Kielletäänkö moniasiamiehet?

MrA

Näin saunan lämmetessä laitetaan keskustelu alulle tulevista lakimuutoksista. Eduskunta vaati selontekoa VedL:n vaikutuksista Suomessa ja viime vuoden lopulla se tulikin. Eli ei mitään syytä tehdä muutoksia, tätä mieltä oli valtaosa lausunnonantajista. Mukavasti STM toteaakin että "eräissä lausunnoissa esitettiin perusteettomia väitteitä" Joko FK:n tarinat alkaa osoittautua huuhaaksi?

Nyt EU-komissio on ottanut kantaa Suomen vääristyneeseen tilanteeseen ja vaatii muutoksia EU-direktiivin vastaisuuksiin pikaisesti ennen rikemenettelyn aloittamista. Eli meklareiden palkkiokielto on tulilistalla ensimmäisenä koska meklareiden kohtelu ei ole oikeudenmukaista.

Mutta toinen huomioitava asia on moniasiamiesten toiminnan tuleva sääntely. Selvityksessään STM esittää että " ei ole tarkoituksenmukaista että moniasiamiestoimintaa voidaan harjoittaa pääelikeinona" Tarina jatkuu "epäselvyyksien poistamiseksi...läpinäkyvyyden lisäämiseksi ja turvaamiseksi olisi perusteltua harkita voidaanko tälläinen toiminta....mahdollisesti kieltää"

Lisäksi lopppuyhteenvedossa esitetään että moniasiamiehenä toimimista pitäisi voida rajoittaa (siis OK autoliikkeille ja matkatoimistoille) ei esim henkivakuutusten myyynnissä. Syyt löytyy EU-kilpailudirektiivistä.

Eli koska moniasiamiehet myyvät vakuutuksia milloin mitenkin, ja milloin minkäkin yhtiön nimissä vaikka käyntikortissa lukee mitä sattuu (yleensä vaikka palstoilla useiten esiintyvä A-alkuinen yhtiö) on ministeriö kaikessa viisaudessan päätynyt siihen että toiminta pitää pistää ruotuun.

Ministeriö lienee saanut riittävästi yksityiskohtaista tietoa moniasiamiesten toiminnasta ja ongelmista ja siitähän tämä tiukka suositus on lähtöisin. Tulevia probleemia tai korvausvaateita varmasti tullaan hyödyntämään maksimaalisesti prosessissa. Myös kotimaiset vakuutusyhtiöt haluavat moniasiamiestoiminna poistuvan koska eivät ole saaneet riittävää voluumia jakelijoista ja tukevat pyrkimyksiä.

Mutta ennakoidaan hiukan tulevaa:
Moniasiamiestoiminta kielletään ja sallitaan vain auto/matka yms vakuutuksissa.
Ko. yhtiöt pilkkovat toimintansa eri yhtiöihin joista joku edustaa jotakin ja toinen toista tai sitten yhtiöt keskittyvät vain yhden vakuutusyhtiön edustamiseen. Tämä varmaan kielletään jälkijunassa.
PS-laki astuu voimaan ja etupainotteiset palkkiot jäävät historiaan koska siirto-oikeus tulee tuotteisiin. Myynti sakkaa pahasti koska komissiotasot alenee merkittävästi ja muuttuvat jatkuviksi. Palkkaus ei taida toimia eikä myyjät elä nykymallilla.

Loppuuko toiminta joillain yhtiöillä? Ketkä selviytyvät ja miten toiminta järjestetään? Siirtymällä meklariksi? Yhden yhtiön asiamieheksi? Loppuuko vakuutusten myynti kokonaan? Vetäytyykö Skandia Suomesta? Tässä kesäksi pohdittavaa ettei aivosolut surkastuisi.

Enpä haluaisi olla moniasiamies.

Hyvää kesää kaikille.

22

2020

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sijoitusneuvoja k

      Ihminen on sopeutuvainen eläin, aina se yhden uuden myyntipuheen keksii. Eihän A ihan aikuisten oikeasti ole moniasiamies. Ei sen myynti muutu siitä miksikään vaikka edustaisi vain sk:aa, muut on ihan marginaalia.

      Ihan puhtaasti myyntiteknisesti ajatellen pojat on tähänkin mennessä sopeutuneet kaikenlaisiin hässäköihin ja lakimuutoksiin helkkarin hyvin aina takkia kääntämällä ja myyntijargonia ruuvaamalla. Moraalista en mene takuuseen puheitten suhteen.

      Tuo sk:n palkkiokäytäntöhän on ollut näille kioskeille kultakaivos ja ainoa olemisen edellytys joten jos tuo poistuu, ja poistuuhan se pakostakin uuden lain myötä, niin sitten ovat pojat tiukan paikan edessä. Tullaan näkemään tiukkoja tarjouksia ja alennuksia. Englannissa jossa tuo siirto-oikeus on ollut käytössä jo kauan on nähty että vakuutukset liikkuvat edestakaisin aina halvemman tai paremman tarjouksen perässä. Kikkakolmoset siis lisääntyvät, eivät vähene. Tulee yliallokaatiotarjouksia ja muuta mukavaa.

      Itsenäisen asiamiehen elämä vaikeutuu kun lähestytään lakimuutosta. Osa nyt tehtävistä kaupoista kun varmasti siirtyy toiseen yhtiön heti mahdollisuuden tullessa käyttöön ja clawbackit ovat valtavat. Uskoisin että tullaan näkemään myös sitä, että oman firman kautta kioskeille töitä tekevät myyvät nyt kun hullut ja sitten hyvissä ajoin pistävät kimpsut kasaan ja oman yhtiön tyhjäksi.

      Nykyinen meno ei tietenkään voi jatkua ja esimerkiksi A tulee olemaan vaikeuksissa vaikka miten koettaisi strategiaa muuttaa. Kannanhoitajia jää, mutta eivät varmasti suostu pelkällä proviikalla elämään, koska sillä ei uudessa tilanteessa varmasti enää elä.

      Meklarit voittaa joten ehkäpä bh:kin voi palkata sijoitusneuvojia, nyt kun on pelkkiä johtajia ja päälliköitä :).

      • V-Erottaja

        Verottaja ja FiVa kun marssii sisään moniasiamiehen ovesta tirkistamaan kuka on asiamies ja kuinka rahavirrat ovat menneet niin silloin alkaa tapahtumaan. Onko kioskin pitäjä sittenkin työsuhteessa vai sopimussuhteessa pääasiamieheen? Tuleeko kioskin tulot yhdestä lähteestä eli samassa suossa lekureiden kanssa verotuksellisesti. Sk on muuten kieltänyt yliallokaatiot, eli eiköhän se peli ole lopuillaan. A:t, B:t ja muut sirkukset palaa juurilleen eli agentiksi ja muuttaa yksityispankkiiri-tittelin eläkemyyjäksi, potkii osan väestä pihalle ja jatkaa samaa tarinaa eri paketissa vanhaa kantaa raastaen. Niin kaun kuin on tyhmiä asiakkaita, eli ikuisesti. Aamen.


      • aika on lopullisesti
        V-Erottaja kirjoitti:

        Verottaja ja FiVa kun marssii sisään moniasiamiehen ovesta tirkistamaan kuka on asiamies ja kuinka rahavirrat ovat menneet niin silloin alkaa tapahtumaan. Onko kioskin pitäjä sittenkin työsuhteessa vai sopimussuhteessa pääasiamieheen? Tuleeko kioskin tulot yhdestä lähteestä eli samassa suossa lekureiden kanssa verotuksellisesti. Sk on muuten kieltänyt yliallokaatiot, eli eiköhän se peli ole lopuillaan. A:t, B:t ja muut sirkukset palaa juurilleen eli agentiksi ja muuttaa yksityispankkiiri-tittelin eläkemyyjäksi, potkii osan väestä pihalle ja jatkaa samaa tarinaa eri paketissa vanhaa kantaa raastaen. Niin kaun kuin on tyhmiä asiakkaita, eli ikuisesti. Aamen.

        ohi. "Aika entinen ei koskaan enää palaa" kovaa on porskutettukin ja immeiset viisastuneet.


    • it´s about time

      Johan nuo Skandian agentit ovatkin huseeranneet melkoisesti, pikkuhiljaa alkavat silmät aueta, esimerkki Aamulehdestä.

      "Neuvojat välittivät vakuutuksia jopa kilpaa ilman koulutusta
      Valvonta: Välittäjät kertovat, että paperit allekirjoittivat ne, joilla luvat jo olivat

      Vakuutuksia on välitetty ja välitetään edelleen ympäri Suomen ilman lain edellyttämää rekisteröintiä ja vakuutusyhtiön koulutusta.

      Näin ovat toimineet Aamulehden tietojen mukaan sadat sijoituspalveluyritysten alivälittäjät eli sijoitusneuvojat.

      - Meillä oli myyntikilpailu heti sijoituspalveluyrityksen ensimmäisen ja toisen koulutusjakson välissä parin viikon ajan. Ei meillä mitään rekisteröintiä ollut, eikä vakuutusyhtiö ollut meitä vielä kouluttanut, yksi vakuutuksia välittänyt selvittää.

      Hän ehti välittää vakuutuksia ennen rekisteröintiä noin 10 kuukautta.

      Aamulehti haastatteli kuutta yrittäjää, jotka kertovat välittäneensä vakuutuksia ilman lain edellyttämää rekisteröintiä, koska sijoituspalveluyritys oli siihen kehottanut ja kannustanut.

      Kaikki heistä tietävät useita muita, jotka ovat tehneet samaa. Aamulehdellä on myös muita todisteita siitä, että näin on tehty ja tehdään yhä.

      Ilman lupaa toimineet välittäjät kertovat välittäneensä kymmeniä vakuutuksia ennen rekisteröintiä ja koulutusta. Se on paitsi laitonta, myös haitallista vakuutuksen ostajalle. Jos myyjä ei tunne myymäänsä tuotetta, ostaja tuskin tietää, mitä ostaa.

      Laki vaatii rekisteröintiä

      Ilman rekisteröintiä vakuutuksia välittäneet neuvojat ovat toimineet suomalaisten sijoituspalveluyritysten alivälittäjinä eli yrittäjinä tai toiminimellä.

      Heidän olisi pitänyt ennen vakuutusten välittämistä kouluttautua ja hankkia Finanssivalvonnan (Fiva) rekisteröinti. Vain palkolliset voivat välittää vakuutuksia ilman rekisteröintiä.

      Aamulehden tietojen mukaan vakuutusten välittäminen ilman toimilupaa koskee ainakin kahden valtakunnallisesti toimivan sijoituspalveluyrityksen alivälittäjiä.

      Molempien yritysten johtajat kiistävät tiedon.

      Vääriä allekirjoituksia?

      Ilman rekisteröintiä vakuutuksia välittäneet kertovat Aamulehdelle, että ovat kertoneet asiasta Fivalle, mutta se ei ole ryhtynyt asiassa toimiin. Miksi?

      - Meidän on vaikea puuttua nimettömiin ilmiantoihin, jos meillä ei ole näyttöä. Jos vihjettä tulee, pyydämme aina yrityksiltä selvitystä asiasta, Fivan toimistopäällikkö Timo Peltonen sanoo.

      Yksi syy siihen, että sijoituspalveluyritykset eivät ole kärähtäneet viranomaisille, voivat olla väärät allekirjoitukset. Useat ovat kertoneet Aamulehdelle, että ilman lupia vakuutuksia välittäneiden vakuutuspapereihin panivat nimensä ne asiamiehet, jopa ylimmät johtajat, joilla luvat olivat jo kunnossa.

      - Minulle sanottiin, että älä laita nimiä papereihin. Muut laittavat, yksi neuvoja kertoo.

      - En ensin tiennyt, että joku muukin allekirjoitti niitä, toinen sanoo.

      Kukaan ei halua ilmiantaa itseään Fivalle. Aamulehti tietää ihmisten nimet, mutta ei kerro niitä, koska on luvannut lähteilleen lähdesuojan, jotta ongelma pystytään tuomaan julkisuuteen."

      Huomatkaa että entiset työntekijät ovat kertoneet tietonsa FiVa:lle joka toistaiseksi ei ole ryhtynyt toimenpiteisiin. Milloin tippuu faktoja nimillä selvitettäväksi? Joko alkavat tarkastukset ja toiminta lopetetaan. Kenellekään ei liene yllätys että esim A, SF ja tietysti S-L ovat sopan keittäneet mutta toivottavasti lakimuutos ojentaa toimijoita.

      • että ilman minkäänlaista

        koulutusta tittelisi voi olla yksityispankkiiri.


      • entine asiakas
        että ilman minkäänlaista kirjoitti:

        koulutusta tittelisi voi olla yksityispankkiiri.

        homman nimi on 2* kepponen.

        Ollut rakennelman toimintamallina jo jonkin aikaa.

        Asiaksat on kepposteltu yli 5 vuotta. Asiakkaalle eläkesäästövakuutuksissa ei ole ollut mitään järkeä moneen vuoteen.

        Uutena kuviona on tullut tämä työntekijöiden harhautus yhdistettynä asiakkaan harhautukseen.

        Tarkoituksena kerätä mahdollisimman suuri vakuutuspotti keinoista välittämättä, ja jäädä sitten nosteleen näitä hoitokulu yms prosentteja asiakkaiden tulevista vakuutusmaksuista ja vakuutuspääomista.

        Mahdolliset riidat setvii sitten tämä "työntekijä" ja vakuutuksenottaja keskenään.


      • vai karkki
        entine asiakas kirjoitti:

        homman nimi on 2* kepponen.

        Ollut rakennelman toimintamallina jo jonkin aikaa.

        Asiaksat on kepposteltu yli 5 vuotta. Asiakkaalle eläkesäästövakuutuksissa ei ole ollut mitään järkeä moneen vuoteen.

        Uutena kuviona on tullut tämä työntekijöiden harhautus yhdistettynä asiakkaan harhautukseen.

        Tarkoituksena kerätä mahdollisimman suuri vakuutuspotti keinoista välittämättä, ja jäädä sitten nosteleen näitä hoitokulu yms prosentteja asiakkaiden tulevista vakuutusmaksuista ja vakuutuspääomista.

        Mahdolliset riidat setvii sitten tämä "työntekijä" ja vakuutuksenottaja keskenään.

        Aliasiamies tekee vakuutukset, joko rekisteröityneenä tai ilman. Jos rekisteröinti on vaikka SL:n kanssa niin sitten L:n tuotteita tehdään rekisteröitymättä. Palkkion saa A vaikka vastuun periaatteessa kantaa SL ja aliasiamies, josta asiakas ei yleensä ole myyntitilanteessa kuullutkaan. Asiamiehillä ei ole lain vaatimaa vastuuvakuutusta, eli kun riittävä källi on tehty, laitetaan aliasiamiesvirma konkkaan kun A ja SL karhuavat palkkiota takaisin. Sitten vaihdetaan työnantajaa toiseen samanlaiseen putiikkiin. Helppoa se onkin sillä jatkuvia palkkiota ei makseta, eli mitään ei "menetä".

        Kepposen kolmas osapuoli on vakuutusyhtiö jota asiamiehet ja niiden repsikat huijaavat surutta, kaikki pois mikä lähtee. Eikä vakuutusyhtiö tule saamaan koskaan kuriin jakelijoitaan jotka on ulkoistettu, he eivät voi irtisanoa sopimuksia koska kukaan ei hoitaisi heidän asiakkaita sen jälkeen. Eli homma tulee jatkumaan niin kauan kunnes SL katoaa Suomesta kokonaan. Tapahtuuko niin, se onkin toinen juttu, siihen vaikuttavat PS-laki ja ryhmäkanne kuluista. Ainakin etupainotteisten palkkioiden maksu loppuu ensi vuoden alusta, eli ehkä kenttä siivoutuu sitä kautta. Toivottavasti, sillä jos Suomen suurin sijoitussidonnaisten eläkkeiden myyjä hoitaa toimintansa näin, mitä tekee muut?


    • Ps. miten menee?

      Nythän tuo Skandia näyttää jo panneen luukut kiinni eläkepsinekseltä, loppusuora lähstyy. Korkein oikeus antaa päätöksensä kulujutussa hyvin pian eli sitten nähdään miten kantti kestää. Mielenkiintoisia aikoja menossa.

    • onkokunnossa

      meinaan se kilpailua rajoittava vakuutusedustuslaki, jota EU ei hyväksy ja miten saako edelleen moniasiamiehet toimia ja miten Skandia life tuliko oikeuden päätös ja lähteekö pois häntä jalkojen välissä?

      asiat kuntoon?

      • MrA

        Kesä meni ja lähtökuopissa ollaan monilta osin. Talousvaliokunta saa VedL-muutokset käsiteltäväkseen lähiaikoina ja sitten asia alkaa edetä. Perusteet ei ole muuttunut mihinkään, laki on direktiivin vastainen jne, senhän myönti jo myös STM. Eli muutos tulee, joskus. Moniasiamiehillä riittää varmasti jännitystä sillä itse ainakaan en tiedä mille kannalle FK kallistuu sillä se ratkaisee kielletäänkö toiminta. Luulisi FK:n vastustavan moniasiamiehiä sillä silloin saisi kätevästi ulkomaisten yhtiöiden jakelu vaikeuksiin, sama idea kuin meklareille 2005.

        Alan kannalta tärkeämpi PS-laki lienee kiireysjärjestyksessä olla ensin TaV:ssa ja siihen tarvitaankin aikaa. Mielenkiintoinen on mm verovähennyksen kytkeminen siirto-oikeuteen, eli käykö niin, että jos maksat vanhaan vakuutukseen yhdenkin maksun siirtymäajan jälkeen, sille lankeaa siirto-oikeus? Vaiko jo 2010? Mitkä ovat kohtuulliset kulut jota siirrosta saa periä? 100 EUR vai 3 % ? Saako asiakkaita syrjiä, eli kun siirrät Nordeaa Nordeaan, ei kuluja mene mutta 2 % kun siirrät Op:hen. Kuinka paljon eläkesäästämiseen vaikuttaa että perälauta on auki, eli eläkeiästä et tiedä mitään. Hyviä tuotteita tosin on suunnitteilla, ainakin kulut tulevat putoamaan reilusti. Alkuvuonna on varmasti eläkkeenostaja sekaisin kun tuotteet hakevat rajojaan.

        Skandia on Korkeimmassa ilmeisesti ennen vuoden loppua mutta enemmän kiinnostaa milloin yhtiö tuo PS-ratkaisunsa nähtäväksi, siitä riippuu monien tulevaisuus. Varmasti ei lähikuukausina sillä lain ollessa levällään, kukaan ei pysty rakentamaan tuotetta kasaan. Kun yhtiö on lopettanut eläkemyynnin, voluumit tippuvat mukavasti, sama koskee kaikkia muitakin. Hauska nähdä loppuvuoden uusmyyntitilastot, vieläkö joku pässi pistää nimensä eläkevakuutuspaperiin. Palkkioiden jatkuvalla maksulla lienee suurempi merkitys sillä se tulee pienentämään asiamiesten määrää melkisesti, veikkaisin että uusimmat jakelijat ovat hätää kärsimässä elleivät sopeuta organisaatiotaan. Etenkin kun moni asiamies ei saa jatkuvia palkkioita nytkään myynnistä, niin sopparit menee uusiksi eikä ne varmasti parane.

        Veikataanko ensimmäistä ruumista alalla, se ei ole A mutta seuraavan kirjaimen kohdalla sitten jo osuu. Palataan puolen vuoden päästä ja katsotaan miten ennustuksieni kanssa kävi.


      • Voihan Uittu
        MrA kirjoitti:

        Kesä meni ja lähtökuopissa ollaan monilta osin. Talousvaliokunta saa VedL-muutokset käsiteltäväkseen lähiaikoina ja sitten asia alkaa edetä. Perusteet ei ole muuttunut mihinkään, laki on direktiivin vastainen jne, senhän myönti jo myös STM. Eli muutos tulee, joskus. Moniasiamiehillä riittää varmasti jännitystä sillä itse ainakaan en tiedä mille kannalle FK kallistuu sillä se ratkaisee kielletäänkö toiminta. Luulisi FK:n vastustavan moniasiamiehiä sillä silloin saisi kätevästi ulkomaisten yhtiöiden jakelu vaikeuksiin, sama idea kuin meklareille 2005.

        Alan kannalta tärkeämpi PS-laki lienee kiireysjärjestyksessä olla ensin TaV:ssa ja siihen tarvitaankin aikaa. Mielenkiintoinen on mm verovähennyksen kytkeminen siirto-oikeuteen, eli käykö niin, että jos maksat vanhaan vakuutukseen yhdenkin maksun siirtymäajan jälkeen, sille lankeaa siirto-oikeus? Vaiko jo 2010? Mitkä ovat kohtuulliset kulut jota siirrosta saa periä? 100 EUR vai 3 % ? Saako asiakkaita syrjiä, eli kun siirrät Nordeaa Nordeaan, ei kuluja mene mutta 2 % kun siirrät Op:hen. Kuinka paljon eläkesäästämiseen vaikuttaa että perälauta on auki, eli eläkeiästä et tiedä mitään. Hyviä tuotteita tosin on suunnitteilla, ainakin kulut tulevat putoamaan reilusti. Alkuvuonna on varmasti eläkkeenostaja sekaisin kun tuotteet hakevat rajojaan.

        Skandia on Korkeimmassa ilmeisesti ennen vuoden loppua mutta enemmän kiinnostaa milloin yhtiö tuo PS-ratkaisunsa nähtäväksi, siitä riippuu monien tulevaisuus. Varmasti ei lähikuukausina sillä lain ollessa levällään, kukaan ei pysty rakentamaan tuotetta kasaan. Kun yhtiö on lopettanut eläkemyynnin, voluumit tippuvat mukavasti, sama koskee kaikkia muitakin. Hauska nähdä loppuvuoden uusmyyntitilastot, vieläkö joku pässi pistää nimensä eläkevakuutuspaperiin. Palkkioiden jatkuvalla maksulla lienee suurempi merkitys sillä se tulee pienentämään asiamiesten määrää melkisesti, veikkaisin että uusimmat jakelijat ovat hätää kärsimässä elleivät sopeuta organisaatiotaan. Etenkin kun moni asiamies ei saa jatkuvia palkkioita nytkään myynnistä, niin sopparit menee uusiksi eikä ne varmasti parane.

        Veikataanko ensimmäistä ruumista alalla, se ei ole A mutta seuraavan kirjaimen kohdalla sitten jo osuu. Palataan puolen vuoden päästä ja katsotaan miten ennustuksieni kanssa kävi.

        taas koko sijoitusneuvonta. Eläkemyynti loppui, Åke ja Skandia pääsivät KO:een. Nordea merenneitoineen suurimpana mustaa alan maineen ja vielä viedään bonukset valvojan populistisen älynväläyksen takia kassaholviin kolmeksi vuodeksi odottamaan. Samalla joutuu maksamaan niistä kohtuuttomat yritysverotkin jos kassa paisuu. Onko koko firmaa jäljellä bonuksia maksamaan vuosien päästä?

        Eiköhän kielletä muiden kuin talletusten käyttö niin saadaan taas lisää halpaa lainaa liikenteeseen ja asuntokupla lopultakin valmiiksi puhkeamaan.


      • Kohtuuskaikessa
        Voihan Uittu kirjoitti:

        taas koko sijoitusneuvonta. Eläkemyynti loppui, Åke ja Skandia pääsivät KO:een. Nordea merenneitoineen suurimpana mustaa alan maineen ja vielä viedään bonukset valvojan populistisen älynväläyksen takia kassaholviin kolmeksi vuodeksi odottamaan. Samalla joutuu maksamaan niistä kohtuuttomat yritysverotkin jos kassa paisuu. Onko koko firmaa jäljellä bonuksia maksamaan vuosien päästä?

        Eiköhän kielletä muiden kuin talletusten käyttö niin saadaan taas lisää halpaa lainaa liikenteeseen ja asuntokupla lopultakin valmiiksi puhkeamaan.

        Monet täällä haukkuu siitä ja tästä, kuinka skandia sitä ja tätä. Monet eivät ole tietoisia mitä ja kuinka "kauppaa" tehdään muissa vakuutusyhtiöissä ja niiden asiamiesyhtiöissä. Kaikilla vakuutusyhtiöillä on ulkoisia myyntikanavia. Ja täällä surkutellaan kuinka kauppa ei ole jollain käynyt, ja muut valittaa etteivät ymmärrä mitä vakuutusehdoissa lukee, ja moni on oikeesti lukutaidoton vakuutusehtojen suhteen olipa kyseessä sitten eläkevakuutus tai vahinkovakuutus. Sitä varten on vakuutusyhtiöillä puhelinpalvelut ja asiakaspalvelut ja monilla yhtiöillä on jopa ihan oikeita toimistoja kaupungeissa ja kylissä. Sitten täällä kaikenmaailman "besserwisserit" tietävät vakuutusehdot, joita tuskin ovat kertaakaan ajatuksella lukeneet tai edes perehtyneet niihin sen paremmin.


      • Pro-Skandia Life
        Kohtuuskaikessa kirjoitti:

        Monet täällä haukkuu siitä ja tästä, kuinka skandia sitä ja tätä. Monet eivät ole tietoisia mitä ja kuinka "kauppaa" tehdään muissa vakuutusyhtiöissä ja niiden asiamiesyhtiöissä. Kaikilla vakuutusyhtiöillä on ulkoisia myyntikanavia. Ja täällä surkutellaan kuinka kauppa ei ole jollain käynyt, ja muut valittaa etteivät ymmärrä mitä vakuutusehdoissa lukee, ja moni on oikeesti lukutaidoton vakuutusehtojen suhteen olipa kyseessä sitten eläkevakuutus tai vahinkovakuutus. Sitä varten on vakuutusyhtiöillä puhelinpalvelut ja asiakaspalvelut ja monilla yhtiöillä on jopa ihan oikeita toimistoja kaupungeissa ja kylissä. Sitten täällä kaikenmaailman "besserwisserit" tietävät vakuutusehdot, joita tuskin ovat kertaakaan ajatuksella lukeneet tai edes perehtyneet niihin sen paremmin.

        Kirjoitit "Kohtuuskaikessa" kuin minun ajatuksiani. Ihmettelen suuresti miksi Skandiaa haukutaan. Skandialla on ehkä kuluja enemmän kuin muilla mutta miettiikö kukaan koskaan että mikään ei ole ilmaista tai että mitä kuluilla saa. Skandian kuluilla saa käyttöön muihin elävakuutuksiin verrattuna aivan ylivertaisen rahastovalikoiman ja oikeuden vaihtaa rahastoja kuluitta kuinka monta kertaa tahansa (esim. Nordealla voi vaihtaa kuluitta tietyn määrän vuodessa jonka yli menevät vaihdot maksavat). Lisäksi Skandialla pakettiin kuuluu suoraan henkivakuutus mikä ei suinkaan kaikilla kilpailijoilla ole automaattisesti mukana. Rahastojen hoito maksaa, asiakkaille lähetetyt raportit maksavat jne. eli kuluja tulee ja harva meistä hoitaa toisten varoja ilmaiseksi. Itse en piittaa kuluista vaan minun kiinnostaa tuotto pitkällä tähtäimellä. Monet valittavat että vakuutus on tuottanut tappiota. Tässä markkinatilanteessa kaikki (kilpailijoidenkin eläkevakuutukset ja rahastot myös) sijoitukset ovat menneet alaspäin. Lisäksi on turha itkeä jos on säästänyt vakuutukseen vain pari vuotta että "se tuottaa tappiota" ja "ei koskaan tuota mitään" jne. Kyllä 30-vuodessa on loistavat mahdollisuudet päästä reilusti plussalle. Säästämistä ei kannata lopettaa missään tapauksessa. Itse säästän ilomielin Skandiaan ja en aio lopettaa säästämistä edes kahdenkymmenen vuoden päästä kun maksusitoumus on päättynyt. Haluan itselleni hyvän eläkkeen ja se onnistuu eläkevakuutuksen kautta. Ja loppuun vielä: minulla ei ole kytköksiä Skandiaan tai sen asiamiehiin. Olen tyytyväinen eläkesäästäjä ja ihmettelen kun ko. säästömuotoa teilataan aivan syyttä.


      • antiPro
        Pro-Skandia Life kirjoitti:

        Kirjoitit "Kohtuuskaikessa" kuin minun ajatuksiani. Ihmettelen suuresti miksi Skandiaa haukutaan. Skandialla on ehkä kuluja enemmän kuin muilla mutta miettiikö kukaan koskaan että mikään ei ole ilmaista tai että mitä kuluilla saa. Skandian kuluilla saa käyttöön muihin elävakuutuksiin verrattuna aivan ylivertaisen rahastovalikoiman ja oikeuden vaihtaa rahastoja kuluitta kuinka monta kertaa tahansa (esim. Nordealla voi vaihtaa kuluitta tietyn määrän vuodessa jonka yli menevät vaihdot maksavat). Lisäksi Skandialla pakettiin kuuluu suoraan henkivakuutus mikä ei suinkaan kaikilla kilpailijoilla ole automaattisesti mukana. Rahastojen hoito maksaa, asiakkaille lähetetyt raportit maksavat jne. eli kuluja tulee ja harva meistä hoitaa toisten varoja ilmaiseksi. Itse en piittaa kuluista vaan minun kiinnostaa tuotto pitkällä tähtäimellä. Monet valittavat että vakuutus on tuottanut tappiota. Tässä markkinatilanteessa kaikki (kilpailijoidenkin eläkevakuutukset ja rahastot myös) sijoitukset ovat menneet alaspäin. Lisäksi on turha itkeä jos on säästänyt vakuutukseen vain pari vuotta että "se tuottaa tappiota" ja "ei koskaan tuota mitään" jne. Kyllä 30-vuodessa on loistavat mahdollisuudet päästä reilusti plussalle. Säästämistä ei kannata lopettaa missään tapauksessa. Itse säästän ilomielin Skandiaan ja en aio lopettaa säästämistä edes kahdenkymmenen vuoden päästä kun maksusitoumus on päättynyt. Haluan itselleni hyvän eläkkeen ja se onnistuu eläkevakuutuksen kautta. Ja loppuun vielä: minulla ei ole kytköksiä Skandiaan tai sen asiamiehiin. Olen tyytyväinen eläkesäästäjä ja ihmettelen kun ko. säästömuotoa teilataan aivan syyttä.

        Kerrohan kaveri miten keskimäärin 4% vuosikululla olevan tuotteen saa tuottamaan pitkälläkään ajalla?

        Skandialla on toki hyvät rahastot, mutta asiamiehet eivät niitä asiakkailleen suosittele vaan omia
        asiamiesrahahastoja. Fimin Forte pöllyttää varmasti kaikki asiamiesrahastot jos asiakas ei halua olla itse aktiivinen.

        Enkä ole muutenkaan kohdannut vielä sellaista henkilöä joka olisi osannut
        rahastoja vaihdella edes kohtuudella oikea aikaisesti.

        Eli miten sinä olet pystynyt menestymään?


      • Pro-Skandia Life
        antiPro kirjoitti:

        Kerrohan kaveri miten keskimäärin 4% vuosikululla olevan tuotteen saa tuottamaan pitkälläkään ajalla?

        Skandialla on toki hyvät rahastot, mutta asiamiehet eivät niitä asiakkailleen suosittele vaan omia
        asiamiesrahahastoja. Fimin Forte pöllyttää varmasti kaikki asiamiesrahastot jos asiakas ei halua olla itse aktiivinen.

        Enkä ole muutenkaan kohdannut vielä sellaista henkilöä joka olisi osannut
        rahastoja vaihdella edes kohtuudella oikea aikaisesti.

        Eli miten sinä olet pystynyt menestymään?

        Olen säästänyt pitkään ja vaihtanut rahastoja äärimmäisen vähän. Olen käyttänyt korkeariskisiä osakerahastoja ja pitänyt rahat niissä enkä vaihdellut rahastosta toiseen turhaan. Kun tuotto on hyvää niin ei tuo 4 % vuosikulut paljoa paina. Kyllä nyt viimeisen vuoden ajan alas ollaan tultu mutta missä sijoitusmuodossa ei oltaisi? Säästän jatkossakin säännöllisesti Skandia Life-eläkevakuutukseeni. Se kannattaa aina!!!


      • Kallista, not?
        Pro-Skandia Life kirjoitti:

        Olen säästänyt pitkään ja vaihtanut rahastoja äärimmäisen vähän. Olen käyttänyt korkeariskisiä osakerahastoja ja pitänyt rahat niissä enkä vaihdellut rahastosta toiseen turhaan. Kun tuotto on hyvää niin ei tuo 4 % vuosikulut paljoa paina. Kyllä nyt viimeisen vuoden ajan alas ollaan tultu mutta missä sijoitusmuodossa ei oltaisi? Säästän jatkossakin säännöllisesti Skandia Life-eläkevakuutukseeni. Se kannattaa aina!!!

        Siinä tulikin Skandian myyjän mielipide asiaan.

        Fiksumpi kysyisi kuinka paljon parempi tuotto olisi ilman tuotta kulurasitetta.

        Yksinkertaisesti, eläkevakuutuksiin säästäminen on kulujen takia helvetin hölmöä ensi vuonna. Säästä sinä vain Skandiaasi, muut valitsee fiksumpia vaihtoehtoja.


      • sijoitusmies
        Pro-Skandia Life kirjoitti:

        Olen säästänyt pitkään ja vaihtanut rahastoja äärimmäisen vähän. Olen käyttänyt korkeariskisiä osakerahastoja ja pitänyt rahat niissä enkä vaihdellut rahastosta toiseen turhaan. Kun tuotto on hyvää niin ei tuo 4 % vuosikulut paljoa paina. Kyllä nyt viimeisen vuoden ajan alas ollaan tultu mutta missä sijoitusmuodossa ei oltaisi? Säästän jatkossakin säännöllisesti Skandia Life-eläkevakuutukseeni. Se kannattaa aina!!!

        1) Osakesijoitusten pitkän aikavälin tuotto-odotus lienee välillä 8-10%, ja tämäkin saattaa olla pikkuisen optimistinen arvio.

        2) Fakta: suurin osa rahastoista häviää (pitkällä aikavälillä) markkinatuotolle suurin piirtein kulujensa verran.

        Lähes puolet osakkeiden tuotto-odotuksesta parempiin taskuihin. Miltä kuulostaa?

        3) Kun häviät 4% tuotosta, häviät myös tuoton jonka olisit voinut saada ko. neljälle prosentille. Kts. korkoa korolle.

        Elleivät Skandian salkunhoitajat onnistu monin verroin paremmin kuin salkunhoitajat keskimäärin - eikä ole mitään syytä olettaa että näin kävisi - häviät markkinatuotolle todella rumasti. Helposti 60-70% markkinatuotosta jää saamatta (taas kerran, kts. korkoa korolle).

        Älä usko niitä myyntimiehiä. He eivät ole "sijoitusasiantuntijaa" nähneetkään. Jos oikeasti olisi olemassa sijoitustuote jossa korkeammat kulut takaavat korkeamman tuoton, sitä ei tarjottaisi puhelimitse Sinulle tai minulle. Siis tavallisille tallaajille.


      • sijoitusmies
        sijoitusmies kirjoitti:

        1) Osakesijoitusten pitkän aikavälin tuotto-odotus lienee välillä 8-10%, ja tämäkin saattaa olla pikkuisen optimistinen arvio.

        2) Fakta: suurin osa rahastoista häviää (pitkällä aikavälillä) markkinatuotolle suurin piirtein kulujensa verran.

        Lähes puolet osakkeiden tuotto-odotuksesta parempiin taskuihin. Miltä kuulostaa?

        3) Kun häviät 4% tuotosta, häviät myös tuoton jonka olisit voinut saada ko. neljälle prosentille. Kts. korkoa korolle.

        Elleivät Skandian salkunhoitajat onnistu monin verroin paremmin kuin salkunhoitajat keskimäärin - eikä ole mitään syytä olettaa että näin kävisi - häviät markkinatuotolle todella rumasti. Helposti 60-70% markkinatuotosta jää saamatta (taas kerran, kts. korkoa korolle).

        Älä usko niitä myyntimiehiä. He eivät ole "sijoitusasiantuntijaa" nähneetkään. Jos oikeasti olisi olemassa sijoitustuote jossa korkeammat kulut takaavat korkeamman tuoton, sitä ei tarjottaisi puhelimitse Sinulle tai minulle. Siis tavallisille tallaajille.

        "Kun häviät 4% tuotosta" = kun häviät 4% pääomastasi, siis lähes 50% tuotosta, mikäli osakkeiden tuotto on tulevaisuudessa sama kuin menneisyydessä.


      • khkhkhkhkhkhkhk
        antiPro kirjoitti:

        Kerrohan kaveri miten keskimäärin 4% vuosikululla olevan tuotteen saa tuottamaan pitkälläkään ajalla?

        Skandialla on toki hyvät rahastot, mutta asiamiehet eivät niitä asiakkailleen suosittele vaan omia
        asiamiesrahahastoja. Fimin Forte pöllyttää varmasti kaikki asiamiesrahastot jos asiakas ei halua olla itse aktiivinen.

        Enkä ole muutenkaan kohdannut vielä sellaista henkilöä joka olisi osannut
        rahastoja vaihdella edes kohtuudella oikea aikaisesti.

        Eli miten sinä olet pystynyt menestymään?

        skandian keskimääräinen vuosikulu on n. 1,5 %


      • pepepepepepepe
        sijoitusmies kirjoitti:

        "Kun häviät 4% tuotosta" = kun häviät 4% pääomastasi, siis lähes 50% tuotosta, mikäli osakkeiden tuotto on tulevaisuudessa sama kuin menneisyydessä.

        sijoitusmies sijoittelee ja tahkoo rahhoo :D :D :D. mä oon nykis duunis wall striitil ja tahkon enemmän! jeeeee!! sijoitusmies ei osaa. mä en usko. se on hanurinveivaaja. saa siitä rahhaa.


      • esittele
        pepepepepepepe kirjoitti:

        sijoitusmies sijoittelee ja tahkoo rahhoo :D :D :D. mä oon nykis duunis wall striitil ja tahkon enemmän! jeeeee!! sijoitusmies ei osaa. mä en usko. se on hanurinveivaaja. saa siitä rahhaa.

        hölmöyttäsi julkisesti.


      • uskotko itsekään?
        khkhkhkhkhkhkhk kirjoitti:

        skandian keskimääräinen vuosikulu on n. 1,5 %

        Et usko tuohon itsekään, kerro yksikin esimerkki Skandian esitteestä jossa kuluksi jää vain 1,6 %. Pelkkä VAKUUTUKSEN kulu on keskimäärin reilusti yli 2 prossaa vuodessa (esim 150 Eur/kk, 20 vuoden maksusuunnitelma 40 vuotiaalle miehelle), lisäksi rahastojen kulut ja useimmiten ainakin sinun myyminä vielä rahastojen rahaston kuoren kustannukset eli normaalisti 1,22 %. Varmasti menee 5 % pa vuodessa rikki. Siinä on vaikea repiä tuottoa, ainakaan korkomarkkinoilta. Mutta saahan sitä yrittää. Vielä lisäksi, mikä olikaan Skandian rahastojen keskituotto viimeiseltä 10 vuodelta? 2-3 % vuodessa? Haluatko faktaa pöytään?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      69
      2993
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      418
      2868
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      102
      2272
    4. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      94
      2136
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      73
      1914
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      11
      1864
    7. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      7
      1850
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      153
      1838
    9. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      336
      1751
    10. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      6
      1662
    Aihe