Pupua pakkasessa, mikä neuvoksi?

f.ulmaria

Minulla on sattuneesta syystä 800g jänispaistia pakkasessa. Onko kenelläkään vinkkiä, miten saan siitä kaiken irti? Ts. Miten valmistan siitä rehdin ja herkullisen aterian?
Rakastan hyvää gourmet-ruokaa, mutta tähän saakka se on minulle aina valmistettu. Nyt kun jäin sinkuksi - huomaan olevani hieman uusavuton...

14

4582

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vulgaari

      jänisruoka. Nyt kun ei oikein tiedetä minkä ikäinen järjisä sinun pakkasessa luuraa, niin on kait varminta vähän marinoida niitä paisteja.
      Ota paistit sulamaan ja tee niihin marinaadi.

      Marinaadi
      puolipulloa punkkua
      1/2 dl öljyä
      1/2 sitruunan mehu
      1 sipuli viipaloituna
      1 rkl viinietikkaa
      3 murskattua katajanmarjaa
      3 mausteneilikkaa
      1 murskattu laakerinlehti
      1 rkl soijakastiketta
      silputtua persiljaa
      Laita jänikset muovipussiin marinaadin kanssa ja astiassa jääkaappiin. Anna olla vuorokauden verran, aina silloin tällöin niitä käännellen.

      Jänispaistit
      noin 4dl lihalientä
      2 porkkanaa
      pala juuriselleriä
      2 sipulia
      1 dl kermaa
      2-4 rkl mustaherukkahyytölöä
      mustapippuria
      suolaa
      timjamia
      rosmariinia
      voita paistamiseen
      pekonia
      piparkku
      maizzenaa

      Ota paistit marinaadissa ja kuivaa ne.
      Pane könttä voita pannuun ja ruskista jäniksen koivet molemmin puolin.
      Lado paistit valurautapataan, lisää joukkoon sipulit, porkkanat ja selleri.
      Kaada lihaliemi pataan ja pata uunniin noin 170c.
      Anna olla noin 2 tuntia. ota pata uunista, siivilöi liemi ja irrota jäniksen liha luista.
      Laita lihat uunin kestävään astiaan ja peitä amerikan pekonilla, laita uuniin.
      Keitä lientä kokoon ja lisää mausteet, timjami, rosmariini ja pippuri sekä herukkahyytelö.
      Rouhi piparkakusta ruokalusikallinen muruksi ja lisää joukkoon.
      Sekoita maizzena tilkkaan vettä ja saosta soosi sillä.
      Vatkaa kermasta löysä vaahto ja sekoita soosiin, sen pitäisi nyt olla kohtuullisen hyvän makuinen jäniskastike, lisää suolaa makusi mukaan.

      Jäniksen kanssa keiteyt perunat ja esim. punakaali sopii hyvin lisukkeeksi.

      • jälkeen

        ei kyllä maistu yhtään jänikselle........


      • PILAAT

        jäniksesi tuolla KAMMOTTAVALLA marinadillasi???


      • f.ulmaria

        Marinadissa on pupupaisti nyt. Kiitos selkeistä ohjeista! Katsotaan miten mun käy...


    • kuten

      poronkäristys...........suolaa ja riistamaustetta vähän ja loraus olutta,,,,,,,,sipuli sopii kyllä mukaan jos haluaa......näin saat eniten irti jäniksen mausta

    • juttu:

      >>>Pupua pakkasessa, mikä neuvoksi?

    • sitten lämmität sen sopivaksi ja lopuksi syöt sen. Ja kuvittelet että se on sun exä. Njami. Voit tietysti myös pilkkoa sen p....n päreiksi heti jäisenä, ja kuvittelet sen olevan exäsi. Ja syötät päreet naapurin sheferille... ja kuvittelet siinä menevän exäsi.

    • ...

      hiljainen hetki

      • Liottanut maidossa

        Se viehieman metsän makuapois,mutta silti tietää kyseessä olevan riistan. Tuo punaviini kyllä turmelee hyvän jänispaistin, on kokeiltu sekin.


      • Liottanut maidossa kirjoitti:

        Se viehieman metsän makuapois,mutta silti tietää kyseessä olevan riistan. Tuo punaviini kyllä turmelee hyvän jänispaistin, on kokeiltu sekin.

        Itse teen jäniksen burgundinpadan tyyliin ja hyvää tulee. Pinot noirit ovat hyvin miedon makuisia punaviiniksi, näet.


      • Mutta lisäät
        mrx-08 kirjoitti:

        Itse teen jäniksen burgundinpadan tyyliin ja hyvää tulee. Pinot noirit ovat hyvin miedon makuisia punaviiniksi, näet.

        Viinin vasta valmistuvaan kastikkeeseen. Tuskinpa siinä marinoit muutenkin melko miedon makuista pupua?


      • Mutta lisäät kirjoitti:

        Viinin vasta valmistuvaan kastikkeeseen. Tuskinpa siinä marinoit muutenkin melko miedon makuista pupua?

        Mutta nuo pinot noirit ovat todella mietoja, tukevammat valkoviinit ovat vahvemman makuisia. Mausteita pitää käyttää varovasti (laakerinlehti, vähän pippuria, vähän valkosipulia ja persiljaa).

        Pupupadan jämistä tulee muuten hyviä lämpimiä voileipiä.


    • Jos sallitaan vielä yksi variantti - ilman marinointia - tähän arvokkaaseen keskusteluun. Tämän idea on pitkä kypsytys - alhainen lämpö. Resepti ei juurikaan poikkea tällaisista perusresepteistä kuin ehkä siinä, että mukana on tomaattia.

      paketti pekonia - ei kovin savuista, pilkottuna pieniksi muruiksi - tai jos saat niin pelkkä suolattu siankylkikin käy
      1 dl oliiviöljyä
      vehnäjauhoja
      suolaa ja pippuria
      jänis pilkottuna kauniiksi paloiksi
      2 sipulia, silputtuna
      ½ paprikaa, silputtuna pieneksi silpuksi
      1 porkkana, silputtuna pieneksi kuutioksi
      2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
      1/2 pullo punaviiniä
      1/2 prk säilyketomaatteja mehuineen
      1 dl kana- tai kasvislientä
      1 tl kuivattua rosmariinia tai yksi tuore oksa
      1 laakerinlehti
      persiljaa
      (mustia oliiveja)

      Paista murustettua pekonia - tai pancettaa, jos jostain saat - kuivalla pannulla tovi ja siirrä kasariin. Lisää kasariin ruokalusikallinen tuoretta oliiviöljyä.

      Kada pussiin jauhot, suola ja pippuria - hölskytä ja jauhota jäniksenpalat pussissa hyvin. Paista pannulla ruskeiksi ja siirrä kasariin.

      Paista pannulla paprikaa, porkkanaa, sipulia ja valkosipulia viitisen minuuttia ja kaada kasariin jänön ja pekonin seuraan.

      Kaada pannulle tilkka viiniä ja raavi kaikki maut viiniin - kaada kasariin. Jos pannulla on paljon rasvaa, kaada rasva pois ennen viinin lisäystä.

      Lisää kasariin loppu viini, tomaatit mehuineen, kana- tai kasvisliemi, rosmariini ja laakerinlehti, tarkista pippuri ja suola.

      Kansi tiukasti kasarin päälle ja melko lempeälle tulelle hautumaan noin puoleksitoista tunniksi tai kauemmaksikin. Tarjolle tuotaessa ripottele päälle persiljaa ja muutama oliivi.

      Pataan voi lisätä myös muita aineita halunsa mukaan: selleriä, ripaus chiliä, puolikas kanelitankoa, katajanmarjoja, timjamia, oreganoa tms. Jos satuit saamaan käsiisi jänön maksan, elä ihmeessä heitä sitä pois vaan pilko pieneksi ja paista pannulla nopeasti ja lisää pataan - ja ole iloinen löydöstäsi.

    • herkkua pöytään

      1. Paloittele jänis
      2. Kupin pohjalle voita
      3. Lihapalat ja suolaa n. 3 tl
      4. Katajanmarjoja (kokonaisia ja rouhittuna, huomioi, että katajanmarja valmistuu n. 3 vuotta eli ei suoraan kerättyjä)
      5. Purkki smetanaa
      6. Purkki kermaa
      7. 1,5 pkt pekonisilppua
      200 asteessa 1 tunti, sen jälkeen 160 asteessa 3-4 tuntia. Sekoita aineksia paistumisvaiheessa, lisää halutessasi lisää kermaa. Toinen vaihtoehto on, että keität ensin lihat irti luista, valmistat paistin muutoin samalla reseptillä johon lisäät 1-2 dl siivilöityä keitinlientä. Paistoaika vähenee tällöin 2,5 tuntiin. Jälkimmäinen vaihtoehto on parempi, jos syömässä on lapsiakin. Samalla haulit tms. tulevat paremmin esille eikä syödessä tule yllätyksiä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen, tervetuloa

      Tule luokseni eka vaikka viikoks tai pariksi. Saisin helliä, kannustaa ja tukea sua ja kokata lempi herkkujasi. Pääsisit
      Ikävä
      30
      5939
    2. Kela valvoo lasten tilejä.

      Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen
      Yhteiskunta
      311
      3880
    3. Olisit ollut varovaisempi

      Nyt jos minut hylkäät ja et meidän asiasta minulle mitään ilmoita niin ettet edes anteeksi pyydä, niin tiedä että minä e
      Ikävä
      52
      3244
    4. TTK-tähti Saana Akiola paljasti tv-ohjelmassa tapahtuneen ahdistelun

      Olisko pitänyt suunnitella ulostulo paremmin? Nyt lehdet soittelevat kaikki 8 läpi ja kuusi sanoo ettei koskenut häntä.
      Maailman menoa
      37
      3066
    5. Mitä haluaisit sanoa hänelle

      Nyt tällä hetkellä?
      Ikävä
      164
      2444
    6. Vastenmielisyys

      Kuvaa sinua parhaiten
      Ikävä
      55
      2076
    7. Elisa laskuttaa jo sähköpostilaskusta erikseen euron

      Paperilaskuista on otettu lisämaksua jo ajat sitten, mutta nyt Elisa ottaa euron siitä että lähettävät sähköisen laskun
      Maailman menoa
      123
      1970
    8. Oho! Susanna Laine kohtasi epäonnea lomareissulla Italiassa - Avaa tilannetta: "Vähän sahaavaa..."

      Ou nou! Tsemppiä kuitenkin loppulomaan Italiassa, Susanna Laine ja mahdollinen seuralainen! Lue lisää ja katso kuvat:
      Suomalaiset julkkikset
      11
      1640
    9. Sinulle, tahtoisin kertoa mitä

      ajattelen siitä. Ehkä olen väärässä, mutta minusta kuulostaa jonkin alulta, mutta ei kerro minkä. Se selvinnee myöhemmi
      Ikävä
      28
      1609
    10. Ensitreffit alttarilla Jyrki paljastaa hääyön intiimiasioista kameroiden sammuttua: "Fyysinen..."

      Ooo-la-laa… Ensitreffit alttarilla -sarjassa alkaa hääparien välillä ns. tunteet kuumenemaan. Lue lisää: https://www.s
      Ensitreffit alttarilla
      7
      1597
    Aihe