Onko kenelläkään Marskin kanan repetiä? Juhlat on tulossa ja olisi kiva tarjoilla mutta en löydä valmistusohjetta mistään.
Marskin kana
12
10078
Vastaukset
- meni
marskin mukana hautaan.
Vai että "tarjoilla"? Katso sanakirjasta... Marskilla oli kai ainakin jokunen "kana", jollei nyt Anastasia Arapovaa lasketa siksi ainoaksi, mutta tämännimistä ruokalajia ei hänen nimiinsä ole luettu.
Sitävastoin Hotelli Marskissa on aikanaan tarjottu Marskin kanaa ja sitä kai kyselet. Linkin mukaan ollut myös listalla ravintola Pam-Pamissa. Jonkinlainen ohje löytyy seuraavasta
http://kotikokki.vuodatus.net/blog/270342
Eräässä blogissa maininta: "Marskin kana Helsingissä Hallituskadulla sijainneessa Pam Pam -ravintolassa joskus ammoin 80-luvulla. Tässä ruukkukanassa oli riisiä, pekonia, smetanaa, herkkusieniä ja vaikka mitä ihanuuksia."
Tekiköhän se, että tässä on smetanaa ja herkkusieniä, siitä jotenkin venäläishenkisen ja se voitiin ikäänkuin signeerata Mannerheimillä?- tarjotaan kyllä
MARSKIN KANAA kanaa, pekonia, sieniä, riisiä ja juustoa erilaisin version.
Marskin ruokalistaan kuului mm http://www.tradeka.fi/tradeka/ipub.nsf/sivut/peruspohja?OpenDocument&cid=marsalkanruokalista
http://www.mannerheim.fi/13_erity/s_ruokal.htm tarjotaan kyllä kirjoitti:
MARSKIN KANAA kanaa, pekonia, sieniä, riisiä ja juustoa erilaisin version.
Marskin ruokalistaan kuului mm http://www.tradeka.fi/tradeka/ipub.nsf/sivut/peruspohja?OpenDocument&cid=marsalkanruokalista
http://www.mannerheim.fi/13_erity/s_ruokal.htmKyllähän Mannherhein melkoinen herkkupeppu aikanaan oli - maistuivat sekä venäläisen että puolalaisen keittiön antimet. Näitähän tuossa listoilla olleet ruoat lähinnä ovatkin ja osaa niistä lienee Taru Stenvallin muistelmien mukaan myös tarjotun Mikkelin hovin lounaspöydästä.
Mutta missä se Marskin kana on - ei löydy noista viitteistä? Olisikohan kyseessä Riekkoa á la Suvorov, jonka muistan jotenkin olleen tällainen linturuoka, tarjottu savipotissa taikinakuoren alla? Sitten kun riekko tuli harvinaiseksi vaihdettiin tilalle kana - ja kun oli muuten vähän venäläissorttinen ruoka niin eikun ruoka Mannerheimin nimiin ja menekki varma.
Muistelisin tuollaista riekkoa Venäjällä joskus syöneeni ja hyvää oli - höyry nousi kun rikkoi taikinakuoren ja smetanan, sipulin ja riistan tuoksu nousi aukosta.
Olisikohan jollain tietävämmällä tietoa?- C.G.E.
tarjotaan kyllä kirjoitti:
MARSKIN KANAA kanaa, pekonia, sieniä, riisiä ja juustoa erilaisin version.
Marskin ruokalistaan kuului mm http://www.tradeka.fi/tradeka/ipub.nsf/sivut/peruspohja?OpenDocument&cid=marsalkanruokalista
http://www.mannerheim.fi/13_erity/s_ruokal.htmRuotsissa 17 vuotta asunut vaimoni toi mukanaan ruokalajin, joka hyvin muistuttaa täällä mainittuja ainakin aineksiltaan.
Siinä tosin voi käyttää kaupasta valmiiksi grillattuna ostettua broileria.
Kun broileri on jäähtynyt niin paljon, että sen voi sormin nyppiä irti, aletaan repiä lihat sopivina haarukkapaloina irti luista ja laitetaan uunivuokaan. Tämän jälkeen ruskistetaan paketillinen pekonia parin sentin palasiksi leikattuna. Pekonista irronneessa rasvassa ruskistetaan 100 gr viipaloituja tuoreita herkkusieniä.
Kaikki nämä ainekset sekoitetaan uunivuoassa, maustetaan suolalla, pippurilla ja kirvelillä. Jos haluaa, voi mukaan laittaa lievästi valkosipuliakin. Kaiken päälle kaadetaan 2 desiä kermaa tai smetanaa, ja ripotellaan vielä reilusti emmentalraastetta pintaan. Uuniin niin pitkäksi aikaa, että juusto sulaa ja saa kauniin värin.
Tarjoillaan keitetyn riisin kanssa.
Ei varmaan liity Marskiin, mutta on parhaita broilerruokia mitä löytyy! - trahteeriin
crudo kirjoitti:
Kyllähän Mannherhein melkoinen herkkupeppu aikanaan oli - maistuivat sekä venäläisen että puolalaisen keittiön antimet. Näitähän tuossa listoilla olleet ruoat lähinnä ovatkin ja osaa niistä lienee Taru Stenvallin muistelmien mukaan myös tarjotun Mikkelin hovin lounaspöydästä.
Mutta missä se Marskin kana on - ei löydy noista viitteistä? Olisikohan kyseessä Riekkoa á la Suvorov, jonka muistan jotenkin olleen tällainen linturuoka, tarjottu savipotissa taikinakuoren alla? Sitten kun riekko tuli harvinaiseksi vaihdettiin tilalle kana - ja kun oli muuten vähän venäläissorttinen ruoka niin eikun ruoka Mannerheimin nimiin ja menekki varma.
Muistelisin tuollaista riekkoa Venäjällä joskus syöneeni ja hyvää oli - höyry nousi kun rikkoi taikinakuoren ja smetanan, sipulin ja riistan tuoksu nousi aukosta.
Olisikohan jollain tietävämmällä tietoa?http://www.tervahovi.fi/zalacartetxt.html#lintu
32. Riekkoa á la Suvorov
Ripa á la Suvorov
Ptarmigan à la Suvorov
• uuniriekkoa mm. madeiralla maustettuna
• ugnsripa, smaksatt med bl.a. madeira
• roasted ptarmigan with Madeira and seasonings 36 euria
Riekkoa http://www.armoria.fi/modules.php?name=uutiset&file=print&sid=37 trahteeriin kirjoitti:
http://www.tervahovi.fi/zalacartetxt.html#lintu
32. Riekkoa á la Suvorov
Ripa á la Suvorov
Ptarmigan à la Suvorov
• uuniriekkoa mm. madeiralla maustettuna
• ugnsripa, smaksatt med bl.a. madeira
• roasted ptarmigan with Madeira and seasonings 36 euria
Riekkoa http://www.armoria.fi/modules.php?name=uutiset&file=print&sid=37Vähän kaukana tuo Oulu, mutta hyvänsorttinen lista ja varmaan ihan asiallinenkin - muilta kuin nimiltään.
Nuo kamalat, tekopirteät nimet listalla vievät siitä ammattimaisen otteen kauas kaakkoon. Lisäksi kun vilkaisee niiden vieraskielisiä väännöksiä voi kauheuden kertoa kahdella.
Pankaapa Tervahovissa itsekriitin myssy päähän ja arvioikaa kannattaako tällaista essonbaarin "Roope Ankan Nauravat Nakit-linjaa" jatkaa?- tosi hyvää ja tuhtia
C.G.E. kirjoitti:
Ruotsissa 17 vuotta asunut vaimoni toi mukanaan ruokalajin, joka hyvin muistuttaa täällä mainittuja ainakin aineksiltaan.
Siinä tosin voi käyttää kaupasta valmiiksi grillattuna ostettua broileria.
Kun broileri on jäähtynyt niin paljon, että sen voi sormin nyppiä irti, aletaan repiä lihat sopivina haarukkapaloina irti luista ja laitetaan uunivuokaan. Tämän jälkeen ruskistetaan paketillinen pekonia parin sentin palasiksi leikattuna. Pekonista irronneessa rasvassa ruskistetaan 100 gr viipaloituja tuoreita herkkusieniä.
Kaikki nämä ainekset sekoitetaan uunivuoassa, maustetaan suolalla, pippurilla ja kirvelillä. Jos haluaa, voi mukaan laittaa lievästi valkosipuliakin. Kaiken päälle kaadetaan 2 desiä kermaa tai smetanaa, ja ripotellaan vielä reilusti emmentalraastetta pintaan. Uuniin niin pitkäksi aikaa, että juusto sulaa ja saa kauniin värin.
Tarjoillaan keitetyn riisin kanssa.
Ei varmaan liity Marskiin, mutta on parhaita broilerruokia mitä löytyy!Valmis broileri paloitellaan vuokaan, paistettua pilkottua pekonia, herkkusieniä. Sekoitetaan. Kermaa ja n. 1/2 dl ketsuppia sekoitetaan keskenään ja kaadetaan vuokaan. Suolapähkinäitä ripotellaan
pinnalle. Tosi hyvä ja riittoisa ruoka tarjotaan
riisin kera. - Pedrito
C.G.E. kirjoitti:
Ruotsissa 17 vuotta asunut vaimoni toi mukanaan ruokalajin, joka hyvin muistuttaa täällä mainittuja ainakin aineksiltaan.
Siinä tosin voi käyttää kaupasta valmiiksi grillattuna ostettua broileria.
Kun broileri on jäähtynyt niin paljon, että sen voi sormin nyppiä irti, aletaan repiä lihat sopivina haarukkapaloina irti luista ja laitetaan uunivuokaan. Tämän jälkeen ruskistetaan paketillinen pekonia parin sentin palasiksi leikattuna. Pekonista irronneessa rasvassa ruskistetaan 100 gr viipaloituja tuoreita herkkusieniä.
Kaikki nämä ainekset sekoitetaan uunivuoassa, maustetaan suolalla, pippurilla ja kirvelillä. Jos haluaa, voi mukaan laittaa lievästi valkosipuliakin. Kaiken päälle kaadetaan 2 desiä kermaa tai smetanaa, ja ripotellaan vielä reilusti emmentalraastetta pintaan. Uuniin niin pitkäksi aikaa, että juusto sulaa ja saa kauniin värin.
Tarjoillaan keitetyn riisin kanssa.
Ei varmaan liity Marskiin, mutta on parhaita broilerruokia mitä löytyy!aineksiltaan sitä Marskin kanaa, jota itse olen syönyt. Tämä tapahtui 3-4 vuotta sitten muutaman kerran Otamienessä sijainneessa lounasravintolassa. Marskin kanaa oli ruokalistalla muutaman kerran ja se oli todella maukasta. Harmittaa kun ei silloin tullut reseptiä pyydettyä - kyseistä ravintolaa ei näköjään Spektrissä enää ole, mutta saisikohan jostakin vielä metsästettyä tietotoon kuka sitä piti. Ai, niin. Erona tähän reseptiin oli siis, että Marskin kanassa riisi oli kanan ja muiden ainesten kanssa samassa uunivuoassa ja siksi myös se oli mehevää ja maukasta.
- Marskinkanafani
Pedrito kirjoitti:
aineksiltaan sitä Marskin kanaa, jota itse olen syönyt. Tämä tapahtui 3-4 vuotta sitten muutaman kerran Otamienessä sijainneessa lounasravintolassa. Marskin kanaa oli ruokalistalla muutaman kerran ja se oli todella maukasta. Harmittaa kun ei silloin tullut reseptiä pyydettyä - kyseistä ravintolaa ei näköjään Spektrissä enää ole, mutta saisikohan jostakin vielä metsästettyä tietotoon kuka sitä piti. Ai, niin. Erona tähän reseptiin oli siis, että Marskin kanassa riisi oli kanan ja muiden ainesten kanssa samassa uunivuoassa ja siksi myös se oli mehevää ja maukasta.
Tesan Oy. Olemassa on, ja huomenna listalla: http://www.spektri.fi/tesan/lounas_taurino.php
- One-liner
"My brother thinks he’s a chicken, we don’t talk him out of it because we need the eggs."
- Groucho Marx - - arinari
kanasta käytettiin siihen Mannerheimon herkkuun vain ne pari lihasmollukkaa, mitkä
kanalla on siellä selkäpuolella.
Silloin ei ollut broilereita tarjolla...
Tämä tieto on jostain vanhasta Marskia käsittelevästä telkkariohjelmasta.
Reseptiä en tiiä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Päivän Sanna: Nvidia sijoittaa miljardi dollaria Nokian osakkeisiin
Nvidia merkitsee osakkeet 6,01 Yhdysvaltain dollarin osakekohtaisella merkintähinnalla tavanomaisten toteutumisehtojen t265127Palkansaajilta kupattiin 27,5 mrd euroa työeläkkeisiin
Jo pelkän himmelin toimintakulut olivat 400 miljoonaa euroa, jolla olisi mukavasti tuottanut myös sote-palveluja hyvinvo643035Suomessa Pohjoismaiden tyhmimmät demarit......aijaijai..
Lasse Lehtinen sanoo suoraan, että Ruotsissa on fiksummat demarit kuin Suomessa. Ja Tampereella fiksummat demut kuin Hel122920HS: persujen v. 2015 turvapaikanhakijoista alle puolet töissä
Aikuisina Suomeen tulleista ja myönteisen päätöksen saaneista vain 42 prosenttia oli vuonna 2023 töissä, vaikka he ovat1432831Nepotismi jytkyttää porvaristossa
Taas uutisoidaan, että useampi perussuomalainen kansanedustaja on palkannut oman perheenjäsenensä eduskunta-avustajaksi181607Persut muuten hyväksyvät 2 + 8 mrd. euron maatalous- ja yritystuet
Vaikka molemmat tukimuodot tiedetään haitallisiksi, koska ovat käytännössä pelkkää säilyttävää tukea, eivätkä kannusta k861580Martina Aitolehti podcastissa: Ero
Martina Aitolehti podcastissa: Ero Martina Aitolehti kertoi BFF-podcastin https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/6962271546Kaikki ovat syntisiä!!!
Näin täällä koko ajan vakuutellaan uskovaisten toimesta. Myös Päivi Räsänen on toistanut tätä samaa matraa jatkuvasti. N4121239- 681120
Persut palkkaavat verorahoilla
avustajikseen lapsiaan ja naisystäviään. Juuso on palkannut avustajakseen oman poikansa. Hänen koulutustaustastaan ei2211021