AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / keppihevosen

keppihevosen

37 Vastausta 10 176 Lukukertaa
Mistä löytäisin keppariin kaavat?

Onko nämä hyvät?

Suuressa Käsityölehdessä 05/08 oli keppari olla suu auki. Viime vuoden toukokuun numero on varmasti helppo kirjastosta löytää. Mulla ei ole skanneria, mutta koitin ottaa kuvia:

http://www.aijaa.com/v.php?i=4578103.jpg
http://www.aijaa.com/v.php?i=4578101.jpg

Toivottavasti näistä on apua. :>

keppihevosen

Kiitos kovasti vaivannäöstäsi! Pärjään tällä mainiosti.

keppareiden kasvatus?

tiiättekö mitä se semmonen keppareiden kasvatus on?? Mä en vaan tiiä!?

Kepparien kasvattaminen

Eli kepparien kasvatus on vähän samanlaista kuin oikeidenkin hevosten. Eli esimerkiksi minun kepparitallillani (westnight.nettisivu.org) kasvatetaan quartereita. Siis sillointallilla on mahdollisesti eniten tätä kasvattirotua ja kun niitä on paljon niin samanrodun tamma- ja ori-keppari voivot ns. "astua", eli sitten ne saa ns. varsan, joka on tekemäsi hevonen. Menipäs monimutkaiseksi. Mutta toivottavasti tajusit!=)
hyvät kaavat, varmasti onnistuuu
tahtoisin keppihevosen kaavat

Google auttaa

Jos et pääse kirjastoon etsimään tuota yllä mainittua Suurta käsityölehteä (nro 05/08), niin googlettamalla sanoilla
keppihevonen kaava

tulee paljon ohjeita ja kaavojakin. Tässä muutama

http://www.freewebs.com/saaren-kepparitalli/niksinurkka.htm
http://www.calypso.vuodatus.net/page/Ohjeita
http://www.geocities.com/aloittelevan_opas/1kepteko.html
http://www.u-keppis.vuodatus.net/page/Ohjeita
Itse tein riimun kuvahaun avulla eli näin:
1.kirjoita Googleen:kuvahaku.
2.kirjoita:riimu
3.ota tieto kone mukaan. Itse en ottanut niin tein väärin ja sitä on kamala purkaa.
4.mittaa suikaleet hyvän kokoisiksi.
5.ota liima pyssy(jos et tiedä mikä se on mene kuvahakuun katsomaan)liima pyssyllä tulee hyvää jälkeä.
. HUOM!!!!!
. vliimapyssy on
. tulikuuma!
6.pyydä mieluiten vanhempia liimaamaan suuikaleet.Avaimen periä on hyviä tässä hommassa.
7.liimaa yksi kerrallaan ja laita purisriin 1min.
8.muista kun liimaat älä pdä sitä keprun päässä.

=]=]=]=]=]=]=]=]=]=]=]=].
Kepparin kaavat saa kätevästi itsekin, piirrät vain paperille hevosen pään ääriviivat, (ei korvia eikä muita tarkempia osia!) ja leikkaat irti :)

ennenvanhaan...

...tehtiin sukista.
Sopivia olivat joko harmaat tai ruskeat villasukat.
Villalangasta tehtiin harjatkin ja silmät ruskeista tai mustista napeista.
Päitset ompelin itse tai solmin sopivista nyöreistä.
Kassien hihnoista sitten ohjakset,niissä kun on sellaiset lukot päissä...
Kuolaimet tein sopivan paksusta rautalangasta,jotka työnsin vain oikeasta kohtaa läpi ja taivutin lenkiksi,jotta kassin hihnan sai kuolaimiin kiinni.

Nykyään tuollaisen voinee tehdä helposti vaikkapa sopivan värisestä fleecestä ja jotakin vanua tai superlonrouhetta(esim etolasta) sisään.
Harjan varsia saanee edullisesti Hong Gonkista tai rautakaupasta ja vielä halvemalla sopivan kepin saa metsästä.
Ja pää vain kunnon nyörillä lujasti keppiin... ja eikun harjoittelemaan maastoa ja esteitä.
aivan, mutta mä en saanut yhtään selvää siitä ohjeesta miten hevonen ommellaan. :(

=)

Siitä käsityölehdestä 5/08 on paras kaava! :) 'Oon tehny siitä ja tuli kyllä maailman KOMEIN siis KAAAAAAUNEIN FLICKA!<3<3<3<33 ahaha uhuh
No netistä ei saa hyvii kaavoijj
KERTOKAAPA SITTEN TAAS UUSIA KAAVOJA! JA HARJAN KIINNITYS ja suitsien/riimun teko(:
HARJAN KIINNITYS:

1. Kepparin sisällä ei saa tässä vaiheessa olla vanua, pelkkä kangas. Ompele lankaa siihen kohdalle mihin haluat harjan.(Ompele käsin) tee se niinku harsien että jää päälle lankaa n.5cm ja nurjalle puolelle saman verran.
2.Ompele uudestaan samalla lailla mutta sillä lailla että nyt ompelet päälle samanlailla, mutta niihin kohtiin josssa lanka on nurjalla puolella
3.Ota harjaslankaa. Leikkaa siitä sen pituinen kuin haluat. HUOM. lankaa kannattaa otta 2-kertainen määrä.
4.Taita langanpätkät puoliksi.Laita lenkkipääty langan ali. Nyt sen pitäisi näyttää vähän silmukalta.Vedä muut harjaslangat "silmukan" läpi.
5. Toista niin kauan kunnes hevosen nniska on täysi.
6.VALMISH :D
Riimun tekeminen:

OMPELUKONEELLA:

1. Valitse sopiva kangas riimuun
2.Leikkaa turvanypäryksen mittainen kangaspala. Huolittele ompelukoneella.
3.Laita se hevosen päähän, mittaa siitä niskan kautta toiselle puolelle, JA leikkaa taas senpituinen pala.Huolittele
4.Ompele ne yhteen.Huolittele
5.Mittaa kohdan 3 kangaspalasta "leuan" kohta. Leikkaa.HUolittele.
6.Ompele leukapala VAIN TOISELTA PUOLELTA KIINNI. Laita leukapan toiseen päähän nappi, ja riimuun nappilovi. Huolittele.
7. Ja tee vielä otsakohta. Mittaa,leikkaa ja huolittele.
8. Valmish :D
noniin
En saa koskaan kepparin suuta onnistumaan. Se om aina vinossa. Olisiko jollain vinkkejä hyvään suuhun? :)
Kysymys:MITEN TEHDÄÄN VIKELLYSTÄ!?
Vikellys on sitä että: menet hevosen selkään seisomaan ja laitat esim. kädet auki jos et saanut selvää niin mene www.youtube.fi
Mutta miten sitä tehdään kepparilla?
Helppoa, ota joku iso ja leveä jakkara. Tai sahaus .
Siihen keppari ja mene itse vaikka kontallesi ja kaveri päällesi myös kontalle. Hevosen pitää olla rauhallinen.
Vikellyksessä ei ole satulaa vaan outo vyö.vikellys on mielestäni parasta mitä voi olla!
Google kuvahaku "kepparin kaavat"
Hmm... Eräältä sivulta löysin kaavat, en kyllä muista osoitetta. Luulisin että googlettamalla: keppihevosen kaavat, pitäisi löytyä jotakin.
en tiedä. en itsekkään löydä...
http://kepruttaja.nettisivu.org/varusteiden-teko-ohjeita/

Tuolla on ohjeita varusteisiinnja keppariin. Itse ainakin saan loistavasti selvää ja tajuan miten tehdään!
Se käsityölehden kaava löytyi netistäkin :)

http://www.suurikasityo.fi/artikkelit/art1067-Keppihevonen-.html
Minulla on ongelma. Olen tekemässä suitsia kepparilleni. En löydä mistään pieniä solkia, jotka voisi kiinnittää remmeihin. Eräällä ystävällinen on sellainen hevonen jolla on melkein aidon näköiset suitset: niissä on käytetty ellaisia solkia, tajusitteko mitä tarkoitan? :D Sellaiset mitkä on oikeissa suitsissa esim. poski-, leuka- ja turpahihnoissa, niinkuin kellon rannekkeessakin. Mistä kaupasta voisin ostaa sellaisia pikkuisia solkia suitsien hihnoihin? Tarvitsen apua! Ja toinen kysymys: Miten saan se kiinnitettyä? Kiitos kaikille, ketkä voivat vastata minulle, tämä on tärkeää! :)
Olisiko kellään vinkkejä miten saisi tehtyä keppari vuonohevoselle sen harjan? Siis sellaisen pystyharjan?
Aloita valitsemalla sopiva sukka, ja täytä se sopivan pulleaksi esimerkiksi vanulla. Kun sukka on täytetty, sulje sukan avonainen pää kumilangalla tai narulla, ettei vanut pääse karkaamaan.
Ompele käsin langalla kepparillesi silmät, tai leikkaa sopivan muotoiset palat kankaasta ja kiinnitä ne ompelulangalla sukkaan kiinni. Voit käyttää silminä myös sopivia nappeja.
Seuraavaksi tee sieraimet. Piirrä ne joko tussilla, tai sitten ompele ne paksulla langalla. Ympyrän muotoiset sieraimet ovat ihan hienot.
Voit myös tehdä suun, ottamalla ompelulankaa, ja ompelemalla sukan alaosaan pistoja ja kiristämällä lopuksi. Sukka menee hieman ryttyyn, mikä on tarkoituskin.
Korvien vuoro! Leikkaa suorakulman muotoinen pala kankaasta, ja taita se kolmioksi siten, että otat kahdesta (saman pitkän sivun) vierekkäisestä kulmasta kiinni, ja vedät ne toiselle pitkälle sivulle, niin että suorakulmion lyhyet sivut ovat pitkän sivun suuntaisesti. Kangas on nyt kolmion muotoinen. Sen jälkeen taitat kolmion pitkän sivun kulmat pitkän sivun keskelle lomittain ja ompelet kiinni.
Leikkaa sopivan pituisia villalanganpätkiä otsatukaksi ja harjaksi, taita ne kahtia ja ompele ne taitoskohdasta kiinni sukkaan huolellisesti, etteivät ne lähde vetämällä pois (jos käytät 20cm pitkiä langanpätkiä, harjasta tulee 10cm pitkä). Huomoithan että pitkään ja tuuheaan harjaan pystyy tekemään paremmin kampauksia, kun harvaan ja lyhyeen harjaan! Kiharan harjan saat, kun lopuksi ompelemisen jälkeen erotat villalangan säikeet toisistaan, se tuo myös tuuheutta.
Viimeinen vaihe, keppi. Aukaise lanka/kuminauha ja työnnä sukkaan keppi jonka olet valinnut (pituus n. 60-80cm, esteratsulle lyhyempi n. 60-70cm, ettei keppi osui esteisiin). Sen jälkeen solmi nauha sukan ja kepin ympärille tiukasti, niin että se pysyy kepissä kiinni. Varmistamalla imastointiteipillä saat varmemman pitävyyden. Sen jälkeen vaan suitsia tekemään ja ratsaille!
Vuonohevonen// Minulla on aina sama ongelma kuin sinulla... Se aina menee lyttyyn vaikka yritän saada pystyyn, toivottavasti joku on keksinyt miten ne saa pystyyn.......
Monet ovat näemmä pohtineet, kuinka kepparille saa suoran suun. Se on oikeasti aika kinkkinen juttu - ja sehän se vasta lystikästä onkin, kun kuudetta kertaa joutuu koko helahoidon purkamaan! Kokeilkaapa kuitenkin ennen pelihousujen repimistä tehdä leikattuihin kangaspaloihin suun kohdalle pelkkä _viilto_. Jos leikkaat hevosen suun _auki_, se jää rumasti harottamaan.

Aloittaessasi keskikaitaleen ompelua niskasta tai ryntäistä voit ommella sitä aivan normaalisti _aina ylä- ja alahuuleen liittoutumakohtaan saakka_. Kun olet ommellut keskikaitaleen esimerkiksi alahuuleen saakka, katkaise keskikaitale ja ompele se uudelleen kiinni. Tällöin näkyviin jää helposti havaittava _sauma_, joka helpottaa huomattavasti palojen kohdakkain asettamista.
Yksinkertaisesti siis keskikaitaleen sauman täytyy mätsätä tismalleen samaan kohtaan molemmissa paloissa, jotta suusta saisi parhaiten suoran.

Ja voi kyllä - tämä on kaukana kaikesta helposta, mutta kannattaa kokeilla, niin sitä opitaan!
Normaalille hevoselle tehdään harjaa vain ja ainoastaan yksi (1) RIVI, vuonohevoselle harjaa tehdään kolme (3) vierekkäistä riviä, joista keskimmäinen on musta, ja kaksi reunimmaista valkeat. Jotta harja pysyy pystyssä, on langat kiinnitettävä hyvin tiheästi, jotta ne tukevat toisiaan. Lopuksi se nostetaan käsillä pystyyn, ja halutessaan voit muotoilla sen vielä hiuslakalla, liimalla, muotovaahdolla, hiusvahalla tai vaikka -geelillä.

Keppistelijä/ Itse ostan Lahdesta Neppinappi-nimisestä kaupasta pieniä solkia, mutta uskon, että niitä löytyy kaikista pienistä askartelukaupoista, tai ennemminkin käsityöliikkeistä tai -putiikeista ympäri maan. Eurokankaastakin saattaa löytyä, mutta itse suosin ehdottomasti pienempiä liikkeitä. Hinnat toki ovat jonkin verran tyyriimpiä, vaikka samaa tehdastuotantoa se joka paikassa on. Kannattaa silti tiedustella, josko joku tuttusi vaikka tietäisi! :)

Internetistä ei löydy kovinkaan hyviä kaavoja, sillä tämä keppihevosharrastus on vuosien myötä muuttunut ymmärtääkseni siihen suuntaan, ettei ohjeita enää mielellään jaeta, jokainen keksikööt itse ja oppikoon omista virheistään, vaikka sitten kantapään kautta. Sehän on toki ihan totta, että harjoitus tekee mestarin, mutten itsekään ymmärrä, miksei ohjeita voida jakaa kaikkien iloksi.
Hyviä apuja saa julisteista ja netin hevoskuvista. Voipaperille piirtämällä ja harjoittelemalla onnistuu varmasti. Onnea yritykseen! :)
Hihnoja ja pieniä solkia löytyy esim vanhoista sandaaleista, laukuista ym, kannattaa katsella läpi kirpputorien ilmaiskorit. =)
Soljeksi riimuuun esim. avaimenperä :)
Kolmi palaisen kepparin tekeminen on mielestäni haastavaa.
Itselläni on 6-keppihevosta ja uusi on tulossa!

Tallini kasvattaa :Suomenhevosia,paintteja(paint)Kimoja,Friisiläisiä,Ratsuponeja?
Antassusta (www.antassu.com) löytyy oikean näköisiä solkia kun kirjoittaa hakuun "solki":)
Olen tekemässä vuonohevosta ja en ole ihan varma miten harja tehdään voiko joku auttaa.
Just tuolla ylempänä luki :P
 /   /  /  / keppihevosen

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta