AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Mitkä ihmeen "miedot" huumeet?

Mitkä ihmeen "miedot" huumeet?

6 Vastausta 1 521 Lukukertaa
Miksi ihmeessä suomessa on käännetty sanonta soft drug = mieto huume? Soft tarkoittaa pehmeää. Kovien ja pehmeiden huumeiden ero on käytännössä siinä, että koviin voi syntyä vahva psyykinen ja fyysinen riippuvuus - pehmeisiin korkeintaan lievä psyykinen riippuvuus. Pehmeiden huumeiden vaikutus voi olla paljon kovia vahvemman tuntuinen, mutta ne eivät aiheuta ympäristölle vaaraa esim. väkivaltaisen käytöksen muodossa. Pehmeiden huumeiden mahdolliset haitat kohdistuvat vain käyttäjään, ja hänen psyykeeseensä. Pehmeillä huumeilla on myös oikeinkäyttöä. Siinä näitä eroja.

Ja miksi lähes poikkeuksetta kerrotaan näiden "mietojen" huumeiden tarkoittavan vain kannabista? Hollannissa myydään taikasieniä, kaktuksia ja muita luonnon pehmeitä & vahvoja psykedeelejä ns. smart shopeissa, joiden tuotteet lasketaan tämän soft drug käsitteen alle.

Hollannissa ei myydä

Sienet ja kaktukset ovat Hollannissa nykyään laittomia.

Niinkuin on itse asiassa kannabiskin. Hollanti mukailee YK:n huumausainesopimusta. Tosin kannabiksen käyttö, hallussapito sekä pienien määrien myynti/osto coffeeshopeista ja pienimuotoinen omaan käyttöön kasvatus on joko dekriminalisoitu tai de-penalisoitu, en tiedä aivan varmasti kumpaa näistä.

Ainoastaan sienet kiellettiin

Meskaliinia, Ayahuascaa, LSA:ta, Salvia Divinorumia ym. psykedeelejä saa aivan kuin ennenkin.

Toki sienten viljely ja keräily luonnosta on

Ja se kaupankäytinkin vain siirtyi laillisista putiikeista Amsterdamin punaisten lyhtyjen alueen diilereiden haltuun.

Tiedätkö

Hollannissa suomenkaltaista kikkailua missä psykoaktiivisia aineita laitetaan lääkeluetteloon ja blokataan näin markkinat.

Suoraan sanoen

Hollantilaiset kuitenkin ovat luonteeltaan sellaisia, että ne tekevät juuri niinkuin parhaaksi näkevät eivätkä kumartele EU:n suuntaan. Tämän valossa uskon heidän noudattavan -palstan vakiolausahdusta lainaten- JÄLKIJUNASSA YK:n huumausainesopimusta, eli kun joku aine tulee huumausaineluetteloon, niin se kielletään Hollannissa. Eri asia sitten kokonaan on, voiko niiden käytöstä&pienien määrien hallussapidosta saada Hollannissa minkäänlaista sanktiota. Hollantilaisilla kuitenkin on tapana säilyttää terve järki näissä asioissa.

ketjun aloittajalle

[quote]Miksi ihmeessä suomessa on käännetty sanonta soft drug = mieto huume? Soft tarkoittaa pehmeää.[/quote]

En tiedä miksi käytetään, mutta ainakin siitä tietämätön kansa saa vahvistusta uskomukselleen, että kaikki huumeet ovat yhtä ja samaa, ero on vainn pitoisuuksissa.

Miedon vastakohta on väkevä, siis määrällinen ero.

Kovan vastakohta on pehmeä, kuten esititkin. Kyseessä laadullinen ero.

Tällaisen terminologian käyttämistä, siis kova vs mieto, voisi pitää tahallisena harhaanjohtamisena.
 /   /  /  / Mitkä ihmeen "miedot" huumeet?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja haku

Lisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta