AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Monessa osassa vero?

Monessa osassa vero?

10 Vastausta 2 198 Lukukertaa
Osaako kukaan kurkistaa tulevaisuuteen ja arvioida, onko mahdollista, että dieselveroon ja/tai polttoaineveroon tulee sellaisia muutoksia, että dieselveroa ei kannattaisi maksaa heti yhdessä erässä, vaan esim kahdessa. Eli näin varautua mahd. muutoksiin, jos esim polttoinevero nousee ja diesel ajoneuvovero laskee. Tai jotain muuta.

noinhan

laihialainenkin! Ostaa joka asemanvälille uuden lipun, kun ei koskaan tiedä, vaikka kuolisi kesken matkan.

Kerralla

Jos vain tilillä katetta riittää, niin ei muuta kuin maksat kerralla pois! Jos tuota maksua alkaa osissa maksamaan, niin AKE taitaa kiskoa jotain "maksutapalisää" vitosen per erä.

Jos myyt auton, niin saat veronpalautusta. Ja jos maksu muuttuu kesken verokauden, niin ennakkoon maksetut summat huomioidaan varmasti seuraavassa laskussa.

Lisämaksut

Viime vuonna dieselvero oli automaattisesti neljässä erässä ilman lisämaksuja, nyt pitäisi maksaa yli 900 erkkiä kerralla!!!

veron

voi maksaa myös neljässä-erässä se pitää vain anoa AKE:lta. Kaikki vaan anomaan että AKE:laisillakin olisi jotain tekemistä.

Ei tarvitse...

...mitään anoa. Katso verolippua uudelleen.

5 e / lasku!

Tietenkin tiedän että voi maksaa useammassa erässä, tuli nääs maksulappu! Viime vuonna tuli maksulappu neljä kertaa vuodessa, nyt kerralla, jonka avulla voi myös maksaa enintään neljässä erässä. Sattui olemaan syyskuun loppupuolella (v. 2001) hankittu auto, niin tuli mahdollisuus maksaa vaan kahdessa erässä, eka se vajaa kakspuolsataa ja toinen neljäpuolsataa. Jees.

Ja 5 euron maksulisä joka erästä. Viime vuonna tuollaista lisämaksua ei ollut, vaan vero tuli automaattisesti neljänä eränä! Siis parikymppiä veronkorotusta viime vuotiseen verraten.

ärsyttää

Kyllä taas viedään vähän pienempituloisia sata-nolla. Rikkaat maksaa yhdessä erässä, kun taas "köyhät" neljässä erässä. Toki on hyvä, että meitä veronmaksajia kohdellaan tasa-arvoisesti, mutta kun korotkin on niin alhaalla, että ei kukaan yhdessä erässä maksaja saa juurikaan hyötyä koroissa. Vain useassa erässä maksaja kärsii. Markka-aikana olisi ollut maksutapalisä varmaan 5mk. Nyt "vain" 5 euroa. Riistoa tämä...

verotus

Näissä diesel-veroissa on tähän asti ollut käytäntö se,että ison veron on voinut maksaa kahdessa erässä.Pienemmät on ollut maksettava kerralla.En muista summia,mutta jos meni vitosenkin yli niin se oli selvä.Verotuksessa ei kansalaisia saa asettaa eriarvoiseen asemaan.Vaan eikö tällainen ole juuri sitä.Siinähän toinen hävisi rahalleen puolen vuoden korot.Jokaisella pitäisi olla samanlainen mahdollisuus valita 1-4 erään summasta riippumatta.Jokaisen olisi itse harkittava moneenko erään haluaa veronsa.Tämän kirjoitin ainoastaan kansalaisten tasa-arvoisuuden vuoksi.Eihän siinä rahaa säästä,mutta periaatteen vuoksi.

4 erää

Noh, noh... vai ISO vero oli kahdessa erässä. Tuskin vaan, eihän minunkaan veroni ollut kuin vajaa 800 erkkiä ja sen sai maksaa neljässä erässä. Maksutapalisää 0 euro.

Noh, nyt kun saa maksaa 885,85 euro kerralla niin kyllä hymy hyytyy. Tämä lie sitä tasa-arvoisuutta? Naapurin jätkällä on samanlainen auto mutta muutama pehmeä penkki vähemmän ja vero 229,58. Vai tasa-arvo - haista sie kukkanen!

0 mk

Markka-aikana maksutapalisä oli 0 mk ja euroaikana vielä viime vuonna se oli 0 euro. Ainakin minulla, joka maksoin dieselveron neljässä erässa. Itse asiassa eriä oli viisi, kun riemusta kiljuen sai maksaa sen käyttömaksunkin erikseen.
 /   /  /  / Monessa osassa vero?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta