Homeherkän allerginen alveoliitti

nisuiisu

Tämä on aivan uusi tieto:
http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/3205255/38822920

Silloinkun kun välimme olivat vielä ystävälliset ja lämpimät, niin sinun diagnoosisi oli TTL:lta "alkava tavallinen astma".

Kirjoitit siis, että sinulla on "orgaanisen pölyn aiheuttama allerginen alveoliitti". Sinulle on siis joku muu lääkäri väsännyt alveoliitti diagnoosin kuin TTL. Ilmeisesti hän on TYHOSAn suosittelema lääkäri Matti Paanane, koska kehut häntä sympaattiseksi.

Kirjoiti näin:
ETTÄ allergisen alveoliitin kriteerit täyttyivät kohdallani työpaikka-altistuksen takia, jonka aiheutti väärin asennetut ilmastointilaitteet, "sukat pyörivät jaloissa" kolmisen kuukautta.
LAINAUS PÄÄTTYY

Sinun sairastumisesi syy on ihan sama kuin minulla. Eikä noista ilmastointilaitteista niin paljon itiöpölyä tai muuta pölyä tullut, että se määrä olisi riittänyt aiheuttamaan ns. perinteisen allergisen alveoliitin. Sieltä tuli muuten mikrobimyrkkyjä, jotka aiheuttivat kolmelle työtoverillesi kuolettavan syövän. Minulle riitti muuten hengittää vain n. 30 min tuota "raikasta" ilmaa, kun sairastuin. Minä lähdin kesken oppitunnin lääkäriin, koska pyörrytti niin vietävästi. Sellaista ei ollut vielä koskaan minulle tapahtunut.

Tämä pitää aivan varmasti paikkaansa:
TTL:n altistus aiheutti minulle toisen AKUUTIN alveoliitin
LAINAUS PÄÄTTYY
Minä kuitenkin jättäisin tuon sanan akuutti pois. Jos tarkoitatat sanalla äkillistä, niin kyllä se on silloin sitä, mutta kyllä sinulla tämä sairaus on kroonistuneena.

Kirjoitatat:
Jos jättäisit vihdoin viimein mestaroimatta MINUN AKUUTTISAIRAUKSIANI ja alkaisit vihdoin viimein TODISTELLA kroonista MYRKKYALVEOLIITTIASI, jota ei koko maailmassa ole todettu vielä yhtään ainoaa kappaletta aiheuttajana kosteusvauriorakennusmikrobimyrky.
LAINAUS PÄÄTTYY

Ei tuo sana akuutti oli tämän asian ydin, joten unohda sinä mieluummin se. Helena Mussalo-Rauhamaa ja Henrik Wolff ovat näyttäneet jo toteen kosteusvauriosta johtuvan myrkkyalveoliitin. Se poikkeaa siis täysin tavallisesta alveoliitista, koska sen aiheuttavat myrkyt (ei siis itiöt), valkosoluja keuhkoissa on äärimmäisen vähän (perinteisessä alveoliitissä paljon). Myös veren B-lymfosyyteissä oli vajausta.

Muuten kyllä nuo 82 BAL-näytettä riittää todisteeksi, koska ne olivat ehdottomasti kosteusvauriossa sairastuneiden. Ikävää on, että Tari Haahtela esti tuon tiedon kertomisen vuoden 1998 Majvik-suosituksessa. HW tutki siis yli 10 vuotta vanhoja näytteitä.

Jos lääkärit olisivat toimineet oikein, niin kaikilta kosteusvauriossa sairastuneilta olisi tutkittu veren lymfosyyttijakauma. Lääkärit eivät ole määränneet sitä, koska tietävät, että mikrobimyrkyistä johtuvaa sairautta ei voi parantaa ja että se on erittäin vakava sairaus.

Tuo data olisi ollut eriitäin tärkeätä. Nyt ei ole olemassa oikeata tietoa lymfosyyttijaukaumasta veressä, kuin nuo muutamat kymmenet, jotka siis otettiin siäilmapolilla jo yli 10 vuotta sitten. Törkeää toimintaa maamme lääkärikunnalta.

Niin oikeastaan nyt tuo sinulla oleva diagnoosi ei johdu kosteusvauriosta. Se on virallinen, mutta ei oikea.

Pekka Nikkola

19

774

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -ollen

      Miksi väitit, että astma-sana ei esiinny Risto Savilahden väitöskirjassa, vaikka se esiintyy siellä kymmeniä kertoja???

      • ....

        Hän varmaankin olettaa, ettei kukaan tarkista hänen juttujaan.


    • tämänkin kielsit

      TIESITTEKÖ TÄMÄN (10)
      nisuiisu / 15.3.05 / klo 09:07
      Forssan Saksankadun koulutilojen homekiistan poliisitutkimus on loppusuoralla. Rikospoliisi saa tutkinnan valmiiksi maaliskuun puolivälissä 2005, minkä jälkeen juttu on menossa Kankaanpään kihlakunnan syyttäjälle, joka on erikoistunut ympäristörikoksiin.
      Rikosilmoituksen Forssan ammatti-instituutin tilojen home-epäilystä teki vuonna 2001 yksi oppilas ja yksi opettaja.
      Koulutilat on sittemmin korjattu asianmukaisesti.
      Edellä olevan uutisen olen poiminut YLE:n Hämeen alueradion internet-sivulta. Minä olen se opettaja, joka teki tämän rikosilmoituksen ja se todella johti rikostutkintaan.
      Suosittelen teitä kaikkia, jotka olette sairastuneet työpaikkanne homeista, tekemään rikosilmoitus. Se kannattaa, vaikka saatat joutua tekemään sen useasti. Tiettävästi Valkeakoskella on myös menossa oikeuteen työpaikastaan sairastuneen tapaus.
      Terveisin
      Pekka Nikkola

      VASTAUS TÄNÄÄN 12.07.2009

      Eräs aikuisopiskelija teki sen
      nisuiisu / Tänään / klo 13:55
      En minä! Minä vain sitten jatkoin sitä, koska Forssan poliisi ei olisi tutkinut koko asiaa. Nyt muuten Forssan poliisi on evakossa, koska niin monet poliisisedät alkoivat sairastella rakennuksestaan.
      Minun ainoa allerginen alveolliiti diagnosoittiin maaliskuussa 2002 TTL:lla Ritva Piiparin ja Henrik Wolffin toimesta. Piipari teki sen pakosta, Wolff vapaaehtoisesti.
      PN

    • nisuiisu

      ole tullut työpaikastasi. Tarkoitan nyt tietysti ITIÖIDEN aiheuttamaa allergista alveoliittia.

      Koita nyt pikkuhiljaa takao kalloosi, että kukaan ei ole vielä koskaan sairastunut Suomessa normaalista kosteusvauripaikasta allergiseen alveoliittiin, saati sitten astmaan. Joku on voinut saada purkutöiden yhteydessä homeplykeuhkon, mutta se ei ole normaali tilanne.

      Jos sairastuu kosteusvauriosta, niin kyllä se johtuu mikrobimyrkyistä, jotka vähentävät valkosolumme ainakin puoleen ja enemmäkin. Esim. "Hilkkaliisalla" oli vain 80 miljoonaa valkosolua litrassa keuhkojen huuhtelunestettä. Hän on eräs todella harvoista, joilta on otettu oikeean aikaan BAL-näyte. En tiedä sitten muita kuin nuo H M-R:n sisäilmapolilla yli 10 vuotta sitten otetut 82 näytettä.

      Minulle oli yllätys, että vasta eilen sanoit, että olit saanut Matti "IgE-allergia" Paanaselta diagnoosiksi orgaanisen pölyn aiheuttaman allergisen alveoliitin. Tuota sairautta et kyllä ole saanut työpaikastasi. Näin ollen ymmärrän nyt intosi sekoittaa epätoivon vimmalla meidän palstalaistemme päitä. En yhtään ihmettele, että otit minut silmätikuksesi. Ystävyytemme katosi heti, kun sait Paanaselta tuon diagnoosin. Vai saitko sen häneltä?

      Niin tuossa eilisessä hesarissa kopioit oikein isolla lauseen:
      "Tiedetään, ETTEI MIKÄÄN YKSITTÄINEN MIKROBI AIHEUTA SAIRASTUMISIA, EIKÄ MYÖSKÄÄN INFEKTIOTAUTI EIKÄ ALLERGIA"
      Lainaus päättyy

      Sinä tiedät aivan varmasti, että tuo ALLERGIA sana tuossa tekstissä tarkoittaa suomeksi, että sairauttamme ei ole aiheutta ITIÖ, koska siis TIEDETÄÄN, että sairastumista kosteusvauriossa ei aiheuta ALLERGIA (niinhän siinä lukee ja vielä Helsingin Sanomissa)! Tässä tapauksessa tuo sana allergia pitää sisällään sekä astman että allergisen alveoliitin. Yleensähän puheessa pelkällä sanalla allergia tarkoitetaan hengityselinten limakalvon sairautta. Tilanne tietysti muuttuu, jos allergia sanan perään lisätään sana alveoliitti.

      Sinusta olisi suuri apu meille sairastuneille, jos kopioisit tälle palstalle Allergologia-kirjasi sivulta 67 kappaleen "Immunoglobuliini E". Siis sen kappaleen, joka alkaa näin:
      "IgE on limakalvojen puolustusjärjestelmän vasta-aaine".
      LAINAUS PÄÄTTYY

      Huomaatko siis, että IgE on LIMAKALVOJEN vasta-aine. Se liittyy aina homeallergiaan, joista parhaiten tunnetaan astma. Tästähän eräs palstamme häiriköistä kirjoitti, että minä valehtelen, kun kirjoitin, että IgE on limakalvojen vasta-aine. Tästä kirjasta minä sen olen oppinut ja uskon siihen, kuten sinäkin.

      Pyydän sinua sitten myös ystävällisesti katsomaan kuvaa 6, sivulta 71, jossa puhutaan keuhkoputkien tulehduksesta. Huomaatko, että IgE liittyy keuhkoputkien lihaksiston supistumiseen. Sitten on erikseen laatikoituna lievä tulehdus ja vaikea tulehdus. Huomaatko, että molempiin liittyvät eosinofiiliset valkosolut. Ne on merkitty kuvassa merkillä EOS. Eli jos jollain on vaikeahoitoinen astma-tulehdus, niin kyllä siinä eosinofiileilla on tärkeä osuus. Tämä on juuri sitä peräänkuuluttamaasi fakta-tietoutta.

      ystävällisin bakteerimyrkkyterveisin

      Pekka Nikkola

      • ....

        Ei siellä Hesarissa todellakaan lukenut, ettei kosteusvaurio aiheuta allergiaa.

        Onko sinun vaikea ymmärtää erilaisia lauserakenteita?


      • Homeherkkä#

        Kuntien ja valtion omistamat rakennukset ovat kärsineet kosteusvaurioista vuosikymmeniä ja niissä altistuu satoja tuhansia työntekijöitä kaiken aikaa.

        TTL on ollut vastuussa työntekijöäiden terveydesta sitten 1960-luvun ensin yksityisfirmana, siirtyen 1970-luvulla STM:n alaiseksi lääketieteelliseksi huippututkimusyksiköksi.
        TTL kouluttaa maamme tt-lääkäreitä. TTL on julkaissut ainakin pari opasta tt-lääkäreille koskien kosteusvauriorakennusaltistuksen aiheuttamia allergisia ammattitauteja sekä tt-lääkären roolia niiden toteamisessa.
        Uusin opas on painettu 15.5.2009.

        Kosteusvauriorakennusaltistuksesta TYÖNTEKIJÖITÄ SAIRASTUU KAIKEN AIKAA.

        TTL:n julkaisemassa oppaassa on selvitetty ne allergiset KEUHKOsairaudet mihin kosteusvauriotyöpaikka saattaa työntekijän sairastuttaa.
        Ja oppaassa mainitut KEUHKOsairaudet ovat ne perinteiset, eli astma, allergisen alveoliitin kolme eri muotoa ja ns. ODTS.

        Kun tt-lääkäri, keuhkoputkitulehduksiin määräämiensä toistuvien antibioottikuurien jälkeen tuon kuurin tuottamatta tulosta, ovat vuosikymmeniä määränneet hoidoksi astmalääkityksen, niin tt-lääkäreiden OLISI TULLUT ALOITTAA PEF-seuranta ennen astmalääkityksen aloittamista.
        Kosteusvaurionuhan suhteen tuossa oppaassa ei ole mainintaa.
        Jostain kumman syystä tt-lääkärit määräävät antihistamiineja SELVITTÄMÄTTÄ ENSIN LIMANÄYTTEELLÄ JA KOEPALALLA MINKÄ TYYPPINEN NUHA ON KYSEESSÄ.

        No jostain syystä TTL:n oppaassa EI OLE MAINITTU SANAAKAAN KEUHKOJEN VALKOSOLUKADOSTA EIKÄ SEN TOTEAMISESTA.
        Ja kun ei ole mainittu, niin sillä ei ole mitään merkitystä.
        Jos sillä sinun mielestäsi on merkitystä, niin ottaisitko yhteyttä TTL:ään, josko korjaisivat opasta siltä osin.

        Tuossa eilenkin eräs kosteusvauriotyöpaikkalainen soitteli, kun hän pääsi vihdoin viimein erikoispolitutkimuksiin, erikoispolitutkimussaldon. Alkuvaiheessa ylähengitysteiden paksuuntuneet limakalvot kera polyyppien revittiin irti. Hänellä todettiin myös keliakia sekä vuosikausia jatkuneen reumaoireilujen jälkeen Sjökgrenin syndrooma.
        Ja autoimmuunisairaushan sekin on. Ja AUTOIMMUUNISAIRAUKSIINhan kosteusvauriotyöpaikat myös sairastuttavat.
        Astma- ja antihistamiinilääkitystä hänkin on käyttänyt vuosikausia, vaan Kela-astmaakaan ei vielä ole todettu eikä kroonista nuhaakaan ole todettu kosteusvauriotyöpaikan aiheuttamaksi.

        Kun kirjoitit, että JOS LÄÄKÄRIT OLISIVAT TOIMINEET OIKEIN, niin kaikilta kosteusvauriossa sairastuneilta olisi tutkittu VEREN LYMFOSYYTTIJAKAUMA.
        HUOMIOI, että KOSTEUSVAURIOTYÖPAIKOILA SAIRASTUTAAN KAIKEN AIKAA.
        TTL:n oppaasta käy ilmi, että TTL ei ole katsonut tarpeelliseksi MAKSATTAA TYÖNANTAJILLA tuota tutkimusta, eli työterveyshuollon kautta.
        Jos joku kosteusvauriotyöpaikkaoireileva haluaa tuon tutkimuksen otattaa, niin hän joutuu maksamaan sen itse.

        Kirjoitit myös:
        "Lääkärit eivät ole määränneet sitä, koska tietävät, että MIKROBIMYRKYISTÄ JOHTUVAA SAIRAUTTA EI VOI PARANTAA JA ETTÄ SE ON ERITTÄIN VAKAVA SAIRAUS."

        SINÄ SIIS OLETAT SAIRASTAVASI KAIKEN AIKAA JOTAIN ERITTÄIN VAKAVAA KEUHKOSAIRAUTTA, joka sairaus alkoi kohdallasi elokuusta 2000 maaliskuuhun 2001 kestäneestä Forssan kosteusvauriokoulualtistuksesta.
        Josko hakeutuisit keuhkolääkäritutkintaan selvittääksesi itsellesi vihdoin viimein mikä keuhkosairaus sinulla oikein on, KUN kirjoituksistasi päätellen SINÄ OLET JO SITTEN FORSSAN KOULUALTISTUKSEN KÄRSINYT JATKUVASTA HENGENAHDISTUKSESTA.
        Vai alkoiko tuo hengenandistus kohdallasi vasta TTL:n maaliskuussa 2002 kolmen viikon sisällä suorittaman toisen A.fumigatusaltistuksen jälkeen?

        No josko menisit Inspector Sec Oy:n sivuille tarkistamaan mitä SYÖPIÄ ja minkä elinten VAURIOTA KOSTEUSVAURIOMYRKYT aiheuttavat.
        ALVEOLIITIN KOLMEA ERI MUOTOJA NE EIVÄT Inspector Sec Oy:n olettamuksen mukaankaan AIHEUTA.

        Mitä minuun tulee, niin MAINITSEMIANI KOLMEA POIKKEUSTA LUKUUNOTTAMATTA EN OLE KOSKAAN KÄRSINYT HENGENAHDISTUKSESTA.
        AKUUTTI allerginen alveoliitti on kolme kertaa aiheuttanut minulle MUUTAMAN VIIKON KESTANEEN RASITUSHENGENAHDISTUKSEN.

        Ja muuten E-lausuntoni krijoittaja ei ole Paananen.
        Kun tulin TTL:ltä kotiin tilasin välittömästi keuhkolääkäriaikaa paikkakuntamme lääkäriasemilta.
        E-lausuntoni kirjoittajan vastaanotolle (keuhkopolin ylilääkäri) pääsin kolmen viikon kuluttua ja toiselle keuhkolääkärille olisin päässyt vasta neljän viikon kuluttua.


      • nisuiisu
        Homeherkkä# kirjoitti:

        Kuntien ja valtion omistamat rakennukset ovat kärsineet kosteusvaurioista vuosikymmeniä ja niissä altistuu satoja tuhansia työntekijöitä kaiken aikaa.

        TTL on ollut vastuussa työntekijöäiden terveydesta sitten 1960-luvun ensin yksityisfirmana, siirtyen 1970-luvulla STM:n alaiseksi lääketieteelliseksi huippututkimusyksiköksi.
        TTL kouluttaa maamme tt-lääkäreitä. TTL on julkaissut ainakin pari opasta tt-lääkäreille koskien kosteusvauriorakennusaltistuksen aiheuttamia allergisia ammattitauteja sekä tt-lääkären roolia niiden toteamisessa.
        Uusin opas on painettu 15.5.2009.

        Kosteusvauriorakennusaltistuksesta TYÖNTEKIJÖITÄ SAIRASTUU KAIKEN AIKAA.

        TTL:n julkaisemassa oppaassa on selvitetty ne allergiset KEUHKOsairaudet mihin kosteusvauriotyöpaikka saattaa työntekijän sairastuttaa.
        Ja oppaassa mainitut KEUHKOsairaudet ovat ne perinteiset, eli astma, allergisen alveoliitin kolme eri muotoa ja ns. ODTS.

        Kun tt-lääkäri, keuhkoputkitulehduksiin määräämiensä toistuvien antibioottikuurien jälkeen tuon kuurin tuottamatta tulosta, ovat vuosikymmeniä määränneet hoidoksi astmalääkityksen, niin tt-lääkäreiden OLISI TULLUT ALOITTAA PEF-seuranta ennen astmalääkityksen aloittamista.
        Kosteusvaurionuhan suhteen tuossa oppaassa ei ole mainintaa.
        Jostain kumman syystä tt-lääkärit määräävät antihistamiineja SELVITTÄMÄTTÄ ENSIN LIMANÄYTTEELLÄ JA KOEPALALLA MINKÄ TYYPPINEN NUHA ON KYSEESSÄ.

        No jostain syystä TTL:n oppaassa EI OLE MAINITTU SANAAKAAN KEUHKOJEN VALKOSOLUKADOSTA EIKÄ SEN TOTEAMISESTA.
        Ja kun ei ole mainittu, niin sillä ei ole mitään merkitystä.
        Jos sillä sinun mielestäsi on merkitystä, niin ottaisitko yhteyttä TTL:ään, josko korjaisivat opasta siltä osin.

        Tuossa eilenkin eräs kosteusvauriotyöpaikkalainen soitteli, kun hän pääsi vihdoin viimein erikoispolitutkimuksiin, erikoispolitutkimussaldon. Alkuvaiheessa ylähengitysteiden paksuuntuneet limakalvot kera polyyppien revittiin irti. Hänellä todettiin myös keliakia sekä vuosikausia jatkuneen reumaoireilujen jälkeen Sjökgrenin syndrooma.
        Ja autoimmuunisairaushan sekin on. Ja AUTOIMMUUNISAIRAUKSIINhan kosteusvauriotyöpaikat myös sairastuttavat.
        Astma- ja antihistamiinilääkitystä hänkin on käyttänyt vuosikausia, vaan Kela-astmaakaan ei vielä ole todettu eikä kroonista nuhaakaan ole todettu kosteusvauriotyöpaikan aiheuttamaksi.

        Kun kirjoitit, että JOS LÄÄKÄRIT OLISIVAT TOIMINEET OIKEIN, niin kaikilta kosteusvauriossa sairastuneilta olisi tutkittu VEREN LYMFOSYYTTIJAKAUMA.
        HUOMIOI, että KOSTEUSVAURIOTYÖPAIKOILA SAIRASTUTAAN KAIKEN AIKAA.
        TTL:n oppaasta käy ilmi, että TTL ei ole katsonut tarpeelliseksi MAKSATTAA TYÖNANTAJILLA tuota tutkimusta, eli työterveyshuollon kautta.
        Jos joku kosteusvauriotyöpaikkaoireileva haluaa tuon tutkimuksen otattaa, niin hän joutuu maksamaan sen itse.

        Kirjoitit myös:
        "Lääkärit eivät ole määränneet sitä, koska tietävät, että MIKROBIMYRKYISTÄ JOHTUVAA SAIRAUTTA EI VOI PARANTAA JA ETTÄ SE ON ERITTÄIN VAKAVA SAIRAUS."

        SINÄ SIIS OLETAT SAIRASTAVASI KAIKEN AIKAA JOTAIN ERITTÄIN VAKAVAA KEUHKOSAIRAUTTA, joka sairaus alkoi kohdallasi elokuusta 2000 maaliskuuhun 2001 kestäneestä Forssan kosteusvauriokoulualtistuksesta.
        Josko hakeutuisit keuhkolääkäritutkintaan selvittääksesi itsellesi vihdoin viimein mikä keuhkosairaus sinulla oikein on, KUN kirjoituksistasi päätellen SINÄ OLET JO SITTEN FORSSAN KOULUALTISTUKSEN KÄRSINYT JATKUVASTA HENGENAHDISTUKSESTA.
        Vai alkoiko tuo hengenandistus kohdallasi vasta TTL:n maaliskuussa 2002 kolmen viikon sisällä suorittaman toisen A.fumigatusaltistuksen jälkeen?

        No josko menisit Inspector Sec Oy:n sivuille tarkistamaan mitä SYÖPIÄ ja minkä elinten VAURIOTA KOSTEUSVAURIOMYRKYT aiheuttavat.
        ALVEOLIITIN KOLMEA ERI MUOTOJA NE EIVÄT Inspector Sec Oy:n olettamuksen mukaankaan AIHEUTA.

        Mitä minuun tulee, niin MAINITSEMIANI KOLMEA POIKKEUSTA LUKUUNOTTAMATTA EN OLE KOSKAAN KÄRSINYT HENGENAHDISTUKSESTA.
        AKUUTTI allerginen alveoliitti on kolme kertaa aiheuttanut minulle MUUTAMAN VIIKON KESTANEEN RASITUSHENGENAHDISTUKSEN.

        Ja muuten E-lausuntoni krijoittaja ei ole Paananen.
        Kun tulin TTL:ltä kotiin tilasin välittömästi keuhkolääkäriaikaa paikkakuntamme lääkäriasemilta.
        E-lausuntoni kirjoittajan vastaanotolle (keuhkopolin ylilääkäri) pääsin kolmen viikon kuluttua ja toiselle keuhkolääkärille olisin päässyt vasta neljän viikon kuluttua.

        kaikki lääkärit, ainakin keuhkolääkärit ovat tienneet, että mikrobimyrkyistä on kyse ja että ne tuhoavat keuhkoista meitä puolustavia valkosluja. Eivät he voi olla niin tyhmiä! Matti Paananen kopio astman tomintamallin Työterveyslaitokselta.

        Se mitä terveydenhoitojärjestelmämme on tehnyt koko ajan, on sitä, että he ovat estäneet puhumisen sairastumisemme oikeasta syystä. Nyt muutoksen tuulet ovat alkaneet puhaltaa ja on mielenkiintoista nähdä saadaanko ketään vastuuseen tästä hirvittävästä rikoksesta.

        Mitä tulee kosteusvauriosta johtuviin syöpiin, niin jos niitä päästetään laskemaan juuri ne, jotka valehtelevat eli terveysviranomaiset, niin tuloksenkin tietää aivan varmasti. Nyt kun on tämä myrkynmittaumenetelmä jo hyvässä käytössä (ollut jo ainakin vuodesta 1999, mutta kukaan ei ole tilannut sitä Helsingin yliopistosta), niin olisi helppo mitata näin jälikäteen syöpiin kuolleiden ihmisten työpaikkamyrkyt. Korrelaatio olisi todella selvä. Sitä ei varmasti haluta tehdä. Mönkäre nousisi vaikka haudastaan estämään sen.

        Kirjoitit:
        SINÄ SIIS OLETAT SAIRASTAVASI KAIKEN AIKAA JOTAIN ERITTÄIN VAKAVAA KEUHKOSAIRAUTTA

        Niin perus-sairautemme on immuunipuolustuksen heikkous ja sitten tämä TTL:n altistuskokeiden aiheuttama HOMEPÖLYKEUHKO. Uskon, että meille kaikille on syntynyt noiden altistuskokeiden seurauksena homepölykeuhko. Minä olen todella harvinainen tapaus, koska minulle tehtiin BAL-tutkimus altistuskokeiden jälkeen. Noissa altistuskokeissa ei olisi pitänyt kenenkään reagoida noille allergeeneille, ei keuhkoputkilla eikä keuhkorakkuloilla. Tämä on aivan varma asia, koska altistuskokeen aikainen toinen lääkärini, on sen minulle kertonut suullisesti.

        On varsin todennäköistä, että vanha keuhkosairauteni sarkoidoosi ei vaikuttanut asiaan yhtään mitään. Minulla ei ollut Af:n IgG:tä IgE:stä puhumattakaan. Minä sain todella suuren myrkkymällin, kun koulumme ilmastointi laitettiin ensi kertaa päälle remontin jälkeen. Tämä ilmastointi otti osan korvaavasta ilmasta sisältä.

        Tämä toinen lääkärini kertoi minulle, että hän ja Piipari olivat ymmällä, koska reagoin keuhkorakkuloillani Af-allergeenille. Se muuten ilmenee korkean kuumeen nousuna n. 6-8 h jälkikäteen. Aluksi tuli hirvittävä kylmyys yläkroppaan.

        Niin periaatteesa meidän sairaus ei ole mikään perinteinen keuhkosairaus, vaan immuunipuolustusjärjestelmän heikkous, kuten hiv-positiivisilla. TTL:n altistuskokeesta saimme toki perinteisen keuhkosairauden eli homepölykeuhkon. Pahinta on kyllä se, että altistettiin Af:lla, koska sitä on sulan maan aikana ulkoilmassa ja sen koko on tarpeeksi pieni, jotta se pääsee samaan paikkaan, kuin mikrobimyrkyt.

        Otan melko tavallisen esimerkin. Sairastunut hengittää Af-itiöitä ulkona. Näistä osa pääsee keuhkorakkuloihin asti. Sitten henkilö astuu välittömästi tai melko pian kosteusvaurioiseen rakennukseen, josssa keuhkoihin joutuu myrkkyjä. Nyt siis sairastuneella on sekä mikrobimyrkkyjä, että Af-itiöitä (toki voi olla muitakin homeitiöitä tai aktinobakteerin itiöitä).

        Tälläiselle henkilölle tapahtuu nyt seuraavaa: Af-itiön tai aktinobakteerin itiön kuorikerroksen sisältämä beta-glukaani monikymmenkertaistaa esim. aktinobakteerin tuottaman valinomysiini-myrkyn myrkyllisyyden monikymmenketaiseksi. Juuri tämä on se haitallinen tapahtuma, joka tapahtuu keuhkojemme perifeerissä osissa. K. Sirola on tehnyt viime vuonna pro gradun tästä asiasta. Aivan lähiaikoina tullaan kertomaan lisää yksityiskohtia tästä asiasta.

        Niin HW tutki HH M-R:n sisäilmapolin potilaiden verinäytteitä ja niistä huomattiin, että sairastuneilla oli huomattavasti vähemmän vasta-aineita tuottavia B-lymfosyyttejä. Meilä olisi nyt dataa hirvittävästi, jos kosteusvauriossa sairastuneilta olisi tehty verestä ainakin lymfosyyttien erittelylaskenta. Ovat jättäneet tietoisesti sen tekemättä. Ei siis välttämättä tarvita BAL-tutkimusta.

        En olisi muuten uskonut, että "Hilkkaliisan" 80 miljoonaa solua olikin merkki hänen immuunikadostaan. Niin loppujen lopuksi lääkärit voivat junailla ihan minkälaisen valkosolutilanteen keuhkoihimme. Minullekin Piipari junaili 520 miljoonaa valkosloua.

        Niin sinä et ole puhunut tuosta keuhkopolin ylilääkärin diagnoosista yhtään mitään. Puhuit vain TTL:n "alkavasta tavallisesta astmasta".

        ystävällisin terveisin

        Pekka Nikkola


      • ......
        nisuiisu kirjoitti:

        kaikki lääkärit, ainakin keuhkolääkärit ovat tienneet, että mikrobimyrkyistä on kyse ja että ne tuhoavat keuhkoista meitä puolustavia valkosluja. Eivät he voi olla niin tyhmiä! Matti Paananen kopio astman tomintamallin Työterveyslaitokselta.

        Se mitä terveydenhoitojärjestelmämme on tehnyt koko ajan, on sitä, että he ovat estäneet puhumisen sairastumisemme oikeasta syystä. Nyt muutoksen tuulet ovat alkaneet puhaltaa ja on mielenkiintoista nähdä saadaanko ketään vastuuseen tästä hirvittävästä rikoksesta.

