AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Tes-korotus vain liittolaisille?

Tes-korotus vain liittolaisille?

17 Vastausta 1 236 Lukukertaa
Olen kahden vaiheilla; liittyäkö ammattiliittoon vai ei. Olen nyt vain työttömyyskassan jäsen. Toki jäsenmaksut saa vähentää verotuksessa, se ei ole ongelma.

Ainoa ISO kysymys: voidaanko työpaikan tes-neuvottelun tuloksena tehdä niin, että mahdollinen palkankorotus tai osa siitä kohdistetaan vain tietyn liiton/liittojen jäsenille? Työpaikkani on julkishallinnossa, ja valtaliitot ovat Julkisten hyvinvointialojen liitto, Akava ja olikohan kolmas sitten JYTY. Arvioni on, että joku 30% porukasta ei kuuluta mihinkään liittoon. Tähän saakka tes-korotukset on maksettu kaikille mutta olen kuullut että mm. kuntasektorilla sairaanhoitoalan tietyt korotukset maksettaisiin vain TEHY:n jäsenille. Peruskorotusprosenttien lisäksi käytössä lienee ainakin joku järjestelyvaraerä tms.

Voisiko tällainen erilaisuus mennä läpi isohkossa (n. 500 työntekijää) työpaikassa????

Palkka on sitten 6e tunnissa

Näinhän sen pitäisi olla.Ei niitä jäsenetuja muuallakaan saa jos ei ole jäsen.
Eihän kaupastakaan saa bonuspisteitä ellei ole jäsen.
YTK:n väki saisi aloittaa työnantajan kanssa itse neuvottelut palkoista ja työehdoista nollasta.
Kumpahan osapuoli on vahvemmilla neuvotteluissa näin lama aikana vielä?
Taitaisi mennä aikalailla työnantajan saneluksi nekin neuvottelut.

Mistä näitä tolloja riittää

Tes on yleissitova ja koskee kaikkia, myös YTK:laisia. Jos yleissitovuus puretaan se koskee kaikkia, MYÖS AY-JÄÄRIÄ. Eri liitot tekevät erilaisia sopimuksia. Hulluina vuosina PAM neuvotteli Julkusen johdolla 0.2% yleiskorotuksen, Paperiliitto sai 5%. Nyt paperimiehet nauttivat suurimmalta osin työttöminä kassansa korvauksia. Ei liitto työpaikkoja pelastanut. Ja sitten seuraavaksi. Jos olet kaupan töissä, luuletko itse valitsevasi sen liiton joka on parhaan palkan neuvotellut? Älä huolehdi, kyllä kaupan matalapalkka PAM pitää huolen että liittosi on PAM.Liitothan JOPA LAKKOILEVAT jos työnantaja yrittää siirtää sopimuksia toiselle alalle. Se siitä.TYÖELÄMÄN lait jotka tarjoavat minimit KAIKILLE SUOMESSA työskenteleville ovat voimassa ja EDUSKUNNAN päätettävissä. Niistä ei väännetä kättä "liitoneuvotteluissa". Käteen jäävässä palkassa on suurin ero YTK:laisten ja AY-tollojen välillä. Arvaa kummalla jää enemmän rahaa käteen?

Koulutus vaikuttaa..

Jos olet perushoitaja olet Super. Jos olet sairaanhoitaja tai muu vastaavan koulutuksen käynyt olet Tehy.Viimeksihän nähtiin AY-solidaarisuus näilläkin aloilla. Super hyväksyi raamien mukaisen, Tehy lakkoili omasta mielestään paremman sopimuksen. Siinä ei siskous painanut vaikka samalla alalla ollaan. Korppi nokkii korpin silmää. Samaa pitäisi käyttää muillakin aloilla. Jos amis taustainen selluköpi saa tessin mukaan. amk taustaisen selluköpin pitäisi saada tes+5%. Perinteinen peruskoulutaustainen, Kiljavalla koulutuksen saanut selluköpi olisi 5 vuotta harjoittelijan palkalla.Hänelle kuuluisi antaa myös yleisivistävää opetusta kaksi vuotta. Ja lopuksi selvennykseksi: Vaikka olet puistotieteen maisteri ja työskentelet marketin kassalla, palkkasi tulee kaupan alan tessin mukaan. Kuuluahan voit vaikka Metalliliittoon.

Osattottain

Työtehtävästä riippuen voit olla eri liitossa. Vaikkakin samalla alalla. Lentoalahan on paras: jokaisessa yrityksessä on oma liitto. Eli liitot tekevät käytännössä paikallisia sopimuksia.

Tiesitkö?

Kunta-alalla on täälä hetkellä tilanne, jossa Tehyn jäsenille tuli juuri korotus, mutta ei muille kunnan työntekijöille.

Eikö sinua

Minua ainakin hävettäisi todella kovasti jos olisin kaltaisesi siivellä eläjä.
Muuta minä olenkin tottunut tulemaan toimeen ihan omillani.
Kaikki edut ja hyvät asiat sinulle kyllä heti kelpaa.Mutta sinä et ole itse valmis niiden eteen tekemään yhtään mitään itse.
Åitisikin varmaan häpeäisi sinua jos vain tietäisi minkälainen siivellä eläjä olet.

Eikö sinua

"Åitisikin varmaan häpeäisi sinua jos vain tietäisi minkälainen siivellä eläjä olet. "
Äitisi häpeäisi, jos tietäisi miten tyhmä olet ja epäilisi onko vauvat vaiuhtuneet laitoksella. Tyhmä ei saa olla, koska se on kaikista asioita pahin maailmassa, ja sinä sitä olet

kumma kirjoitus

Onko se sinun mielestä tyhmyyttä jos työntekijät haluavat itse järjestäytyä?

Arvaa kumpi on fiksumpi?

Se AY-JÄÄRÄ! Liitot, eduskunnat tai hallitukset eivät pelasta työpaikkoja, ei yhtäkään! Sen tekevät ihmiset: yrittäjät ja työntekijät, jotka tunnustavat tosiasiat: maapallo on PYÖREÄ, ihmiset muissa osissa maapalloa oppivat lukemaan, kirjoittamaan, tulevat tietoisiksi osaamisestaan, paremmasta toimeentulosta ja monesta muusta hyvästä asiasta joita olemme tottuneet pitämään YKSINOIKEUTENAMME!

Maailma muuttuu Eskoseni ja menneeseen haikalu, syyttely, syyllistyminen eivät auta! On muiden vuoro tehdä työtä joka kuului meille, on muiden vuoro nostaa elintasoaan! Me voimme hyvin AINOASTAAN silloin kun huolehdimme toisistamme: jaamme sen työn ja hyvinvoinnin mitä meillä on, huolehdimme lähimmäisistämme ja pidämme huolta HENKISESTÄ, HENGELLISESTÄ HYVINVOINNISTA! Se kansa, joka tämän ymmärtää, tämän mukaan elää selviää mistä vain, kestää mitä vain!! Sen pituinen se!

Oppiiko

höpötyksen? Jakaako AKT työtä ja hyvinvointia? Huolehtiiko Akt lähimmäisistämme? Pieni eliitti hoitaa omia etujaan, siinä on esimerkki siitä että ainakin pää on PYÖREÄ! Ja mitä tekemistä maapallon pyöreydellä on tehtaitten muuton kanssa? Ei Nokia tai Enso enää Suomeen tuo tehtaitaan takaisin, vaikka maa olisi pannukakku. Taidat asua pyöreässä kumisessa kopissa, kun tuo ajatuksen juoksusi kiertää vain samaa kehää.

Vahvemmilla minä

ainakin itse olin. Palkka on noin 22 % suurempi kuin se "liiton" neuvottelema. Ja on muuten ihan itse neuvoteltu. En kuulu enkä tule kuulumaan mihinkään sosialisti liitton. Jos ei pärjää työpaikassa tai muuten on vaukeuksia niin katsokaahan ensin peiliin.

no eipä saanut vastausta...

Sekavia vastauksia jotka eivät vastanneet hyvin yksinkertaiseen kysymykseen. Noh, eipä voi mitään...

Totta se on

Kunnallisen työmarkkinalatoksen sivuilta kopioituu niin pitkät linkit, että saas nähdä toimiiko
http://www.kuntatyonantajat.fi/index.asp?id=578ADA88F3A24ABE9F16D748636C3D06&data=1,00308B787886459385F296A5AFD4FA74,20DBA4F21C5...
Tässä kerrotaan sama kuin jo aikasemmassa vastauksessa, jos huomasit, että vain tehyläisille tuli kunnalla korotus 1.1.2010

Korotuksista

Kyseessä on ilmeisesti pieni paikallinen järjestelyvaraerä. Jos kaikki liitot pääsevät yhteisymmärrykseen siitä, että kyseinen erä kohdistetaan tiettyyn työntekijäryhmään, niin silloin se jaetaan näiden kesken. Siinä ei kysytä, kuulutko liittoon vai et. Jos ei sopua löydy, niin erä jaetaan kaikkien kesken.

Tarua

parikyt vuotta sitte taistelivat, et kaikille. Huom: Tes:n sitovuusehto on 50% porukasta.

ha

joo mut ei se korotus ole kovin hyyppönen esim. mulla se on palkkaan lisää 33snt/h niin ei nyt tollasen summan takia liittoon kannata ryhtyy.

Lapsi hyvä

AY vähennystä saat verotuksessa vähentää vain 25% joten se ei voi olla mikään kiihotin olla liitossa. Varsinkin kun ajatellaan, ettäö liitossa maksat ksm. n. 560€/vuosi maksua ja taas vapaassa yksityisessä (YTK) työttömyyskassassa vain 90 € /vuosi, niin vaihtoehto on aika selviö.

Tuolla eroituksella käyt vaikka Madeiralla, tai jossain muussa sua kiinnostavassa paikassa, joka vuosi.Toisinsanoen, sillä hinnalla inkä uhraat liittoon, niin toteutat unelmiasi 2X vuodessa suhteessa siihen mitä voisit liiton orjana tehdä. Mitään ylimääräistä lisää sä et liitoista kuitenkaan saa, vaikka ne lupais mitä.
 /   /  /  / Tes-korotus vain liittolaisille?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta