Kipu ulostamisen jälkeen

Muhvi

Muistan, että minulla on ollut jo lapsena yhtäkkiä ilmestyviä, tykyttäviä lihaskramppeja peräsuolen alueella. Olen saattanut herätä keskellä yötä jomottavaan kipuun peräsuolessa eikä ulostaminen auta, vaan kipu kuluu pois, mutta kuluminen kestää monta minuuttia, ellei tunteja. Minulla on taipumusta ummetukseen, ja varsinkin ummetuksen jälkeen lihaskrampit pahenevat.
Olen huomannut, että istuminen vaikka tuolin reunalla kivistäviä lihaksia supistellen ja jännittäen on auttanut, mutta kipu ei lähde senkään jälkeen täysin.
Tämä on tosi outo ja nolo vaiva, ja tahtoisin saada kommentteja mikä syy olisi, ja miten tätä tulisi hoitaa.

10

12670

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kejyigh

      Mulla sama vaiva. koko ikäni kärsinyt noista krampeista. Menin erikoislääkärille(peräsuolivaivoihin erikoistunut) ja hän antoi vaivalle diagnoosin : peräaukon sisimmän sulkijalihaksen kouristus. Sain vaivaan "estolääkkeeksi" Adalat nimistä calsiumsalpaajaa. Siitä on ollut apua. Mulla nuo krampit on aivan sairaan kivuliaita, meinaa taju lähteä. Tän lääkkeen avulla pystyn ainakin elämään suht normaalisti! kannattaa siis mennä erikoislääkärille, toisin saneon yksityiselle puolelle, eikä millekkään terveyskeskuslääkärille. Mä kävin itseasiassa kahella erikoislääkärillä, ensimmäinen ei tiennyt tälläsestä vaivasta yhtään mitään, toinen diagnosoi vaivan heti, ja antoi noottia edelliselle lääkräille, joka oli teettänyt turhia tutkimuksia.

    • a

      Hei! Mulla äärimmäisen kovat kuvit peräaukon seudulla jo noin puolivuotta viikon sykleissä. Nyt vihdoin pääsin magneettikuvaukseen ja odotantuloksia. Ei tahdo työnteosta tulla mitään kipujen ollessa päällä, kun ei särkylääkkeetkään oikein auta. Oon lukenut paljon netistä kirjotuksia ja diagnoosin kuuleminen tuntuukin, kun tuomiopäivältä.

      • ????

        Onko tutkittu ettei kyse ole sisäisitä peräpukamista? Minulla on tällä hetkellä tuollaisa tykyttäviä kipuja ulostamisen jälkeen ja siinä vaiheessa kun on ulostamisen tarvetta. Minulla syynä on peräpukamat kun ne ärtyivät alkuviikolla.


    • auts!!!

      Mulla ollut jo useamman vuoden ajan samansuuntaista vaivaa, tullen muutaman kerran vuodessa; useimmiten se alkaa yöllä? joskus kylläkin myös päivällä,
      kipukohtaus on joka kerta yhtä kauheaa, varsinkin jos kestää tunnin-pari, kuten viimeksikin, joskus onneksi helpottaa jo vartissa.
      Eli kipu on peräsuolen sisällä, alkuosassa luulisin, se tuntuu kourituksenomaiselta, kuin kramppaisi tai mitä lie sanaa tuosta voisi käyttää. Buranat siihen ei auta, eikä ehdi vaikuttamaankaan sillon jos kipu menee nopeammin ohi. Joskus olen lääkärille maininnut asiasta; ärtynytsuoli oireyhtymä kenties voisi olla ainakin osasyynä, sen paremmin ei vaivaa ole tutkittu. Sillon kun kouristelukohtaus iskee päälle, niin ajattelen, että tarvii mennä oikein kunnon lääkärille, sitten kun taas helpottaa, asia unohtuu...
      ja tosiaankin, kun oireetonta aikaa saattaa olla kuukausiakin - tai sitten ei. Netistä olen koettanut etsiä tietoa, jotain vähän löytänytkin. Kohtaukset ovat kuitenkin niin hirveitä, että aina jää pelko päälle, ja toive että ei enää koskaan vastaavanlaista tulisi!!

    • internet rules

      Samasta vaivasta kärsin minäkin. Lohduttavaa huomata että en ole ainoa ja ehkä siis jostain löytyy jotain apuakin. Minulla kohtaus alkaa aina öisin. En tiedä johtuuko kivun voimasta vai mistä mutta minulla meinaa taju lähteä jos yritän istua saati seisoa. Yleensä nämä tulevat harvakseltaan, muutamia kertoja vuodessa. Nyt tosin parina yönä peräkkäin. Söin juuri Pyrvin kuurin kun tytär epäili että olisi kihomatoja, ja kun lueskelin oireista niin niissä mainittiin mahdolliset peräaukon lihasten kouristelut. Kuurista on nyt tosin jo kolme päivää joten mahdolliset madot pitäisi olla nujerrettu.. mutta jotain yhteyttä näillä voi olla koska kipu sattui juuri nyt, ensin hieman lievempänä mutta viimeyönä taas helvetillisenä.

    • pain in the ass

      minä olen kärsinyt tästä helvetistä jo 4vuotta. en ole kovalla,olen kasvisyöjä ja maha toimii.sattuu helvetisti käydä vessassa,enkä uskalla kohta syödä edes kasviksia.paino tippunut 10kg,mikä minulle PALJON.
      voitin pelkoni ja menin pyllistämään yksityiselle.sattui helvetillisesti kun rööriin katsottiin ja leku sanoi sen olevan täynnä haavoja. sain rasvan,jota työnnetään tuutilla pari kertaa päivässä.helpotti heti.rasvausta piti jatkaa 2kk.ja ah mikä yllätys oli käydä VIIKKO sen jälkeen vessassa ilman kipuja-ja sitten ne taas alkoi. jumalauta. olen jättänyt juustot,leivtä,lihan,KAIKEn mikä voi mahaa kovettaa. urheilen ja liikun, ei auta. ei muuta ku mahtavaa loppuelämää.hommaan kohta avanteen ja paskannan pussiin.

    • Auts

      Heip,

      Taitaa ollakin suht yleinen vaiva... itsellä iskee ajoittain, onneksi harvakseltaan, aina keskellä yötä: todella kova kramppimainen kipu anaalialueella. Olen oppinut ottamaan särkylääkkeen heti, lämpimällä vedellä suihkuttaminen auttaa myös. Ylensä ohi puolessa tunnissa.

      Todennäköiisn syy taitaa olla Proktalgia fugax eli peräsuolen lihaskramppi. pitkään istuminen ja stressi kuulemma saattavat olla aiheuttamassa kohtausta, näin omalla kohdalla. Toki kannattaa ottaa lääkärillä puheeksi jos huolestuttaa, tähystys kuulemma aika iisi operaatio.

    • Anonyymi

      Vanha ketju, mutta koska kirjoitin aiemmin (internet rules - nimimerkillä), ja apu löytyi lopulta niin ajattelin että jollekin voisi tästä tiedosta olla hyötyä jos löytää keskustelun.

      Menin lopulta lääkäriin, sain lähetteen gastroenterologille, joka totesi peräpukamat. Sisäiset pukamat hirtettiin, ja sen jälkeen ei ole ollut ensimmäistäkään kipukohtausta (kop kop). Operaatiosta on nyt n. 2,5 vuotta.

    • Anonyymi

      Joo,peräpukamaleikk.oltu ja kritisoin sair.annettua ohjetta: Ravinto VAPAA. Itse yritin olla mahdollista. sosemaisella ravinnolla,ettei tarvitsisi ponnistella. Mutta tuskanhiessä ja melkein huutaen sain tehtyä... -Sittenkin nopeasti lämminhaude astiaan istuen. Tein huomion tässä vko: n tuskitellen,että se tykyttävä kipu johtuu siitä,jos suolessa on yhtään "painamassa" ,jos myös sisäisiä pukamia. Tuolloin peräpukamalääke Supon laittaminen on lähes mahdotonta,niin ark voi olla! Sitten kun suoli on tyhjä,tuntuu kuin ei mitään. Kyllä itse tullut tulokseen ,ettei edes ohutta kauravelliä,ennenku alue parantunut,- niin h-stä se kipu voi olla!!

    • Anonyymi

      Lisäyksenä vielä; määrätty Panadol ei tuntunut tehoavan paikalliskipuun ollenkaan.Kuituvalmiste ei auttanut....Pegorionista ei mainittu mitään, ja jääpalapussitkin on olleet käytössä tässä shoussa!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      91
      6560
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      25
      2634
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      32
      2210
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      74
      1886
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1661
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1457
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1357
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1341
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1279
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1233
    Aihe