AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  / Osta tilitoimisto

Osta tilitoimisto

26 Vastausta 2 121 Lukukertaa
Eläkkeelle? Haluaisko joko ostaa tilitoimiston tai osuuden siitä. Keskikokoinen erittäin kannattava paikkakunnan johtava toimisto. ojry@suomi24.fi

ehkä

Voisi kiinnostaa. Kerron itsestäni ja suunnitelmistani sähköpostilla.

onko kallis

Myytkö kohtuu hinnalla vai haluatko ylihintaa.

Kauppahinnan peruste

Miten olet laskenut kauppahinnan.

kauppahinta

Taseessa on varoja enemmän kun velkoja (substannsiaro). Tällä on osaltaan vaikutusta hintaan. Kannattaa varmaan analysoida asiakasmääriä ja asiakastyyppejä. Henkilökunnan osaamisella käytössä olevalla infralla on myös oma arvonsa. Sitte varmaan täytyy arvioida historian perusteella vuotuisia voittoja. Kannattaa arvioida myös tulevien vuosien voitot (tuottoarvo). Tulevilla voitoillahan ostajan on pystyytävä hinta maksamaan. Ei siitä enempää voi pyytää. Kyllä ostjan on tällä pisneksellä myös elettävä. Myyjä pyytää hinnan ja ostaja tarjoaa oman hintansa, jos ajatukset ovat kohdallaan, sitte kätellään.

sijainti?

Kuinka kaukana Helsingistä?

sähköpostia

Lähetäppä säshköpostia, vastaan sen kautta.

Kaukana

Joku pieni sisäänkääntynyt paikkakunta, sitten kun Helsingin herra tulee pyörittämään tilitoimistoa, asiakkaat kaikkoaa, joku työntekijä perustaa oman tilitoimiston samalle paikkakunnalle ja nappaa kaikki asiakkaat. Ei ole mitään sen typerämpää kuin ostaa jänkhältä tilitoimisto.
Sitten käydään oikeutta 5 vuotta kaupan peruutus/hinnan alennus jutuista..

niinhän siinä käy

Yrityskaupassa syntyy vaikeuksia jos liikkeellä ovat osaamattomat ja vielä epärehdit henkilöt. Näin ovat tainnut asiat kirjoittajalla olla. Ostajan ja myyjän tulee tuntea yritys ja ehtojen pitää olla realistiset. Taustavalmistelu on myös tehtävä huolella. Kun asiat tehdään ammattitaidolla ja kaikilla osapuolilla on rehti vilpitön tarkoitus, ei tule mittään ongelmia. Näissä järjestelyissä euron seppä tekee kympin vahingon.

Kuka menee ostamaan

yrityksen siten että koko kauppasumma lyödään Osuuspankin tiskillä käteen? Yrityskaupoissa joissa liiketoiminnan tuloksellisuus perustuu asiakaskunnan pysyvyyteen kauppahinta on järkevää sitoa asiakasmäärään seuraavien vuosien aikana, muussa tapauksessa riskin pitää näkyä hinnassa.

Luuletko että noilla ehdoilla myy ?

Kyllä varmaan haluaa riihikuivaa, kun ei voi tietää, vaikka juoppo ostaa ja kurlaa koko asiakaskannan..

Eli rautalangasta 50 % heti ja loppu vuoden päästä jos asiakkaat on säilynyt, jos ei niin ko. laskutus-summa vähennetään loppukauppasummasta. KUKAAN TERVEJÄRKINEN EI SUOSTU MYYMÄÄN näillä ehdoilla
Missä paikkakunnalla toimisto on ja paljonko noin hintaa?

sähköposilla

Lähetätkö vähän tietoa itsestäsi alkutekstissä olevaan sähköpostiin. Kerron sitten lisätietoja.

kiitos

kiitos tiedoista, hyväässä kunnossa näytää yritys olevan. kiinnostaa

Hyvä tilitoimisto 1 toimisto 10 ostajaa

Niin kuin entinen mies teki, laitto firmalle halvan hinnan ja pankkitilille lainas kavereilta 100,000 mk ja myydä sutjautti saman firman toistakymmentä kertaa ja häipy Pattajalle.
Lupas itse aina ostajalle viedä paperit kaupparekisteriin.. siihen aikaan ei päässyt nettiin.
Vajaassa viikossa yli milli puhdasta.
No rahat muutamassa vuodessa loppu ja sitten lusimaan suomeen, kannattiko ?

vain yhdelle

Tämä myydään vaan kertaalleen ja yhdelle ostajalle. En myöskään lähde Pattajalle onkä muuallekaan. Avustan ja varmistan että yritys toimii myös uudella omistajalla. Olen samaa mieltä että huijareita kannattaa varoa.

Hmmm

Olen aina ihmetellyt näissä tilitoimistokaupoissa, että mitä siinä oikein myydään ? - asiakassuhteitako ? - no asiakkaathan päättää itse haluavatko jatkaa uuden omistajan kanssa - no entä työsuhteet ? - niissä vähän sama juttu - eikä nykyään millään ohjelmistoillakaan tai tietokoneilla ole juuri mitään arvoa, sama juttu vahoilla kottorikalusteilla yms - ja jos taseessa on rahaa, niin ei kai sitä kenenkään kannata maksaa... ELi MITÄ TOSIASIASSA MYYT ??
Ihan peruskuvio palveluliiketoiminnan myynnissä. Kaupassa siirtyvät asiakkaat, ja jos heitä on palveltu hyvin niin tuskin vaihtavat toimittajaa. Samoin myydään (toivottavasti hyvin koulutettujen ja motivoituneiden ) työntekijöiden työsuhteet. Päälle varmaankin valmiiksi rakennettu toimisto ja kaikkein tärkein; KASSAVIRTA.

ja jos vielä

Asiat on huomosti hoidettu, tehty virheitä ja vahinkoa asiakkaille, niistäkin voi vielä joutua vastaamaan. Niinhän se pahimmassa tapauksessa voisi olla. Kaikkiin yrityskauppoihin voi sisältyä riskejä, ja onko niissä aina oikeasti jotain myymistä. Hyvin nämä asiat tiedän.
Ainahan on mahdollista perustaa oma yritys puhtaalta pöydältä. Siinä sitte itse vastaat perustamiskuluista, ohjelmiston ja laitteiden hankinnasta, toimitilahankinnasta, mainoskuluista, asiakashankinnasta, henkilökunnan hankinnasta ja koulutuksesta, jne. Aina ottaa aikansa ennen kun toiminta kannattaa, varsinkin jos tavoitteena on vähän isompi yritys. Kyllä hyvin hoidetun kannattavan isohkon toimiston ostaminen on myös hyvä vaihtoehto. Tiedän sen koska on näistä kokemsuta.

Mää

en kyllä näiltä sivuilta ostais yhtään mitään, ainakaan yritystä!
Katsii hiukan tutkia muutakin kun tilinpäätöstä nehän on vaan numeroita
jos ostaa jotakin tilitoimistoo. Mitä siinä myydään: kiinteistö,asiakkaat,koneet,työntekijät......

Seuraako asiakkaat mukana jos joku pystymettästä lähtee tollaseen.
Tilitoimistohan perustuu vetäjän amattitaitoon kun se lähtee niin.........

Siirtymäaika 6-12 kk

Pitäis myyjän jäädä hommiin ainakin se 6 kk..
Samalla näkis kassavirran ja onko laskutettu pahasti etukenoon !

hyvä ajatus, ja onnistuu

KLT on oikeassa. Kannattaa varmistua että homma toimii ja ostaja saa toiminnaan kunnolla käyntiin. Rehti peli ja luottamus pitää olla.

Omaa kokemusta

aikaisempi tilitoimistoni (teki kirjanpitoni yli 10 vuotta) myytiin pari vuotta sitten ja uusi vetäjä nosti veloitushintoja heti alkuunsa n. 30 % - meistä vanhoista asiakkaista lähes puolet vaihtoi siinä vaiheessa toimistoa ja niin minä itesekin - enkä ole katunut, sillä tilitoimiston vaihto aika ajoin on aivan terveellistä ! - saa aina välillä hieman uuden katsantokannan näiden asioiden hoitoon.

kiitos

Kiitos tiedosita. Vaikuttaa kaikin puolin ok. yritykseltä. Sijainto on minun suunnaltani vähän kaukana. Pitää miettiä.

laitoin sähköpostia

Joo, laitoin sähköpostia, vastaile.

vieläkö myynnissä

Onko ostaja löytynyt.
Hei

Onko toimisto jo myyty?
 /   /  / Osta tilitoimisto

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta