AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  /  / Chevrolet Cruze

Chevrolet Cruze

414 Vastausta 25 104 Lukukertaa
Näppärän näköinen peli, kuitenkin tilava sedan (4,6m pitkä). Törmäystestissä 5 tähteä kaikilla osa-alueilla, hinta alkaen 16000 ja risat. Miltä kuullostaa.

Mielenkiintoista

Harmi vaan kun ei ole ahdettuja bensamoottoreita valikoimassa.

Turbo-urbo

Näitä alimittaisia 1,2 ja 1,4 litraisia turbo-koneita ei kukaan järkevä ja asioista perillä oleva autoilija halua autoonsa. Ainakin VW-ryhmäläiset ovat täyttä sontaa...

Älä niin on skodakin

samaa shittiä. Vit* ajaa näillä 1.4 litraisilla turboilla. Kauppias kehu kulutusta. Pitäs vetää kauppiasta..
Veikkaan että kolme vuotta kestää sit on entinen. tietysti jos mummo-ajoa harrastaa nii ehkä viisi vuotta.
Pienissä turboissa tulevaisuus !
Käyppä poika ajamassa,niin yllätyt. Pappa kävi kokeilemassa ja yllättyi. Eipä olisi uskonut että golffissa oli vain 1,2:n moottori. Vääntöä ja voimaa ,kuin 1,8:n vaparissa.
Ei kannata olla ylimielinen ja ennakkoluuloinen.

Huom! Säästyvillä polttoainekuluilla saat jotakin muuta mukavaa.

Cruze

Cruze oli juuri TM:n testeissä. Ihan hyvän vastaanoton se sai. Olihan siinä jotain moitteitakin, mutta niinhän niitä kaikissa muissakin merkeissä on. Täydellistä autoa ei vielä ole tehty, eikä koskaan tehdäkkään. Hinta / laatu suhde on mielestäni erittäin hyvin kohdalla Cruzessa.
Mua ei koskaan hetkauta noitten eri lehtien tulokset, jos jonkun auton haluan, niin ostan, arvoisteluista viis...... Uutta Cruzea odotellessa............
Onko takaluukun avausnappiin olemassa vielä toimivaa korjausta? Nythän ei enää paljoa pakkasia ole, mutta ensi talvea ajatellen olisi kiva, jos luukun saisi aukikin..
daewoodin paskaa tarjolla
Jenkkiauto Chevrolet on.
Mene takaisin kouluun!
Chervolet myydään idänmaissa Daewoona.
Opel se on.
Kuten myös Holdenina Australiassa. Samassa "Daewoo" tehdään myös mm Chevrolet Malibua ja Cruzea tehdään myös USAssa, jossa se on myydyin Chevrolet.
Daewoo-merkkisiä autoja ei tehdä eikä myydä missään.

onko kokemusta?

Kovasti on aina mielipiteitä, yleensä ei kuitenkaan mitään järkevää sanottavaa. Minulla ollut Nubi jo muutaman vuoden, ei mitään moitittavaa. Kyllä se vaan niin on, että Koreassa tällä hetkellä ainakin, osataan tehdä luotettavia autoja, joissa takuuasiat ja luotettavuus ovat kohdallaan.
Nämä reppanat eivät yleensä puhu kokemuksesta vaan haluavat olla wannabe länkyttäjiä, säälittävää porukkaa. Kaikilla merkeillä on puolesta puhujat ja länkyttäjät. Millä itse cruisailet?

Viikonloppuna

Ensiesittely viikonloppuna,pakko käydä katsomassa,joa vaikka...

Siis

Jos vaikka...
Joo ei haittaa vaikka onkin Koreassa tehtyjä. Ihan kivan näköinen auto. Minut vaan pitää poissa nuo moottorit. Kyllä tämän kokoisessa autossa pitäisi olla miniminä 3 litrainen kutonen. Sehän on tämän päivän "isolohko".

Tänään testasin

Ko. peli oli niin tuore, että sillä oli ajettu lähtiessä vasta 17km, joten noin "autoihmisenä", ne "testaamiset" oli säälistä varovaiset(ei yli n.4000). "Testailu" oli kuitenkin yleisen liikenteen joukossa, niin ne ääri-jutut jääköön TM:lle :)

Noin perstuntumalta, ihan käypä peli, sellaiseen peruskäyttöön, jossa ei ajella yli 100Km/h ja on kuitenkin puhe alle 20.000e autosta. Vaikka onkin ns. jenkki merkki, niin mielestäni tässä ei ollut, enään mitään jenkkiä, kuin merkki.

Kokemus oli kuitenkin kokonaisuudessaan niin hyvä, että suosittelen tutustumista...

Mikkelissähän myynti on: Karikon Autotalolla ja nyt La, siellä myös ENSIESITTELY, siis la13.02.10

niin no

Niin, eihän se mikään jenkki ole vaan korealainen GM konsernin tekele, jota Suomessa myydään Chevrolet merkillä, koska Daewoona ei menisi kaupaksi senkään vertaa. Näille Korean Chevyille pitäis olla oma palsta, tai siis onhan toi Daewoo palsta johon näistä vois kirjoitella.

Noh niin

Vaimo vaihtoi syksyllä Aveoon ja korealainenhan se on - mutta valmistus siirtyy jenkkilöihin GM:n henkilöstöryhmien painostuksesta, joten kohta alkaa nämä DaewooChevytkin olla jenkkiautoja :)

Valitettavasti näissä Korean Chevyissä ei ole mitään jenkkiä - kaikki se mukavuus ja leppoisuus puuttuu, mitä oikealla jenkillä ajamisessa on olennaista. En lähtisi sen paremmin Aveolla kuin Cruzellakaan ajamaan 1000km päivämatkoja, mutta oikealla jenkki-Chevyllä kyllä.

Omassa luokassaan ihan näppäriä autoja vaimoa ajatellen.

Ei ole kokemusta

Mulla ei ole noista korealaisista kokemuksia, mutta jotenkin tulis mieleen, et ominaisuuksiltaan ja tuntumaltaan ne olis lähellä japseja, joten tosiaan niitä jenkkien mukavuusominaisuuksia ei kai ole.

Käyttiksenä mulla on 90-luvun lopun etuvetojenkki kutosella ja automaatilla sekä ns "ilmajousilla" ja pakko myöntää, et ajo- ja matkustusmukavuus on ihan eri tasolla kuin monella nykyautollakaan. Työn puolesta ajelen aika paljon vuora-autollakin mutta vanha jenkki on silti mukavempi. Huonot puolet on tietysti uusiin dieseleihin verrattuna kaksinkertainen bensankulutus ja tuleva uusi vero, joka painon takia on entistä korkeampi.

kunhan testasin vähän

tässä muutama miete, näin näppituntumalta. älkää vetäkö hernettä nenään...
koeajoin 1.6. cruzen eilen. edellisenä päivänä koeajoin uuden golf variantin 1.6 dieselin. sai hyvää perusvertailupohjaa. cruzesta ei ole haastajaksi, mutta hienoja ominaisuuksia oli paljon. ohjaamossa cruzessa on hyvä ergonomia kuljettajalle, ajoasento on jämäkkä ja pitkätkin matkat sujuu varmasti hyvin. ohjaus oli yllättävän tunnokas. 1.6. bensamottori ei yllättänyt, mutta cruzen kokoista autoa se kuljetti hyvin. odottelen diesel-koeajoa. etupenkillä asiat oli mallillaan.

takapenkillä ei samaa voi sanoa, jalkatilaa on TOSI vähän jos edessä on yli 180cm heppu. edellisessä mallissa eli nubirassa on selkeästi paremmat takatilat joka suuntaan. joku oli tm:ssä tosin kehunut takatiloja, mutta esim. golf pesee cruzen, vaikka kilpailevat samassa kokoluokassa. takaluukku oli vanhanaikainen, mutta melko tilava 450l, aukko myös riitävän iso perustarpeisiin. pähkinänkuoressa cruze on iso askel eteenpäin edeltäjäänsä verrattuna teknisesti, hinta/laatu -suhde varmasti hyvä. suosittelen koeajoa kiinnostuneille.
Vaikka en ole Cruzen takapenkillä istunutkaan niin täytyy sanoa että moni kuljettaja säätää penkin etäisyyden aivan väärin, ts. penkki säädetään liian taakse jolloin ajetaan jalat ja kädet "suorana". Etupenkillä kävin Cruzessa istumassa ja täytyy sanoa että kojelaudan muotoilu oli kyllä hieno.

Golf tylsä

En ikinä ostas jotain hemmetin Golffia, on siinä niin tylsän näkönen kulkine esim.Cruzeen verrattuna. Niin sisältä kuin päältäkin. Sitäpaitsi luotettavuushan on Korealaisilla omaa luokkaansa Klonksvaakkeniin verrattuna.

Miksiköhän??

Miksiköhän jenkeiltä löytyi kiinnostusta, Daewoohon? Olisikohan hankkineet osaamista alalta, jossa hallitaan ympäristölle järkevämpien koslien värkkääminen. Sen verran löytyy tuttuja jenkkilästä, että tiedän, ettei noi niiden omat autot oikein mene kaupaksi, kun bensa on enää puolet halvempaa kuin täällä. Sitä osaamista ei oikein ameriikan pojilta löydy, joten strategia on ihan looginen. Jenkeissä muuten noi kaukomaiden autot ovat yllättävän arvostettuja, toisin kuin taas täällä. Olen samaa mieltä, että näille korealaisten autoille pitää olla oma palsta, hävettää vähän se chevyn merkki keulalla, oli ihan kova inkkaripäällikkö, mutta siihen se sitten jäi...
Chevrolet- merkin perustaja Louis Chevrolet oli syntyjään Sveitsistä, sukujuuret ranskalaiset...

eikö ole Chevrolet?

Tokihan se harmittaa kun korealainen on parempi kuin aito jenkki...
tokihan miljoona korealaista kärpästä on oikeassa; paska on hyvää.
se on täysin opelin tekniikalla
Ihan hölynpölyä kirjoitat. Cruze on USAn markkinoille, amerikkalaisen suunnittelijan johdolla suunniteltu auto. Se on eniten myyty Chevvy USAssa, jossa sitä myös tehdään, kuten myös Koreassa ja esim Venäjällä, jossa se on hyvin suosittu malli. Cruze on ollut koko olemassaolonsa ajan maailman 10 eniten myydyn auton joukossa, josta syystä saman konsernin Opel halusi sen myynnin pois Euroopasta, jossa se kilpailee liikaa Opelin vastaavien mallien kanssa. Opel on ollut vahvasti mukana myös Cruzen kehittämisessä.
Menneen talven (jenkki) lumia kaikki yli 1,8L koneet näillä nopeus rajoituksilla.
Rapakon takana kaikki on suurta myös auto hulluus.
Ei poikaseni,ei
Ei mitään iso-lohkoja näillä polttoainehinnoilla. Tekniikan kehitys korvaa turhan isot lohkot.
Seuraappa kehitystä!

Ihan ok, mutta

Valitettavasti 1.6 automaatilla ja LT varusteilla jätettiin tuontiohjelmasta pois.
1.6 LT automaatilla 19.999e, niin mä olisin jo käynyt tekemässä kaupat.

Täytyy kääntää katseet käytettyihin autoihin.

Jepjep

Olisin ostanut suoraan kakkosautoksi mutta eivät myyneet. Ei ollut kun esittelyauto ja diiseli kotona. On se kumma jos auton ostaa se pitää tilata ja odottaa monta kuukautta. Ei näin.
Itse kiesi oli oikeen hyvä peli lähiliikenteeseen ja hyvä ajaa. Kaikki mitä tarvii, hiljainen ja kivan värinen- Ei mua mitkää kulutus lukemat ja päästöt kiinnosta. Käykää ajaas, pesee monet pösööt.

Juuri

Tässä olisi toinen, joka olisi myös tehnyt kaupat kyseisestä mallista. Yleensä vaan aina noissa Suomeen tuotavissa, merkistä riippumatta, varusteiden määrä kasvaa suhteessa koneen kokoon. Miksi!? Miksei Suomessa voi saada järkevän kokoisella koneella olevia autoja hyvillä varusteilla ja kohtalaisella hinnalla?

Cruze

Tilasin juuri Cruzen 1.8 LT automaatin. Luonnossa juuri yhtä siistin näköinen, niin päältä, kuin sisältäkin, kuin esitteissä. Miinuksena se, että auton saa vasta n. neljän kuukauden kuluttua. Odottavan aika on pitkä....

cruze

Onkohan Cruzen automaattilaatikko DSG???

Kyllä täällä

On kolme kappaletta myynnissä hätäisimille niin ei tarvitse 3 kuukautta odottaa http://www.nettiauto.com/chevrolet/cruze/?id_vehicle_type=1

Se on perinteinen

Cruzessa on perinteinen ja toimivaksi tunnettu 6 lovinen "mehumaija". Nämä vaNHEMMAN KOULUKUNNAN LAATIKOT TARJOAVAT mukavaa ja toimivaa kyytiä autoilijalle.

Omasta kokemuksesta voin sanoa, että edellisessä Golf:issani oli 1,4 TSI (kaksoisahdettu) oli DSG vaihteisto, ne olivat ensimmäiset ja viimeiset. TSI:n ja DSG:n ongelmista on tuolla Volkkari puolella ihan tarpeeksi juttuja niiden toimimattomuudesta. Minulla ne eivät toimineet kumpikaan kuten pitäisi, siksi vaihdoin Kolopallon pois alle vuoden ikäisenä.

Huippulaatua!

GM tekee AUTOT. Japsit tekee paskat. Ostakaa Cruze, se on AUTO!

Koeajoin

Cruzen 15.3 1.6 litraisen perusversion ilman mitään lisähärpäkkeitä.

Tykkäsin, hyvä ajettava, tukeva perusauto, koeteltu suhteelisen yksinkertainen jopa itsehuollettava perustekniikka, hienosti pintakasulla ajettava masiina.

Itse pidän yksinkertaisista selkeistä perusautoista ilman turhaa elektroniikkaa ja Cruze täyttää tuon vaatimuksen hyvin.

Parempi ajettava kuin Japsit, Volkkarit, Skodat yms.

Hyvä auto mutta egon kiilloitukseen soveltumaton.

cruze

Onko jollakin jo Cruze ajossa???

Odotan

Kaupat tehtiin heti ensiesittelyssä, koeajossa yllätti positiivisesti ajo-ominaisuuksillaan eikä ulkonäessäkään ole vikaa. Ja tulihan noita lisäetujakin tuolloin mukavasti kaupan päälle. Toimitus luvattiin maalis-huhtikuulle, mutta kiitos akt:n tuleekin ehkä toukokuussa... Eipä ole Cruzeja tullut liikenteessä vastaan, koeajo autoa lukuun ottamatta. Odottavan aika on todellakin piiiiitkä.

Cruze

Niin odotellaan joo! Mulle luvattiin auto kesäkuun lopulla, mutta saa nähdä, venähtääkö aika noitten pirun satamahommien takia!!
Minkänlaisen Cruzen tilasit? Itselleni tilasin 1.8 LT bensan, automaatilla, ja väriltään valkoinen.

1.8 LT

Tulee manuaalisena ja värinä light gold. Automaatti olisi ollut edellisen auton tapaan kiva, mutta hieman liian tyyris tuo olisi ollut. Eiköhän sitä totu taas takaisin vanhaan.

Cruze

Otin automaatin, kun ajot on tällaista nurkka-ajoa. itselläni ei ole koskaan ennen ollut automaattia. Kokeillaan nyt millainen on.
Itse en edes koeajanut ko. autoa, taikka istunut autossa. Ulkonäkö miellytti, niin päätin tilata.
Ei se varmastikaan mikään raketti ole, mutta riittävä kaupunkiajoon.
Hurjaa, ilman koeajoa ja istumista. Joko olet rohkea tai rahakas - tai molempia.

Cruze

En mikään rahakas ole, ehkä sitten rohkea, tai tyhmänrohkea :) Elämässä tarvii ottaa välillä riskejä, ettei käy tylsäksi......

Cruze 1,8 LT

Tilasin Cruze 1,8:n pari viikkoa sitten. Lupasivat ensin, että saan pirssin kesäkuun puoliväliin mennessä. Tänään liikkeestä sitten soitettiin, ja sanottiin, että hopeisen värinen Cruze saapuu Suomeen vasta joskus elokuussa. Sen sijaan vastaavaa mustaa tarjosivat kesäkuun lopuksi. Suostuin värin muutokseen, koska musta oli muutenkin toinen värivaihtoehto. Saapa nähdä, tuleeko mustakaan kesäkuun lopussa. Kiitos GM, jäätilanne ja ahtaajat!
Mä luulen,että tämä Cruze tulee suosiollaan yllättämään.Koeajoin diesel manuaallin.
Vähän pompottava jousitus ja moottorin äänet pikkuisen kovat,mutta hinta/laatusuhde
on todella kova.Sitäpaitsi:auto on tosi hyvännäköinen.Kaikinpuolin siisti:ja,toldella.Katsokaa hintoja!

Cruze

Mäkin tilasin Cruzen n. 2kk sitten. Luvattiin kesäkuun viimeisenä päivänä, alustavasti.
Tiedä sitten, miten myöhään syksyllä sen saa. Taitaa olla vielä peltirullassa Cruze......
Ei tuo ahtaajien lakko ainakaan asiaa jouduttanut....
Luien jostain lehdestä ( taisi olla kauppalehdestä ), että jos auton saanti viivästyy huomattavasti sovitusta, niin kannattaa kysellä hyvitystä autoliikkeestä.
cruce:
Minkäs mallin Cruzesta Magneetista ostit, kun sait noin lyhyellä toimitusajalla? Itse tein kaupat samassa putiikissa mustasta 1,8 manuaali-LT:sta kuukautta ennen sinua helmikuun puolivälissä ja sain toimitusajaksi toukokuun lopun 2010. Sain kuitenkin juuri tietää, että toimitus viivästyy ja saisin auton vasta elokuussa! Puoli vuotta on kyllä liian pitkä toimitusaika, vaikka miltä kantilta asiaa katsoisi. Mitään syytä viiveeseen en ole saanut pyynnöstä huolimatta, mutta luulisinpa, etteivät taloustaantuman vuoksi varustamot laita laivoja liikkeelle vajaalla lastilla (samanlaista puutetta on näkynyt mm. kotiteatterivahvistimien suhteen, sillä samat tuotteet ovat ollut lopussa niin Suomessa, Ruotsissa, UK:ssa, kuin Saksassakin)...

Vielä tiedoksi kaikille, jotka ovat Cruzen tilanneet ja joiden auton toimitus viivästyy, niin käykääpä lukemassa Kuluttajaviraston sivuilta lisää aiheesta, sillä myyjä on vahingonkorvausvelvollinen: http://www.kuluttajavirasto.fi/fi-FI/yritykselle/sopimusehdot/vakiosopimusehdot/autokauppa/ Vahingonkorvauksesta kertoo enemmän kuluttajasuojalain 5. luku ja pykälä 10: http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1978/19780038.

Oma tilanteeni on siinä mielessä kelju, että vanhan auton liisari loppuu toukokuun puolivälissä (3 kk ennen Cruzen luovutusta!) ja nyt on menossa kädenvääntö, miten ja millä ehdoin saan auton kesäksi alle. Mihinkään olennaisiin kysymyksiini en ole toistaiseksi vastauksia Magneetin automyyjältä saanut ja niinpä lopetan kommunikoinnin myyjän kanssa ja siirryn asioimaan suoraan esimiestasolle. Kauppaa en haluaisi purkaa, sillä Cruzen haluan ja sain vielä hyvät rahoitusehdot yms. kaiken päälle.

Että osaa odottavan aika olla pitkä ja ketutus luja...

Cruze

Itse tilasin 1.8 LT automaatti Cruzen helmikuun puolivälissä Raision Magneetista. Auto luvattiin kesäkuun lopulla. Soitin autonmyyjälle pari päivää sitten, ja kyselin pitääkö toimitusaika vielä kutinsa.
Kuulemma pitää. Nämä ahtaajien lakot, sun muut sössimiset eivät vaikuta kesäkuun toimituksiin mitenkään.

Myyjä lupasi vielä mennä katsomaan tehtaan sivuille, missä vaiheessa auton valmistus on meneillään, ja sanoi ottavansa minuun yhteyttä.

Luulen, että tehdas ei pysty valmistamaan autoja niin paljon kuin niitä menisi, siksi nämä toimitusten myöhästymiset.

Diesel Cruze LT

ite tilasin diesel Cruzen Lt varustelulla. Pitkä on toimitusaika, maaliskuun alussa tilasin, auton saa elokuun lopussa, no ajellaan vanhalla siihen asti

diesel cruze

Itse tilasin 2lt dieselin maaliskuun lopulla, sopiva löytyi Oulusta. 2vk ja kärry kotona. Olen ajanut tuhatkunta kilometria, enkä ole törmännyt omituisuuksiin. Jos musta väri olisi kelvannut, sen olisi saanut heti mukaan.

Cruze

Tervehdys! Sain eilen tiedon autonmyyjältä, että Cruzeni valmistetaan 26.4.2010, ja arvioitu toimitusaika minulle olisi heinäkuussa. Ei ole tarkkaa tietoa laivauksista. Autonhan tilasin liikkeestä helmikuun puolivälissä. Odotellaan, odotellaan ja odotellaan.........

cruze 1.6.LS

Tilattu alkuviikosta ja tulee jo ens viikolla. Ihmettelen monilla pitkiä toimitusaikoja. Menkää Rinta-Joupille, siellä ei tarvi odotella...

Auto

on ilmeisesti ollut jo Suomessa ostohetkellä. Omaani ei ollut vielä olemassakaan, kun tein kaupat.

2.0 LT Automaatti matto ja läppä ongelma..

Äkkiseltään loistava peli, ajossa ei mitään moitetta ja kokemuksia kerätään ekalla pitkällä reissulla ensiviikolla ( mittarissa 650km). Mutta mistä saa sellaiset siistit roiskeläpät? Lisäksi kuljettajan matto on todellinen "roiskeläppä" kattaa melkein puolet lattiapinnasta....

Onko joku sovitellut näitä Motonet/Biltema/muu tarvikekauppa kaukalomattoja? Tein toki paperista sapluunan ja meen sen kanssa Motonettiin mittailemaan, mutta jos joku on jo moisen työn tehnyt nii viitsittekö kertoa asiasta??

Lisäksi katselin ebaystä kynnyksiin tehtyjä suojia, onko kukaan hommannut?

Cruze

Roiskarit tilasin Auto Magneetista, hintaan 57€, joka kulmaan. Asennus ois maksanu vähän alta satkun, eli asensin itse. Onko sulla kangas, vai kumi matto? Mulla on kuminen, ja mielestäni hyvän kokoinen. Suojat kynnyksiin ois kyllä hyvät. Mitäköhän maksaa?
onko alkuperäisiå tai merkkikohtaisia jostain saatavissa, sellaisia joita ei sovitella
tarvitse

CHEVY

Onko kellään kokemusta 1.8 automaatti Cruzesta, minkänlainen on ajaa?

Kiinnostaa

Hemmetti kun pyytävät tuosta dsl automaatista älytöntä 3.000 € lisähintaa!

ALV:n korotus ?

Tilasin huhtikuussa Cruze 2,0 LT:n Vantaan Magneetista, toimituspäiväksi pantiin papereihin 30.6.2010. Autoa ei luultavasti saa kesäkuussa vaan myöhemmin kesällä ja mietin miten mahtaa ton alvin kanssa käydä, kun alv nousee prosentin heinäkuun alussa. Onko kellään tietoa, tuleeko minun maksettavaksi vai saako jotenkin väännettyä vielä 22 %:n verolla ? Sopparia en jaksanut lukea, yleensä niissä pykälät jotka velvoittavat ostajan maksamaan tämäntyyppiset veronkorotukset.

ALV

Itse ainakin allekirjoitin erillisen paperin, jossa lukee, että ostaja maksaa tuon alv:n nousun eli jos et ole sitä sopimusta kirjoittanut niin sun ei sitä kyllä pitäisi mielestäni maksaa.

Oma auto tulee elo-syyskuussa.

ALV

Kiitos tiedosta.

Ajattelinkin kyllä kun toimituspäivä kerran sovittu ja jos eivät pysty toimittamaan silloin, niin vastuu saattaisi siirtyä autoliikkeelle. No täytyy soittaa myyjälle ja katsoa mitä mieltä he ovat asiasta. Aika harvinainen juttu ALV:n korotus, viimeksi tapahtunut ilmeisesti joskus 90-luvulla.

Toimitus

Kyllä harmittaa itteänikin, että tuo toimitusaika on noin helkkarin pitkä. Haluaisi jo päästä uuden auton rattiin kesäks, mutta näyttäis tuo talvi tulevan ennenkuin auto. Onko suhuh Cruze Vantaa otettu mitään yhteyttä, että koska olis auto tulossa?

cruze

Tosiaan, itsekkin tilasin Cruzeni helmikuun puolessa välissä, mutta auton pitäisi saada heinäkuun alussa.
Cruze on valmistettu jo 26.4, kuten olen aiemminkin kertonut. Auton myyjä kävi katsomassa tehtaan tietokannasta missä vaiheessa valmistus etenee. Viivästykset johtuu tuosta laivamatkasta tehtaalta Suomeen. Laivat eivät lähde, ennen kuin ovat täyteen lastattu. Kerran kuukaudessa tulee laiva Suomeen. Tilauksia on todennäköisesti hirveä läjä tehtaalla. Mutta kyllä v...ttaa tää odottelu. Mahtaako joutua vaihtamaan talvikumit heti alle, kun auto on tullut...........!!!!!!
No toivottavasti omaki Cruze mahtuisi tuohon ekaan laivaan(toive ajattelua). Meinaan muuten tulee itellä varmaan suoraan talvikumit alle. Itse otin tuon 1.8 LT:n manuaalilla ja metallinmustana. Harmi kun Suomeen ei saanut tilattua nahkapenkeillä, olisin kyllä niistä ollut valmis maksamaan.

Mutta jos kerran kuussa tulee laiva Suomeen(mistä olet kuullut?) niin toivottavasti se oma yksilö eksyis johonki aikaseen laivaan vahingossa, kunhan valmistuu :)

Cruze

Myyjä kertoi, että sieltä tulee kuorma kerran kuukaudessa. Mulle tulee 1.8 bensa LT automaatilla ja valkoisena. Tilasin auton Raisiosta, Auto Magneetista.
Taidanpa laittaa myyjälle taas sähköpostia, että missä mennään........

cruze

Sain juuri vastauksen myyjältä. Toimitus on heinäkuussa, tarkempaa ajankohtaa ei tiedä. Elikkä, odotellaan edelleen......

Toimitus

Joo ei ole otettu yhteyttä, ajattelin itse soittaa ensi viikolla ja kysyä toimitusta ja ALV-asiaa. Myyjä oli kauppaa tehdessä itsekin hyvin epävarma milloin auto tulee, mutta kirjasi sitten toimituspäiväksi 30.6.2010. Epäilen, että tulee paljon myöhemmin, mikä tietysti harmittaa kun olisi nimenomaan ollut kesällä ajoa tuolle vehkeelle.