        Mitä tulee kosteusvauriosta johtuviin syöpiin, niin jos niitä päästetään laskemaan juuri ne, jotka valehtelevat eli terveysviranomaiset, niin tuloksenkin tietää aivan varmasti. Nyt kun on tämä myrkynmittaumenetelmä jo hyvässä käytössä (ollut jo ainakin vuodesta 1999, mutta kukaan ei ole tilannut sitä Helsingin yliopistosta), niin olisi helppo mitata näin jälikäteen syöpiin kuolleiden ihmisten työpaikkamyrkyt. Korrelaatio olisi todella selvä. Sitä ei varmasti haluta tehdä. Mönkäre nousisi vaikka haudastaan estämään sen.

        Kirjoitit:
        SINÄ SIIS OLETAT SAIRASTAVASI KAIKEN AIKAA JOTAIN ERITTÄIN VAKAVAA KEUHKOSAIRAUTTA

        Niin perus-sairautemme on immuunipuolustuksen heikkous ja sitten tämä TTL:n altistuskokeiden aiheuttama HOMEPÖLYKEUHKO. Uskon, että meille kaikille on syntynyt noiden altistuskokeiden seurauksena homepölykeuhko. Minä olen todella harvinainen tapaus, koska minulle tehtiin BAL-tutkimus altistuskokeiden jälkeen. Noissa altistuskokeissa ei olisi pitänyt kenenkään reagoida noille allergeeneille, ei keuhkoputkilla eikä keuhkorakkuloilla. Tämä on aivan varma asia, koska altistuskokeen aikainen toinen lääkärini, on sen minulle kertonut suullisesti.

        On varsin todennäköistä, että vanha keuhkosairauteni sarkoidoosi ei vaikuttanut asiaan yhtään mitään. Minulla ei ollut Af:n IgG:tä IgE:stä puhumattakaan. Minä sain todella suuren myrkkymällin, kun koulumme ilmastointi laitettiin ensi kertaa päälle remontin jälkeen. Tämä ilmastointi otti osan korvaavasta ilmasta sisältä.

        Tämä toinen lääkärini kertoi minulle, että hän ja Piipari olivat ymmällä, koska reagoin keuhkorakkuloillani Af-allergeenille. Se muuten ilmenee korkean kuumeen nousuna n. 6-8 h jälkikäteen. Aluksi tuli hirvittävä kylmyys yläkroppaan.

        Niin periaatteesa meidän sairaus ei ole mikään perinteinen keuhkosairaus, vaan immuunipuolustusjärjestelmän heikkous, kuten hiv-positiivisilla. TTL:n altistuskokeesta saimme toki perinteisen keuhkosairauden eli homepölykeuhkon. Pahinta on kyllä se, että altistettiin Af:lla, koska sitä on sulan maan aikana ulkoilmassa ja sen koko on tarpeeksi pieni, jotta se pääsee samaan paikkaan, kuin mikrobimyrkyt.

        Otan melko tavallisen esimerkin. Sairastunut hengittää Af-itiöitä ulkona. Näistä osa pääsee keuhkorakkuloihin asti. Sitten henkilö astuu välittömästi tai melko pian kosteusvaurioiseen rakennukseen, josssa keuhkoihin joutuu myrkkyjä. Nyt siis sairastuneella on sekä mikrobimyrkkyjä, että Af-itiöitä (toki voi olla muitakin homeitiöitä tai aktinobakteerin itiöitä).

        Tälläiselle henkilölle tapahtuu nyt seuraavaa: Af-itiön tai aktinobakteerin itiön kuorikerroksen sisältämä beta-glukaani monikymmenkertaistaa esim. aktinobakteerin tuottaman valinomysiini-myrkyn myrkyllisyyden monikymmenketaiseksi. Juuri tämä on se haitallinen tapahtuma, joka tapahtuu keuhkojemme perifeerissä osissa. K. Sirola on tehnyt viime vuonna pro gradun tästä asiasta. Aivan lähiaikoina tullaan kertomaan lisää yksityiskohtia tästä asiasta.

        Niin HW tutki HH M-R:n sisäilmapolin potilaiden verinäytteitä ja niistä huomattiin, että sairastuneilla oli huomattavasti vähemmän vasta-aineita tuottavia B-lymfosyyttejä. Meilä olisi nyt dataa hirvittävästi, jos kosteusvauriossa sairastuneilta olisi tehty verestä ainakin lymfosyyttien erittelylaskenta. Ovat jättäneet tietoisesti sen tekemättä. Ei siis välttämättä tarvita BAL-tutkimusta.

        En olisi muuten uskonut, että "Hilkkaliisan" 80 miljoonaa solua olikin merkki hänen immuunikadostaan. Niin loppujen lopuksi lääkärit voivat junailla ihan minkälaisen valkosolutilanteen keuhkoihimme. Minullekin Piipari junaili 520 miljoonaa valkosloua.

        Niin sinä et ole puhunut tuosta keuhkopolin ylilääkärin diagnoosista yhtään mitään. Puhuit vain TTL:n "alkavasta tavallisesta astmasta".

        ystävällisin terveisin

        Pekka Nikkola

        MEIDÄN sairaudestamme!

        Kosteusvauriomikrobialtistus voi aiheuttaa vaikka mitä sairauksia. Eikö se mitenkään mahdu päähäsi?


    • kirjoitti:

      29.7.06:

      http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/3205255/16692292


      "Älä tuo mitään "nykykäsityksiä" enää esille. Vanhat käsitykset ovat voimassa, niin kauan kuin maan päällä on elämää.

      En koskaan enää tämän jälkeen kommentoi "homeherkän" lausuntoja! Sanon vain, että meidän pitää suhtautua suurella varauksella hänen mielipiteisiinsä.

      ystävällisin terveisin

      Pekka Nikkola
      tutkiva homeallergikko
      biokemisti/mikrobiologi"

      • nisuiisu

        laskettelevat lööperiä:
        "Hankala, haitallinen home) (Aino Nevalainen, Tuula Husman ja Maija-Riitta Hirvonen)(Duodecim 2004;120:1681–7)

        He ovat aivan varmasti tienneet tuolloin eli vuonna 2004, että mistään astmasta ei ole kyse, vaan mikrobimyrkkyjen aiheuttamasta immuunipuolustuksen heikkoudesta, josta muuten Tuula Putus käytti keväällä termiä mini-AIDS.

        Tämä artikkeli on jo moneen kertaan käsitelty tällä palstalla ja todettu jopa siis TTL:n Henrik Nordmanin toimesta fuskuksi. Minulla oli kopio tuosta artikkelista, kun olin "neuvottelemassa" Henrik Nordmanin kanssa hänen työhuoneessaan 1.3.2006.

        Loppujen lopuksi tämä Henrik Wolffin 18.3. 2009 kertoma sairaus onkin tyypin IV allergia eli viivästynyt soluvälitteinen allergia eli allerginen alveoliitti eli juuri sellainen, joksi nämä kolme rvaa tuossa väittävät sen olevan, mutta tautia ei tietenkään voi sanoa astmaksi. Se ei tietenkään ole homepölykeuhko. Vielä vuonna 2006 kuvittelin, että kyseessä olisi homepölykeuhko. On ymmärrettävää, että Henrik Nordman ei sanonut minulle tuolloin 2006, että me Pekka kusetimme Ritvan kanssa sinua. Vasta sitten, kun Mediuutiset kertoi 9.3.2007 ilmestyneessä numerossaan, että Af-altistuskoe on huijausta tajusin, että Henkka ja Pipari kusettivat.

        Ritva Piiparikin sitten kuoli melko pian tuon järkyttävän lehtiuutisen jälkeen 28.3.2007. Minä en tiedä kuolinsyytä, voin vain arvailla. Se on ainoastaan varmaa, että hänellä oli keuhkosyöpä.

        Oli hyvä, että linkitit tämän vanhan juttuni, mutta tavalliseen tapaan otit siitä esille kaikkein epäoleellisimman. Sinulla ei käynyt huutolaistytön tuuri.

        On tosin olemassa mahdollisuus, että nämä kolme rvaa kirjoittavat muiden sanomisia tuosta "viivästyneestä soluvälitteisestä astmasta". Minä varta vasten kysyin Tuula Putukselta, että tietääkö hän, mikä on viivästynyt soluvälitteinen astma-raektio? Hän vastasi tietysti ihan oikein, että Th2-lymfosyyttireittiä etenevä, johon osallistuvat EOSINOFIILIT. Sen tiedän, että tuo tekstissä mainittu Jaakkola tarkoittaa Jouni J. Jaakkolaa, joka nyt on ollut jo yli vuoden "myrkkymiehiä" eikä "astmamies".

        ystävällisin terveisin

        Pekka Nikkola


      • kaikki sua kusettavat
        nisuiisu kirjoitti:

        laskettelevat lööperiä:
        "Hankala, haitallinen home) (Aino Nevalainen, Tuula Husman ja Maija-Riitta Hirvonen)(Duodecim 2004;120:1681–7)

        He ovat aivan varmasti tienneet tuolloin eli vuonna 2004, että mistään astmasta ei ole kyse, vaan mikrobimyrkkyjen aiheuttamasta immuunipuolustuksen heikkoudesta, josta muuten Tuula Putus käytti keväällä termiä mini-AIDS.

        Tämä artikkeli on jo moneen kertaan käsitelty tällä palstalla ja todettu jopa siis TTL:n Henrik Nordmanin toimesta fuskuksi. Minulla oli kopio tuosta artikkelista, kun olin "neuvottelemassa" Henrik Nordmanin kanssa hänen työhuoneessaan 1.3.2006.

        Loppujen lopuksi tämä Henrik Wolffin 18.3. 2009 kertoma sairaus onkin tyypin IV allergia eli viivästynyt soluvälitteinen allergia eli allerginen alveoliitti eli juuri sellainen, joksi nämä kolme rvaa tuossa väittävät sen olevan, mutta tautia ei tietenkään voi sanoa astmaksi. Se ei tietenkään ole homepölykeuhko. Vielä vuonna 2006 kuvittelin, että kyseessä olisi homepölykeuhko. On ymmärrettävää, että Henrik Nordman ei sanonut minulle tuolloin 2006, että me Pekka kusetimme Ritvan kanssa sinua. Vasta sitten, kun Mediuutiset kertoi 9.3.2007 ilmestyneessä numerossaan, että Af-altistuskoe on huijausta tajusin, että Henkka ja Pipari kusettivat.

        Ritva Piiparikin sitten kuoli melko pian tuon järkyttävän lehtiuutisen jälkeen 28.3.2007. Minä en tiedä kuolinsyytä, voin vain arvailla. Se on ainoastaan varmaa, että hänellä oli keuhkosyöpä.

        Oli hyvä, että linkitit tämän vanhan juttuni, mutta tavalliseen tapaan otit siitä esille kaikkein epäoleellisimman. Sinulla ei käynyt huutolaistytön tuuri.

        On tosin olemassa mahdollisuus, että nämä kolme rvaa kirjoittavat muiden sanomisia tuosta "viivästyneestä soluvälitteisestä astmasta". Minä varta vasten kysyin Tuula Putukselta, että tietääkö hän, mikä on viivästynyt soluvälitteinen astma-raektio? Hän vastasi tietysti ihan oikein, että Th2-lymfosyyttireittiä etenevä, johon osallistuvat EOSINOFIILIT. Sen tiedän, että tuo tekstissä mainittu Jaakkola tarkoittaa Jouni J. Jaakkolaa, joka nyt on ollut jo yli vuoden "myrkkymiehiä" eikä "astmamies".

        ystävällisin terveisin

        Pekka Nikkola

        niinpä niin, sua on nyt taas kaikki tutkijat kusettanut ja sinä satuilet näitä keskusteluja asiantuntijoiden kanssa kuka sanoi mitäkin. Luuletko tosiaan että joku sinua uskoo kun jäät jatkuvasti valheistasi kiinni.

        Jäit muuten melko komeasti kiinni kun valehtelit että sinä ollut rikosilmoitusta tehnyt Forssan koulusta. Valheella on lyhyet jäljet. MUISTA SE

        ja muista että homeet tuottavat toksiineja ja erityisesti itiöistä niitä on löydetty erityisen runsaasti ( Inspectori ja Mirja Salkinoja-Salonen)


      • sori nyt mutta näin on
        nisuiisu kirjoitti:

        laskettelevat lööperiä:
        "Hankala, haitallinen home) (Aino Nevalainen, Tuula Husman ja Maija-Riitta Hirvonen)(Duodecim 2004;120:1681–7)

        He ovat aivan varmasti tienneet tuolloin eli vuonna 2004, että mistään astmasta ei ole kyse, vaan mikrobimyrkkyjen aiheuttamasta immuunipuolustuksen heikkoudesta, josta muuten Tuula Putus käytti keväällä termiä mini-AIDS.

