Mitäs mieltä ihmiset nykyään ovat Pohjois-Karjala-

aika kiinnostunut

projektista, jonka Pekka Puska sai aikaan?

23

937

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • näin oletan.

      Eipä tuohon muuta osaa näin lyhyesti vastata ja todeta että hyvä on kun Pekka Puskia on olemassa!

      Työ- ja luottamustehtäviä
      Pekka Puska on ollut Kansanterveyslaitoksen tärkeissä tehtävissä sekä Maailman terveysjärjestö WHO:n asiantuntijana 1994 alkaen. Vuonna 2000 hän oli Kansanterveyslaitoksen määräaikaisena pääjohtajana ja pääsi tämän jälkeen WHO:n kroonisten tautien ehkäisyn osaston johtajaksi Geneveen 2001. Kansanterveyslaitoksen pääjohtaja hänestä tehtiin 2003.

      Syksyllä 2006 Pekka Puska oli Suomen ehdokas WHO:n uudeksi pääjohtajaksi. Häntä ei kuitenkaan valittu, vaan valituksi tuli Margaret Chan.[7]

      Puska toimii Maailman kansanterveyslaitosten varapresidenttinä.[3]

      Maailman sydänjärjestö (World Heart Federation, WHF) valitsi syyskuun 2006 alussa Suomen Sydänliiton puheenjohtajan, professori Pekka Puskan, puheenjohtajakseen (President Elect) tammikuusta 2007 alkaen kahdeksi vuodeksi. Edellinen puheenjohtaja, pakistanilainen Shahryar A Sheikh, siirtyi järjestön President-tehtävään. Maailman sydänjärjestöön kuuluu 189 kansallista sydänjärjestöä ja -yhdistystä yli sadasta eri maasta.[8]

      Puska tunnetaan ennen kaikkea ansioistaan terveyskasvatuksessa. Hän on korostanut vähärasvaista ja -suolaista ruokavaliota, kolesterolin vähentämistä sekä ylipainon välttämistä ja liikunnan merkitystä kansanterveyden kohottamisessa. Työssään hän on tutkinut myös kansantauteja ja suomalaista tautiperimää.

      [muokkaa] Tunnustuksia
      Helmikuussa 2008 Puskalle myönnettiin englantilaisen Rank-palkintorahaston suurpalkinto. Rahasto palkitsi Puskan hänen ansioistaan suomalaisten ruokavalion muuttamisessa, joka vähensi merkittävästi sydän- ja verisuonitauteja. Palkinto on arvoltaan 75 000 puntaa eli noin 100 000 euroa.

      Kuopion yliopisto valitsi Puskan vuoden alumniksi 2007. Yliopisto vihkii myös 2010 tohtoripromootiossaan Puskan filosofian kunniatohtoriksi ansiokkaasta sydän- ja verisuonitautien ehkäisystä[9]. Hän on myös St. Andrew's yliopiston kunniatohtori ja Venäjän Luonnontieteiden Akatemian akateemikko.[4]

      • en kehu

        Ite Pekkako se tuon laittoi


      • edes sen vertaa
        en kehu kirjoitti:

        Ite Pekkako se tuon laittoi

        että tiedän kuka olen. Ajokortissanikaan (ABC) ei lue sitä myönnetyn Pekka Puskalle.


      • suurpalkinto

        Mikä on Rank-säätiö?
        Se on kristillinen maataloussäätiö, joka jakoi kaksi suurpalkintoa.
        Toisen sai prof. Tanksley ansioistaan genomikartoituksista ja molekyylimarkkereista viljasadon parantamiseksi.
        Toisen palkinnon sai Puska, joka suosittelee hiilihydraatteja, viljaa suosivaa ruokavaliota.

        http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=2&art=18


    • Paskavaris

      Pekka Puskan oppi-isä ja toisena mestarina hääri Martti Karvonen hän oli Kainuusta tahi Pohjois-Karjalasta rovastin poika

      "100-vuotias Keys
      Ancel Keys kuoli itse satavuotiaana, mutta jätti jälkeensä kyseenalaisen perinnön. Sadattuhannet ihmiset ympäri maailmaa kuolevat ennen aikojaan koska eläinrasva julistettiin pannaan, keinotekoiset rasvat valtasivat alaa, elintarvikkeisiin alettiin syytää sokeria ja lisäaineita mauttomuuden peittämiseksi ja diabeteksen, lihavuuden ja sydänsairauksien räjähdysmäinen kasvu ei vaan ota laantuakseen. Kenties jokin muu noista lukuisista tieteenaloista olisi ollut herra Keysille se parempi vaihtoehto - ja meille muille."
      http://vhh-123.blogspot.com/2009/10/ancel-keys.html


      Kirjoitellaan lisää

      "Jälleen kerran, kuten lähes kaikissa ruokavalio-sydän/kolesteroli hypoteeseissa, kun ryhdyt tutkimaan tosiasioita objektiivisesti, koko juttu alkaa hajota palasiksi silmiesi edessä. Ei ole mitään tapaa jolla LDL, oli se sitten oksidoitunut tai ei, voisi "aiheuttaa" sepelvaltimotauteja. Seuraavassa on muutamia lisätodisteita tämän todistamiseksi.

      Ensiksi Framingham:

      On olemassa suora yhteys ensimmäisten 14 vuoden aikana tapahtuneiden kolesterolitasojen laskujen ja seuranneiden 18 vuoden aikana tapahtuneiden kuolemantapausten lisääntymisen välillä. (lisäys 11% kaikista ja 14% sepelvaltimotaudeista kolesterolitasojen laskiessa 1 mg/dL per vuosi). Anderson KM JAMA 1987

      Framinghamissa siis selvisi että LDL/kolesteroli tasojen laskiessa, sepelvaltimotaudit lisääntyivät.

      Entä Honolulu:


      Honolulussa siis selvisi että mitä matalampi oli LDL/kolesteroli taso, sitä suurempi oli riski kuolla - mihin tahansa, myös sepelvaltimotauteihin.

      Entä Venäjä:

      Raportin pääkirjoittaja oli Shestov, Venäjän Lääketieteiden Akatemian Kokeellisen Lääketieteen Laitokselta, Pietarista. Tämän tutkimuksen tärkein johtopäätös oli seuraava:

      ‘Tulokset paljastivat tässä populaatiosa olevan merkittävän alajoukon, joka kärsi matalasta veren kolesterolitasosta, mutta jolla oli lisääntynyt, elämäntapoihin liittyvä sydänkuolemien riski.’ Russian Lipid Research Clinics Prevalence Follow-up Study Shestov

      Venäjällä sepelvaltimotauteihin kuolemisen suurin riski oli niillä, joiden veren LDL/kolesteroli tasot olivat matalat.

      Entä Japani:

      Vuosien 1980 ja 1989 välisenä aikana, ikään suhteutetut seerumin kokonaistasot kohosivat miehillä 4.84 - 5.22 ja naisilla 4.91 - 5.24 mmol/l. Ikään suhteutettu hyperkolesterolemia,jossa kolesterolitaso oli suurempi tai yhtä suuri kuin 5.68 mmol/l lisääntyi miehillä 15.8 %:sta 29.4 %:iin ja naisilla 18.4 %:sta 30.6 %:iin…. Huomattavat lisäykset seerumin kokonaiskolesterolin tasoissa eivät selitä viimeaikaista Japanissa tapahtunutt sepelvaltimokuolemien vähenemistä.’ Okayama A, Marmot MG Int J Epidemiol Dec 1993,

      Japanissa siis kolesteroli/LDL tasojen noustessa, sepelvaltimotauteihin kuolleisuus väheni.



      Tässä tutkimuksessa kävi siis ilmi että suurimmalla osalla ohitusleikkausta tarvitsevista miehistä oli kolesterolitasot alle 5.2mmol/l."

      http://www.prometheus.fi/terveys/kole.htm

      Otetaan lisää koska se teke hyvää.

      "Tuhon kaava on siis Kendrickin mukaan stressi-kortisoli-sydäntauti. Kohonnut kolesterolikin olisi merkki sydäntaudin riskistä, mutta ei sen syy. Kolesterolin alentaminen sydäntaudin ehkäisemiseksi olisikin sama kuin yrittäisi alentaa ilman lämpötilaa kaatamalla kylmää vettä lämpömittarin päälle."

      http://www.esaimaa.fi/Kulttuuri---Kirjat/2008/12/30/Ei se mit%E4 sy%F6, vaan se miten sy%F6/200816371664/173

      Ei ole Pekalla ansioita Pohjois-Karjalassa. Koska stressi on syyllinen tukoksiin...Suomessa oli suuret ikäluokat valmiit työelämään ja he häippäisivät Ruotsiin pääosin. Kuten Balladi Pieliseltä kertoo. Ja vanhemmille tästä ....että silleen

      • RämsänrannanRuhtinas

        Suuret kiitokset edellisestä.


    • Voihan paska

      "TAAS UUSI VHH-PROFESSORI

      Karolinska Institut sairaalan sv-tautien prof. Johan Frostegârd ei usko, että rasva tukkii suonet. Päinvastoin rasva tekee kylläiseksi ja pitää nälän poissa kauan..
      Frostegârd ja kollega Staffan Lindeberg ovat tutkineet Uuden Guinean alkuperäisväestön ruokatapoja ja he uskovat ns. kivikautiseen dieettiin, joka sisältää lihaa,kalaa,rasvaa,vihanneksia,hedelmiä ja pähkinöitä.
      Monet voivat huonosti vilja -ja maitotuotteista. Olemme aliarvioinneet hiilihydraattien vaarallisuuden ja päinvastoin yliarvioineet rasvan vaarallisuuden. " >>> http://www.foorumi.info/hiilaritietoiset/viewtopic.php?t=1471&start=585

      Samma soppa ruottinkielellä>>http://frostegard.com/sv/



      Tuskin minun vain kansakoulun käynneenä tarvinnee kommentoida?

      • rinssieversti

    • Vihaksi pistää

      "Tyydyttyneet rasvat eivät vaikuta millään tavalla sepelvaltimotautiin, sydänhalvaukseen tai sydän- ja verisuonitautiin!

      Vuosikymmenien aikana harjoitettu eläinrasvojen demonisointi on ollut aivan turhaa. Sydämet eivät pysähtele, verisuonet eivät mene tukkoon ja sydän- ja aivohalvauksia ei tapahdu jos syö voita, sianrasvaa tai nauttii kookosöljyä. Terveyden ja Hyvinvoinnin Laitos (entinen Kansanterveyslaitos) on linjaukselleen uskollisesti väittänyt, että eläinrasvoja pitää välttää. Kaikki eivät ole uskoneet vaan syödä rouskuttaneet rasvaisia pihvejä, panneet paksuja kerroksia voita ruisleipänsä päälle ja nauttineet kylmäpuristetun kookosöljyn ihanuudesta.

      Se on loppu nyt! Suomalaisille ei enää saa valehdella, että eläinrasvat ovat vaarallisia. Jos joku haluaa tyydyttää nälkänsä tyydyttyneitä rasvoja nauttien, annettakoon hänen tehdä se rauhassa. Sydänsairauksia aiheuttavat ennen kaikkea tupakointi, stressi, vähäinen liikunta ja vähäiset vihannesannokset. "

      http://sundqvist.blogspot.com/

    • Tehunen
    • jurpolukki
      • paskapuska

      • tauti ei tapa

      • ja toimii

        Kiitos vaivannäöstä. Tulostin oikein talteen. Olisi aika jo herätä puskamaisesta unesta ja tätä ketjua lukiessa huomaa, että heränneitä on. Lapsille voita ja punaista maitoa ja kiireesti.


    • paskavaris

      Kuuselan ajatuksi P-k projektista..


      "- Tuomilehto edusti sitä vielä yleistä näkemystä, että: "länsimainen ravitsemusmalli", jonka kuitupitoisuus on alhainen, tyydyttyneiden- ja transarasvojen määrä on suuri ja puhdistettujen hiilihydraattien, sokeroitujen juomien, suolan sekä "punaisen lihan" runsaus on ratkaiseva tautiten syy.
      - Kahvi ja kohtuullinen alkoholi eivät haittaa.

      Tuomilehdon ehkä vaikuttavin elämäntyön osa on "Tasavallan Kruununjalokiviksi" nimeämäni ja arvostelun ulkopuolella olevat tutkimukset:
      (f)DPS (suomalainen diabeteksen ehkäisytutkimus) ja kai edelleenkin käynnissä oleva "kenttäsovellutus"
      DEHKO. Näihin on panostettu uskomattomat voimavarat. On hyvä, että niitä on jostakin löytynyt. Monet (suurin osa) ovat sitä mieltä, että tulokset ovat täysin vakuuttavat.

      Mahdetaanko tutkijapiireissä kokea häiritseväksi kysymys, "miksi 2-diabetes edelleen kasvaa 5-7 % vuosivauhdilla ja siirtyy aina nuorempiin ikäluokkiin?" "miksi sydän- ja versisuonitaudit ovat koko ajan lisääntyneet ainakin vuoteen 2000 saakka"?

      Tuomilehdolla onkin ennen eläköitymistä kiire pohtia kysymystä, "olemmeko tehneet kaikki oikein"? "olemmeko rajoittaneet liikaa tutkimussektoriamme"?
      Henkilökohtaisella tasolla olisi hyvä pohtia, onko tutkijan vastuu hoidettu eettisesti pitävästi niitä kohtaan, jotka ohjeiden mukaisesti hoitavat itseään - ja epäonnistuvat.

      Alkaa olla selvää, että muutamat näkökohdat horjuttavat tutkimusten (fDPS ja DEHKO) perusolettamuksia:

      - Pohjois-Karjala hankkeen johtopäätökset ovat murenemassa.
      - Siitä johdetut "oikean ravitsemuksen" periaatteet ovat murenemassa.
      - On sitouduttu ilman vaihtoehtoja tieteellisesti epäluotettaviksi osoittautuneisiin oletuksiin, joista tärkeimmät ovat "rasvakammo" ja valtavasti aineenvaihduntaa kuormittava hiilihydraattien ylikuorma.

      Tieteen perusolemukseen kuuluu (on kuulunut) jatkuva "totuuden" kyseenalaistaminen.

      Kollega Jaska ennättäisi vielä vetää tiukat yt-neuvottelut joiden tavoitteena olisi:
      - pesäero Pohjois-Karjala projektin hyllyväpohjaiseen ideologiaan.
      - pesäero markkinavoimien tukeen, esimerkkinä Leipätiedotus, joka ajaa vain leipomoteollisuuden etua. Samaan kategoriaan kuuluvat tietenkin myllyteollisuus ja muu elintarviketollisuus - siis todelliset pukit kaalimaata vartioimassa.
      - Diabetesliitto ja Sydänliito, molemmat alansa teollisuuden laajasti tukemat mielipidejohtajat.

      Ehkä tasavallan "kruununjalokivet" olisivat jääneet hiomatta vähemmällä sitoutumisella?"

      http://www.foorumi.info/hiilaritietoiset/viewtopic.php?t=2210

      • eroon

        Suomalaisten terveyden kannalta on ratkaisevaa se, miten nopeasti puskalainen harhaoppi saadaan kitkettyä maasta.


      • Tehunen

      • wäinä
        Tehunen kirjoitti:

        Pohojanmaalla on kyllä ajattelevia lääkäreitä. Keski-Pohjanmaa lehti jopa julkaisi.

        http://timoyla.wordpress.com/2009/10/27/laakarin-kirjoittama-kriittinen-katsaus/

        lisää löytyy järkeviä lääkäreitä.

        http://www.raahenseutu.fi/cs/Satellite?c=AMArticle_C&childpagename=RSE_newssite/AMLayout&cid=1194637244615&p=1194615915250&pag...


        http://www.kauppalehti.fi/5/i/vapaa-aika/uutiset/index.jsp?oid=2010/02/31029


    • vieläkin..

      ja se on varmasti osittain Pohjois-Karjalan projektin ansiota. Sukurasitteet korkean kolesterolin, verenpaineen, ylipainon, kotona opitun tupakoinnin jne ansiosta olisivat taatusti saattaneet minut hautaan suurinpiirtein isäni iässä. Syömisen tapojani, liikkumista ja muitakin elämän tapojani muuttaen olen edelleen hyvässä kunnossa. 62 vuotiaaniaani haluan jatkaa työelämässä vielä pitkään. Ja minulta se onnistuu. On vakaa työnantaja.

      • kerro jookosta

        millainen teidän ruokavalio lienee? jos rohkene kysyä. olisi ollut hyvä kertoa kysymättä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      333
      3739
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1689
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1510
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      57
      1448
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1300
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1270
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      57
      1254
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      194
      1211
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1157
    Aihe