Talvirenkaita en tilannut kun ajattelin, että ne kerkeää sitten myöhemmin, pitäisiköhän tilata ne mukaan jos toimitus meneekin syksyyn. Onko muut saaneet hyviä tarjouksia talvirenkaista autoliikkeeltä ?

cruze

Sama homma. Talvirenkaita en tilannut kaupan yhteydessä, aattelin, että ostan liikkeestä syksymmällä. Kysyin, mitä sarja maksaisi. 16" vanteilla alle 1500€. Rengasliikkeistä varmastikin saisi jonkunverran halvemmalla. Tarttee käydä kyselemässä. Kitkat ostan, nastarenkaat ei tulisi mieleenkään. Olen vuosia ajellut kitkoilla, ja hyvin ovat toimineet. Ei ärsyttävää rapinaa....
Ei toisia renkaita kannata ikinä ostaa autoliikkeestä, koska rengasliikkeistä ne saa yleensä paljon halvemmalla. Tonnilla taisi yrittää itselleni myydä noita 16'', mutta niihinhän ei sitten mitään aluvanteita tule. Rengaskaupasta saa taas tuohon hintaan jo hyvän näköiset aluvanteet alle.

Ite juuri tällä hetkellä haen tarjouksia, koska talvirenkaat lähtee halvalla ja siihen alut päälle niin varmaan hinta jossain 800-900e vrt. autokauppojen 1500e kunnon vanteilla + saa valita itse minkä näköiset vanteet haluaa.

Ainoa miinus, että tuota Cruzen bensiini version käyttämää 5/105 jakoa olevia vanteita on aika vähän vrt. vaikka Dieselin käyttämään 5/115, mutta on jo ainakin omaan silmään pari hyvää vaihtoehtoa osunut ja hinta pyörinyt 400e molemmpin puolin.

Renkaat

Itse katsoin netistä 16 " kitkarenkaar+aluvanteet yhdistelmiä, niin näytti olevan hinnat 850-1000 e/setti, mutta en vielä tarkemmin selvitellyt minkä näköiset vanteet ja löytyykö dieseliin jakoon sopivat. Ajattelin kuitenkin vielä kysäistä autoliikkeltäkin tarjouksen, täytyy vaan selvitellä kilpailevat vaihtoehdot valmiiksi.

Nyt on vaan tosissaan ruvennut nyppiin ajatus, että auton saa ehkä vasta kesän jälkeen. Cruzella oli tarkoitus ajella heinä-elokuussa vähän pidempiä reissuja, ja nykyisellä menopelillä ei oikein innostaisi lähteä liikkeelle. Ilmeisesti eka mahdollisuus on tuo heinäkuun erä, ja nykyisllä tiedoilla todennäköistä että toimitus toteutuisi vasta elo- tai syyskuussa.

Senkin olen pannut merkille, että eivät mainosta autoa ollenkaan. Ilmeisesti toimitusvaikeudet sitä luokkaa, että eivät uskalla ruveta aktiivisesti myymään. Epätietoisuus toimituspäivistä ja jatkuvat viivästykset toisivat liikaa huonoa mainosta autoliikkeille ja valituksia kuluttaja-asiamiehelle.

Kesäkuussa

Viikolla 24 on kuulemma laivalastillinen Cruzeja tulossa Suomeen, toivottavasti pysyy purkki pinnalla. Omaa on jo odotettu kohta 4,5kk. No, ehkä ennen kesäloman alkua saa uuden kiesin alle.

Cruze

Niinpä. Itse tosiaan tilasin auton helmikuun puolivälissä. Epäilen, että omani ei ehdi tuohon lastiin, vaan seuraavaan, eli kuukauden päähän tuosta.
Vaikka luulisi että ehtisi tuohon viikko 24 toimitukseen, koska autonihan on valmistunut 26.4. kuten myyjä mulle kertoi.
Toivottavasti omanikin eksyisi tuohon Heinäkuun lastiin, mutta joo... ei voi kun toivoa.
Ottiko kukaan muu muuten noita lisähärpäkkeitä? Eipä niitä paljoa ollut saatavilla, mutta itse otin Chevyn kangasmatot, jotka tuo vähän lisää tyylikkyyttä ja mutaläpät, koska renkaat on sen verran leveät kuitenkin, että sivu tulee olemaan ihan kurassa ilman niitä. Eipä noitakaan missään mainostettu, mutta Chevyn uk sivuilta luin ja sain lätkästyä mukaan kauppaan.

Cruze

En ottanut mitään lisäjutskia. Lohkolämppäri varmaankin tarvitsisi asennuttaa syksymmällä.
Kuinka leveä kumi Cruzessa olikaan, eiks vanne ollu 17".
Joo lohkolämmittimen ja sisäpistokkeen otin myös toki. 17'' on joo tuossa, mutta itse varmaan otan talvirenkaisiin 16'' jostain niin tulee halvemmaksi ja talvella muutenkaan pidä olla niin näyttävät.

215 on leveys noissa 17'' renkaissa bensamallissa ja dieselissa 225.

Cruze

Joo, itsekin ostan 16" talvipyörät. Nuo 215 / 17", minkä sarjan kumit ovat? 50 vai 60. Onko tietoo?

Cruze

Onko kellään tietoa että milloin Cruzesta on tulossa farkkuversio ?

cruze

Taisi olla tulossa noin vuoden päästä. Ei varmaa tietoa.

cruze

Onko joku jo saanut Cruzen???

Viikko 24

Joku tuolla edellä viestitti, että viikolla 24 pitäisi tulla laivalastillinen uusia Cruzeja. Nyt on viikko 24. Ilmoitelkaa toki hyvät Cruze-veljet, jos olette saaneet tai olette saamassa Cruzen!
Wikipediassa luki että 1.4T olis tulossa Cruzeen.

Mielestäni asiallisen oloinen perhesedani. Perustuu ainakin hyvään autoon eli uuteen Astraan.
Ja täydet pisteet turvallisuudesta jne.

Tietty se näkyy, että auto on edullinen, mutta omasta mielestäni ainakin hyvä kompakti paketti ja nimenomaan edulliseen hintaan. Tietty vasta parin vuoden päästä voi sen viimeisen arvion tehdä, että onko auto hyvä(kestääkö se jne.), mutta ainakin ensi askeleet näyttäisi hyviltä.

Missä autot?

Onkos ketään vieläkään saanut autoa hyppysiin? Näpit syyhyää täällä :)

Cruze

Eipä ole vielä tullut, kattellaan ensi kuussa...........

Ensi viikolla

Oma 1.8 on jo Suomessa ja luovutus on ensi viikolla. n. 2 kk myöhästyi tilaussopimukseen merkitystä toimitusajasta. Odotus on kyllä ollut pitkä, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Saapa nähdä, saako tuosta jotain hyvitystä.

Cruze

Milloin tilasit Cruzen, ja milloin se luvattiin alunperin? Itse tilasin helmikuun puolivälissä, ja silloin laitettiin alustavaksi toimitusajaksi kesäkuun viimeisenä päivänä.
Hienoa, että autoja rupee saapumaan Suomeenkin. Itse tein kaupat vasta 2kk sitten, toimitus luvatta heinä-elo.
Auto tilattu huhtikuun puolivälin jälkeen ja tilausopimukseen optimistisesti kirjattu kesäkuun loppu. Viimeisin tieto että luovutus olisi elo-syyskuussa,

Ystävänpäivänä

eli 14.2. oli tuo päivä, jolloin tehtiin kaupat. Kuulemma vasta nyt ekat 1.8 koneella toimitukseen Suomeen. Auto valmistui huhtikuussa tehtaalla.
No kylläpä kesti toimitus, kun monta kuukautta ollut valmiina. Mites muuten onko tuossa LT-versiossa nyt tuota USB-paikkaa? Mielestäni se luki joka paikassa, mutta enää sitä en löydä mistään. Eikö sitä siis olekkaan?

Usb-paikka

Samaa itsekin ihmetellyt. Suomen Chevrolet Cruzen sivulla tosin on seuraava teksti LT-varustelun osalta:
"CD-radio AUX-sisääntulolla, 6 kaiutinta ja MP3-liitäntä"
Eli AUX:n lisäksi mp3-liitäntä, joka siis lienee usb? No, ensi torstaina on käytännön kokemusta ;)
Joo toivotaan, että se sitä merkitsee. Tuolla kyllä lukee, että USB-pitäisi olla http://www.chevrolet.fi/koe-chevrolet/uutiset/2010/uutiset-2010-kuvaus-uutiset/uutiset-1.html

"LT-varustetasossa audiojärjestelmä päivittyy vielä kuuden CD-levyn vaihtajalla ja keskikonsolin USB-portilla. "

Ulkomailla tosin USB-paikkaa ei ole kuin noissa autoissa, joissa on navigaattori niin siitä syystä aloin kyselemään. Onkohan meitäkin pissitty silmään?
Helmikuun puolessa välissä tilattu 2.0 diesel kuulemma tulossa 2.7. maahan saapuvassa laivassa. Eli uusin (3. arvio) ennuste luovutusajankohdasta on viikko 27.

Cruze

Tervehdys kaikille. Tiedustelin autoa juuri, ja näin vastattiin: Viimeisin päivitys on tehty 30.5. auto saapuu Hankoon 30.7. Elikkä joskus elokuussa sen saan. Pitkittyy, pitkittyy ja pitkittyy. Ja autonhan tilasin Helmikuun puolivälissä. No, minkäs teet........
Aika pahalta kuulostaa. Minkä autoliikkeen kanssa olet kauppoja vääntänyt? Itse tein tilauksen vantaan Magneetissa.

cruze

Raision magneetista tilasin. Asiallisen myyjän kanssa. Aina on heti tullut vastaus kun olen auton toimituksesta kysellyt. Ja, eihän se ole myyjän vika, että toimitukset myöhästelee.!!!
Onkohan missään muuten tietoa paljon Cruzea on myyty Suomessa? Keski-Euroopassa vissiin ainakin aika hyvin menestynyt mitä lukenut tilastoja.

Huomenna sitten "uusi chevisti" heti kertomaan ensi ajon fiilikset ja löytyykö se USB-paikka LT:stä!! :)

Komento takaisin

Yllättäen myyjä soitti, että menee ensi viikkoon tuo auton luovutus. Kuulemma vasta nyt oli laiva rantautunut...? No, minkäs teet, katsotaan miten käy tuon 1.7. kanssa, on ainakin hinta sovittu tilaussopimuksessa eli kaipa tuon alv:n nousun kärsii myyjä, jos jostain syytä menee tuonne asti kaupan teko. Eli palataan asiaan sitten ensi viikolla.

Jotenkin tuntuu, että muualla liikkeissä on ollut alusta alkaen tiedossa nuo vaikeudet, kun osalle on luvattu auto vasta heinäkuussa. V...ttaa, kun itselle alussa luvattiin toimitus maalis-huhtikuun loppuun, sitten toukokuu, kesäkuun puoliväli, kesäkuun loppu ja nyt sitten ehkä heinäkuu...

Viivästyminen

Hyvitystä auton viivästymisestä ja mahdollisen arvonlisäveron korotuksen vaikutusta auton hintaan kannattaa kysellä siinä vaiheessa, kun olette suostumassa siihen, että annatte lisäaikaa auton toimitukselle. Kun olette jos saamassa auton ja myös suostuneet auton viivästykseen, niin siinä vaiheessa myyjällä tuskin on enää halua suostua minkäänlaiseen hyvitykseen. Mielestäni kannattaaa ottaa myös vaaria tuosta nimimerkki Kärsimättömän edellä esittämästä linkistä kuluttajaviraston sivuille.

Itse ainakin ajattelin tehdä niin, että jos autoa ei ala kuulua vielä antamani lisäajankaan kuluessa (kesäkuun loppuun mennessä), niin perun kaupat kokonaan, mikäli myyjä ei suostu minkäänlaiseen hyvitykseen tai saati siihen, että hinta pysyy samana alv:n muutoksesta huolimatta. Ja kyllä! Tiedän, että silloin en välttämättä saa autoa ollenkaan, mutta itselläni on se periaate, etten ala suostua mihinkään autokauppiaiden epämääräisiin lupaauksiin tai jopa vedätyksiin. Aina sen auton sitten joskus jostain saa...

cruze

Vieläkö sinulla pitää auton luovutusaika paikkaansa, elikkä tällä viikolla saisit Cruzen??

Cruizaillaan!

Itse asiassa saan auton tänään illalla, joten viivästymisestä ei (sittenkään) aiheudu minulle ongelmia. Myyjä siis piti kuin pitikin sanansa! Mielestäni tuo edellä kertomani kannattaa kuitenkin pitää mielessä, jos toimitus viivästyy sovitusta aikataulusta.
No miltä se Cruze nyt tuntuu? Vai saitko sitä? Jos sulla se LT versio niin onko siinä se kysytty USB-paikka?

Cruizaillaan!

Nyt on pari päivää ollut Cruze LT 1,8 MT5 alla, ja täytyy sanoa, että auto on kaikin puolin toimiva paketti. Ei ole tarvinnut ainakaan toistaiseksi katua kauppoja. USB-paikkaa ei löytänyt myyjä enkä minäkään, joten lupaus USB-paikasta lienee täyttä puppua. Muuten autosta on löytynyt kaikki luvatut tilpehöörit. Bensan kulutus kaupunkiajossa on ollut hieman päälle 9 l/100 km. Ja ei voi muuta kuin todeta, että auton muotoilu tuntuu edelleen kerrassaan upealta. Mielestäni Cruze on jopa upeampi luonnossa kuin kuvissa. En viitsi enempää kehuskella auton ominaisuuksia, koska tiedän, että osasta teistä saattaa tuntua siltä, kun vääntäisi veistä vatsassa. Toivottavasti odotuksenne ei kuitenkaan veny liian pitkäksi! Ilmoittelen jatkossa, jos autossa ilmenee jotain puutteellisuuksia.

arvasin...

Noniin, hienoa, että ensi kokemukset saatu ilmoille. Jotenkin osasasin odottaa tuota USB-paikan puuttumista, kun se olikin poistettu melkein joka sivulta(lukuun ottamatta sitä uutista chevroletin sivuilta, missä se edelleenkin luvataan). Mutta eipä voi mitään sitte.

Hieno homma, että muuten mielyttää ja mielellään vaan pistä lisää kokemuksia, kun niitä kertyy tässä. Kyllähän se harmittaa, kun oma auto ei vielä ole parkissa, mutta mukava lukea muiden kokemuksia!

Odottavan aika

Jos aika käy pitkäksi niin tekniikkaan ym. voi tutustua:

http://gm.ws123.net/EN/documents_2010/cruze/start_cruze.html

Sieltä voi löytyä USB-paikasta tietoa, jos kiinnostaa, niin ja vähän muutakin.

cruze

Meitsi saa odottaa vielä piiiiiitkän kuukauden, ennen kuin saan omani ajoon.
Minkän värinen Cruzesi on?

cruze

JIPPII, saan cruzeni ensi perjantaina, VIHDOINKIN!!!!!!!!!

Cruze

Itse sain Cruzeni viime perjantaina. Loisto peli, ei mitään moittimista. Todella hyvä ajaa, kulkee kuin juna. Ei kuulu juurikaan rengasmelua sisälle. Cruzeni on 1.8 LT bensa automaatti. Olen etsiskellyt aluvanteita, mutta tarjonta jaolle 5 x 105 on aika suppea. Tarvii odotella kevääseen, josko valikoima laajenisi. Tarkoitukseni olisi laittaa talvikumit noihin orkkis vanteisiin. Onko jollakin tietoa, kuinka leveä on orkkis vanne ( 17 " ). Oiskos 7 " leveä?
Sain diesel cruzeni tänään ja noin sadan kilometrin verran on otettu tuntumaan kärryyn. Mitään "suuria" yllätyksiä ei ole vielä tullut vastaan, lukuunottamatta tuota usb-asiaa. Voimakiisselin (150hv) kulutus on laitteen oman mittarin mukaan 6.1 l/100km ja olen ajanut mielestäni hyvin rauhallisesti. Ensi viikonloppuna on reissu Vantaa-Jyväskylä-Vantaa, joten alkuviikosta saan tankkauksen yhteydessä hieman tuntumaa todelliseen kulutukseen.
Kaupunkiajossa toivoivoisi, että alavääntö olisi hieman parempi, mutta kyllä tuolla pärjää. Maantieajossa ajo-ominaisuudet ok, motarilla ohjaus voisi olla jämäkämpi. Kokonaisuutena kuitenkin hyvä peruspaketti, jossa ei isoja miinuksia, mutta ei myöskään mitään ylitsepursuavia plussia.
Kyselin luovutuksen yhteydessä kattotelineistä, roiskeläpistä yms. ja myyjä arveli että syksyllä olisi saatavilla cruzeen tällaista lisäsälää. Toivottavasti hinta on kohdallan lisätarvikepuolellakin.
Moro,

Nuo extra-härpäkkeet oli kyllä varmaan tilattavissa nyttenkin, mutta niitä ei ihme kyllä missään mainostettu. Itse luin brittien chevyn sivuilta noista ja sain kaupan päälle myyjältä etu- ja takaroiskeläpät, sekä huopamatot.

Tuo USB-kyllä harmittaa... Pitää ostaa vain se 3,5mm johto sitten niin saa ipodin kiinni :)

USB

Itse odotan parhaillaan Cruzen toimitusta...sivuseikka.

Käsitykseni mukaan USB-portin pitäisi olla kyynärnojassa, vai onko sittenkään?

Cruizaillaan!

Kyynärnojassa on AUX-paikka, mutta USB-porttia siitä ei löydy.

Jos nimimerkki Cruze!!!!! kohdisti kysymyksen minulle, niin oma Cruzeni on musta. Alkujaan sen piti olla hopean värinen, mutta mustan lupasivat toimittaa minulle nopeammin, joten siksi musta väri. Sikäli värin vaihto tosiaan kannatti, että auto sitten saapuikin luvatussa ajassa.

Ensimmäiset kokemukset

No niin, viikko 1.8LT (manuaali) alla. Kuten tuolla jo mainittiinkin, USB-paikka puuttuu. No, toimeen tullaan ilmankin.

Eka tankki ajettu lähes tyhjäksi (750km ja 53,5 litraa kahtui tankkiin) )ja ajotietokone näytti keskikulutukseksi 7,6, todellinen kulutus oli siis 7,13. Pääosin kyllä maantieajoa, jonkin verran kaupunkiajoa. Hieman yllätti tuo, kun ulkomaisilla palstoilla lähes kaikilla on ajotietokoneen keskikulutuksen heitto toiseen suuntaan, lieneekö näissä uudemmissa sitten muutettu tuota?

Jokin hieman värisee kuskin penkin vieressä siten, että kuljettajan korvaan hieman särähtää, vielä ei ole löytynyt aiheuttajaa. Muuten kaikki ok. Tosin kaasupoljin saisi olla tunnokkaampi. Ohjaus on mielestäni hyvä ja tunnokas ja penkeistä plussaa. Alusta on kova ja varsinkin mutkaisella tiellä mukava ajaa. Ei suurempia kolinoita tai muutakaan.

Ja tuli tuo kaupan päälle tullut vakuutuskin jo testattua: kiveniskemän korjaus menee lasiturvan piikkiin ilman omavastuuta.

Cruze

Miten moottori vääntää, toimiiko hyvin esim. ohitustilanteissa?

Kiihtyvyydestä yms.

1,8 LT MT5:ssä kiihtyvyys voisi olla parempikin. Se tuli todettua, kun tein yli 800 kilometrin matkan Etelä-Suomesta Savoon ja takaisin. Muuten ei ole ollut moittimista auton suhteen. Ilmastointikin toimii kerrassaan mainiosti.

Olisiko jollain fiksua ratkaisua noiden auton etuosaan liiskantuneiden ötököiden suhteen? Uudessa autossa niitä ei viitsisi kauhean kauan katsella. Miten ne saisi pois mahdollisimman nopeasti, helposti ja tietysti auton maalipintaa vahingoittamatta?

MOOTTORI

Minkä firman moottori tässä on, missä valmistettu ??

Motor

Bensakoneina Opelin myllyt. Diesel on italialaisen VM motorin käsialaa, mutta GM Daewoo sen kyllä valmistaa itse. Joistain Hyundaista löytyy samaa diesel konetta

Korvauksia myöhästymisestä?

Tota onkohan kellään kokemusta paljon voisi vaatia tai on yleinen korvaus jos auto myöhästyy toimitusajasta. Itsellä on ilmeisesti niin käymässä ja olisi kiva tietää, että mitä voi vaatia ja suostuvatko yleensä edes mihinkään.

Cruze

En ole varma, mutta auton pitää viivästyä huomattavan paljon, kuukausia. Edellyttää, jos autoliike on luvannut varmasti, että auto luovutetaan tiettynä päivänä asiakkaalle. Ja päivämäärän pitää näkyä paperilla myös. Ja mikäköhän mahtanee olla korvaus, tankki täyteen löpöä??!! Milloin tilasit auton, ja milloin se luvattiin?

mites kuluttaa??

Miten teidän Dieselit kuluttaa kaupungissa? Olen saanut Chevrolet Cruze 16.4.2010, 4-ov LT 2,0 Diesel 110kW MT5 ja kulutus luvattu kaupungissa(manuaali) 7,0l/100 km, mutta valitettavasti en itse ole päässyt tähän lukemaan mitenkään, vaikka kuinka rauhallisesti ajan autoa. Auto kuluttaa 9,0l/100 km. Autolla olen ajanut 5800 km.

testaustako

Vaihdetaanko viikoksi - siinä ajassa varmaan selviää?
Ajan 60 ja alle -rajoitusalueilla, joten pitäisi passata kaupunkinopeuksiin.

Sama merkki - eri malli.
Täällä joku puhui huimasta 9 litran keskikulutuksesta, mitkä ovat omat kokemuksesi kulutuksesta ? Onko muuten auto täyttänyt odotukset ? Itselle pitäisi tulla elokuun lopussa tai syyskuussa vastaava malli. Mitenkä muilla odottajilla ootteko saanet tietoa milloin tulee seuraavat erät autoja, oma myyjäni ei ole ottanut yhteyttä vaikka hänen piti selvitellä noita aikatauluja.
Onko uusia Cruzeja saapunut jälleen Suomeen? Miltäs autot vaikuttavat, ketkä ne ovat saaneet?

Cruze

Auto ollut n. kolme viikkoa. Loistava peli, ei mitään moittimista. Kaikki toimii, kuin kello. Jykevä ajaa ja todella fiksun näköinen niin sisältä kuin ulkoakin. Paras auto, mitä on itselläni ikinä ennen ollut. Eiköhän tässä tullut jo tarpeeksi ylistettyä :)
No niin, saan omani vihdoin torstaina. Ilmeisesti autoja on tullut vähän reilummin tai ainakin on tulossa, sillä myyntiä on tarkoitus aktivoida, nythän oli Hesarissakin jo viikonloppuna ilmoitus Cruzesta.

Kohta 2kk

Cruze alla, kilsoja n.4700 takana ja vaimokin tykkää ajaa. Muuten kaikki ok, mutta parista seikasta hieman sanomista: keskikulutus n. 6,8l, vaikka suurin osa maantie ajoa ja siis 1.8 bensa. En tiedä mistä tuo luvattu maantiekulutus on saatu, siihen ei kyllä pääse mitenkään. Vääntöä kaipaa lisää ja kaasupoljin on liian tunnoton. Mutta kyllä noihin on jo pikku hiljaa tottunut, muuten auto kyllä moitteeton :)
Ensi kokemukset Cruzesta positiivisia. Ajettu muutama sata kilometriä rauhallisesti taajama-ajoa melko pienillä kierroksilla, tietokoneen mukaan kulutus 6.3 litraa. Konehan vetää mukisematta tuhannesta kierroksesta eteenpäin, voimaa tulee mukaan 1500 kierroksen kohdalla. Mukavan hiljainen leveistä renkaista huolimatta, pieni kääntöympyrä, nätti sisustus, kohtuullinen ulkonäkö. Ajo-ominaisuudet OK, ei mitään luksusta, mutta ei ole ainakaan itseä mikään häirinnyt mikä on hyvä merkki. Penkkikin tuntuu mukavalta, tosin kun löysin sopivan asennon, niin juuri siinä kohtaa tuntuu hiukan natisevan sivuttaisliikkeestä. Voimaa tuntuu olevan, mutta huomasi kyllä että reippaammat kiihdytykset nostaa kulutusta reilusti, eli kaupungissa missä kiihdytystä jarrutusta paljon voi soppa maistua. Palataan myöhemmin asiaa kun saatu lisää kokemuksia.
Onko Cruzessa jonkinlaiset automaattivalot muuten? En löytänyt tuosta tietoa mistään. Siis onko erilliset päivävalot ja muuttuu automaattisesti, kun piemenee niin ajovaloihin?

Cruze

Tietääkseni ei ole mitään auto toimintaa, normaalit valot. Valonamiskahan on ratin vasemmalla puolella alhaalla koetaulussa, kiertokytkin, tyyliin Opel.

on

automaattinen valotoiminto.

valotoiminnot

Olen ajanut 10 000km, autoon olen oikeen tyytyväinen, vain yksi pieni puute, radion/kellon valaistus on päiväolosuhteissa surkea, ei näy kerrassaan mitään. Odotan huollon pian puuttuvan saiaan, taustavalo on korjattava tai paneli vaihdettava toimivaan.

Täällä päinvastoin

Nuo taustavalot juuri radiossa/kellossa näkyy paremmin kuin yhdessäkään aiemmin. Ja tuo automaattinen tason säätö on mukava lisä.

taustavalo

Mulla ilmeisesti viallinen yksilö, tai pylvään väli ilman lankoja. Täytyypä korjauttaa.

Valoa

Radion/kellon/mittariston valotason säätö ei toimi valokytkimen asennossa "auto". Väännä pykälä lisää asentoon "valot päälle".

Himmeästä näytöstä...

Onko sulla LT vai LS? LS:n yksirivinen näyttö on tosiaan himmeä ja huono, mutta tuo LT:n näyttö on tosiaan taas yksi selvimmisitä mitä itselläkin on ollut. Siis ei voi siitä ainakaan valittaa.

eikö tämä ole

lisensillä tehty auto, perustuu Opelin vanhaan tekniikkaan. Laatu ei ainakaan tunnu olevan näiden muiden korealaisten autojen tasoa vielä no onhan nuo halpoja:)
Meneekö radioa päälle ja pois, kun auton käynnistää/sulkee? 2 kertaa käynyt koeajollla ja joka kerta joutunut käynnistämään ja sammuttamaan erikseen. Voiko sitä säätää jostain? Ärsyttävä toiminto jos ei voi muuttaa!

Menee pois päältä

kun avain pois virtalukosta ja kuskin ovi aukeaa.

Joo, onhan se hyvä, että joku osaa arvioida laadun jo ennen kunnon käyttökokemuksia ;) Ettei vaan vanhat asenteet ole pinnassa... No, odotellaan nyt vuosi pari niin nähdään, so far so good.

Now

" lisensillä tehty auto, perustuu Opelin vanhaan tekniikkaan. Laatu ei ainakaan tunnu olevan näiden muiden korealaisten autojen tasoa vielä no onhan nuo halpoja:) "

Eipä nyt kuitenkaan taida olla lisenssillä tehtyä vanhaa tekniikkaa - miksi esim. moottorin osat eivät ole vaihtokelpoisia...
Laadun arviointi tässä vaiheessa taitaa olla ennenaikaista!

"ll":lle

Kyllä tuo elektroniikka on ihmeellistä: Ominaisuus asettaa äänet ennaltamääritellyille tasoille, jotta kukaan ei vahingossa (tai tahallaan) jättäisi nuppia kaakkoon ja siten aiheuttaisi ongelmia seuraavalle käyttäjälle.

Kysymys sopisi paremmin jonnekin elektroniikka tai HiFi-sivustoille!

Kitinä penkistä?

Onkos kellään Cruzen omistajalla tullut eteen, että kuskin tai kartturin penkki kitisee käännöksissä tai jos heilut puolelta toiselle? Jos on niin mikä avuksi?

