AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  /  / ''kokeneita'' hunajan käyttäjiä?

''kokeneita'' hunajan käyttäjiä?

7 Vastausta 4 305 Lukukertaa
Rakastan todella paljon juoda teetä maidon ja HUNAJAN kanssa. Laitan aina yhden lusikallisen hunajaa yhtä teejuomaa kohti.
Onko se paha? Tarkoitan lihoamisen kannalta? Lihottaako se? Onko ketään kokenutta hunajan käyttäjää joka voisi kertoa mulle, jos on lihonnut/laihtunut samalla hunajaa käyttäen?

Juon teetä ainakin 6 kertaa päivässä. Pelkään etten vaa lihoaisi hunajan takia...

no sokeriahan se on

no sehän on ihan puhdasta sokeria, eli ihan sama kuin laittaisit teehen lusikallisen sokeria. Laske itse kuinka monta lusikallista siitä päivässä tulee ja mieti onko se liikaa.

Ei kukaan ole lihonut/laihtunut hunajan takia vaan siksi että on syönyt liikaa energiaa kulutukseen nähden. Vaikka söisit pelkkää hunajaa suoraan purkista mutta vain sen verran ettei se mene kulutuksesi yli, et liho.

Luulisi ton olevan ihan itsestään selvää.

Ei se

6 tl hunajaa vastanee noin 6 tl hienoa sokeria eli jos et muuten ylikuluta sokeria, niin ei tuon luulisi sinua lihottavan :)

Sitäpaitsi luin juuri, että hunaja on todella hyvää esim. taistelussa vatsan helikobakteereja vastaa (oli joku helicobacter pyril tms.), jotka aiheuttavat esim. vatsahaavan. Hunajassa on muutakin hyvää "antibakteerista" ja sehän on perinteinen flunssalääke myöskin. Joten minusta tuntuu, että syö hunajasi rauhassa ja kävele vaikka ylimääräinen puolituntinen päivässä, jos sinua hunajan kalorit huolettavat :)

Ainoa varoitus mitä hunajasta muistan oli, että pienille vauvoille (alle 1 v.) sitä ei saa antaa. Voi aiheuttaa jotain Botulismia vai mitä se nyt oli.

Hunajassa on hiilihydraatteja

kuin puhtaassa sokerissa !
Juon itsekin hyvää, oikeasti haudutettua teetä ilman sokeria.
Sain lahjaksi ison purkin hunajaa ja googlasin hunajatietoa,
en millilleen muista, mutta teelusikallisessa hunajaa on hiilihydraatteja vain noin kolmasosa siitä kuin valkoisessa sokerissa
ja lisäksi hunajalla on terveysvaikutuksia, mm. antibioottisia ja se on erinomainen lääke lapsille ja aikuisille esimerkiksi flunssaan.
Yskänlääkettä ei tarvitse kurkkukipuun eikä hengitysteihin, jos juo vaikka hunajateetä. Se irroittaa liman ja helpottaa hengitystä.
En olisi uskonut, ellen olisi joutunut tai pikemminkin saanut itse
todeta..

6 teelusikkaa hunajaa vastaa siis ehkä kahta teelusikallista sokeria, mutta en nyt rupeaisi hunajallakaan mässäilemään.
Jospa totuttautuisit vain kahvilusikalliseen
hunajaa per teekuppi ?

Googlaapa: hunaja kalorit
ja myös sokeri, ja vertaile !

Päin peetä

Tuo äskeinen kirjoittaja ei ole oikein ymmärtänyt asiaa. Teelusikallisessa hunajaa on suunnilleen saman verran energiaa (kyllä, hiilihydraatteina) kuin teelusikallisessa sokeria. Hunaja vain maistuu makeammalta kuin sokeri, joten haluttu makeus voidaan saavuttaa pienemmällä hunajamäärällä. Se, että hunajassa on pikkuriikkisiä määriä terveydelle edullisia aineita, ei vähennä hunajan energiapitoisuutta yhtään. Kuudessa teelusikallsiessa hunajaa on siis yhteensä sellaiset 120 kcal. Jos käytät tuon verran hunajaa joka päivi, niin saat siitä vuodessa noin 44 000 kcal. Tuosta energiamäärästä saa muodostettua noin kuusi kiloa läskiä.

kuudessa teelusikallisessa

300 kaloria !

Näin sanoo...

"Hunaja aistitaan tavallista sokeria 1,3 kertaa makeammaksi ja siinä on painon mukaan 20 % vähemmän kaloreja. Näistä syistä johtuen saman makeuden tunteen saa hunajasta noin 40 % pienemmällä energiamäärällä kuin sokerista.

Sataa grammaa sokeria vastaava makeus saadaan noin 70 grammalla hunajaa.

Lisäksi hunaja nostaa veren sokeria hitaammin kuin taloussokeri, joten se soveltuu paremmin alhaista glykeemistä indeksiä vaalivaan ruokavalioon. Hunajan GI-arvo on 55.

Täysipainoinen terveellinen ravinto on tavallista monipuolista ruokaa, joka sisältää runsaasti kasviksia, marjoja ja hedelmiä. Hunajalla on sijansa tasapainoisessa terveellisessä ruokavaliossa valkoisen sokerin korvaajana. Pienikin määrä hunajaa useita kertoja päivässä, esimerkiksi aamupalalla puuron tai myslin kanssa marjojen kera, antaa hyvää makua ja nostaa elimistön vastustuskykyä."

Hunaja on terveystuote

http://www.hunaja.net/mp/db/material_folder/x/IMG/31462:31363/file/hunaja_terv.pdf
tai
http://fi.wikipedia.org/wiki/Hunaja
siinä on faktaa hunajasta!
hunaja ei todellakaa siis silloin lihota vaikka joisit 10kuppia teetä jossa on teelusikallinen hunajaa/teekuppi
Siinä on niiinpaljon kaiken mailman terveysvaikkutteisia aineita mitä tavallisessa kidesokerissa ei ole!

Hunajassa on noin 200 erilaista aineyhdistettä. Pääainesosat ovat erilaiset sokerilajit, joita on lähes 30. Hunaja sisältää keskimäärin:

* 38 % hedelmäsokeria
* 32 % rypälesokeria
* 1,5 % ruokosokeria
* 1,5 % mallassokeria
* 6 % muita sokerilajeja
* 17 % vettä
* noin 4 % muita ainesosia

Muihin aineosiin kuuluu muun muassa entsyymejä, proteiineja, kivennäisaineita, orgaanisia hedelmähappoja, aromiaineita ja vitamiineja.

Katoppa viä www.hunajapilvi.net
 /   /  /  /  / ''kokeneita'' hunajan käyttäjiä?
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta