AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!
 /   /  / proteiinijuomat, maidoton vaihtoehto?

proteiinijuomat, maidoton vaihtoehto?

5 Vastausta 2 221 Lukukertaa
Treenaan 3-4krt/vk salilla ja jumpissa.. tavoitteena kiinteytyä ja laihtua myös vähän. Olen nyt 165cm / 65kg ..ja tarkoitus olisi saada vatsaa kiinteytettyä raskauden jäljiltä ja saada paino puutoomaan noin 57kiloon. käyn siis jumpissa(circuit ja bodypump) 2krt/vk ja 1krt/vk salilla .. haluaisin käyttää lisänä jotain proteiinipitoista mutta sen pitäisi olla maidotonta eikä tietenkään kovin kaloripitoista. onko kenenlläkään suositella mitään?tuntuu että kaikissa protskujuomissa on maitoa. tai mikä ruoka voisi ajaa saman asian? kananmunalle olen myös allerginen.

Tavallinen ruoka riittää!

Jos haluat laihtua, unohda ne proteiinijuomat. Yleensäkään tavallisten kuntoilijoiden ei tarvitse niitä käyttää, tavallinen, laadukas ruoka riittää mainiosti. Proteiinijuomista on tarkoituksenmukaista hyötyä tosissaan bodaaville, joiden tarkoitus on kasvattaa massaa reilusti. Heidän kun on vaikea syödä ruokana riittävä määrä kaloreita, niin juoma on silloin hyvä vaihtoehto.

Urheiluravinnevalmistajat ovat kuitenkin onnistuneet mainonnassa ja saaneet kaikki kuvittelemaan, että urheilu on turhaa ilman lisäravinteita. Niin ei suinkaan ole!

Toki proteiinivalmisteita on maidottomiakin. Suosituin tietysti on heraproteiini, mikä ei maidottomalle käy, mutta se on halvinta. Ainakin Fast-merkkinen soijaproteiini löytyy ihan perus prismasta (vihreä pussi), mutta se on maustamatonta. Luontaistuotekaupoissa on nutri+ -merkkistä proteiinijauhetta, jota saatavana myös useissa eri mauissa. Niissä kuitenkin outo sivumaku, vähän kuin oksennusta joisi... :(

Mutta tosiaan, jos haluat laihtua, syö vähemmän kuin kulutat. Aina sanotaan, että samaan aikaan ei voi lihaksia kasvattaa ja laihtua, mutta siitäkin voi olla montaa mieltä. Suosittelen, että se ruoka, mitä syöt, on hyvälaatuista. Syö proteiinia vähintään 1g/painokilo joka päivä, niin olemassaoleva lihasmassa ainakin säilyy.

Jostain urheilulehdestä muuten luin, että alpro soyan kevyt suklaasoijajuoma (tetra) on loistava palautusjuoma, ravintoaineiden suhde kohdallaan. Sitä tulee itsekin kovan treenin jälkeen juotua (vaikka en maitoallerginen olekaan), jos ei kunnon ruokaa ehdi pian treenin jälkeen syömään.

Ratkaisu

Syö lihaa ja kalaa. Toimii paremmin kuin mitkään proteiinijauheet tai maitotuotteet ylipäätään. Tonnikala, sei ja broileri edullisia.

helpointa

mennä alan liikkeeseen ja haastatella myyjää. Kyllä tavallinenkin treenaaja voi lisäravinteita käyttää, ei kaikkien tarvi olla maatilallisia ja treenata traktorin-nostossa, niin kuin useat täällä tuntuvat ajattelevan. Jos markkinoilla on tarjolla helppoa protskua, miksei sitä voisi käyttää, ihme juttuja noi "älä tuhlaa rahojasi" -kommentit.

Nyt on vaan niin..

Että monet ovat havainneet lisäravinteita käyttäessään, että tavallinen ruoka toimii paremmin. Lisäravinteilla on oma paikkansa esim juuri palkkarina, mutta ei se välttämätöntä ole. Itse kun lihasmassaa halusin kasvattaa kokeilin paljon erilaisia lisäravinteita aj jauheita, mutta kun lopetin niiden käytön ja aloin syömään kiinteää ruokaa kuten lihaa ja kalaa enemmän alkoi myös lihasmassa kasvaa paremmin.
Lisäproteiinihän on tarkoitettu otettavaksi normaalin ruuan lisäksi(Huomioi nimi _Lisäproteiini_) joten sinun tulisi syödä normaalisti ja ottaa sen lisäski vielä lisäproteiinijauhot jos et ruaasta saa tarvittavaa määrää proteiinia. 2g/Kg on suositus kuntosalilla kävijöille.
 /   /  / proteiinijuomat, maidoton vaihtoehto?
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta