AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / ylävatsa turvotus

ylävatsa turvotus

14 Vastausta 8 680 Lukukertaa
Haluaisin kuulla onko teillä muilla tällaista ylävatsan turvotusta, en ole lihonnut mistään muualta ja olen suht normaalipainoinen, mutta tämä turvotus, heti melkein rintojen alla, siinä on sellainen ylimääräinen makkara, mitään vatsakipuja ei ole. Johtuuko tämäkin tästä mummutaudista vai tuleeko se muuten vaan iän myötä. Olen 58-vuotias ja syön Novofemiä, joka on poistanut ne "sata" muuta vaivaa. Kirjoitelkaa jos tuntuu tutulta.
Makkara on täälläkin. Tosin olen lihonut muutenkin aivan kamalasti huolimatta jatkuvista laihdutusyrityksistä. Mikään ei enää tepsi tässä iässä, näemmä. Kuitenkin tuo palleamakkara on tullut viimeiseksi ja se ahdistaa jo autolla ajaessa, jos vatsa on vähänkin turvoksissa. Läskikerros vatsan päällä vain lisääntyy, vaikka en ole vuosikausiin syönyt mitään makeaa tai leivonnaisia. Luultavasti syön liikaa ruisleipää. Asun maalla ja liikun aika paljon.

Mulla tällaista

Oletko aivan varma, ettei sulla ole palleatyrää? Itselläni oli muutama vuosi sitten ja olo oli tosi kamala, kun ei pystynyt istumaan ja pallea tuntu paksulta. Mulla oli se tyrä ihan tuossa mahaportin suussa ja se suu oli myös löystynyt(reflux) Ne sitten yhdessä olivat paha yhdistelmä. Aloitin ruokavaliohoidon, sekä käytin nestemäistä Gavisconia ja pari kuuria Nexiumia.

Miten tutkitaan

Tuttuja juttuja. Olen 47 v ja keväästä -09 saakka ollut rintojen alla siinä välikohdassa aika usein ahdistava ja tönkkö tunne ja samalla myös sydämessä ihme väreilyä ja tuntuu kuin tykyttäisi normaalia nopeampaan. Muutoinkin ollut muitakin vaihdevuosi-oireita mm. lämpöaaltoja ym. Olen kaiken aikaa pitänyt itsestään selvänä, että tää ahdistava olo rinnuksissa on samoja oireita. Miten tuo palleatyrä lääkärissä todetaan ja tehdäänkö siinä joitakin kokeita/kuvauksia, vain millainen on todentaminen?

Miten tutkitaan?

Mulle tehtiin mahatähystys eli Gastroskopia. Sain lähetteen terveyskeskuslääkäriltä.

Lisäystä vielä

Olihan mulla muitakin vaivoja, kuten närästystä ja jatkuvasti tuli hapanta suuhun esim. pelkästään jo istuessa ja tunsin palleassa ylhäällä kovan pahkuran oikein. Onko sulla muuta vaivaa, kuin tuo pallean turpoaminen?

Ketjun aloittaja

Kitos kaikille kommenteista, lisään vielä viestiini sen, että tuon turvotuksen lisäksi minua närästää, ei tosin ihan hirveästi, mutta sitten on semmonen ahdistava olo, ei oikein tiedä johtuuko ahdistus mistä, keuhkoista vai vatsasta, olen kyllä menossa tutkimuksiin juuri tuon ahdistuksen takia, tämän kuun lopulla, jos vaikka tulisi joku selvyys asiaan.

Entisen hoikan ylävatsa...

No hei. Olen täällä palstoilla kysynyt vuosi pari sitten ihmeissäni mikä on tämä ihmeellisen mallinen mummamaha. Rintaliivien ympärysmitta on edelleen sama 75 mutta ylämaha on kamala. Toki olen lihonut muutenkin paljon nyt viiden vuoden sisällä, mutta ei sitä painoa silti ole enempää kuin 65 kg/161 cm/55v.
Minkä ihmeenlaista jumppaa tässä voisi tehdä!!!
Pakko olisi keksiä jotakin.

Entiselle hoikalle

Luin kirjoitustasi jossa kerroit kertoneesi vatsastasi jo vuosi-pari sitten, eli olet ilmeisesti kärsinyt vaivasta jo paljon kauemmin kuin minä, etkä ilmeisesti ole löytänyt mitään "ylävatsan poistokeinoa", ei kai sellaista olekkaan. Luin myös sinun olevan melkein samankokoinen kanssani, 63/160 on mun kokoni, ikää mulla on sitten tuo vajaa 59. Minä olen ollut samanpainoinen tosi kauan, mutta makkaroita on huomattavasti enemmän. Mistähän me nyt löydettäis se makkaranpoisto kikka?
Hei. Täällä sama vaiva nyt parisen kuukautta. Pallea on kivikova ja turvonnut. Täytyisi varmaan käydä lääkärissä kun en tiedä onko vakavaakin. Olen 53 v. nainen enkä mitenkään ylipainoinen. Toivotaan ettei ole mitään vakavaa.
Aineenvaihdunta hidastuu vaihdevuosissa ja siitä johtuu vatsan makkaroituminen. Myös ummetus aiheuttaa tuota vatsan pöhöä. On joko lisättävä liikuntaa tai kevennettävä ruokavaliota, siinä vaihtoehdot jos haluaa välttää makkaroitumista.
Ei se aina noin mene, paitsi kyllä tuo aineenvaihdunnan hidastuminen pitää paikkansa. Ummetuksesta en ole kärsinyt koskaan. Kiitos kuuluu ruokavaliolleni, joka on aina sisältänyt paljon marjoja ja hedelmiä. Mulla tosiaankin todettiin myös tuo palleatyrä ja mahaportin löystyminen. Mitään leikkauksia ei tarvittu, vaan Nexiumkuuri ja Cavisgonia. Kahvi laitettiin pannaan 3kk (lääkäri sanoi liiallisen kahvin juonnin olevan vielä pahempaa mahalle, kuin viina ja tupakka) ja ruoka-annokset pieniksi, enkä saanut edes juoda maitoa aterialla saman aikaisesti. 2-3 kk jälkeen aloin olla taas normaali.
kiitos teille kaikille osuvista kommenteista..itselleni sain apua niistä. juon kahvia nniliikaa ja oireita on.täytyy kokeilla kotikonsteja ensi
närästys ja tiukat farkut ja puristavat puserot pois...sekin jo helpottaa oloa.sekä kahvin juonnin vähentäminen ja rasvaiset ruoat,tumma hapan leipä.aamukahvia ennen juo lasillinen raikasta vettä,ei tyhjään vatsaan ja lisää ruokavalioon myös kevytjogurttia ja banaania vähäsen,ei liikaa jottei kovetu vatsa.mulla joulun aiknaan vatsa oli outo,kun kinkkua äkistään söin ja paljon kahvia,vahvaa sellaista.vähensin ruokavaloista rasvat ja laihempaa kahvia vähemmän ja iltatee ja kaakao rauhoittaa oloa.hapan leipä turvottaa minua,pelksätään täysjyväleivät syön...
mulla kans palleatyrä todettu 6 vuotta sitten,sappi vaivasi 20 vuotta,viime marraskuussa sappileikkauksessa ja sen jälkeen ei oo tyräkään vaivannu,mietin et onkohan ne toisiinsa jotenki kytköksissä??
 /   /  /  / ylävatsa turvotus
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta