Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Maksoimme ateriasta KOLME EUROA!

Työtön yh-äiti

Jäin työttömäksi ihan vähän aikaa sitten, eikä rahaa ole paljon kun pitäisi ruokkia teini-ikäinen lapsi ja hoitaa muutkin kulut siinä samassa. Saimme yllättäen naapurilta pienen säkillisen ns. etnisen kaupan riisiä, tuo satsi olisi maksanut ehkä euron? Ostin myös lähikaupasta paketillisen broitsun kopia, paketissa oli kolme ja oli vielä -30% alennuksessa, eli hintaa kertyi huimat 1,90€. Broileria saimme yhteensä kuusi palaa, kun erottelin ns. koivet ja reidet erikseen.

Broiskut uuniin ja riisiä kiehumaan, mukana tuleva "mömmö" säästetään riisejä varten myöhemmäksi. Kun riisit ovat kypsiä, broiskut ulos uunista ja toiselle lautaselle. Riisit ladotaan broiskuvuoalle, kastikemömmö sekoitetaan riisien joukkoon ja broilerit takaisin päälle. Paistetaan kypsäksi ja nautitaan.

Söimme teinilapseni kanssa tästä yhteensä kaksi päivää, lisäksi ostimme alennuksesta salaattia, n. 50snt. Ja mikä parasta; hyvää oli.

11

2900

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...

      Ihan normaali ateria mulle ja eukolle vaikka molemmat käy töissä.

      Jos tiukoille vetää niin voi hakea purkin hernekeittoa (0,70 e) ja perusruisleipää (0,55 e) ja siitä riittää kans kahdelle. Hinta per annos noin 0,60 e.

      • kokki44

        pääsee vielä halvemmalla. Lihaa ei tarvita, sipulia ja porkkanaa ja kasvisliemikuutio vain. Hyvää on, ainakin meidän makuumme.


      • Herneenverso
        kokki44 kirjoitti:

        pääsee vielä halvemmalla. Lihaa ei tarvita, sipulia ja porkkanaa ja kasvisliemikuutio vain. Hyvää on, ainakin meidän makuumme.

        Nykyoppien mukaan tarttee syödä aina myös jotakin vihreää tai muun väristä kasvia eli salaattia tai vastaavaa, siis vihanneksia.
        Sen sijaan, että ostaisit kaupasta ruukkusalaattia, kasvatapa itse herneenversoja. Osta kuivahernepussi kaupasta, ota siitä kourallinen herneitä, liota niitä yön yli, laita multaan vaikkapa broikkupakkausmateriaaliin, kastele säännöllisesti. Kun sitten versot ovat itäneet ja kasvaneet 10-20 senttisiksi, syö pois. Siinä sitä on vihreää väriä ja terveyttä lautasellesi. Eikä se pieni multapussikaan paljon muuten maksa.
        Ne herneenversot kasvavat aika nopeasti. Ei mene kuin pari viikkoa varsinkaan tähän aikaan vuodesta kun kuivaherneistä saa versoja. Jos sitten muistaa vaikka viikottain laittaa noita herneitä kasvamaan, niin niitä riittää kaikenaikaa.
        Vaihtoehto on tietysti kaupan kalliit salaatit tai idut tai vastaavat.


      • köyhä87hki
        kokki44 kirjoitti:

        pääsee vielä halvemmalla. Lihaa ei tarvita, sipulia ja porkkanaa ja kasvisliemikuutio vain. Hyvää on, ainakin meidän makuumme.

        mitä tulee sit sipulille,porkkanalle ja kasvisliemikuutiolle hinnaksi kun ei opiskelijalla ole vara ostaa..?


    • ei niin kivaa

      jos sulla on joka päivä tai edes joka toinen päivä käyttää ruokaan se 3 euroa. Mutta jos sillä pitää ruokkia 4-5 henkeä useita viikkoja, siihen se ei ihan riitä. Pelkkää riisiä ei kukaan pysty syömään viikkokausia. Toimeentulotukea kun et enempäänsä saa vaikka kuinka olisi dokumentit näyttää että rahaa tulee vasta sitten kun hakemukset eri laitoksissa on käsitelty, aikaa kuluu 8 vkoa-puoli vuotta, sen perusteella mitä olen vastaavissa tilanteissa olleilta kuullut. Täällä kun virkailija ei osaa ajatella yhtään sitä että vaikka normi on se ja se, ei se riitä jos tulotaso on pudonnut palkkatulosta lapsilisään ja elatusmaksuun tilapäisesti, ilman omaa syytä. Tilapäinen tarveharkintainen tuki voisi auttaa ihmisen pysymään jaloillaan, mutta tuntuu siltä että tämä virkailija olisi omasta pussistaan antamassa kun ei yhtään järkeile asiassa. En ole todellakaan hakenut toimeentulotukea vuosikymmeniin, nyt meni yllättäen työpaikka alta ja palkka tulee palkkaturvasta sitten joskus.

    • huhuhhuh

      Jos haluaa tosta hiukan erilaista niin repii nahat pois, erottelee reidet ja koivet (itse katkoin keittiösaksilla), huuhtelin marinaadit pois, maustoin suolalla ja chilillä. Paistoin paloja pannulla, kunnes saivat värin pintaan ja heitin perään pirkka ruokakermaa n.0,60€ ja haudutin kypsäksi kasarissa noin 30min. Ja riisiä lisukkeeksi. Nami että ne oli hyviä ja siitä tosiaan söi 3 annosta (iso raavas mies kaksi annosta ja itse yhden).

      :)

      • halpa herkuttelija

        Edelliseen vinkkiin mainiten, ai että kun kuulostaa hyvältä! Eikä hintaakaan kerry melkein mitään, taidanpa kokeilla moista tänään!


    • Terve järki

      vai söittekö luutkin?
      Sama koskee perkaamattomia kaloja, siistimättömiä vihanneksia ja esim. marinoituja lihoja. Maksatte syömäkelvottomista osista lähes saman kuin siitä mitä syötte. Marinointiin laitetaan ne viimeiset ketkot ja maksamme mausteista hyvän hinnan.
      Katkaravut ovat hyvää valkuaista. Niitä myydään kuorimattomina jossain kaupoissa hyvin halvalla, mutta yli puolet menee roskiin kuorien muodossa. Lidlin valmiiksi kuoritut pakastekatkaravut ovat hinnaltaan kilpailukelpoiset muiden valkuaislähteiden kanssa. Tarvitaan vain mielikuvitusta. Ja aikaa mennä tutustumaan kauppoihin sekä ruokasuunnitelmien tekoon.
      Kananmunat on päästetty pannasta, syökää niitä päivittäin.

      • V.Kani

        Etenkin joku ihranen broilerin koipi paskakastikkeessa. Kannattaa alkaa kasvissyöjäksi. Pavut ja linssit on halpoja, samoin soijarouhe. Itse maustamalla ja tekemällä tulee hyvää. Ja terveellisempää.


      • Perso iduille!
        V.Kani kirjoitti:

        Etenkin joku ihranen broilerin koipi paskakastikkeessa. Kannattaa alkaa kasvissyöjäksi. Pavut ja linssit on halpoja, samoin soijarouhe. Itse maustamalla ja tekemällä tulee hyvää. Ja terveellisempää.

        Nam, valkoiset pavut tomaattikastikkeessa maistuvat hyviltä ja riittävät kahdelle : D (toki riippuu valmistajasta)


      • huh huh
        V.Kani kirjoitti:

        Etenkin joku ihranen broilerin koipi paskakastikkeessa. Kannattaa alkaa kasvissyöjäksi. Pavut ja linssit on halpoja, samoin soijarouhe. Itse maustamalla ja tekemällä tulee hyvää. Ja terveellisempää.

        Onpas täällä taas fiksua porukkaa...
        Onkohan ihan välttämätöntä tulla tavoi vahvistaa ihmisten jo ennestään kieltäistä käsitystä kasvissyöjistä...???


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2057
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1763
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1644
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1450
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      64
      1384
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      19
      1321
    7. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1298
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1292
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1241
    Aihe