Tekniikan lisensiaatti/tohtori

cvxn

Mitähän käytännön eroa em. tutkinnoilla on, tai mitä mahd. plussaa tohtorin hattu tarjoaa lisensiaattiin verrattuna?
Näyttäs useampaa palkkatilastoa tiiranneena tohtorin keskipalkka jäävän nuista pienemmäksi, kumma kyllä.

16

2448

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • väitellä

      ja kirjoittaa tieteellisiä julkaisuja. Lisensiaattitutkintoon näitä ei vaadita.

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Lisensiaatti

      Tohtorit jäävät usein tutkijoiksi valtion laitoksiin, jossa palkkaus alhainen.

      IMO, aika turha tutkintohan tuo lisuri on.

    • ..................

      Työn kannalta sekä lisuri ettiä tohtori ovat aika turhia oppiarvoja, etenkin tohtori. Tietysti, jos on väitellyt aiheesta, jonka parissa tekee töitä, saattaa ammattitaito olla parempi kuin DI:llä ko. työssä.

      • yks tippeli-ins.

        Jos oikein tieteelliselle puolelle aikoo, niin tohtorin arvo on tavoite. Lisurilta on homma jäänyt kesken. Kyllä tietysti lisurillakin käyttöä teollisuudessa on, mutta pitää olla homman sellaista teoreettisempaa. Moni "DI-homma" ei lisureita kaipaa mitenkään erityisemmin. Pikemminkin päivastoin!

        Tottakai tiettyyn osa-alueeseen perehtynyt tohtori osaa tuon jutun ainakin teoreettisesti paremmin kuin perus-DI. Mutta ei kannata vähätellä tuota DI:täkään, jos hän on vaikkapa 10 vuotta pakertanut hieman käytännönläheisemmin ko. asioiden parissa. Jos ei teoreettisella huipputasolla ole tarvis operoida, niin eipä tohtorinhatun omaava tuo kuin hidastetta käytännön sovelluksiin. Tämäkin on nähty. Mutta paljon nämä asiat on miehestäkin kiinni, ei vain hänen tutkinnostaan!

        Jos tutkijan ura kiinnostaa, niin sitten vaan tohtoriksi. Jos enemmän käytännön sovellukset, niin sitten DI. Tai vaikkapa insinööriksi. Lisensiaattitutkintoa en osaa oikein päätavoitteena pitää. Se on hieman niin kuin olis huomannut hypänneensä "väärään junaan", ainakin joskus. Tai sitten ei ole heti keksinyt mitä alkaa todella tekemään ja siksi on päättänyt jatkaa opintoja, varmuuden vuoksi. Suurin osa minun DI-kavereistani, jotka ovat väitelleet tohtoreiksi, ovat käsittääkseni tehneet sen kokolailla suoraan DI-tutkinnon perään. Mielestäni he ovat olleet nimenomaan DI-nimikkeellä väitellessään. Joten ainakin tekniikan puolella lisurivaihe on aika turha tai kuinka sen sanois. Tarpeeton steppi, jonka yli pyritään loikkaamaan mahdollisimman nopeasti ja jopa huomaamattomasti... ;)


    • Lisuri

      Lisensiaatin tutkinto on vähemmän tunnettu. Sitä ei arvosteta yhtä paljon kuin tohtorin tutkintoa. Toisaalta siitä ei myöskään leimaannu (kielteisessä mielessä) yhtä voimakkaasti kuin tohtorin tutkinnosta.

      Omasta mielestäni lisensiaatin tutkinnosta on ollut työmarkkinoilla pientä hyötyä. Auttaa hivenen erottumaan valtavasta DI-massasta.

      • Kovo-koodari

        Moro vaan,

        Näin yleensä suunnittelualalla nuo jatkotutkinnot on ihan ok kun on ensin ollut ainakin 2 vuotta alan ko. siivulla töissä. Tuo lisuri on hyvä sillon kun haluaa harrastuksen tai minkä vaan syyn vuoksi syventyä johonkin asiaan kunnolla. Esim algoritmi ym. hommissa voi olla paljonkin apua moisesta harrastuksesta. Harvassa firmassa tosin arvostetaan noita oikein miksikään. Ainakaan palkkaa on turha pyytää. Mutta jos jostain asiasta on väitellyt niin kyllä porukka uskoo jos sanot jotain ko. asiasta tietäväsi.


    • Tietomäärä

      Tohtori osaa käsitellä erittäin laajoja tietomääriä ja hallita erittäin laajoja asiakokonaisuuksia sekä tuottaa niiden pohjalta uutta tietoa. Tohtorin tutkinto kertoo myös suorittajastaan, että tämä kykenee itsenäiseen työskentelyyn ja erittäin vaativien ja laajojen asiakokonaisuuksien hallintaan. Ei tutkinnon aiheen tarvitse olla substanssiltaan sama kuin työssä, harvoinhan se itse asiassa onkaan. Lisuritutkinto on suppeampi kuin tohtorin tutkinto eikä siinä tarvitse luoda aivan niin paljon uutta tietoa kuin tohtorin tutkinnossa.

      • Tietäjä.

        Tohtorin tutkinto kertoo tittelinsä olevan kapea-alainen fakki-idiootti joka ei pysty käytännön työhön muuten kuin aivan kapealla erityissektorilla. Tohtorin on todella vaikea työllistyä kun työpaikkoja ei oikein ole tarjolla kuin muutamia.


      • hass

        Korostat kovin laajoja asiakokonaisuuksia ja sen sellaista. Todellisuudessa väitöskirja tehdään yleensä hyvin rajatusta aiheesta kunhan kapeaa tutkimussuiveropolkua on tarvottu x vuotta. Mistä olet kopioinut tuon mainossloganin, eihän tuolla ole mitään kiinnekohtaa todellisuuteen.


      • öö4
        Tietäjä. kirjoitti:

        Tohtorin tutkinto kertoo tittelinsä olevan kapea-alainen fakki-idiootti joka ei pysty käytännön työhön muuten kuin aivan kapealla erityissektorilla. Tohtorin on todella vaikea työllistyä kun työpaikkoja ei oikein ole tarjolla kuin muutamia.

        Jopas vitsin murjaisit!


    • Toopes

      Tohtori ja lisensiaatti ovat suorittaneet täsmälleen samat opinnot, Työelämässä tohtori on yleensä teoreettisempi ja lisensiaatti käytännönläheisempi. Toista saattaa teollisuus karsastaa, koska tohtori on liian vaarallinen omalle uralle. Toinen taas ei kelpaa tutkijaksi, vaikka voissa paistaisi. Molemmat tulkinnat ovat virheellisiä ja eras niistä monista syistä miksi Suomi on vaipumassa suohon.

      Aivan kuin yrityksissä on monen tason ihmisiä, pitäisi myös tutkimuksessa olla. Pelkkien tohtoreiden tekemä tutkimus on järjettömän kallista. Yrityksiin taas pitäisi tietenkin ottaa parhaat ihmiset, olivatpa nämä tohtoreita tai eivät.

      • öö4

        Tasapainoinen vastauksesi katoaa pöljien kommenttien suohon. Ikävä kyllä :(


      • pääpäätirallaaa
        öö4 kirjoitti:

        Tasapainoinen vastauksesi katoaa pöljien kommenttien suohon. Ikävä kyllä :(

        diippap daappa kakkeliini puuu


    • tietäjä tietää

      Nykyisin monella alalla opiskellaan tohtoriksi lähinnä siitä syystä, ettei maisterintutkinnon jälkeen joko päästä oikeisiin töihin tai ei jostain syystä sellaisiin kyetä.

      Entisaikaan nämä tohtorit sitten jäivät yliopistolle tutkiskelemaan ja opettamaan. Nykyisin heidät heitetään yliopistolta yleensä mäkeen ennemmin tai myöhemmin mikäli eivät ole tutkimusalansa ehdotonta kärkeä.

      Työelämässä tohtori on firmalle usein pieni vaara: arvo saattaa olla noussut hattuun. Osa jääkin suosiolla kortistoon odottelemaan sitä oman arvon mukaista työpaikkaa joka joko tulee tai sitten ei tule vastaan.

      • Dr. Who

        Tohtori on VÄITELLYT.


    • Ktms

      Amerikassa maisterin tutkinto peruskauraa ja tohtorin tutkinto on se, johon pätevämmät tähtäävät. Suomessa työmarkkinoilla tohtorin arvo voi jopa laskea työllistymismahdollisuuksia tutkimuslaitosten ulkopuolella, ikävä kyllä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14836
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3049
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3045
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3045
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3045
    6. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3044
    7. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3040
    8. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3036
    9. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3034
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3034
    Aihe