        Tämä artikkeli on jo moneen kertaan käsitelty tällä palstalla ja todettu jopa siis TTL:n Henrik Nordmanin toimesta fuskuksi. Minulla oli kopio tuosta artikkelista, kun olin "neuvottelemassa" Henrik Nordmanin kanssa hänen työhuoneessaan 1.3.2006.

        Loppujen lopuksi tämä Henrik Wolffin 18.3. 2009 kertoma sairaus onkin tyypin IV allergia eli viivästynyt soluvälitteinen allergia eli allerginen alveoliitti eli juuri sellainen, joksi nämä kolme rvaa tuossa väittävät sen olevan, mutta tautia ei tietenkään voi sanoa astmaksi. Se ei tietenkään ole homepölykeuhko. Vielä vuonna 2006 kuvittelin, että kyseessä olisi homepölykeuhko. On ymmärrettävää, että Henrik Nordman ei sanonut minulle tuolloin 2006, että me Pekka kusetimme Ritvan kanssa sinua. Vasta sitten, kun Mediuutiset kertoi 9.3.2007 ilmestyneessä numerossaan, että Af-altistuskoe on huijausta tajusin, että Henkka ja Pipari kusettivat.

        Ritva Piiparikin sitten kuoli melko pian tuon järkyttävän lehtiuutisen jälkeen 28.3.2007. Minä en tiedä kuolinsyytä, voin vain arvailla. Se on ainoastaan varmaa, että hänellä oli keuhkosyöpä.

        Oli hyvä, että linkitit tämän vanhan juttuni, mutta tavalliseen tapaan otit siitä esille kaikkein epäoleellisimman. Sinulla ei käynyt huutolaistytön tuuri.

        On tosin olemassa mahdollisuus, että nämä kolme rvaa kirjoittavat muiden sanomisia tuosta "viivästyneestä soluvälitteisestä astmasta". Minä varta vasten kysyin Tuula Putukselta, että tietääkö hän, mikä on viivästynyt soluvälitteinen astma-raektio? Hän vastasi tietysti ihan oikein, että Th2-lymfosyyttireittiä etenevä, johon osallistuvat EOSINOFIILIT. Sen tiedän, että tuo tekstissä mainittu Jaakkola tarkoittaa Jouni J. Jaakkolaa, joka nyt on ollut jo yli vuoden "myrkkymiehiä" eikä "astmamies".

        ystävällisin terveisin

        Pekka Nikkola

        http://www.poliklinikka.fi/terveysuutiset/&id=3978683

        astmaa tutkiva proffa eikä mikään myrkkymies kuten oletit,

        taas sua huijattiin,heh


      • vuotta TORVI !
        sori nyt mutta näin on kirjoitti:

        http://www.poliklinikka.fi/terveysuutiset/&id=3978683

        astmaa tutkiva proffa eikä mikään myrkkymies kuten oletit,

        taas sua huijattiin,heh

        Tulloin oli, mutta ei enää! Nyt on vuosi 2009, eikä 2000.

        Jos sinulla on kosteusvauriosta johtuva astma-diagnoosi, niin voit pyyhkiä sillä pyllyäsi. Tosin se ei ole edes vessapaperin arvoinen. Voit tietysti pyytää rahat takaisin siltä lääkäriltä, joka sen kunnian ja omantunnon kautta kirjoitti.


      • ei
        vuotta TORVI ! kirjoitti:

        Tulloin oli, mutta ei enää! Nyt on vuosi 2009, eikä 2000.

        Jos sinulla on kosteusvauriosta johtuva astma-diagnoosi, niin voit pyyhkiä sillä pyllyäsi. Tosin se ei ole edes vessapaperin arvoinen. Voit tietysti pyytää rahat takaisin siltä lääkäriltä, joka sen kunnian ja omantunnon kautta kirjoitti.

        kukkaa lekuri kirjota
        vaik jotku palstalaiset luulee
        tuollasit mömmöö sairastavans
        se on vissi se


      • kuppanen kuu
        ei kirjoitti:

        kukkaa lekuri kirjota
        vaik jotku palstalaiset luulee
        tuollasit mömmöö sairastavans
        se on vissi se

        onkii nii tota ton homeherkulan toinen sivupersoona, se parempi ja fiksumpi

        voi juku


      • on
        kuppanen kuu kirjoitti:

        onkii nii tota ton homeherkulan toinen sivupersoona, se parempi ja fiksumpi

        voi juku

        oikkee hyppykuppalaiten legioona liikkeell
        ku mää tulin eka kertaa täll palstall
        kyselee mun homeduunist saamast astmast ja nuhast
        nii joku hyppykuppalainen hyppäs heti kimppuu
        ja alko räkättää et astmaa ei tuu homeduunist
        ja alko vähä kavereitten kans kiinnosttaa kummosii
        tyyppii tääl oikkee pyörii


      • kuppanen kuu kirjoitti:

        onkii nii tota ton homeherkulan toinen sivupersoona, se parempi ja fiksumpi

        voi juku

        Paskanjauhamiset kannattaa jättää omaan "arvoonsa" arvaamattomaan.

        Vapautuu huimat määrät energiaa ;)


      • asiassa
        sanasinko kirjoitti:

        Paskanjauhamiset kannattaa jättää omaan "arvoonsa" arvaamattomaan.

        Vapautuu huimat määrät energiaa ;)

        ettei vain tule tehtyä sitä mistä toisia
        syyttelee
        sehän olisi aivan typerää
        eiköstä vaan
        tytöt


    • pysähtyykö

      sairaus teillä Nisuiisu ja Homeherkkä?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      325
      3203
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      223
      1994
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1612
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      5
      1427
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      82
      1309
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      284
      1243
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      81
      1074
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1061
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      80
      1001
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      146
      878
    Aihe