AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / kokemuksia VICTOZA lääkkeestä..

kokemuksia VICTOZA lääkkeestä..

384 Vastausta 24 125 Lukukertaa
Itsellä on ollut 11v 2-tyypin diabetes.Toteamattomana saattanut olla pitempäänkin.

Aamuarvot korkeet aina lääkityksistä huolimatta(maksasta otti yöllä) ja lopuksi käytinkin insulliniä pitkävaikut.korkeimmillaan 32u ja ateriainsuliinejä joka aterialla 4.5u..diformiini ja januvia lisäksi.Insuliini määrät hirvitti itseäni..
Jatkuva flunssa/infektio kierre vuoden sotki sokeriarvoja.Aina sokerit vaan korkeet ja lihominen alkoi..

Aloitin pari viikkoa sitten victoza pistoksen ja kappas vaan, arvot laski normaaleiksi.Olo parani.Toki alussa on pahaaoloa jne totuttelemista mutta niihen löytyy keinot.Inkivääriä ja kohtuullinen ruoka närästävät asiat pois: kahvi kurkku tomaatti..jne.Kelahan ei korvaa lääkettä vaan kallis lääke ostaa mutta aijon käyttää sitä kallista hinnasta huolimatta sillä onhan terveys tärkeämpi.

Ruokavalio liikuntaa..ja victozassa se hyvä ettei sokeri koskaan laske liian alas, pidä silti mukana siripiriä tms.En ole tarvinnut kertaakaan siripiriä ja arvo saattanut laskea 5.7 mutta ei alemmaksi.Hyvä juttu!
Insuliinin aikana sokerit laski alas ja olo oli monta tuntia paha.Hikinen.Ja sama aamuisin monta tuntia aamusta hiki koska sokerit korkeat.

Kaipaisin kuulumisia toisilta VICTOZA pistosta käyttäviltä mitä teille kuuluu ja kuinka mennyt.Mukavaa kevättä ja liikunnan iloa myös teille.

kuulumisia..

nyt oksennustauti ja ruoka ei maistu lääke pitänyt sokerit kurissa ja normaali arvoissa, painokin laskenut.
Vettä ja jaffaa ja jogurttia ja tänään syöty kunnon lounas jo.

Olen niin onnellinen kun insuliinien kanssa läträys loppui.Nytkin sitä sais piikiittää jatkuvaan.Olo oli tän 3.n ..victoza käyttö viikon aikana hyvä eikun parani vaan , alussa elimistö joutui jonhonkin *shokkiin* kun sokerit laskikin normaaliksi.Huomaan en ole niin ärttyinenkään jaksan liikkuakkin paremmin ei vedä lihaksista energiaa, ei tarvitse syödä extroja.Kaikkein ihaninta oli kun pystyi olemaan kaupassa tunnin ilman tärinöitä.
Ja ihaninta tuo liikkumininen ei tule sokerien äkkinäistä laskemista lihasten pakotusta ja nälkää tärinää vaan liikkua saa ja laihtua.Tavoitteet on asetettu normaali painoon 50kg koska insullit lihotti 15kiloa mutta nyt 8 kiloa ainakin hävinnyt.
Pieniä annoksia ruokaa, liikuntaa, toivossa että tauti hellittää kokonaan.Muutaman vuoden sisällä hyvällä hoidolla.
Kohtalo kavereita olisin kyllä kaivannut??onko lääke liian kallis terveyteen verrattuna ettei suomessa juuri kukaan käytä kys.lääkettä vielä.

onko kokemuksia?

olen itse noin kk käyttänyt victozaa ja olen todella tytyväinen lääkkeeseen.aluksi oli pahoinvointia mutta meni reilun viikon kuluttua ohi....!suosittelen jokaiselle jolla on ongelmia jatkuvista korkeista sokeriarvoista....!paino pudonnu hitaasti mutta varmasti...!haluaisin tietää onko kokemuksia alkoholin vaikutuksesta victozian käytön aikana?
Eipä ole muuta vaikutusta huomannut kuin sen että alkoholi ei oikein enää maistu. En ole aiemminkaan ollut mikään juomien suurkuluttaja. Mitä nyt viikonloppuisin viiniä tai saunaoluet, mutta nyt ei oikein maistu nekään. Onko Victoza siis uusi Antabus? Siskoni miehellä on tapahtunut sama juttu. Meillä kummallakin on paino pudonnut (sokeriarvot silti vielä korkeita Diforminista huolimatta) ja se on kyllä loisto juttu. Nälkä voi olla hirveä, mutta pari haarukallista sapuskaa ja on kylläinen.
Hei!

Kyllä käyttää suomalaiset, jos vaan tulisi Kela-alennus. Mä oon käyttänyt 3 kk:n ajan ja paino laski 10 kg,nyt ostan uuden annoksen, pitäiskö meidän kerätä nimiä ja laittaa hintalautakuntaan, josko tulisi korvattavaksi?

Terv. rustinna
Hei!
Luin jostain, että Kela alkaa korvata tästä syyskuun alusta.
Korvattavuus tuli mutta Kelan ehdoilla! Painoindeksi pitää olla 35 tai yli. Olen käyttänyt yli vuoden ja olen tyytyväinen lääkkeen käyttäjä. Tosin en kuulu korvattavuuden piiriin sillä en ole riittävän lihava, jos niin voi sanoa. ON TODELLA väärin että diabeetikot ovat eri arvoisia tässä asiassa. Mielestäni pitää katsoa kokonaistilannetta. Sokeriarvot ovat nyt hyvät, paino on laskenut , saanut jättää yhden verenpainelääkkeen pois , samoin Diformin ret annos on pienentynyt, ei tule hypoja ja olo on muutenkin hyvä. NYT hintalautakuntaan ja Kelalle adressia-- kaikille Victoza käyttäjille peruskorvattavuus ja ilman erikoislääkärin B-lausuntoa.
tyytyväinen "käyttäjä"

Hyvä lääke

Aloitin Victoza pistoshoidon 2 viikkoa sitten. Paino jo nyt pudonnut 2 kiloa! Mulla diabetes 2 todettu viime syksynä ja sain metforminin joka vei 8 kiloa pois. Aloitin tuon pistoshoidon omaehtoisesti vaikka onkin kallis lääke. Terveydestä kannattaa maksaa. Tämä uusi lääke voi jopa parantaa diabetestä, koska se parantaa osittain haiman betasoluja. Näläntunne on lähes kadonnut :) Pikkasen on vatsaoireita, mutta hyvin lieviä verrattuna Meforminin aloitukseen. Tutkittu myös, että pysäyttää diabeteksen etenemisen ja voin itse välttää tulevaisuudessa insuliinihoitoon joutumista :) SUOSITTELEN VICTOZAA KAIKILLE!

Victoza vs. Byetta

En ole Victozaa käyttäny. On ilmeisesti samantapainen lääke kuin Byetta. Kumpikin on pistoksina. Lääkärin kanssa jossakin vaiheessa oli puhetta Byettasta.

Mielellään kuulisi kokemuksia tai muuta tietoa Vicozasta verrattuna Byettaan. Byettahan on jo jonkin verran kauemmin ollut myynnissä. Osaakohan kukaan palstalla verrata näitä keskenään?

Keskinäisiä eroja on

Nettihakujen perusteella on selvinnyt käyttäjien kokemuksista Byettasta sen verran, että 2 h mittaus voi näyttää OK, mutta 3 - 3,5 h päästä arvo on korkeampi. Victozaan siirtymisen jälkeen ei tuollaista ole esiintynyt Victozan aterianjälkeisen pitemmän vaikutusajan ansiosta.

Ei ole selvinnyt, miten 1 h arvot pysyvät kurissa kummallakaan. Pystyykö kumpikaan saamaan haimasta tarpeeksi insuliinia, jos kakkosille ominainen varastoinsuliini on nollilla tai hyvin vähäinen? Toistuvat verensokeripiikithän aiheuttavat myös komplikaatioita, vaikka verensokeri olisi keskimäärin hyvä. Hiilihydraattien rajoittaminen pätee ilmeisesti tässäkin.
Heissan! Käytin Victozaa noin ½ v. ja paino putos 16kg - mutta se on liian kallis lääke mun elämäntilanteeseen. Nyt kokeilussa Byetta ja täytyy sanoa että muutaman päivän aloituskokeilun jälkeen paljon huonompi vaikutus. Toisin tässä alussa tätä pistetään vai se 0,5u x 2 ja kun kuukausi mennyt se noisee 10ux 2 eli siloin kyllä toivon jo jotain selviä näkyviä vaikutuksia. Näiden kahden päivän aikana aamusokeri 11.5 ja 10.5 - eli ei kovin hyvältä näytä....
Mutta jos tämä on alkukangeutta...

kiitos..

vastuksista.Metformiinistä meni alussa.6 tablettiakin nyt menee 4:ää, vatsa kuralla ja sitä jatkui vuosia, nyt vaikka metformiini menee rinnalla, vatsa pysynyt aika hyvänä johtuu victozasta.

VICTOZASTA:
Kyllä on pahaolo joskus ja suussa maistuu kummalle(inkivääriä jogurttiin tai purkkaa suuhun) ,närästää joskus,kun huomaa syöneensä semmoisia ruokia missä närästyksen aiheuttajaa,
ihan kuin lääke aktivoituisi ruoan jälkeen,alentamaan sokerin nousua?siitä maku suussa, mutta sokeri arvot ne on hyvät.
Ihanaa kun niitä ala arvoja ei lainkaan alin taitaa olla 4.7.Nyt aamuarvot 5.3-6.1 jne..eli huima ero sieltä aamuarvoista 8-12.Muut sokerit olleet taasen 4-6 välillä.

Laihtunut olen kilon per.viikko.3vkn aikana.Se käy ihan huomaamatta.Ponnisteluitta.Voi mennä ja tulla ja olla normaali ei tule sokereiden alentumia ja muuta mitä insuliininen kanssa läträtessä sattui..ei voinut liikkua tai olla menoilla ettei olis huimannut jne.Nyt ne on poissa oireet pysyneet.
Ja nyt kun kaunis kevät ja kesä koittaa pääse upeelle alulle elämän tapa remontissakin.

Miten tuo BYETTA?onko se jo kelakorvauksen alainen lääke?mitähän tuossa pitäs tehdä että saataisi lääkkeet kelakorvauksen piiriin?

koska tuohan tehokkaampi kuin insuliinit.Ei amputaatioita eikä sokeutta yms liitänäis-sairauksia ilmeisesti tule niin pian.Vai tuleeko lainkaan kun sokerit normalisoituu ehkä ei.?? Diabetes 2nenhan aiheuttaa hermovaurioita ja muita sairauksia samalla tavalla kuin muutkin tyypit.Näössä huomaan itse jo tapahtuneen muutosta..en näe kauheen hyvin enää.
Hyvin näyttää Victoza auttaneen sinua. Arvosi ovat terveen arvoja.

Ei saa Byettastakaan mitään korvausta Kelalta. Yleensä uusilla D-lääkkeillä on vienyt aikansa ennenkuin ovat tulleet edes Kelan peruskorvauksen alaisiksi. Siitä on vielä matkaa siihen, kun ne saisi 3 eurolla/3kk niinkuin vanhemmat lääkkeet. Toisaalta Byetta ja Victoza ovat niin kalliita lääkkeitä, että hommaa varmaan harkitaan. Jos vaikka 100 000 kakkostyypin diabeetikkoa alkaisi niitä käyttää, puhuttaisiin jo isoista rahamääristä. Hintojen lasku edistäisi varmaan asiaa. Päättäjät eivät katso niin pitkälle, että huomioisivat huonossa tasapainossa olevan diabeteksen aiheuttamien lisäsairauksien kustannukset. Nämähän ovat todella suuria.

Korvattavuus kiinni

Victozan korvattavuus on kiinni STM:n lääkehintalautakunnasta.
Novo Nordisk on esittänyt korvattavuutta, mutta STM ei ole sitä hyväksynyt.

Eikun painetta vaan sinnesuuntaan, että saataisiin köyhillekin mahdollisuus hankkia kunnollisia lääkkeitä!
Ilmeisesti ensin on hakusessa Kelan peruskorvaus 42 % lääkkeistä. Sitten aikanaan tulee tai ei 3 eur omavastuulla.

Voisi myös maahantuojaa kannustaa alentamaan hintoja. Kela voisi tällöin tulla mukaan helpommin.
Olen lukenut jostain, että Victoza tulee syyskuun alusta Kelan korvaamaksi.
Herää epäilys että on taas joillakin päättäjillä rahanarvoisia yhteyksiä tehottomia ja lihottavia, lisää sairauksia tuottavien lääkkeiden valmistajiin.

Milloin pistät?

Hei!

Mihin aikaan päivästä pistät Victozan? Minulle lääkäri sanoi, että klo 18. illalla. painonpudotuksen kannalta olisiko syytä pistää aikaisemmin, jos vaikutuksen huippu on n. 12 tunnin kuluttua.

Vastaile: krista31@live.fi

milloin pistät

Minä pistän joka päivä aamupalan jälkeen 1,2mg ja aamusokerini on ollut jo puolivuotta 5,1-5,8mol parin tunnin jälkeen siinä 6,1-5,8 enkä ole tarvinnut mitata koko päivässä sitä victosa säätelee sen. Syön vihannespainotteisen ruuan tuossa kahden aikaan ja iltapalan 9 aikoihin. paino on pudonnut puolessavuodessa 16kg oloni on tosi terveen tuntuinen. Hiilihytraatit olen laittanut ruokavaliossa minimiin ainoastaan pitkiä hiilareita. Neljä palaa tummaa leipää päivässä vain ja rasvat minimiin. Tällähetkellä voin elää kontrolleista vapaata elämää enkä voi kokoajan pelätä jotain syöpää mikä tulee jos tulee, onhan kaikilla lääkkeillä sivuvaikutuksensa. minä toivoisin että lääke otetaisiin kela korvauksen piiriin minum lääkelaskut olivat taivaalliset viimevuona 1400e sairaala+poliklmaksut 670e hammaslääkäri 900e ja mistään ei saa takaisin ole tullut siihen tulokseen että vain rikkaat ihmiset pystyvät hoitamaan itseää. Meikäläisen on oltava puolet kuukaudesta kaurapuurolla.
Diabeteshoitaja antoi vapaat kädet pistosajankohdaksi. Minulle sopii aamu(päivä) eli heti herätessäni noin 08:n maissa, mutta pelivaraa on ainakin puoliinpäiviin. 1 pistos vrk:ssa riittää.
Katsohan tekstini Victozasta ja syövästä alempaa nm haaveet haihtui
Nimimerkki haaveet haihtui

uusi käyttäjä

Tänään aloitin Victozan käytön ja innolla odotan, josko siitä olisi apua. Käytin ennen todella suurta annosta (60-120u) pitkävaikutteista insuliinia ja se aiheutti kamalia oireita, jos yhtään yritti harrastaa liikuntaa tai syödä vähemmän hiilareita. Yöllä saattoi tulla kolmekin hypoa parin tunnin välein ja joutui syömään ihan kunnollisen välipalan keskellä yötä, jotta uskalsi nukkua. Aamuarvot pysyivät hienosti kurissa insuliinin ja metforminin avulla, mutta aterian jälkeiset arvot eivät olleet tyydyttäviä. Lisäksi suuret määrät diforminia aiheuttavat hirvittäviä vatsavaivoja, joten sain näin alussa pudottaa lääkemäärää maksimista. Silmäoireita on tullut ja joskus on varpaissa tunnottomuutta. Painoa on kertynyt insuliinin takia noin 30 kiloa 5 vuodessa, eli hurja määrä.

Nyt odotankin, että pääsen liikkumaan ja syömään mieleni mukaan. Paino lähtee varmasti tippumaan, kun ei joudu enää keskellä yötä syömään. Olisi todella kiinnostavaa lukea lisää teidän aikaisemmin aloittaneiden kokemuksista.

Totta muuten, että lääke on hirvittävän kallis. Olen opiskelija ja lääkkeen saaminen on vanhempieni avun varaassa, joten jonkinlainen korvattavuus olisi hyvä juttu.

kirjoita kuulumisista..

toivotaan että lääke sopii sulle ja alkaa tulla tulosta, hienoa kun päätit kokeilla,
mulla jäi hypotkin victozan myötä, mulla oli niitä silloin tällöin kun käytti insuliinejä.Insuliinin määräähän olis nostettu koko ajan... hirvitti..kunnes päätin sit aloittaa kalliin kokeilun.Diabeteshoitaja on yhteydessä lähes viikottain ainakin näin alussa.Ja pian lääkärille aika , otamme kontrollit toukokuussa.

Kirjoitellaan kuulumisitamme tänne.Yllä olenkin paljon kertonut kuulumisistani,koen että vertaistuki tärkeää.Lääkekkin kun aika uusi suomessa,mutta taitaa olla mullistava..
-Ensi viikolla kysyn kelasta lääkekulujen maksukatosta? netistä luin sen olevan yli 600 euroa..
Luulisi tuon kerryttävän maksukattoa ainakin..??

Nyt mulla taas vaihe kun närästää.Purkkaa huuleen saa maun suusta, tai inkivääriä jogurttiin, mutta vatsa se voi hyvin.Nälän tunne kadonnut mutta muistettava syödä silti ne 5pientä ateriaa päivä ainakin.
Tänään oltu kaupoissa ja huonoa oloa ei edelleenkään ollut.
Kyllä muakin hirvittää tuo lääkkeen hinta mutta aijon *repiä*rahat mistä tahaan..terveys tärkeämpi.
Tsemppiä sulle
Kiitos! Tällä ololla tsemppiä kaivataankin. :D Jumppaamaan olen kyllä jo päässyt ja syömättä olen saanut olla mieleni mukaan. Ihanaa kun ei tarvitse yöllä syödä. Hypoja ei ole tullut, vaikka iltapalat ovat olleet lähinnä proteiinia ja marjoja.

Apteekin täti kertoi, että lääkkeet eivät vaikuta maksukattoon, koska ne eivät ole korvattavia. :(

Purkka on tosiaan auttanut outoon "metalliseen" makuun, joka tulee aina hetki aterian jälkeen.

tänään..

kävin kelalla kysyn asioita ja ei oikeestikkaaan lääke vaikuta maksukattoon:-(.Harmi sillä lääke on ainoo joka tehonnut sokereihin.Ja ne lääkkeet maksoi monta sataa euroa kun laskee yhteen kela korvattavina.Meille tietty vaan 3e lääke apteekista haettuna.Apteekissakin kävi silleen ettei lääkettä ollut kuin rinnakkais-apteekissa,vaikka asun *kylälllä* jossa asukkaita oiksoon 30tuhatta..ylikin:-)))

Mutta hyvälleppä näyttää sunkin alkusi.Vaikka noita närästyksiä ja muita makuja suussa oksettavaa oloakin voi olla viikkoja kunnes tottuu,niin eipä lannistuta.Keinot on löydetty niihin purkat jne.Ja se inkivääri on oiva juttu myös..
palataan taas..

SIIS KORJAAN..

ne januvia ja diformiinit, amaryl lääkkeet sekä insuliinit, ne maksoi *kelalle* monta sataa euroa kuukaudessa.Itselle 100% kelakorvaus ja nyt kun noista muut paitsi diformiini heitetty pois victozan myötä.. +3 euron apteekki maksu se jää maksettavaksi meille asiakkaille...Sori sekoiluni tässä kirjoittamisessa.. :-))luin itsekkin vasta nyt edellisen..

Arvot näyttää normaaleille nyt, lääkäri sanoikin että sokeri arvot pitkäaikaisetkin saattaa normaalia näyttää.Verikokeet otetaan pian.
Olo on ollut mahtava ja liikuttu on, nyt tehostetaan syömistä ja liikuntaa kun tavallaan on nyt totuteltu victozaan, ei tuntemuksia ole ollut vaan olo mahtava..pystyy liikkumaan, käymään kaupoissa, ei hypoja..pahoja oloja, pyörrytyksiä.Painon hallintaan nyt katse enempi.
Kokemuksia lisää olis kiva kuulla....
Olin myös aikeissa ehdottaa lääkärille victozaa, kunens luin lääkärilehdestä, että victozalta on todettu selvä yhteys kilpirauhassyöpään ja se saattaa muutenkin aktivoida syöpäsoluja. paska uutinen, mutta täytyy keksiä muuta.
USA:ssa on tuohon puututtu. Hiirikokeissa on Victozan havaittu lisäävän kilpirauhassyöpää. Ihmisillä ei vastaavia kokeita voida tehdä eettisistä syistä, vaan on on odotettava käyttäjäkunnan tilastoja. Ihmisillä siis ei ole mitään havaintoja asiasta.

USA:ssa lääkäreitä on kehotettu olemaan määräämättä Victozaa kilpirauhassyöpää tai tiettyjä syöpiä sairastaneille. Myös on kartoitettava, onko ko. syöpiä esiintyntyt diabeetikon suvussa. Tästä syystä varoitus on mustalla kehystettynä:

http://www.fda.gov/downloads/Drugs/DrugSafety/PostmarketDrugSafetyInformationforPatientsandProviders/UCM202063.pdf

Useimmilla lääkkeillä on sivuvaikutuksia, joissakin tapauksissa vakaviakin, yleensä harvoin onneksi. Aina onkin puntaroitava erikseen saatavat hyödyt riskeihin nähden.
Tämä "Victoza aiheuttaa kilpirauhassyöpää", "Victoza aiheuttaa sydänkohtauksia", "Victoza aiheuttaa haimatulehduksia" jne propaganda näköjään jatkuu joidenkin innokkaiden nettitrollien toimesta ympäri palstoja.

Loirikin on kuulemma väärin parantunut kun Victozalla parani kuoleman kielistä (lääkäri antoi enää 6-12 kk elinaikaa - niin paha oli diabetes!)

Kuulkapas nyt, Victoza trollit: Diabetes on oikeasti aika saa-tanan vaarallinen sairaus - joten sen hoitamatta jättäminen se vasta järkevää onkin...tai sitten ei!

Victozassa voi olla riskinsä mutta niin kaikessa muussakin! Mikä on vaihtoehto, jos kerran Victozaa ei saa käyttää? Kuolla diabeteksen kompikaatiohin vuodessa parissa!

Tai jos Victozan vaihtaa takaisin insuliini-metformiiniin, niin edessä on huonoa vointia, plösähtäminen läskiksi ja Loirin (entisen elämän) kohtalo! Vainaja senkin tien päässä odottaa.
Onhan noita muitakin suolistohormooneja olemassa. Ei Victoza ole ainoa autuaaksi tekevä. Muista saa jopa paremman kelakorvauksenkin. Nämä Victozan mainostajat ovat Novo-Nordiskin asialla.
Kenen asialla sinä olet????

Minä sain avun Victozasta. Miksi siis tosiasiat pitäisi kieltää. Ajojahti kyseistä lääkettä kohtaan on ollut käsittämätöntä ja tuloksellista. Liikkuuko tässä lahjusrahoja vähän toisinpäin?
Minä en käytä mitään noista lääkkeistä, käytän tavanomaista pilleri- ja insuliinilääkitystä. Siksi olenkin ihmetellyt tuota valtavaa hehkutusta Victozan puolesta vaikka muitakin suolistohormoneja on markkinoilla. Siksi tällaista tavallista diabeetikkoa ihmetyttää Novo-Nordiskin lääkkeen mainostus. Itse en mainosta mitään, vaikka olenkin joskus osallistunut Novo-Nordiskin diabeteslääketestiin.

Kelalle on edullista mitä enemmän diabeetikot käyttää Victozaa, varsinkin näiden korvausmuutosten jälkeen. Kelan ei tarvitse maksaa korvauksia kuten Byetasta ja Bydureonista.

Jotkut kiittelevät Bydureonia koska sitä tarvitsee pistää vain kerran viikossa. Sitä voisi itsekin harkita, mutta en täytä noita korvattavuuden ehtoja (BMI jää hiukan alle rajan) joten käytän perinteistä lääkitystä.
Minäkin aloitin Victozan käytön 15.10 0,6 annoksella ohjeen mukaan.
Mitään sivuvaikutuksia en toistaiseksi ole havainnut. Käytin Lantusta n. 200 yksikköä aamuisin, sekä Calvus ja Diformin tabletteja. Tällä palstalla kirjoitukset tuntuvat rohkaisevilta, sillä painon pudottaminen olisi tavoitteena. Lantuksen aikana se ei onnistunut lainkaan, vaan mieluimmin ylöspäin. Lantusta käytän vielä Victozan rinnalla, mutta vain 60 yksikköä. Kallista on, saa sitten jatkossa nähdä, korvaako kela sen 45 %, mikä ilmeisesti on mahdollinen Victozan suhteen. Auttaisi sekin vähän.

Huomasin

"Aamuarvot korkeet aina lääkityksistä huolimatta(maksasta otti yöllä) ja lopuksi käytinkin insulliniä pitkävaikut.korkeimmillaan 32u ja ateriainsuliinejä joka aterialla 4.5u..diformiini ja januvia lisäksi.Insuliini määrät hirvitti itseäni.."

Tuo lause herätti. Muutamassa muussakin viestissä on kauhisteltu suuria insuliiniannoksia. Tajusin etten ole koskaan kysellyt tutuilta diabeetikoilta että kuinka suuria insuliiniannoksia he käyttävät. Olen viime syksynä aloittanut metformiinin lisäksi perusinsuliinin käytön. Annostus aloitettin hyvin pienestä ja lisättiin viikoittain, kunnes alkoi tehota riittävästi. Suurimmillaan käytiin tässä alkuvuonna 42 yksikössä, mutta sitten sain pudotettua painoani nopeassa tahdissa muutaman kilon, jolloin annos pienennettiin, tällä hetkellä 36 yksikköä pitkävaikutteista (kerran vuorokaudessa). Paastosokeriarvoja pyritään pitämään neljän ja viiden välissä, tänä aamuna näytti lipsahtaneen arvoon 3,6 mutta tällöinkään ei ollut mitään hypo-oireita. Luulin että tuo 36 yksikköä on suhteellisen pieni annos 2500 mg metformiinin lisäksi, mitä siis muut käyttävät.

tällä meni..

metformiiniäkin 3000mg , nyt laskettiin 2000mg:aan..jotenkin en itse pelkää kilpirauhasen syöpää, kaikkiin lääkkeiden käyttöönhän liittyy mahdolliset omat vaaransa..riski on otettava, enpä antas tätä olo tilaa pois.
Kuitenkin edessä olis ollut uusia komplikaatioita..jalat..näkö.Entä se jatkuva huonolo. hypot, pyörrytys jne:-(.Itse meidän pitää tehdä päätöksemme terveydestämme se omamme.
Miten pian teillä victoza laski arvoja? Mietin siis, jos pytäisin sitä ensin vaikka kuukaudeksi, siinä ajassa varmaan tulos jo näkyy...

poliitikot?

Hyvä keskustelu. Jos somaleilla tai muilla elintasopakolaisilla olisi kaikilla diabetes olisi näiden lääkeiden korvattavuuden kenties ilmaisuuden mamuministeri Astrid Thors jo hoitanut. Suomalaisten ongelmat ei kiinnosta muita kuin perussuomalaisia...

samana iltana..

ja seuraavana päivänä kun pistämisen aloitti, arvot normalisoitui ja parani huikeesti, olo tila jne.
Luin lääkkeen haitoista netistä ja tulin siihen tulokseen että turvallista on.

Lääkettä pitäisi käyttää pitempään , lääkärini kertoi jonkun lopettaneen ja sanoi arvojen nousseen takaisin.

Olen alla olevan kirjoittajan kanssa samaa mieltä että eihän sairauksista saa parantua saada hyvälle tasolle, terveyspalvelut kun menettää asiakkaan..korvattavuudesta myös..eihän tommoselle lääkkeelle joka auttaa voi korvattavuutta antaa:-(.
Nyt uusimmat lääkärit onneksi katsoo tehokkuutta sairauden hoidossa tärkeäksi asiaksi.Tää ainakin käyttää lääkettä, säästää jossain muussa, tuo 217 euroa puoleksitoista kuukaudeksi ole paljoakaan tästä olotilasta. KUN mikään ei auttanut! <(..oli ripuli..maha vaivaa, hypoja, olo kamala..Ei en tahtos sitä aikaa takas.)Elämä on paljon nautittavampaa nyt saa mennä ja tulla jalatkin kantaa paremmin.Muistaa hoitaa itseään hyvin vaan, säännöllisyys..itse en uskalla ajatella juhlia lainkaan koska en tiedä miten alkoholin kanssa lääke suhtautuu?mulla alkon kulutus muutaman paukun tasolla julhissa vain.

mun suvussa..

ei ole syöpiä ollutkaan eikä tota diabetestäkään kuin pari tapausta, ekalla serkulla 1-tyyppi(kuoli jo 30nä) ja tädillä d:2nen, mutta tätipä laihdutti itsensä normaaliksi, sinnikkyydellään terveytensä palautti jotenkin (mulla ei onnistunut edes laihdutus) vaikka kyse muutamista kiloista , kilot tulivat tuplaten insuliinin kanssa nyt victozan aikana laskee paino. Täti ei käytä lääkettä,liikkuu voi hyvin, toki diabetes on takalalla aina siitä huolimatta..

En jaksa pelätä mitään syöpiä kun voi ton lääkkeen kanssa noinkin hyvin, oireeton olo ja mainio olo, eilenkin kävellen rannalle monta kilsaa..oisko onnistunut insuliinin kanssa pelatessa ja pillereiden..no epäilempä.Muutenkin elämä valostunut ja jaksaa paremmin pirteempikin..Normaali olo tila upee, olo oikeasti.Jos nyt jostain syystä joutus lopettamaan ton lääkken , ja palais entiseen pelkäämpä että olis niin heikossa kunnossa että.Katselin vanhoja kuvia talvelta..kauheen näköinen väsynyt naamataulu, pöhöttynyt kroppa ja kasvot.Näkyikö se actos jne lääkitys naamsaa ja insuliini pöhötys..Nyt kaikki sanoo terveen ja hyvinvoivan näköiseksi.Jään pian pitkälle kesälomalle työtressi on nyt päällä ja sitten aloitan tiukemmin liikkua ja katsoa syömistänikin.. kyllä terveys ja hyvinvointi tärkeää.

heti samana iltana..

laski arvot ja mitattiin pitkään normaaliarvoja kunnes alkoi taas flunssa kierre.
Oli mahtava tunne kun niitä hypoja ei tullutkaan,niitä oli lähes päivittäin,pelotti liikkuminen koska aina melkein meni alas ja seuras oireet ..nyt niitä ei ole sokeri ei laske liian alas.
Ollut ihan ok!lääke.

Julkisuudessa ollut uuden lääkkeen diab.käyttäjistä tarinaa, mutta ei kerrota millä lääkkellä moni saanut sairauden kuriin ja elämän ja painon laskemaan todella runsaasti.Hyvin vointi palautunut.Insuliinit hekin oli heittäneet pois, insuliini lihotti jne,,hypoja.Uusi lääke koettu hyvänä.

Victozan aloitus?

Olen aloittanut Victozan käytön 4 päivää sitten ja käyttänyt sitä ennen Lantus-insuliinia noin 5 vuotta (nyt 65 yksikköä/vrk).
Lääkäri kehoitti aluksi käyttämään molempia ja insuliinia pitäisi vähentää pikkuhiljaa (tarkkaa ohjetta en saanut), joten miten te 'kokeneemmat' olette toimineet?

tälle..

mulle itselleni kävi pieni moka..huomasin jälkeen päin , päivän aikana, olin pistänyt insuliinit, ateria ja pitkävaikutteinen ..illalla aloitin victozan INNOISSANI ja onneksi mitään kummepaa ei käynyt, ilta arvo olikin 5.8 ja olo huomattavasti parempi kun normaalisti se huiteli varsin korkealla.
Sitten ne alku vaikeudet ko lääke alkoi mua närästi jne, mutta oliko viikossa,l se meni ohi..kannattaa olla sinnikäs ja keksiä keinot, oireet menee ohi onneksi.Purkkaa suuhun:-))inkivääriä ruokaan..

Kyllä insuliiniä voidaan käyttää tarvittaessa rinnalla ,pienenä määränä sanoi lääkärini, mutta en ole lääkäri ja muistettava että jokinen diabeteskin on erilainen hoidosta vastaa lääkäri siis!ei kannata uskoatäällä kaikkea luettua vaan sitä ammattiihmistä jonka vastulla hoitosi on.
Mutta sullekkinhan diabeteshoitajan pitää pitää yhteyttä hoidon aluksi ja soita vaikka itse hänelle.Lääkärillekin saa soittoaikoja ja he varmaan ottaa yhteyttä sinuunkin päin kun jätät viestiä.

Siis tän tyytyväisempi victoza lääkkeeseen ei voi olla.Tuntemuksia ei ole ja liikunta ihanaa kun pääsee retkille ja voi mennä jo minne haluaa ilman varo toimia ja niitä kauheita tuntemuksia.Ennen ei voinut kilometriäkään kävellä ettei olis ollut ongelmia.Kaupassa käyminen oli kamalaa ja menoilla rajoitettu oleminen..Tänään koiran kanssa kallioilla.Ennen oli väsynyt en jaskanut mitään ponnistelin päivät ja nukuin illat aamuun..kipuilin.Mieli maassa..nyt hymyä ja energiaa.Tässä loma alkoi ja suunnitelmia on painon pudotusta, liikuntaa paljon, kädentaitoja ,kesämatkailua, sitten vasta shoppailemaan vaatteita kun tulosta näkyy.Se on itsensä palkitsemista, tavoite 5kiloa vähintään 2ssa kuukaudessa enempi jos menee sekin olis hyvä. Itse koitan soveltaa vähähiilihydraattistakin ruokavaliota ja elimistön tasapainoon saattamista.Vesi on juomana ykkönen sitä elimistö huutaa oikein kuumalla, ruoan kanssa maito, laktoositon.Toivotaan että ensitalvi on infektio riskittömämpi kuin menneet.Puolukkaa ja marjoja..parsaa..keltaista paprikaa,haluan kokeilla niiden terveys vaikutteet:-).Tvallaan elimistöhuutaa puhdistautumista tulee hyvä olo, nyt hiukan tressiä töiden jälkeen nyt lomalla tässä elokuulle asti.. Olen huomannut että nyt voi syödäkkin vähän kaikkea ennen maha oireili monesta. (peruna pahin, salaatit, kaalit,)perunan kuitenkin olen jättänyt kokonaan pois ja riisinkin.Tietysti tummaa riisiä voisi syödä tai kokohyvä pienissä määrin..Jokainen miettii omalla kohdallaan nuo ateria asiat.Kiva kun täältä saa saitilta tukea ja vaikutteita..ei tässä kelle tahaan voi purkaa ajatuksiaan omista sairauksistaan ja kokeiluistaan ei ne jaksa kuunnella edes tai halua:-D.. tsemppiä sulle raksukka <3olis kiva kuulla kuulumisia välillä..jos tahdot jakaa niitä tuntemuksia.
Kiitos marce kannustuksesta.
Nyt on viikko Victozaa takana ja lääkäri soitti illalla ja oli kovin tyytyväinen tuloksiini, jotka olin lähettänyt hanelle sähköpostitse: aamuarvot ovat olleet 6.3 - 7.7 ja päiväsaikaan ruuan jälkeen 7.0 - 9.1. Ilta-arvot ovat vielä korkeat 8.1 - 11.2, mutta ei kuulema syytä huoleen.
Insuliinia olen vähentänyt viikossa 65 -> 15 yksiköön, huomenna ei lääkärin mielestä tarvitse pistää sitä lainkaan ja samalla nostetaan Victoza 1,2 mg.
Minulla on ollut olo alusta lähtien loistava, ei pahoinvointia eikä ripulia, joista lääkäri varoitteli ja päivä päivälta elo on tuntunut paremmalta. Nyt vasta tajuan, kuinka väsynyt olen ollut insuliinia käyttäessäni. Olen jo 64 vuotias ja enkä olisi ikinä uskonut, että olo voi näin parantua! Kaiken kukkuraksi paino on laskenut 2 kg viikossa tekemättä mitään sen eteen.
Jännityksellä odotan, mitä seuraava viikko tuo tullessaan:)

Hmmmm

Nuo arvot pisti silmään. Olet ilmeisesti ollut todella korkeissa lukemissa jos lääkäri on kehunut tuollaisia arvoja hyviksi. Olen samaa ikäluokkaa. Minulla on metformiinilääkitys (2500 mg/vrk) ja Lantusta otan illalla 36 yksikköä. Näillä paastoarvot ovat yleensä 4,5-5 ja jos arvo on joskus poikkeuksellisesti kuuden pintaan, huolestumme kummatkin lääkärin kanssa. Yleensä noille korkeammille arvoille on ollut selityksenä esimerkiksi illalla syöty liiallinen hiilihydraattimäärä. Nyt en ole ottanut muutamaan viikkoon ateriamittauksia, mutta viimeksi aterian jälkeiset arvot ovat olleet hieman suurempia kuin tuossa edellisessä viestissä. Paino putosi kolmessa kuukaudessa vähän yli 7 kiloa, mutta se ei johtunut lääkityksistä vaan omista toimenpiteistäni.
Puhut aterianjälkeisistä arvoista niinkuin moni muukin tässä ketjussa. Esitän paitsi sinulle myös muille vastattavaksi, miten pitkän ajan päästä aterian aloittamisesta mittaatte arvon?

Yleensä terveellä ei nouse missään vaiheessa aterian jälkeen yli 8:aan ja kahden tunnin arvokin on korkeintaan 6,5:n lukemissa. Aterian jälkeinen maksimi saavutetaan yleensä yhden tunnin paikkeilla. Nämä siis normaalilla runsashiilihydraattisella ruokavaliolla.

Terveellä ei ennen ateriaa tai paaston jälkeen arvot nouse yli 6:n.

Terveen arvoihin pyrkiminen ja niiden saavuttaminen on diabeteksen seurannaisten kannalta parasta, mitä pystyy tekemään.

Itse olen pystynyt ruokavalion (vhh) ja metformiinin avulla aika hyvin pysymään terveen arvoissa. Aamuarvo ennen aamiaista on vain pieni ongelma. Tahtoo välillä olla yli 6:n. Toisaalta jos herään aamuyöstä ja mittaan, niin arvo on hyvä. Aamunkoittoilmiö siis nostaa arvoa. Sen katkaisee vasta syöminen.

Oletteko saaneet Victozalla myös paastoarvoja kuntoon? Ymmärrän, että Victozan toimivuus on paljolti kiinni siitä, miten haima pystyy antamaan insuliinia. Jos sen eritys on huonoa, niin Victoza ei toimi kunnolla.

Jos et käytä VICTOZAa

Keskustelussa on ihmetelty, miksi lääkärini oli tyytyväinen veriarvoihini ensimmäisen viikon aikana, jolloin aloitin Victozan, joka EI ole insuliini, vaan vatsahormoonin kaltainen aine, joka "potkii" oman insuliinituotannon käyntiin pikkuhiljaa.

Siihen nähden, että olin vähentänyt viikossa insuliinin 65 -> 15 ja Victoza oli vasta aloitettu minimiannoksella, tulos on hyvä.

Nyt kun insuliini poistettiin kokonaan (tabletteja en käyttänyt lainkaan sivuoireiden takia) ja Victoza korotettiin normaaliannokseen, niin odotettavissa on väliaikaisesti vieläkin korkeampia verensokereita, joiden pitäisi pysyä kuitenkin alle 15.0. Jos mene yli, niin voin pistää halutessani 10 yksikköä insuliinia. Nämä arvot koskevat vain minua, joten mitään yleistyksiä ei voi tehdä.

Lääkärini kertoi myös, että terveen ihmisen verensokerit ovat aamulla 4 - 6 ja aterian jälkeiset arvot korkeintaan 8. Aterian jälkeiset arvot mitataan 2h aterian ALOITTAMISEN JÄLKEEN, mitään huippuarvoja ei ole tarkoitus mitata.

Minua kiinnostaa, miten muilla Victozan käyttäjilla verensokeriarvot muuttuivat hoidon alussa, joten olisin kiitollinen käyttäjien kommenteista:)

Mittaan

Mittaan aterian jälkeiset arvot kuten ohjeissa aina sanotaankin, kaksi tuntia aterian aloituksen jälkeen. Yleisimmin arvot ovat olleet ennen ateriaa 5 pintaan ja aterian jälkeen 8-9 (joskus ateriasta riippuen jopa 12). Koska minulla on metformiinin annostus ja insuliinimäärä huomattavasti suurempi, näyttäisi siltä ettei haima jaksa enää tuottaa riittävästi insuliinia. Luulisin ettei Victoza toimisi minulla odotetusti. Kävin eilen lääkärillä vuosikäynnillä ja todettiin että perusinsuliini on ilmeisesti jäänyt nyt minulle pysyväksi pillerien lisäksi.

Asiattomat pois

Tämä keskustelu on tarkoitettu vain Victozan käyttäjille!

Toivottavasti mahdollisimman moni diabeetikko lukee viestit, mutta keskustelu lähtee rönsyilemään vikasuuntaan, jos tänne kirjoitellaan aivan muita diabetesta koskevia asioita.

uusi käyttäjä

Hei
aloitin torstaina 10.6. Victozan käytön. Lääkitykseni oli Metformiini 1000x2 ja Januvia kerran päivässä (paastosokeri ongelmana, aamuarvot aina yli 6,6), Plendil ja Diovan Comp verenpaineeseen (arvo lääkitylsellä 114/73), Simvastatin ja Ezetrol rasvoihin (lääkityksellä kok. kolestroli 2,8) ja tietty pikkuaspiriini.

Nyt jätettiin Januvia pois, ja tilalle Victoza, eka viikko annostuksella 0,6. Heti ekasta aamusta alkaen paastosokerit ollut alle 6, parhaimmillaan jopa 4,8! Koko päivän aikanakaan en ole mitannut kuin korkeintaan 6,5 -arvoja. Olen siis käyttänyt Victozaa vasta neljä päivää ja paino tippunut 2 kiloa. MItään haittavaikutuksia ei tällä totutteluannostuksella ole ollut. Ensi torstaina siirryn 1,2:n pistokseen (paino muuten alussa 102 kg/168cm, ikä 45v.). Saa nähdä, tuleeko sitten esim. pahoinvointia.

Nyt pitäisi vielä totutella uniapneakoneeseen, jotta saisi nukuttua yöt, niin sitten kaikki olisi parhain päin. Mutta hyvä näinkin.

närästys..

oli kamala alussa:-), mutta keinot löytyi juuri tuolla keskustelun alussa olevista jutuista.Purkka ja inkivääri jauhetta ruokiin:-)..

Upeeta kun painosi on alkanut laskea ja uniapneakin voisi kadota painon mukana ilmeisesti..Miehillä paino laskee nopeammin muuten...johtuu niiden erilaisesta rasvakudoksesta ja olemuksesta tutkittu juttu.Mutta hyvä jatka samaan malliin hyvältä kuulosti.Mun oma paino tyssäsi..työtressi sotki kaiken..tunnen kuinka tressaanutunut ja hermostunutkin olen,pitäs alkaa liikkua todella ja rankasti sit vois toivoa laihtuvansa,voin paljon paremmin kyllä.Toi elämä kun on niin yksilöllistä..Mulla on myös se et kun voin huonosti se näkyy sokereissa tai on jännitettä..sokerit nousee...

allergiaa

Valitettavasti Victozan pistoskohtiin tuli kolmen viikon käytön jälkeen punaisia läiskiä, mutta sinnikkäästi jatkoin pistämistä. Lopulta alkoi tulla jo suuria n. 3cm läpimittaisia paukamia ja oli pakko lopettaa hyvän lääkkeen käyttö.

Allergisen oireen aiheutti ilmeisesti liuotinaine, jota oli saman valmistajan insuliinissa, joka myös aiheutti minulle saman allergisen reaktion.

Harmittaa niin vietävästi, mutta paluu insuliiniin on edessä.
Tosi harmittavaa nuo allergiareaktiot osallasi. Olisi tärkeätä, että tieto menisi Novolle niin sinun kuin kaikkien muidenkin osalta vastaavista ongelmista. Voisivat tällöin ehkä tehdä koostumukseen muutoksia edellyttäen, että ei ole kyse vaikuttavan aineen aiheuttamista reaktioista.

Byetta voisi olla sinun tapauksessasi kokeilemisen arvoinen. Tässäkin ketjussa on tosin kerrottu, että vaikka 2 h arvot ovat oikein, niin 3 - 3,5 h kohdalla on jo kohonnut. Victozalla arvot pysyneet paremmin kurissa myös tällöin.

Laittaisitko meiliä?

Hei!

Minulla on Victoza käytössä ja uniapnea, eli mulla on CPAP-laite. Olen pudottanut 3 kuukauden aikana 10 kg,pudotettavaa v ielä 15kg.

olis kiva meilin välityksellä vaihtaa kuulumisia!

Terv. krista31@live.fi
Pari viikkoa Victozaa takana.
Pistän illalla, muistan sen silloin paremmin, en ole oikein aamuihmisiä...

Paino ei ole tippunut merkittävästi, ehkä kilon verran on lähtenyt pois, mutta ylipainoa minulla ei merkittävästi olekaan. Ruoka maistuu kuten ennenkin :-)

Jo heti ekan pistoksen jälkeen olo tuntui todella paljon pirteämmältä ja paremmalta.
Aloitusviikon(0.6mg) lopulla olo oli taas väsynyt, nostin annoksen 1.2mg, ei mitään muutosta, olo on nuhgruinen ja väsynyt, sokerit on vähän korkeammalla kuin insuliinin kanssa. Ohella 1000mg Metformiinia aamuilla ja illalla.

Mitään sivuoireita ei ole ollut, ei makuja suussa, närästystä tms. vaikka olen todella hekkävatsainen.

Väsyttää, ottaa päähän tämä tämmöinen puljaaminen. Kallis lääke joka ei ole niin tehokas kuin kuvittelin.
Tai nostan 1.8mg ihan kohtapuoleen. Insuliiniin paluu ei kiinnosta.

Onkohan haimani sanomassa poks?
niin, tuo väsymys voi olla myös yksi Victozan sivuoireista, ei siis varsinaisesti diabeteksen oire tällä kertaa... minulla ainakin on ollut juuri tuo väsymys yksi pahimmista Victozan haittavaikutuksista, pientä etovaa oloa tuon lisäksi ja sitten ruokahalun puutetta. Olen nyt käyttänyt Victozaa noin viisi viikkoa ja viisi kiloa painosta mennyt pois, heti aluksi suurin osa, nyt pariin viikoon ei ole mennyt yhtään, johtuen varmaan osittain siitä, että alun haittavaikutukset ovat lieventyneet ja ruokakin on taas alkanut maistua, liekö sitten hyvä vai huono asia.

jatkoa

niin, uhohdin kertoa, että viikon otin annostuksella 0,6, sitten siirryin 1,2, nyt muutaman päivän olen ollut annostuksella 1,8.

Elokuussa menen uudelleen sisätautilääkärille, silloin nähdään Victozian vaikutus pitkään sokeriin. Muut käyttämäni lääkkeet ovat Metformin 1000 x 2, Plendil ja Diovan Comp verenpaineeseen sekä Simvastatin ja Ezerol kolesteroliin, ja tietysti pikkuaspiriini. Paino nyt n. 97 kg (pituus 168cm) ja naispuolinen olen.

Uniapnea -koneeseen en ole kyllä tottunut, eli siitä ei ilmeisesti minulle tule olemaan apua... :( Jospa kuitenkin painonpudotus siihen sitten auttaisi, vaikka toisaalta minulla on kyllä krooninen nuhakin tai ainakin nenä aina tukossa, jospa sen tutkiminen ja siihen hoidon saaminen auttaisi myös tähän yölliseen hengityskatkoiluun.

jatkoa

niin, uhohdin kertoa, että viikon otin annostuksella 0,6, sitten siirryin 1,2, nyt muutaman päivän olen ollut annostuksella 1,8.

Elokuussa menen uudelleen sisätautilääkärille, silloin nähdään Victozian vaikutus pitkään sokeriin. Muut käyttämäni lääkkeet ovat Metformin 1000 x 2, Plendil ja Diovan Comp verenpaineeseen sekä Simvastatin ja Ezerol kolesteroliin, ja tietysti pikkuaspiriini. Paino nyt n. 97 kg (pituus 168cm) ja naispuolinen olen.

Uniapnea -koneeseen en ole kyllä tottunut, eli siitä ei ilmeisesti minulle tule olemaan apua... :( Jospa kuitenkin painonpudotus siihen sitten auttaisi, vaikka toisaalta minulla on kyllä krooninen nuhakin tai ainakin nenä aina tukossa, jospa sen tutkiminen ja siihen hoidon saaminen auttaisi myös tähän yölliseen hengityskatkoiluun.

Victoza

Olen käyttänyt Victoza lääkitystä 6 viikkoa ja paino EI ole pudonnut juuri lainkaan, olen syönyt todella vähän. Aloitin siis 15.6.2010 lääkityksen, sokeriarvot on kyllä olleet hyvät alle 6. Mutta tuo ylimainostettu painonpudotus on ollut pettymys, ensin painoni jopa nousi 1 kg sitten laski 2 kg ja siihen se sitten on jäänytkin!

Victoza

Olen käyttänyt Victozaa kolme kuukautta, paino laskenut n. 7-8kg ja olo täysin terve. Sokeriarvot normaalit ja tuntuu etten koskaan olisi sairautunutkaan Diabetekseen!
Nyt vaan odottelen josko se korvattavuus tulisi nopeasti..
Nyt on mennyt reilut yhdeksän viikkoa Victozalla, ja paino tippunut n. 8 kiloa. Kuun lopulla vasta diabeteslääkäri, niin silloin sitten voin kertoa labrakokeitten tulokset, ja Victozan vaikutukset niihin. Omilla mittareilla aamusokerit eivät enää juurikaan ylitä 6,0, vaan ovat pääasiassa n. 5,6, verenpainekin on laskenut niin että yläpaine alkaa olla jo alhaisen puolella (alle 100, alapaine n. 75), onhan mulla siihen toki kaksi muutakin verenpainelääkettä, joten varmaan lääkäri vähentää jonkun annostusta.

Paino tippuu siis hitaasti, nykyisin max. 0,5kg/viikko, mutta ehkä hyvä niin, kroppa ja pää pysyy mukana ;) Haittavaikutuksia Victozasta ei juuri enää ole, väsymystä vielä on, mutta sitä on muutenkin johtuen yönaikaisista hengityskatkoksista.

Uniapneakoneeseen en ole vieläkään tottunut, vaikka sain kokomaskinkin, kun olen kyljellänukkuja, niin tuo kuonokoppa haittaa aika pahasti ;)
olin siis aiemmissa viesteissä nimimerkki tussari...

kesä oli kuuma..

Kuulumisia pitkästä aikaa:
osin vanhan kertaamista mutta en jaksa lukea entisiä kirjotuksia..iltalenkki odottaa koiran kanssa.
Liian kuumaa ja kuten tiedämme verenpaine ja miksei diab.vaarat on kuumuudelta otettava huomioon..verenpaine ihminen ei sais olevinaan olla auringossa??!liikunaa ei vointu harrastaa oikein..mutta hyötyliikuntaa kyllä halonhakkaus , aidanmaalaus jne..paino laski hiukan.Nyt iltaisin kävely 20min ainakin, vaikka töissä menee energiiaa paljon..liikuntaa tulee ja koko kroppa saa kyytiä.Vettä menee nyt kuumalla.Limujakin tuli kesällä juotua ligtejä vaikka ne eikään terveellisiä ole .. mutta ei ne vaikuttaneet mitenkään.

Hyvin voitu energinen olo.Selkee olo..valoisa.Tarkoitus on laihuttaa..ja pikku hiljaa se varmaan luonnistuukin.(Mulla oli kauhee väsymys koko ajan päällä vuosia, olisin ennen nukkunut vaikka koko ajan!! yöt päivät NUKUIN VAAN sohvalla nuukahtaneena..sokeri laahas korkeella, kaikki pielessä. tressi kauhee.Mitään ei jaksanut..vihainen, masiskin oli kunnosta.Ei jaksanut vierailla kutsua ketään kylään..sitä oli vaan )nyt suursiivottu ja buunattu kesä ja sama draivi jatkuu..eletään taas 20vuoden jälkeen.Mikä ihana tunne..

Ruoka tottumuksia on muutettu, jätetty poiskin jotain.Nyt voi alkaa kokeilla syödä vähän perunaa, riisiä..kaalia..totutella.
Maha ei niistä aiemmin pitänyt, jos suu piti,hiilihydraatit niitä ei tietoisesti suuhun laita..vaaleet tuotteet jne ,,ja jos niin ei liikaa.Leivän syönnin aijon lopettaa sehän hintakin nousee ja nyt meillä on jo kallista leipää tarjolla..mahakaan ei pidä kaikesta ruis ja vaaleista leivistä.

Victozasta on ollut hyötyä paljon..oireeton olo, ei sitä tärinää> sokerit meni alas lainkaan ole ollut.Sekoileva olokin hikinen, historiaa toivotaan ,nyt normaali olotila ns.Myös muuta muutosta tuli..verenpainelääkkeet heitetty pois.Tuli päänsärky alussa muuta nyt ei mitään.Vieroitusoire.
Se kauhee peruslääkitys on historiaa.En taho enää semmosta..20vuotiaasta ihan kuin *lääketehtaan koekaniini*.Siks mua kutsuttiinkin..Onko se niin että suomal.lääkäri oikeesti lääkitsee yli?Joskus vääriä yhteensopimattomia lääkkeitä yhdistelmä aih.lisäoireita.
Talvetkin sai enne kulkee t-paidalla kun jatkuva kuuma..Nyt *termostaatille* käynyt jotain, kylmän, aistii kuuman.

Sitten joku ääreisverenkierron vaiva?? jaloista toisessa pahempi, ne kadonneet??näkökyky heikentynyt, mutta saattaa olla ikänäköäkin..kuvatukset loppu sitten en sain kirjeen plklta.Terveyskeskus jatkaa silmien seurantaa..mitenköhän?? koska ilman kuvia ei mitään voi päällisin puolin todeta.Tähä'n asti sain käydä muutamia vuosia ,2v välein silmänpohjakuvauksissa kun oli harmaakaihi epäily joka katosi..Onhan se niin että turhia käyntejä pitää jättää poiskin mutta jotenkin tarpeellista edes muutamien vuosian välein olis kuvata.

Ja ihanaa kun on kylmä olotila itsellä..sit vaan päälle sukkia vaatetta.
Ennen oli aina hikinen olo, talvellakin pienen liikunnan jälkeen hiki..vaikka ei mulla ylipainoa merkitsevästi ole.Jotenkin olisko ollut syy lääkkeet..Pää hikosi hikee valuen..ei syytä löytynyt, se oli noloakin.Tutkitiin kilpirauhas arvot jne mitään ei arvauskeskuksessa löytynyt.

Ompa mulle käynyt niinkin nyt innoissani että victoza unohtui pari kertaa:), mutta ihme oireeton olo se oli seuraavana päivänäkin..pistän yöllä niin helposti unohtuu.Pistän 1.2mgtä..aijon jatkaa kys.hoitoa.Laihduttaa..tavoite asetettu pitkällä tähtäyksellä.
Mitä teille muille kuuluu?

Alkaa olla

Kun helteillä tuli liian kuuma niin vesijuoksuvyö päälle ja luonnonveteen vesijuoksuun. Siinä oli hyvä syys lotrata siellä niin kauan että jäähtyikin sopivasti. Aivan niin täysillä ei kannattanut vetää että olisi tullut vedessä hiki. Nyt nuo luonnonvedet jo jäähtyi liikaa, viimeiset kerrat tuli vedettyä oikein vauhdilla että pysyi lämpimänä. Kävelysauvat kaivettiin naftaliinista ja lenkit aloitettu.

Kokemuksia Victozasta

HbA1C tipahti paketillisen aikana yli 10%, paino tippui 3kg (ei ylipainoa), ei sivuoireita, makuja, närästystä tms ei ollenkaan.

Olo on paljon energisempi, jaksan vetää reilun tunnin lenkin reippaammin kuin aikaisemmilla hoidoilla, sokerit ei heittele yölää, kaikki on reilassa.

Tälle upealle lääkkeelle on saatava korvattavuus ja pian!

ja vielä

Niin jäi sanomatta, että pistän 1.2mg aamulla ja kyytipojaksi 2x500mg metformiinia.

YESS!!

Moi, kävin juuri sisätautilääkärillä ja täytyi tulla kertomaan hyvät uutiset:
paastosokeri 5,3
pitkäaikainen sokeri 5,6
kolesterolit 3,0 (hyvä 1,0. huono 1,4, trigl 1,34)
alat ja gt (maksa-arvoja) molemmat täysin normaalit (ei oo ollut yli 10 vuoteen)
eli näitten kokeitten perusteella ei mulla olisikaan diabetestä enää!!Olen siis ottanut Victozaa 10.6.2010 alkaen, ja vuosi sitä kuulemma käytetään, sitten ruvetaan purkamaan lääkityksiä. Nyt tosin lopetettiin jo toinen verenpainelääke (Plendil), kun yläpaine on pääsääntöisesti alle 100.
Paino tippunut n. 9 kg (painoa vieläkin 93 kg, eli tiputettavaa yli 20 kg edelleen), mutta pudotusvauhti hiipuu koko ajan, alun haittavaikutukset menneet ohi, niin ruokakin maistuu taas paremmin :(
Mutta pääasia, että painokäyrä menee alaspäin koko ajan!

Melkoista myrrkkyä

Victoza:

"Yleiset haittavaikutukset

* Hypoglykemia (matala verensokeri). Hypoglykemiasta varoittavat oireet voivat tulla äkkiä. Tällaisia oireita ovat esimerkiksi: kylmä hiki, kalpeus ja ihon viileys, päänsärky, sydämentykytys, pahoinvointi, kova nälkä, näköhäiriöt, uneliaisuus, heikotus, hermostuneisuus, ahdistuneisuus, sekavuus, keskittymisvaikeudet, vapina (tärinä). Lääkärisi kertoo sinulle, miten matalaa verensokeria hoidetaan ja mitä sinun tulee tehdä, jos havaitset itselläsi hypoglykemian oireita. Jos sinulla on jo sulfonyyliurealääkitys, kun alat käyttää Victoza®-valmistetta, lääkärisi voi kehottaa sinua pienentämään sulfonyyliurea-annostasi.
* Päänsärky
* Oksentelu
* Ruuansulatushäiriö
* Vatsatulehdus (gastriitti). Vatsatulehduksen oireita ovat vatsakipu, pahoinvointi ja oksentelu.
* Gastroesofageaalinen refluksitauti (GERD). Refluksitaudin oireisiin sisältyy närästys.
* Kipeä tai turvonnut vatsa
* Epämukavuuden tunne vatsassa
* Vatsan virusinfektio
* Ummetus
* Ilmavaivat
* Ruokahalun väheneminen
* Keuhkoputkentulehdus
* Vilustuminen
* Huimaus
* Väsymys
* Kuume
* Hammassärky
* Pistospaikan reaktiot (kuten mustelmat, kipu, ärsytys, kutina ja ihottuma)

Melko harvinaiset haittavaikutukset

* Haimatulehdus
* Kilpirauhasvaikutukset - kuten kyhmyt, veren kalsitoniinipitoisuuden nousu ja struumat"

mitään vaivaa ei..

ole noista ollut..alussa närästi,olen ollut melko terve mutta paha asia on teen töitä kosteusvaurio talossa minkäs teet??töitä töitä.Kunnes eläkkeelle pääsee.

No päin vastoin maha sietää paremmin erinäisiä ruokia mitä ennen ei sietänyt.Oisko kuitenkin niin että vaivat on henkilökohtaisia ei tule kaikille ns.En tiedä en ole lekuri.Ruokahalua olis:-)liikaakin.Paljon energisempi hyvä olo, jaksan enempi, ei hypoja, vaan olo todella hyvä.Mulla on kokemusta hypoista kun insuliiniä meni..Jalka vaivatkin katos, ne oli ääreisverenkierron vaivoja jo.Olleet jo vuosia.Koitan siirtyä pikku hiljaa erilaiseen ruokavalioon.Olen syönyt 20v erinäisiä rasvattomia ja ligt tuotteita ne ei sovi mulle.

Liikuntaa ja kunnon ruokaa vähäisessä määrin reseptiksi.Lisäaineista saan astmakohtausen.Ja niitä piisaa..
En vois kuvitella elämää ilman tuota lääkettä, erikoiskorvattavuus pitäs saada, auttaa todella kahteen erivaivaan samalla.Verenpaineeseen ja diab.Jokainen kertoo täällä oma kohtasia kokemuksia se hyvä mutta kaikki ei sovi kaikille muistakaahan se ..mukavaa kaunista syksyä kaikille ja reippailemisiin.
Näitä haittavaikutuksia on joka lääkkeen kyljessä. Ei auta kuin toivoa että selviää niistä jos jotain tulee. Ja haittaa kun katsos tulee jos ei hoidakkaan;)

Nyt vähä jänskättää..

Aloitan huomen aamulla (9.9.10) Victozan käytön. Olen mielenkiinnolla lukenut tämän ketjun kokonaan läpi ja tällä hetkellä innoissani odotan omakohtaisia tuloksia.

Kovasti ovat pieniä nuo teidän insuliinimäärät itseeni verrattuna. Pistän Levemiriä iltaisin 420µ ja NovoRapidia n. 95-35-40µ päivässä. Lisäksi Metforemia pillereinä 2000 mg aamuisin. Muitakin lääkkeitä on iso liuta.

Kerron sitten lisää, kunhan viikko on kulunut Victozan aloituksesta.

Hinta

No mitä se Victoza® maksää kaikki puhuu korkeasta
VICTOZA 6 MG/ML INJEKTIONESTE 3 x 3 ml
Normaalihinta 218,32 € (24 257,34 €/l)

http://www.yliopistonapteekki.fi/fi/apteekkipalvelut/tuotteet/pages/product.aspx?pagetype=1&catalog=yasalescatalog&productid=50365(yabasecatalog)

"Lääkevalmisteen kuvaus ja pakkauskoot
Victoza® on kirkas, väritön injektioneste, liuos esitäytetyssä kynässä. Jokaisessa kynässä on 3 ml liuosta, ja kynästä saa 30 kpl 0,6 mg:n annoksia, 15 kpl 1,2 mg:n annoksia tai 10 kpl 1,8 mg:n annoksia."

http://www.yliopistonapteekki.fi/Files/50365.html

Siis 218,32 euron pakkaus riittää joko 45 (1,2 mg) tai 30 (1,8 mg) päivää. Annoskoko 0,6 mg on vain aloitusvaiheeseen. Kelalta ei saa mitään korvausta.
Saakohan Victozaa Virosta, eli halvemmalla? Onko kenellä tietoa?
En tiedä virosta mutta meillä ruotsinmaalla kolmen rokotekynän pakkauksen hinta on 1501 SEK eli noin 150 euroa ja voi saada ilmaiseksi högakostnads kortilla. Aloitin itse victozan käytön eilen
ja tuloksia täytyy vielä odotella.

Haaparannasta??

Olisikohan Haaparannan apteekissa Victozaa myynnissä ja millä hinnalla? Voiko Suomalaisella reseptillä ostaa sieltä?

Haaparannasta Victozaa

Suomalaisella reseptillä voi ostaa. Hinta 10.12.2010 noin 162 euroa paketti.Kannattaa soittaa apteekkiin KRONANS DROGHANDEL Ikean vieressä,että lääkettä varmasti on.

tämä oli

väsynyt ennen victozan aloitusta,olisin nukkunut vaikka aina, mutta pirteempi kun lääkken aloitin.

Eka päivä.

Hei!

Minulle lääkäri antoi myös Victozaa, pistin vain kerran, koska sain lääkkeen eilen.
Mihin aikaan sinä pistät ja mihin paikkaan? Mittasin tänä aamuna painon ja sokerin, kun nimenomaan lääkäri sanoi, että paino putoaa ja sokeri laskee!

Laittaisitko minulle s-postia: maija.hyvarinen1@dnainternet.net

Nyt 1,5 kk takana

Nyt on 1,5 kk takana Victozan aloittamisesta. Ei minkään näköisiä sivuvaikutuksia. Paino putosi 7 kg ja pitkävaikutteisen inska-arvot 420 µ:sta 190µ reilussa kuukaudessa. Ateria inska pysyi samana. Minä pistän aamuisin normaaliin navan seutuun kerralla sen 1,8µ. Pitkän inskan pistän aina illalla myös yhdellä kerralla.

Tänä päivänä pistän enään 160µ ja ateriainskaa en ollenkaan. Tämä on sitten jo toinen juttu, josta on puhetta toisessa keskutelussa täällä 24:lla. ( http://keskustelu.suomi24.fi/node/2420077/thread )

Tsemppiä kaikille!

viikko takana

Olen viikon pistänyt 0,6 ja nyt eilen nostin 1,2.
Paino pudonnut 2kg. Tänään on ollut mieletön väsymys, voisin nukkua kokoajan.
Lääkkeen piti virkistää..mua vaan haukotuttaa ja väsyttää:)

haittavaikutuksissa

haitoista yksi, mikä minulla juuri oli, oli tuo väsymys, mutta se menee ohi muutamassa viikossa....

4 viikkoa takana

En tiedä mutta mulla ei paino ole pudonnut yhtään, sitä noin 15kg ylimäärästä. Insuliiniakin olen joutunut hieman lisämään. Aamupahoivointia on ollut kuin alkuraskauksissa. Taitaa olla ylimainostettu koko lääke.

Ei auta aina

Miten verensokerisi ovat käyttäytyneet Victozan alkana? Victoza ei tehoa, jos ei omaa insuliinineritystä ole tarpeeksi. Tällöin eivät vaikuta kunnolla myöskään insuliinineritystä lisäävät lääkkeet (mm. Amaryl). Ulkopuolinen insuliini on silloin tarpeen.

Minä käytän,,

Hei!

Minä olen käyttänyt Victozaa painonpudotujseen,myös sokeriarvot on nyt kunnossa.

Milloin pistät Victozan? Minulla on illalla nälkä ja lääkäri sanoi, että vois pistää klo 18. Olen kuitenkin pistänyt sen jo n. klo 15.

Onko sinulla paino laskenut? Vastaile krista31@live.fi

3 pakkausta victozaa

alotin 09.09.2010 victozan arvot ovat pysyneet5.8-6.8 välillä ei mitään sivuvaikutuksia .paino onpudonnut 13kg mutta miksi kela ei korvaa tämäon hyvä ja helppo lääke käyttää .mutta liian kallis pienelle eläkeläiselle .minun oli lopetettava kun rahat ei riitä. byetta sai korvattavuuden miksi ei victoza vaikka seon todettu paremmaksi .minulla on paha nivelrikko.kuljen rullaattorilla .pitäisi laihtua 60kg victoza olisi auttanut .ainakin minulla ei olut aina nälkä .ja tuli täyteen pienestä.olen koko ikäniolut laidutus kuurella8-kertaa painon vartioissa .nutrilet 13-vviikkoo ja kaiken maailmankuurit humpuukit käynyt läpi .olen 48 vuotta laiduttanut noin 400-500kg elämäni aikana .ja nytkin liikalihava-läski victoza oli viimeinen oljen korteni .mutta rahat eivät riitä .olisin laihtunut ja saanut uudet polvet ja tämä helvetillinen särky öisin olisi loppunut ,sitä on kestänyt jo 15-vuotta ,nyt syödään pillereitä niistä saakorvauksen.tietääkö kukaansaako,maaiskuunaluta,victozasta korvauksen ++++++

Taitaapa

juuri siitä että Victozaa käytetään laihduttamiseen niin Kela ei myönnä korvausta. Muita diabeteslääkkeitä saa halvemmalla niin ne kyllä korvataan.

Aiheen

Onko ylipainosi este tekonivelleikkaukselle? Minulla olin "vain" 25 kg ylipainoa eikä kukaan kysellyt painoani tekonivelleikkaukseen mennessäni. Leikkaushan tehdään selkäydinpuudutuksessa joten koska ei nukuteta, ylipaino ei ole kriittinen.
Moikka,

Lääkäri suositteli minulle Victozan aloittamista. Olen 42 vuotias diabeetikkonainen. Pituutta on 168 cm ja paino on noussut lääkityksen vuoksi 105 kiloon. Metformiini ei minulle sovi, sitä kokeiltiin 3 kk ja ripuli oli päivittäinen vieras. Käytän Januviaa ja 4mg Amaryliä päivässä. Insuliinille ei vielä ole tarvetta ollut, mutta lääkärin mielestä se on tulevaisuutta osallani, ellei painoa saada alas. Verenpaineeseen käytän Diovan Compia, Seloken Zocia ja Zanidipiä. Kolesteroliin söin Simvastatiinia ja Ezetrolia, mutta lopetin kolesterolilääkityksen ilman lääkärin "lupaa", koska kynteni alkoivat kasvaa muhkuraisina ja käsivarsia, reisiä ja sääriä särki jatkuvasti. En tiedä kolesteroliarvojani, mutta ennen lääkityksen lopettamista se oli 2,5. Jonkin verran tulee hypotärinöitä. Verenpaine on hyvällä tasolla.

Mua vähän pelottaa tuo pistäminen. Kuinka siihen tottuu? Mitä tarkoitatte pahoinvoinnilla? Oksentelua? Etovaa oloa? Minulla on myös palleatyrän aiheuttama refluksi, joten närästys on jo ilman Victozaa päivittäistä. Kannattaako kokeilla?
Hei
minulla oli viime kesänä melko samanlainen tilanne:
ikä 45, paino 103 ja pituus 168, lääkityksenä metformiini, simvastatiini, ezetrol, diovan comp ja plendil.

Aloitin Victozan kesäkuussa ja syyskuun lopussa olin n. 13 kiloa laihempi. Olen sen jälkeenkin käyttänyt ko. lääkettä , paino ei ole enää laskenut, mutta ei noussutkaan, ja viime viikolla otetut labrat olivat hyvät:
paastosokeri 4,6, pitkäsokeri 6,0, maksa-arvot normaalit samoin kolesterolit. Verenpainelääkkeistä Plendil jätettiin pois jo syksyllä, kun yläpaine oli jaktkuvasti jo alle 100.

Eli lääke on ollut hyvä. Aluksi oli sellaista pahaa oloa, ei tehnyt mieli ruokaa, väsytti, ihan kuin olisi ollut raskaana alkukuukausina, ei kuitenkaan oksentelua tms. Olo helpotti n. kuukauden parin päästä, mutta tuohon etovaan oloon varmaan perustui se laihtuminenkin suurimmalta osaltaan. Kun olo tasaantui, ruokakin maistui taas.

Pistäminen on ihan helppoa eikä satu. Neulat saat kuntasi diabetesvastaanotolta. Victoza vaan on niin kallis sitten muuten, 218 euroa paketti. Mutta ehdottamasti kannatan sen kokeilemista n. 3 kk ajan, jos siinä ajassa saat tuon painon putoamaan n.10% , niin onhan sekin jo jotain. Ja olen lukenut, että Victoza ihan oikeasti parantaisi haimasoluja, eli pysyvää etuakin olisi kenties odotettavissa...
Pistin Victozaa yhden kynän verran ja aamusokerit nousi heti yli 12! Levemirillä aamusokerit oli 4,4 - 8 :n luokkaa. Aloin Victozan 0,6 :lla ja nostin ensin 1,2:een ja sitten 1,8:aan. Aamuarvot pysyi koko ajan samoina. Eilen pistin taas Levemiriä 95 yks. ja aamusokeri oli 4,4. Paino minulla putosi heti.mistä olen tyytyväinen, koska ylipainoa on 10-15 kg. Paino putosi noin 6 kg. Pahoinvointi oli tuttua, aivan kuin olisi ollut raskaana, Aamulla ei maistunut ruoka eikä oikeastaan koko päivänä. Pakotin itseni kuitenkin syömään aina jotain. Hedelmiä söin aika paljon ja viiliä.
Tänään menen keskustelemaan lääkärini kanssa jatkosta eli jätänkö Victozan pois vai mitä tehdään. Lisäksi minulla on Januvia, Amaryl, Oramet Hexal, Lipcut,
Orloc, Ismox, Plendil eli lääkitystä on.
Januvia
Amaryl
Oramet Hexal
Levemir
Victoza

Siinä diabeteslääkkeesi nyt. Siinä on jo niin monta lääkettä, että niiden yhtäaikaista käyttöä ei pysty millään hallitsemaan diabeetikko eikä lääkärikään. Tuntuu, että sinulle on aina vaan lykätty uusia lääkkeitä, jos ei aikaisemmilla ole ollut tarpeeksi tehoa tarkastelematta edellisten lääkkeitten arsenaalia. Ainakaan Januviaa ja Victozaa ei ole syytä käyttää yhtä aikaa. Ovat vaikutuksiltaan samankaltaisia. Yleensä Victoza on selvästi tehokkaampi. Kumpikin vaatii toimiakseen, että omaa insuliinineritystä on jäljellä. Amarylin ja insuliinin yhtäaikainen käyttökin yhtä aikaa vaatii perusteita vahvasti. Mielestäni on syytä käydä diabeteslääkevalikoimasi osaavan lääkärin kanssa läpi.

Mutakin lääkkeitä sinulla on kolesteroliin, verenpaineeseen jne. Näiden käyttö on ilmeisesti perusteltuakin eivätkä ole toisiaan poissulkevia käsitykseni mukaan.
Kiitos vastauksestasi T2D. Kävin tosiaankin lääkärillä eilen ja päätimme jättää Victozan nyt tauolle. Olen itsekin sitä mieltä (samoin apteekissa olivat), että lääkearsenaali on melkoinen. Farmaseutti oli myös sitä mieltä, että kannattaisi käydä "oikealla lääkärillä". Käyn nimittäin työtterveyslääkärillä nykyään. Siis aina olen käynyt työterveyslääkärillä. Nyt syön vielä flunssan takia antibioottia ja jotain limaa löysyttävää pilleriä. Olen pari vuotta sitten ollut Diabeteskeskuksessa kurssilla eikä sielläkään lääkäri puuttunut noihin lääkemääriin. Vaihtoi vain Propahanin Levemiriin. Levemir kyllä on ehdottomasti parempi lääke, kuin tuo entinen. Nyt tilaan hetimiten ajan asiantuntijalle!
Itku pääsee kun lukee lääkeorgioistasi. Ymmärrä toki ettei kukaan lääkäri tule kertomaan sinulle rehellisesti, että jo Amaryl ja Januvia yhdessä on vaarallinen yhdistelmä.

Esimerkki oman perheen > 20 vuotta diabetesta sairastaneesta:

Vuosi sitten: RHH + lääkkeet: Januvia 100mg, 6mg Amaryl, Metforem 4 x 500mg. => pitkäsokeri 7.1 => (hypoja alle 3:n arvoilla + korkeita arvoja + retinopatiaa + huono kunto...)

Nyt 9kk VHH:lla (sokerit, peruna, viljat, pasta ja riisi pois) + lääkkeet: 1,5mg Amaryl + 4 x 500mg Metforem. => pitkäsokeri 6.0

Mieti itsesi takia tarvitsetko lääkkeitä.
Pistänpä malliksi oman coctailini.
Metforem 2500 mg/vrk Lantus 39 yksikköä/vrk. Sekasyömäri hiilihydraatteja hieman yli suositusten, reippaasti ylipainoa. => pitkäsokeri 6,1 % (=42).
D2:ssa pääongelmana on insuliinitasojen pitkään jatkunut nousu ja siitä seuraava insuliiniresistenssi, joten on järjenvastaista hoitaa D2:sta insuliinilla.

RHH + insuliini-yhdistelmä tarkoittaa käytännössä että sokerit heittelevät rajusti pitkin päivää, mikä rasittaa diabeetikon terveyttä kaikkein eniten.

Kerrotaanko teille insuliininkäyttäjille, että on terveydelle paljon edullisempaa jos 6%:n sokerihemoglobiini saavutetaan päivittäisillä arvoilla 4-8, kuin arvoilla 2-12?

Mitä alhaisempina insuliiniarvot pysyvät, sitä parempi. Insuliini nostaa verenpainetta, vanhentaa jne...
"RHH + insuliini-yhdistelmä tarkoittaa käytännössä että sokerit heittelevät rajusti pitkin päivää, mikä rasittaa diabeetikon terveyttä kaikkein eniten."

Siis jos et huomannut niin tuo käyttämäni Lantus on pitkävaikutteinen ja pistetään vain kerran illalla. Kyllähän nuo sokeriarvoni heittelee ruokailun mukaisesti, mutta ei mitenkään rajusti. Ateriainsuliinilla ja tarkalla hh-laskennalla päästäisiin ainakin samaan kuin terveillä, mahdollisesti parempaankin, mutta pitkävaikutteinen on helppokäyttöisempi.

"Kerrotaanko teille insuliininkäyttäjille, että on terveydelle paljon edullisempaa jos 6%:n sokerihemoglobiini saavutetaan päivittäisillä arvoilla 4-8, kuin arvoilla 2-12?"

Juuri noilla kehumillasi sokeriarvoilla minulla on saatu pitkä sokeri 6,1 prosenttiin, lääkärit kehuvat että hyvin menee. Alimmat arvot menevät äärimmäisen harvoin alle 4:n ja silloinkin enintään puoli yksikköä. Tuollaisia 12 arvojakin on tullut vain silloin kun on tullut herkuteltua liikaa.

"Mitä alhaisempina insuliiniarvot pysyvät, sitä parempi. Insuliini nostaa verenpainetta, vanhentaa jne... "

Kyllähän sitä insuliinia on terveelläkin kropassaan saman verran kuin pistämällä laitettua. Verenpaine on pysynyt ennallaan vaikka insuliinipiikitys otettiin käyttöön. Ei nämä piikit ainakaan vanhenna kun sivulliset arvioivat päälle kymmenen vuotta nuoremmaksi ja aina vaan näytän nuoremmalta.
>Juuri noilla kehumillasi sokeriarvoilla minulla on saatu pitkä sokeri 6,1 prosenttiin

RHH:lla jokaisen diabeetikon sokeriarvot heittävät jatkuvasti yli suositellun 4-8, käytti sitten lääkkeitä tai insuliinia. Tästä syystä insuliinihoitoisen diabeetikon sokerihemoglobiini-tavoitekin on selvästi suurempi (7.0%) kuin ruokavaliolla tai lääkkeillä hoidettavan diabeetikon.

Kuten joku aikaisemmin kertoi, pistettävän insuliinin tarkoitus on vain tasoittaa sokerihuippuja.

Mitä alhaisemmat insuliinitasot pitkin päivää, sitä parempi terveydellesi.

Jos olet 2. tyypin diabeetikko, jolla on omaa insuliinintuotantoa, mieti onko ekstrainsuliinin pistämisessä järkeä. Pääongelma 2. tyypissä on insuliiniresistenssi, joka aiheutuu nimenomaan insuliinitasojen pitkään jatkuneesta noususta, mikä taas aiheutuu vain ja ainoastaan ravinnon hiilihydraattien ylikuormasta.
"Jos olet 2. tyypin diabeetikko, jolla on omaa insuliinintuotantoa, mieti onko ekstrainsuliinin pistämisessä järkeä."

Ainakin diabeteslääkärini selitti että perusinsuliinilla siirretään vuorokautista verensokerikäyrää alemmas jolloin huiput eivät ulotu enää vaaralliselle alueelle. Ellen käyttäisi insuliinia, verensokerini olisi noin pari yksikköä korkeampi, niin paastoarvo kuin huippukin. Tuo käyrän siirtymisen näki mainiosti tietokoneelta kun verrattiin 3 vrk jatkuvan mittaritallennuksen käytää ennen ja jälkeen insuliinin käytön. Käyrä siiryi kauniisti alemmalle tasolle, eli tuolle mainitsemallesi 4-8.

Ehkä nämä suolistohormoonit (joista tässä ketjussa puhutaan) toimisivat minulla paremmin kuin tuo vanhanaikainen metformiini, mutta koska ne eivät ole korvattavia en yksinkertaisesti pysty niitä ostamaan.
>Ellen käyttäisi insuliinia, verensokerini olisi noin pari yksikköä korkeampi, niin paastoarvo kuin huippukin

No onko makeita, leipää, puuroa, perunaa ja makaronia pakko mutustella pitkin päivää?

Koska insuliiniresistenssi aiheutuu veren insuliinitason jatkuvasta koholla olosta, järkevin keino hoitaa sitä on pitämällä insuliinitaso matalalla.

Lääkärisi mielestä solujen insuliiniresistenssi kannattaa murtaa väkisin lisäämällä insuliinin määrää entisestään... Ei kuulosta järkevälle, varsinkaan kun insuliini ei ole mikään harmiton hormoni.

>Käyrä siiryi kauniisti alemmalle tasolle, eli tuolle mainitsemallesi 4-8.

Valitettavasti insuliinihoitoinen diabeetikko pääsee harvoin jos koskaan noille lukemille virallisen ravintosuosituksen mukaisella RHH-ruokavaliolla. Et sinä ole poikkeus vaikka muuta haluat väittää.

Juuri tämän takia diabetesliitto on asettanut 7.0% sokerihemoglobiiniarvon järkeväksi tavoitteeksi insuliinihoitoisille diabeetikoille. Se tarkoittaa käytännössä, että insuliinihoitoisen diabeetikon sokeriarvo käy päivittäin reilusti yli suositelluissa lukemissa.

>vanhanaikainen metformiini

Metformiini on kaikkein turvallisin diabeteslääke ja siitä ovat yhtä mieltä kaikki muut paitsi lääkeyhtiöitten kaupparatsut, jotka lanseeraavat markkinoille uusia rahasampoja.

Metformiini vaikuttaa insuliiniresistenssiin suotuisasti ja hillitsee maksan sokerintuotantoa. Lisäksi koko ajan tulee tutkimustietoa, jonka mukaan se ehkäisee sydänkohtauksia selvästi.

Hiljattain Metformiini luokiteltiin turvallisimpien olemassaolevien lääkkeitten joukkoon.

Amarylin käyttö puolestaan on mielestäni hyväksyttävää vain aivan pienillä annoksilla, silloin kun se on välttämätöntä.

Kaikkein tärkein asia on kuitenkin oikea ruokavalio eli käytännössä hiilihydraattien rajoittaminen.
Nyt olen päässyt nykäyksen eteenpäin eli olen käynyt diabeteshoitajan luona ja odottelen aikaa d-lääkärille. Olen myös aloittanut melkein kokonaan hiilihydraatittoman ruokavalion. Syön kyllä ihan vähän ruisleipää. Sokeriarvot ovat pudonneet huimasti ja insuliinin määrä on vähentynyt yli puolella. Tosin nyt on paljon matalia arvoja. Pistän 26+16 yks. Aikaisemmin 95-100! Paino on pudonnut ja olo muutenkin on parantunut. Aiemminpistin kaikki insuliinin illalla. Nyt osan aamulla ja osan illalla. Noista kaikista aiemmin tulleista viesteistä olen saanut
.. jatkoa edelliseen. /ymmärtänyt, että lääkkeeni eivät ole parhaat mahdollliset. Kunhan vain pääsisin pian sinne lääkärille, että saisin paremmat lääkkeet. Mielelläni vielä kokeilisin sitä Victozaa, jos vain lääkäri sen sallisi.Tämä arvojen heilahtelu on hankalaa. Illalla ennen nukkumaan menoa voi sokeri olla 3,3 ja silloinhan se tarkoittaa, että on jotain syötävä, että ei vallon kupsahda yöllä. Useasti otan tuoremehua lasillisen. Aamuarvo on usein +/- 4.
>Illalla ennen nukkumaan menoa voi sokeri olla 3,3 ja silloinhan se tarkoittaa, että on jotain syötävä

Tottakai. Jos olet jo "aloittanut melkein kokonaan hiilihydraatittoman ruokavalion", jätä VÄLITTÖMÄSTI pois joko Januvia tai Amaryl. Jos otat insuliiniakin, voit kokeilla molempien pois jättämistä.

Meillä tiputettiin Januvia pois oma-aloitteisesti heti kun tuli ensimmäiset 2:lla ja 3:lla alkavat mittaukset illalla ja yöllä.

Ensimmäisten viikkojen aikana sokerit heittelevät lievästi yläkanttiin, mutta siitä ei saa hermostua. Ne tasaantuvat kyllä.

Jos olisin sinä, valitsisin ensi hätään näin:

- Amaryl tai Levemir (luultavasti et tarvitse molempia)
- Oramet Hexal (Metformiini on markkinoitten paras ja turvallisin diabeteslääke, joka ei aiheuta hypoja ja joka päinvastoin suojelee sydäntäsi.)

Mainitut lääkkeet riittävät vhh:lla ja jos otat Amarylia, pidä määrä mahdollisimman pienenä (puolita tarvittaessa tabletti) ja huom, ota se vain aamulla ja/tai tukevan pääaterian yhteydessä. EI KOSKAAN YÖKSI, vaikka joku lääkäri niin neuvoisi.

Jos hypoja esiintyy edelleen seuraavina päivinä ja viikkoina, vähennät Amarylin tai Levemirin määrää edelleen. Mittaat sokerit aina ennen ja jälkeen aterian eli kuusikin kertaa päivässä ja ennen nukkumaan menoa vaikket söisikään mitään.

Tarvitsemiesi lääkkeitten oikean määrän saat siis selville parhaiten itse mittaamalla, mittaamalla ja taas mittaamalla. Yölläkin. Lääkäri tai diabeteshoitaja ei pysty arvioimaan tarvettasi yhtä hyvin kuin sinä itse mittarisi avulla.

JA... kokonaan ei hiilihydraatteja saa jättää pois! Tiputat määrän +- 50 grammaan / päivä niin hyvin menee. Seuraavien viikkojen aikana opit tietämään sietääkö elimistösi +-15 vai +-20 grammaa hiilihydraattia per ateria. Muistat juoda paljon vettä joka päivä ja liikkua. Liikunta on paras keino ehkäistä insuliiniresistenssiä.
Kiitos kommenteista. Mulla tuo lääkkeen hinta ei ole este, kun sairaskuluvakuutus korvaa sen kokonaan. Lähinnä ajattelin tuota pahoinvointia ja sen vaikutusta elämään. Kestääkö sitä viikkoja/kuukausia? Työjuttujen kanssa joudun vähän sovittelemaan aloitusajankohtaa, jos pahoinvointia on odotettavissa pitkään.

Onko kenelläkään Victozan rinnalla Januvia? Mun lääkäri aikoi pudottaa aluksi vain Amarylin pois.
olen nyt äyttänyt vajaan kaksi viikkoa, arvot ei suinkaan laskkeneet heti tänään eka ns hyvä arvo 7,9. olo on ollut elämän ja kuoleman rajamailla, pahaolo vapinaa, vatsakipuja yms tänään eka siedettävä aamu toivottavasti jatkuu näinsimi
Hei "pahaolo". Mulla tulee perjantaina viikko Victozan aloituksesta, eli 0,6 annoksella mennään vielä huomiseen saakka. Sitten nostan 1,2:een. Sama arvo 7,9 ollut mullakin alhaisin tähän mennessä. Mutta ei hätää jos pysyy alle 15. Paino kuitenkin jo tippunut melkein 3 kg eli ehkä sokruarvotkin laskevat pikkuhiljaa. Mulla ollut väsymystä ja kummallista saamattomuutta nyt, vaikka alkuun meni tosi pirtsakkaasti. Mutta mitä olen täällä lueskellut muiden kokemuksia, niin pitäisi mennä ohi ajan kanssa. Myös se pahaolo. Siihenhän pitäisi inkiväärin auttaa. Mikä lääkitys sulla oli ennen kun aloitit Victozan ja käytätkö nyt sen kanssa jotain muutakin.?
....Ja sama aamuisin monta tuntia aamusta hiki koska sokerit korkeat......

Itsellänikin on kova hiki aamuisin ja aamuyöstä. Suvussa on paljon 2-tyyppiä eli onko aamuhiki sen merkki tai oire. Olisikohan minun syytä mittauttaa sokeriarvojani. Taidan olla makee mies, ainakin aamulla.
Noniin, nyt on pistokset aloitettu 0,6 annoksella. Januvia ja Amaryl jätettiin pois. Aamusokeri oli 7,8 tänään neljäntenä aamuna.

Ensimmäisenä iltana ja yönä närästi sietämättömästi, hieman on ollut etovaa oloa, tänään eniten. Kylläisyyden tunne on vallitseva ja koko ajan röyhtelyttää.. Painoa en ole mitannut, koska aion tehdä punnituksen vain kerran viikossa. Kyllä tämänvertaisen pahan olon kestää...

Eniten pelkäsin pistämistä, mutta neula on niin pieni ja ohut, että pitää oikein katsoa ja varmistaa, että se on ihon alla. Pistosta ei juuri siis tunne.
Kuukausi Victozaa takana ja 6 kg painosta pudonnut. Ensi viikolla verikokeisiin ja lääkärin kontrolliin.
Sain lääkäriltäni eilen BYETTA-reseptin. Aloitan lääkkeen, kunhan käyn ensin diapeteshoitajan vastaanotolla.
Oli puhetta että lääke tulisi korvattavien piiriin, kunhan lääkekatto täyttyy, joka nousee kaiketi ko.lääkkeen vuoksi n. 700 €uroon. Onko Teillä jo käyttävillä parempaa tietoa tästä? Aion aloittaa lääkkeen käytön, oli korvattava tahi ei, koska terveys on sentään numero YKSI.
;D) <3<3<3
Terveys siis on numero yksi, mutta ei minulla ole painonalennusta vastaankaan mitään ...;D) <3
Löysin tämän allaolevan tiedon kun *Gookletin*

Byetta on ensimmäinen lääke, jonka Kela-korvauksen ehtona on BMI-raja.
Eli Lillyn pistettävä inkretiini Byetta on helmikuun alusta rajoitetusti peruskorvattava vaikeahoitoisen tyypin 2 diabeteksen hoitoon potilailla, joilla ei ole saavutettu riittävää hoitotasapainoa suun kautta otettavilla diabeteslääkkeillä. Korvattavuuden myöntäminen edellyttää lisäksi, että potilaan painoindeksi on 35 tai suurempi hoidon alkaessa.

Kyseessä on laihdutuslääkkeiden lisäksi ainoa lääke, jonka korvattavuuden ehtona on painoindeksiraja.

Eli Lillyn mukaan Byettan hinta potilaalle on 120,49 euroa kuukaudessa ilman Kela-korvausta. Korvaus pudottaa hinnan 69,88 euroon.

Helsingin yliopiston professori, sisätautien ja yleislääketieteen erikoislääkäri Johan Eriksson, mitä mieltä olet painoindeksirajasta Kela-korvauksen saamisen ehtona?

– Ensinnäkin se on aivan liian korkea. Tuoreessa tällä viikolla päivitetyssä aikuisten lihavuuden Käypä hoito -suosituksessa todetaan, että leikkaushoito saattaa olla aiheellinen, jos BMI on yli 35 ja henkilöllä on esimerkiksi tyypin 2 diabetes. BMI 35 rajana ei ymmärtääkseni myöskään perustu mihinkään tieteellisiin tutkimuksiin. Jokin rajaus toki voisi olla järkevä. Esimerkiksi BMI 30 menisi yksi yhteen diabeteksen Käypä hoito -suosituksen kanssa.

Voiko painoindeksiraja ajaa potilaita lihottamaan itseään korvauksen saamiseksi?

– Teoreettisesti mahdollisuus on olemassa. Sehän olisi ihan absurdia.

Korvauksen saamiseksi potilaalla täytyy myös olla lääkärinlausunto sisätautien tai endokrinologian erikoislääkäriltä tai näiden erikoisalojen erikoissairaanhoidon yksiköstä.

– En oikein ymmärrä, mitä tällaisella rajoituksella ajetaan takaa. Tyypin 2 diabeetikkoja hoidetaan pääasiassa terveyskeskuksissa ja työterveyshuollossa, joten mielestäni myös yleislääketieteen erikoislääkärin lausunto pitäisi hyväksyä. Kysehän on helppokäyttöisestä lääkkeestä.

Ursula Grönvall
11.11.2010

Byetta rajoitetusti peruskorvattavaksi

Tyypin 2 diabeteksen hoidossa käytettävä eksenatidivalmiste Byetta on hyväksytty rajoitetun peruskorvattavuuden (42%) piiriin 1.2.2011 alkaen.

Valmiste on peruskorvattava vaikeahoitoisen tyypin 2 diabeteksen hoidossa niillä potilailla, joilla ei ole saatu riittävää hoitotasapainoa suun kautta otettavilla lääkkeillä ja joiden painoindeksi Byetta-hoidon aloituksessa on 35kg/m2 tai suurempi. Lääke annostellaan pistoksena ihon alle kahdesti vuorokaudessa.

Lääkkeiden hintalautakunta vahvisti Byetan rajoitetun peruskorvattavuuden ja kohtuulliset tukkuhinnat kokouksessaan 10.11.2010. Victoza-valmisteen hakemuksen lautakunta hylkäsi.
Hei!

Nyt ilouutinen: Victoza tulee Kekakorvauksen piiriin 1.9. alkaen!
sorry, kelakorvauksen piiriin
Hei

Olen käyttänyt Victozasia tammikuusta saakka. Aamu sokeri pysyy 7 -8, päivällä vähän alempi. Paino ei ole pudonnut kuin muutaman kilon 104 > 100. Välillä huono olo. Alussa oli jatkuvasti. Olen miettinyt kannattaako jatkaa. Mitä vaihtoehtoja / kokemuksia muilla.
Vesa Loiri uutisoinnissa kerrottiin hänen päässeen pois pyörätuolista Victozan ansiosta.
Mikä vaikutusmekanismi? Painon pudotusko?
Mun sokeriarvot on parantuneet. Pitkäaikaissokeri oli ennen yli 8, nyt 7,4. Kolesteroli- ja rasva-arvot on laskeneet. Paino pudonnut n 6 kg. 7 viikkoa kulunut lääkityksen aloituksesta. Sivuvaikutuksia ei enää ole, aluksi oli muutama päivä etovaa oloa. Kylläisyyden tunne tulee jo lasillisesta vettä tai yhdestä banaanista. Pitää opetella kuuntelemaan kehon viestejä ja syödä vain silloin kun oikeasti on nälkä. Sokeriarvo ei enää romahda, niinpä ei tarvitse tehdä pikatankkauksiakaan. Loistava lääke!
LOPULTAKIN KELA korvaa victozan on tätä odtettu .alon pistämään 09.09.2010victozaa arvot hyvät ja paino putosi ennenjoulua noin 10kg jouluna tuli muutama kilo lisää .mutta tammikuun lopussaoli paino pudonnut 13kg ,helnikuussa en pystynyt ostamaan victozaa .arvot nousi ja painonousi 4kg jalat turpos jasärki .nyt jouduin taas olemaan kaksiviikkoa ilman victozaa .tulin taas kipeäksi turvotti jasärki ja oli jotenkin huono olo ja painonousi .onko mulla ollut vierotus oireita ..kun pieni eläke ei riitä victosan ostoon ontullut .näitä väli viikkoja .VESKUKERTOI kuin minun suustani aivan saman laisen sairas jalaihdutus kertomuksen kuin minullakin on .olin 2vuottatakaperin myös pyörätuolissa 3kk jalat meni alta en pystynyt kavelemään nyt kuljen Rullaattorilla
Tuo korvaus tulee olemaan peruskorvaus, joten eihän se lääkeen hinta putoa kuin 42 prosentilla. Kallista vielä sittenkin. Eläkeläisenä minä käytän mieluummin näitä perinteellisiä diabeteslääkkeitä erityiskorvattavuudella ja laihdutan erikseen. Kun vähentää ruokamääriä, laihtuu ja säästää rahaa.
Niin, onhan tuo toki hieno asia, että saadaan korvattavaksi vaikka jääkin vielä yli 100 euroa paketilta maksettavaa, mutta tämä kerryttää kuitenkin sitä maksukattoa:

Vuonna 2011 lääkkeiden maksukatto on 675,39 euroa. Oikeus lisäkorvaukseen syntyy saman kalenterivuoden aikana korvatuista lääkkeistä, kliinisistä ravintovalmisteista ja perusvoiteista, kun maksetut omavastuuosuudet ylittävät 672,70 euroa. Omavastuuosuuden täytettyä asiakas maksaa 1,50 euroa / lääke ja Kela korvaa loput.

Eli jos alkaa käyttämään Victozaa tammikuun alusta, viimeistään puolen vuoden käytön jälkeen lääke maksaakin vain 1,50??
http://www.diabetes.fi/diabetesliitto/ajankohtaista/victoza-laakkeen_korvattavuus.html

Korvattavuuden edellytyksistä ei ole vielä tietoa. Kela määrää myöhemmin.

Edellytyksenä on kuitenkin jo, että resepti on erikoislääkäriltä. Mitä muuta vaaditaan, selviää myöhemmin. Byetalla vaatimuksena on, että painoindeksi on hoidon alkaessa vähintään 35.
Kuulkaahan immeiset jotka asuu lähellä länsinaapuria Ruotsista saa suomalaisen reseptin mukaan lääkkeitä, myös tätä victozaa, hinta 45% halvempi kuin Suomessa, Itse hain viime viikolla Haaparannasta, ja apoteekkihan on siinä samassa rakennuksessa missä Ikea sijaitsee, sillä toisella seinustalla, missä on ne koirakaupat ja erätukku yms sellaiset liikkeet, kannaattanee myös sinun harkita, kenelle eurosi annat, ihan sama lääke se on kuin täällä Suomessakin
Käväisin Haaparannassa kysymässä Victozaa kesäkuussa Juhannuksen jälkeen Ikean vieressä olevassa apteekissa ja hinta oli silloin vähän yli 170 €. Keväällä kun ostin täältä, se maksoi noin 218 €.. Jään odottamaan syyskuuta jolloin hinta halpenee täällä ja jatkan sitten käyttöä.
Hei. Huomasin nyt tämän palstan. Olen käyttänyt Victozaa yli vuoden ja voin hyvin. Olen kirjoittanut aiheesta Iltalehden palstalla: Victoza. Näette sieltäkin kokemuksia.
Hei!
Tuolla ylempänä on valiteltu, kun Kela ei korvaa Victosasta.
Olen jostakin lukenut, että se tulee syyskuun alusta Kelan korvattavaksi.
Hei! Olen viime syksynä aloittanut diabetes-lääkityksen, joka ei määrien nostamisesta huolimatta laskenut sokereita. Nyt Victoza ollut käytössä kolmisen kuukautta ja sen lisäksi Glygophage 1000mg x 3, Amaryl 2mg x1. Painoa tippunut puoli kiloa / viikko ilman mitään erillisiä dieettejä. Sokerit laskivat heti normi tasolle. Tosin uutena huomiona, että hypo oireet tulevat jo heti alle 4:n tasolla ja kun pääsee kolmoseen on ambulanssi keikka edessä :-(
Auttaa kun syö jotain 3 tunnin välein. Nyt n puolitoista kuukautta on häirinnyt ripuli. Haittaa todella sosiaalista eloa ja koirankaan kanssa ei uskalla kuin ihan pikku lenkeille kun vatsa on aivan vedellä.
Onko muilla ollut samanlaisia ongelmia vatsan kanssa ?, tablettien kanssa niitä ei ollut.
En minä ainakaan alkaisi leikkimään tuollaisilla lääkkeillä joissa on hengenmenonkin uhka (jatkuvat hypot). Tottahan paino putoaa kun on koko ajan maha kuralla. Samaan toimintaa perustuu laihdutuslääke Allinkin teho. Minä laihdutan terveellisimmillä ja turvallisimmilla tavoilla ja diabetekseni pidän kurissa koetuilla lääkkeillä ja insuliinilla.
Kyllä Victoza on ennen muuta tehokas kakkosten diabeteslääke. Laihduttavat ominaisuudet ovat tietysti ylipainoisille diabeetikoille plussana. En tiedä, että Victozaa suositeltaisiin kenellekään ei-diabeetikoille laihdutuslääkkeeksi.

Mimosa69:n lääkevalikoimassa ihmetyttää tuo Amaryl. Hyvään verensokeritasapainoon pyrittäessä se aiheuttaa väistämättä hypoja. Kannattaisi lääkärin kanssa tutkiskella, onko Amaryl tarpeellinen, kun Victoza on nyt mukana. Metformiini Glucophage on sen sijaan aivan OK. Ripulin aiheuttajaa on vaikea sanoa, koska se on alkanut vasta noin pitkän ajan päästä lääkitysten aloittamisesta.
vitonza toiminut loistavasti paino pudonnut 11/10 jälkeen 108 kilosta tämän hetken 88 kiloon ilman näläntunnetta ja samalla olen oppinut syömään pienempiä annoksia sokeriarvot aamuisin 4,5-5,5 välillä kokeilin myös byettaa mutta ei ollut minun kohdalla toimiva ratkaisu lähinnä sen tehottomuuden takia
lääke tuli korvattavaksi mutta..kela ei kuulemma huoli kaikille lääkekorvausta edelleenkään, sanoi lekurini tänään kun kävin ihan erikoislääkärillä polilla asian tiimoilta???
kumma kelan toiminta!!!! kela ei ole asiakkaan puolella vaan???

...Muutenkin niin tappalua kelan kanssa.Olen pitkällä saikulla keuhkojen takia .

Mietin jatkanko insuliinien kanssa läräämistä , se vasta kalliiksi kelalle tuleekin mutta pakkohan niiden on antaa erityiskorvattavuus,
mutta itse maksan siitä vaan 3e..perlääke.. menee 2 eri-insuliiniä.

Pelkääkö tämä yhteiskunta että potilaat loppuu kesken???jollain keinolla pidettävä asiakkasta kiinni.Tuli mieleen.. sairas ei saa parantua??? Mitä se on???? pitäs kysyä kelan johtajalta asiaa.
Tuossa lienee eniten vaikuttamassa Kelan kulut. Victoza maksaa 218 € pakkaukselta ja esimerkiksi käyttämäni pitkävaikutteinen insuliini Lantus 79 € pakkaukselta (riittää minulla viideksi viikoksi). Jos käyttää lisäksi ateriainsuliinia, se tietenkin muuttaa Kelan kuluja ja lääkkeiden annoskootkin. Mutta ilmeisesti Kela katsoo enemmän kulupuolta siinä mitä lääkkeitä hyväksytään korvattavaksi.

Painon pudottamisen vuoksi en ole edes suunnitellut Victozaan siirtymistä, painon pudotuksen hoidan muuten.
mulla menee insuliinejä.. 95-100y päivä.. siihen ateriainsuliinia sen määrän mitä hiilareita eli 30-60y....kynä viuhataa aika usein..En taida hakea victoza lääkettä... koska kallista edelleen.Nyt on prosessi käynnissä..
TEHDÄÄN VICTOSA LAKKO KUN KELA LAITTOI NIIN KOVATKRITEERIT SEN SAATAVUUTEEN SYDÄÄN MUITA LÄÄKEITÄ SITEN ENEMMÄM JOS SETULEE KELALLE .SITTEN HALVEMMAKSI.ENTÄYTTÄNYT VAATIMUKSIA KUN EI OLE 4-5 SOKERILÄÄKETTÄ painokyllä riittää sitä on 70 gk liikaaolen käyttänyt vuoden ja sokeriarvot ovat 5-7,8 välissäja paino laski 14gk minulle victoza sopi hyvin ei mitään sivuvaikutuksia ,VAIKKA ON MUITA LÄÄKKEITÄ .VERENPAINELÄÄKE ,KIHTI ,DALASIN ,KILPIRAUHAS ,NESTEENPOISTO ,KOLMENLAISIA SÄRKYLÄÄKKEITÄ.on kuluma janivelrikko ,selässä niskassa olkapäässä polvissa ranteissa jasormissa .eiole varaa ostaa enäänvictozaa. ÄLKÄÄ OSTAKO VAIKKA TEILLÄ OLISI RAHAAKIN KIITOS++++++
Victozan korvauspäätös on vain määräaikainen, se loppuu aikanaan jos hinta ei laske eikä lääkkeen tehokkuudesta olla varmoja.

Kelalle edullisemmaksi tulee tavanomaiset halvat diabeteslääkkeet ja potilaiden omaehtoinen lääkkeetön laihdutus. Itse en ole innostunut näistä suolistohormoneista jos ne pakkolaihduttaa ripulilla. Jo nykyisin käyttämäni metformiinikin sekoittaa mahaani tarpeeksi paljon, Allilla maha sekosi totaalisesti. Victoza ja Byetta saavat olla minun puolestani apteekin hyllyllä, laihdutan muilla keinoilla.
olen käyttänyt victozaa n. 3 vko olo parempi jo nyt virkeempi!! haen korvausta kelalta mutten välttämättä saa sitä mulla ei oo pitkäaikassokeri tarpeeksi korkee aina joku kompastuskivi ja väliin putooja jne... mut aion kokeilla tätä ainakin puoli vuotta miten toimii laskeeko paino ym jota on yli 40 kg!! huh huh et sille toivotan toisille myös virkeempää ja laadukkaampaa elämää victozan parissa!!
nii victozaa pistän 1.2mg+ metfomen tabl. 1 illalla. pistän illalla yhdeksän aikaan vs laskeneet alle 6 aamulla ja päivänkin mittaan alle 8 ei pahoinvointia ei löysää vatsaa pikemminkin kovalla onko outoa? miten muilla?tulee täysi olo pysytn nyt syömään pienempia annoksia. mitä uutta vuosikymmeniin oon nyt 55 vee.ja makeennälkä helpttunu ei tee yhtää suklaata mieli lakuja oon syönny.lääkri anto ymmärtää et jatkossa voi jopa RR-lääkitys ja kolestorilääke jäädä pois mikä olis upeeta nyt jo RR matalampi. olen todella innossani toivottavasti en pety.
Olet melko kevyellä lääkityksellä. Minulla on metformiinia 5 x 500 mg vuorokaudessa ja pitkävaikutteista insuliinia pistän illalla 40 yksikköä. Tuolla metformiinilla vatsa on jo hieman löysällä, joten Victoza olisi jo liikaa ja pillereitä jouduttaisiin vähentämään ja pistoshoitoa lisäämään. Aamusokerit ovat minulla keskimäärin 5 (myös päivällä ennen aterioita) ja pitkäaikainen oli muutama viikko sitten mitattuna 6,4%.

Verenpaineen ja kolesterolin alenemiseen vaikuttaa laihtuminen, tavalla tai toisella.
Olen käyttänyt Victozaa nyt viikon. Sokerit laskivat heti alle kymppiin. Alun paha olo meni ohi, olen ottanut suojalääkkeeksi yhden Nexiumin/pvä. Se auttaa närästykseen ja vatsaoireisiin.

Viesti teille, joista lääkkeen hinta tuntuu korkealta:
Hakekaa toimeentulotukea, sossu maksaa lääkkeen, koska se on elintärkeä lääke.

P.S. Hinta Tallinnassa?
Kyllähän hinta tuntuu minustakin korkealta, mutta sossu ei anna senttiäkään koska tavanomaisilla erityiskorvattavillakin diabeteslääkkeillä pysyy hengissä.
Toisaalta olisi mukava kuulla miten kävi, jos joku hakisi Victozaan toimeentulotukea. Täytyisi vielä erotella tapaukset, joissa lääkkeeseen saa kelakorvauksen ja joissa ei saa sitäkään.

Voihan olla niin, että sossu ei maksa parasta mahdollista hoitoa, vaan pelkästään "riittävän". Normaalit diabeteslääkkeethän saa muutenkin hintaan 3 euroa/3 kk/laji.

(On muuten aika hankalaa näin pitkän ketjun keskeltä etsiä uusia viestejä. Vanhassa suomi24:ssä oli helpompi, koska sai puumaisen rakenteen avulla nopeammin näkyviin uusimmat vastaukset.)
Soitin Tallinnaan YA Ülikooli Apteek:iin ja sieltä kerrottiin, ettei Victozaa ole myynnissä Virossa. Harmi. Olisi varmaan ollut siellä halvempaa, mutta toivotaan että olisi tulossa
Aloitin käytön syyskuussa. Nyt on pari viikkoa pistetty victozaa ja odotan todella tältä lääkkeeltä hyvää tulosta. Pitääköhän kropan tottua vielä hetken aikaa ja sitten rupeaa tapahtumaan kunnolla, näin olen itse asian ajatellut. Januvia ja Novonorm jäivät pois ja tilalle tämä Victoza ja pelkät metformiinit ruuan yhteydessä. Pistosajankohta minulla on lääkärin ohjeen mukaan aamulla. Kyllä olis ihanaa jos tuo paino rupeais laskemaan sitä odotan kaikkein eniten. Vielä en ole uskaltautunut puntariin mutta vaatteissa tuntuu jonkinlaista väljyyttä!!
Olen ymmärtänyt että tämä on sellainen niinsanottu KOKONAISVALTAINEN LÄÄKE tähän diabetekseen parantaen oloa ja virkeyttä kaikin tavoin muutenkin.
Kyllä elämä on kaikesta huolimatta aika KIVAA!!!
Hei, tänään tuli postista kiva yllätys: KELA oli hyväksynyt Victozan erityiskorvattavuus -hakemukseni. JEP, JEP!!
Millä konstilla sait Victozan erityiskorvattavaksi?! Kelan omien tietojen mukaan se on vain peruskorvattava. Olisihan se upeaa jos saisi Victozaa kolmeksi kuukaudeksi kolmella eurolla, sittenhän se kannattaisi ilman muuta.
Onkohan tuossa kysymys kuitenkin peruskorvattavuudesta? Toisaalta jos senkin saa, voi hyödyntää Kelan lääkekattoa, jolloin koko vuodelle saavuttaa vielä huomattavan edun varsinkin, jos on muitakin lääkkeitä, joista ei saa täyttä korvausta.
Minulla on muutakin lääkitystä mutta silti en olisi ottamassa kovin innokkaasti n. 500 € ylimääräisiä lääkekuluja vuodessa vain siksi että korvauskatto täyttyisi. Pitäisihän se 675,39 € kuitenkin ensin täyttyä ennen kuin pääsisi 1,50 € apteekkilaskuilla. Laihdutuksen hoidan muuten kuin Victozaa käyttämällä. Katsotaan sitten asiaa jos lääkäri joskus suosittelee sitä, mutta en mielelläni ota isoja lääkelaskuja aivan murisematta.
Victoza ei sopinut minulle maha-suolikanavan tulehduksen takia. 4 Victoza kynää jäi käyttämättä jos joku haluaa ne, ovat olleet jääkaapissa. Espoo

Kirjoittaja on poistanut tämän viestin

Voitko jättää tekstiviestin p. 0449188308, niin soittelen sulle pikemmiten.
Tussari: Mitkä kriteerit täytit hakemuksessasi Kelalle? Diabeteshoitajani
kertoi, että pitää olla vähintään kaksi erilaista tablettilääkettä ei saa
käyttää insuliinia ja painon BMI pitää olla alkamishetkellä vähintään
35. Koska minä olen käyttänyt Victozaa itse maksaen jo puolitoista vuotta
ja painoindekseni on tänä aikana pudonnut 35:stä 32:een en voi saad
Kelan korvausta. Pitää varmaan ensin lihottaa takaisin ja sitten anoa
korvattavuutta!! Näinkö hulluja ollaan Suomessa?
SORI, kyse siis peruskorvattavuudesta, mutta senkin saa siis vain erityisestä hakemuksesta. Eli Kela korvaa lääkkeen hinnasta 42%, MUTTA juuri tuo lääkekattoon vaikuttaminen on minulla se iso juttu, kun muut lääkkeet tekevät vuodessa n. 600 euroa, niin lääkekustannukset tämän Victozan osalta eivät sitten ole "juuri mitään".

Mulla on Metformiini ainoastaan, ei muita diabetekseen (verenpaineeseen ja kolesteroliin kylläkin, aikaisemmin on kokeiltu Januviat, Avandametit jne.). Käytin omakustanteisesti Victozaa kesäkuu 2010 - maaliskuu 2011 ja laihduin 14 kg ja kaikki arvot aivan huippuhyviä, mm. yksi verenpainelääkitys lopetettiin. Sitten hinnan vuoksi lopetin Victozan, ja paino nousi heti takas (just 35 tuo BMI). Tällä perusteella diabetekseen erikoistunut lääkäri kirjoitti korvaukseen tarvittavan B-lausunnon. Ja KELA siis hyväksyi sen.

Ehdottaisin, että yritätte kuitenkin hakea, sillähän sen sitten selville saa.
No minun ei sitten tarvitse edes miettiä käyttääkö Victozaa. Täyttä hintaa en pysty maksamaan ja BMI on 33,5 nyt kun ole lihonnut takaisin (olisikohan perusinsuliini tehnyt sen). Lihottamaan en ala itseäni kun jo tässäkin painossa tulee ongelmia.
KYSYISIN muilta käyttäjiltä, pistättekö yhtenä pistoksena kun määrä on 1.2, vai kahtena peräkkäisenä pistoksena 0.6?
Siinä pakkausselosteessa annetaan ymmärtää tämäkin vaihtoehto. Itse pistän kerralle 1.2. (olisikohan vaikutus jotenkin parempi jos laittaa 2 x 0.6.)
Minä laitan kerralla koko annoksen. En ymmärrä miten sen jakaminen kahteen peräkkäiseen annokseen muuttaisi lääkkeen tehokkaammaksi?? Voisiko laittaa esim. 0,6 aamulla ja 0,6 iltapäivällä, olisiko sillä jotain merkitystä tehoon?
Haluaisin kysellä tuosta painon pudotuspuolesta,kuinka paljon siihen vaikuttaa tuo pahoinvointi vai onko vitozassa joku laihduttava ominaisuus.Itsellä paino 95kg pituus 168 ja nimeenomaan vyötärölihava,aina huomautuksia lääkärillä sen vaikutuksesta kakkos diapeteksen syntyyn kohdallani.Jatkuuko painon putoaminen vaikka alun lähes ruokahaluttomuus korjaantuu normaaliksi vai täytyykö ponnistella itse jatkuvalla dietillä.Kuukausi takana kahden ekaviikon aikana putos paino 5kg nyt tullut pari kiloa takas vaikka syöminen tosi kohtuullista tulen kylläiseksi pienemmästä ja herkkujen ahmimista ei ollenkaan. Tosi kallis lääke ja toivoin nimenomaan painon pudotusta tavoite alle 80 kilossa petynkö jälleen?Yritän kyllä itsekkin ja todella nuo herkuttelut olen jättänyt ja annokset pienentyneet varmaan puolella.
Mä laihduin -14 kg ensimmäisen kolmen kuukauden aikana, sitten kun paha olo jäi ja alkoi tottua lääkkeeseen, paino ei enää "itsestään" tippunut vaan pysyi samana, ja kun lopetin 10 kk:n käytön jälkeen vallan Victozan, kilot tulivat takaisin :(

Nyt olen aloittanut uudestaan, ja kilot ovat taas alkaneet karista!
Oma painoni on suunnilleen normaali, verensokerit eivät aivan ole. Kysyisinkin, Laihduttaako Victoza väkisin, vaikka ei olisi tarvetta. Kiinnostaisi kokeilla, saanko Victozalla sokerit tasapainoon. Kallistahan se on varsinkaan, kun Kelasta ei saisi mitään. Toisaalta, jos lääke tehoaa kunnolla, olen valmis tinkimään jostakin muusta.
Jos sulle tulee (niin kuin useimmille tulee) etova olo ja muita haittavaikutuksia alkuun, niin ei siinä kyllä ruoka oikein maistu, eli siinä mielessä "pakkolaihduttaa". Lisäksi ruoka esim. viipyy suolessa kauemmin kuin aikaisemmin, niin täysinäinen olo kestää kauemmin, samoin täysinäinen olo tulee jo pienemmästä ruokamäärästä.

Eli en usko, että lääke sinänsä laihduttaa vaan perustuu sen ruokahalua vähentävään vaikutukseen, huonoon oloon ja täysinäisen tunteen pitempään säilymiseen. Jos pystyt syömään kuten ennenkin, niin et varmaankaan laihdu, mutta lääke vaikuttanee kuitenkin suotuisasti verensokeriin.
Olen kyllä stä mieltä,että kun löydetään lääke joka vaikuttaa painoon diabetes kakkosilla suotuisasti pitäisi sen ehdottomasti olla korvattava .Niin paljon olen saanut kuulla, asiallista tietoa kylläkin, painonhallinan osuudesta taudin hallintaan ja syntyyn.Lisäksi kun Victoza ikäänkuin ohjaa syömään pienenpiä annoksia ja poistaa herkkujen himon ollaan kait oikeilla jäljillä ihanne tilaan diabeetikon paremmassa elämässä.Samoin kun ylipainoa on ollut jo useamman vuoden on siitä aiheutunut jo nivelrikkoa ja kulumia mikä on estänyt osittain ainaskin nautinnollisen liikunnan vaikeuttanut kunnon yöunta aiheuttanut siis täydellisen oravanpyörän päästä pois kierteestä.Oma painoni on nyt kahden kuukauden käytön jälkeen laskenut 10kg tahti on hidastunut alun 1,5kg viikosta noin 0,5 kg ja allekkin mutta alaspäin kuiteskin ja Victoza vaikuttaa kuiteskin niin että homma toimii eikä herkuttelua ja ahmimista tee mieli eikä into lopsahda.Kyllähän tätä täytyis kelankin tukea!! Aamusokerit koko ajan 5 molemin puolin,entisen 6-7 sijaan.Tsemppiä kaikille asian kanssa eläville.
Eiköhän tulevina vuosina tilanne korjaannu kun Victozalle tulee kilpailijoita muilta valmistajilta. Tällä hetkellä lääke on niin kallis että Kela ja hintalautakunta on päätynyt tuollaiseen ratkaisuun jotta korvaussummia voitaisiin rajoittaa. Suurin osa diabeetikoista pärjää tavanomaisillakin lääkityksillä (kuten itsekin) jolloin lääkekulut ovat pienempiä. Samoin pystyvät laihduttamaan ilman lääkityksen tukea. Itselläni painonhallinta on mennyt jojoiluksi ja syytän siitä vain itseäni. Viimeksi pystyin pudottamaan painoani 7 kg parissa kuukaudessa, ihan ruokailutottumuksia muuttamalla. Sitten taas itsehillintä petti ja kilot tuli takaisin. Nyt olen sentään saanut pysäytettyä painonnousun lähes puoleksi vuodeksi ja saanut painon alenemaan hiukan. Aamusokerini vaihtelevat yleisimmin 4,5 ja 5,5 välillä, pitkä sokeri oli puolisen vuotta sitten mitattuna 6,4%, parin viikon kuluttua otetaan uudet mittaukset.
Aloitin Victozan pari viikkoa sitten, koska pelkkä Diformin ja tasainen pieni painopudotus (10kg vuodessa) ei auttanut. Paastosokerit ovat aamuisin olleet 7-8 hujakoilla, aterioiden jälkeen 6-7 hujakoilla. En täytä Kelan kriteerejä erityiskorvaukseen, painoindeksi kuitenkin yli 30, mutta aion toistaiseksi jatkaa Victozalla. Paino on pudonnut jo pari kiloa, hyvin lievää huonovointisuutta, ruokahaluttomuutta ja ummetusta on ollut havaittavissa. Nälkä menee tosi pienellä annoksella ohi, kun täysi ole tulee niin nopeasti. Kolesterolitasoni on ollut normaali aina, mutta omppuvatsa, ylipaino ja verenpanelääkitys lokeroivat minut metaboliseen ihmisluokkaan. Maksan sen 218 euria 1,5 kuukaudelta, koska jos hyvin käy, painonpudotus auttaa verenpaineeseen ja nivelvaivoihin, jotka ovat haitanneet kovastikin liikuntaani, sokeriarvoihini ja ennenkaikkea mielialaani, joka on selvästi noussut reippaasti aikaisemmista pohjalukemista. Jospa vihdoinkin pääsisin tästä painolastista eroon ja saisin sokerit, verenpaineet ja maksa-arvot normaaleiksi ja pääsisin taas liikkeelle!!!
Minä aloitin kuukausi sitten Victozan käytön. Painoa on mennyt 4. kiloa. Mutta sitä pudotettavaa olisi vielä ainakin 25kg. Nälkä ei vaivaa mutta hinku ruoan naposteluun on tallella. On aikamoista taistelua että en siihen sortuisi. Ikävä kyllä minulla ei lääke ole vielä laskenut arvoja alle 7. Aamuarvot ovat yhä korkealla .Ah tuo ihanainen aamunkoittoni , riesani ikuinenko ?Muuten on olo virkistynyt mukavasti. Toivoisin niin kovin että pääsisin insuliininmätöstä kokonaan. Taudin puhjettua olen lihonut 18. kg. Juu. Onko muilla samanmoista aamuongelmaa. ?
"Hei! Olen viime syksynä aloittanut diabetes-lääkityksen, joka ei määrien nostamisesta huolimatta laskenut sokereita. Nyt Victoza ollut käytössä kolmisen kuukautta ja sen lisäksi Glygophage 1000mg x 3, Amaryl 2mg x1. Painoa tippunut puoli kiloa / viikko ilman mitään erillisiä dieettejä. Sokerit laskivat heti normi tasolle. Tosin uutena huomiona, että hypo oireet tulevat jo heti alle 4:n tasolla ja kun pääsee kolmoseen on ambulanssi keikka edessä :-(
Auttaa kun syö jotain 3 tunnin välein. Nyt n puolitoista kuukautta on häirinnyt ripuli. Haittaa todella sosiaalista eloa ja koirankaan kanssa ei uskalla kuin ihan pikku lenkeille kun vatsa on aivan vedellä.
Onko muilla ollut samanlaisia ongelmia vatsan kanssa ?, tablettien kanssa niitä ei ollut."

Mimosa69 : lle

Jätä nyt ihmeessä pois Amaryl ja Glygophage ... ja jatka

ainoastaan Victozalla, ettei tapahdu vielä vakavaa hypoa...

Eix lääkäri ole antanut neuvoja ???!!!
Ei taida kaikki olla ihan kotona siellä?

Mimosa kirjoittaa näin: "Victozaa käyttäessä hypo-oireet tulevat jo heti alle 4:n tasolla"

...ja heti seuraavassa sinä kehotat jatkamaan Victozalla "ettei tulisi vakavia hypoja".

Piipaa-piipaa-piipaa.

Tiesitkö, että palstan käyttäminen lääkeyhtiön tuotteiden mainostamiseen on kiellettyä.
"55uiiiiwuuuiiiirr5522.11.2011 19:160 SULJE
Ei taida kaikki olla ihan kotona siellä?

Mimosa kirjoittaa näin: "Victozaa käyttäessä hypo-oireet tulevat jo heti alle 4:n tasolla"

...ja heti seuraavassa sinä kehotat jatkamaan Victozalla "ettei tulisi vakavia hypoja".

Piipaa-piipaa-piipaa.

Tiesitkö, että palstan käyttäminen lääkeyhtiön tuotteiden mainostamiseen on kiellettyä."

Et säkään taida oikein ymmärtää lukemaasi, sillä tarkoitin

nimenomaan sitä, että taitaa olla liikaa lääkitystä veren-sokerin

alentamiseksi eli ts. jatkettava korkeintaan 1 - 2 : lla eri

lääkkeellä, mutta annoin vain esimerkin, että eikös esim. ton

(uudehkon) V : n pitäis tehota jo yksinkin, vai kuinka ???!!!

tai käyttää vain esim. ("vanhoja") Amarylliä ja Glygophagea,

mutta ei "sotke" siihen sitte enää tuota Victozaa !!!

Ymmärsitkö nyt; vai täytyykö vielä tarkentaa ???
Moi,

Onko kenelläkään Lantuksen käyttäjällä aloitettu Victozaa? Millä tavalla insuliini purettiin vai pääsikö siitä eroon?
Unohdin mainita, että on mulla Metforem myös käytössä.
Lantuksen vaikutusaika on noin 24 h, joten eiköhän runsaan vuorokauden tauko riitä ennen Victozan käyttöönottoa ja aloitus pienillä annoksilla.
Heippa kaikille! Sain tänään tietää että aloitan Viktozan käytön ensi viikolla, joten pikkasen jännittää!

Mulla on ollut diabetes jos parikymmentä vuotta ja sokeriarvot heitelleet sinne tänne, välillä laihdutan ja arvot pikkuisen laskee ja taas tulee kaikki kilot takaisin ja sokerit nousee. Insuliinilla olen ollut puolisen vuotta ja olen lihonnut hirveästi sen aikana!

Nyt olen 117 kiloinen ja pituutta on 168 ja on lääkkeenä pitkävaikutteinen Lantus 1 x 38 yksikköä päivässä ja lyhytvaikutteista NovoRapidia 3 x 8 yksikköä päivässä mutta silti arvot ennen ruokailua 10-15 ja jälkeen 16-18 joten ei mene kauheen hyvin? Toivon että Viktoza auttaisi minuakin.

Tsemmppiä kaikille!
Painostasi ja huonoista verensokerin arvoista päätellen, insuliinilääkityksesi on pahasti pielessä. Minä olen painoindeksiltäni hoikempi vaikka onkin ylipainoa. Victozaa en saisi kelakorvattuna kun en ole tarpeeksi lihava. Metformiinilääkityksen lisäksi perusinsuliinina on Lantus ja annostus hiukan enemmän (ateriainsuliinia ei ole käytössä). Tällä on saatu pidettyä aamusokerit ja ennen ruokailua olevat arvot 5-6 lukemissa ja viimeksi pitkä sokeri oli 6,4%. Ei se Victoza ole mikään ihmeitä tekevä lääke, vanhoillakin päästään yhtä hyvään hoitoon. Mutta jos ei viitsi katsoa mitä ja ennen kaikkea kuinka paljon syö, niin sitten yritetään tällaisia kikkakonsteja. Tehokkain olisi kuitenkin laihdutusleikkaus, samalla diabeteskin katoaisi ja voisi lopettaa kaikki lääkitykset.
Minulla on myös metformiini 3 x 1 g päivässä, unohdin sen mainita.

Juu, insuliinilääkitykseni on pahasti pielessä, joten kokeillaan nyt Victozaa, toivon että auttaisi. En ole ollut lapsesta lähtien lihava, aikuisena olen vasta lihonnut, ja siihen on varmaan monta syytä, mutta suurin on tietysti ylensyönti. Mulla on paha tapa olla syömättä kokonaan pitkiä aikoja ja sitten taas tulee syötyä kerralla hirveesti, siksi toivon että Victoza ois oikea lääke minulle, koska eikös se vaikuta parhaiten juuri silloin kun verensokeri nousee?

En uskaltaisi mennä laihdutusleikkaukseen, vaikka voisin ehkä simmoiseen päästäkin mun painoindeksillä? Ajatuskin leikkauksesta pelottaa.
Insuliiniahan on helppo säätää juuri tarpeen mukaan. Ensimmäinen vaihe olisi nostaa Lantuksen määrää jotta nuo ennen ateriaa ja aamuarvot saadaan normaaliksi. Ateriainsuliinia seurataan sen jälkeen, eihän aterian jälkeiset arvot nouse enää mahdottomia nykyiselläkään lähtölukemista.

Victozasta tulee normaali-insuliiniin nähden kiusallisiakin sivuvaikutuksia ja juuri niihin laihtuminenkin perustuu. Victozakin tarvitsee tuekseen ruokavalion jotta toimisi optimaalisesti.
Totta, ruokavalio pitäsi saada järkeväksi, mutta kun tähän ikään on oppinut epäsäännöllisiin ruoka-aikoihin, on varmaan tekemistä saada nekin muuttumaan? Mutta ei se mahdotonta tietenkään ole, ja terveyden tähden pitää nähdä vaivaa.

En muuten tiedä onko insuliinin syytä, mutta sen jäkeen kun puoli vuotta sitten sen käyttämisen aloitin, mulla on ollut inhottavia lihas- ja nivelkipuja, varsinkin jalkakipuja. Toki ylipaino vaikuttaa varmaan myös, mutta tällaista lihaskipua en ole ennen kokenut?

Kiva kun täällä voi vaihtaa ajatuksia ja kokemuksia ennen kuin aloittaa Victozian käytön!
Insuliinin harvinainen sivuvaikutus voi olla lihaskivut. Yleisempää lihaskivut on kolesterolilääkkeessä jos sellainen sattuu olemaan käytössä. Jalkakivut voivat olla myös diabeteksestä aiheutuvaa neuropatiaa jos olet sairastanut jo pidempään ja sokeriarvot ovat olleet koholla.
1-tyypin diabetes ollut jo 25 vuotta
Lantuksen aloittamisen jälkeen paino nousi tasaisen varmasti eikä ole vielä
pudonnut
Nyt käytän protaphane 70+70 ja novo rapid tarpeen mukaan
Lantuksen epäilen aiheuttaneet lihaskivut jotka jäivät olemaan
Victozasta en tiedä vielä sopiiko se 1-tyypin diabeetikolle
mutta näillä insuliineilla on mm pitkäaikainen verensokeri vain noussut
ja on nyt 9.1 eli aivan liian korkea
toisinaan lenkkeilyn aikana veronsokeri humahtaa liian alas joten ei tiedä uskaltaako tehdä aina tunnin lenkkejä koska toisena päivänä ei lenkillä ole vaikutusta kun taas toisena päivänä on
kaikenkaikkiaan ei ole hauska vaiva tämäkään
toivottavasti tulevaisuudessa saisi jättää pistokset kokonaan pois ja diebetekseen keksitään parempia hoitoja (kantasolu)
Victozasta ei ole yhtään mitään hyötyä sellaisille, joilla ei ole omaa insuliinintuotantoa. Lisäksi Victoza on testaamaton tuote, vähän niinkuin männätalvinen sikarokote.

"näillä insuliineilla pitkäaikainen verensokeri vain noussut
ja on nyt 9.1 eli aivan liian korkea"

Loistava esimerkki siitä, että mikään ei korvaa ruokavaliohoitoa.

Laita VHH:lla sokerit kuntoon ja siihen kylkeen - jos on tarvis - minimiannos insuliinia.

Tällä testatulla reseptillä elää pisimpään D1:stä sairastavat.
Lihaskivut alkoi samoihin aikoihin kuin insuliinin käyttökin alkoi, joten hyvin voisin kuvitella että siitä tämä johtuu.. Vaikka kyllä mulla on olleet verensokeritkin koholla pitkään. Kolesterolilääkitystä ei onneksi ole. Jos kyse on mainitsemastasi neuropatiasta, onko se pysyvä ilmiö?

Kysyisin myös tästä jonkun mainitsemasta Victozan aiheuttamasta närästyksestä, voiko sitä lievittää esim. haponestolääkkeillä?

(kiitos kun viitsit vastailla)
"Jos kyse on mainitsemastasi neuropatiasta, onko se pysyvä ilmiö?"

Esimerkiksi jalkojen neuropatiasta aiheutuvat kivut ja säryt ovat pysyviä eikä niihin ole hoitokeinoa. Ehkäpä jollakin voimakkailla särkylääkkeillä niitä voi hillitä mutta eivät parane. Siinä vaiheessa kun kivut ovat kestämättömät ja alkaa tulla kuolioon tai pahoihin haavaumiin johtavia verenkiertohäiriöitä, parannuskeinonan on amputointi tarpeen mukaan.

Neuropatiaa voi torjua ennakolta pitämällä diabetes hyvässä hoitotasapainossa ja sokerilukemat terveiden arvoissa.
Voi vitsi.... siis mun jalkakivut on ikuisia!

Muuten, mitähän nämä pahat puheet Victozasta on? Hemmetti, toisaalta on niin kivaa saada näiltä palstoilta vertaistukea, mutta toisaalta ei tarttis kaikkea tietääkään...!

Olen eka kerran influessapiikin jälkeisessä flunssassa, olen ottanut piikkejä jo 8 vuotta ja nyt vasta tulin eka kerran kipeeksi.
Hieman asiasta sivuun, mutta todennäköisesti olit saanut flunssatartunnan jo ennen rokotusta tai sait flunssan terveyskeskuksessa jonottaessasi rokotukseen. Rokotus ei ole tarkoituskaan torjua flunssaa (nuhakuumetta) vaan varsinaista influenssaa.
No juu, sori, menin vähän sivuun... vaikka oikeastaan ajattelin, tätä flunssaa täällä yhä sairastaessa, että miten olen nyt joutunut laittamaan normaalia enemmän insuliinia, koska verensokeri on noussun entisestään, niin tätäkään ongelmaa ei kai sitten ole Victozan kanssa?

Voiko olla myös niin, että verensokerin ollessa pitkään korkealla, tautikin pitkittyy? Olen neljättä päivää kuumeessa....
Onko kenellä ollut kovaa ripulia, jopa 10 kertaa saa käydä päivässä wc:ssä. Onneksi on sattunut niin, ettei ole ollut työpäivä, kun on joutunut näin monesti käymään. Normaalisti 2-3 kertaa, mutta on ripulia. Onko helpottanut ajan myötä. nim. pulassa
Eikös ripuli ole Victozan normaali sivuvaikutus. Kaipa se tasaantuu ajan kanssa.
Hui!? Kyllä on kurjat olo sulla, luulis tulevan pukamatkin jo? Koska olet aloittanut Victozan käytön?
Hyvä lääke ,,olen käyttänyt vuoden päivät, paino on laskenut n. 15 kg ja olo on ihan huippu. En tarvitse syödä enää liikaa, eikä ole hiki ja vatsakin tomii ihan jees.
Tuo Kelan korvattavuus on ihan puppua. Anoin korvattavuttaa, mutta hylky tuli. Ei ole kuulemma sisätautien tai endokrinologian erikoissairaanhoidon yksiköstä tullutta lausuntoa, vaan ihan normaalilta lääkäriltä. Valelääkäriltä kai pitää tuo lausunto ottaa , niin saadaan asiat rullaamaan. Perusteena hylkypäätökselle oli vielä kaikkea muutakin.
Pakko se on vaan maksaa, verot olen aina maksannut tähän maahan, näin se sitten palkitsee. Varmaan kaikille tänne tulleille ei suomalaisille korvaus annetaan.....
Aion jatkaa , vaikka kallista se on.
Victoza on hyvin vaarallinen lääke. Se aiheuttaa sydänkohtauksia. Näitä uusia lääkkeitä ei ole tarpeeksi testattu, vaan suuri yleisö toimii koekaniineina ja on oikeastaan surullista, että julkisuuden rakastama henkilö (Vesa-Matti Loiri) mainostaa moista moskaa.
Sydänkohtauksia?

No onnistuit pelottamaan ainakin minua... mulla on resepti, mutta tarvii kai vielä kysellä lääkäriltä lääkkeen vaarallisuutta? Toivottavasti olet tosissasi tämän tiedon kanssa, tämä on ainakin tähän asti vaikuttanut asialliselta sivulta.
Mistä olet saanut tuon tiedon? Olisi kiinnostava tietää. En nimitäin ole vielä koskaan kuullut Victozan yhteydessä sydänkohtauksista. Ja milloin se aiheuttaa niitä sydäreitä. Hetikö vai vuoden päästä?
Aloitin itse Victozan käytön kaksi viikkoa sitten. Kokemukset olleet hyviä. Tulee öllöttävä olo jos alat mättää ruokaa samalla tahdilla kuin ennen tätä lääkettä. Syön kyllä kaikenlaista ruokaa edelleenkin, mutta ruoan "mättäminen" on huomattavasti vähäisempää. Myös mieliteopt esim. karkkien syönti ei enää ole hallitsevaa. Itselläni ei ole diabetesta, vaan tämä lääke määrättiin pelkkään painonpudotukseen, koska olen sairaalloisen lihava. En ole vaa´assa käynyt, enkä vielä tiedä, onko paino pudonnut yhtään, lääkäri sanoi, että noin kuukauden kuluttua pitäisi jo mahdollisia tuloksia näkyä. Diabeteshoitaja oli sitä mieltä, että 3 kk kuluttua tulokset vasta näkyvät. Odotan kovasti tästä olevan apua, että pääsisin leikkaukseen, jonne minua ei oteta kun olen näin lihava.
Minä sain reseptin sekä lihavuuden että diabeteksen takia, toivon myös että auttaisi molempiin sairauksiin. Olen ollut todella innostunut aloittamaan lääkkeen käytön, kela-ym on hoidettu ja olen pian menossa diabeteshoitajalle kuulemaan lääkkeen käytöstä, mutta alkoi arveluttamaan tuo sydänkohtaus-peloittelu!

Toki lääkkeissä on aina sivuvaikutuksia, kuka sitten reagoi mihinkin ja kuinka voimakkaasti, mutta olen jo yhden lääkkeen joutunut lopettamaan sen vaarallisuuden takia, sydänkohtausriskit siinäkin oli, joka oli pelottavaa varsinkin kun sydäntä piti tutkia sen jälkeen oliko tullut vaurioita, ei heti ole mukavaa taas elää pelossa että vaikuttaako nyt Victozakin niin?

Kertookohan lääkärit totuuden, vai eivätkö viitsi haitoista puhua jos on tosiaan niin että eivät ne riskit kaikkia koske.... huh kun hermostuttaa taas. Kuka olis niin viisas ja kertoisi mitä pitäis tehdä?
Aamu61,

Käytät siis Victozaa laihdutuslääkkeenä. Varmasti hyvä siihenkin, vaikka on ilmeisesti tarkoitettu pääasiassa diabeetikoille. Olisi yksi kysymys. Et ole diabeetikko, mutta käyt kuitenkin diabeteshoitajalla. Onko tämä sen takia, että perusterveydenhoitajat eivät tunne Victozaa ja sen käyttöä?
Vielä sen verran, että joudutko maksamaan lääkkeen kokonaan vai saatko siihen Kelan peruskorvauksen? Silloinhan se vaikuttaisi Kelan maksukattoon ja tulisi sitäkin kautta edullisemmaksi.
Kyllä käytän Victozaa pelkästään laihdutuslääkkeenä, sehän ei laske normaalin (ei diabeetikon) verensokeriarvoja, koska haima toimii normaalisti. Kävin diabeteshoitajan vastaanotolla ainoastaan sen takia, että näytti minulle miten pistetään, koska en ole koskaan aikaisemmin joutunut pistämään itseäni. Victozan joudun maksamaan ihan itse, Kelan korvaus koskee vain silloin tämän lääkkeen käyttäjiä, jos sairastaa II-tyypin diabetesta. On reseptilääke mutta kun ei sitä Kela-korvausta lääkkeestä, niin maksukattoakaan ei siis kerrytä. Lääke tosi kallis, mutta tällä nyt mennään.
Hei Aamu61,mistä sait reseptin?`Ylipåainoa on minulla elämän reippaasta,lihavuusleikkauskin on läpikäyty,mutta arvojen mukaan olen "terve"eli ilman diabeetesta.Mistä löysit lääkärin joka olisi avarakatseisempi.Nim.Viimeinen oljenkorsi jäädä henkiin.
Ellei lihavuusleikkauskaan auttanut laihduttamaan, ruokailutapasi on totaalisesti pielessä eikä siihen auta Victozakaan. Lihavuusleikkaushan pitäisi jopa estää liika syöminen mutta onhan näitä leikattuja ollut jotka ovat repsahtaneet leikkauksen jälkeen. Ja pystyyhän lihoamaan pienillä annoksillakin jos ruoka on aivan vääräntyyppistä ja tankkaa lähes ketjussa.
Niimpä niin.Kuulun niihin yhteen promilleen leikatuista jolta mielihalut eivät kadonneet mihinkään.Sekä se että olin n.s "liian pieni" leikattavaksi julkisinvaroin,ja teetin sen yksityisesti.Tvoite olisi ollut "vain" 25kg.Tämä nyt on ihan aiheenne vierestä,mutta olen vaikea kipukroonikko,ja sen takia etsin epätoivoisia tapoja siihen pudotukseen.Minulle tehtiin osapoista,mutta pystyn syömään täysin normaalisti.Eli mokasin jutun.
Lääkäri kertoi.

Kait muistatte Vioxx jutun.

Näin se menee.
Täällä käy ilmi, että joillakin diabeetikoilla insuliini on korvattu Victozalla, hyvin tuloksin. Kuitenkin Victozan ohjeissa suositellaan olemaan käyttämättä sitä, jos insuliinihjoito on jo aloitettu. Miten tätä kommentoidaan?
Tarkoittaisikohan sitä, että ei ulkopuolista insuliinia yhtäaikaa Victozan kanssa. Siis insuliinihoito olisi lopetettava, jos alkaa käyttää Victozaa.

Toisaalta, jos haima ei pysty tuottamaan insuliinia, niin ei Victozakaan auta. On käytettävä ulkopuolista insuliinia, mutta ei Victozaa.
Käyttääkö kukaan D-potilas Victozaa ainoana lääkkeenä? Pharmacassa sanotaan, että se pitäisi yhdistää esim metformiiniin. Toisaalta jos joku laihduttaa tällä valmisteella, hehän käyttävät sitä yksin.
Joillekin metformiini ei sovi ollenkaan, vaikka ohjeiden mukaisesti on lisännyt sitä vähitellen ja ottanut sen ruoan kanssa. Maha ei vaan kestä ja on siis sekaisin jatkuvasti. Näitä diabeetikkoja on lukemani perusteella 5-10 %. Eikö tällaisissa tapauksissa voi käyttää Victozaa yksikseen? Teho voi tietysti jäädä paastoarvojen ja ateriaa edeltävien arvojen osalta heikommaksi kuin metformiini kanssa.
Mä aloitin Victozan 1.6., jolloin muut diabeteslääkkeet jätettiin pois. Käytössä oli Galvus 50 mg ja Amaryl 2 mg. Galvushan on itseasiassa samaa inkretiiniä kuin Victozakin ja Amaryl aiheuttaan V:n kanssa käytettynä herkästi hypoja. Nostin tänä aamuna V:n annoksen -> 1,8 mg.
Hei te, jotka olette käyttäneet Victozaa jo pitemmän aikaa, esim. yli puoli vuotta, heikkeneekö mielestänne sen vaikutus esim. painonhallintaan vähitellen?

Minä kun olen tehnyt mielestäni sen havainnon tässä jo pari kertaa, että aluksi lääke vaikuttaa hyvin painoon, mutta n. 4 kuukauden jälkeen tulee ikäänkuin resistentiksi, ja paino alkaa jälleen nousemaan, tai ainakaan se ei enää mene alemmaksi.

Kertokaahan kokemuksianne!
Kyllä minua ainaskin harmittaa tuo painonpudotuksen pysähdys vaikka sokerit puoli onkin kunnossa.Minulla ei ollut alussakaan varsinaista pahoinvointia ainoastaan ruokahalun ja himon puute hyvä juttu ja nyt puolenvuoden jälkeen varsinkin tuo himo alkaa palautua ajottain,ikävä juttu.Olen itsemaksava potilas ja lasken hintaa läskilleni jos vain puolikiloa menee kuukaudessa tai ei sitäkään.Entäs jos pitäis tauon välillä esim kuukauden alkaisko tavallaan alusta ja mitä vaikutusta on pistoajankohdalla illalla vai aamulla.Pitäisi kait soittaa sinne lääkefirmaan ja kysellä lääkärini ei näihin seikkoihin ottanut kantaa painotti vain sokerien hallintaa ja liikuntaa ja terveellistä ruokavaliota mutta itselleni kyllä aleneva paino toisi lisäpotkua ja elämänlaatua.
Minulle aloitetaan ensi viikolla Victoza. Jänskättää. Käytössä ollut Diformin 1g x 2 ja Januvia. Paastoarvot 10 luokkaa, muutkin arvot liian korkeat. Vaihtoehdot olivat insuliini tai tällainen uusi lääke, itse pyysin tätä. Painoindeksi ei toteudu, mutta silti läskiä ihan riittävästi. Kokeilumielessä lähtee lääke nyt ja ilman kelakorvauksia. Sairauseläkeläisenä mietityttää että miten pystyn lääkkeen ostamaan jatkossa, jos se hyvinkin sopii.

Mietityttää myös allergisena ne injektionesteessä käytetyt aineet. Jotkut kuulemma saaneet paukamia tai punoitusta. Toivon kovasti ettei niitä tule. Odotukset lääkkeen suhteen korkealla, mutta yksilöllistähän kaikki on. Kerron jatkossa kokemuksistani.

Täällä on puhuttu pahoinvoinnista ja mahavaivoista sekä närästyksestä. Tuoreko inkivääri siihen pahoinvointiin auttaa, vai jauhe? Millainen määrä, useitakin kertoja päivässä? Itse muuten satunnaiseen närästykseen olen käyttänyt manteleita, tämän vinkin sain ulkomaiselta tuttavaltani. Toimii.
Heippa riittapirkitta!

Odotan mielenkiinnolla miten pärjäilet Victozan kanssa!

Mulla on kelakorvaus siihen lääkkeeseen ja on reseptikin valmiina, vaan en ole uskaltanut vielä aloittaa. Täältä olen kuullut vaikka mitä lääkkeestä ja annoin sen peloitella itseäni. Toki täällä on myös kehuttu lääkettä, minä nyt vaan olen niin pelkuri että annoin sen muutaman tyypin negatiivisen puheen vaikuttaa.

Toivotan sulle onnea!
Aloitin Victozan kuukausi sitten. Sokerit täysin hallinnassa 5,3- 5,8. Muutos tapahtui heti aloittamisen jälkeen. Painoa pudonnut 8 kg. Mitään pahoja sivuoireita ei ole. Pientä vatsakipua ajoittain, mutta ei häiritsevästi. Ihana lääke, jos vaikutus toimii tosiaan kauemmin, kuin tuo neljä kuukautta. Painoa olisi saatava vielä reilusti alaspäin.
Kalliiksi tämä tulee, kun olen itsemaksava. Talous kestää muutaman kuukauden, mutta jatkossa mietittävä vaihtoa.
Tässä nyt lupaamiani kokemuksia.

VICTOZA-PÄIVÄKIRJA

26.3.2012 maanantai

Tänään se alkaa.

Käsilaukku tykyttäen menen diabeteshoitajalle, mukana kolmen kuukauden satsi (600 e).

Jänskättää. Miten lääke kävisi, miten ne kaikki allergiat. Laakista anafylaksia vai hidas kehitys kohti yliherkkyyttä. Vai olisiko se oikeasti minun juttuni?

Hoitajalla on aikaa, tietoa, laajaa katsetta, empatiaa ja vaikka mitä. Ihmeellinen hoitaja, eimen! Lähtöpainoni on vaatteilla 81,6. Hoitaja toteaa että 80. Vänkään kuivapainoani 81 kiloksi, se se on aamuisin. Hoitaja toteaa että asia koituu hyväkseni ja kirjaa 80.

Ensimmäinen pistos. Heh, enpa sitä juuri edes huomannut! Onhan sitä toki ennenkin itseä pistelty, mutta tämä Vesa-Matti Loirinkin pelastanut ihmelääke (tai sellaiseksi mainostettu) tuntuu jotenkin ihan erityiseltä. Ihan kuin olisi sulaa kultaa ruiskauttanut läskiinsä. Jotenkin vähän niin kuin että alkaisiko se vararengas kutistua siinä välittömästi saman tien tai jotain. Ei ruvennut.

Kotona rupesin miettimään josko sittenkään kynästä tuli sitä lääkettä. En hämäännyksissäni nimittäin hoksannut tehdä sitä tippatestiä. Jos meni pelkkää ilmaa. Ajatus vahvistui verensokerimittauksilla: aterian jälkeinen sokeri huiteli toistakymmentä. Olkoon, että ruoan päälle huitaisin vielä kakkupalan (normaalistihan tässä piti elää) ja muutaman namusenkin. Silti arvo oli huikea. Kävelylle, jonka jälkeen mittari näyttää 5.9. Jee! Toisesta sormesta varmuustesti. 6.7. Täh? Alempi se oli enivei kuin lähtiessä. Jospa lääke sittenkin oli kohteessa.

Odottelen pahoinvointia ja mielitekojen lakkaamista. Ei kumpaakaan. Ihan tavallinen olo. (Entä jos lääkettä ei sittenkään tullut…koko määrää ainakaan?) Nukkumaan mennessä sokeri on 9 hujakoilla. Ilman lääkettä se on ollut alempi.
27.3. tiistai

Paastosokeri yli 9. Kamoon. Mikä mättää? Meikäläisen ränkkäjaloilla ei maratooneja reippaila. Ei kuntoilla paljon muutenkaan. Että liikunnalla on henkilöni ihan turha kuvitella suorittavansa diabetekselleen ihmeitä. Tästä lääkkeestä nimenomaan on sanottu, että vaikkei mitenkään laihduttaisi tai liikkuisi se alkaa laihduttamaan ihmistä ja laskee verensokerit normaaleiksi noin heti. Siis jotkut ovat sanoneet. Palstoilla.

Alan miettiä palstahenkilöiden todellisuutta. Jos ne ovatkin lääketehtaan agentteja. Mitä jos lääke onkin huijausta. Pelkkä kupla. Vesa-Matti Loiri silti ei ole.

Puoliltapäivin pistän lääkkeen taas. Jänskättää. Tällä kertaa se, että jos eilen lääkettä ei mennytkään ja tänään menee ja nyt juuri satun olemaan yksin kotona, niin mitä jos mahdollinen allergia iskeekin äkkiä? Puhun itselleni järkeä, sain minä lääkettä myös eilen, ihan varmasti, ei siitä mitään oireita tule, alat nyt vain tiskata tuon hirveän tiskivuoren pois ja olet miettimättä koko juttua.

Ankarasti mielikuvitellen saatan aistia kevyehkön, juttuun kuuluvan pahoinvoinnin. Laitan lautaselle ruokaa naurettavan pienen kasan. Mahassa mouruaa nälkä. Voisin syödä hevosen. Ihmisillä häviää ruokahalu kun ne käyttää tätä lääkettä. Hevosnälkäni täytyy olla harhaa. Syön lopulta enemmän kuin piti, tiskaan ja sitten vain ihmettelen oloani, joka tuntuu ihan tavalliselta. Injektio tosin kirvelee läskissäni yhä, ja siis enemmän kuin eilen, josta kirkas logiikkani tuottaa päätelmän, että eilisessä annoksessani oli pakko olla myös ilmaa. Teoria ei ole ihan aukoton, tiedän, mutta jotenkin tuntuu että projektin tässä vaiheessa on pakko saada eri nyansseille selityksiä. Ei okseta, ei yhtään. Voi sitä kai laihtua ilmankin?
28.3. keskiviikko

Paastosokeri 9.7. Mistä näitä sokereita oikein tulee? Lääkkeenhän pitäisi vaikuttaa nimenomaan näihin aamuihin. Vai onko se tuo annostus? Muuttuuko elämäni vasta viikon kuluttua?

Eilen kävin kävelyllä, sokeri tippui lipevästi pikkuhiukkasen. Että kävele. Ruokahalussa ei muutoksia eikä nälässä. Söin muutaman hedelmäkaramellin. Ja salmiakin. Joo, pahasta on. Mikä ei olisi.

Aamupalalla ruokahaluni oli erittäin hyvä. Hillitsin silti pikkuisen, voihan sitä aina kuvitella. En yhtään kaipaa pahoinvointia mutta kaipaisin merkkejä siitä, että lääke tehoaa. Ettei tekisi ruokaa mieli. Tai olisi nälkä.

Klo 12 jotain aloin siivota. Klo 15 join vissyä. Olin varannut pullollisen mahd. pahoinvointia varten. Ei oksettanut, janotti. Voihan sen vissyn ihan janoonsakin juoda. Muutama tippa sitruunamehua joukkoon.

Klo 16 alkoi pahoinvointi. Ei mikään tajuton, mutta havaitava.

Järkeilin, että kyseessä on a) placebovaikutus (elimistö tulkitsee vissyn pahoinvoinnin korjausyritykseksi ja alkaa tuottaa sitten sitä pahoinvointia) b) aito, äärimmäinen reaktio siivousta kohtaan tai c) elimistöni herääminen siihen että meillä on nyt vieraita. Eli että lääke alkaa vaikuttaa. Voi se olla näitä kaikkiakin.

Nyt kello on 18.30. Aamupalan – sellainen laiva-aamiainen, oli vieraita – jälkeen olen muistaakseni juonut vain vettä, sitä vissyä ja pari mandariinia. Hassusti tuntuu maha yhä täydeltä, jopa ennen niitä mandariineja. Vieläkö se munakas lepää mahalaukussa?

Raastoin tuoretta inkivääriä vihreään teehen, haudutin ja tissuttelen sitä nyt. Ei yhtään tee mieli ruokaa. Korkeintaan pakastemansikoita tai muuta raikasta. Tiedä tuosta inkivääristä sitten että tasoittaako kuvotusta, ei vielä ainakaan. No aloitin tuon mukillisen kymppi minuuttia sitten, että.

Monen tunnin huhkimisen jälkeen sokeri oli 7,1 joskus klo 17, syömättä. Kyllä mielestäni nämä on korkeampia arvoja kuin ennen tätä lääkettä. Alastonpaino suihkun jälkeen niukasti tai vähän alle 80. No en usko laihtumiseen vielä, tuskin se sitä on. Joku oikosulku puntarissa.

Seisoessa vatsakumpu nousi kuin uhmalla eteeni. Sitä tuijottaessani ajattelin, että olisi se kiva vielä joskus omin silmin nähdä neiti Kesäheinä, ihan vain kurkistaessaan ja ilman peiliä.
Hei!

Aloitin Victosan 2 viikkoa sitten. Sitä enne tilanteeni oli tosi paha. Painoindeksi 35.2, jatkuva väsumys ja sokerit 10 -14 välillä. Käytin kahta lääkettä ja ne eivät näyttäneet enää auttavan. Ongelmani on ollut kova syömähimo. Olenkin joskus leikilläni sanonut, että sairastan bulimiaa ilman oksentamista.

Olisin joutunut aloittamaan insuliinipistokset ja niitä en halunnut! Farmaseuttisisareni ehdotti Victosaa ja lääkäri oli samaa mieltä. Nyt käytän metformiinia 2000 g per päivä Victosan lisäksi. Olen tosi hämmästynyt, sillä se hirveä syömähimoni on kadonnut tai ainakin se on vahvasti piilossa. Syön terveellisesti, liikun kuten ennenkin ja olen paljon pirteämpi ja positiivisempi. Paino on pudonnut kahdessa viikossa 4,5 kg. Hyvä alku ja uskon, että loput 25 kg lähtevät vähitellen. Alussa tunsin voimakasta kuvotusta, mutta se meni ohi muutamassa päivässä.

Eka viikon aikana sokerit olivat 8 - 9 välillä ja yksi aamun mittaustulos oli 11,8. Soitin silloin lääkkeen valmistajalle ja sieltä vastattiin, että toisilla sokeri ei tasoitu heti. Sain muutenkin hyviä ohjeita. Tänä aamuna sokeri oli 6,7. Saatte uskoa, että olein riemuissani!!

Tarkoitus on jatkaa Victosaa ja yrittää saada se korvattavaksi. painoindeksi ja muut ehdot täyttyvät "onneksi".

Tsemppiä teille kaikille sokerin kanssa taisteleville. Vielä on toivoa!
Kiitos että kerroit kokemuksistasi! Olisi kiva kuulla jatkoa? Kaikkea hyvää sinulle!
Hei! Riittapirkitta! Odotatko liian aikaisin tuloksia ja sivuoireita. Ei kaikki käy sormia napsauttamalla:) Kävin mieheni kanssa sisätautien erikoislääkärillä,joka itse käyttää tätä victozaa. On turvallinen ja pitkään tutkittu lääke.
Jos joku on saanut sydänkohtauksen,ei tarvi syynä olla Victoza. Ei sellaisia lääkkeitä voi syöttää kenellekään jos olis haittana "sydäri".
Mieheni on sairaalloisen lihava ja sai Victoza reseptin. Minä olen 2 diabeetikko ja alan parin viikon päästä käyttämään Victozaa.
Kirjoitan myöhemmin kuinka meillä menee.
Hyvää kevättä kaikille <3
Sydänkohtausriskit saivat minutkin laittamaan lääkkeen hyllylle... harmittaa kun annoin peloitella itseäni.

Oikein mukavaa kun sinäkin kerrot kokemuksistasi! Hyvää kevättä teillekin!
Harmittaa kun olin aikanaan menossa lääkkeen testiryhmään mutta juuri silloin pitkäsokeri oli "liian" alhainen ja tipahdin ryhmästä ulos. Olisi päässyt testaamaan ilmaiseksi lääkkeen tehoa.
Hei Pirkkomarjatta,luin viestisi ja huomasin että miehesi oli saanut reseptin sairaalloisen lihavana.Voisitko kiltti vinkata mikä lääkäri oli kirjoittanut.Olen käynyt kahdella,ja he eivät "uskalla"kun tutkittua tietoa ei ole niiiiin pitkältä ajalta.Olen itsekkin sairaalloisen lihava ja kaikki kokeillut.Voisitkohan auttaa?/maximainen
Victoza mennyt nyt lähes viikon, tiistaina nostan annoksen 1.2:een. Nyt mennyt 0.6:lla. Siis vajaa viikko lääkettä ja painoa tippunut 2 kg! Sitä pahoinvointia oli yhtenä siivouspäivänä, kuten kerroin, ei sen jälkeen. Saa nähdä mitä annoksen nostaminen tekee. Mutta kuten tuossa Heli kertoo: minullanikn on syömähimo hävinnyt, mieliteot myös, syön ns. normaalisti, ehkä vähän vähemmän, mämmiäkin olen kohtuudella maistellut: ja silti paino tippunut. Hyvin lyhyt tämä käyttöaika vielä minulla mutta ihmetellä täytyy jo nyt. Niin ja se tärkeä eli aamusokerit: ennen lääkettä ja vielä lääke aloitettuakin 9-10, eilen 7 nurkilla ja tänään, tadaa! 4,8! Että vähän hitaammin minun elimistöni vain tajuaa asian mutta tajuaa kuitenkin jo.
Heippa!

Kiva kun olet kirjoittanut tänne kokemuksiasi! Äläkä ihmeessä lopeta, ehkä minäkin rohkaistun kokemuksistasi ja vihdoin uskallan aloitaa Victozan käytön.

Hyvää jatkoa riittapirkitta (ja Heli myös)!
Toinen kuukausi menossa Victozanin käyttäjänä. Hikoilu vähentynyt ja joskun tuntuu jo vähän kylmältäkin. Sokerit ei voisi olla paremmat. Kaksi tuntia syönnin jälkeen mitattuna 5.8.
Vatsa tuntuu välillä turvonneelta, mutta mitään pahoinvointia ei ole ollut.
Kylläisempi olo on hyvä asia. Pitää kuitenkin huolehtie, ettei syö mielihaluunsa. Suussa ruoka tutntuu edelleen hyvältä, joten tärkeää huomioida ettei syö ruon mauan takia.
Paino putoaa tasaisesti. Nyt ja 10 kg pudotus. Olen kyllä laskenut kaloreita, niin ettei päivässä tule syötyä, kuin 1500 kcal. Ennen se ei olsi onnistunut, mutta lääkkeen kylläisyyden tunteen suoma apu auttaa.
Tevehdys Lellu ynnä muut!

Viikko takaperin maanantaina siis aloitettu lääke ja paino tippunut nyt noin 2.5 kg (silti vaikea uskoa, pidän tätä nesteenä).

Vaihdelleet nämä aamusokerit sekä yökötys. Eli kun silloin yhtenä päivänä oli se hiphurraa 4.jotain se aamusokeri niin sen jälkeen ollut 7-8 nurkilla. Ehkä sokeri oli niin alhaalla vain koska nukuin ääripitkät yöunet. Pikkuisen pettynyt aamusokerin määrää nyt olen, mutta jospa se siitä.

Ei ole yököttänyt joka päivä paitsi eilen. Oikein tehokkaasti pahoinvoitattikin. Meinasin ryöpsäyttää peräti ryynit ennen nukkumaanmenoa. Nieleskelin tiukkaan kun en halunnut ruveta siinä yötä vasten oksentelemaan.

Tämä nyt kyllä varmaan johtui siitä, että söin illalla liikaa. Siis oli a) nälkä b) valmista ruokaa c) ja kuten tuossa Hymy kommentoi, suussa ruoka maistui kivalta. Söin siis nälkääni nähden yli tarpeen.

Ja tästä jäi kyllä semmoinen kokemus, jota en aio toistaa. Nimittäin, se kylläisyys ikään kuin lisääntyi aika käsittämättömästi, maha tuntui tosi täydeltä, ähkyltä, olo turvonneelta, tukkoiselta, yököttävältä (vaikka kasvisruokaa ja hyvin vähärasvaista), eli oli paha olla. Näköjään pitää syödä pieniä annoksia vaikka luulisi ettei sellaisesta nälkä lähde. Lähtee, mutta se lähteminen voi tapahtua vasta vähän aikaa ruokailun jälkeen. Ruoka jotenkin laajentuu ??? siellä mahassa tai mahalaukku supistuu tai mitä lie, mutta liian täysi olo on entiseen malliin syödessä.

Mikä on kyllä hyvä juttu.

Tänä aamuna nautin vain hyvin pienikokoisen aamupalan. Siitäkin täysi olo, yhä. Kevyesti pahoinvoitattavaan oloon raastoin myös semmoisen 1/3 tl tuoretta inkivääriä 1 dl:aan tuoremehua ja huitaisen sen mahan pohjalle. Kuvittelen tässä parhaillaan, että se auttaa. Ehkä oikeasti auttaakin.

Tänään nostin Victoza-annoksen 1.2:een. Saa nähdä tuottaako jotakin enemmän tai mitään.
Korkeampi annos käytössä maanantaista ja tänäänhän on keskiviikko. Kyllä se yökötystä lisää. Sillä tavalla että sen huomaa. Inkivääriä raastan vähän joka pöperöön ja nesteeseen mitä suuhuni pistän. Ihan kuin se vähän vaikuttaisi. Tai siis vaikuttaa. Kyllä pahoinvointi sillä hetkeksi helpottaa.

Syöminen tapahtuu silti väkisin. Maha ei huuda ruokaa eikä tunnu tyhjältä, päinvastoin. Aamulla kun tankkaa niin sillä menisi iltaan saakka, mitä en tee. Muuten tulee syötyä liian vähän. Mietittävä vitamiinit myös. Napeista sitä lisää, niitä käytän muutenkin.

Paastosokeri edelleen 6 nurkilla, kumma juttu. Paino sama.

Sattuuko kukaan tietämään mitä tapahtuu jos huitaisee pari lasia viiniä lampaan kanssa. Tai kolme. Meneekö koneisto sekaisin?
Enkä nyt tarkoittanut että siitä lampaasta, heh!
:D

Tuli mieleen myös, että saako lääkkeen kanssa ottaa alkoholia? EIköhän se jossain ohjeissa mainita jos ei sais...?

Mukavaa pääsiäistä!
Pääsiäislammas taitaa jäädä viinittä kuitenkin. Viitsi riskeerata.

PIkkuisen muutamissa pistospaikoissa kutinaa ja punoitusta. Toivottavasti ei pahene. Että voisi käyttää lääkettä yhä.

Ruokaa on laitetava suuhun väkisin. Ihan pakotettava itsensä muistamaan syömäily. Kevyesti menisi syömättä. Ei nimittäin ole nälkä.

Eilen oli pahoinvointia vähempi, tänään taas enempi. Sokeria en aamulla mitannut. Paino tippunut yhteensä kolme kiloa. Maanantaina tulee siis kaksi viikkoa lääkkeen aloittamisesta. Kyllähän paino tippuu kun ruokailukin on reilusti vähentynyt. Edelleen käy niin että jos koetan syödä vähänkään isomman annoksen niin huono olo pahenee heti.

Toivon vain että kutina mahanahkassa ei pahene. Mitähän siihen keksisi. Jos pyyhkisin käsihuuhteella vaikka.

Muilla vastaavia kokemuksia?
Olen ihan kateellinen täällä, kun kerrot ruokahaluttomuudesta! Kyllä mun täytyis rohkaista vaan mieleni, ja aloittaa Victozan käyttö. Syön ihan liikaa ja sokerit on korkealla, insuliinin lisäys vaan lisää ruokahalua.

Kurjaa se pistoskohdan kutina, auttaisko joku rasva/voide? Meinaan alkoholipitoinen käsihuuhde kuulostaa aika vahvalta aineelta?

Mukavaa jatkoa ja kirjoittele taas pian kuulumisiasi!
Pääsiäinen sitten melkein suoritettu.

Eilen jätin pistämättä. Ja tänään. Nimittäin: yökötysolo tuntui jo kokonaisvaltaiselta sairaudelta, siis jotenkin ihan kumma olo. Ei ollut vatsatautia. Voimakasta väsymystä ollut myös. Olen kaatunut sänkyyn iltaisin paljon aikaisemmin kuin normaalisti. Päivällä myös väsyttänyt. No se voi olla se laihtuminenkin.

Ja siksi erityisesti jätin pistämättä kun pistospaikkojen kutina äityi niin kovaksi. Yhä näkyy mahanahkassa toissapäiväinen ja sitä edellinen pistospaikka punaisina, kuin laajenneina itikanpistoina. Tänään vielä on se vanhempi pistospaikka kutissut.

Sokerilääkkeenä olen käyttänyt su-ma vain Diformin 1gx2 (joka mennyt myös pistoksen ohella).

Kun se pahoinvointi oli niin todella voimakasta niin pistämättä jättäminen normalisoi ihanasti olon. Nautin ruoasta, mahalaukku ei ollut turvo-ähky.

En ikinä olisi uskonut sanovani tätä, mutta kyllä ruoasta nauttiminenkin, siis normaali syöminenkin, voi tuntua ihanalta. Se, ettei ole puolikkaasta voileivästä vuorokautta ihan täynnä. Ettei okseta.

Saattaa olla, että elimistöni vastasi vain todella voimakkaasti lääkkeeseen. En kuitenkaan uskalla pistää nyt kun iho reagoi noin täpäkästi aineeseen. Jollekin nestee aineelle lienen nyt sitten herkistynyt.

Mielenkiintoinen juttu kuitenkin se, että ilman lääkettä, pääsiäisruokaa syötyäni, kakkuakin, verensokeri oli 5-6. Siis 1-2 h aterian jälkeinen arvo. Eivät ole aikakausiin olleet tuollaisia. Olisikohan lääkkeestä kuitenkin nyt jo tällä käytöllä ollut jokin hyöty?

Laihduttamista aion joka tapauksessa jatkaa. Jollei muuta, niin hyvän lähtölaukauksen olen sille tässä saanut.

Huomenna soitan diabeteshoitajalle. Katsotaan, mitä tästä kaikesta sanoo hän.
Heippa!

Joo, ei ole kivaa tuntea itseänsä koko ajan sairaaksi, ymmärrän hyvin miksi päätit lopettaa. Toivon kuitenkin että jaksat jatkaa ruokavaliota, meinaan kun sokeritkin on ollut noin hyviä.

Kirjoittele vielä mitä mieltä diabeteshoitsu on sun tilanteesta. Vai olenko liian utelias? Joka tapauksessa kaikkea hyvää sinulle!
Kohta 2vk käyttäny kyseistä lääkettä. Paino ei ole pudonnut, mut syömään ei pysty paljoakaan, tulee ähky olo! Ensimmäisinä päivinä pientä pahoinvointia ja päänsärkyä. Sokeriarvot vielä aika ylhäällä. Otan Diformin 500mg 3x2kpl/pv.lisäksi. Toiveet on korkealla tämän lääkkeen suhteen! Toivottavasti se ei petä! On sen verran arvokasta tavaraa!
Toivottavasti voin lukea täältä vastakin teidän muiden kokemuksia.
Lellu ja muut!

Nyt 2 vk paussi lääkkeessä. Katotaan sitten.
Oikein mukavasti menee. Painon pudotuksessa ei ole tapahtunut viikkoon muutosta. On edelleen 10 kg, joka on tietysti jo hyvä saavutus.
Pientä epämukavuutta olossa. Olen valmis paljon pahempiinkin sivuoireisiin, koska sokerit ihan kohdallaan ja tällä tuvonneella ololla pystyn paremmin säännöstelemään syömistäni.
Pistokohtiin tulee joskus pieni mustelma, mutta ei haittaa.
riittapirkitta, hymy, manta57 ja muut!

Teillä kaikilla on sekä samoja että kovin erilaisia kokemuksia Victozasta, mikä on realistista ja uskottavaa, tällaisesta tiedosta on monille varmasti paljon hyötyä, kiitos kun jaatte sitä meidän muiden kanssa!

Käyn täällä joka päivä tsekkaamassa mitä teille kuuluu, joten kuulemisiin ja toivotaan parasta kaikille!
Kertokaapa onku joku pitänyt paussia lääkkeen käytössä kuukausi pari.Alkaako kaikki pahoinvoinnit uudestaan.Olen itsemaksava ja rahat ei vain tahdo riittää.Toisaalta harmittaa niin vietävästi kun painonlasku on pysähtynyt lähes kokonaan minulle se vaan olis niin tärkeää nivelrikon tähden ei ulkonäkö syistä olen realisti,tavoittelen 70kg tietämiin olen 169 pitkä ja nyt noin 83kg.Sokerit koko hoidon ajan alle 6:n.Alku oli niin helpoa ja lupaavaa tämän lääkkeen kanssa olin varma etten ikinä enää himoitse ruokaa jopa "raskauspahoinvointi" ja yökkäykset koin taivaan lahjana kohti tasapainoista tulevaisuutta.Ei näitä ajatuksia ymmärrä muut kuin toiset ylipainosta ja diabetes murheista kärsivät, jaetaan vaan kokemuksia ja tietoa asiallisesti toisillemme.
Mulla oli tänä aamuna sokerit 7,2 voi olla jonkun mielestä vielä liian korkeat, ja niin ne vähän onkin, mutta mulla ensimmäisen kerran alle 10 arvot vuosikausiin! Pienestä voi tulla onnelliseksi, toinen diabeetikko voi varmaan ymmärtää!

Sama fiilis painon kanssa, olen myös omppuvatsa, lähes kaikki ylimääräinen rasva on vatsassa, näytän siltä kun olisin viimeisilläni raskaana, joten ymmärrän hyvin epätoivoisen tunteen ylipainon kanssa.

Olen ollut iloinen siitä, että täällä on suurin osa asiallisia kirjoittajia, heistä on ollut varmasti apua monelle, ainakin minulle.

Tsemppiä kaikille!
moi! itse kerkesin käyttämään victozaa viikon kunnes selvisi, että olen raskaana!!
raskaus sujunut hyvin, nyt viikkoja 34. ainut asia mikä hieman ottaa päästä on se, että kalliit lääkkeet jäävät nyt käyttämättä. raskauden ja imetyksen aikanahan victozaa ei saa käyttää ja jos imetän vauvaani n puoli vuotta, niin lääkkeet kerkeävät vanhentua.
Ostaisko joku käyttämättömät lääkkeet? Ehkä diabeteshoitajasi voisi suositella jollekin? Vai onko ihan laitonta?

Mukavaa loppuraskautta!
Hei! Lellu: mulla sama, et sokerit siin 7 kieppeis:) päivällisen jälkeen jopa 6.4! se oli jo niin hyvä lukema et sai melkein leijumaan onnesta! Tosiaan olivat jo 9ja 10 luokkaa. Mut läskit on tiukassa! 2 kiloo paino pudonnu ei enempää:(
Paha olo lähes hävinny, ainoastaan iltaa kohti tuntuu et pallea turpoo ja vähän närästystä. Ruokaa ei kyl mahaan mahdu niinku ennen, se on hyvä. Niin, ja mulla kans läskit kerääntyny tohon keskikehoon.

Onnea tulevalle "2lapsen äidille"

Kertokaahan muutkin Victozan käyttäjät, et mitä teille kuuluu:)
manta57! Mulla ei ole ruuanjälkeiset arvot olleet vielä noin hyviä (6,4) menee yli 10 ja jopa yli 15, mutta toivon parasta! Vähäinenkin painonpudotus vaikuttaa heti arvoihin, joten ole iloinen vaan kahdesta kilosta! :)

Opettelen parasta aikaa syömään aamiaista. Kuulostaa typerältä tuo "opetella" mutta olen kohta 50v enkä ole ikinä ymmärtänyt miksi pitää syödä aamulla kun kerran ei ole yhtään nälkä? Mutta nyt insuliini-diabeetikona on pakko laittaa vanhat tavat romukoppaan ja aloittaa "alusta".

Mulla on onneksi kiva diabeteshoitaja joka ei hoputa eikä moiti, kannustaa vaan ja kehuu kun onnistuu, se on kivaa... :)
No niin, parin viikon paussi nyt takana. En jatkanut enää Victozalla kun ne kutiavat paukamat mahanahkassa kesti vielä monta päivää lääkkeen lopettamisen jälkeen. Eli toissapäivänä aloitin Byettan, 2 pistosta päivässä, 0.5 aloitusannos, joka jatkuu käsittääkseni noin kuukauden tai sitten kohdallani jopa pidempään - jos tästä lääkkeestä ei tule näitä herkistymisreaktioita. Tai tarkalleen ottaenhan ne taisi Victozassakin tulla niistä injektionesteen apuaineista.

Kolmas päivä tätä lääkettä. Tämähän nyt on Victoza-ketju, mutta haetanneeko tuo mittää jos tänne tästä Byettastakin nyt sitten - Victozalle vaihtoehtona - kirjoittelen? Saa tästäkin vinkkiä sitten joku joka Byettaa kohdalleen ajattelee.

Ei ole pahoinvointia. Aamusokerit olleet nyt tauon aikana 10-12 nurkilla, ja tämä lääke aloitettuakin yli 10. Muinakin aikoina sokeri korkealla.

Muuten, onko kukaan kokenut voimakasta väsymystä Victozan aikana? Minusta tuntui että oli voimat pois, illallakin menin aikaisin eli 22-23 nukkumaan (tämä minulle erittäin harvinaista). Käsiäkin tärisytti, vaikka sokeri oli yli 7.

Vielä ei siis mitään uutta Byettan suhteen, ruokahalua piisaa. =/
Allekirjoitan monet oireet, joita Victozan käyttäjillä on ilmennyt. Aluksi paino putosi melko nopeasti 7 kiloa, sitten tahti hidastui. Olen käyttänyt lääkettä vuoden. Muutama kuukausi sitten alkoi ruoka tuntua yököttävältä ja maha turvotteli entistä enemmän. Kipuja on myös ilmennyt mahalaukun kohdalla. Lisäksi nyt ovat verensokeriarvot alkaneet nousta, vaikka annostukseni on 1.8 yksikköä. Lisäksi käytän Levermir-insuliinia 44 yksikköä sekä pikainsuliinina Novorapidia tarpeen mukaan. Jos jätän Novorapidin väliin, nousee sokeriarvot heti kymmenen yli. Olen käyttänyt ennen tätä lääkekombinaatiota Lantusta, mutta siitäkin on USA:sta kantautunut tutkimustietoa mahdollisesta syöpävaarasta. Minulta leikattiin maksasta kaksi vuotta sitten pieni pahanlaatuinen adenooma, kukaan ei pystynyt sanomaan, mistä se oli tullut. Kontrolleissa syöpä ei ole uusiutunut.
Tuttu kilomäärä tuo 7 kg. Saman verran minullakin paino putosi parissa kuukaudessa, mutta "syynä" oli syömäni ruokamäärän selvä vähentäminen vaikka muuten ruokailutavat säilyi ennallaan. Tämä käynnistyi siitä että oli sairaalassa isossa leikkauksessa ja kipujen vuoksi ruoka ei maittanut sairaalassa ja koska kivut jatkui vielä kotonakin, ruoka ei maittanut entisenlaisesti. Kun vatsa tottui pienempiin annoksiin, kipujen päätyttyäkin ruokamäärä pysyi vähäisempänä ja painoa karisi. Harmi vaan että ruokahalujen lisäännyttyä reilun puolen vuoden kuluttua paino alkoi kertyä takaisin.

Ilemeisesti Victozan laihdutusvaikutus perustuu pitkälti tuohon että ruoka ei enää maita ja sen vuoksi annosmäärät vähenee. Tarvitaan tietenkin melkoinen itsehillintä että vastaavan annosten koon vähennyksen pystyisi tekemään ilman lääkkeitä, mutta se olisi kuitenkin terveellisin ja halvin vaihtoehto. Samalla kun paino putoaa, diabeteslääkityskin vähenee. Äitini on kroonisten sairauksien ja ison leikkauksen vuoksi vuodepotilaaksi jäätyään vähentänyt reilusti syömänsä ruuan määrää ja laitoshoidossa joutunut vähän pakosta terveellisemmälle ruokavaliolle. Sen vuoksi hänen painonsa on pudonnut reippaasti ja diabeteslääkitys ollann voitu lopettaa kokonaan.
Olen aloittanut Victozan käytön 23.04.2012. Oli melkoinen kynnys aloittaa, sillä poden kohtalaista piikkikammoa. No, dieabeteshoitajan lievällä avustuksella eka 0,6:n Victoza-annos hävisi navan seudun läskeihin lähes huomaamatta. Tänään 5. pistos sujui jo ilman pienintäkään epäröintiä. Tähän mennessä olen ollut täysin sivuoireeton ja toivon näin myös jatkuvan. Vapun kunniaksi aion nostaa annosta 0,6:sta 1,2:een eli ns. normaaliin. 1. kynä riittänee 19 vrk 0,6:n aloitusannosten ansiosta.
Sitten hieman kustannuspolitiikkaa... Ensimmäinen 3:n kynän satsi maksoi 113,21 €
(Ovh. 195,19 € - Kelan 42%) Tämä tekee 5,96 €/pvä
Jatkossa sama 3:n kynän satsi kestänee 15 vrk perusannoksilla 1,2 , joten päiväkustannukseksi tulee 7,55 €
Kelakorvauksesta huolimatta kustannus on melkoinen eli noi 230 €/kk.
Täytyy myöntää ettei käy kateeksi niitä Victozan käyttäjiä jotka aloittivat käytön ennen kelakorvattavuutta.
Tässä mennään ja tzemppiä kaikille kohtaloveljille ja - sisarille.
Heippa riittamirjami!

Mitä lääkettä tarkoitit kun kommentoit:

"Olen käyttänyt ennen tätä lääkekombinaatiota Lantusta, mutta siitäkin on USA:sta kantautunut tutkimustietoa mahdollisesta syöpävaarasta."

Tarkoititko pitkäaikaisvaikutteista insuliinia? Vai onko ko.merkistä muitakin lääkkeitä? Käytän itse Lantus insuliinia 82 yksikköä joka päivä, siksi kysyn.
Lantus on nimenomaan Sanofi-Aventis lääkefirman pitkävaikutteisen insuliinin markkinanimi.
Voi hemmetti!

Inhoan kaikkia lääkkeitä yli kaiken (otan insuliinien lisäksi joka päivä kahdeksaa eri lääkettä), ja joka kerta kun esim. pistän insuliinia, joudun keskittymään pistämiseen, koska joka toinen pistämiskerta sattuu! Pistän itseäni 4-6 kertaa päivässä.

Joskus tuntuu, että siksi insuliini tuntuu tehoavan niin huonosti minussa, koska inhoan sitä kaikin voimin!

Olen pari kertaa joutunut lopettamaan joittenkin lääkkeitten käytön (lääkärin kehoituksesta) koska niissä on olleet sivuvaikutukset niin vaarallisia, ja nyt sitten Lantuskin on kyseenalaistettu? Joskus tulee houkutus lopettaa kaikkien lääkkeitten ottaminen ja alistua ajatukseen että kuolen sitten vähän aikaisemmin?
Hain tänään ensimmäisen victozapaketin apteekista ja olin pyörtyä kun kuulin hinnan: 195-585 euroa / kk annostuksesta riippuen. Vapun jälkeen on diabeteshoitajan opastus aineen pistämiseen. Kovasti puhutaan lääkkeen laihdutusvaikutuksesta. Toivottavasti se on muutakin kuin kukkaron kevenemistä. Internetistä löytyi uusin ja halvin kerran viikossa pistettävä lääke budyreon. Onko kenellä kokemusta siitä?
Ei nyt sentään! Pakkaus maksaa 194 € ilman korvattavuutta ja 114 € Kelan korvauksella. Paketissa on 3 kpl kyniä, joista jokaisessa on 3 ml. Kolmessa millissä on 18 mg vaikuttavaa ainetta eli koko paketissa sitä on 54 mg. Lääkettä saa pistää vuorokaudessa maksimissaan 1,8 mg, joten yksi pakkaus riittää joka tapauksessa kuukaudeksi! Moni tarvitsee kuitenkin vain 1,2 mg, joten silloin yksi pakkaus riittää 45 päiväksi!
Kiitos hintakorjauksesta! Viikon kärvistelyn jälkeen 194euroa tuntuu melkein "halvalta" vaikkei se sitä eläkeläisen kukkarossa olekaan.
Olen käyttänyt victozaa nyt pari kuukautta. Sokeriarvot ovat pyörineet 4.7-5.8 arvoissa, joten ne ovat parhaat mahdolliset. Painoa on pudonnut 12kg, mikä on hyvä. Painon pudotus on kyllä hidastunut ensimmäisen kuukauden jälkeen.
Puolenpäivän aikaan tulee jonkinlainen väsymyskohtaus, mutta se menee ohi ilman nukkumista. Vatsa pelaa, mutta pientä päänsärkyä ajoittain.
Ruokahalu on säilynyt, mutta olen laskeskellut kcal aterioistani suurinpiirtein ja pyrkinyt selvästi alle 2000kcal päivä. Mielihaluille ei saa antaa periksi, vaan kuunneltava vatsaa, joka tuntuu iltapäivisin turpealta ja täydenolon tunne tulee aika nopeasti. Hidas syöminen on tosi hyvä apu. Myös lääkkeen hinta motivoi, varsinkin kun diabeettekseni on suhteellisen lievä ja kurissa, en saa kelalta mitään, vaan maksan itse täyden hinnan. Taloudellinen panos on niin suuri, että pakottaa minut itsekkin tekemään osani laihtumisen onnistumiseksi. Koen, että lääke on laihtumiseen hyvä tuki.
Mukavaa kuulla, että sinulla menee hyvin Victozan kanssa!

Myös hienoa, että olet ymmärtänyt, ettei lääke ole mikään "ihmelääke" laihtumisessa, vaan omaakin panosta tarvitaan, varsinkin sitten kun elimistö on tottunut lääkkeeseen ja ei enää vaikuta kylläisyyden tunteeseen. Näin olen ainakin ymmärtänyt, kun kokeneet käyttäjät ovat kertoneet kokemuksiaan?

Hyvää jatkoa! Kerro jatkossakin mitä sinulle kuuluu?
Victoza-resepti käsilaukussa. Nyt vaan odottamaan Kelan päätöstä! Hrrrr...
SaMaPena, onnea matkaan!
Mulla meni n. kuukausi että tuli kelan päätös. Tänään tuli päätös ja nyt on eka erä jalassa :)