AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

Puusta sähköä.

22 Vastausta 2 539 Lukukertaa
Eikö joku insinööri voisi kehitellä laitteen jolla voisi kotona tehdä tarvitsemansa sähkön?

Autot kulki joskus puukaasulla ja laivat höyrykoneilla. Elikkäs kehiteltäisiin vain tuollainen puuta tai pellettiä käyttävä kone joka pyörittäisi generaattoria. Hukkalämmöllä lämpiäisi pirtti ja käyttövesi. Sähköä tulisi silloin kun tarvitsee, mitä ei tapahdu tuuli ja aurinkovoimassa. Puu mädäntyessään vapauttaa saman määrän hiilidioksiinia kun palaessaan, joten sähkö tehtäisiin luontoystävällisesti.

Enää ei tarvitsisi vetää taloihin sähköjohtoja eikä maksella ikäviä sähkölaskuja. Pelleteillä toteutettuna sähköntuotanto voisi olla täysin automatisoitua, jos ei klapien kanssa puuhaaminen kiinnosta.

Myrskyllä ei tarvitsisi pelätä sähköjen katkeamista. Sen kun heittelisi pökköä pesään.

"Sen kun heittelisi pökköä pesään."

ole hyvä. Tuosta linkistä löydät "pökköä pesään" asiasta juttuja. Myös generaattoreista, autojen lisäksi.

http://www.woodgas.fi/

Itse olen miettinyt vedyn käyttöä raaka-aineena.

Joka ei olisi kovinkaan vaikea, suurin ongelma on säilytys ja sen tila, joka maksaisi. Tuo puuhan/tai pelletti voisi olla myös lisä energiana.

nothing

http://www.intercooler.fi/steamcastle/

Sitten kun tuollainen omavarainen sähköntuontaopömpeli maksaa 2.5 donaa ja on saman kokoinen kuin Nibe evc 13 ja compact 300 paketti, hommaa sellaisen.

Voipi olla, että jo vuonna 2012, jolloin ennustan, että pientilavaltaisesti omavaraistaloudessa täällä enemmistö elää.

Eihän tuossa ole mitään utta

Pelit ja vehkeet on keksitty jo aika päiviä sitten. Investointi ei vaan ole kannattava pientalon mittakaavassa. kymmenien kilowattien sijaan pitää siirtyä satoihin megawatteihin, jotta kannattaa.

Onko homma yhtään

Joko kohta saadaan kotikäyttöön sopivat laitteet?
Tuossa joku omakotitaloon sopiva laite. En nähnyt hintoja missään.

http://www.sunmachine.com/english/produkte_aktuelleprodukte.htm

puusta sähköä joo

Jos joku pystyy kehittelemään tuollaisen laitteen kohtuu hintaan okt skaalaan, markkinat kyllä pitäis suomesta löytyä nyt.

Pelkän aurinko tai tuulen varaan en halua lähteä mutta jos puun poltolla saisi toimivan systeemin kyllä kelpaisi. Siihen voisi yhdistää aurinkoa tai tuulta myös paikan mukaan.
Itse voisin investoida vaikka noin 30k eur jos voisin mennä ja katkaista fortumin kaapelin ja soittaa sinne että korjatkaa tolppanne veke mun mun mailta.

Moni pistää melkein 20k maalämpöön ja silti pitää tuoda sähköt joltain kiskuriyhtiöltä.

Maatiloille ja yrityksille

Eilisen (27.7.) Etelä-Saimaa (Lappeenrannan lehti) esitteli yhden tuotteen. Perustuu pienoisturbiiniin.

järki ja

Suomi poika on ihme poika kun on valmis investoimaan mitä tahansa että saa hieman pienentää käyttökustannuksia.
Ja markkinavoimat ne kusettaa suomipoikaa minkä kerkiää. Lisäeristämisestä,lämpöpumpuista jne. kun on hiukan henkeä vedetty niin seuraavaksi vuorossa omatoimisähkä ja sen perässsä epäilemättä jossakin vaiheessa omavesi laitos.

Nim. 30ke Ostaa jo sähköä aika pitkäksi aikaa ja se puulla tuotettava sähkökään ei liene ihan ilmaista saatikka sen kotivoimalan huolto......

Takaisinmaksu aika

ilmalämpöpumppun takaisinmaksu aika about 5 vuotta, maksaa itsensä helposti takaisin(turha puhua viilennys kustannuksista, sitä ei ole pakko käyttää)

Maalämmössä takaisinmaksu aika helposti 20-30vuotta jos talo normaalikokoinen ja eristykset/vuodot kunnossa, tässä en ihan heti näe kyllä järkeä.

20vuoden aikajänteellä suorasähkölämmitys maltillisella lisäeristyksellä on kaikki kustannukset huomioituna edelleen yksi taloudellisesti parhaista, ellei paras ratkaisu okt rakentamiseen. Yli 20v aikajänteellä ei mielestäni niin paljoa kannata miettiä, teknologia ja maailma muuttuu ihan liikaa siinä ajassa jo.

Kotivoimala tarvitsee toimiakseen kohtuullisen takaisinmaksu ajan, KAIKKI kustannukset huomioituna. Omavaraisuus, eli mahdollisuus poistaa sähköyhtiö pelistä, on erittäin huominarvioinen seikka taloudellisten näkökulmien lisäksi. Omavaraisuudesta voi maksaa hieman extraakin.

villi veikkaus vs. raaka fakta

"Maalämmössä takaisinmaksu aika helposti 20-30vuotta jos talo normaalikokoinen ja eristykset/vuodot kunnossa, tässä en ihan heti näe kyllä järkeä."

Olen nyt asunut 1,5v mielestäni normaalikokoisessa 152m2 suurelementti "normitalossa". Minun kohdalla toteutuneiden perustamiskustannusten, energiakulutuksen (pumpulla oma sähkömittari) ja viime vuoden sähkölaskujen perusteella laskettuna esim. paikallisen kaukolämpötarjoajan hintoihin verrattuna takaisinmaksuaika lämpöpumpulla ja porakaivolla on 8v 2kk.

Tarkennatko

Ja laskuissasi korko oli 0%?

MIten

Miten lasket talosi lämmitysenergian kulutuksen, eli mistä tiedät paljonko talosi kuluttaisi sähköä, jos käytössä olisi pumpun sijaan suorasähkölämmitys tai kaukolämpö? Paljonko arvioit talosi vaatiman energiamäärän, jos se lämpiäisi suorasähköllä?
Minun taloni (rak. -03) kokonaissähkön kulutus on 19-20 000 kwh/vuosi ja talo on perus- suurelementti talo, jossa asuinpinta-alaa 155 m2 ja puolilämmintä varastotilaa/autotallia n. 50 m2 tuohon päälle. Lämmitys kaapeleilla ja talo keski-Suomessa.

pellettigeneraattori...

tässäpä täysin valmis laite, intoa voi laskea että että hinta melkeen
30000 €asennettuna

Uskon kyllä että et

ole insinööri ;) Ajatus on talokohtaisena aika järjetön. Sähköjen katkeamista ei tosiaan tarvitsisi pelätä myrskyllä vaan koko ajan... laskutkin taitais olla suuremmat kun konsanaan Fortumilla.

Liekö höyryturbiini ja generaattori sinänsä jo 100 vuotta vanha keksintö...

Hyvä ajatus!

Järjestelmä ei ole läheskään niin huono kuin kuvittelet: Jos lasket pelkän sähköntuotannon hyötysuhdetta, on se tietysti pienessä voimalassa huonompi. Toisaalta:
- Sähkön siirtomaksut häviävät
- Voimala tuottaa runsaasti lämpöä. Jos lämmön voi käyttää käyttöveden tai talon lämmitykseen, on järjestelmän hyötysuhde lähellä 100%
- Sähkön siirrossa ei tule energiahävikkiä kun järjestelmä on lähellä käyttökohdetta.

Kotivoimala ratkaisut

Kyllä tämä onnistuu aika helposti. Käytetään vanhaa puukaasutekniikkaa, jossa häkäkaasu ajetaan moottoriin ja generoidaan se sähköksi ja lämmöksi. Ohjaus tapahtuu logiikalla, joka huolehtii automaattisesti kaikesta. Ei tarvitse kuin puupilkettä lisätä. Saksassa on yleistä, että talon kellarissa on VW TDI diesel, joka tuottaa verkkoon sähköä ja lämmintä vettä taloon. Takaisinmaksu Saksassa on lyhyt, koska valtio takaa kolminkertaisen sähkönmyyntihinnan ostohintaan verrattuna. Siellä käytetään myös maakaasumoottoreita talokohtaiseen sähkön ja lämmön tuotantoon. Meillä ei suin päin kannata verkkoon syöttää, koska etäluettava mittari laskee samaan laskuriin niin tulevan kuin lähtevän sähkön. Tämäkin pitäisi valtion toimesta määrätä niin, että mittarin ulossyöttölaskuri pitäisi olla aktivoitu. Ominaisuus niissä on, mutta se ei ole käytössä.

Stirling kone

Stirling moottori taitaa olla vahvoilla, se tarvii lämmön lisäksi myös kylmää, mutta sitähän Suomessa riittää,
Saksalaiset on tehneet pelletti+stirling kattiloita kotitalouksiin, lämpöä (muistaakseni) se antaa jotain 15-?? kw ja sähköä se tuottaa 1,5kw ... hinnoista ei mitään tietoa.

Tässä teeseitse koneita (taitaa olla Suomesta)


http://www.youtube.com/watch?v=9Bf6mhfeUH0

Stirling-

moottorilla tuo sakemannin "Sunmachine" sähkön tuottaa. Sinänsä fiksu sovellus saksalaisten syöttötariffin kanssa. Stirling-moottori kun toimii lämpötilaerolla ja sitähän puuta polttaen kattilaan syntyy.
Ongelmahan siinä on että sähköä syntyy vain kun kattilassa on tuli eli muutaman tunnin vuorokaudessa. Jos löytyisi Stirligistä versio joka on rakennettu toimimaan mahdollisimman pienellä lämpötilaerolla niin myllyn saisi pyörimään 24/7 ottamalla lämmön varaajan kuumasta vedestä. Puita sitten pesään vaan tarpeen mukaan kun vesi jäähtyy

Tukehtuu

Tiiviisti rakennetuissa taajamissa pientaloalueilla tulisi puun/roskan poltto tulisijoissa kieltää terveysyistä!
Pakkasella tyynellä säällä koko alue peittyy savuun pilaten näin hengitysilman ja asumisviihtyvyyden!

Naapurissa asuu yksi S....NAN savustaja joka ei osaa käyttää tulisijaa oikein vaan tupruttelee piipusta sankkaa savua aamusta iltaan päivittäin!

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta