Sipulista

määvaa

Tietääkö kukaan, onko runsaasta sipulin syömisestä mitään hyötyä? Mä syön päivittäin n. 1 punasipulin mikrossa pehmennettynä, kun on nii hyvää :). Vai viekö mikro kaikki terveysvaikutukset mennessään?

11

3485

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...

      tiiä, ite inhoan sitä mutta kypsennystavoista sen verran että raakana melkein kaikki kasvikunnan tuotteet ovat terveellisimpiä, jos pakko jotenkin kypsentää niin höyrytys on paras tapa ja mikro on se kaikkein huonoin.

      • kaino6

        Sipuli on erittäin terveellistä kaikissa muodoissa, kaikki sipulit.
        jossakin oli mainittu sipulit terveellisyysjärjestyksessä: shalottisipuli, punasipuli, keltasipuli.
        Ja tietenkin valkosipuli.


    • Keltasipuli.........

      Sipuli sisältää paljon antioksidantteja ja paljon muita terveysvaikutteisia ainesosia. Etenkin juuri punasipuli
      (pun. väriaineet) ja valkosipuli.

      Muuten ; tuleeko sinulle ns. vatsavaivoja tms. kun syöt raakaa tai puoliraakaa sipulia?

      Minulle närästystä ja ilmavaivoja...Silti syön.........

    • Tilha

      En puutu sipulinsyöntiisi, hyväksi se varmasti on. Hanki kattila ja siihen höyrytysritilä. Siiviläkin käy. Ei tarvitse kuin hetken kiehuvan veden yllä ja pehmenee. Luonnollisempaa kuin mikroaaltojen käyttö.

    • voi ruutana

      Hauskoja vastauksia. Jään innolla odottamaan mitä tapahtuu :D

      • lööki

        Valmistin iteselleni valkosipuli herkkua.

        Kynsisipulin marinoinnissa on suurin työ kuoria ne.
        Keittäminen ja etikkaliemeen marinointi onnistuu, kuin itsestään
        ja hyvää tulee. Liikaa öljyä tulee välttää.

        Varmaan toisetkin on kokeneet saman, kuinka suoli rupeaa tuottamaan
        kaasujaan ja kuinka makuuhuoneessa esiintyy silmiä kirveleviä
        kaasupäästöjä, että potkua on tuotteessa ja en yhtään epäile,
        etteikö taudit pysyisi loitolla, minä olen pysynyt terveenä.

        Valkosipulin keittoaika on tarkka, se on paras tarkistaa marttojen
        sivuilta, en lähde omiani esittään. Kuitenkin koviksi jääneet ei
        kovin miellyttäviä ole syödä.

        Valkosipuliherkut marketin hyllyssä on hintavia, että omatoiminen
        isommissa erissä valmistus on helppoa ja säästöä syntyy.
        Mausteita voi kukin lisätä tarpeittensa mukaan.
        Itse olen hyödyntänyt kurkkupurkkien etikkaliemet,
        salattipurkkin jämät, miltei kaikki käy ja harjoitus tekee mestariksi.

        Meillä lapset ei syö sipulia.
        Perinteisen sipulin kuorin ja paloittelen vain omalle lautaselle ja keittoa sitten päälle.


    • sipuli ja antiokseda

      Joo vähän samaa tässä pähkäilin, tiedämme että sipuli on hyvä antioksedanttinen, paljonkohan se kestää
      erilaista ruuanvalmistusta, lämpötilaeroja jotta ne hyvät DANIT säilyisivät ?

      Varmasti on niin että sellaisenaan paras, mutta kuinka muut laittavat ?

      Kiittäen, moooooooooooi !

    • sekapeto

      Raaka ei ole aina paras, koska elimistö saa paljon tehokkkaammin ravintoaineita käyttöön kypsennetyistä kasviksista/siemenistä. Raakakypsennys on varmaan kaikkein paras tapa, mutta ainaki sipuli on tosi äklöä sillätavalla valmistettuna. Itse syön mielellään lähes kaikkia kasviksia sekä raakana että kypsennettynä, jotta saisin mahdollisimman monipuolisesti ravinteita. En usko mikron tappavan sen pahemmin, kuin muunkaan kypsennyksen.

      • Tympääntynyt

        Kyl minä ainakin huoman nan vaikutukset kun syö kuunnon salaatti aterian missä on erillaisia sipuleita, että kroppa tykkää ja toimii huomattavasti paremmin, eihän ihminen tule toimeen ilman niitä. Ainakaan aikuiset D.


    • Sipulinystävä

      Keltasipulissa on flavonoideja jotka on todella hyväksi. Keltasipuli ja muutkin sipulit suositellaan kypsentämään hiukan mutta ei ole pakollista. Jos haluat terveysvaikutuksia sipulista, suosittelen keltasipuli sillä siinä on enemmän flavonoideja kuin punasipulissa. Valkosipulissa niitä on vähiten. Purjosipulikin on erittäin terveellistä, purjosipulista 95% flavonoideista sijaitsee vihreässä osassa joten sitä kannattaa käyttää myös ruoanlaitossa.

    • Anonyymi

      Miksi et anna vielä alle 18-vuotiaan maistaa vielä sipulia. Hän vihaa koko ruokaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      99
      2850
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2410
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2180
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      1992
    5. 167
      1828
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1826
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1787
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1726
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      133
      1529
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe