AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / Kauhavan kehittäminen

Kauhavan kehittäminen

27 Vastausta 1 327 Lukukertaa
Noniin, elikkäs onko uuden Kauhavan kehittämistä jo aloitettu? Mitä paikkaa vanhoista kunnista tullaan kehittämään uuden Kauhavan keskustaksi? Oma mielipiteeni on se, että entistä Alahärmää aletaan kasvattamaan Ylihärmän suuntaan, sillä Alahärmä on paikkana parhain, ajatellen, että siellä on työpaikkoja, ja kun sanoin että kasvattamista Ylihärmän suuntaan, tekisin näin koska Ylihärmässä on ne määrältään isoimmat työpaikat. Vanhan Kauhavan keskusta on mielestäni huonosti/pieneksi suunniteltu, ja sen keskustan kasvattaminen vaatisi täydellisen remontin, joka veisi rahaa jo enemmän kuin tyhjästä aloittaminen. Siksi siis Alahärmän suunta, joka on astetta kauniimpi, ja vielä työaikkojen läheisyydessä. Kauhavan keskustan kehittämistä haittaa myös ilmasotakoulu meluhaitoillaan.

Skenaario

Hakolankylän vanhan E-liikkeen kiinteistö (vai onko se vielä pystyssä) vois olla sopiva paikka uudelle kaupunginvirastolle. Sehän monella eri tavalla symboloisi Uudenkauhavan tulevaisuudenstratekioita: kustannustehokkuus,alueiden tasapuolinen kehittäminen ym. Ja ajatelkaas,miten se kulminoisi uuden ajan yhteiskuntasopua. Vanha työväenliikkeen linnoitus toimisi sratekisena hermokeskuksena porvarillisessa metropolissa.Tätä lapualaisetkin kadehtisivat.Vaarana olisi vain se,että Hakolankylästä muodostuisi aikaa myören niin voimakas mahtitekijä ja se pyrkisi itsenäistymään kauhavasta.

Ei mitään uutta

Kyllä se meidän Härmäläisten tiedossa ainakin on ollut jo jonkin aikaa että Alahärmästä aletaan tehdä toista liikekeskusta Kauhavan rinnalle, puhuuhan sen puolesta jo PowerPark ja Halpa-Halli ja nyt viimeksi osuuskauppa tehnyt tonttivarauksen Halpahallin vierestä ja mitä muuta mahtaakaan olla tulossa.

alahärmästäkö liikekeskus?

Älä ny enempää vaan heitä tuollaasta huumoria.
Meinaan jo tukehtua nauruun!
Onneksi ei ollut mitään ruokaa suussa, sillä tuossahan ois ollut suuri vaara jo tukehtua.

Voi olla kuivempaa kylää kun alahärmä?
No ehkä voltti sentään.

Härmän Kuntokeskus

on koko Kauhavan keskusalue. Sitä aluettahan kehittää pitää keskuspaikaksi. Sehän nyt on päivänselevä asia!

uusi kauhava

Vaikuttaa siltä kuin kaikki tappelisivat siitä mikä o todellinen keskus. Mutta jos oikein järjellä ajattelette, niin kyllä alahärmää saisi alkaa kehittämään, ja mieluiten tosiaan ylihärmää kohti. Ja alahärmähän kehittyy osin jo erään nimeltä mainitsemattoman henkilön ansiosta muutenkin mukavaa vauhtia. kauhavan keskusta on mikä on, enkä alkais sinne tekemään mitään, jotenkin harmaa kuva koko entisestä kauhavasta. unohtamatta että siinä kortesjärvikin olisi hitusen lähempänä uutta keskustaa.

nauha

valtatie 19 varrelle aina kasitieltä sjoelle asti...siinä sentään on aikamoinen liikenne päivittäin koska pääreitti kohti pohjoista

eli ketunpaska haisee

kauhavan keskustassa. Voi hyvänen aika sentään!

Ei kai kuntokeskuksen alueesta keskustaa saa tekemälläkkän.
Ei siihen riitä kenenkään rahat.

Kauhavan keskusta on ja pysyy kauhavalla.
Kaupat on siellä jo nyt ja siellähän kaikki käy kaupoolla.

kauhava

joo kauhavasta sivukylä, ja alahärmästä se kauhavan pääpaikka. mitkä kaupat siellä entisen kauhavan keskustassa on, eihän siellä ole kuin pari pientä kioskia +halpa/rihkamakaupat. hävittäjät meluaa yläpuolella, ja sanojesi mukaan siellä haisee ketunpaskakin.

Kuntokeskuksen alueella

haisee ketunpaska. Vanhan kauhavan keskuksessa ei ja yritit olla nokkela tuossa, mutta ei auta.

Kuntokeskus matkailuvaltti? Ketunpaskan hajuinen sellainen!

ketunpaska

haiskoon nyt sitten, vaikka itse en ole haistanut, mitä nyt pari kertaa on siellä tullut käytyä. ajankin sitä tulevaa keskustaa alahärmään, joten tämä kuntokeskuksen hajuhaitta ei siis haittaa.

näin se

Kuntokeskuksen luota ketunpaskan haju on helpompi poistaa kuin Kauhavalta lentokoneiden melu.

Ei ketunhajut paljonkaan paina

haittojen rinnalla. Lentokentän möly, niin hyvä kun sen kentän olemassaolo onkin, on tavallisen asukkaan kannalta iso haitta. Kenttä ei kuulu sinne, missä asutaan ja eletään. Miten vanhasta Kauhavasta muutenkaan saisi kauniin ja viihtyisän!?

vai ei ketunpaskan hajut

haittaa. Niinhän sitä näköjään luulee kun on siihen koko elämänsä totutellut.
Ei tiedä mitä on raikas ilima.

Mutta mitäs luulette niiden "matkailijoiden" tuumaavan asiasta?

Lentomelu ei haittaa - siihenhän on jo tottunut. Vähäästä ja ajoittaistahan tuo muutenkin vaan on.

lentomelu

sanoit ettei se ketunpaskan haju haittaa niitä jotka ovat lähellä asuneet ja koska siihe on tottunut. ja itse sanot ettei melu haittaa koska olet tottunut :D tottua pitää näköjään kummassakin paikassa johonkin. hyvin kuntsarilla näkyy väkeä/matkailijoita useimmiten olevan, ettei näköjää hajut pahemmi haittaa.

Ketut kyllä häipyy ajan myötä,

kun keskuspaikkaa aletaan rakentaa. Mutta lentokenttä pysyy ja pitääkin pysyä koko vanhan Kauhavan kantilta katsoen. Senkin suhteen on Kuntokeskuksen tienoo hyvä keskuspaikaksi, että saadaan todennäköisesti Härmä-nimikin sitten koko alueen nimeksi, niinkuin hyvä ja oikein onkin.

vähäästä

Taitaa ne "matkailijat" kuitenkin ennemmin haistella vaikka sitä paskan hajua, kuin kuunnella eestaas nousevia fuugia. Ei toi lentokenttä täällä prutkunperällä ny oikein kova "mainos" valtti ole, ei sitä ny ainakaan kukaan vartavasten kattomahan lähäre ainakaan kortesjärviä kauempaa, muutes ku tukevas kännis juhannuksena jos ei akka päästä kauemmaskaa. Jos sää siis haluat haistella raitista ilimaa niin sää meet siis kentänlaidalle nuusaamaan pakokaasuja? Et siis sääkään tiiä mitä se raitis ilima onkaan...

Eikä tarvita uutta siltaakaan mihinkään,

tienoolle tulee koko Kauhavan keskuspaikka! Säästöjä syntyy.

Keskusta

Niin ja onhan se mukavaa kun valtatieltä ei ole pitkä matka kaupungin keskustaan.

missä siellä kaupunki on?

Mokomia onnettomia kyläpahasia, jotka ovat aution ja tylsän näköisiä.

uusi kauhava

eihän kauhavalla olekkaan vielä mitään, mutta tässä onkin kysymys että minne sitä keskustaa nyt alettais tekemään.

No sehän on vain

tämä *kaupunki*. EP:llä on näitä sielä sun täällä, Alajärvi ja Lapua nyt ihan vieressä. Pohjoisessa Nyykauppi on keskustaltaan ihan oikea kaupunki vaikka onkin pieni asukasluvultaan.

Alahärmään

Ulkopaikkakuntalaisena ja ohiajavana olen ehdottomasti sitä mieltä, että mieletöntä pitää Kauhavaa keskustana. Se in sivussa kaikesta eikä ainakaan turistit sinne mene. Alahärmässä on laajeneva turismikeskus ja kuulemani mukaan kauppakeskittymä on tulossa Halpa-Hallin taakse. Hyvä! Ylihärmän kuntokeskus on melko lähellä olevan hyvälisä. Laittakaa Härmät voimat yhteen!

Härmät voimat yhteen!

Alahärmän suuntaan Ylihärmän Kuntokeskuksen seutuvilta. On hyvä kehittää edelleen Kuntokeskukselta käsin kohti Alahärmää ja toisaalle, kohti Kauhavaa.

meinaakko tosissaan

että nuo n.25km saataas yhtenäiseksi alueeksi rakennettua joskus? siihen tarvittaas ainakin puolimiljoona uutta asukasta.

Järkevää on kehittää vanhan kauhavan keskustaa ja jättää nuo sivukylät vähemmälle, sillä niissähän asuu vaan kourallinen ihmisiä ja nekin vähenee kokoajan. Keskittämällä saadaan aikaan säästöjä ja viihtyvyyttä.

Tällä tyylillä, joka nyt näyttää

uudessa Kauhavassa, tosiaan väki vähenöö. Eikä silloon kehity vanha Kauhavakaan, sillä milläs täi rykii...Kun viälä joku puhuu sivukylistä, tuaa se ilimi sen asenteenkin niihi "sivukylääshi". Jonku kepulaasen vaalimainokseski oli, notta kehitethä aluetta ilman kyläpolitiikkaa. Notta siihe tyylhi!

Tosi on

Ja toisen kepulaisen kehuma Paras-hanke, jonka piti olla maailman "paras" toimi, ei näytä tuottavan mitään tuloksia.

Kyllä ne on

kylä ja kirkonkylä aivan sivussa alueesta,ja väkimääräkin melko vähäinen,ihmetellä täytyy,että tällaista seutua yritetää kehittää keskuksena.
 /   /  /  / Kauhavan kehittäminen

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta