AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  /  /  / Langattoman yhteyden muodostaminen..

Langattoman yhteyden muodostaminen..

24 Vastausta 3 708 Lukukertaa
Elikkäs mulla on fujitsu siemens C1020 kannettava tietokone, ja en millään saa muodostettua siihen langatonta internetyhteyttä!! enkä oikeen osaa itekkään mitään tehdä :S joten oliskos mitään vinkkejä?

kerropa

Yritätkö langatonta yhteyttä omalta modeemilta, hotellissa vai naapurin verkosta?
Jos omalta modeemilta, kerro sen merkki ja malli. Onko langattomasi suojattu vai suojaamaton?
KÄyttis?
ym...

Ööh

Omalta modeemilta, tai siis meillä on kotona jo tietokone jossa on modeemi.. Oma modeemi on A-LINK ADLS2+4Port & 54 MB Wlan RR24AP(i+). Suojattu sen pitäisi olla, en kyllä ole ihan varma. Käyttiksenä on windows XP. Muuta tähdellistä en osaa kertoa :/ kyllä netti siis toimii kun käyttää vaan piuhaa ja yhdistää modeemiin, langaton ei vaan jotenkin suostu toimimaan..

Sinulle kerropa lisää

Voiko todellakin naapurin verkosta muodostaa nettiyhteyden? Mulla on todellakin epäilys että mun nettiyhteyttä käytetään joko siivellä tai kiusantekoon.

Asetukset kuntoon

Kun saat yhteyden itse toimimaan, näet onko langaton verkkosi salattu vai ei. Salaus EI ole päällä tehtaan jäljiltä, jotta modeemi saadaan helposti käyttöön suoraan laatikosta. Tässä tilassa sitä voi käyttää kuka tahansa mahdollisesti noin sadan metrin säteellä. Eli käyttäjän ensimmäinen toimenpide on laittaa salaus kuntoon ja se tapahtuu ohjeiden mukaan kytkeytymällä verkkopiuhalla modeemiin ja loggautumalla sisään ohjeissa annettuun ip-osoitteeseen (eli siihen modeemiin). Käyttäjätunnus ja salasana on ohjeissa annettu myöskin, usein admin/admin tms. Myöskin langattoman yhteyden päästä voi modeemin asetuksia tavallisesti muuttaa, ja siksikin yhteyden salaus on tärkeää.

Pientä

Sinun pitäisi ensin saada se langaton yhteys käyttöön siitä tietsikalta, varmaan löytyy joku kytkin sitä varten tai Fn-näppäinyhdistelmä. Kun tuo on tehty, ilmestynee ikoni oikeaan alareunaan, jota klikkaamalla saanet näkyviin kaikki sulle näkyvät langattomat verkot. Tähän tarvii ehkä käyttää hiiren oikeanpuoleista nappia.

Sieltä pitäisi siis löytyä nimeltä sinunkin verkkosi ja tieto siitä, onko verkko salattu vai kaikille avoin. Avoimeen pääset sitten ihan vain klikkaamalla, salattu verkko taas kertoo salauksen tyypin (WEP tai WPA) ja kysyy salausavainta. Kun avain on annettu niin pitäisi lähteä netin toimimaan. XP:llä kytkeytyminen on siis aika yksinkertaista.

Jos verkkosi ei ole salattu, niin suosittelen modeemin asetuksista sitten aika pian muuttamaan salauksen WPA:ksi ja laittamaan sen salausavaimen. Tämän teet sitten kun sulla yhteys muuten varmasti toimii ilman salausta, että on vähemmän mahdollisia ongelmakohtia ratkottavana.

Nyt en ymmärrä

Tarkoitatko, että teillä on tietokone, jossa on sisäinen ADSL modemi ja sitten yrität jotenkin liittää tuota A-Linkin värkkiä siihen? Jos näin on, ei ihme ettei toimi.

Samassa laajakaistassa ei voi olla kahta modemia (tai oikeammin päätelaitetta).

Luepas sen A-Linkin käyttöohje, mitä siellä sanotaan hallintasivulle kirjautumisesta ja miten noilla sivuilla pitäisi pistää wlan käyttöön ja sen salaukset kuntoon. Siitä lähtee homma käyntiin.

Siihen toiseen tietokoneeseen sitten netti ethernet-kaapelilla eikä sillä sisäisellä ADSL kortilla.

Vanhempi kone

Onkohan edes langatonta verkkokorttia?
Ohjauspaneeli - verkkoyhteydet, onko siellä mitään Wlan, tai langaton, siihen viittaavaa?

Jep

On langaton verkkokortti, ja pääsen siihen vaiheeseen langattoman yhdistämisessä kunnes siihen näyttöön tulee vaan että yhteyttä ei voitu muodostaa, tai jotain vastaavaa.. :S yritin liittää kannettavaa ubs:n avulla toiseen koneeseen ja sitä kautta yrittää saada yhteyttä toimimaan, eipä onnistunut. ( herjaa kun toisessa koneessa on vista ja toisessa xp..) No, pitääpä koettaa jossain muussa paikassa tota langatonta jos se vaikka sattuis toimimaan sitten :D

jatkoa..

Ja nyt huomasin tutkiessani konetta että sen ip-osoite on väärä, ja eikä sitä pysty korjaamaankaan vaikka kuinka yrittäisi.. Onkos sillä vaikutusta asiaan? :/

Mites se modeemi?

Palaako WL-valo? Jos palaa ja johdollinen yhteys toimii, niin se pää pitäisi olla kunnossa.

Ohjeet A-linkkiin, jos malli on tämä: http://www.a-link.com/fi/RR24AP.html?id=uxzvcoG2

Yks vaihtoehto todella on testata kone paikassa, missä on toimivia wlan-verkkoja. Niitä pitäisi löytyä, yhdistäminen ei välttämättä onnistu, mutta se on jo eri juttu.

Jep

Eipä WL-valo pala ollenkaan modeemissa, nyt vasta huomasin. Eikä suostu palamaankaan vaikka resetoin modeemin sieltä takaa napista, ja katsoin nuo ohjeet tuosta A-linkin sivulta niin eipä nekään hyödyttänyt..
Kaippa sitä pitää sitten mennä testaamaan konetta muualle, jos sitten toimis.

Siitä valosta..

..se on kiinni. Mitä luin ohjekirjaa, sanotaan että oletuksena uudessa modeemissa WLAN on poissa päältä!

Teet kohdan 2, "langattoman verkon käyttöönotto", ohjeen mukaisen homman koneella, joka on johdolla kiinni A-linkissä.

Laitat sen 10.0 jne selaimen hakukenttään, vaikka IE.

Eipä

avaa tuota sivua 10.0.0.2 kun laittaa sen selaimeen, ei toimi IE eikä mozillalla :S

Haa!

Wlan valo syttyi palamaan modeemissa!! Koetanpas nyt uudestaan saada langatonta toimimaan :D

Noh..

Unohdin että en osaa tehdä tietokoneiden kanssa mitään niin tuli taas ongelmia matkaan :( :D kirjotin selaimeen sen 10.0... osoitteen ja tein siellä asetukset niinkuin pitikin ( tuon a-linkin ohjeen mukaan) jonka jälkeen siellä neuvotaan miten langaton yhteys otetaan käyttöön. Mutta vain vistassa!! Kannettavassa on xp, mitäs mun pitäisi nyt tehdä? :(

Huoh..

Yksinpuhelukshan tää alkaa menemään :D mutta no kuitenkin, nyt kannettavan verkkokortti ei reagoi mitenkään, siihen ei syty valoa. Kun yritän asentaa verkkokorttia sen mukana tulleella cd:llä, niin kesken asennuksen tulee näyttöön teksti : " setup error Devmgr 500" tai jotain vastaavaa.. Mitä tarkoittaa?

Jaa-a!

Silleen en osaa enää pahemmin sanoa mitään, nämä aikaisemmat asiat löytyi ohjekirjasta ja kokemuksen kautta. Siis tavan käyttäjä, ei mikään ex-pertti :)
Jos nyt kertaan tilanteen:

- Olet saanut modeemisi toimimaan, se lähettää nyt langatonta signaalia, hyvä homma.

- Signaali on ilmeisesti salaamatonta, joten lähinaapurisi, joka avaa koneensa, huomaa uuden verkon ja tietty pitäähän sitäkin testata. Tähän salaamiseen pitää paneutua vielä, mutta menee se nyt vähän aikaa noinkin, tärkeintä on, että oma koneesi myös löytäisi oman ja maksamasi yhteyden.
Jos taas lähin tietokone on varmuudella esim. puolen kilometrin päässä, sinne ei A-linkin vehkeet yllä, salaaminen ei ole "pakollista".
Koko salaamishomma ei ole siis tämänpäivän asia, mutta tulevaisuudessa.

Jos on erillinen asennus cd, niin onko verkkokortti ulkoinen, joko USB-paikassa, tai siinä litteässä PCI-paikassa?
Vai tehtaalta asti ollut jossain koneen sisällä?
Merkki ja malli pitäisi tietää nyt verkkokortista, muuten ei homma etene, nehän näet jo asennuslevystä.

Tuo error tarkoittaa, että asennus menee ketuille jostain syystä.

Juuh

Jepjep, modeemi toimii ja lähettää langatonta signaalia :) salasin jos siis signaalin, joten siitä ei pitäisi enää huolehtia. Vaikka ei sillä nyt niin väliä ollutkaan, salasin kuitenkin.

Verkkokortti on siinä litteässä PCI-paikassa.
Merkki on U.S.Robotics MAXg, USR5411. Toivottavasti tuosta tiedosta oli jotain apua :) Lisäys vielä, että verkkokortti toimi vähän aikaa sitten.. Kuitenkin laitoin asennus-cd:n kannettavaan ja sen johdosta verkkokortti jotenkin sekosi ja valotkaan eivät syty siihen enää :S

Tuli mieleen!

Sammuta kone ja käynnistä uudestaan. Jos verkkokortin asiat on kuitenkin kunnossa, kone näyttää langattomat verkot ja pyytelee yhdistämään.
Jos ei toimi, niin poista vanha ajuri. Ajurin poistamisen jälkeen sammuta kone ja poista verkkokortti.(jos ulkoinen). Käynnistä ja aloita ajurin asennus ohjeen mukaan.

Noin tekisin oman koneeni kanssa:)

...

Ei onnistunut tuokaan, kesken asennuksen tulee vaan ilmotus että : Error " DevMgr 500 " has occured and setup cannot continue. :/

Paha merkki!

On tämä kortin valo, jos ei syty ollenkaan.
Omassa kannettavassa on PCI-paikassa buffalon kortti, jossa syttyy valo aina kun koneen käynnistää. Toinen valo välkyttää, kun on liikennettä. Samaa viittaisi toi ajurihomma.
Kortti on kunnolla kiinni ja pohjassa?

Verkkokortin valmistajan sivulla löytyy ajuri XP:lle, samahan se on kuin cd:llä, mutta voishan sitäkin kokeilla vielä, näkee ainakin jos tulee silläkin sama errori.
Tarkista ite vielä, että laitoin oikean mallin.

http://www.usr.com/support/product-template.asp?prod=5411

Sieltä tämä kohta:

Driver and Configuration Utility Version 2.00.004 – Windows 2000, XP, XP x64 Edition
Download the 5411a-2.00.004.exe file to a temporary location on your computer’s hard disk drive such as C:\temp.
Double-click the 5411a-2.00.004.exe file and follow the on-screen instructions.
5411a-2.00.004.exe   43.2 MB   12-09-06

JEE!

Jeejee, kiitos toi auttoi tosi paljon! Nyt syttyi ainakin korttiin valo ja XP ilmoittaa että uusia langattomia yhteyksiä löydetty! :) tuon ajurin se asensi tuolta sivulta hyvin, paitsi lopussa se ilmottaa : New Router Not Found. Setup was unable to detect your new U.S Robotics Wireless MAXg router. Ja sanoo että varmista onko nettipiuha kiinno modeemissa jne..

Lalallaa..

Jes, sain kun sainkin langattoman toimimaan!!! :D Asennuksessa koetin eri vaihtoehtoja ja lopulta se suoritti asennuksen loppuun. Kun käynnistin koneen uudestaan, kone yhdisti heti automaattisesti omaan verkkooni. Kiitos kaikille kun jaksoitte vaivautua auttamaan tällästä toistaitoista koneenkäyttäjää! Oli ihan suunnaton apu!!! :)
 /   /  /  /  / Langattoman yhteyden muodostaminen..

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta