinsä ole luettu.
Sitävastoin Hotelli Marskissa on aikanaan tarjottu Marskin kanaa ja sitä kai kyselet. Linkin mukaan ollut myös listalla ravintola Pam-Pamissa. Jonkinlainen ohje löytyy seuraavasta
http://kotikokki.vuodatus.net/blog/270342
Eräässä blogissa maininta: "Marskin kana Helsingissä Hallituskadulla sijainneessa Pam Pam -ravintolassa joskus ammoin 80-luvulla. Tässä ruukkukanassa oli riisiä, pekonia, smetanaa, herkkusieniä ja vaikka mitä ihanuuksia."
Tekiköhän se, että tässä on smetanaa ja herkkusieniä, siitä jotenkin venäläishenkisen ja se voitiin ikäänkuin signeerata Mannerheimillä?- tarjotaan kyllä
MARSKIN KANAA kanaa, pekonia, sieniä, riisiä ja juustoa erilaisin version.
Marskin ruokalistaan kuului mm http://www.tradeka.fi/tradeka/ipub.nsf/sivut/peruspohja?OpenDocument&cid=marsalkanruokalista
http://www.mannerheim.fi/13_erity/s_ruokal.htm tarjotaan kyllä kirjoitti:
MARSKIN KANAA kanaa, pekonia, sieniä, riisiä ja juustoa erilaisin version.
Marskin ruokalistaan kuului mm http://www.tradeka.fi/tradeka/ipub.nsf/sivut/peruspohja?OpenDocument&cid=marsalkanruokalista
http://www.mannerheim.fi/13_erity/s_ruokal.htmKyllähän Mannherhein melkoinen herkkupeppu aikanaan oli - maistuivat sekä venäläisen että puolalaisen keittiön antimet. Näitähän tuossa listoilla olleet ruoat lähinnä ovatkin ja osaa niistä lienee Taru Stenvallin muistelmien mukaan myös tarjotun Mikkelin hovin lounaspöydästä.
Mutta missä se Marskin kana on - ei löydy noista viitteistä? Olisikohan kyseessä Riekkoa á la Suvorov, jonka muistan jotenkin olleen tällainen linturuoka, tarjottu savipotissa taikinakuoren alla? Sitten kun riekko tuli harvinaiseksi vaihdettiin tilalle kana - ja kun oli muuten vähän venäläissorttinen ruoka niin eikun ruoka Mannerheimin nimiin ja menekki varma.
Muistelisin tuollaista riekkoa Venäjällä joskus syöneeni ja hyvää oli - höyry nousi kun rikkoi taikinakuoren ja smetanan, sipulin ja riistan tuoksu nousi aukosta.
Olisikohan jollain tietävämmällä tietoa?- C.G.E.
tarjotaan kyllä kirjoitti:
MARSKIN KANAA kanaa, pekonia, sieniä, riisiä ja juustoa erilaisin version.
Marskin ruokalistaan kuului mm http://www.tradeka.fi/tradeka/ipub.nsf/sivut/peruspohja?OpenDocument&cid=marsalkanruokalista
http://www.mannerheim.fi/13_erity/s_ruokal.htmRuotsissa 17 vuotta asunut vaimoni toi mukanaan ruokalajin, joka hyvin muistuttaa täällä mainittuja ainakin aineksiltaan.
Siinä tosin voi käyttää kaupasta valmiiksi grillattuna ostettua broileria.
Kun broileri on jäähtynyt niin paljon, että sen voi sormin nyppiä irti, aletaan repiä lihat sopivina haarukkapaloina irti luista ja laitetaan uunivuokaan. Tämän jälkeen ruskistetaan paketillinen pekonia parin sentin palasiksi leikattuna. Pekonista irronneessa rasvassa ruskistetaan 100 gr viipaloituja tuoreita herkkusieniä.
Kaikki nämä ainekset sekoitetaan uunivuoassa, maustetaan suolalla, pippurilla ja kirvelillä. Jos haluaa, voi mukaan laittaa lievästi valkosipuliakin. Kaiken päälle kaadetaan 2 desiä kermaa tai smetanaa, ja ripotellaan vielä reilusti emmentalraastetta pintaan. Uuniin niin pitkäksi aikaa, että juusto sulaa ja saa kauniin värin.
Tarjoillaan keitetyn riisin kanssa.
Ei varmaan liity Marskiin, mutta on parhaita broilerruokia mitä löytyy! - trahteeriin
crudo kirjoitti:
Kyllähän Mannherhein melkoinen herkkupeppu aikanaan oli - maistuivat sekä venäläisen että puolalaisen keittiön antimet. Näitähän tuossa listoilla olleet ruoat lähinnä ovatkin ja osaa niistä lienee Taru Stenvallin muistelmien mukaan myös tarjotun Mikkelin hovin lounaspöydästä.
Mutta missä se Marskin kana on - ei löydy noista viitteistä? Olisikohan kyseessä Riekkoa á la Suvorov, jonka muistan jotenkin olleen tällainen linturuoka, tarjottu savipotissa taikinakuoren alla? Sitten kun riekko tuli harvinaiseksi vaihdettiin tilalle kana - ja kun oli muuten vähän venäläissorttinen ruoka niin eikun ruoka Mannerheimin nimiin ja menekki varma.
Muistelisin tuollaista riekkoa Venäjällä joskus syöneeni ja hyvää oli - höyry nousi kun rikkoi taikinakuoren ja smetanan, sipulin ja riistan tuoksu nousi aukosta.
Olisikohan jollain tietävämmällä tietoa?http://www.tervahovi.fi/zalacartetxt.html#lintu
32. Riekkoa á la Suvorov
Ripa á la Suvorov
Ptarmigan à la Suvorov
• uuniriekkoa mm. madeiralla maustettuna
• ugnsripa, smaksatt med bl.a. madeira
• roasted ptarmigan with Madeira and seasonings 36 euria
Riekkoa http://www.armoria.fi/modules.php?name=uutiset&file=print&sid=37 trahteeriin kirjoitti:
http://www.tervahovi.fi/zalacartetxt.html#lintu
32. Riekkoa á la Suvorov
Ripa á la Suvorov
Ptarmigan à la Suvorov
• uuniriekkoa mm. madeiralla maustettuna
• ugnsripa, smaksatt med bl.a. madeira
• roasted ptarmigan with Madeira and seasonings 36 euria
Riekkoa http://www.armoria.fi/modules.php?name=uutiset&file=print&sid=37Vähän kaukana tuo Oulu, mutta hyvänsorttinen lista ja varmaan ihan asiallinenkin - muilta kuin nimiltään.
Nuo kamalat, tekopirteät nimet listalla vievät siitä ammattimaisen otteen kauas kaakkoon. Lisäksi kun vilkaisee niiden vieraskielisiä väännöksiä voi kauheuden kertoa kahdella.
Pankaapa Tervahovissa itsekriitin myssy päähän ja arvioikaa kannattaako tällaista essonbaarin "Roope Ankan Nauravat Nakit-linjaa" jatkaa?- tosi hyvää ja tuhtia
C.G.E. kirjoitti:
Ruotsissa 17 vuotta asunut vaimoni toi mukanaan ruokalajin, joka hyvin muistuttaa täällä mainittuja ainakin aineksiltaan.
Siinä tosin voi käyttää kaupasta valmiiksi grillattuna ostettua broileria.
Kun broileri on jäähtynyt niin paljon, että sen voi sormin nyppiä irti, aletaan repiä lihat sopivina haarukkapaloina irti luista ja laitetaan uunivuokaan. Tämän jälkeen ruskistetaan paketillinen pekonia parin sentin palasiksi leikattuna. Pekonista irronneessa rasvassa ruskistetaan 100 gr viipaloituja tuoreita herkkusieniä.
Kaikki nämä ainekset sekoitetaan uunivuoassa, maustetaan suolalla, pippurilla ja kirvelillä. Jos haluaa, voi mukaan laittaa lievästi valkosipuliakin. Kaiken päälle kaadetaan 2 desiä kermaa tai smetanaa, ja ripotellaan vielä reilusti emmentalraastetta pintaan. Uuniin niin pitkäksi aikaa, että juusto sulaa ja saa kauniin värin.
Tarjoillaan keitetyn riisin kanssa.
Ei varmaan liity Marskiin, mutta on parhaita broilerruokia mitä löytyy!Valmis broileri paloitellaan vuokaan, paistettua pilkottua pekonia, herkkusieniä. Sekoitetaan. Kermaa ja n. 1/2 dl ketsuppia sekoitetaan keskenään ja kaadetaan vuokaan. Suolapähkinäitä ripotellaan
pinnalle. Tosi hyvä ja riittoisa ruoka tarjotaan
riisin kera. - Pedrito
C.G.E. kirjoitti:
Ruotsissa 17 vuotta asunut vaimoni toi mukanaan ruokalajin, joka hyvin muistuttaa täällä mainittuja ainakin aineksiltaan.
Siinä tosin voi käyttää kaupasta valmiiksi grillattuna ostettua broileria.
Kun broileri on jäähtynyt niin paljon, että sen voi sormin nyppiä irti, aletaan repiä lihat sopivina haarukkapaloina irti luista ja laitetaan uunivuokaan. Tämän jälkeen ruskistetaan paketillinen pekonia parin sentin palasiksi leikattuna. Pekonista irronneessa rasvassa ruskistetaan 100 gr viipaloituja tuoreita herkkusieniä.
Kaikki nämä ainekset sekoitetaan uunivuoassa, maustetaan suolalla, pippurilla ja kirvelillä. Jos haluaa, voi mukaan laittaa lievästi valkosipuliakin. Kaiken päälle kaadetaan 2 desiä kermaa tai smetanaa, ja ripotellaan vielä reilusti emmentalraastetta pintaan. Uuniin niin pitkäksi aikaa, että juusto sulaa ja saa kauniin värin.
Tarjoillaan keitetyn riisin kanssa.
Ei varmaan liity Marskiin, mutta on parhaita broilerruokia mitä löytyy!aineksiltaan sitä Marskin kanaa, jota itse olen syönyt. Tämä tapahtui 3-4 vuotta sitten muutaman kerran Otamienessä sijainneessa lounasravintolassa. Marskin kanaa oli ruokalistalla muutaman kerran ja se oli todella maukasta. Harmittaa kun ei silloin tullut reseptiä pyydettyä - kyseistä ravintolaa ei näköjään Spektrissä enää ole, mutta saisikohan jostakin vielä metsästettyä tietotoon kuka sitä piti. Ai, niin. Erona tähän reseptiin oli siis, että Marskin kanassa riisi oli kanan ja muiden ainesten kanssa samassa uunivuoassa ja siksi myös se oli mehevää ja maukasta.
- Marskinkanafani
Pedrito kirjoitti:
aineksiltaan sitä Marskin kanaa, jota itse olen syönyt. Tämä tapahtui 3-4 vuotta sitten muutaman kerran Otamienessä sijainneessa lounasravintolassa. Marskin kanaa oli ruokalistalla muutaman kerran ja se oli todella maukasta. Harmittaa kun ei silloin tullut reseptiä pyydettyä - kyseistä ravintolaa ei näköjään Spektrissä enää ole, mutta saisikohan jostakin vielä metsästettyä tietotoon kuka sitä piti. Ai, niin. Erona tähän reseptiin oli siis, että Marskin kanassa riisi oli kanan ja muiden ainesten kanssa samassa uunivuoassa ja siksi myös se oli mehevää ja maukasta.
Tesan Oy. Olemassa on, ja huomenna listalla: http://www.spektri.fi/tesan/lounas_taurino.php
- One-liner
"My brother thinks he’s a chicken, we don’t talk him out of it because we need the eggs."
- Groucho Marx - - arinari
kanasta käytettiin siihen Mannerheimon herkkuun vain ne pari lihasmollukkaa, mitkä
kanalla on siellä selkäpuolella.
Silloin ei ollut broilereita tarjolla...
Tämä tieto on jostain vanhasta Marskia käsittelevästä telkkariohjelmasta.
Reseptiä en tiiä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."
Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi1305015- 323167
Haluan jutella kanssasi Nainen
Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O161817Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa
Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak221780Onko mies niin,
että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.191635Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?
Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta711501Armi Aavikko Malmin hautausmaa
Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?111266Miksi näin?
Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi191257Haluisin suudella ja huokailla
ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni161247Tietysti jokainen ansaitsee
Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt111235