Sama vika

Ei tarvitse tehdä muuta, kuin siirtää selkänojaa kerran edestakaisin.

1.8 LT

Onko kellään tällaista pientä ongelmaa Cruzessa: Tuntuu, kuin olisi ikkuna raollaan ( on kiinni ) Ihan kuin jokin oven tiiviste ei olisi kunnolla paikoillaan. Ei tule vesi sisälle, mutta ulkoa tulevat äänet kuuluuvat liian selkeästi auton sisälle. Tämä kuskin puolelta, hanttarin puolelta ei kuulu ääniä sisälle. Ongelman huomaa selkeästi, varsinkin kun auto ajaa ohitse.

Tuosta vielä...

Joo huomasin saman, mutta se palaa takaisin aina hetken päästä, että pitäisiköhän meidän kaikkien tuosta valittaa omalle automyyjälle, että tutkisivat asiaa. Koska joku vika siellä säätimessä on, kun se alkaa kitisemään.

NATINAT JA SUHINAT 2,0 LT

Itsellä penkin natina hävisi kun alkusäätelyn jälkeen penkki ollut nyt paikallaan pari-kolme viikkoa, niin ei kuulu enää juuri mitään.

Kuljettajan oven tiiviisteen suhina kiinnitti huomiota tuulisella kelillä, tuntui tulevan suhinaääniä läpi jotka muuten hiljaisessa autossa kuuluu. Tiivisteet on silmämääräisesti katsoen ihan asiallisen näköiset ja tukevat, eli lienee jonkunlainen oven hienosäätö paikallaan. Itsellä tämä tarkkailun alla, mutta sinällään varsin pieni haitta joka tuntuisi esiintyvän vain kohtuullisen kovassa puuskittaisessa tuulessa.

Muuten asiallinen peli, ajettu reilu kolme tonnia. Mukavasti kulkee, hiljainen ja varusteet toimivat ja lämpöä tuleen heti käynnistymisen jälkeen (ilmeisesti vastukset lämmittää alkuvaiheessa) ja nopea takalasin lämmitin. Kulutus noin 6,5 litraa sekalaisessa ajossa, ei säästöpossu, mutta ihan OK, sentäs aika painava auto.
Mulla on ollut 2.0 LT automaatti nyt kolme kuukautta ja kilsoja on tullut 7500. Kulutus on ollut sekalaisessa ajossa sekä tietokoneen että oman laskutavan mukaan keskimäärin 7,4 ei mikään taloudellisuusihme mutta ok kulutus tuollaiselle autolle. Turboviive lähdössä on ainoa hieman ärsyttävä asia, muuten kiihtyy tosi hyvin! Automaatti on perinteinen 6 vaihteinen ja toimii kuin unelma. Ohjekirjassa on selvitetty monta hienosäätöä jota voi itse tehdä esimerkiksi automaattivalojen toiminta, radion toiminta, keskuslukituksen toiminta jne.. Auto on mukava ajaa ja yllättävän hiljainen kesärenkailla, nastarenkailla muuttui rengasäänet jopa häiritsevän kovaksi kun oli jo tuttunut niin hiljaiseen menoon kesärenkailla! Oman autoni valitsin "varastosta" kun sattui yksi sähkönsinen kaikilla herkuilla Metroautosta löytymään! Varusteluksi olen laittanut moottorinlämmittimen sisäpistokkeella (lämmittää vain öljyt ei vettä), irroitettavan vetokoukun ja nokian nastarenkaat. Roiskeläpät ovat kyllä nätit mutta onnettoman pienet, joten vertasin parkkipaikalla eri autojen läppiä ja ostin sitten BMW 300 sarjasen läpät! Kiinnitys tulee muovisiin sisälokareihin niin oli aika helpot laittaa ja istuu kohtuullisen hyvin mutta suojaa kyljet paremmin kuin Chevroletin omat varusteet.

Vaihtoehtona koeajoin sen 1,8 bensan automaatilla joka oli mukava sekin, mutta ohituskiihtyvyys oli aika vaisu. Päädyin siis tähän tehokkaampaan dieseliin enkä ole päätöstä katunut!

Nämä Cruzet ei ole jotain vanhoja lisenssi Opeleita kuten Daewoot joskus ennen, vaan nämä perustuvat samaan alustaan kuin uusi Astrakin! Moottorit ovat kuten joku jo sanoikin bensakoneet Opelilta ja dieselit VM:n pöydältä mutta korealaisten omista tehtaista.

Toimii

1.8 LT automaatti alla, noin 3000km takana.
Ei valittamista, kaasun ja laatikon yhteispeliä piti hieman uusiksi opetella, sen verran nopeasti laatikko reagoi varsinkin taajamassa ajettaessa. Moottorijarrutus on kohtuullisen hyvä varsinkin taajamassa ja jarrupalat säästyvät. Kulutus on ollut 6.9l/100km, 75% ajosta matka-ajoa, ei valittamista, vähemmän kuin edellinen. Autohan menee kuin juna, alusta toimii varsinkin maantiellä varsin mukavasti.
Ainoa valittamisen aihe löytyy pyyhkijöistä, alkuperäiset sulat ovat huonot. Onko kukaan ehtinyt vaihtamaan tilalle uusia ja kenen valmistamia? Vanhat kattotelineeni eivät tietenkään sovi ko autoon, maahantuojan mallia saa kuulemma ensiviikosta lähtien, mutta hinta oli luokkaa 180€, ei aivan halvin - löytyykö muita myyjiltä sopivia malleja?

4kk:n kokemukset

1.8LT ollut kesäkuun lopusta ja täytyy olla tyytyväinen autoon. Ei mitään ongelmia toistaiseksi ja kunhan on tottunut tuohon hieman huonoon vääntöön niin ajaminenkin maistuu mukavalta. Kone tuntuu piristyneen hieman sitä mukaa kun kilometrejä on jäänyt taakse, eikä ole ollenkaan huono asia. Kulutus on itsellä ollut pettymys, luvattuihin lukemiin ei pääse mitenkään ja taitaa käytännössä olla mahdotontakin omien kokemusten perusteella. Ei silti mikään syöppö ole. Kohta saakin heittää nastat alle ja sitten kirjoitellaan lisää noista talviominaisuuksista.

gusen selkänoja

maahantuoja korjaa vian takuuna vaihtamalla selkänojan itselläni meni korjamolla 6 h ja kaupan päälle asentaja teki lommon kylkeen kun otti penkin ulos autosta.

Katsokaapas piruuttanne

mitä Cruze maksaa Saksassa ilman reipasta autoveroamme ja pienemmällä alvilla: noin saman kuin Suomessa.
Tehdas myy siis hyvää hyvyyttään autot tonnikaupalla halvemmalla Suomeen kuin Saksaan. Eipä ihmejos eurolla saa tässä todella paljon autoa.

Nubira diesel on Suomessa viisi tonnia halvempi kuin Saksassa, mutta varustelu on vaatimattomampi meillä. Ei tosin viiden tonnin edestä...

Näin menee

"mitä Cruze maksaa Saksassa ilman reipasta autoveroamme ja pienemmällä alvilla: noin saman kuin Suomessa." Totta, maahantuoja haluaa tuoda ko auton markkinoille normaalia halvemmalla hinnalla, eikä siitä ainakaan minulle ollut haittaa. Jälleenmyyntiverkosto on normaalia pienempi, joka laskee osaltaan kuluja.

2.0 vcdi ls

24:s auto menossa joka on nyt CRUZE. Viimeisin enne letukkaa oli bmw e60. Voin suht kokeneena rattimiehenä kertoa teille pojat ja tytöt että hintalaatu suhde tässä autossa on parasta A-ryhmää! Toki aina jossain toisessa pelissä on jotain muuta parempaa mutta jo 20kilolla saa miltein tasavertaiset ajo ominaisuudet 70kilon auton kanssa niin ei tarvitse olla mikään nero että tajuaa eron! Kiisselillä käyvä cruze on todella vaivaton ajaa ja silti tarkka ja napakka. Matka ajo on nautinnollista suuntavakauden ja väännön takia. Kaupungissa on mukava pyöritellä raskaan bemarin jälkeen. Auto on todella hiljainen (kitkarenkailla). Luotettavan oloinen peli. SUOSITTELEN!

3 cruzea perheeseen

7 tunnin ruostesuojaus ja auto on pitkäikäinen. hyvä on ajaa ja 1.6-moottori on alavääntävä ja riittävä normaaliajoon. suosittelen!

Lämmöt dieselissä

Kuinka pakkasilla riittää lämmöt dieselissä? Vaatiiko pahveja keulille? Pysyykö ikkunat auki? Käynnistyykö hyvin?
kauan jo katsellut diesel cruzea ja nyt on 0% tarjous rahoituksesta 48kk, ja ensi vuoden malliin tulee uusi 120kw diesel joka näyttäisi olevan sama moottori kuin astrassa, vaikkei tuohon mitään virallista tietoa ole tullut, mutta vanha on tankkaus.com:in mukaan vähän janoinen, jopa 7l/100km manuaalina, oletan, että uusi on eri luokkaa ja korjaa ainoan puutteen tässä autossa.

Ei tarvitse olettaa

sillä kun tilavuus on reilusti eri, moottorikin on. Siis Astran kone se ei varmasti ole. Tehoissakin on kolmen hepan ero.

2.0 D - kulutus, huolto + tilat?

Tervehdys Cruzen omistajat,

Tämä diesel Cruze moottorilla kuulostaa ainakin paperilla kiinnostavalta.

Onko teillä kokemuksta
1) Mikä on ollut todellinen kulutus (manuaali tai automaatti) kun "sisäänajokilometrit" on takana?

2) Mitä mahtaa olla diesel Cruzen huoltokustannukset?

3) Sisätiloista googlaamalla löytyy vähän ristiriitaista tietoa (toiseelta sanotaan että takapenkkitilat ja jalkatilat ovat riittävät/hyvät, toisaalta sanotaan että jos kuski on pitkä, niin takatilat surkeat...)
- eli jos kuski on 190 cm, niin mahtuuko takapenkille muuta kuin kääpiö...?

Oooppelilta, muutoin ihan ok

mutta sukuperänsä takia en koskisi tikullakaan.

1.8 automaatti

Ooppeli sulla on housussasi, me hinkkaaman orpo tojoasi.

Asiasta, 7000km takana, kaksi pientä vikaa. Takaluukku ei aukea napista, pitää käyttää kaukosäädintä, jäätynyt ja sulatus auttaa. Toinen ajoittain tuleva ongelma on ikkunoiden huurtuminen, toki lähtee itsestään pois jos odottaa hetken tai laittaa etuikkunan puhalluksen automaatin sijasta, mutta silti hieman häiritsee.

Kulutus on pysynyt kohtuullisena vaikka ajo on ollut vaihtelevaa. Tyytyväinen, ainakin toistaiseksi.

Juu

Tuo ikkunoiden huurtuminen on tosiaan aika outoa. Jos vaikka ajaa 300km matkan ilman stoppia ja koko ajan ilmastointi vaikkapa 22 asteessa ja ikkunat kiinni jne. niin yhtäkkiä muutaman kerran matkassa ikkunat rupeaa huurtumaan. Nopeasti se lähtee kun laittaa takalasin/peilien huurteenpoiston päälle, mutta outoa se silti on ja mietityttää mistä johtuu?
Cruzessa on automaattinen ilmanlaadun valvontajärjestelmä. Eli kun se havaitsee haisevaa ilmaa, niin muuttaa puhalluksen sisäilmankierrolle kunnes tuloilma on taas raikasta. Järjestelmän toimintaa voi muuttaa ajotietokoneen asetuksista.

Samat huomautukset

Eli huurtuminen ja takaluukun aukeaminen. No, onneksi kaukolla sekin aukeaa, vaikka nappi olisi jäässä. Pari kertaa on pakkasaamuna antanut tuon tarkista turvatyyny -virheilmoituksen eli on vilkahtanut siinä käynnistyksen jälkeen. Silti tyytyväinen, ajaminen on vaivatonta ja mukavaa.

Hyvännäkönen ja parempi, kun Oopp....

Onhan se nyt paljo parempi, ku Ooppeli. Hyvännäkönenkin. Tottakai Korealainen tänäpäivänä paremman auton tekee, ku niksmanni.
tuli koeajettua toisen kerran ja kyllä tuo hyvältä tuntuu. Hiljainen ja menee noita paakkuisia teitä nätisti eikä kolise, paitsi jousitus nyt vähän kolisee muttei pahasti. Automaatti diesel näyttää menevän tuohon 6,5-7l väliin, mutta lisähinta siitä on liian iso. Lämmintä tuli tosi nopeasti käynnistyksestä, eli joku sähkövastus ilmaa lämmittää selvästi. Valot on ok, ei kovin hyvät, mutta jälkiasenteiset bi-xenonit saa H4 kantaan joka korjaa varmaan tuon. Takaluukussa ei virtapistoketta, eikä kiinnivetokahvaa. Ikkunat ei nouse napista pitämättä kiinni. Sisävalot on vähän huonot, vain katon keskellä valo kun avaa ovet, saisi olla enemmän, jalkatiloissa jne. Takaluukku voisi pompata auki asti kakesta, ei vaatisi kuin vähän tiukemman jousen, olisi jotain iloa vanhamallisista saranoista.
Uutta dieselkonetta ei ole päässyt vielä kokemaan, eikä sen myötä tulevaa 6 vaihteista manuaalia, voisi olettaa, että kytkin ja vaihteensiirto toimii sujuvasti. Koneen alkuperästä ei mitään havaintoa. Eri kone tilavuuden perusteella, mutta maahantuojan mukaan perustuisi vanhaan.
Suuri syy miksi alkaa tilaus olla lähellä, on tuo 0% korkotarjous, se on arvoltaan aika paljon kun saa 4 vuotta ilman korkoa.

Cruze

Osta ihmeessä Cruze. Mulla 1.8 LT bensa automaatti. En ole hetkeäkään katunut ostosta. Auto toimii kuin kello. Laatikko toimii loistavasti. Kaikenlisäksi on hyvännäköinen päältä, että sisältä. Suosittelen lämpimästi!
Asennutin juuri lohkolämppärin, koska en muistanut pyytää sitä ostettaessa. Osineen ja asennuksineen 275€.
Täällä myös kiinnostaa tuo Cruze. 1.8 LT on varmaan se minkä ostaisin, ja olisihan se mun eka tehdasuusi auto. Näin mainoksen tuosta 0 % osamaksukuluista, niin kiinnostuin autosta sen verran että aloin etsimään tietoa siitä, koeajoja ym. Hinnat ainakin tuntuu olevan kohtuulliset, vaikkakin väliraha ratkaisee, mitä saan tuosta vanhasta vaunusta.
Paikkakunnallani ei ole edustusta, eli mistä kandee kysellä hyviä kauppoja, Tampereelta alaspäin.

cruze

Tilasin Cruze 1.8 lt:n automaatilla viikko sitten, auto on jo nyt liikkeen pihassa mutta, saan sen valitettavasti vasta ensiviikolla varusteltuna. väriksi valitsin light gold. POLTTELEE päästä ajelemaan. Jälleenmyyjän löydät Chervoletin sivuilta, omani tilasin Kouvolasta ja sain asiallista jopa hyvää palvelua tosin hyvittivät vanhasta Nissanistani vähän helkkarin heikon hinnan mutta, olihan se vaivaton tapa päästä vanhasta eroon... Nyt täytyy vaan kestää ensi viikkoon. = )
No niin 1.8 LT MT ostettu, saan vk 6 väri on myös Light Gold, varusteet on lohkolämppäri ja 16" kitkat aluvanteilla.

gruze

No nyt on ajeltu reilun viikon verran 1.8 automaatilla ja todettu että. penkit on vielä kovemmat kuin muistinkaan toivottavasti ne pehmenevät edes hiukan käytössä = ) auto on muuten mukava ajaa, ei kolinoita eikä natinoita, automaatti toimii loistavasti. Miinuksena on kerrottava että, takaluukun kannen avaaminen ei toimi ainakaan kovalla pakkasella luukun napista painamalla, onneksi toimii hyvin kaukosäätimellä. Onko muilla ollut samaa ongelmaa? Toinen asia on sivupeilien sisään kääntyminen sähköisesti, ohjekirjan mukaan niiden pitäisi kääntyä sisään peilien säätövivusta vetämällä vivun ollessa o- asennossa, vai olenko ymmärtänyt jotain väärin? Auto menee viellä vetokoukun asennukseen kunhan myyjä jostain sellaisen löytää !!! Vähän ihmetyttää ettei sellaista löytynyt hyllytavarana. No empä sitä tarvikkaan ennen kevättä. Ajattelin käydä myyjän juttusilla lähipäivinä mutta, jos joku tietää edellä mainituista jutuista niin ilmoitelkaa.
Gruzeillaan = )

Entäs 1.6 vs. diesel

No onko uusia kokemuksia Cruzesta, itsellä vielä haaveilun asteella? Lähinnä kiinnostaa riittää 1.6 autoon vai onko kalliimpi diesel vastinetta rahoille? Ajoa tulisi riittävästi maantiellä, eli n. 25tkm/v. Eli käytännössä jos bensa kuluttaa vähän ~7 - 7.5L/100km niin se voisi olla vaihtoehto. En pysty koeajamalla tuota kulutusasiaa selvittämään, jos joku kertoisi niin se olisi hyvä juttu. Kumpikin versio pitäisi käydä nyt koeajamassa viikolla.

omat kokemukset

Diesel Gruzella on mittarissa nyt 9500,josta itse olen ajanut 25oo km
Pääosin olen tyytyväinen. Ajo-ominaisuudet ovat hyvät, myöskin matka-ajossa.
Moottori on tehokas ja auto liikkuu hyvin.
Penkit ainakin minun takapuolelleni sopivat.
Auto on lämmin, kunhan nokan peittää, ellei peitä niin lämpö moottorissa ei
kunnolla nouse. Mutta nokka peitettynä erittäin lämmin on auto. Edelllinen
autoni oli VW-konsernista ja luokkaa ylempänä, selvästi kylmempi oli
Jotta nokka peittoon niin tarkenee hyvin, ikävää vain ettei ainakaan
maahantuojan varaosissa ole siistiä peitettä, vaan se pitää itse tehdä.

Kielteistä:
Polttoaineen kulutus suurempi kuin oletin, ajotietokoneen mukaan jotain
5,5, mutta sellainen on käsitykseni,, että melkolailla positiivisesti mittaa
tuo ajotietokone, käsittääkseni reilut kuusilitraa on kyllä kulutus. Toki 20-30
astetta pakkasta saattaa nostaa ja onhan tuossa pikkuisen tyhjäkäyntiäkin
mukana.
Takaluukku ei aukea kuin avaimella, tietääkseni enemmän ominaisuus kuin vika.
Turhan matalaksi on puskurin alamuovi tehty, jotta joissakin paikoissa asia
pitää muistaa.
Häikäisysuojat saisivat ainakin minulle olla suuremmat.
Moottori vaatii tuollaiset 1500 kierrrosta, että alkaa jotain tapahtumaan, mutta
tottuuhan tuohon.
Ainakin vielä olen tyytyväinen ostokseeni. Varmaan kriittisesti autoonsa suhtauvalla
aina jotain huomauttamista on. Vaikka ostaisi kalliimmankin.
Mielestäni hinta/laatusuhde on hyvä.
Toimivuudesta en vielä osaa mitään sanoa, tähän asti kaikki on toiminut moitteetta.

Irroitettava vetokoukku

lisävarusteena muistaakseni olisi ollut 890€ uuteen cruzeen. Irroitettava oltava peruutustutkan takia.
Suunnitelmissa olisi tilata esim englannista tuo vetokoukkupaketti kun aika lailla halvemmaksi tulisi. http://www.detachabletowbars.com/cruze-2009-detachable-tow-bar.html
porissa aina kin irrotteva makso uuteen cruzeen 650 e paikalle laitettuna 350 km ajettuna ihan ok auto automaatilla
Viikon ole ajellut 1,8 LT. Kevyt käsitellä ja pirteen oloinen.
Sivupeilit ei tosiaan käänny sivuille, vaikka ohjekirjassa niin mainitaan, takalotjunkansi kyllä aukeaa napista ja sähköllä.
Lasien huurtuminen hieman ihmetyttää, pakkasta -20, miten muilla? mitkä säädöt olisi parhaat.

gruze 1.8 automaatti

Joo ikkunoiden huurtuminen on tosi outo juttu ja se käy pirun nopeasti, ajeltiin neljästään ja ikkunat huurtui parinkymmenen kilometrin ajon jälkeen yhtäkkiä 10:ssä sekunnissa ettei läpi nähnyt, ajonopeus oli moottoritie nopeutta. oli pakko hiljentää helkkarin nopeasti liki kävely nopeuteen kun ei nähnyt lainkaan ulos, ei välttämättä hirmu turvallista. Täytyy tosin myöntää etten ole oikein pääsyt ilmastoinnin kanssa sinuiksi joten, laitetaan kokemattomuuden piikkiin. Huurusta pääsee kyllä nopeasti eroon kun laitaa kaiken puhalluksen tuulilasille mutta silti pääsi vähän yllättämään = ) Lämmityslaite tuntuu riittävän oikein hyvin vaikka täällä etelässäkin pakkanen oli liki 30 astetta, ei oo tullut vilu puseroon eikä ole tarvinnut laitella minkäänlaisia pahveja keulalle kuten ketjussa joku aiemmin kertoi. Ei muuta kun jatketaan harjoituksia.
Ei huurru ikkunat kun ottaa ilmankierron auto-toiminnan pois päältä.Eli LT-mallissa näytön ylärivin keskimmäisessä kohdassa pitää olla auto kuva jossa nuoli ulkoa autoon.

gruze

Jep näin on, tuli testattua. Entä auton sivuun sisältä sähköisesti kääntyvät peilit? ohjekirjan mukaan onnistuu, käytännössä ei.
Ilmastointilaitteeseen on saatavilla päivitys ilmanohjainläpille, joka auttoi ainakin minulla ikkunoiden huurtumiseen.
Varusteisiin ei kuulu koriavasten sähköisesti kääntyvät peilit.
Millaisia kokemuksia 1,8 automaatista, laatikon toiminta?
Pari tuhatta ajettu automaatilla, tunnelmat pelkästään positiiviset. Mielestäni kallis mutta, mukava hankinta. Kannattaa käydä koeajamassa jos mahdollista.
1,8 automaatti, ajettu tonnin verran. Automaatti vaihtaa hieman potkien, varsinkin 3 vaihteesta ylöspäin. Kuuluuko laatikon luonteeseen vai muuttuuko kilometrien myötä jouheammaksi?
Ei se välttämättä muutu miksikään, ehkä sitä ei vaan seuraa enään niin kriittisesti kun ajelee enemmän. Tosin olen huomannut kaasujalan vaikuttavan siihen kuinka jouheasti se vaihtaa, sopivalla kaasulla vaihtoa tuskin huomaa. Hyvä se on... = )
Paljonko kulutus?
Minulla menee ajotietokoneen mukaan kaupungissa 11,7 maantiellä 7,4.
Gruzehan ei ole tullut tunnetuksi siitä että, kulutus olisi pieni. Eipä ole tullut seurattua kun nuo olosuhteetkin vaihtelee helkkaristi, välillä pakkasta yli 20 välillä liki nollaa. Toisaalta tieto lisää tuskaa ja kun se auto on tankattava joka tapauksessa tankin ollessa tyhjä, olipa sen kulutus mikä tahansa. Varmaankin jollain muulla on tarkkaa tietoa asiasta ja ilmoittelee mutta, tiedossahan on että, kulutus on suunnilleen sama kuin rekassa tai vähän päälle = ) Kysymys : Missähän olosuhteissa tehtaat mittaavat kulutusta kun kukaan ei tunnu oikeassa elämässä pääsevän lähellekkään samaan kuin, tehtaat ilmoittavat ? Tietoja odotellessa on tyydyttävä noihin sinun lukuihin.
Niinhän se on, kuluttaa mitä kuluttaa. Tyytyväinen olen ollut autoon, hyvä ajettava ja lämmin peli kovillakin pakkasilla!
Juuri näin. Mulle on ihan sama kuluttaako Cruzeni 5, 6, 7, 8, 9 tai 10 litraa satasella. Ihmettelen, miksi kaikki vaahtoaa kulutuksesta! Cruze on loistava auto, kulutuksesta viis veisaan. Ne ihmiset, jotka aina parkuvat kulutuksesta, niin sotkekaa fillarilla....
Missä kävit päivittämässä ilmastointilaitteen?

Koeajon perusteella laatikon toiminta sucks. Kuminauhamainen ja suorastaan hidas silloin kun tarvisi ripeyttä ja töksähtelevä silloin kun kaipaisi pehmeitä vaihtoja. Lisäksi tietysti 1.8:n heikohko suorituskyky (vääntö) saattaa vaikuttaa tähän tuntumaan, kone tarvii jonkin verran kierroksia kevyellä kaasulla ajettaessakin.
Merkkihuollossa päivittivät, autobest jkl. Uusi ohjelma tullut ilmaläppien ohjaukseen.

Minulla laatikko vaihtaa ripeästi, ei kuminauhamaisuutta. Ainoastaan hieman potkasee isommalle vaihdettaessa, 3 vaihteesta ylöspäin. Vääntö kyllä heikohko, huomaa ennenkaikkea maantieliikenteessä. Kaupungissa kummiskin menee hienosti vitosella 1200 kierrosta 50km/h.
Ok. Tuon koeajamani yksilön ehkä häiritsevin piirre oli, kun 80-90 vauhdissa "ohitustilanteessa" polkaisi lämän tiskiin ja samantien suunnilleen lensi päin tuulilasia kun veto loppui täysin. 1-2 sekunnin odotuksen jälkeen oli oikea pykälä silmässä ja kiihdytys alkoi verkkaisesti nimenomaan "kuminauhamaisesti". Mutta onhan tuota laatikon ohjelmaakin varmasti päivitelty sen jälkeen. Hyvä jos toimii, koska automaatti on ehdottoman mukava varuste!
Missä kävit laitattamassa irroitettavan vetokoukun Porissa?
auto paliinilla

Lisävalot

Cruzen valothan jäivät tm:n talvitestin vertailussa häntäpäähän kuten odotettavissa oli, mutta onko kukaan vielä laittanut lisäpitkiä keulille? Onnistuneeko helposti esim. rekisterikilpitelineellä?
Itse vaihdoin valot, kun pimeät tuli Osramin NightBreakereihin ja kyllä näkyy pimeellä paljon paremmin. Orkkis valoilla pimeällä tiellä joutui oikeasti olemaan hereillä, koska valoteho oli oikeasti huono. Noilla kyllä näkee jo hyvin ja ei tarvitse käyttää sumuvaloja, jotta näkisi jotain lähelle :D
Viikon verran tullut ajeltua uudella 1.6 LS -mallisella.
Olen erittäin tyytyväinen autoon tähän mennessä. Ei mikään raketti mutta hinta / laatu suhde kohdilla.
Vetokoukun kun vielä asentaa jossain vaiheessa niin auto on täydellinen.
Onko kyseessä 91kw malli (2011)?
Jos on niin minkälainen toimitusaika oli?
Jep, 91kw malli on. Vakiovaruseena myös vakionopedensäätin mitä ei ollut viime vuoden mallissa.

Myyjä lupasi auton kahdessa viikossa, mutta kun olin hakemassa autoa se osoittautui viime vuoden malliksi. =(
Noh, huomasin asian liikkeessä ja myyjällä meni sormi suuhun. Sovittiin täysi tankki löpöä ja 100e alennusta talvivarusteista kun oikea auto saapuu.
Meni vielä lähes 2 viikkoa ja oikea auto oli alla. =)
Mahtoi myyjän pää punoittaa kun opastit vuosimallien tunnistamisessa = ) no sattuuhan sitä, onneksi nyt kaikki hyvin ja Gruisailu voi alkaa.... Minulla ongelmana vetokoukun asennus, ei voi kuulema asentaa ennen kun autoon sadaan joku päivitys...menee muuten sähköt sekaisin?? Aikaa kulunut reilu kuukausi, merkilliseksi on mennyt, ennen varastettiin koukulle sähköt takalamppujen luota ja homma pelasi hyvin. Autoissa on liikaa härpäkkeitä ettei ne kestä mitään ylimääräistä räjähtämättä taivaantuuliin mutta, eiköhän tämäkin jollain lailla selviä.... asia oikeastaan vähä huvittava ellei peräti naurettava. Onko muilla ollut samaa?
Webasto kun asennettiin niin automaattinen ilmastointilaite muuttui "puoliautomaattiseksi".
Laitteen muisti ei pelitä oikein.
Joka kerta kun auton laittaa käyntiin niin puhallin ja lämpö täysillä.
Ei ole kuulemma vielä webasto päivitystä ilmastointilaitteelle, ilmaläpille kyllä löytyi uusi päivitys, joka auttaa ikkunoiden huurtumiseen.
No voi helkkari, on niitä vaivoja näköjään muillakin. Jotenkin tuntuu, etten hanki autoon mitään muuta ylimääräistä laitetta vetokoukun lisäksi, en ainakaan ennen kuin auto vanhenee eli ohjelmistot kehittyy. Kaikesta huolimatta olen ollut autoon tyytyväinen, hauskapeli ajella. Tavaratilan lukkokin alkoi taas toimimaan moitteettomasti vaikka en tehnyt sille mitään. Mitä tästä opimme? Älä tee mitään niin, hommat alkaa sujumaan `; )
Joo, täytyy sanoa, että myyjän ilme oli näkemisen arvoinen kun sanoin, ettei tuo auto tuolla hallissa ole oikea ja, että tämän vuoden mallissahan on vaikonopeudensäädin ja 91kw kone. Noh, nopeasti asiahan kuitenkin korjaantui kun olin jo siinä luulossa, että menee useita viikkoja ennen kuin saan oikean auton alle.
Mikähän tämä "päivitys" mahtaa olla?
Jokohan uusissa on jo sisäänajettuna?
Meinaan vaan että uskaltaako tuota koukkua alkaa asentamaan..
Sutkot nopeasti sait kyllä auton alle.
Tulossa olisi noin kuukauden päästä sama malli(kuukausi tilauksesta takana).
Väriä ei maassa ollut niin pitkittää vähän..
Kannattais teidän Korean autojen omistajien siirtyä kirjoittelemaan Daewoo palstalle, eikä sotkea jenkki autoille tarkoitettuja Chevrolet sivuja.
Kannattaa tutkia nyky GM:n tilannetta, niin ei tarvitse höpötellä turhia täällä.
Tiedoksi joopati joo , että Chevrolet Cruzea valmistetaan USA:ssa, tarkempi paikka Lordstown Ohio.
Eurooppaan tulevat autot kuitenkin valmistetaan Etelä-Koreassa.
Olen kyllä tyytyväinen em., koska luotan paljon enemmän koreassa valmistettuun, kuin jenkeissä tehtyyn laatuun. Tällä hetkellä 22 000 km ilman pienintäkään ongelmaa.
Ajettu 1700km Cruze 163hp diesel 6v manuaalilla. Keskikulutus näyttää 6l/100km ja mukava peli on ollut. Vääntöä on sen verran, että ote tiehen tahtoo välillä olla aika heppoinen kiihdytyksissä, mutta se kait on posetiivista toisaalta..?;) Kierrokset kutosella noin 1800rpm/130kmh, joten vääntöalueella mennään isoimmallakin pykälällä kun motarilla :)
Itselläni on tuo cruze 2.0 LT MAN Diesel. Onko muut ko kulkineen omistajat huomanneet auton sähkölaitteiden hitauden. Esimerkiksi cruise aktivoituu noin sekunnin myöhässä. Penkinlämmittimien nappeja yms säätimiä pitää painaa hitaasti että auto pysyy mukana menossa. Tuntuu että kaikissa sähkölaitteissa on jonkin sortin lagi mukana. Onko muilla kokemuksia vai pitäskö tästä lähteä huollon poikia moikkaamaan...
Jep näin on mutta, ainoastaan penkin lämmittimissä ja niihinkin tottuu. Taitaa olla ominaisuus eikä niinkään vika.
Pientä hitautta on havaittavissa mm. penkinlämmittimissä ja ilmastoinnin namikoissa. Omassa yksilössä ei cruise hidastele, koeajamissani kylläkin. Eilen radion napit oli n. 5 min pois toiminnasta, mutta eihän tässä kiirettä mihinkään valmiissa maailmassa.
Ei ole viiveitä missään toiminnossa - taitaa olla yksilövika?
Minulla ei ainakaan mitään hitautta 1,8 automaatti 2011.
Itse tilasin tänään 120kw diesel automaatin. Vanhani oli automaatti niin ei antanut periksi ottaa veiviä. Aika ikävä lisähinta tuo automaatista on mutta verrattuna kilpailijoihin on tuo yhdistelmä erittäin edullinen. Varsinkin tuolla suhteellisen edullisella 0% korolla :)

Tuota ko. pakettia oli vain kaksi suomessa joista sain toisen itselleni varaukseen.
Toivottavasti en astunut paskaan, mutta ainakin koeajo antoi osviittaa että tyytyväinen tulen olemaan. Toimitus aika 2 viikkoa niin ei tarvitse hiuksiaan menettää.
Aika lähellä on omani tilaus, nimittäin huomenna 120kw Diesel manuaalilla.
Vaihtoehtoautona minulla ihan toisen tyypin auto: skoda Fabia RS. No sitten tytär oli mukana katsomassa RS:ää ja haukkui ahtaaksi. Kävin itsekin pikku sportti-Skodan takapenkillä ja ei helvetti; ahdasta on. Polvet suussa.
Niin huomenna Light Golg -värillä peitetty Cruze....
Kuinka nopeasti Cruzenne bensakoneella lämpiävät? Itsellä ko. auto (1.8 manuaali) ollut vasta viikon ja etelässä ajelen, joten lämpötilat olleet pääasiassa plussan puolella. Tänään aamulla ulkona -6 ja kylmäkäynnistyksen jälkeen 6km työmatka kaupunkiajoa ja lämpömittari näytti 1/4 eli siinä puolimatkassa normaaliin käyntilämpöön. Sisäänkään ei mitään tulikuumaa ilmaa vielä siinä vaiheessa tullut, onko normaalia? Edellinen auto oli ruotsalainen, joten voi olla että olen vain tottunut liian lämpimään autoon..
Minulla 1,8 automaatti, lämpenee jonkin verran nopeammin.
Lämpöä kyllä riittää kovillakin pakkasilla.
Täällä joku kirjoitti, että 2011 vuoden 1.6 LS Cruzeen kuuluu vakiovarusteena vakionopeudensäädin ja moottorin teho olisi noussut 91kw:iin 83:sta.

Chevroletin sivuilla tästä ei ole mitään mainintaa. Mistä olette tällaista lukeneet ja onko kyseessä Suomessa myytävä malli.
Älkää ostako Cruzea, mulla se on hajoillu koko ajan, on itseasiassa nytkin korjaamolla, tosin kaikki menee takuuseen mutta harmittaa vietävästi. Onneksi meillä on Citroen kakkos autona ja se on toiminut paremmin Cruseen verrattuna. Crusesta meni nyt vetarista joku laatikon puoleinen laakeri, joutuuvat ehkä purkamaan laatikkoo ja sitten siinä on jokin moottorin ohjaukseen liittyvää häikkää, sammahtelee ja vilkuttelee merkkivaloja. En taida uskaltaa kauaa pitää tätä autoa, hirvittäisi kun takuuaika menee umpeen ja korjaukset menisivät omasta pussista. Olen kysellyt muiltakin omistajilta näistä ja ovat valitelleet sähkövikoja ja alusta ongelmia, ihmeellistä kun auto vaikuttaisi muuten ihan laadukkaalta. Kone siinä on 1,8l ja manuaali laatikolla, kehuivat liikkeessä että on hyvä ajella tällä tekniikalla, mutta luottamus kyllä on alkanut mulla kärsimään. Ei taida Daewoo kantaa tässä tapauksessa Chevyn merkkiä kunnialla.
Jep, kyllä se vaan näin on, että vm.2011 1.6 Ls-mallissa on vakiona vakionopeudensäädin ja moottorin teho 91kw.
Itselläni sellainen.

Kävin jäälleenmyyjien sivuilla viime vuoden lopupuolella ja sieltähän niitä löytyi.
Tein tarjouspyynnön ja oikea auto tuli mutkien jälkeen.
Tällä hetkellä he yrittävät myydä viime vuoden mallit (83kw) ennen kuin myydään näitä paremmin varsutettuina olevia autoja.
Näin ainakin kerrottiin kaverille kun hän kävi koeajamassa Cruzea.
Itselläni kävi hyvä tuuri? Tai sitten osasin katsoa mitä ostan ja myös vaatia oikean auton kun ekana tuli väärä auto (lue viime vuoden malli).
Miten varustelu eroaa 2011malli vuodesta 2010?
Olisi kyseessä LT 2,0d aAT6
Samaa olen kuullut. Kaverin cruzesta katkes vaihdekepin nuppi ja rattia oikealle käännettäessä auto kääntyy vasemmalle. Ihme vikoja. Ei kyllä riisinpopsijat vieläkään osaa autoa tehdä....
Ha! Toi viimeinen oli hyvä = ) Huumoria tarvitaan aina.
Korealainen auto minullakin ja täytyy sanoa ettei halvalla saa todellista laatua, eikä Chevroletin merkki tee valitettavasti siitä yhtään parempaa autoa. Halpis autoissa pitää vaan tottua yllättäviinkin vikoihin ja ominaisuuksiin. Itse ostin tämän edullisuuden takia ja takuun voimassa ollessa viat maksaa yleensä myyjä puoli ja vaihdan auton aina pois ennen takuun päättymistä. Olen kyllä sitä mieltä että Chevynä myytävä korealainen on kuin ostaisi tupakka kartongin sahajauho täytteellä.
Cruzea tehdään jenkeissäkin, Ohiossa. Onko se silloin korealainen auto? Onko Nissan japsiauto, jos se kasataan Ranskassa? Eikö se ole ranskalainen?
Jossain utubessa jenkki esittelee suunnitteluryhmänsä aikaansaannoksia uudessa Cruzessa...siis jenkki!? "Matka taittuu Cruzessa, muissa olet kusessa."
Siis Gruce on GM-tuote, perustuu täysin Opel Astran tekniikkaan eri korilla, joka on suunniteltu jenkeissä.
Korealaista siinä on vain kokoamispaikka.
eikös cruzea aleta valmistamaan myös ihanassa itänaapurissa eli venäjällä,
sittenhän siitä tulee myös Ladan ja volgan serkku.
ja BMW:n serkku , kuten myös monen muun venäjällä valmistettavan länsimerkin...
Kateellisen puhetta. Ilmeisesti ei ole varaa ostaa uutta autoa. =)
Jaa kateellisten puhetta? Ei oo kyllä varaa leijua jos on varaa ostaa uusi CHEVROLET! :DDD. Sehän maksaa vähemmän kun laadukas auto käytettynä. Et en leijuis uuden auton ostolla täällä kyllä.....
Kas kun ei vielä mene ykkösellä taakse päin..
AVENSIS 2.2 D-4D 150hp Automaatti
37 942 euroa

JETTA 2.0 TDI 140hp Automaatti
32 184 euroa

C5 HDi 163hp Automaatti
37 863 euroa

LAGUNA 2.0 dCi 163hp Automaatti
31 252 euroa

CRUZE 2.0 160hp Automaatti
24 847 euroa

Se nyt on tyhmää maksaa liikaa....
Onhan tuo cruze edullinen, mutta nuo verrokkisi ovat kyllä isommassa sarjassa, vertaa mieluummin corolla,colf,C4,megane.
Joku luulee omasta cruzestaan vähän liikoja. Vertaa samantien vaikka 7-bemariin tai e-mersuun :DD ... Ja kyllä se 5000 ero noihinkin vertailtaviin jossain näkyy. Se on tuon 5000e muita autoja laaduttomampi...
tottakai eroa on, vaan ei minun mielestäni 5000 tuhannen euron edestä. on
se vain kumma tämä euro, rahan merkitys on unohtunut. Muistanpa että
tuo 5000 tuhatta euroa on 30 000 mummon markkaa.
eli miten lienee hinta/laatusuhteen?
Jos itsetuntoa ei autolla tarvitse vahvistaa, niin aivan hyvä valinta.
Ei parasta , mutta hintansa arvoista!
Niinhän se on, että aina kun laittaa pari tonnia lisää, niin saa jotain herkkuja tai laatua enemmän. Ysikään tässä maassa ostettu auto, ei kuitenkaan ole siihen käytetyn raha määrän arvoinen, oli se sitten Mosse tai Mersu. Meillä kun on, niin helkkarin hauska ja huokea autovero! Valtiovallan mielestä autokantaamme pitäisi nuorentaa. Millä helvetillä sitä nuorentaa, kun ensin pitää maksaa, ei mistään 10 000 euroa ja vasta sen jälkeen alkaa katsoa riittääkö rahat edes Ladaan... Helkkaristi arsyttää järjetön vero. Päädyin kuitenkin Cruzeen, koska sen ostamisen rahat riittivät, enkä oletakkaan sen olevan paras auto tai merkki. Hyvin se on kuitenkin toiminut, kokemusta on tosin muutaman tonnin verran ja saattaahan se levitä viidessä tonnissa. Sitä varten on takuut. Valintojani en ole viellä katunut, ehkä teen sen huomenna. On se kuitenkin parempi, kuin fillari, ainakin lämpimämpi. = )) Penkin lämmitin siinä kuitenkin on päin persettä.
Chevrolet Cruze 2.0tdi, 120kw, autom. Tuli ostettua, ja 500km perusteella ostos on ihan OK. Nyt voin sanoa että entinen VW mies ei passattia takasin ota. Noin 10000e uuden oston erona on liikaa, ei se passatti niin hyvä ole että siitä kympin maksaa enemmän!!
Koeistuin. Yli 180 cm kundi ei yletä polkimia penkin takimmaisessa asennossa.
Ei taida varmaan olla tarkoituskaan tai sitten jaloissasi on vikaa(lyhyet)
Sain juuri omani. 120kw 2.0D AUT. Erittäin toimiva alusta ainakin maanteillä joita minä seilaan. Tukeva kuljettajan istuin. Vääntävä moottori toimii erittäin kivasti yhteen 6-pykäläisen laatikon kanssa. Ykkösellä liikkeelle lähdettäessä tärisyttää kummasti, tuntuu jaloissa. Pitää rullata parit tonnit vielä ennenkuin lähden huoltoon mainitsemaan. Mukavan hiljainen maantienopeuksissa ja rengasmelu pysyy aisoissa ainakin tilatuilla kitkoilla. Suhteellisen laaja ajotietokone ja ihan ok poppivehkeet normaali jampalle. Takana voisi olla enemmän tilaa mutta itse en sinne aio ikinä mennä. C-segmentin autoksi tilava. Sadetunnistin toimii hyvin ja herkkyyttä voi säätää laajasti. Parkkitutka takana havaitsee pienemmätkin tolpat ja on sellainen ominaisuus johon olen jo tottunut enkä ikinä auroa osta ilman sitä.

Uskomaton hintalaatu suhde jos tuo laatu pysyy kasassa vielä tulevaisuuteenkin. Säästökohdista huolimatta autosta löytyy hauskoja pikku ominaisuuksia kuten tervehtivä mittaristo (cool!) ja saattovalo josta voi joillekin olla jopa hyötyä. Tässä uusimmassa mallissa on aux- liitännän liaänä myös perus usb paikka sijoitettuna kätevästi keskikyynärnojaan.

Puuta pitäisi koputtaa mutta näen tehneeni erirtäin hyvät kaupat ja vieläpä 0% korolla...
Joo samaa mieltä edellisten kanssa itellä sama 120kw menopeli, ja mustana vieläpä ihan ok näkönen. Oma valinta perustui kokeiluun, että voiko noin 10te halvemmalla saada toimivan pelin alle. Aiemmin ajellu audilla, samaa koko luokkaa.

Olen 197 pitkä ja ajaminen onnistuu erittäin hyvin ja takapenkilläkin vielä mahtuu estumaan.
Onko takaluukun avausnappiin olemassa vielä toimivaa korjausta? Nythän ei enää paljoa pakkasia ole, mutta ensi talvea ajatellen olisi kiva, jos luukun saisi aukikin..
minkä valmistama moottori on 2,0dsl 120KW crusessa,ja mikä on ko. moottorin malli merkintä?

Onko moottori sama kuin Orlandossa ja onko siinä jakopää toteutettu hihnalla?
Italialaisen VM Motorsin kone, GM tekee lisenssilllä. Ketjukone. Nyt 1.4. Cruzen hinnat nousi, 1,8 ja diesel n. 1300€. Olikin vähän "alihintainen"
Moottori on sama kuin orlandossa ja ketjulla toteutettuna. Muuta en sitten tiedäkkään...
Onko varma että jakopää ketjulla?Merkkihuollosta sain vastauksen kysyessäni huoltohintoja että 90tkm:n huollossa vaihdetaan jakohihna Ja huollon hinta on 800€.

Kusetusta vai Tietämättömyyttä???????
Heh... saman tiedon minäkin sain (ks. toinen viestiketku), hihna ja vaihtoväi 90 tkm... mielenkiintoista ;-)
Aika erikoista kyllä. Tuntuu että jokaisella on autossaan erilainen ratkaisu. Minulle on sanottu että vanhat koneet on hihnalla ja uudet 120kw orlando dieselit ketjulla. Nämä myyjän toimesta...
Olet oikeassa!!

Vanhat koneet hihnalla ja uudet 120 kw ketjulla. Tiedän kun myyn näitä! Muut haistakaa paska! Tietääkö vieläkään kukaan että hinnat nousi 1.4 alkaen?
Yrittääkö merkkiliikkeet kusettaa vai ovatko tietämättömiä myymistään tuotteista,
kun väittävät olevan jakopään olevan hihnalla?
Sulla kruisailija 12! on tiedot kohdallaan. Kaikilla myyjillä ei tosiaan ole - eikä edes myyjäliikkeen huollon kavereilla, kun kertoivat vielä viime viikolla toista.
Ketjulla on. Tilattu 30.3. 2.0 LT MT6 (jolloin kuulin hintojen nousustakin - about 1500 eur).
Ei kannnata odottaa 90 tkm: n hihnan vaihtorajaa, sillä omasta Cruzesta hihna pamahti jo 60 tkm: n kohdalla. Nyt vaan odottelen kunhan rupeavat tutkimaan mitä muuta siitä on hajonnut, toivottavasti vaihtomoottoria ei tarvitsisi sentään autooni laittaa, sillä eipä tuntuisi hyvältä kun melkein uudessa autossa olisi jo toinen moottori pellin alla. Onneksi kävi miten kävi niin takuu kyllä korvaa onneksi tämänkin remontin, tosin muut ongelmat ovat olleet lähinnä sähkövikoja jotka onneksi on saatu korjaamolla nopeasti korjattua. Tykästyin alunperin Cruzen ulkonäkyyn, edulliseen hankinta hintaan ja toisaalta autoa on monikin kehunut hyväksi???, mutta kaikkien näiden ongelmien jälkeen en taida enää Korealaista autoa ostaa. Tämä kyseinen Cruze on ollut huonoin auto mitä minulla on koskaan ollut, mutta pitää kai vaan lohduttautua ajatuksella että taisi sattua vaan se maanantai aamun yksilö.
Aika kova poika olet ollut ajelemaan - auto tuli myynti 10kk sitten ja takana jo yli 60.000km - ei minkään pieni matka noin 300km/joka päivä....

Itsellä takana 15.000km ja sain ensimmäisten joukossa auton, ei ongelmia, takaluukku toki vaivaa niin kuin kaikkia muitakin.
1,8 MT5 Cruzella 32.000 km takana. Ainoa vika on ollut, että takaluukku ei aukea manuaalisesti. Mielenkiintoista on, että huollossa ilmoittivat, että syynä on muutaman pienen osan HAPETTUMINEN. Joutuivat tilaamaan osat Ruotsista saakka ja toimitus kesti kolmisen viikkoa.
Sama vika myöskin takaluukun avauksessa. Pakkasella ei toimi ollenkaan ja
nyt ei muutenkaan. Todennäköisesti jatkuva vikakohde tuossa.
Omastani oli myöskin etu sisälokasuoja murtunut, aika ohutta muovia on
Ps
Eiköhän tästä voisi joku aloittaa uuden keskustelun, tälläinen parinsadan
viestin ketju on inhottava käyttää
keväällä saatu 1.8 LT automaatti.Hanttarin puoleinen sisälokasuojaa ei sovi oikein paikoilleen jää rako lokasuojien väliin.Ollut halki ja vaihdettu.Huomenna mennään taas näyttämään sitä. Muuten toimiva peli
Ei kai ne hinnannousut voi vaikuttaa jo tilattuun autoon? Tilaussopparissa on kaikki ehdot painettuna ja allekirjoitukset. Olishan autokaupalla ollut mahdollisuus toimittaa auto vaikka heti. Oma syynsä että toimitus venyy kuukausia. Saattaahan Katainen (jos vaalit voittaa) tuplata autoverotuksen ennen auton toimittamista....
2.0 Dieselissäni alkoin nyt parin viikon ajon jälkeen kuulumaan "suhinaa" moottorista. Ilmeisesti turboahtimesta. Eli kierroksia nostettaessa alkaa tätä outoa ääntä kuulumaan. Onko muilla ollut mitään tälläistä tai onko vinkkiä mitäs tolle pitäs tehdä? Huoltoon on tietysti tiistaina menossa, vaikka ei tossa vikavalot palakkaan.
Ettei olisi tuuletin, joka käy hiukkassuodattimen automaattisen puhdistuksen yhteydessä? Systeemi toimii kai vain vähän korkeammilla kierroksilla (n. 2000+) ja vaatii niin korkean lämpötilan, että sitä pitää viilentää.

Tämä on tosin pelkkä arvaus, joka ei perustu kovinkaan suureen tekniseen tietämykseen.
minunkin cruzesta kuuluu konehuoneesta sellaista suhinaa tai jonkun sähkömoottorin surinaa ajon jälkeen.
Itse olen menossa koeajamaan kyseistä rakkinetta perjantaina. Kovin houkuttaa tuo hinta/varustelu/teho/ulkonäkö/turvallisuus/0%-rahoituskorko/ym -suhde ostamaan. Saas nähdä miten käy. Mulla on tallissa jenkkimuskeli 70-luvun alusta, joten voin kuvitella että lähipiiristä tule kuittia melko paljon. Mutta se kasvattaa luonnetta :)

Korean chevyn laatu on melkoinen arvoitus, jota ei valitettavasti koeajossa huomaa. Tosin, moni tuttuni on lähiaikoina ostanut käytettyjä bemareita ja volkkareita ja mun mielestä ne on tooodella epäluotettavia. Yhtä mittaa niistä korjataan mitä ihmeellisimpiä vikoja. Onhan muutaman vuoden vanha 5-sarjalainen bemu tai pari vuotta vanha passatti hieno ajaa ja samanhintainen kuin uusi cruze, mutta kyllä niissäkin vikojakin tuntuu olevan. Takuusta niissä ei ole enää tietoakaan, joten omasta pussista menee kaikki. Hyvällä tuurilla saa hyvän ja huonolla tuurilla totaalisen pommin. Sekä uudessa että käytetyssä.

Eli yhteenvetona: Kaikki autot ovat paskoja; ovat aina olleet ja todennäköisesti tulevat aina olemaan :D
Suhinaan löyty syy. Ahtoputki oli revennyt. Pieni vika mutta viikko kestää ennen kun tulee uus varaosa :( Silti suosittelen varauksetta Cruzea kaikille. Aivan loistava auto!
cruze 1,8 automaatti todellinen bensiinin kulutus
mikä on 1,8 automaatin käytännön polttoaineen kulutus (onko syöppö)
3300 km ajettu 1,8 automaatilla.
Kulutus hiukan yli 10 L kaupunkipyörityksessä.
Matka ajossa n. 7 L
Onko kukaan tarkistuttanut Cruzen nopeusmittaria (navigaattorilla tms.)?

Minulla oli viikonloppuna mahdollisuus tarkistuttaa liikkuvan poliisin (ei siis sakkoratsia ;-) palvelussa.

Ainakin tällä pirssillä oli yllättävän suuri mittarivirhe
--> mittarinopeus 80 km/h (todellinen 75 km/h)
--> mittarinopeus 100 km/h (todellinen 93 km/h)

Renkaat 205/60 - 16
Navigaattorin mukaan cruzen mittari on melko tarkka.
Olen itse huomannut myös, että mittari on aika tarkka, kun vertaa navigaattoriin. Näyttää kahta alakanttiin. Renkaat 215/50/17.
Toimiiko muilla IPhone Cruzessa miten? Omassa kestää biisien välissä hetki ennen kuin suostuu vaihtamaan seuraavaan (2-3s.) ja usein alkaa särinää kuulumaan. Jälkimmäinen johtuu IPhonesta kun se ilmottaa että näin voi tapahtua. Välillä satunnaisissa tilanteissa infortainment miettii pitkiäkin aikoja.
miten muilla kuluttaa 1,8 automaatti minulla ajettu 700km keskikulutus 10,90l sadalle kilometrille tuntuu liian paljolta onko vikaa.noin puolet matka ajoa
Ajettu 1,8 automaatilla 4788km kaupunkipainoitteista ajoa, kulutus 10,07L. Kun kilometriä tullut enemmän kulutus hiukan laskenut.
Minulle saapuu musta cruze 1.6 ls ens viikolla... Millainen keskusnäyttö autossani mahtaa olla ? Onkohan se yhden rivin vai se keskikokoinen ??

Olisin halunnut sen keskikokonäytön kun kuulema yhdenrivin näyttö on epätarkka?
Todennäköisesti yksirivinen näyttö, näin ainakin omassa 2011 1.6 LS mallissa.
Ihan hyvin siitä näkee.
Cruze saapui tänään parin kuukauden odottelun jälkeen ja ensimmäinen huomio on, että kannatti odottaa. Yksi kysymys......etummaisen rekisterikilven kiinnitysalustassa on pari aukkoa, jotka jäävät näkyviin, koska Suomen rekisterikilpi ei niitä peitä. Onko kukaan löytänyt reikiin sopivaa tulppaa vai onko turhaa ruveta edes laittamaan tulppaa aukon peitteeksi? Kyseessähän on vain ulkonäkökysymys, johon kyllä tottuu.......................
Enpä ole itse ko. aukkoja huomannut. Minkä Cruzen ostit. Itselläni on 1.8 LT bensa automaatti. Ajettu 7500 km, eikä ole ollut mitään moittimista, loistavasti toiminut. Eka vuosihuoloto lähestyy. Mitäköhän eka huolto kustantaa. 1v / 15tkm.
Siis Cruze 1,6 LS. Ovat varmaan vaihtaneet rekisterikilven alustan tehtaalla uuden tuotannon autoihin.