AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  /  /  / Päästönhallinnan merkkivalo palaa

Päästönhallinnan merkkivalo palaa

3 Vastausta 1 296 Lukukertaa
Merivassani alkoi palaa päästönhallinnan merkkivalo. Ohjekirja käskee ottamaan pikaisesti yhteyttä huoltoon. Onko muilla ollut samaa vikaa? Pitääkö tosiaan viedä huoltoon, huoh.

Aihetta

Oli vikaa tai ei niin onhan tuo tarkistettava. Luultavasti tarkistetaan alkuun OBD-liitimeltä ongelman aiheuttaja, se on nopea toimi.

Ruiskuvehkeillä ei ole mitenkään terveellistä ajaa pitkiä matkoja, jos seokset ei ole kohdallaan ja siitähän tuo valo kertoo - mittaa luultavasti lambda-anturilta polttoaine/ilma -seosta. Kuten tunnettua, esim. palamaton polttoaine saattaa saada vaikka katalysaattorin sulamaan. Muunlaiset viat ei ole niin huolestuttavia.

Ruiskuhan toimii yleensä vara-järjestelmällä käyttäen rikasta seosta, jos lambda-anturi ei anna järkevää signaalia. Lyhyillä ajoilla tuo ei ole vielä vaarallista mutta lisää polttoaineen kulutusta ja aiheuttaa takuuvarman hylkäyksen katsastuksessa.

Vika

lambda-anturissa. Hinta noin 200 euroa merkkiliikkeessä, muualla halvempi. Helppo vaihtaa itse, se on pakosarjassa päällä. Johdot (4 kpl) pantava oikein. Vikamuisti nollattava, siihen tarvitset lukulaitteen tai korjaamollakäynnin.

Vika nollattu

Korjaamolla nollattiin vika eikä merkkivaloa saatu uudelleen syttymään. Käskivät tuoda uudestaan, jos valo syttyy. Ei ole ainakaan vielä syttynyt.
Paljonko muuten tuollainen lukulaite maksaa? Ja mistä löytyy se liitin, josta viat luetaan?
 /   /  /  /  /  / Päästönhallinnan merkkivalo palaa

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta