Cencorp / Savcor

Mikkeli on perseestä

Kun luki Cencorpin osaria niin ei voi kun onnitella Mikkelin kaupungin johtoa älykkäästä päätöksestä jolla maksettiin Savcorille kolmesta tontista ja vanhasta hallista 5 miljoonaa euroa ja saatiin kolme (3) uutta työpaikkaa. Mikanderille 5 tuhatta lisää kuukausipalkkaa ja hallituksen jäsenille patsaaat parkkitalon katolle. Voi kun vitut...taa veronmaksajana. Paljonkohan Savisalojen sukkahousumiehille annetaan rahaa että tulevat hyppelehtimään palettia tänne....

96

4145

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • paljon, paljon ja

      paljon.....

      • www-sivuilta lukenut

        Ja vielä sellainen mielenkiintoinen asia, että Savcorin osaomistus Cencorpista ei vielä edes ole varmistunut. Molempien firmojen yhtiökokousten siunaukset puuttuvat ja lisäksi kaupan ehtoja on toteutumatta (= Savcorin rahoitusta Cencorpille puuttuu aika suolaisia summia). Nuo asiat selviävät Cencorpin sivuilta, mutta jostain kummasta syystä Savcorin sivuilla ei ole asiasta halaistua sanaa. Molemmat firmat ovat muuten rajusti tappiollisia.


    • sarja-/menolippu

      Mikanderille & kaupungin johdolle parhaimmat onnittelut. Älyn lahja se on paras lahja. Koska Kimmo & karavaani eivät (kaikella kunnioituksella) näytä juurikaan olleen paikalla, kun lahjoja on jaettu, haluaisin lahjoa heitä nyt muutamalla balettijuhlien sarjalipulla. Eikä kannata surra...on paljon muitakin ihmisiä, jotka käyvät balettijuhlilla, vaikka eivät baletista mitään ymmärrä.

      • asianlaita

        Olisikohan koko Savcor enää pystyssä, jos Mikkelin kaupunki ei tukisi sitä jatkuvasti ostamalla joka ikinen vuosi tukun baletti lippuja ja ostelemalla noita, itse aikanaan halvalla myymiään, halleja kalliilla takaisin?


      • kaupat peruttava

    • Tanssii Savcorin..

      Mä en kestä tota Honkamaata kun se niin "puolueettomasti" nuoleskelee Mikkelin "Eliittiä". Länsi-savossa: http://www.lansi-savo.fi/scripts/edoris/edoris.dll?tem=lsearchart&search_iddoc=11573475

      "Savisalot ovat vuosikymmenten aikana tehneet valtavan urakan Mikkelin hyväksi paitsi yrityselämässä myös baletissa. He voivat hyvin omintunnoin nostaa kytkintä ja sanoa, että tämä oli tässä."

      Aivan kuin ne ois vuosikaudet auttaneet hyvää hyvyyttää pientä poloista Mikkeliä saamatta koskaan mitään vastineeksi. Kyllä ne on imeneet kaiken irti Mikkelistä ja nyt kun Mikkeli on niin köyhä ettei enää saa oikeen mitään irti niin sitten todella nostetaan kytkintä.

    • Kupparit vittuun

      Honkanaamalle lippu Ausseihin Saisalon klaanin kanssa, halvin ratkaisu Mikkelllie.

    • Tiukka tilanne
    • Kärsivä

      En jaksa oikein uskoa koko Savcor toimintaan, sillä mitään kunnioitusta työntekijöitään kohtaan ei ole ollut ja yhden perheen ovat tällä vallaalaan kokonana hajoittaneet, kärsijinä tässä ovat nyt hyvin pienet lapset.

      Tiedän kyllä, että yritystoiminta on vailla mitään tunteita tai vastuitakaan, mutta kyllä olisin odottanut pidettävän sanansa, tällöin nämäkin lapset olisivat saaneet pitää perheensä, hajoititte sen.

      Itse hillutte varojennne kanssa, mutta ette pidä lupauksia, kun omat pienet lapsenne joutuisivat kokemaan saman, mitähän ajattelisitte.

    • ei hyvältä näytä
    • Rahamies

      Hyvä hankintahan se oli, kun Mikkelin kaupunki käytännössä rahoitti kaiken!
      Kohta samat hallit myydään takaisin firmalle eurolla!

    • Länsi_pöllö huhuu

      Tapio Honkamaa voisi todellakin ottaa kantaa kuinka tämän Mikkelin toteuttaman jättiläismäisen avustuksen hedelmien kanssa on käynyt.

      Pistäppä Tapsa pari riviä.. (Veikkaan että on aika hiljaista)

      • 13 + 13

        Odotamme seuraavaa pääkirjoitusta. Siellä se vastaus tulee?


    • WUH

      Osaako joku selittää minulle, mitä tarkoitetaan, kun puhutaan, että joku on vallan sylikoira?

    • Sylikoira

      Joillakin menee hyvín, ainakin sillä sylikoiralla.

    • taasvedätetään...

      Tämän päivän Länkkärissä oli juttu, että Cencorp perustaisi tehtaan Mikkeliin. Toivottavasti Mikkelin kaupunkia ei huijata taas. Lukisivat Cencorpin tilinpäätökset ja tiedotteet, Savcorin tilinpäätökset, mahdolliset verovelat ja miettisivät paljonko luvattuja työpaikkoja tuli muutama vuosi sitten tontti- ja hallikauppojen koplauksessa.

    • Viikon irtisanomisa

      Knnattaisi selvitellä koko rypas ja sen tytäryhtiöt , taitaa olla aika sotkuinen vyyhti, kun siirrellään toisesta toiseen varoja ja saadaan joku tarvittaessä näytäämään mitä halutaa. Työväkeä ei kunnioita, joskus huhu liikkui että ko. yhtiössä on viikon irtisanomisaika, joten aika pellen toimintaa.

    • korroosio kepa

      Uskaltaikos kympistä lyödä vetoa,että tämä yhtiö vaatii MIKELIN KAUPUNGIN täyden takauksen pajan perustamiselle!?

      En kyl uskalla

    • Kypsähtänyt

      Köyhät Savisalot ja Savcor konserni Cencorppeineen tarvitsee Mikkelin kaupungin tukea erittäin hyvin kannattaville bisneksilleen. Oiskohan muutaman miljoonan euron lahja Mikkelin veronmaksajilta hallikaupasta jo tullut kulutettua. Onneksi saatiin paljon työpaikkojja, vai mitä Mikander?

      Seurataan tarkoin Mikanderin ja Misetin toimia asian tiimoilta. Rajansa kaikella. Seuraava ostos Savcor konsernlle Mikkeliltä voisi olla menolippu Savcorin omistajille Australiaan ja paluukielto kaupunkia kusettamaan.

    • 18 10

      Eikös ne jossain kaukomaassa jo asukin?

    • HiippariHytönen

      Olikos se Läns-Savon kuvassa niitä savisalon poikii????

    • DI- Wather

      Älkää kulkaa alkaa...

      Siellä on sentään INSINÖÖREJÄ töissä, jopa DI -sellaisia.
      Että hiljaa nyt ja antakaa rahan virrata sinne minne se kuuluu.

      • lypsetty

        widdu..inssejä....saamattomia paskoja kaikki. Jo nyt on Helvetti jos Mikkeli TAAS "sijoittaa" rahaa paskaan....nyt täytyy sanoa että vois vaikka laittaa niitten ma mujen koulutukseen rahat....vaikkei niistäkään rahoista vastinetta sua koskaan....Mut Sa visaloille Australiaan rahat...mitä järkeä.....mikkelin parhaat tontit kait jo myyty heille maksettu ensin 100 000 mk ja sit Savisor on myynyt kaupungille takaisin n. 5 000 000e hintaan sataman tonteista....hallit rakennettu Insinöörinkadulle ja tuettu monin muun tavoin yrityksen lypsyjä jotka menneet ulukomaille....AATELKAA...nyt uudetkin kaupunginhallituksen jäsenet...ottakaa selvää yrityksestä....


    • Mikeliläinen

      Kun nyt Savcor on tässä ketjussa esillä niin firmahan ei ole koskaan kannattunut liiketoiminnallaan. Paskapuheilla on tehty jotain satunnaisia tuottoja.

      Tekee mieli kysyä että voiko kuntalaisena hakea julkista lähestymiskieltoa etteivät enemmän kuppaa Mikkeliä. 5 Meur vanhasta hallista ja Hannu nauroi taaaaaaaas.

      Jostain syystä tämän firman kasvatit, kuten ravitsemustoimintaa Mikkelissä harjoittava henkilö, ei pärjää siinäkään vaan yhteiskunta joutuu sponssaamaan kaljan myyntiäkin.

      Loppu on pojat edessä.

    • Robocop:

      Eikös se peltiheikki ollut se Robocop? Miksi sitä ei kutsutä hätiin tässä asiassa?

    • VALITUS

      Siis nyt on näin ..Savcor on mennyt talvien lunta ...kuten nokia,,,siis näkymät oli valtakunnassa ja globaalisesti radikaalisesti eri päivää/tätä päivää .....Eli Mikkelissä kaikki hyvin ..aivan turhaa puhetta puhua tätä päivää/Savcor ...ja mitä tulee kaupunginjohtajaan Mikanderiin hoitanut hommat hyvin Mikkeliin !!! Turha valittaa .....Eiköhän tuommoisten nimimerkkien pitäisi mennä oikeasti johonkin ,,vaikka katsomaan mitä maailma on oikeasti vaikka Mikkelin ulkopuolella ...siellä on paratiisi.. Voin vaikka maksaa juna/bussi lipun to paradise että näet muutakin kuin "Mikkeli on .......... !!!!!!!

      • mikkelinmiäs

        Seuraava kierros on nyt alkamassa, kun Cencorp alkaa tehdä omia hilavitkuttimiaan. Nyt tarvitaan tehdas, työntekijät jne. Luultavasti sama ralli taas päälle, mut nyt uskoisin että tulee vielä pahemmin takkiin.


    • Corppi nokkii kunta

      Konkurssin partaalla muutoinkin hoipperehtiva Cencorp yrittää aurinkokennomarkkinoille joista se ei aikuisten oikeasti tiedä mitään eikä sillä ole sinne mitään annettavaa, puhumattakaan "jakelukanavista" eli ei myyjiä olemattomille tuotteilleen. T&T:n mukaan alalla on yli 30 %:n ylikapasiteetti jota kinkut hallitsee, saksassa ja usassa on mennyt isoimpia alan toimijoita nurin.

      No, mikkelistä tulee Savisalojen ihmeperhe Cencorppeineen ja tekee taikatemput. Paljonkohan Mikkelin kaupungin pitää tällä kertaa antaa tukea? Vanha halli myytiin useamman millin ylihintaan kaupungille epämääräisellä sopparilla josta kukaan ei tiedä mitään eikä edes halua muistella ainakaan kaupungin johdossa. Oisko 10 miljoonaa joku sopiva kädenojennus moiselle hankkeelle?

      Miset nyt äkkiä mukaan puhaltamaan ilmaa tähänkin palloon oikein posket pullollaan. Voi viddu sanon minä.

    • haarakiila.

      juuri näin totetutetaan savolaista politiikkaa.. seillä' on käyhän kansan verorahat .

    • RaakelLoimu

      Meikäläisen melestä Savitsujen kannattas nyt satsata tohon pellettipisnekseen. Siihen varmaan sais hyvin tukee.

      Ja sitten siihen turveöljyhommaan vai onks ne Arktosin hiiparit jo siinä mukana??

      Ja sitten vielä ois se tervahomma - se tökötin tislaus. Sillä vois saada myös jotain irti. Ei tainnu ne Yitn hemmot vielä sillä kaikkea lypsää. Ja sitten vielä puuhiilet uuvestaan jne...

    • Tuulimylllly

      Kiinasta saa hallvalla semmosia tuulimyllyjä. Niitä vois maalailla ja laittaa tarrroja siinä kaljatehtaan eteisessä. Näyttäs ihan tuotannolta. Siihen sais hyvin apurahhoo!
      Kahessa vuorossa väki liimailemaan tarroja ja maalailemaan. Ois upeeta.

    • ijfkpjkdkjdfkj

      Misetin Ylijokihan on ollut Savcorilla töissä ja jo siltä ajalta kokemusta Savisalojen juoksupoikana toimimisesta. Ja sama homma jatkuu ja veronmaksajien rahaa palaa monella sektorilla.

      • 100 työpaikkaa

        CENCORPIN AURINKOSÄHKÖMODULITEHTAAN SIJOITUSPAIKAKSI MIKKELI


        Cencorp on päättänyt sijoittaa aurinkosähkömudulitehtaansa Mikkeliin. Yhtiöllä
        on ennestään toimintaa Suomessa Salossa ja Mikkelissä. Tehtaan on määrä
        valmistua vuoden 2014 alkupuolella.



        Cencorp osti tammikuussa Sunweb Solar Energy Holding B.V:ltä
        aurinkosähkömoduliliiketoiminnan, siihen liittyvän tuotantolinjakokonaisuuden,
        Sunweb-tuotemerkin sekä liiketoimintaan liittyvät patentit ja muut
        immateriaalioikeudet. Toteutettu yrityskauppa luo vahvan pohjan kehitystyölle,
        jonka lopullisena tavoitteena on valmistaa ja käyttöönottaa omaa suunnittelua
        oleva aurinkosähkömodulien kokoonpanolinja Mikkelissä. Tehtaan liikevaihto
        täydellä kapasiteetilla toimittaessa ylittää tämänhetkisen arvioni mukaan 50
        miljoonaa euroa ja tuotantokapasiteetin myymisestä käydään neuvotteluja usean
        ulkomaisen tahon kanssa. Cencorp uskoo saavansa ensimmäiset modulitilaukset jo
        vuoden 2013 aikana, toteaa Cencorpin toimitusjohtaja Iikka Savisalo.

        Cencorpin muuttumiseen pelkästään tuotantoautomaatiolaitteita ja
        erikoiskomponentteja valmistavasta yhtiöstä Cleantech -sovelluksia kehittäväksi
        ja tarjoavaksi yhtiöksi, jolla on vahva asema korkealaatuisten, automaatiota ja
        lasertekniikkaa hyväksikäyttäen paikallisesti eri markkina-alueilla
        valmistettujen modulien toimittajana, liittyy riskejä. Vaikka yhtiön strategia
        ja tavoitteet perustuvat markkinatuntemukseen ja teknisiin selvityksiinriskit
        ovat merkittävät eikä ole varmuutta saavuttaako Cencorp asetetut tavoitteet
        kokonaan tai osittain.Cencorpin tulevaisuuden näkymät tulevat olemaan jatkossa
        merkittävästi riippuvaisiayhtiön kyvystä saavuttaa tavoiteltu markkina-asema
        globaaleilla aurinkosähkömodulien markkinoilla sekä yhtiön pitkän aikavälin
        rahoituksesta.


        Mikkelissä, 20. helmikuuta 2013

        Cencorp Oyj

        Hallitus


      • Aurinkoa Mikkelissä
        100 työpaikkaa kirjoitti:

        CENCORPIN AURINKOSÄHKÖMODULITEHTAAN SIJOITUSPAIKAKSI MIKKELI


        Cencorp on päättänyt sijoittaa aurinkosähkömudulitehtaansa Mikkeliin. Yhtiöllä
        on ennestään toimintaa Suomessa Salossa ja Mikkelissä. Tehtaan on määrä
        valmistua vuoden 2014 alkupuolella.



        Cencorp osti tammikuussa Sunweb Solar Energy Holding B.V:ltä
        aurinkosähkömoduliliiketoiminnan, siihen liittyvän tuotantolinjakokonaisuuden,
        Sunweb-tuotemerkin sekä liiketoimintaan liittyvät patentit ja muut
        immateriaalioikeudet. Toteutettu yrityskauppa luo vahvan pohjan kehitystyölle,
        jonka lopullisena tavoitteena on valmistaa ja käyttöönottaa omaa suunnittelua
        oleva aurinkosähkömodulien kokoonpanolinja Mikkelissä. Tehtaan liikevaihto
        täydellä kapasiteetilla toimittaessa ylittää tämänhetkisen arvioni mukaan 50
        miljoonaa euroa ja tuotantokapasiteetin myymisestä käydään neuvotteluja usean
        ulkomaisen tahon kanssa. Cencorp uskoo saavansa ensimmäiset modulitilaukset jo
        vuoden 2013 aikana, toteaa Cencorpin toimitusjohtaja Iikka Savisalo.

        Cencorpin muuttumiseen pelkästään tuotantoautomaatiolaitteita ja
        erikoiskomponentteja valmistavasta yhtiöstä Cleantech -sovelluksia kehittäväksi
        ja tarjoavaksi yhtiöksi, jolla on vahva asema korkealaatuisten, automaatiota ja
        lasertekniikkaa hyväksikäyttäen paikallisesti eri markkina-alueilla
        valmistettujen modulien toimittajana, liittyy riskejä. Vaikka yhtiön strategia
        ja tavoitteet perustuvat markkinatuntemukseen ja teknisiin selvityksiinriskit
        ovat merkittävät eikä ole varmuutta saavuttaako Cencorp asetetut tavoitteet
        kokonaan tai osittain.Cencorpin tulevaisuuden näkymät tulevat olemaan jatkossa
        merkittävästi riippuvaisiayhtiön kyvystä saavuttaa tavoiteltu markkina-asema
        globaaleilla aurinkosähkömodulien markkinoilla sekä yhtiön pitkän aikavälin
        rahoituksesta.


        Mikkelissä, 20. helmikuuta 2013

        Cencorp Oyj

        Hallitus

        RAKENNUSLEHTI
        21.02.2013 12:27 Projektit

        Cencorp rakennuttaa aurinkosähkömodulitehtaan Mikkeliin


        Cencorp Oyj on päättänyt rakennuttaa aurinkosähkömodulitehtaan Mikkeliin. Suur-Savon Energiasäätiö on myöntänyt Cencorpille 0,6 miljoonan euron avustuksen yhtiön aurinkosähkömoduliliiketoiminnan kehittämiseksi. Cencorp käyttää avustuksen omaa suunnitteluaan olevan täysautomaattisen kokoonpanotehtaan rakentamiseksi. Tehtaan on määrä valmistua vuoden 2014 alkupuolella.

        .

        Cencorpin tehtaan kapasiteetiksi on arvioitu lähes 0,5 miljoonaa modulia vuodessa. Yhtiön toimitusjohtaja Iikka Savisalo arvioi, että täydellä kapasiteetilla toimittaessa tehtaan liikevaihto ylittää 50 miljoonaa euroa. Cencorp käy usean ulkomaisen tahon kanssa neuvotteluja tuotantokapasiteetin myymisestä. Savisalo uskoo, että ensimmäiset modulitilaukset tulevat jo vuoden 2013 aikana.

        Aurinkosähkömodulien valmistaminen on nykyisin pitkälti kiinalaisten yritysten hallussa. Cencorpin mukaan seuraavan sukupolven aurinkosähkömodulit ovat valmistustekniikaltaan hyvin erilaisia nykymoduleihin verrattuna. Niiden kokoonpano vaatii korkeaa automaatioastetta, eikä kokoonpanoprosessin vaatimaan tarkkuuteen päästä käsityöllä. Uudentyyppisten takakontaktimoduleiden (CBS modules, Conductive Back Sheet) valmistuksessa halpa käsityövoima näyttelee merkittävästi aiempaa pienempää roolia. Cencorp uskoo, että edullisen automatisoidun tuotantoteknologian ansiosta aurinkosähkömodulien valmistus hajaantuu jatkossa maantieteellisesti laajemmalle alueelle.

        Teollisuusautomaatioratkaisujen valmistaja Cencorpin aurinkosähkömudulitehtaan rakentamishankkeen taustalla on tammikuussa tehty yrityskauppa, jossa yhtiö osti Sunweb Solar Energy Holding B.V:ltä aurinkosähkömoduliliiketoiminnan, siihen liittyvän tuotantolinjakokonaisuuden, Sunweb-tuotemerkin sekä liiketoimintaan liittyvät patentit ja muut immateriaalioikeudet. Cencorpin suunnitelmissa on muuttua pelkästään tuotantoautomaatiolaitteita ja erikoiskomponentteja valmistavasta yhtiöstä Cleantech-sovelluksia kehittäväksi ja tarjoavaksi yhtiöksi.

        Cencorp uskoo, että aurinkosähkömodulit, niiden komponentit sekä niihin liittyvä tuotantoautomaatio muodostavat tulevaisuudessa suurimman osan yhtiön liikevaihdosta.

        Cencorpin pääkonttori sijaitsee Mikkelissä. Yhtiöllä on nykyisellään toimintaa Suomessa myös Salossa, joka oli myös ehdolla uuden tehtaan sijaintipaikaksi.


      • Johtaja11
        Aurinkoa Mikkelissä kirjoitti:

        RAKENNUSLEHTI
        21.02.2013 12:27 Projektit

        Cencorp rakennuttaa aurinkosähkömodulitehtaan Mikkeliin


        Cencorp Oyj on päättänyt rakennuttaa aurinkosähkömodulitehtaan Mikkeliin. Suur-Savon Energiasäätiö on myöntänyt Cencorpille 0,6 miljoonan euron avustuksen yhtiön aurinkosähkömoduliliiketoiminnan kehittämiseksi. Cencorp käyttää avustuksen omaa suunnitteluaan olevan täysautomaattisen kokoonpanotehtaan rakentamiseksi. Tehtaan on määrä valmistua vuoden 2014 alkupuolella.

        .

        Cencorpin tehtaan kapasiteetiksi on arvioitu lähes 0,5 miljoonaa modulia vuodessa. Yhtiön toimitusjohtaja Iikka Savisalo arvioi, että täydellä kapasiteetilla toimittaessa tehtaan liikevaihto ylittää 50 miljoonaa euroa. Cencorp käy usean ulkomaisen tahon kanssa neuvotteluja tuotantokapasiteetin myymisestä. Savisalo uskoo, että ensimmäiset modulitilaukset tulevat jo vuoden 2013 aikana.

        Aurinkosähkömodulien valmistaminen on nykyisin pitkälti kiinalaisten yritysten hallussa. Cencorpin mukaan seuraavan sukupolven aurinkosähkömodulit ovat valmistustekniikaltaan hyvin erilaisia nykymoduleihin verrattuna. Niiden kokoonpano vaatii korkeaa automaatioastetta, eikä kokoonpanoprosessin vaatimaan tarkkuuteen päästä käsityöllä. Uudentyyppisten takakontaktimoduleiden (CBS modules, Conductive Back Sheet) valmistuksessa halpa käsityövoima näyttelee merkittävästi aiempaa pienempää roolia. Cencorp uskoo, että edullisen automatisoidun tuotantoteknologian ansiosta aurinkosähkömodulien valmistus hajaantuu jatkossa maantieteellisesti laajemmalle alueelle.

        Teollisuusautomaatioratkaisujen valmistaja Cencorpin aurinkosähkömudulitehtaan rakentamishankkeen taustalla on tammikuussa tehty yrityskauppa, jossa yhtiö osti Sunweb Solar Energy Holding B.V:ltä aurinkosähkömoduliliiketoiminnan, siihen liittyvän tuotantolinjakokonaisuuden, Sunweb-tuotemerkin sekä liiketoimintaan liittyvät patentit ja muut immateriaalioikeudet. Cencorpin suunnitelmissa on muuttua pelkästään tuotantoautomaatiolaitteita ja erikoiskomponentteja valmistavasta yhtiöstä Cleantech-sovelluksia kehittäväksi ja tarjoavaksi yhtiöksi.

        Cencorp uskoo, että aurinkosähkömodulit, niiden komponentit sekä niihin liittyvä tuotantoautomaatio muodostavat tulevaisuudessa suurimman osan yhtiön liikevaihdosta.

        Cencorpin pääkonttori sijaitsee Mikkelissä. Yhtiöllä on nykyisellään toimintaa Suomessa myös Salossa, joka oli myös ehdolla uuden tehtaan sijaintipaikaksi.

        Nähtäväksi jää että löytyykö tarpeeksi eguja palkata oikeasti osaavia työntekijöitä vai haalivatko kaikki alipalkattuna.
        Odotellaan työhaku ilmoituksia jossa myös tehtävän palkka ilmoitettu.
        Vaikka esim. ins. liiton käyrä 90% , eihän kukaan ilmaiseksi enään mitään tee.


    • Auringo meni pilveen

      Nyt alkoi taas Savisalot lypsämään kaupungilta rahaa, ja kaupungin johto pääsee Mikaeliin balettia katsomaan.

    • kokoa hajoitettu

      No nyt Iikka näytä että puheet ovat panetteluja.

      Nyt on aika korjata entisiä virheitä, sillä ainakin yhden avioeron olet saanut aikaan katteettomilla lupauksilla, lapset kärsivät ja monet muut. Tuskin edes aaavistat minkälaisen tuskan ja kivun sait aikaan, jotain ihan hirvittävää.
      Kun tämän kokoat takaisin, nostan hattua sinulle.

      Näytä nyt että olet tosi mies, etkä mikään ketkale, ymmärrän että alkuun tarvitaan rahoitusta monelta taholta, mutta maksa takaisin menestyksellä, juuri niillä di-tasoisten henkilöiden suurella tietämyksellä saadaan aikaan tulevaisuutta, kun itse ymmärrät olla vain puuttumatta asioihin, joista et ymmärrä mitään.

      En kadehti asemaasi, en rahojasi, mutta valheellisuutta en hyväksy, enkä kenenkään hyväksikäyttöä, etenkään kaveripiirisi tai kenenkään muunkaan.

      • Mikkelin AMK++++

        Cencorp on sittenkin lunastamassa odotukset

        22.02.2013 01:00



        Mikkelin seutu ja koko Etelä-Savo sai keskiviikkoa miellyttäviä uutisia, kun Savcor Group -konserniin kuuluva pörssiyhtiö Cencorp Oyj ilmoitti perustavansa aurinkosähkömoduuleja valmistavan tehtaan Mikkeliin.

        Näin Cencorp on lunastamassa ne isot odotukset, joita yhtiöön ladattiin jo vuonna 2009, kun yhtiö siirtyi Savisalojen perheen vetämään Savcor-yritysryppääseen.

        Cencorpin vuosiin on mahtunut monenlaista käännettä ja moni oli välillä menettämässä toiveensa tehtaan tulosta. Välillä yhtiö on vääntänyt kiinteistökauppoja Tuskun hallista, tehnyt pääomajärjestelyjä ja junaillut tehdaskauppoja Kiinassa.

        Vuonna 2010 alunperin lohjalainen Cencorp teki päätöksen yhtiön kotipaikan muuttamisesta Mikkeliin ja joulukuussa 2012 toimitusjohtaja Iikka Savisalo ilmoitti Mikkelin ykkösvaihtoehtona tehtaalle.

        Lopullinen päätös tuli keskiviikkona ja uudet tilat tehtaalle löytyi Karikosta tyhjilleen jääneen Suomi-Soffan hallista.



        Teollisen yrityksen tulo on tervetullut hallinto- ja palvelukaupunkina tunnettuun Mikkeliin. Tehdas tuo kaupunkiin kuumeisesti kaivattuja työpaikkoja ja vieläpä hetkellä, jolloin moni yritys on vähentänyt väkeä.

        Luvassa on jopa sata insinööri- ja teknikkopainotteista työpaikkaa. Rekrytoinneissa yritys aikoo tukeutua Mikkelin ammattikorkeakouluun ja Lappeenrannan yliopistoon.

        Uusien työpaikkojen tulo tietää lisää verotuloja. Ja kun tiedetään, että yksi teollinen työpaikka tuo välillisesti kolme muuta, niin positiivinen heijastus koko seudulle on varsin laaja.


        Cencorpin tehdas vahvistaa Mikkelin cleantech-klusteria, johon osana kuuluu aurinkoenergiaan liittyvä teknologia. Samaan kategoriaan kuuluu Tuskussa entisissä Savcorin tiloissa aurinkolämpökeräimiä valmistava Savo-Solar, joka myös on saamassa liiketoimintansa käyntiin.

        Cencorpin Mikkeliin sitoo omalta osaltaan seudulle myös rahoituskuvio. Suur-Savon energiasäätiö on mukana aurinkosähkömoduuleihin liittyvän liiketoiminnan kehittämisessä 600 000 euron avustuksella.

        Toivottavasti mutkia ei tule loppusuoralla vastaan ja tehtaan avajaisia Mikkelissä voitaisiin viettää noin vuoden päästä.

        Aurinkoenergiaan liittyvällä teknologialla on maailmanlaajuisesti valtavat markkinat. Olisi hienoa, että mikkeliläistehdas nappaisi markkinoilta suunnittelemansa 50 miljoonan euron siivun. Se tietäisi työtä ja hyvinvointia maakuntaan.


      • kjdfkksjkkjsk

        DI-tasoinen Iikka ? Eikös se ole Porvoon merkonomi


    • konkkaaaan....

      Cencorpin 2012 luvut julkistettiin. Useampi miljoona tappiota ja lainoja pitäisi maksaa eikä ole rahaa. Ei mene hyvin Savcor -konsernin isoimmalla osallakaan eli tuolla aussieyhtiöllä. 14,5 miljoonaa tappiota ja tuplasti sen verran velkaa ja sitä pitäisi maksaa pois. Eikä tilintarkastaja antanut lausuntoa, mikä taitaa olla selvä merkki tulevasta konkurssista. Kaatuu koko korttitalo.

    • isokonkka

      Konkurssihallinto ei löydä kamoja kun ne jemmataan sinne kaupan takahuoneeseen. Sinne senkorpin tiloihin Maskun taloon. Niin on monet muutkin pisnesmiehet jemmannet omaisuuden. Sitten ne nousevat jälleen kun Fenix-linnut tuhkasta ja rahhoo on vaikka kuinka vaikka miinuksilla on oltu tosi raskaasti. Vois tohon noita liiketoimintakiellossa olleiden nimiä panna vaikka kuinka.

    • sunshinecity

      Kyllä Savon ylivoimainen tekninen osaaminen näyttää kyntensä kun Mikkelissä aletaan kasata aurinkokennoja millä ladataan Varkaudessa tehdyt European Batterit, hahahaaa

    • dssff

      Aikuusten OIKEESTI!!!!SALOSTA lähtee NOKIAN lakkauttamisen vuoksi työpaikkoja aika HITOSTI!!!

      Mikäli CENCORP olisi ollut edes jollain lailla uskottava yritys alueella,niin...................mitäs veikkaatte oliskos SALON kaupunki varsinais-suomenliitto tehnyt jotain homman eteen?
      Täällä LÄNSI-SAVON päätoimittaja hehkuttaa mikä merkitys yrityksellä tulee olemaan MIKKELILLE!!
      Miten jumalauta täällä on näin tyhmää päättäjää ja joulupukkiin uskojaa?

    • yrittäjän puolesta

      Kyllä homma onnistuu kun Hannu poseerasi Lenita Airisto kainalossaan jossain homohyppelyssä ja oli niin kovin menestyvä liikemies. Ihan oikeesti nämä Savisalot tuo Mikkeliin työpaikkoja ja hyvinvointia, ainakin 5 miljoonan euron edestä.

      • Kyllä Kyllä

        Nii ainakii itellee!!


    • Cencorp Oyj
    • Aurinkosähkö 24

      Törkeetä kusetusta! Vetävät retkuun.

    • Nurin menee

      Cencorp osti Hollannista romuhintaan konkurssiin menneen 10V vanhan aurinkopaneelilinjan.
      Lainaa otettiin Ingman financelta ja Eteralta. Tekes anto vielä 3 miljoonaa lisää.
      Aina löytyy kusetettavia maallikkoja.

      • Heh Heh

        Kaupunki joutuu maksumieheksi.

        http://www.lansi-savo.fi/uutiset/lähellä/cencorp-virittää-koetehdasta-56145


      • Ho Hooo

      • epätoivoisia

    • kenkää persiille

      Arhinmäki mainosti mikkeliläistä aurinkotehdasta. täyttä hölömöläisten hölmöiliyä. ihan kun urpilainen ois pankkiiri ja saanut olemattomat takuut. aurinkotehdas on tyrmätty sata nolla. sama kun pensalla sammutettaisiin tulipalo.

      sokea taluttaa sokeata.

      pistää vihaksi ja lääkäriin ei pääse. rahaa annetaa tyhjätaskuille ja epäonnistuneille.kaverilta kaverille. maan tapa.

    • mikkelin tauti

      Rahat pois ja vastuuseen.

      • Centtikorpit

        Centtikorppi merkkari tekee liiketoimintaa. Pannaan siihen Varkauden konkurssi akut. Se on sitten konkurssiakkupaneeli. Suomi-Soffa siihen päälle.
        Kaupunki antaa rahha. Olisi parempi ostaa ja antaa MENO matkaliput Australiaaan.


    • petkunperä

      Ihan täyttä petkutusta. Antakaa menolippu. Tervemenoa.

      • Virkamiesvastuu

        Parasta on laittaa tutkinta päälle.


      • Tutkintaan
        Virkamiesvastuu kirjoitti:

        Parasta on laittaa tutkinta päälle.

        Aussien aurinkopaneeli kusetusyhtiöstä on otettu mallia. Aikovat tehdä Suomessa samanlaisen tehtaan.


    • ASX-

      Taitavat olla kusessa ja mollemmat.

    • näin kävi
      • Näin 100%

        100%


    • 1+1= 5000€

      tämä ollut tämän hölmänkin tiedossa iät ja ajat. Nyt vasta omistajia informoidaan. Kuka uskaltaa tehdä heille alihankintaa tai myydä mitään kun rahat voi jäädä saamatta. Lopun alkua. Kohta on hyviä liiketiloja tarjolla.

    • Poliitikot korruptio

      Mikkeli on ok. Mutta korruptio ja epärehellisyys ottaa kaaliin.

      • Tällä palstalla

        Tällä palstalla haukutaan paljon Savcoria ja ei ehkä ihan syyttä. Kertoisitko oman motiivisi, oletko kenties tullut huijatuksia, onko Savcor jättänyt laskusi maksamatta vai olet kenties saanut potkut ilman syytä Savcorilta?

        Savcor on tuonut PALJON verotuloja Mikkeliin, monet Savcorin työntekijät asuvat Mikkelissä ja maksavat veronsa Mikkeliin.

        Jos ja kun Savcor menee nyt nurin, niin se on suuri menetys Mikkelille. Myös Hannun komealle uralle olisi toivonut kauniinpaa loppua.


      • Reberpaan
        Tällä palstalla kirjoitti:

        Tällä palstalla haukutaan paljon Savcoria ja ei ehkä ihan syyttä. Kertoisitko oman motiivisi, oletko kenties tullut huijatuksia, onko Savcor jättänyt laskusi maksamatta vai olet kenties saanut potkut ilman syytä Savcorilta?

        Savcor on tuonut PALJON verotuloja Mikkeliin, monet Savcorin työntekijät asuvat Mikkelissä ja maksavat veronsa Mikkeliin.

        Jos ja kun Savcor menee nyt nurin, niin se on suuri menetys Mikkelille. Myös Hannun komealle uralle olisi toivonut kauniinpaa loppua.

        Komealle uralle? Vaikuttaa siltä että jo vuosia on velkarahalla ja taitamattomasti johtanut yritystään. Milloin viimeksi Savcor / Cencorp on ollut plussalla? Katsotaan pääseekö vielä poliisitutkinnan kohteeksi.


      • Pois pahat puheet
        Tällä palstalla kirjoitti:

        Tällä palstalla haukutaan paljon Savcoria ja ei ehkä ihan syyttä. Kertoisitko oman motiivisi, oletko kenties tullut huijatuksia, onko Savcor jättänyt laskusi maksamatta vai olet kenties saanut potkut ilman syytä Savcorilta?

        Savcor on tuonut PALJON verotuloja Mikkeliin, monet Savcorin työntekijät asuvat Mikkelissä ja maksavat veronsa Mikkeliin.

        Jos ja kun Savcor menee nyt nurin, niin se on suuri menetys Mikkelille. Myös Hannun komealle uralle olisi toivonut kauniinpaa loppua.

        Mitä, jättääkö Savcor laskut maksamatta? Nyt olet täysin väärässä ja hakoteillä. Savcor maksaa aina kaikki laskunsa ja velvoitteensa ajallaan. Törkeää edes vihjata moista.


    • Uskomatonta ! !

      Hallitus jakaa sijoittajien rahoja toisilleen. Yritys on aina tehnyt negatiivista tulosta,

    • Savcor Group ltd

      Varmasti näitäkin tutkitaan.

    • 100% tieto

      Australiassa on odotettavissa tuomioita, jotka heijastuu vahvasti Mikkeliin.

    • Osari

      Eikös tänään pitänyt tulla Cencorpin osari?

      • konkkarankka

        Joo juuri tuli. Toka kvartaalin liikevaihto pari milkkua ja tulos viisi milkkua pakkasella. Oma pääoma pakkasella vaikka taseessa on muutenkin ilmaa kaiken maailman yliarvostettuina aineettomina asioina. Erääntyneitä ostovelkoja taisi olla kuusi miljoonaa (kuka noille enää myy tavaroita ja palveluita). Johdolle maksettu kuitenkin ekalla puoliskolla palkkoja 600 000. Ja niitä sohvahallissa tehtyjä paneeleita myytiin toisella kvartaalilla ruhtinaallisesti 83 000 eurolla. Huvittavaa, että osarissa sanottiin "jos toimitusjohtaja ei onnistu tavoitteiden saavuttamisessa, pitää tavoitteita muuttaa". Muut yhtiöt vaihtaisivat toimitusjohtajaa... Julkaisivat osarin juuri ennen pörssin sulkeutumista, kurssi tippui heti 10%. Huomenna pudonnee puoleen tämän päivän päätöskurssista.


      • Hyvä Cencorp
        konkkarankka kirjoitti:

        Joo juuri tuli. Toka kvartaalin liikevaihto pari milkkua ja tulos viisi milkkua pakkasella. Oma pääoma pakkasella vaikka taseessa on muutenkin ilmaa kaiken maailman yliarvostettuina aineettomina asioina. Erääntyneitä ostovelkoja taisi olla kuusi miljoonaa (kuka noille enää myy tavaroita ja palveluita). Johdolle maksettu kuitenkin ekalla puoliskolla palkkoja 600 000. Ja niitä sohvahallissa tehtyjä paneeleita myytiin toisella kvartaalilla ruhtinaallisesti 83 000 eurolla. Huvittavaa, että osarissa sanottiin "jos toimitusjohtaja ei onnistu tavoitteiden saavuttamisessa, pitää tavoitteita muuttaa". Muut yhtiöt vaihtaisivat toimitusjohtajaa... Julkaisivat osarin juuri ennen pörssin sulkeutumista, kurssi tippui heti 10%. Huomenna pudonnee puoleen tämän päivän päätöskurssista.

        Olisi kiva tiettää mihin tämän liiketoiminnan ansaintalogiikka perustuu? Mitä enemmän liikevaihtoa, sitä enemmän tappiota.

        Johdon palkat ovat varmasti ihan hyvällä tasolla jos huomioidaan yhtiön taloudellinen menestys? Tosin sen olen oppinut, että firman toimitusjohtaja on aina palkkansa ansainnut. Lisäksi pitää muistaa, että ei toimari ole itse palkkaansa ja tavoitteitaan määrittänyt, sitä varten on osaava ja ammattitaitoinen hallitus.


    • Ei Hjyvä sentäs

      HUH HUH. Yllättäen julkaisivat osarin juuri ennen kuin pörssi meni kiinni.
      V..tu mitä vetkuttelijoita.

    • OH HOH !!
    • LOPPU LÄHELLÄ

      Loppu lähellä ! ! !

      http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/thread.jspa?threadID=215914&start=1620&tstart=25

    • rahanpolttoa

      Wikipediassa on muuten todella hyvä kuvaus Cencorpista.

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Cencorp

      Miten on mahdollista tällaisen rahanpolttolaitoksen olemassaolo? Toimitusjohtajakin tekniikkayrityksessä peräti merkonomi koulutukseltaan.

      Itselläni ei (onneksi) ole omistusta yhtiössä. Mielenkiinto heräsi lähinnä Kauppalehden keskustelupalstan perusteella erään henkilön vahvaan uskoon perustuvista kirjoituksista. Hänen taustansa on omistukset Geosentricissä, Tiimarissa ja Elcoteqissa. Nykyisiä omistuksia ovat Cencorp, Trainers' House, Tecnotree, Ixonos ja Incap. No meitä on moneksi.

      • Down driver

        Mielenkiintoista luettavaa! siis 2000-2014 jatkuvasti miljoonien tappiota jo 60M€ mistähän kukkarosta rahat tulee. Yhtiö on minusta sellainen joka joutaisi lopettaa aivan järjetöntä rahojen tuhlausta. Ei menesty oli kuka tahansa TJ:nä joten sijoittajien kannattaisi ajaa se alas ja äkkiä.


    • huijaus jatkuu

      Cencorp uutisoi juuri sopineensa kaiken muun paitsi aurinkosähköpuolen myynnistä Hong Kongiin. Saavat pari milkkua rahaa, mutta velat jäävät. Eli puljuun jää vain viime kvartaalilla 80 tonnin liikevaihdon ja monen miljoonan liiketappion tehnyt osa. Ja velkaa 17 miljoonaa. Eräs perhe kotiuttanee itselleen ylisuurina palkkioina kaupassa saavat rahat ja sitten aurinkosähköpuoli menee konkurssiin ja 17 miljoonan velkoijat jäävät nuolemaan näppejään.

    • Ihmetyttää...

      Mikä tämä FTTK Company Hongkongista oikein on? Netistä ei löydy muuta tietoa kuin, että on perustettu huhtikuussa 2013. Onko se Savcorin/Savisalojen bulvaani? Tällöinhän Cencorpista siirtyisi se ainoa osa, jolla on todellista liiketoimintaa, parempaan talteen.

      • 100% 100% 100%

        Bulvaani. Laillinen omaisuuden ryöstö.


    • Isottelun loppu

      Luin juuri aamun lehdestä tästä Savcorin liiketoiminnasta ja siitä kuinka nyt itse antavat lausunnon, että sitä vaan ajateltiin aina laajentaa eli isotella ja jäi sellainen pieni ja kuitenkin suurin asia ajattelematta kuin tulos.

      No nyt sitten taitaa olla saaneet aika monta vihamiestä, sillä olivat pörssissä Australiassa ja monet ostivat osakkeita, ehkä työntekijät pienellä pakollakin ja menettivät kaiken.

      No tuollaisella isottelulla on aina paskanen loppu, joten ottakaa talouden asiantuntija aivan ensimmäisenä palkattuna mukaan ja vielä sellainen, joka uskaltaa sanoa totuuden ja itse myös sen kestätte, silloin vältytte vastaavalta.

      Yrittäjän pitää olla nöyrä. Taitaa olla Mikkelin kaupunkikin aikatavalla kyseistä yritystä tukenut tavalla jos toisella, taitaisi olla syytä kaupungin saada sellainen taloudentuntija joka estäisi kansalaisten rahojen väärinkäytön.

      Niin paljon pahaa on tapahtunut tämän yhtiön kautta monelle perheelle , sillä yhtiön lupaamat asiat ovat olleet vain sanahelinää.

    • Solar business

      http://www.ita-savo.fi/uutiset/lähellä/savcorin-selvitystila-jatkuu-syyskuun-puoliväliin-maksukyvyttömyysepäilyt-tutkitaan

      Ensin säikähdin, että ovat tehneet jotain epäilyttävää, mutta onneksi Hannu selvittää kaiken ja edessä on loistava tulevaisuus. Kuten Hannu itse sanoo "Viimeaikaisista tappiopesistä on vihdoinkin päästy eroon".

      Jos tutkittavat itse sanovat, että mitään väärää ei ole tapahtunut niin hommahan on sitten sillä selvä, mitä sitä enää tutkimaan.

    • Konkurssi

      KordaMentha on laillisesti oikeassa. Voi tulla ja tulee kuumat paikat..

    • ketju...

      Mielenkiintoinen ketju tulossa. Savcor Face Oy omistaa Savcor Group Ltd:stä (=aussiesavcor) n 80%. Savcor Face Group Oy:n käsittääkseni omistaa Savcor Group Oy. Aussiessa tapahtuvan konkurssin myötä ensin Face Oy:n ja sitten Group Oy:n tase menee reilusti pakkaselle -> konkurssiin. Ketju jatkuu Cencorpiinkin...

      • Meneekö Forest

        Meneekö myös Savcor Forest Oy konkurssiin?


    • ketju......

      Luulisin, että Forestin omistaa Group Oy. Ja aussiekonkan seurauksena Group Oy:n tase (omavaraisuusaste) menee pakkaselle ja konkka uhkaa. Groupin pesä joutuisi myymään Forestin osakkeet jotta saisi velkoja maksettua. Forest lienee ainoa kymmenistä Savcor-yhtiöistä joka toimii edes yhtään järkevästi ja sille ehkä ostaja löytyisi. Ilmeisesti Group Oy ei ole muutamaan vuoteen toimittanut tilinpäätöstietoja prh:lle kun ei täälläkään näy http://yritys.taloussanomat.fi/y/savcor-group-oy/mikkeli/0483411-7/

      • Empäs kerro

        Älkää luulko mitään... Tieto on VALTAA.


    • Hiijo-hoi!!

      Kuten kauppalehden palstalta nimimerkin mukava7 tekstejä voimme lukea, Cencorpilla / Hannulla on valoisa tulevaisuus!! Mahtavaa, kaupunki vois Hannulle pari miltsiä heittää lissää

    • Mikkelin poika
    • Maksuun meni
      • Tahtoo tietää?

        Liittyykö tässä Yle:n uutisissa mainitut kaksi tuomittua henkilöä jotenkin tämän topicin otsikkoon?


      • Varma tieto

        Varmaa tietoa Savcorin sisäpiiristä: emoyhtiön Savcor Group Oy:n henkilökuntaa on irtisanottu ja lomautettu ja sen toimintoja ajetaan alas.

        Emoyhtiö menee konkurssiin ihan pian, jos sinulla on saatavia Savcorilta, kannattaa yritää periä ne heti. Voi olla jo myöhäistä kuitenkin.


    • Ho ho hoo

      Ja syytteet.

      • Menkää vaikka töihin

        Syytteet tulee jos on aihetta. Näitä juttuja on päättämässä ihan jotkut muut tahot kuin tällä palstalla viisauksia latelevat.

        Henkilökohtaisesti en usko Savisalojen tehneen mitään laitonta tai moraalitonta. Tuskin olisi kaupunkikaan tukenut jos ei olisi ollut puhtaat jauhot pussissa.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      66
      1582
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      162
      1349
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1192
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      118
      1169
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      38
      1020
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      67
      818
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      805
    8. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      89
      686
    9. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      182
      676
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      634
    Aihe